نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 264974
انجام ۵۰ پرواز برای باروری ابرها در سال ۹۳
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۴
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تشریح دستاوردهای صنعت آب و برق در سال گذشته، گفت: در نیمه دوم سال ۹۳ تعداد ۵۰ پرواز برای باروری ابرها صورت گرفت که از این تعداد، ۳۲ پرواز (۶۴ درصد) همراه با بارش باران در مناطق هدف بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، "علیرضا دائمی" اظهار داشت: گذشته از تابستانی گرم و سخت و پاییز و زمستانی معتدل و کم‌بارش که به همت مجموعه دست‌اندرکاران صنعت آب و برق، خدمات موردنیاز مشترکان در سطح قابل قبولی تامین و عرضه شد، اجرای طرح‌های مهم و موثری که برخی از آنها برای نخستین‌بار به اجرا درآمد، دستاوردهای مطلوبی را برای وزارت نیرو به ارمغان آورد که مدیریت تقاضا در استفاده از منابع آب زیرزمینی، از آن جمله است.

وی افزود: ازجمله اقدام‌ها در این‌باره، می‌توان به تدوین و آن‌گاه تصویب برنامه تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی در شورای‌عالی آب با هدف جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از آب سفره‌های زیرزمینی، پیش‌بینی اعتبار در بودجه سال ۹۴ برای اجرای برنامه تجهیز نقاط تحویل آب به وسایل اندازه‌گیری حجمی و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۴۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند و پنج‌هزار دستگاه کنتور حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی نصب‌شده است و افزون‌بر آن، حدود ۱۸۰ هزار حلقه چاه نیز برق‌دار شده‌اند، گفت: در سال ۹۳، افزون‌بر کسب مجوز از شورای اقتصاد، امکان استفاده از بند (ق) تبصره ۳ قانون بودجه سال ۹۳ برای اجرای این سیاست فراهم شد و قراردادهای تولید تجهیزات موردنیاز با تولیدکنندگان برای ادامه و تکمیل طرح در دست اجراست.

وی استفاده از پساب‌ها و آب‌های غیرمتعارف را از دیگر اقدام‌های مهم وزارت نیرو در سال ۹۳ اعلام کرد و افزود: در راستای توسعه بهره‌برداری از آب‌های غیرمتعارف از قبیل پساب‌های فاضلاب، زه‌آب‌ها و آب‌های شور ازطریق احداث تاسیسات آب شیرین‌کن، قراردادهای دو طرح آب شیرین‌کن با سرمایه ۳۱۳ میلیارد ریال، یک طرح تصفیه‌خانه فاضلاب با سرمایه‌گذاری ۱۵۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی و دو طرح آب‌رسانی با اعتباری افزون‌بر ۳۵۰۰ میلیارد ریال منعقد شده است.

دائمی ادامه داد: همچنین چهار قرارداد بیع متقابل فاضلاب و استفاده از پساب‌ها با اعتباری در حدود ۱۳ هزار میلیارد ریال و درمجموع با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال اجرا شده‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو سپس با بیان اینکه این وزارت‌خانه در سالی که گذشت، استفاده از فناوری باروری ابرها را مورد توجه جدی قرار داد، گفت: با استفاده از فناوری‌های جدید در زمینه باروری ابرها و جمع‌آوری باران در مناطق مستعد کشور، در نیمه دوم سال ۹۳ تعداد ۵۰ پرواز برای باروری ابرها صورت گرفت که از این تعداد، ۳۲ پرواز همراه با بارش باران در مناطق هدف بوده است.

وی تصریح کرد: افزون‌بر آن، در این‌باره قراردادهای مربوط به تولید ژنراتورهای زمینی باروری ابرها نیز با مراکز رشد و فناوری دانشگاه‌ها منعقد شده است.

دائمی در ادامه اظهار داشت: در بخش کاهش آب به حساب نیامده و تلفات در شبکه‌های آب شرب نیز به‌منظور اصلاح الگوی مصرف آب ازطریق سامانه‌‌های هوشمند کاهش تلفات آب، همکاری با یک مشاور بین‌المللی با هدف ارتقای روش‌های تله‌متری شبکه‌های آب شرب شهرها در سال ۹۳ آغاز شده است.

وی افزود: در این راستا، اقدام‌های اساسی در ۱۴۷ شهر کشور آغاز شده که برای تکمیل آن، به اعتباری معادل ۱۰ هزار میلیارد ریال نیاز است. افزون‌بر آن در شهرهای قم، شیراز، مشهد و تهران تکمیل شبکه توزیع آب به روش هوشمند در دست اجرا است و پیش‌بینی می‌شود در صورت اجرای این برنامه‌ها، تلفات آب شرب از ۲۴.۷ درصد در شبکه توزیع به ۱۹.۲ درصد برسد که بیش از پنج درصد میزان تلفات در شبکه‌ها کاهش می‌یابد.

وی یکی دیگر از برنامه‌های کلیدی وزارت نیرو را ارتقای بهره‌وری آب و اصلاح ساختار اقتصادی آب خواند و گفت: در راستای اجرای برنامه‌های بهره‌وری آب، اقدام‌های متنوعی شامل تدوین تجربه‌های جهانی در ایجاد بازارهای محلی آب، تعیین هزینه تمام‌شده و اصلاح تعرفه‌های آب با کسب مجوز، اصلاح حق انشعاب با کسب مجوز از شورای اقتصاد، ارتقای بهره‌وری و بهبود بازده تاسیسات آبی با همکاری وزارت جهادکشاورزی در شورای‌عالی آب و توسعه مشارکت سرمایه‌گذاری در ۱۵ طرح بزرگ با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۳ در دستورکار قرار گرفت.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو همچنین درباره برنامه افزایش بازده نیروگاه‌ها و کاهش تلفات انتقال و توزیع و بهینه‌سازی مصرف انرژی برق که با پیگیری جدی وزیر نیرو همراه بوده است، اظهار داشت: برنامه کاهش تلفات در شبکه توزیع برق و اجرای آن در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ تهیه شد که تاکنون به کاهش تلفات از ۱۵ درصد در شبکه توزیع به ۱۲.۸ درصد منجر شده است.

وی افزود: این برنامه در مهرماه سال ۹۳، به تایید وزارت‌خانه رسید و بر این اساس، قرار است ظرف مدت یک سال میزان تلفات شبکه توزیع برق به کمتر از ۱۰ درصد برسد. همچنین با اجرای قراردادهای نصب ۳۸۰۰ مگاوات واحد بخار در نیروگاه‌های گازی با استفاده از بند «م» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۲، بازده واحدها از ۳۳ به بیش از ۴۸ درصد افزایش و بازده کل شبکه ۱.۶ درصد ارتقا می‌یابد.

وی تصریح کرد: در این زمینه، حمایت از تولید لوازم برقی با بازده بالا با برگزاری نمایشگاه در پاییز ۱۳۹۳ با حضور بیش از ۲۰۰ تولیدکننده و معرفی فناوری‌ها و برگزاری نشست‌های منظم برای بهره‌برداری از لوازم کم‌مصرف انجام شد. به‌گفته دائمی، در حوزه توسعه صادرات برق نیز با افزایش توان انرژی برق و فراهم کردن زمینه‌های توسعه میزان صادرات برق، مذاکراه با کشورهای هدف و تامین زیرساخت‌های لازم ازجمله به‌روزرسانی قراردادها با کشورهای عراق و ترکیه، تاکنون میزان صادرات برق براساس برنامه پیش‌بینی‌شده صورت گرفته است.

وی گفت: از دستاوردهای بزرگ صنعت برق در سال ۹۳، برگزاری نمایشگاه‌ها و توسعه صادرات تجهیزات و کالاهای برقی به کشورهای مختلف جهان و افزایش میزان صدور خدمات به بیش از پنج میلیارد دلار بوده که رتبه نخست را در این مولفه کسب کرده است.

وی ادامه داد: همچنین با انجام اصلاح‌های اقتصادی و مدیریت بخش برق، گزارش‌هایی در شورای اقتصاد و دولت درباره شفاف‌سازی قیمت تمام‌شده و نرخ واقعی برق تهیه و نشست‌های متعدد برای تصمیم‌سازی دولت انجام شده و قیمت تمام‌شده براساس محاسبه‌های مورد تایید ذی‌حسابان تهیه شده است.

دائمی در پایان گفت: این دستاوردها و موفقیت‌های دیگر که به تداوم و پایداری خدمات مستمر در زمینه تامین آب و برق مشترکان بخش‌های مختلف کشور در سال ۹۳ منجر شده، حاصل تلاش بی‌وقفه ده‌ها هزار نفر دست‌اندرکار صنعت آب و برق در کشور است که ضمن ارج نهادن به این تلاش‌ها، امیدواریم در سال ۹۴ نیز با ارایه خدماتی مطمئن و با کیفیت، رضایت مشترکان این صنعت را بیش از پیش فراهم کنیم.
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۲۸:۲۷
به جای استفاده از روش های قدیمی اثرگذاری بر وضعیت هوا، بهتر نیست مثل غرب به انحراف میدان مغناطیسی زمین در ارتفاع بالا و اجازه نفوذ ذرات پرانرژی خورشید به ارتفاعات پائینتر و لذا تغییر الگوی دمایی و لذا آب و هوایی دست بزنید؟
درسته که کنترل و مهار این روشِ تاثیر بر آب و هوا به ابرکامپوتر جهت محاسبات جریانات همرفتی در لایه های جو احتیاج دارد ولی قطعا از استفاده از روشهای قدیمی بسیار کارا تر است. مگر ... (2772514) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۳:۴۶:۴۴
تکنولوژی غربی به درد مناطق خودشان می خورد مثل معماریشان که متناسب با افکار و سبک زندگی خودشونه. ما بهتره تکنولوژی های متناسب با وضعیت خودمان را ابداع کنیم. (2773034) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۳:۵۱:۳۵
از این روشی که شما میگی چرا امریکایی ها که غربی هم هستند استفاده نمیکنند ؟ سالهاست که در ایالات غربی امریکا مثل کالیفرنیا و آریزونا و نودا خشکسالیه ، طوریکه آب رو جیره بندی کردند . (2773045) (alef-10)
 
سلام
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۳:۰۳:۳۶
یحتمل فیلم زیاد می بینید (اونم هالیودی)

اما جهت اطلاع: برای نفوذ ذرات پر انرژی خورشید به لایه های پایین جو غربی ها قبلا جو را سورخ کرده اند و اسمش را گذاشته اند حفره یا سوراخ لایه اوزون!
مزید اطلاع: اگر اینکار ها خوب بود خداوند جو را خلق نمی کرد. بهتره دنبال سازگاری با نظام خلقت بود تا دشمنی و برهم زدن آن. (2773332) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۲۳:۴۳:۴۰
آقا اینقدر باربری نکنید در وسط کشور. بزارید یه خورده ابر هم بیاد طرف ما مشهدی ها (2773026) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۰:۴۳:۱۶
این 50 مورد باروری ابر در کدام منطقه ایران صورت گرفته است؟ با توجه به اینکه فقط 32 مورد منجر به بارش شده معلومه در تهران و شاید اصفهان بوده است، با توجه به هزینه گران 500 میلیون تومانی هر پرواز باروری ابر یعنی25 میلیارد هزینه برداشته است حالا اگر میزان آب فرو ریخته را هم حساب کنیم حتماً آب حاصل ار باروری بیش از آب معدنی برای دولت هزینه داشته است. (2773695) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.