توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222899
مان: اشتون، مسئول صدور قطعنامه اروپا نیست
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۳۴
مایکل مان، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این بار نیز در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۵ در وین حضوری فعال داشت. او مانند ادوار قبلی مذاکرات نخستین حضور مطبوعاتی و رسانه‌ای را در میان خبرنگاران مستقر در محل مذاکرات داشت. مایکل مان در جریان مذاکرات اخیر وین سعی کرد به سبک و سیاق همیشگی خود نخستین تصویر را از مذاکرات ارائه دهد؛ تصویری مبهم که در عین حال بر هم زدن آن چندان آسان نیست!

سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان حضور خود در محل استقرار خبرنگاران در مرکز رسانه‌ای وین با سوالات و پرسش‌های متعددی رو‌به‌رو شد؛ سوالاتی که بیشتر آنها حول حاشیه‌‌سازی اخیر پارلمان اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران و مسائل حاشیه‌ای متاثر بر فضای مذاکرات بود. بخش های از گفت و گوی مثلث با مایکل مان را در ادامه می خوانید:

* در‌خصوص قطعنامه اخیر پارلمان اروپا باید بگویم که این قطعنامه الزام آور نیست و از این رو تاثیری بر ادامه و نحوه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۵ ندارد. این قطعنامه از سوی پارلمان اروپا صادر شده است. مسئولیت پارلمان اروپا بر‌عهده خانم کاترین اشتون نیست و او عملا نهاد دیگری را مدیریت و هدایت می‌کند. از این رو نباید اقدام اخیر پارلمان اروپا را اقدامی ‌از سوی شخص اشتون و نهاد مرتبط با وی دانست.

*پارلمان اروپا به‌عنوان یک نهاد مستقل حق دارد نظر و تصمیم خود را بیان کند. در هر حال باید میان نهاد وا?سته به خانم اشتون و پارلمان اروپا تفاوت قائل شد. از این رو اقدام اخیر پارلمان اروپا تاثیری در ادامه مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا و خانم‌اشتون در خصوص مذاکرات هسته‌ای ندارد. از سوی دیگر، قطعنامه صادر شده از سوی پارلمان اروپا الزام‌آور نیست.

* این قطعنامه به پارلمان اروپا مربوط است و اساسا نمی‌توان در‌خصوص مساله‌ای که مربوط به نهاد متبوع خانم اشتون نمی‌شود، اظهارنظر کرد. بنابراین در این خصوص باید مقامات پارلمان اروپا اظهارنظر کنند. ضمن اینکه در حال حاضر تمرکز ما بر مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۵ است.

* مذاکرات اخیر وین را باید در امتداد مذاکرات هسته‌ای قبلی میان ایران و اعضای ۱+۵ مورد ارزیابی قرار داد. این دور از مذاکرات سخت و جدی بوده است. به‌طور کلی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۵ مفید و سازنده و در عین حال جدی بوده است.

*در جریان مذاکرات اخیر وین دو طرف در‌خصوص جزئیات نیز با یکدیگر وارد بحث شدند. از این رو مذاکرات اخیر وین از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. در جریان مذاکرات وین ما وارد جزئیات اساسی شده و بر سر نکات مهمی ‌به گفت‌وگو پرداخته‌ایم. در هر‌حال مذاکرات جدی و درعین حال مفید دنبال می‌شود.?طعا در جریان مذاکرات اخیر وین به‌دنبال توافق نهایی نبودیم. قرار است همچنان مذاکرات ادامه داشته باشد و دو طرف با جدیت این روند را دنبال می‌کنند.

* مذاکرات دارد به صورتی جدی از سوی دو طرف دنبال می‌شود و هر دو طرف درصدد هستند بتوانند به توافقی جامع با یکدیگر دست پیدا کنند. با این وجود باید توافق نهایی، توافقی واقعا جامع و خوب باشد. از این رو باید سختی‌های کار را نیز در روند فعلی در نظر گرفت.هر دو طرف در این خصوص ملاحظاتی دارند که در جریان مذاکرات به آنها اشاره شده است. البته در اینجا نمی‌خواهم به جزئیات مدنظر اشاره کنم.

* دو طرف مذاکره، یعنی ایران و اعضای ۱+۵ هر دو تمایل دارند که مرحله تدوین پیش‌نویس توافقنامه (گام نهایی) از ماه آینده آغاز شود. این تمایل در هر دو طرف وجود دارد و مذاکرات نیز در همین راستا با جدیت و به صورت زمانبندی شده ادامه دارد. نکته دیگر اینکه در جریان مذاکرات اخیر وین شاهد طرح مسائل مهم‌و‌محوری از سوی طرفین بودیم. در این مذاکرات مسائل زیادی از سوی دو طرف مورد بحث قرار گرفت.

*در این دور از مذاکرات صرفا بحث‌های صورت‌‌گرفته محدود به مواردی خاص نبوده است. به‌طور کلی تمام موضوعاتی که در توافق نهایی گنجانده خواهد شد از سوی طرفین مورد بحث قرار گرفته و خواهد گرفت. همان گونه که اشاره کردم توافق نهایی جامع خواهد بود.