نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 152194
سرودی خاطره انگیز از جنگ بوسنی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۰۷
بیست سال پیش در چنین روزهایی در قلب اروپای متمدن و در میان سکوت کشورهای غربی، صرب‌های بوسنی، به جان مسلمان‌ها افتادند. جنایات زیادی در این جنگ وحشیانه اتفاق افتاد که لکه ننگ آن تا ابد بر پیشانی مدعیان حقوق بشر خواهد ماند. از قتل عام و نسل کشی مسلمانان گرفته تا تجاوز به زنان و دختران مسلمان به منظور پاکسازی قومی و نژادی.

آمریکا، کشورهای اروپایی و مجامع بین‌المللی دست به هر کاری زدند تا مانع تشکیل یک قدرت اسلامی در اروپا شوند. گاهی با سکوت، گاهی هم با تحریم تسلیحاتی دو طرف! در حالی که این تحریم ظاهری و دروغین در حقیقت فقط تحریم مسلمان‌های بوسنی و حکومت قانونی این کشور بود، تا صرب‌ها بهتر و راحت‌‌تر بتوانند به جنایات خود ادامه دهند.

البته شدت این جنایات به حدی بود که رسانه‌‌های دنیا نمی‌توانستند چشم و گوششان را بر آن ببندند. جنایات صرب‌ها که یادآور جنگ‌های صلیبی علیه مسلمانان بود، دنیای اسلام را تحت تاثیر قرار داد. رزمندگانی از کشورهای اسلامی داوطلبانه عازم بوسنی شدند. جمهوری اسلامی هم آن روزها یکی از معدود کشورهایی بود که از مردم بوسنی حمایت کرد و حتی چند نفر از نیروهای ایرانی در این جنگ به شهادت رسیدند.

این جنگ خانمانسوز در نهایت با توافق قدرت‌‌های برتر دنیا به صلح دیتون و ایجاد یک دولت مشترک چند قومیتی منجر شد. طرحی که در حقیقت به ضرر مسلمان‌های بوسنی بود. چون مسلمانان که تقریبا نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دادند، بدون آنکه به حق و حقوق طبیعی خود برسند، مجبور شدند قدرت را با کروات‌ها و صرب‌های جنایتکار تقسیم کنند، در حالی که حدودا ۷۰ درصد از خاک این کشور در اشغال صرب‌ها بود.

طبق این طرح ریاست جمهوری به صورت چرخشی بین یک صرب، یک بوسنیایی و یک کروات دست به دست می‌شود تا هیچگاه هیچ دولت اسلامی در اروپا شکل نگیرد! در حقیقت بوسنیِ مسلمان که در زمان جنگ به کشورهای اسلامی گرایش داشت به فدارسیون بوسنی تبدیل شد که به خاطر شکل حکومت و چرخش قدرت در آن، اجازه‌ی بازگشت دوباره به جهان اسلام را ندارد.

اینجاست که گاهی از بی‌خبری ما سوء‌استفاده می‌‌کنند و می‌پرسند که نتیجه آن همه حمایت از مسلمان‌های بوسنی چه شد؟! متاسفانه رسانه‌های ما مخصوصا صداوسیما هم به خودشان زحمت نمی‌دهند تا کمی در این‌باره صحبت کنند!

*****

در زمان بوسنی، سرودهایی به زبان بوسنیایی از صداوسیما پخش می‌شد که نقش زیادی در ارتباط قلبی و همراهی مردم ایران با مردم بوسنی داشت. چند گروه موسیقی هم از آن کشور به ایران آمده و برنامه‌هایی اجرا می‌کردند که صدا و تصویر آنها از رادیو و تلویزیون ایران پخش می‌شد.

خیلی وقت بود که دنبال این آهنگ‌ها و سرودهای خاطره انگیز بودم، تا اینکه دو سه ماه قبل یک گروه از جوانان بوسنیایی و کوزویی (که همچنان عاشق ایران و امامند) به قم آمدند. خوشبختانه از طریق یکی از دوستانم که راهنما و رابط این گروه بود، مجموعه‌ا‌ی زیبا از موسیقی ملی، سنتی و مذهبی بوسنی را بدست آوردم که در میان آنها چند سرود خاطره انگیز از زمان جنگ هم موجود بود. یکی از این سرودها، بعدا به موسیقی تیتراژ مستند ایرانی «خنجر و شقایق» به کارگردانی نادر طالب‌زاده تبدیل شد.

منبع: سایت آهستان
کلمات کلیدی : سرودی + جنگ بوسنی
 
معصومه
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۵۱:۵۶
اون موقع فقط 10 سالم بود ولی خیلی خوب اون موسیقی معروفشون رو یادم هست کاش دوباره بشنومش! (753397) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.