نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 229298
براي اولين بار در پنجاه سال گذشته اتفاق افتاد
انتخابات سوريه با سه كانديدا / بشار اسد براي هفت سال رئيس‌جمهور شد
بخش سیاسی الف، 14 خرداد 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۷
سه سال بعد از اينكه بسياري از قدرت‌هاي منطقه و جهاني تلاش كردند تا نظام سوريه را تغيير دهند، انتخابات در سوريه برگزار شد. حالا ديگر از حمايت‌ قدرت‌هاي بزرگ و كشورهاي داراي ثروت منطقه از شورشيان سوري خبري نيست. جنگ در سوريه اين كشور را به ويرانه‌اي تبديل كرد. شايد اين انتخابات سرآغازي باشد براي بازسازي دوباره آن. ايران و رهبرمعظم انقلاب اسلامي اعلام كرد كه به خواست ملت سوريه براي انتخاب حاكمانشان احترام خواهند گذاشت.

حالا بر اساس نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه بشار اسد برای یک دوره هفت ساله دیگر رییس‌جمهوری این کشور شده است. اسد که به مدت ۱۴ سال رییس‌جمهوری سوریه بود، با کسب ۸۸.۷ درصد آرا معادل ۱۰ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۷۰۳ رای، پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه شد.

خبرگزاري‌هاي جهان خبرهاي زيادي را از حضور مردمی  که در انتخابات شرکت کرده بودند مخابره کردند. نكته جالب اينكه اين خبرگزاري‌ها تصاوير حضور آوارگان پناه برده به خارج از مرزهاي سوريه را منتشر كردند كه براي شركت در انتخابات به سوريه بازمي‌گشتند. آنها به خاطر جنگ و درگيري مجبور شدند خانه و شهرخود را ترك كنند و در اردوگاه‌هاي كشورهاي همسايه در بدترين شرايط نزديك به سال زندگي كنند.
درحالي كه دولت آمريكا انتخابات سوريه را «نگين» توصیف  و اعلام كرده آن را به رسميت نمي‌شناسد، المانيتور گزارش داد كه وليد معلم درخواست ديدار با جان كري را رد كرده است. يك مقام آگاه در وزارتخارجه سوريه به المانيتور درباره درخواست آمريكايي‌ها گفته بود: «آن‌ها صراحتا به او اعلام کردند که می‌خواهند پیامی سیاسی را منتقل کنند، مبنی بر اینکه می‌توانند بر ادامه حضور اسد در قدرت چشم ببندند، مشروط بر اینکه او از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری خودداری کند.»
 
راي گيري و شمارش آرا
ساعت ٢٤ روز سه‌شنبه پس از تمديد مهلت راي‌گيري انتخابات در سوريه به پايان رسيد. کمیته عالی قضایی سوریه برای نخستین بار مسئول برگزاری انتخابات، نظارت بر آن و شمارش آراء و اعلام نتايج انتخابات تعيين شده و مشغول انجام كار است.

همزمان با شروع راي گيري ايران و روسيه يك هيات پارلماني به سوريه اعزام كرد. تصاوير منتشر شده توسط خبرگزاري‌هاي خارجي از جمله بي‌بي سي حاكي از استقبال مردم از ٩ هزار صندوق رايي است كه مردم براي شركت در انتخابات در آنها حاضر مي شوند.

این نخستین انتخابات ریاست جمهوری سوریه از زمان آغاز حکومت خانواده اسد در بیش از پنجاه سال پیش است که با شرکت بیش از یک نامزد و از طریق رای‌گیری برای برگزیدن یکی از نامزدها برگزار می‌شود. در سال ٢٠١٢ قانون اساسي در سوريه تغيير كرد و براساس آن ديگر انتخابات با يك حزب و يك كانديدا به صورت همه پرسي برگزار نمي شود. همچنين قانون اساسي دوره رياست‌جمهوري را هفت سال تعيين كرده است كه هر فرد تنها مي تواند دو دوره متوالی به این سمت انتخاب شود.

دو نامزدي كه در مقابل اسد به رقابت مي‌پردازند عبارتند از: ماهر حجار رهبر حزب اراده خلق و نماینده پارلمان از حلب و حسن النوری نماینده دمشق در پارلمان سوريه. حزب اراده خلق از گروه‌های تشکیل دهنده "جبهبه مردمی برای تغییر و آزادی" است که از آن به عنوان جناح مخالف در پارلمان سوریه یاد می‌شود که حتی در مواردی، از عملکرد دولت به رهبری حزب بعث انتقادهایی هم کرده است.



العام ديروز گزارش داد که هیات‌های پارلمانی دیگری از کشورهای فیلیپین، بولیوی، ونزوئلا، تاجیکستان، زیمبابوه و اوگاندا تحت عنوان "گروه دوستی سوریه" به اين كشور سفر كرده اند.

شهر حمص يكي از نقاطي بود كه در جريان جنگ داخلي در اين كشور تا همين اواخر تحت اختيار گروه‌هاي شورشي سوريه قرار داشت. روزنام الوطن از سوريه گزارش داد كه ميزان مشاركت در اين شهر بالاي ٧٠ درصد بوده است. اتباع اين كشور از مرزهاي لبنان به شهرهاي جنگ زده در سوريه رفتند تا راي خود را به صندوق‌ها بيندازند.

تحولات همزمان با راي‌گيري
با آغاز راي گيري روز گذشته حمله عناصر مسلح به شهر ادلب و ریف بیش از ۱۰۰ کشته و زخمی برجا گذاشت و خبرنگار مستقر در یکی از گذرگاه‌های مرزی بین سوریه و لبنان از تعدی و یورش برخی سلفی‌های لبنان به رای‌دهندگان سوری در این منطقه خبر داد. رقیب بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه پس از انداختن رای خود به صندوق در دمشق تصریح کرد: انتخابات سوریه ضربه‌ای محکم به تمام کشورهایی بود که علیه سوری‌ها توطئه کردند.

برخي از عناصر مسلح نيز در ادامه حملات خمپاره‌ای خود که مناطق و شهرهای مختلف مسکونی و غیر نظامی سوریه را هدف قرار داده‌اند، مناطق مختلف استان لاذقیه را نیز گلوله باران کردند

درحالي كه وزير خارجه فرانسه مي‌گفت اين انتخابات نمايشي است و مردم گزينه ديگري غير از بشار اسد براي انتخابات ندارند، وزیر خارجه سوریه تاکید کرد کشورش از امروز بازگشت به امنیت و روند راه‌حل سیاسی و آشتی فراگیر را آغاز می‌كند. دولت ترکیه نيز گروه «جبهه النصره» را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد. نكته اساسي در اين ميان رفت و آمد هيات‌هاي اطلاعاتي غرب به سوريه است. المانيتور به نقل از يك منبع آگاه در سوريه گفت كه آنها از سوريه درخواست كردند كه مانع از بازگشت شورشيان سوري به كشورهاي غربي شوند.

المانتيور به نقل از اين مقام دولت سوريه مي‌نويسد: «همه کشورهای اروپایی اصلی دائما هیئت‌های خود را بدون اعلام عمومی به سوریه می‌فرستند. آن‌ها تحت عنوان همکاری‌های امنیتی و هماهنگی در مورد موضوع افراط‌گرایان و جهادی‌هایی که از کشورهایشان برای نبرد به سوریه سفر می‌کنند، به اینجا می‌آیند. آن‌ها خواستار دریافت اطلاعات هستند و اعلام می‌کنند که با حسن نیت به دنبال همکاری برای مبارزه با تروریسم در کشورشان هستند. اما آن‌ها می‌خواهند این همکاری‌ها کاملا محرمانه باقی بماند. ما لبخند می‌زنیم و به شوخی به آن‌ها می‌گوئیم که به زودی از آن‌ها خواهیم خواست که این روابط را علنی کنند.»


واكنش‌هاي به برگزاري انتخابات
برخي از كشورهاي غربي درباره انتخابات سوريه موضع‌گيري صريحي را اعلام نكردند. در عين حال برخي از كشورها همانند فرانسه اعلام كردند كه اين انتخابات نمايشي خواهد بود. در همين حال است كه نماينده روسيه در سازمان ملل مي‌گويد كه مسكو هرگز بر سر سوريه و اوكراين با غرب معامله نخواهد كرد.

«چورکین» شب گذشته در پاسخ به سئوالی در مورد امکان موافقت روسیه با تصویب قطعنامه‌ای در مورد سوریه بر اساس بند هفتم منشور سازمان ملل در ازای حمایت کشورهای غربی از تصویب پیش‌نویس قطعنامه مربوط به اوکراین گفت: «چنین معامله‌ای هرگز انجام نخواهد شد. لاوروف وزيرخارجه روسيه نيز اعلام كرد كه غرب به بهانه «بحران انسانی» به دنبال «دخالت نظامی» در سوریه است .

لاوروف دیروز در پیامی برای سومین کنفرانس مربوط به بررسی مشکلات جامعه ارتدوکس فلسطین، یادآور شد: «ما بر این عقیده هستیم که هر نوع تلاشی برای سیاسی کردن بحران انسانی در سوریه و استفاده از این مسئله برای دخالت نظامی خارجی در مناقشه داخلی در این کشور، اقدامی بسیار غیرسازنده و کاملا غیرقابل قبول است.»

بنابر اخبار رسیده از سوریه تا این لحظه از شمارش آراء بشار اسد، رئیس جمهوری کنونی سوریه با اختلاف چشمگیری از دو نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری پیش افتاده است. رای دهندگان به ویژه در دمشق پایتخت سوریه بیشترین آراء را به بشار اسد داده‌اند و در دیگر استان‌های این کشور از جمله حمص و استان‌های غربی سوریه نیز نتایج از پیشی گرفتن بشار اسد از دیگر رقبای خود حکایت دارد.

نتایج منتشر شده تا صبح امروز نشان می‌دهد که مشارکت مردم در استان‌های غربی و جنوبی سوریه بالا بوده است. بر اساس بیانیه وزارت کشور سوریه میزان مشارکت مردم در انتخابات در استان سویداء، واقع در جنوب این کشور به ۸۷ درصد رسیده است که تا این لحظه بشار اسد با کسب ۸۵۷۳۲ رای از آرای این استان، پیشتاز است و پس از وی حسان النوری با ۱۴۹ رای و ماهر الحجار با ۱۳۴ رای قرار دارند.

دفتر ریاست جمهوری سوریه نيز با صدور پیامی شرکت گسترده مردم این کشور در انتخابات را نشان‌دهنده تلاش سوری‌ها برای ساختن آینده کشورشان و جدیت در مبارزه با تروریسم خواند. این درحالی است که نتایج اولیه شمارش آرا از پیشتازی چشمگیر اسد در انتخابات حکایت دارد.
بشار اسد نیز با انتشار یک پیام در صفحه شخصی خود در فیس بوک از حضور مردم در این انتخابات تشکر کرد. کمیته عالی قضایی انتخابات ریاست جمهوری سوریه پیش از این در بیانیه‌ای اعلام کرد: از ۱۵ میلیون و ۸۴۰ هزار و ۵۷۵ نفر که در انتخابات سوریه واجد شرایط رای دادن بودند ۱۱ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۴۱۲ نفر در انتخابات شرکت کرده‌اند. میزان مشارکت مردم سوریه در انتخابات ۷۳.۴۲ درصد بوده است همچنین میزان آرای باطله نیز ۳.۸ درصد بوده است.
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۴ ۱۷:۱۳:۰۰
نحوه کاندید شدن برای ریاست جمهوری در سوریه چگونه است؟ چه مرجعی صلاحیت کاندیداها را ب (2183656) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۰۱:۲۴:۴۱
میزان رای ماخوذه 73 در صد بود ...این یعنی اینکه مردم اسد را تایید کردند ، مردم اسد را می خواهند ، محبوبیت اسد از قبل هم بیشتر شده بود ، چون در مقابل تمام دنیای خبیث غرب ایستاد ...
این رای نه به جریان های وحشی سلفی و غربگرا بود ...موضع اسد را هم مستحکم کرد...ان شاالله پیروزی نزدیک است ... (2184104) (alef-10)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۰۷:۴۹:۵۶
با سلام سوزیه با شرکت گسترده مردم و زن که مشارکت بالای مردمآنجا و نشان از دموکراسی بودن انتخابات هست و حتی از مشارکت فرانسه مدعی ازادی خیلی بیشنر است که مردم سوریه به تروزیست ها نه گفتن به دلار های شیو خ عرب ته گفتن به نسخه امریکا انقلاب کارتونی انها نه گفتن انها به سورس یهودی با انقلاب مخملی توام با کشتار نه گفتن مردم سوریه به ازادی و شعور خود واتکا به داده های خود به استقلال کشورش خود به عفت زنان خود و غیرت مردان خود آری گفتند و اآفرین به مرئم انجا که فهمیدن و اراده کردند و دیگر گو ل شعار های شیطان را نخوردند شیطان کثیف و نا پاک هست شیطان وسوس میکند و ادمکشی و زنان انها را به بردگی و کودکان انها را به فسیاد میاندازد اری الله اکبر گفتند رفتند به صندوق رایی و با بسم الله انها شیطان و مزدوران انها فرار کردند پس بگو خواهر و برادر سوری شعه و سنی الله اکبر و خط بطلان بکش به شیطان و شیوخ عرب و حفظ کن زن و بچه خود را از شیطان و ایادی انها و مرگ سورس یهودی را با مشارکت بالا و انتخاب اسد شیر عرب و دلاور مبارز با اسراییل و قهرمان وحدت اقبات کن (2184160) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۴:۴۵:۳۲
مهم نیست که چگونه انتخابات برگزار شده است مهم است که 73 درصد یعنی 11 میلیون سوری به پای صندوق رای رفتند و این یعنی رای نه به وحشگری سلفیها و حامیان انها مردم سوریه آرامش می خواهند و با تندروهای سلفی و مخالفین نظام بشار اسد مخالف هستند این رای مشروعیت مقاومت در مقابل سلفی ها و حامیان ان بوده است .... (2184483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۴ ۱۷:۱۳:۴۶
کاندیداهای رقیب بشار اسد قوی نبودند.تمام عکسهایی هم دراینترنت و اخبار میدیدیم همگی تبلیغات بشار اسد بود و به نظر میومد دوکاندیدای دیگه تبلیغ چندانی ندارن یا اصلا میل به تبلیغ نداشتن.متاسفانه دموکراسی یک شبه و دوشبه به دست نمیاد و البته این چیزی که غرب و امپریالیسم اسمش رو گذاشته دموکراسی اون هم واقعی نیست.الان اونها با تبلیغات رسانه ای شون یه جوری نشون میدن که بشار اسد دیکتاتوره و خون مردم رو توشیشه کرده بوده و چنین و چنان...درحالیکه درسوریه قبل از جنگ(تحمیل شده) مردمش آزادیهای اجتماعی کامل درسطح همتراز کشورهای غربی داشتن و اصلا کسی دنبال آزادی سیاسی نبود .اونها هم (غربیها)دروغ میگن.اونادنبال آزادی تو کشورهای خاورمیانه نیستن.به نظرمن اشتباه اصلی ما اینه که ماهیت نیت اوناروبرای مردم خودمون و دنیاروشن نمیکنیم...مارسانه قوی نداریم همونجور که سوریه نداشت .الان مثلا تو لیبی دموکراسی شد؟تو افغانستان شد؟تو تونس شد؟تو مصر هم که محمد مرسی با رای مردم اومد سرکار غربیها ترسیدن و کله پاش کردن..به هرحال ختم کلام این که الان نیازی به برگزاری انتخابات نبود.حداقل به این شکل ولی امیدوارم دولت و ملت سوریه از دست تروریستها خلاص بشن (2183658) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۰:۲۷:۲۸
وقتی 73 درصد در انتخابات شرکت میکنند یعنی دولتشون رو قبول دارند.
اگه نمیخواستند شرکت نمیکردند. (2184219) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۴۱:۰۶
پس تکلیف نصف بیشتر کشور سوریه که انتخابات را تحریم کردند چیست؟کاملا قبول دارم که اکثریت قاطع به اسد رای دادند ولی سوریه دو تکه شده و قسمت دوم مخالف حزب بعث سوریه هستند و این رای همه ملت سوریه نیست. (2189706) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۵:۱۶:۱۹
گل گفتی برادر. تمام حرفات.
اگه معترضی هم وجود داشت به قانون احترام گذاشت. سطل آشغال آتش نزد (2184518) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۶ ۱۰:۲۵:۴۷
همیشه عده ای هستند که در برابر حقیقت مقاومت می کنن و اون رو انکار می کنن، با این جماعت هیچ معامله ای نمی شه کرد، حتی پیامبران وقتی برای اثبات حقانیت خودشون معجزه می آوردن این جماعت ادعا می کردن که این سحر و جادوئه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

کسی رو که خواب باشه می شه بیدار کرد، ولی با کسی که خودش رو به خواب زده هیچ معامله ای نمی شه کرد!

این افراد در برابر کودتای نارنجی اوکراین سوت و هورا کشیدن چون نارنجی های اوکراین دقیقا مثل خودشون بودن، مثل خودشون که سال 88 در برابر رأی ملت تمکین نکردن و به خیابون ریختن تا از طریق راه های غیردموکراتیک و وحشی گری با اشاره اربابان آمریکائی شون رأی ملت رو خدشه دار کنن!

این جماعت از پیروزی 30 درصدی السیسی با عنوان پیروزی قاطع یاد کردن!

حالا واسه حضور 73 درصدی ملت سوریه و رأی قاطع 88 درصدی شون به بشار اما و اگر میارن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اینا می گن "هر انتخاباتى يك طرف نزديك ٩٠ درصد را ببرد نشان غير دموكراتيك بودن ان است"
بعد از نظر این آقایون پیروزی 50.7 درصدی عین موکراسیه و رأی قاطع!

ملت سوریه جواب روشنی هم به آمریکا و عربستان و تکفیری ها داد و تو دهنی سختی به اونها زد، هم جواب روشنی به بعضی از هموطنان ما!!!!

خدایا چشمان ما را هرگز در برابر حقیقت فرو مبند
و ما را آنچنان بدار که هرگز خودمان را در برابر حقیقت فریب ندهیم، چون حقیرترین افراد کسانی هستند که خودشان را در مواجهه با حقیقت می فریبند و خودشان را از تابش آفتاب مشعشع حقیقت محروم می دارند!

چیزی از بهار کم نمی شود، اگر خزان باوران باورش نکنند! (2185438) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۶:۲۷:۴۴
اینقدر حقیقت حقیقت می کنی ، خودت هم دنبال یک سری اطلاعات کلیشه ای هستی .برای انتخاب کردن و انتخابات کافی نیست که جند نفر کاندیدا بشوند و یک رای گیری آزاد هم صورت بگیرد .اگر سالها قبل از انتخابات شرایط مساعدی برای فعالیت احزاب ، مطبوعات و مردم وجود نداشته باشد و اگر قانون اساسی و سایر قوانین منبعث از آن منجمله قوانین انتخابات در یک فرایند دموکراتیک تدوین نشده باشد.حرف از آزادی و شرایط آزاد برای انتخاب کشک است . (2189304) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۴ ۱۷:۱۵:۰۹
یعنی بشار اسد در صورت پیروزی در انتخابات می تواند حداکثر 14 سال دیگر رییس جمهور باشد. (2183659) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۰۰:۳۴:۳۳
همچنين بشار اسد مي تواند بعد از اين 14 سال قانون جديدي را براي ادامه حكومتش وضع كند .
من براي حافظ اسد احترام زيادي قائل بودم اما قبول كنيم كه اتفاقات امروز ريشه در موروثي شدن حكومت در سوريه دارد . (2184066) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۰۵:۲۹:۰۹
هر انتخاباتى يك طرف نزديك ٩٠ درصد را ببرد نشان غير دموكراتيك بودن ان است دو نفر ديگر سياه لشكر بودند بشار اسد اگر عدالت خواه بود و كشورش را دوست داشت خودش كانديدا نمى شد (2184139) (alef-10)
 
آقازاده
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۰:۴۲:۴۵
پس تکلیف اون همه مردمی که طرفدارشن چی میشد؟ (2184231) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۲:۵۲:۵۸
اسد ایستاد و مقاومت کرد....اون 2 تا کاندید چی کار کردن؟ کجا بودن وقتی تکفیری ها به زنان تجاو می کدند و سر می بریدند؟ (2184346) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۴:۵۱:۱۶
شما فکر می کنید سلفی ها , داعش النصره امریکا عربستان و ترکیه و... برای مردم سوریه چه اهمیتی داشتند مگر انتخابات را تحریم نکردند اما مردم سوریه به انها نه گفتند و در انتخابات شرکت کردند حتا خود شبکه های غربی هم حضور گسترده مردم را تایید کردند مردم سوریه با خون انگشتانشان روی برگه های رای علامت زدند و این یعنی انها با خونشان از مردم سوریه و نظام آن حمایت می کنند این انتخابات یک ریسک بزرگ برای بشار اسد بود که مشروعیت مقاومت را ثابت کرد امیدوارم تمام سلفی ها و تروریستهای که به بهانه های مذهب مردم را می کشند شرشان هر چه زودتر به حامیانشنان برگردد
مخالفین بشار اسد دمکرات و دمکراسی خواه نیستند تروریستهای هستند که از کل دنیا جمع شدند تا منطقه را به آشوب بکشند . موفقیت بشار اسد تامین کننده آرامش و آسایش در کل خاورمیانه است می خواهید باور کنید یا نه .... (2184493) (alef-10)
 
سید میثم
۱۳۹۳-۰۳-۱۶ ۰۹:۴۵:۳۰
چه حرف غیرمنطقی ای !
هر جا نود درصد رای بیاره غیردموکراتیکه !
حتما جایی که با مشارکت زیر 50 یا به زور 50درصد رای بیارن ( مثل خیلی کشورهای غربی یا همین مصر ) دموکراتیکه . نه برادر شما هم خیلی غیردموکراتیکی که اصل پیام حضور این همه مردم در این شرایط امنیتی رو نگرفتی (2185416) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۱:۳۶:۵۰
انتخابات سوریه الحق که سوری بود (2184268) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۲:۰۰:۴۹
کاش چنین روندی رو از چند سال قبل شروع میکردن که امروز سوریه ویران نشه. واقعا دیکتاتورها دیر میفهمند. تازه همون موقع هم اشتباه میفهمند. (2184294) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۲:۲۴:۱۹
تجربه ثابت کرده است که سلامت انتخابات پس از پایان انتخابات توسط مردم تعیین می گردد . اگر جشن مردمی برگزار شود ماشین ها بوق بزنند و مردم عادی شیرینی پخش کنند یعنی واقعا مردم طرفدار اسد هستند . و در این صورت دشمنان هم کوله بارشان را جمع خواهند کرد .
واقعیت این است که قبل از اتفاقات اخیر سوریه هیچ مشکل خاصی مثل سایر کشورها نداشت و مردم در صلح و آرامش زندگی خوبی داشتند . (2184317) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۲:۴۴:۴۲
اين چه انتتخاباتيه ديگه ؟!
مردم استان رقه شركت نكردند و اكثر سوري هاي مقيم خارج كشور نيز شركت نكرده اند . (2184334) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۴:۰۲:۴۹
دولت های مدافع دمکراسی اجازه قرار دادن صندوق را در این کشورها دادند که مردم نیامدند؟؟ سوریان ساکن در لبنان به گزارش خود بی بی سی به صورتی انبوه با عبور از مرز رای دادند. مردم استان رقه هم که اسیر داعش هستند . راستی برادر سفری به رقه بروید و دمکراسی ایجاد شده بر ضد اسد را ببینید . داعش از شما با بریدن سر استقبال می کند! (2184429) (alef-13)
 
بانوگشسب
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۴:۲۲:۱۵
وقتی کشوری در شرایط خاص مثل شرایط فعلی سوریه بسر میبره , انتظار میره بیش از ۹۰ درصد مردم شرکت کنن. (2184463) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۲:۴۷:۰۴
مهم اين است كه سازمان ملل بايد اين انتخابات را به رسميت بشناسد . (2184338) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۴:۰۰:۵۴
سازمان ملل همانطور که دولت دست جدید اکراین را به رسمیت شناخت ؛ بقیه را هم به رسمیت بشناسد . سالهاست که حنایش رنگی ندارد. (2184428) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۳:۱۶:۵۵
جناب آقاي علي مطهري به سوريه نرفت . (2184372) (alef-13)
 
حسني
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۳:۲۱:۳۴
من اگه به جاي بشار اسد بودم و ^^ % مردم كشورم به من راي ميدادن ، عمرا" تسليحات شيميايي كشورم رو تحويل آمريكا مي دادم . (2184382) (alef-13)
 
انسان
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۳:۲۱:۴۰
اسد اگر بدون خونریزی کنار می رفت،در اوج محبوبیت قرار داشت و کشورش با این همه ویرانی روبرو نمی شد ،مانند ورزشکاری که در اوج قهرمانی ،از ورزش خداحافظی کند. کشته شدن این همه انسان سوری ،ایا مو جب افتخار اسد است که مجددا به قدرت رسیده است؟این قدرت برای او چه طعم ولذتی دارد؟ (2184383) (alef-13)
 
معلم دانشگاه
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۳:۵۹:۱۹
صحیح می فرمایید !!! اسد باید کنار می رفت تا رویاهای نیوعثمانی گرایانه اردوغان و داوود اغلو به حقیقت می پیوست . اسد باید کنار می رفت تا تروریست های داعش و النصره که اکنون دهها بازدیدکننده مظلوم در بلژیک را به گلوله می بندند و می گریزند ؛ صاحب دولت می شدند . اسد باید کنار می رفت چون رسما دولت ترکیه بر خلاف همه قواعد بین المللی مرزهای خود را برای عبور هزاران تن سلاح و هزاران تروریست وحشی از افغانستان و عربستان تا تونس و مراکش و سومالی؛ باز کرده بود و اردوغان سرمست از ژاندارمی کل خاورمیانه و منطقه عربی -اسلامی ؛ آمرانه به اسد می گفت باید برود . خواب شیرین عثمانی گری اردوغان را با همان شیوه شاه عباس صفوی و شاه تهماسب و ... به کابوس بدل خواهیم کرد (2184426) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۵۵:۱۵
اون زمان كه نه داعشي در كار بود و نه آواره اي , بايد ملت رو آروم ميكرد و انتخابات آزاد برگذار ميكرد كه كشور و مردمش رو اينجوري به ورطه نابودي نميكشوند (2188687) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۵:۱۵:۵۱
لطفا آقای روحانی را از نتایج انتخابات سوریه مطلع کنید! (2189152) (alef-13)
 
mohsen
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۳:۵۷:۴۶
14سال حکومت دست خودشه (2184421) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۱۴:۵۳:۱۶
انشاء الله تا کور شوند هر انکه نتوان دید ....
بشار اسد خط مقدم مقاومت است برای اسایش ما در ایران ... (2184495) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۵ ۲۰:۴۹:۰۴
خیلی جالبه که امریکا انتخابات مصر رو که با کودتا انجام شده پذیرفته امااین انتخابات که با رای قاطع مردم برگزار شده رو نمی پذیره
یاد سال88 افتادم
یاد فتنه88 (2184910) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۶ ۱۱:۲۷:۴۳
158 نظر غیر قابل انتشار به احتمال زیاد در مخافت با اسد داده شده وفقط 20 نظر موافق ایشانه تعداد مثبتها هم نشون میده اکثریت بالای 80 دصدی مردم ایران انتخابات سوریه را دموکراتیک نمیدانند پیشنهاد میکنم نظر سنجی بذارید تا مشخص بشه سانسور کردن نظرات واقعیت رو تغیر نمیده (2185511) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.