نظر منتشر شده
۵۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 205096
پشت پرده افزایش روزافزون فروشگاه های لبنیات سنتی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۹
این روزها لبنیات سنتی‌ها رشد قارچ‌ گونه‌ای پیدا کرده‌اند و در هر کوچه و خیابانی می‌توان آنها را دید. حال سوال این جا است که چرا به رغم حساسیت‌هایی که برای لبینات‌ سنتی وجود دارد، تعداد آنها روز‌به روز زیادتر می‌شود.

به گزارش فارس، می‌گویند، عملیات پاستوریزاسیون و استرلیزه شدن که ۲۰۰ سال پیش دانشمند فرانسوی "پاستور"به عنوان عاملی برای از بین بردن باکتری و عوامل بیماری کشف کرد در لبنیات‌های سنتی انجام نمی‌شود و به همین دلیل احتمال آلوده بودن آنها و بیمار کردن انسانها وجود دارد.

اما در دیگر سو موافقان مصرف لبنیات سنتی می‌گویند: شیر و محصولات لبینات سنتی‌ها طعم و مزه اصلی را دارد، چربی آن کافی و طبیعی است به همین دلیل مردم بیشتر استقبال می‌کنند. به گفته آنها در کارخانه‌های لبنی چربی شیر در چند مرحله گرفته می‌شود و آنچه به مصرف کننده عرضه می‌شود، صرفا چیزی شبیه شیر است.

طی سه سال گذشته بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها همواره یا قیمت محصولات لبنی افزایش یافت یا با کاهش درصد چربی، افزایش پنهان قیمت برای محصولات کارخانه‌ها رقم خورد به طوری که شیر با درصد چربی ۱.۵ درصد هم که قبلا نبود به بازار آمد، بسیاری مردم آنرا نمی‌خرند و می‌گویند، ظاهری شبیه شیر داشته و طعم شیر را ندارد.

چرا لبینات سنتی‌ها روز به روز افزایش می‌یابد
قیمت محصولات لبنی کارخانه‌ها کنترلی و تحت نظارت دولت است،اما لبنیات‌های سنتی قیمت مصوبی ندارند و دست تولید کننده آن برای بالا بردن قیمت آزاد است بنابراین با محدود شدن قیمت‌ها در لبنیات‌ تولیدی کارخانه‌ها، لبنیاتی‌های سنتی که ظاهراً سود بیشتری هم در آن هست گرایش بیشتری به سمت تولید این محصولات پیدا کرده‌اند.

قیمت لبنیات سنتی‌ها

در یکی از لبنیات سنتی‌های منطقه ۱۹ تهران، شیر کیلویی ۲۲۵۰ تومان، کره کیلویی ۲۰ هزار تومان، خامه کیلویی ۱۰ هزار تومان، دوغ کیلویی ۱۲۵۰ تومان، ماست ۲.۵ کیلویی ۶ هزار تومان و ماست ۶ کیلویی ۱۱ هزار تومان به فروش می‌رسد.

مقایسه با قیمت محصولات لبنی کارخانه‌ها حاکی از این است که قیمت سنتی‌ها بالاتر است. چرا که هم اکنون قیمت یک لیتر شیر پاستوریزه ۲۰۰۰ تومان است. از سوی دیگر بسیاری از این لبینات سنتی‌ها بدون صرف هزینه بسته‌بندی عرضه می‌کنند اما حدود ۱۷ درصد هزینه لبنیات پاستوریزه را بخش بسته‌بندی تشکیل می‌دهد.

سود مناسب با هزینه کم عامل اصلی افزایش تعداد ماست بندی‌ها است
یکی از لبنیات سنتی‌ها که در اصفهان و تهران تولیدی دارد گفت: ۵ شریک هستیم و ماهانه حدود ۱۵ میلیون تومان درآمد داریم. مدیر تولید این لبنیات سنتی گفت: این روزها مردم اقبال بیشتری به لبنیات سنتی دارند به دلیل اینکه لبنیات کارخانه‌ها کیفیت قبلی را ندارند.

یکی از دلایل گرایش لبنیات سنتی‌ها علاوه بر درآمد نبود نظارت بر اینگونه تولیدی‌ها است. مدیر تولید این لبنیات سنتی می‌گوید: همه لبنیات سنتی‌ها مجوز ندارند بنابراین ناظران بهداشتی نیز مسیرشان به طرف آنها نمی‌افتد و اگر ناظران بهداشتی هم اشکالی بگیرند، می توان از راه های غیرقانونی برای رفع این سختگیری‌ اقدام کرد.

یک توزیع کننده لبینات در منطقه ۱۹ تهران هم به خبرنگار گفت که مغازه‌اش مجوز ندارد و هیچ مامور تعزیراتی در باره قیمت و یا مامور بهداشتی به سراغشان نمی‌آید. او هم تصریح کرد: بسیاری سخت‌گیری‌های ماموران همچنانکه در مغازه‌های قبلی تجربه کرده با توسل به راه های غیرقانونی برطرف می‌شود.

یک‌سال پیش سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: برای توزیع شیر فله‌ای دامداری‌هایی که تمام شرایط گفته‌شده آنها را رعایت کنند، مجوز خواهند گرفت. سازمان دامپزشکی کشور شرایط صدور مجوز را پاک بودن لبنیاتی‌ها از نظر بیماری‌ها بویژه سل، بروسلوز و همچنین رعایت مسائل بهداشتی، وجود کارشناس ناظر و بسته‌بندی مناسب با برچسب‌های هشدار دهنده اعلام کرده بود.

این در حالی است که سازمان دامپزشکی کشور بعد از حدود یک سال اعلام می‌کند به دلیل شرط و شروط سخت این سازمان هیچ دامداری برای توزیع شیر فله‌ای اعلام آمادگی نکرده است و مجوز توزیع شیر فله تاکنون صادر نشده است.

با این وجود همچنان شاهد افزایش این لبنیات سنتی‌ها هستیم
در مدت یکسال گذشته بعد از رسانه‌ای شدن صدور مجوز توزیع شیر فله‌ای مقاومت‌هایی هم در بیرون ایجاد شد مع به نظر می‌رسید در صدور مجوزهای لبینات سنتی‌های تاثیر گذار باشد و البته اینطور هم شد اما باز هم تعداد لبیناتی‌های سنتی اضافه تر شد. یک تولید کننده گفت: نهادهای صدور مجوز به ما می‌گویند مجوز نمی‌دهیم اما شما بروید کارتان را انجام دهید چیزی به شما نخواهیم گفت.

در این میان به نظر می‌رسد گرایش به عرضه لبنیات سنتی به دلیل محدود کردن قیمت لبینات‌ کارخانه‌ها و نیز میل به مصرف به دلیل کیفیت و چربی مناسب لبینات سنتی‌ها بیشتر شده است و ضروری است که دولت تا دیر نشده لبینات‌ سنتی‌ها را برای کنترل قیمت و نیز کنترل بیماری‌های احتمالی، ساماندهی کرده و نظارت بیشتری بر فعالیت آنها داشته باشد.
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۵:۱۶:۴۷
آره خوب برید کارخانه ای بخرید تا بهش مواد افزودنی و نگهدارنده بزنند تا سرطان بگیرید. (1774439) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۵۰:۳۱
توي این کشور یکی نیست که بگوید چرا کارخانه شیر , شیر خام را از دامداران کیلویی 950 تومان می خرد و چند بار کل چربی آنرا می گیرد و به چه قیمتی جداگانه می فروشد و محصولی آب مانند را کیلویی 2000 تومان می فروشد

یکی نیست بگه که کارخانه شیر بجز اینکه شیر را تا 60 درجه به مدت 30 دقیقه گرم می کند چه کار دیگری روی این آب سفید رنگ انجام می دهد که ارزش افزوده آن 100 درصد افزایش پیدا می کند

رئیس اتحادیه کارخانه داران در جواب این سوال می گفت قیمت لوازم بسته بندی گران شده است

آیا این جواب منطقی است ؟

آیا شیر پلاستیکی 1000 تومان قیمت پلاستیک آن می شود ؟

بهتر است با مردم روراست باشید

خود مردم می توانند شیر را تا 100 درجه گرم کنند و آنرا پاستوریزه کنند

شما هم معلوم است که غصه سلامت مردم را نمی خوری بلکه غصه جیب کارخانه داران را می خوری

هنوز کارخانه داران در مورد ریختن مواد شوینده درون شیر هنگام حمل و نقل برای جلوگیری از فساد آن توضیح نداده اند (1774639) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۱:۱۲:۲۲
جناب گنجي

بهاي تمام شده شير كارخانه اي كه شما ميخريد به شرح ذيل است :

١٥ درصد سهم مغازه دار

١٢ درصد نيز سهم شركت پخش

پس از قيمت ١٩٠٠ توماني كه شما بابت يك ليتر شير پاستوريزه پرداخت مي كنيد ٥١٣ تومان آن سهم مغازه دار و پخش مي باشدپس كارخانه١٣٥٨ تومان گيرش ميايد كه ٦ درصد آنرا نيز به عنوان ماليات بر ارزش افزوده به وزارت دارايي پرداخت مي كند
٢٠٠ تومان هم بابت بسته بندي آن و حمل آن تا شهر مقصد پرداخت مي كند

حدود ٣٠٠ تومان براي كارخانه ميماند كه بايد هزينه سرمايه گذاري خود و همچنين پرسنل فني و بهداشتي و ... پرداخت نمايد و از آنچه ميماند بايد ٢٥٪ را بابت ماليات بردرآمد دوباره به وزارت دارايي پرداخت نمايد
كاري كه كارخانجات انجام مي دهند كنترل كيفي شير خريداري شده از دامدار است كه شما در منزل به هيچ عنوان نمي توانيد آنرا انجام دهيد براي مثال وقتي دام بيمار است و از آنتيبيوتيك استفاده مي كند شير آن نبايد به مصرف انسان برسد و شما نمي توانيد چنين كنترلي را در منزل انجام دهيد اما آزمايشگاههاي مجهز كارخانجات و پرسنل متخصص آنها تمام اين تستها را انجام مي دهند و شيري سالم را به دست شما مي رسانند (1774731) (alef-10)
 
گنجی
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۹:۲۶:۳۲
جناب آقاي علي خان کارخانه دار:

مگر فروشگاه های شير سنتی هزينه اجاره و سهم سود ندارد

اينها همه بهانه است

تازه بسيای از موارد را نگفتم

مثلا اينکه بسياری از محصولات لبنی از شطر خشک های نامرغوب و بی اصل و نسب چینی ساخته می شوند

به نظر بنده و اکثر جامعه مصرف کننده کارخانه های فراورده لبنی تا خون مردم را در شیشه نکنند راحت نخواهند نشست

در این یک سال بیشترین افزایش قیمت را در محصولات لبنی داشته ایم

تازه اکثر محصولاتشان وزنشان روز به روز آب ميرود

فکر کنم کم کم باید یه ذره بین هم در کنار پنیرهای پاستوریزه قرار دهند که بتوان اندک پنیر ته یک ظرف نیم کبلویی را دید

آقای روحانی هم در تبلیغات انتخاباتی به این موضوع اشاره کردند نمی دانم چرا الان در این زمینه اقدام نمی کنند (1775569) (alef-13)
 
گنجی
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۹:۳۴:۳۳
ضمنا هیچ کارخانه اری در کشور از روز ازل تا کنون 25 درصد مالیات نداده است

این حرفها را هم برای کسانی بگویید که از درون کارخانه های شیر پاستوریزه با خبر نباشد

خواهر من مهندس صنایع غذایی کارخانه شیر پاستوريزه استان ماست

چند تا از گفته های ایشان :

-(ما هر چیز سفیدی را حتی اگر روی زمین ریخته باشد با آب مخلوط و به دوغ تبدیل می کنیم )

- برای مدیران کارخانه بسته های مخصوص ماست درست می کنند و هرگز از محصولات عمومی کارخانه مصرف نمی کنند

- هیچ فرایندی در کارخانه های محصولات شوینده را که هنگام حمل و نقل با شیر مخلوط می شود نمی تواند جدا کند

- کنترل کیفیت فقط گاه گاهی آن هم بخاطر بستن در دهان اداره بهداشت انجام می شود و نتیجه آن هر چه باشد هرگز در خط تولید اعمال نمی شود و تاثیری بر روی فرایند فروش و محصولات بسته بندی شده ندارد و تا حال هرگز در هیچ کارخانه ای اتفاق نیفتاده که یک بار محصول خام به علت آزمایش کیفی معدوم شود
یا محصول تولید شده جمع آوری شود

خوشبختانه مردم ما هر چند دست شان به جایی نمی رسد آگاه هستند و به تدریج کارخانه های لبنی را به جزای خود خواهند رساند (1775578) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۲-۰۹-۲۴ ۱۶:۰۱:۵۲
جناب گنجی .دل پری از کارخانه های لبنی دارید.ولیکن ایکاش در مورد هر مساله ای کارشناسانش بحث کنند تا از مطرح شدن یک سویه و بدون نتیجه خودداری شود. (1844064) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۵:۲۳:۰۰
ای بابا من الان 6 ساله تو کارخانه لبنی کار میکنم ولی بهترین محصولات رو تولید میکنیم. بدون افزودنی و نگهدارنده. (4259562) (alef-11)
 
دامدار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۴:۰۶:۳۳
عالی بود (4150651) (alef-3)
 
به فکر سلامت خانواده عزیزم هستم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۴:۱۴:۵۵
سلام
اولا که لبنیات محلی هم دستگاه های مجهز دارن
در ثانی پالم نداره
مواد خطرناک ضدعفونی کننده بهش نمیزنن
از قدیم هم مادرا و مادر بزرگا شیر را میگرفتن و میجوشونن
مواد نگه دارنده نداره
چیزی که لبنیات سنتی میده اصل هست و با اب و ... مخلوط نشده
تازه الکی پول بطری و پلاستیک و مالیاتم ندادی و یه محصول کارخانه ای با کیفیت پایین بگیری
ما به فکر سلامتی هستیم
پس لبنیات سالم و سنتی من چندین ساله با این که خیلی شیر گرفتن و جوشوندن و ... زحمت داره به خاطر سلامتی خودم و خانوادم از سنتی استفاده میکنم
در ضمن عاقل باشید بعضی مواقع واسه بهضیا سود داره که کارخانه ها را تبلیغ کنن به خاطر مالیاتش یا هر چیزی که دولت دوست داشه باشه یه روز میگن خوبه یه روز بد بستگی داره چقدر ب...... (4150660) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۵:۲۶:۱۲
والا محصولات کارخانه ما سالم هست و هیچگونه آب و ... بهش اضافه نمیکنن. به هر حال ذائقه ها متفاوته (4259564) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۵:۳۵:۰۹
متاسفانه تو کشور ایران بجای اینکه کلیه دامداری ها و سایر افراد نا آگاه بجای اینکه در مورد حرفایی که میزنن تحقیق کنن فقط افترا میزنن. من خودم هم دامدارم و هم داخل کارخونه کار می کنم. محصولات واقعا فرقی نداره. تازه اگه مردم فکر سلامتیشون باشن باید لبنیات کم چرب اونم زیر یک درصد چربی مصرف کنن.
قابل توجه کلیه نظر دهندگان و بازدید کنندگان
خوبه در مورد ترکیبات شیر بهتون بگم که وقتی شما شیر از دام دوشش می کنید شامل حدود 87 درصد آب ، 3 الی 3/5 درصد چربی ، 2/8 الی 3/4 درصد پروتئین، 4/8 درصد لاکتوز یا قند شیر داره مابقی شامل ویتامین ، املاح معدنی و ... هست.
حالا خودتون قضاوت کنید. (4259568) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۱ ۰۳:۴۹:۱۷
شیر باز تهران منطقه 5 2000 تومنه نه بیشتر و خیلی سالم تر از کارخونست که معلوم نیست آبه؟ شیره؟ اصلا چی هست (4405362) (alef-3)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۵:۱۷:۵۴
اداره استاندارد و بهداشت و صنایع و... فقط بلدند به کارخانه ها گیر بدهند و این سنتی ها را رها کرده اند.سلامت مردم و خیلی از موارد دارد به فراموشی سپرده می شود. (1774441) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۲۳:۰۵
مردم عاقلن...میدونن چی بخرن چی نخرن و دولت هم ماشاالله چه نظارتی به کارخونه ها داره:) (1774613) (alef-13)
 
یک نفر
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۴۳:۰۰
می خواید لابی کنید و مانع فروش لبنیات سنتی شوید!؟
شما از فروش لبنیات آلوده و کارخانه ای سود می بری، نه!؟ (1774636) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۵:۴۴:۳۷
مگه پاستوریزه ها مجانی میدن؟
کیفیتشون صفره
یکی پیدا شه پاستوریزه با کیفیت بده ببین مردم پول میدن یا نه
همیشه مقصر مردم نیستن (1774459) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۵:۵۴:۵۰
يک تيتر هم در خصوص پشت پرده حمله به لبنيات سنتي بزنيد.
زماني که کارخانه هاي توليد لبنيات بي رويه و بدون توجه و انصاف قيمت ها غير قانوني افزايش مي دادند فکر اين عکس العمل مردم را نمي کردند. مردم ايران بر خلاف بسياري کشورهاي بيفرهنگ عکسس العمل احساسي در خصوص افزايش ها ندارند مانند اعتراضات خياباني. مردم در ايران با واکنش عملي در بازار سودجويان را ادب مي کنند.
حالا برگرديم به تيتر پيشنهادي من.
به نظر پشت پرده حمله به لبنيات سنتي چيزي جز خود خود توليد کنندگان محصولات کارخانه اي نيست. که هر روز به بهانه اي لبنيات سنتي را نقد مي کنند.
بالاخره رسانه ها ابزاري براي بازاريان مي باشد (1774460) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۶:۰۲:۳۱
خواهشن كاري به سنتي ها نداشته باشيد. من هرگز ماست كارخانه اي نمي خورم. الان براي مثال من خودم اولا شير گاوميش يا گاو را از جاي مطئن مي گيرم و براي يك هفته خانواده ام شير ماست دوغ سرشير و كره تهيه مي كنم .همه كارها را خودمان توي خونه انجام مي دهيم . يعني هفته اي 6كيلو مي خرم به قيمت كلا 12 هزار تومان دو كيليو را ماست مي كنيم و براي يك هفته استفاده مي كنيم .3 قسمتش مي كنيم هر قسمت 700 گرم .براي يك هفته سرشير و دوغ و كره هم داريم شير هم مصرف مي كنيم .هرگز هم به سراغ ماست وشير كارخانه اي نمي رويم. (1774467) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۳:۵۷:۰۲
ما هم مثل شما هستیم. تازه در محل ما شیر را کیلویی 1500 می خریم و وقتی می جوشانیم کلی فقط سرشیر ازش میگیریم و بعد هم ازش ماست می زنیم که کیفیت ماستش همه خیلی بهتره از ماست بیرون. من چند بار از شیرهای کارخانه ای خورده ام و حالت تهوع گرفتم از بس بد مزه بوده است.. (1775272) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۶:۱۳:۴۴
چرت و پرت نگو. کارخانه های لبنیات کم فروشی و بد فروشی می کنند. و از شیر خشک و نشاسته و... استفاده می کنند. (1774471) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۵۰:۳۱
بله.در این کارخانجات پس از طی مراحل مختلف که کره و خامه و بعضی چیزهای دیگر از شیر میگیرند مرحله ای هست که به آب باقیمانده که رنگ متمایل به سبز دارد رسما شیر خشک اضافه میکنند!
البته هستند کارخانجاتی که این دستگاهها را ندارند ولی محولاتشان از سنتیها گرانتر در می آید. (1774638) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۶:۱۹:۳۱
در قزوین که ما زندگی میکنیم شیر سنتی کیلویی 1300 و ماست 1500 است.تهران همه قیمت هایش نجومی است. (1774472) (alef-13)
 
پیراسته فر
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۶:۲۴:۲۶
این اصطلاح"رشد قارچ‌ گونه‌"درقدیم کاربرد"معنا"داشت ،اما حالا که "قارچ"به این گرانی !این کنایه بی معناست؟
همانطور اصطلاح"نان وپنیر"که قبلاً برای شاخص فقربکاربرده می شد ! ولی حالا با پنیرکیلویی قریب به 200000ریال ویک قرص نان5000ریال ،این مثل ازحیزانتفاع ساقط شده (1774474) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۶:۳۳:۱۵
من یکی به خاطر طعم ونداشتن مواد نگهدارنده ازطرفدارهای پروپاقرص لبنیات سنتی هستم ماست صنعتی را میتوان یک هفته بدون یخچال نگهداری کرد زیرا مواد نگهدارنده ان بسیار زیاد است در ضمن چربی ماست پرچرب نیزمواد دارد ولی ماست سنتی هم چربی طبیعی هم بسیار خوشمزه است (1774480) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۷:۳۷:۴۰
تو مشهد من شیر را از اول بلوار توس ، کیلویی 1200 تهیه می کنم ، وقتی بجوشه هم که دیگه سالم و پاستوریزه و همونژیزه و .. همه چی هست ، خیلی هم خوشحالم (1774511) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۷:۳۹:۴۹
لطفا دست از سر لبنیات بر دارید چرا چشم ندارید ببینید مردم دارند از یک ماده ی غذایی سالم بدون سم و افزودنی های غیر مجاز استفاده می کنند چر ا مردم را به سمت بیماری و مرگ و سرطان هل می دهید (1774513) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۷:۴۰:۵۷
کیفیت بالای محصولات سنتی نسبت به کارخانه ای براحتی قابل تشخیص است
از طرفی کارخانه ها به خاطر فشارهای زیاد و دستوری بودن قیمتها دیگر توان تولید با کیفیت را ندارند (1774514) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۸:۰۲:۲۹
راز افزایش قیمت این لبنیاتی ها در کیفیت مناسب انها است . در مدرسه دخترم اولیا دانس اموزان را به مصرف این گونه لبنیات تشویق می کنند . متاسفانه شیرهای کارخانه ای فرقی با اب ندارند (1774531) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۸:۰۲:۳۳
مطلب کمی غیرمنصفانه است. در این مطلب تمام علت افزایش گرایش مردم به مصرف لبنیات سنتی، به گردن افزایش عرضه گذاشته شده است. ن.یسنده بی انصاف ظاهرا نمی داند افزایش عرضه بدون وجود تقاضا تأثیر چندانی در افزایش مصرف ندارد. ازطرفی به مشکلات لبنیات بسته بندی شده و پاستوریزه را خیلی کوتاه و جزئی اشاره کرده است. اینجا سایت علمی نیست وگرنه به صورت علمی و فنی درباره اینکه اصولا آیا روی لبنیاتی که به مردم عرضه می شود و ادعا می کنند که جز پاستوریزاسیون و چربی گیری کاری روی آنها انجام نشده است کار دیگری شده است یا خیر. متأسفانه در باره خیلی از موادغذایی در کشور به دلیل به خطرافتادن سودهای کلان برخی مافیاها، حتی دستگاه های نظارتی و قانونی مثل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز مجامله و مداهنه می کنند و حاضر به بیان واقعیتهای مطلب به مردم نیستند. (1774532) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۸:۳۷:۵۶
لبنیات سنتی‌ها خیلی بهتر از کارخانجات و شرکتهای بزرگ اند
هم کیفیت خیلی بهتری دارند و اعتماد بیشتری به آنها داریم (1774561) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۰۵:۱۶
در یزد شیر سنتی کیلویی 1400 هست از دو سه سال پیش به خاطر کیفیت پایین و قیمت بالای شیر صنعتی بود که دیگه شیر پاستوریزه نخریدم (1774589) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۱۶:۳۶
اتفاقا قيمت لبنيات سنتي ارزان تره (1774604) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۱۸:۴۸
وقتی به شیر وایتکس می زنند ایا باید انرا خرید و خورد؟ یا باید انرا نخرید و نخورد تا کار خود را اصلاح کنند وو دست از اینکارها بردارند. کارخانجات در مردم عدم اعتماد ایجاد کرده اند و تقصیر خودشان است. مردم حق دارند پولشان را به محصولات مضر کارخانجات ندهند (1774607) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۱۹:۲۱:۴۴
از الف بعیده....چرا این مطالب رو میذارید ...مردم ما عاقل هستند بذارید هر چی دوست دارن بخرن....شیر کارخونه با این قیمتهای نجومی و مواد افزوده شده که خطر سرطان بیشتری دارن ، به خدا مردم گناه داره دارن تو رو خدا اینقدر جوسازی نکنین...از فردا کارخانه های لبنی با پول و قدرت زیاد فقط برای حفظ منافع خودشون وارد عمل میشن و این چیزهای کوچیک رو هم از ما میگیرن....من خودم کارمند هستم و پول ندارم هر شب غذا بپزم در هفته سه شب نون و ماست همین لبنیاتی های سنتی رو میخورم و ماست کارخونه ای حالمو بهم میریزه . (1774611) (alef-13)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۰:۲۰:۵۹
اینجایی که ما زندگی می کنیم شیر کیلویی 1450 تومن هست خیلی هم کیفیت عالی داره من نمی دونم یه جا هم که میشه ارزون و با کیفیت پیدا کرد این خبرگزاری ها می خوان جلو شو بگیرن فکر می کنم با کارخانه های لبنیات دستشئن تو یه کاسه هست (1774666) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۲:۰۴:۰۳
سلام به الفی های عزیز

من مایلم از تجربه یک عمر 50 ساله ام به دوستان این یاتوق هر روزمان بگم مسئولیت شرعی را هم به عهده می گیرم .

من کی هستم ؟

1- یک بچه عشایر که دام و شیر و لبنیات را قبل از اینکه زبان باز کنم شناختم دور از جون شما ، رویم به دیفال ، گلاب به رویتان ، حرمتتون سنگین ، بلانسبت رفقا ، تقریبا میشه گفت همه چیزم بین گاو و گوسفند شکل گرفته و قوام و دوام یافته است .

2- یس تحصیل هم شهرنشین شدن در یک موسسه بسیار معظم کشاورزی و دامیروری استخدام شدم که 3000 راس گاو و 20 هزار گوسفند و یک کارخانه فراورده لبنی داشت و دارد .

3- این موسسه انچنان مشهور است که اگر نام ببرم حتی یک نفر از شما نیست که نشناسد .

حالا چرا اینهمه شجره نامه میگم؟

یس به زبان خوش قبول کنید که از همه بزرگواران در این زمینه چه تجربه شخصی و چه کارکرد عملی و چه تجربه بسیار مهمتر حضور در مجادلات و مباحثات علمی بین عالی ترین متخصیصن مربوطه نه تنها اشناتر بلکه از ییش و یس مطلب اگاهم . الان هم بازنشسته هستم نه لبنیاتی دارم و نه کارخونه دارم دوست دارم بگم که اویزه گوشتان کنید بد دیدید قیامت یقه من رو بگیرید.

چی می خوام بگم:

1- اغلب گاوداران صنعتی و بزرگ در کشور ما انصافا وضعیت بهداشت خوبی دارند و دامیزشکی هم کنترل مناسبی دارد از طرفی دامداران بزرگ به علت قیمت بسیار بالای گاوها و خطر بسیار بزرگی که همیشه گله انها و به عبارتی همه ثروتشان را تهدید می کند حساسیت فوق العاده ای دارند و امروزه هیچ گاوداری که حتی 20 تا گاو شیری داشته باشد نداریم که مشاور دامیزشک نداشته باشد .مخلص کلام اینکه بهداشت و درمان گاوهاشون از بچه هاشون به مراتب بهتره .

2- در بدو ورود شیر به کارخانه همون جلو درب برای هر محموله ( این قانون است و بسیار هم جدی اجرا می شود) یک نمونه شیر گرفته می شود و بلافاصله همه فاکتورهای کفیت شیر شامل چربی اب وضعیت میکروبی و.... مشخص و قیمت شیر هم بر اساس همین مشخصات برای دامدار محاسبه می گردد و اگر خدانکرده هر کدام از یک حد معینی کمتر و یا از نظر میکروبی بیشتر باشد کلا تحویل گرفته نمی شود .( این مشکل میکروبی داشته باشید تا بعد)

3- حمل شیر اجبارا و در همه حال با تانکر یخچالدار است ولاغیر و همه گاوداری ها هم برای نگهداری شیر تا صبح دارای مخازن شیرسرد هستند.

4- 95 درصد شیر دست کم درب کارخانه لبنی بدون اغراق عالی ست و بیچاره دامداران جرات نفس کشیدن هم ندارند .

تا اینجا تکلیف شرعی داشتم از دامداران این بیچارگان تمام عیار و تولیدکنندگان بیصدا و رانت بگم اما :

یس چرا لبنیات خوب نیست ؟

1- فرایند تولید و انبار و حمل و نقل و توزیع و فروش بسیار گران و قیمت تمام شده سرسام اور است .به عنوان کسی که مدت طولانی در این فرایند از تولید شیر تا عرضه و فروش فعالیت داشته عرض می کنم انچنان یر استرس و یر شتاب است که دعا می کنم هرگز در این شغل (کارخانه لبنی) شاغل نشوید.

2- رقابت با رقبای ناسالم کمر شکن است .چرا ناسالم ؟ بند دوم اشاره کردم به شیرهای برگشتی ! دامداران کوچکی هستند که البته تعدادشان زیاد است 2- 3 یا 5 تا گاو دارند اصلا برایشان مقرون به صرفه نیست کنترل بهداشتی در فرایند اعمال کنند و شیر انها هیچ زمانی قابل تحویل در کارخانه نیست و در مجموع مقدار قابل ملاحظه حدود 30 درصد تولید شیر را دارند .این شیر کجا می رود ؟ ییش همان رقیب ناسالم . قیمت بسیار ارزان می خرد و ارزان هم می فروشد که هیچ کارخانه ای با مراعات همه قوانین و اخلاق نمی تواند با او رقابت کند .

3- کارخانه دار بیچاره ! چاره کار در گرفتن کره از اب می بیند و سعی می کند هزینه خط تولید را کم کند کارگر ناراضی مصرف کننده ناراضی و خودش بین بانک و تامین اجتماعی و اداره کار با تعداد زیادی قاضی .هم طعم خراب می شود هم چربی ندارد و هم مواد نگهدارند بخاطر تحمل حمل و نقل و خریدن زمان در انبار و ..... تحمیل می گردد که دیگه ضروریات شیر را ندارد

خب راه حل چیست ؟

1 - مصرف کننده محترم هر چی یول بدی اش می خوری .نصف نگرانی شما از گرانی اگر به کیفیت تعلق بگیرد مشکل تولیدگننده و مصرف کننده حل می شود.

2- بقول نویسنده محترم ماست بندهای ناسالم را جمع کنیم ( نه لبیاتی های سنتی) اگر افراد ناسالم که براحتی قابل شناسایی هستند از بازار حذف شوند دامداران بی مسئولیت هم حذف خواهند شد بشرطی که به جان انسانها اهمیت بدهیم و عوامفریبی نکنیم که ( ای بابا بنده خدا دو تا گاو داره بزار نونشو دراره!!!) نون همه باید حلال باشه همین .

3- هیچ مغازه لبنیاتی و مواد غذایی حق ندارد جنسی بدون ادرس را بفروشد و اگر بی شناسنامه یافت شد 10 برابر جریمه بدهد .

4- لبنیات های سنتی فقط مجاز باشند بصورت محلی فعالیت کنند یعنی یک مجوز برای همان شهر و یکی دو تا فروشگاه داده شود زیرا لبنیات سنتی قرار بوده محصولات تازه و روزانه را عرضه کند و نباید به شهر و استانهای دیگر حمل شود که چون بصورت فله و بدون بسته بندی هستند خطر الودگی وجود خواهد داشت.

5- مجوز تولید لبنیات سنتی صرفا به کارشناسان مواد غذایی داده شود تا ضمن شایستگی علمی فهم لازم را هم از تغذیه بدست اورده باشد

خلاصه کلام دوستان گاو ایرانی و گاو ترک شبیه هم هستند یک تغذیه دارند مقدار مصرف هم مشابه است مورد نیاز دام ها به جز علوفه تر بقیه وارداتی ست و ارزی دامدار یول می دهد خب چرا باید نصف ترکها یول لبیات بدهید تازه معترض هم هستید؟ یه سوزن به خودت بزن یه جوالدوز به دامدار !!

دامدارا مسئول حقوق ماهیانه من و شما نستند گاو کنجاله می خوره یه نگاه تو نت به قیمتش بکن .

ببخشید سخن دراز شد ولی چاره دیگری هم بود ؟ شیشه که نیست بادش کنم !!

یه ضرب المثل می گه دامداران از ادب لاغرند. (1774769) (alef-10)
 
...
۱۳۹۲-۱۰-۲۷ ۰۱:۳۷:۴۹
ممنون از مطلبتون (1913653) (alef-11)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۱:۳۴:۳۵
وقتی ارگانهایی مثل وزارت بهداشت و موسسه استاندارد وظایفشان را انجام نمیدهند از مردم چه توقعی داریم؟ (1774898) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۴:۱۲
تفاوت قیمتی که شما نوشته اید منطقی است . زیرا اگر خامه و کره ای را ک کار خانه از شیر جدا کنیم تفاوت قیمت منطقی است . (1774979) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۹:۲۹:۱۶
سلام
در کرمان من شیر باکیفیت خوب سنتی رو کیلویی 1250 تومان میخرم در حالی که سیر بسته بندی با ماندگاری طولانی 2400 تومان است یعنی دو برابر
در ضمن مسئولان بهداشت و استاندارد اگر نظارت داشتند کیفیت شیرهای صنعتی به این وضع نبود، احتمالا اصلا نظارتی نیست در مورد سوسیس و کالباس که اصلا هیچ استانداردی رعایت نمیشه و مسلما نظارتی هم نیست (1775012) (alef-13)
 
کیا
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۰:۴۴:۴۶
مدت دوسال استکه برای نگهداری شیر از وایتکس استفاده میشود واین مطلب مورد تائید اتحادیه بستنی سازان قرار گرفته است .اینجانب دوبار با مصرف شیر دامداران بعلت وجود وایتکس مسموم شدم .درضمن بیشتر مواد داخل شیرهارا از شیرخشک وارداتی است که گاها تاریخ مصرف آنها گذشته ودست کاری شده .در داخل دوغ آرد اضافه میکنندوبرای رفع خرابی شیر لز جوش شیرین استفاده میکنند تا شیر بریده شده را دوباره استفاده نمایند.ووزارت بهداشت هم چشم خودرا بسته است وآزمایشگاه مواد غذائی این وزارتخانه در اختیار باند های مواد غذائی فاسد رهبری میشود واین مطلب را خود وزارتی ها هم میدانند (1775079) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۱۴:۵۷:۱۳
كشور ما هيچ چيزش روى حساب و كتاب نيست دين و امان دردى از جامعه ما دوا نمى كند (1775318) (alef-13)
 
فضول
۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۲۳:۰۵:۲۲
شما یا تا به حالا شیر نخوردید که نمی دونید شیر سنتی با کارخانه چه فرقی داره یا سود کارخانه نیز شامل حال شما میشه
ضمنا اگه مردم سنتی بخرن دیگه ادارات بهداشت و ... همه بیکار میشن (1775839) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۱:۵۸:۵۶
من عاشق لبنیات سنتی ام و یه کیلو ماست چکیده سنتیو با 10 کیلو کارخونه ای عوض نمیکنم شیر تو اصفهان 1300 هست که خودم میگیرم ماست درست میکنم (1776572) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۲-۱۰-۰۸ ۱۸:۲۴:۰۷
من دامدار هستم به خدا برا ما هم چیزی نداره. همش میره جیب واسطه (1872939) (alef-11)
 
سالار
۱۳۹۲-۱۰-۲۰ ۱۳:۵۲:۴۳
سطح آگاهی عمومی همه نظر دهندگان به شدت پایینه . آدمی که خودش رو به خواب زده هیچوقت نمیشه بیدار کرد . هرکی هرچی دوس داره بخره . بازار آزاد . هرکی با هر قیمت و کیفیتی که دوست داره . خود همین مردم بودن که از سال 1380 در لبنیات سنتی رو تخته کردن ،الانم پاستوریزه رو تخته می کنن . اما افراد غیر متخصص نباید نظر شخصی شون رو تو سایت الف با احتمال قریب به یقین بیان کنن . مشکل قیمت نیست ، فرهنگ مصدف هم مهمه . چقدر برا سیگار هزینه می کنیم ؟! اصلا مصرف لبنیات مگه چقدره که حالا بحث سنتی و پاستوریزه می کنیم ؟! بیخیال ... بجنگین (1898947) (alef-11)
 
اکبر
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۲۳:۱۳:۱۳
شیر که از دامداران محلی توسط تانکرداران برای کارخانه خریده میشه بدون یخچال حمل میشه. به نظر شما آیا می توان شیر را در تانکر بدون یخچان تا چندین ساعت حمل نمود اما فاسد نشه؟؟
من تجربه این کار رو هم دارم و می دونم که محاله پس چیگار می کنن که فاسد نمیشه؟
از همون ابتدا به شیر موادی مانند واجبی ... بهش اضافه می کنند تا فاسد نشه و از محل خرید تا کارخانه هم کا توسط تانکر تریلی حمل میشه بهش وایتکس مزنن تا فاسد نشه. باور ندارید برید از تانکر وارد شده به کارخانه یه مقدار باز کنید و بگذارید هوای آزاد تا 24 ساعت هم فاسد نخواهد شد. پس بروید خودتان قضاوت کنید و خود انتخاب کنید. (2256976) (alef-11)
 
شاهین
۱۳۹۳-۰۶-۰۶ ۰۱:۵۷:۰۲
یک نفر در منطقه 19 گفت ما هر کاری دوست داشته باشیم میکنیم هیچ کس هم کاری به ما ندارد -آخه احمق کی میاد اینجوری بگه؟
من خودم توی کارخانه پگاه کار کردم واز چند کارخانه در مناطق مختلف بازدید داشته ام .راه دور نرویم همین کارخانه پگاه تهران سالن پاستوریزه شیر نایلونی200تنی یاانبار های شهید صائمی برید بازدید ببینید چه افتضاحیه. بعد ایراد از سنتی بگیرید که مشتریهای خواص خودش را داره وهیچ وقت به خاطر منافع خودش هم که شده در مورد بهداشت کم کاری نمیکنه (2345888) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۲۱:۴۱:۰۲
لبنیات سنتی هرچی باشه از آت آشغال های کارخونه ای بهتره. شک نکنید (2515336) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۳ ۲۱:۰۹:۲۳
قطعا لبنیات سنتی بهتره بشرطی درمحیطی سالم و بهداشتی تولیدبشه. ازمن می‌شنوید
دور جنس کارخونه ای روخط بکشیدمواد نگهدارنده افزودنی باعث این همه مریضی اگر سلامتی خانواده برایتان مهم است (3162761) (alef-11)
 
اا
۱۳۹۴-۰۶-۲۱ ۱۴:۰۳:۴۶
لبنیات سنتی اگر تحت شرایط خاص وبا نظارت کارشناس فراوردهای لبنی بتواند تولید شودهم اینکه اجاد اشتغال برای کارشناسان بیکار میشودهم اینکه مردم میتوانند با خیال راحت محصولات واقعا سالم وبدون نگهدارندهای سرطان زازیر نظر اداره بهداشت مصرف کنندچون واقعا این کارخانه دارها مافیای بزرگی هستند که فقط فکر منافع خودشونند وگاودارهای بیچاره را با خرید ارزان شیر کیلویی 1100 به ورطه نلبودی کشاندن وباتحویل پالم واشغال به مردم خیانت بزرگی میکنند (3181245) (alef-11)
 
reza
۱۳۹۴-۰۹-۰۹ ۱۷:۳۲:۰۴
مردم به لبنیاتی های موجود در سطح شهر خیلی بیشتر اعتماد دارن تا به کارخونه های دولتی، دلیلش هم واضحه بخاطر اینکه این لبنیاتی ها از دل مردم هستن و مردم اطلاع بیشتری از نحوه تهیه شیر و فرآورده های لبنیاتی سنتی دارن تا محصولات لبنیاتی یک مشت ....کارخونه دار .... (3358055) (alef-11)
 
دامدار
۱۳۹۴-۱۱-۰۸ ۱۹:۳۶:۱۱
من بد بخت ده سال از عمرم را بعد از گرفتن ارشد گذاشتم روی گاو شیری
بخدا دامداری من انقد تمیز وبا سرامیک وکاشی ساخته شده که لذت می بری
توی اون راه بری شیر را می فروشم به یه کارخانه دار حاضرم قسم بخورم که توی کارخانه اش خبری از بهداشت نیست شاید باور نکنید بخدا قسم من یک ریال هم از 50گاوی که دارم درامد ندارم و فقط پول علوفه وخوراک دام وکارگر را در میارم بد بختی اینجاست کارخانه دار هم دوماه از پول شیر را همیشه پیش خودش نگه می داره وبعد از دوماه هم چک دو ماه دیگه خرد خرد مشتریان خودش را به من می ده
دولت هم که وا مصیبتا از وقتی ....اومده سود سرمایه در گردش بانک کشاورزی را کرده 21درصد وهر روز برام مسج میاد اسم شما در سامانه بانک مرکزی قرار گرفت .. ای بد بخت ها اسم ما هم نوشتید پبش اسم خاوری من که تمام وقتم وعمرم هدر رفت توی این کار به جان خودم یه بانک کشاورزی توی بخش ما هست دوتا اتاق داره اسناد مالکیت کل بخش توی رهن این دو اتاق هست .... 21 به بالا اصلا قسط هم نمی گیره سود بر سود سود بر سود
سود بر سود ......ریسش وقتی وامتو تمدید می کنه می گه برادر مهمون جیب خودتی حالا توهم که متن را تایید می کنی این متن را تایید نمی کنی تا همه ببینند
می دونی چرا چون تو هم مثل همون ها هستی که فقط سانسور بلندن والا هیچ (3503911) (alef-11)
 
ارتین
۱۳۹۴-۱۲-۰۱ ۰۲:۱۰:۵۳
به نظر بنده که از گشنگی تلف بشی بهتره تا بری لبنیات کارخانه جات رو استفاده کنی هم بهداشت ندارن هم اینکه همش تقلبین اب بخوری بهتره تا شیرشون چون مواد نگهدارنده نداره اب (3554387) (alef-11)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۶:۰۴:۲۸
مردم عزیز من خودم تو کارخونه تولید محصولات لبنی کار کردم اینایی که میگم عین حقیقته؛ شیر هایی که فروخته نمیشه میریزن داخل بشکه پلاستبکی میذارن سردخونه بعد مدتی اون شیرها میرفتیم نگا میکردیم روش انقد مگس بود شیر دیده نمیشد میگفتن اونارو بردارید بیارید بریزید داخل دستگاه پاستوریزه بعد میرفت پاستوریز میشد و میریختن تو پاکت ها؛ پنیر پیتزاهایی که فروخته نمیشه میمونه تو سردخونه خراب میشه و بوی تعفن میگیره و موش ها داخل سردخونه اینور اونور میرن بعد بهداشت میومد نگاه میکرد میگف اینا باید دور ریخته بشه میرفتن و ماهم سریع اونارو میاوردیم میریختیم تو دستگاه میکسر پنیر پیتزا و با درصد مساوی با پنیر تازه مخلوط میکردیم تمام بهداشت بعدا میومد میدید بله همه شون دور ریخته شدن؛ اینااون چیزایی است که خودم از نزدیک دیدم حتی فیلم هم از سردخونه ها گرفته بودم که الان ندارم پس خودتون قضاوت کنید که سنتی بخرید یا کارخونه ای (3743999) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۶ ۲۰:۳۴:۵۲
با سلام ،بنده دامدار هستم میخواهم عادللانه قضاوت کنم ،خدایی محصولات لبنیات سنتی هرچی بد هم باشد از تولیدات آشغال کارخانه ها بهتر است (4135931) (alef-11)
 
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۹ ۰۱:۳۲:۳۶
سلام خدمت تمام مردم شریف ایران بنده به شما اطمینان خاطر میدهم که لبنیات محلی از تمام لحاظ نسبت به لبنیات پاستوریزه بهتر است چون تمام دامها از نظر تست سل تب مالت برو سلوز توست دام پزشکی مورد ازمایش 6 ماهه قرار میگیرن ولبطه شما شیری مصرف میکنید که بدون چربی افزوده میباشد (4496084) (alef-11)
 
منمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۱۴:۱۵:۲۵
توشهر ما بوشهر یه لبنیات سنتی هست بنام ایل ماس کلی محصول با کیفیت داره
مرتب هم از طرف بهداشت سر کشی میشه. من هم تا چند وقت پیش از شیر های بطری
پلاستیکی استفاده میکردم.تا اینکه از شیر سنتی خریدم .اول شیر را جوشانده تا بیاد بالا بعدبمدت ۲۰ دقیقه روی شعله کم باور کنید وقتی خوردم بیاد زمان گذشته افتادم که شیر محلی استفاده میشد
اینو بگم که دکتر کمبود کلسیم برام نوشته بود که بعد از مصرف این کمبود خود بخود رفع شد .پس معلوم میشه این شیرهای کارخونه ای چیزی توشون نمونده که میدن بازار (4527565) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.