نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 81849
قیاس احمدی نژاد با ده نمکی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۰۳:۵۹
 
 
 
 
mahmood & masoud
 
سال هشتاد و چهار بود که شخصیتی به نام محمود احمدی نژاد به صورت رسمی خودش رو به عنوان کاندید ریاست جمهوری وارد رقابت بزرگ سیاسی در ایران کرد
در این میون کسی اونو جدی نمی گرفت و اکثر سیاسیون اون رو فاقد پارامترهای لازم جهت سکان داری این اریکه بزرگ می دونستند
اون زمانی که اصولگراها روی قالیباف حساب می کردن و اصلاح طلب ها روی معین و هاشمی، کمتر کسی فکرشو میکرد که احمدی نژاد انقدر آرام و بی صدا بتونه رای بدنه این جامعه رو جلب کنه و این یک پدیده بود
در کمتر از یک سال از این ماجرا در سال هشتاد و پنج مسعود ده نمکی در جشنواره فیلم فجر وارد رقابت بزرگ سینمای ایران شد
در اون زمان افراد حرفه ای در سینما اصلا چنین شخصی رو جدی نگرفتن و اونو فاقد توانایی لازم در عرصه سینما میدیدن
اما اون تونست در اون سال نظر مردم رو جلب کنه و مهمترین فیلم اون سال رو بسازه ، با فروشی چشمگیر
مسئله به این شباهت ظاهری ختم نمیشه
هم ده نمکی و هم احمدی نژاد هر دو دارای چند خصیصه مشابه هستن
همه اذعان دارن که این دو با نیتی پاک و رویکردی درست وارد عرصه شدند
و سیاسون و اهالی سینمای ما اعتراف داشتن که احمدی نژاد و ده نمکی هر دو با نیت احیای ارزش های انقلاب در عرصه سیاست و سینما وارد این عرصه شدن اما به خاطر عدم توانایی و عدم آشنایی به قوانین این حرفه و عدم تجربه کافی، دارن به سیاست و سینمای ایران ضربه میزنن
یادمه روزی احمد توکلی در سال 86 در دانشگاه تهران درمورد رئیس جمهور گفت "رویکردها همه درست ، عملکردهاش همه غلط"
و یادمه سید محمد خاتمی در سال 87 در دانشگاه تهران درمورد دولت گفت : البته من معتقدم این دولت نیت خدمت به مردم رو داره اما عملکردش به شدت غلطه (نقل به مضمون)
و بالاخره حرفه ای های هر دو صنف اونها رو پس زدند و در مقابلشون ایستادند
احمدی نژاد رو شخصی عوام فریب خوندن که با شعارها و ظاهرسازی ها تونسته به چنین مقبولیتی دست پیدا کنه و به ده نمکی گفتن به خاطر یک سری شوخی های کوچه بازاری و لودگی در فیلمت تونستی به این فروش دست پیدا کنی
و از همه جالب تر اینکه این دو، کار خودشون رو میکردن و پر انرژی و بی توجه به این جو به کارشون ادامه میدادن
تا اینکه در سال 87 در جشنواره فیلم فجر اخراجی های 2 اومد و در ابتدای سال 88 به اکران عمومی رسید
اینبار با این ساخته ده نمکی اهالی سینما زمین خوردن ده نمکی رو حدس میزدن اما مسئله شکل دیگه ای پیدا کرد
ده نمکی نه تنها زمین نخورد بلکه فیلمش فروشی کرد که رکورد فروش فیلم در تاریخ سینمای ایران رو شکست
و در همون سال کسانی که فکر میکردن احمدی نژاد اولین رئیس جمهوری میشه که در چهار سال دوم شکست میخوره
با تعجب دیدند که نه تنها شکست نخورد بلکه تونست رکورد تعداد رای در ایران رو جابجا کنه
اما از این صحبتها چه نتیجه ای میخوام بگیرم
روزگاری بود در ایران که فیلمهای روشنفکر مآبانه مد شده بود و انگار وقتی یک کارگردان از کادر دوربین فیلمبردارش نگاه میکرد فقط نگران این بود که فلان منتقد سینما یا فلان قشر جامعه چه نظری راجع به این فیلم دارن و از همه بدتر اینکه در فلان جشنواره خارجی چه نظری روی این فیلم میدن
همه غافل شده بودند از اینکه این فیلمها برای مردم ایران داره ساخته میشه و نظر عموم مردم هم بالاخره اهمیت داره
حتی ارزش گرا های ما هم مثل حاتمی کیا فیلم "روبان قرمز" رو ساختن که تنها خودشون و چند نفر از دوروبریاشون فهمیدن که منظور این فیلم چیه
در سیاست هم این نقد وارد بود که دوران آقای خاتمی هم تنها سعی می شد قشر دانشگاهی و یک قشر روشنفکر یا روشنفکر مآب جامعه مورد محبت قرار بگیرن و رضایت اونها به منزله رضایت کل جامعه تلقی میشد
در این بین افرادی چون ده نمکی و احمدی نژاد خوب تونستند ذائقه عموم مردم رو شناسایی کنن و در این زمینه به درجه استادی رسیدن
بد نیست سیاست مداران ما و اهالی سینمای ما از این اساتید تلمّذ کنن
من نمی گم روش این دو استاد در هر زمینه ای به طور کامل درسته اما در جامعه ما بعد از این بهتره رویکردی باشه که هم این قشر عموم راضی باشن و هم اون قشر خاص و توجه به رضایت یکی دردسرها و مصائبی داره که همه آگاهن
http://www.hadinevesht.blogfa.com/
 


ghasemi.hadi@gmail.com
 
۱۳۸۹-۰۶-۲۹ ۱۰:۳۷:۵۹
مقایسه عالی بود
در مورد نتیجه گیری موافق نیستم
راضی نگه داشتن عوام تکنیک هست ولی هدف نیست. (357633)
 
غمخور
۱۳۸۹-۰۶-۲۹ ۱۳:۲۶:۵۹
بعضی موقعها همین آمار ها از سقوطی خبر می دهند که ظاهرش بالا رونده اما باطن پایین رونده است.خیلی مطمئن نباشید که فیلمی که ارزشها را کوبید و مردم زیادی از آن دیدن کردن یعنی موفقیت و همچنین شعاردادن اما عمل نکردن و گول زدن یعنی اقبال عمومی (357735)
 
۱۳۸۹-۰۶-۲۹ ۲۱:۵۸:۴۶
سلام من به شدت با این قیاس موافقم و نویسنده آن را تحسین می کنم و خواهشا اضافه بفرمایید به آن ها جناب آقای سلحشور را! (357908)
 
محمدرضا روزبه
۱۳۸۹-۰۶-۲۹ ۲۳:۰۶:۲۴
مقاله جالبی بود و در نوع خودش جدید و خوب

ممنون (357923)
 
http://nalireza.persianblog.ir/
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۰۶:۵۴:۵۵
با سلام ... البته بخشی از مطلب درست است ... اما چرا احمدی نژاد.............
وقتی که بین هاشمی و خاتمی و ناطق و .l... بیش از چند صد نفر سر اداره مملکت دعوا شد ... و یا آنقدر غافل شدند و رقبایی غیر قابل رقابت به صحنه آوردند ... خب طبیعی است مردم از این دو جناح مرسوم چپ (مجمع و کارگزران و مشارکتی ها و .....) و راست (جامعه روحانیت و هیئت موتلفه و ....) خسته شدند طبیعی است که به یک چهره جدید و خارج از قاعده فرار کنند ......ببینید که سیاسیون چه بر سر مردم آوردند که مردم به اینها برای اولین بار بعد از بیست و پنج سال نه گفتند .............. (357971)
 
مهدی فاطمی
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۰۸:۲۷:۱۰
می تونیم به عنوان سرجمع موارد به \"از جنس مردم بودن \" اشاره کنیم همچنین جسارت در صراحت لهجه و شکستن تابوهای الکی (357979)
 
Magenta Borhani
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۰۸:۵۷:۴۲
اگر منظورتون اين است كه بقيه هم سراغ عوام فريبي بروند سخت در اشتباهيد ، تز اين دو نفر موفق بود چون جديد بود اما بعد از اينها ديگر كسي نمي تواند همين كار را تكرار كند ، از دوره هاي بعدي فقط شايستگي و حسن سابقه ملاك خواهد بود (357984)
 
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۰۹:۰۸:۵۶
با این مقاله به اکثرت مردم کشور توهین کردید.براتون متاسفم (357985)
 
سعید پونکی
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۰۹:۳۴:۵۹
مقایسه جالبی بود . اما نتیجه گیری آن ...
خوشبختانه یا متاسفانه عملکرد مردم و حتی سیاست مداران (بویژه اصول گرایان ) و سینما گران . در برابر افرادی مانند ده نمکی و احمدی نژاد بیش از حد ساده اندیشانه و سطحی بود . البته افرادی که نظیر این دو نفر با مخاطبین خود بازی کرده اند کم نیستند .
این که شما خود را شخصی با مشخصاتی خاص نشان بدهی و بعداز گذشتن از پل مراد هر طور که دوست داری عمل کنی و کسانی را که نردبام ترقی تان بوده اند نادیده بگیری فریب و دو رویی است . کسانی مثل ده نمکی و احمدی نژاد دوامی در عالم سینما و سیاست ندارندو به سرعت کنار گذاشته میشوند. (357987)
 
محمد
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۰:۴۵:۵۰
عالی بود ، البته اگه بشه و سیاست بزاره که سیاسیون به فکر دل مردم هم باشن.
من میگم نمی زاره ، چون به قول معروف سیاست پدر و مادر نداره .
خوب یادمه با شروع انتخابات مجلس ششم یکی از کاندیدای شهر ما که نمیگم اسم شهر ما بروجن بود ، وقتی میخواست رای رو از مردم جمع کنه یه دفترچه گرفت دستش که پر شده بود از بدو بیراه به خاندان هاشمی ، تو هرسخنرانی که در شهر برگزار می کرد فقط بد و بیراه به هاشمی و فائز و.... میگفت .مردم که تازه دیدن یه نفر اومده میخواد نقش زورو را بازی کنه براش کف و سوت میزدن و هورا میکشیدن و با شعار اندکی صبر سحر نزدیک است به او رای دادن تا شاید میرزا بتونه یه کاری برای این مملکت بکنه ؟! اما چیزی نگذشت که میرزای ما در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، شده طرفدار دو آتیشه هاشمی و براش تبلیغ میکرد و ما هم با چشمانی گرد شده نمی دونستیم دم خروسشو باور کنیم یا قسم حضرت عباسشو.
حالا قاسمی جان ، یه کوچولو دقت کنی اینجور افراد کم نیستن . من با اینکه زیاد موافق احمدی نژاد نیستم ام از اینکه با مردمش رو راسته خوشم میاد هر چند می ترسم یه جوری بشه که فردا ایشونم بگه آقا ببخشید اونی که تو مناظره ها گفتم مهدی نبود که رشو گرفت و ...... من منظورم یه آقایی بود که اسمش مهدی بود ! این که نبود ،این بنده خدا این چند سالم رفته بود درس بخونه با سوات بشه که بعد ریاست جمهوری من برگرده و دورباره روز از نو روزی از نو و به مملکتو ، مردمش !! خدمت کنه . (358014)
 
م يخي
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۲:۱۳:۴۹
خیلی خوب بود
ممنون (358054)
 
رضا
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۲:۱۵:۴۶
به نظرمن:
عده اي از آدم ها اونقدر وسواس دارن ونكته سنج هستن كه حتي كاراي خودشونم نمي تونن قبول كنن وبنابراين واردكاري نمي شن.مثلا توي سينما ممكنه منتقداي خيلي خوبي بشن يا ويراستار يا منتقدفوتبال يا...
بعضيام زيادي اعتماد به نفس دارن وبا جسارتي خاص وارد هركاري مي شن وكمتر به پشت سرشون نگاه مي كننو معمولا كارهايي يدي وفيزيكي هم براشون جذابيت زيادي دارن.وپرانرژي اند.
با همچين مضاميني ضرب المثلي هم داريم كه \"تاعاقل فكراشو بكنه ديوونه از آب گذشته\"يا يه همچين چيزي.
اما امان از روزي كه همين ديوونه يك سنگ بزرگو بندازه توي چاه!!!! (358057)
 
امید سحرخیز
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۴:۱۱:۱۴
آیا حضرت علی در مقابل معاویه شکست نخورد؟
آیا بدست آوردن دل عوام به هر قیمتی، حتی تحریف ارزشها درست است؟
آیا نظر مردم عالم و مردم عامی یکسان است؟
آیا مردان بزرگ نباید برای رشد فرهنگ مردم تلاش کنند، حتی اگر منجر به سقوط خودشان شود؟
آیا می توان برای بدست آوردن دل مردم عامی، شکل مار را به جای کلمه \"مار\" روی تخته کشید و دیگران را شکست داد؟
این مقاله به خوبی نشان می دهد که می توان نظر مردم را جلب کرد بدون این که متعهد به ارزشها باشیم، کما اینکه در تاریخ بسیار بوده اند که چنین کرده اند.
جلب نظر مردم (اگر ضروری باشد)، باید همانند کار پیامبران با راستی و حسن خلق و ارتقای فرهنگ جامعه همراه باشد. (358109)
 
علی نیارکی نژاد
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۴:۲۴:۰۱
آیا نخبگان باید از عوام خط بگیرند یا عوام از نخبگان؟ نتیجه گیری این مقاله اگر به معنی این باشد که این دو نفر کار درستی می کنند، بسیار اشتباه می کند؛ اما اگر به معنی این باشد که این دو نفر هنرمندانه ( به معنای منفی آن) صحنه را از رقبا گرفته اند درست است. البته در مورد احمدی نژاد کمی دور از انصاف است که فکر کنیم واقعاً مردم او را پذیرفته اند. (358115)
 
a.k
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۷:۵۶:۳۵
البته نتيجه ي كار هم مهم است . (358186)
 
حمید
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۹:۰۹:۱۲
مقایسه این دو با هم درست است ولی کمی غیرمنصفانه ارزیابی شون کردید.
بالاخره این ها توانستند به مردم خدمت کنند. اگر مردم در نظام یک اصل مهم هستند پس کسی هم که بتونه اونارو راضی کنه باید بهش باریکلا گفت.
هم ده نمکی و هم احمدی نژاد دریچه های جدیدی رو به روی جامعه و دنیا گشودند که قبلی ها با همه فرهیختگی شون نکرده بودند.
اون ها خط قرمزهای خیالی را از بین بردند و مردم مستضعفی که معمولاً همیشه تحقیر می شند رو آدم حساب کردند و اون ها را مخاطب قرار دادند.
نقاط ضعف فقط مال احمدی نژاد و ده نمکی نیست همه قبلی ها هم این ها را داشته اند ولی رویکرد قبلی ها غلط بود ولی این ها رویکردهاشون درسته. (358215)
 
علی
۱۳۸۹-۰۶-۳۰ ۱۹:۴۹:۵۳
سلام؛ جالب بود. دستت درد نکنه. اما اين نوع اقبال در جوامعی ديده می شه که مردمش به رشد کامل سياسی نرسيدن. البته اين نظر منه. (358227)
 
Magenta Borhani
۱۳۸۹-۰۶-۳۱ ۰۷:۵۳:۰۹
از دموكراسي كه در انتشار نظرات داريد كمال تشكر را دارم (358319)
 
دنی
۱۳۸۹-۰۶-۳۱ ۱۴:۲۵:۵۲
من یه جورایی گیج شدم،
منظورتون از آقای خ اون ملعونه؟
احمد توکلی کلاشو بندازه بالاتر.
\"و اذ قیل لهم لا تفسدوا فی الارض قالوا انما نحن مصلحون الا انهم المفسدون ولکن لا یشعرون\" (357902)
 
علیرضا قلیزاده
۱۳۸۹-۰۶-۳۱ ۱۸:۲۵:۵۴
قبول دارم هر دوی اینها طیفی را پشت سر خود دارند که بیشترشان پابرهنه ها و محرومین هستند و هر دوی اینها (به ويژه احمدی نژاد) پشت سر طیفی هستند که بیشترشان پا به چکمه ها هستند.
با کارهای درستشان حق نداریم مخالفت کنیم.
با کارهای نادرستشان، راه درست مخالفت، حضور هر چه بیشتر در میان مردم و به ويژه مستضعفان است. (358502)
 
۱۳۸۹-۰۷-۰۱ ۱۲:۳۵:۴۸
واقعا کسی در اینکه اخراجی ها یک مشت شوخی های مسخره و لودگیه شک داره؟ (358748)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.