نظر منتشر شده
۳۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 388193
پیش‌افتادن عربستان و امارات از ایران در جذب دانشجوی خارجی
بخش اجتماعی الف،‌ ۱۳ شهریور ۹۵
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۳۷
بسیاری از دانشجویان و نیز جوانان ایرانی در آستانه سن ورود به دانشگاه با خروج از کشور در دانشگاه‌های خارجی به ادامه تحصیل می‌پردازند؛ اما نکته قابل توجه درباره بسیاری از دانشجویان خارج‌نشین ایرانی این است که مقصد آنها نه دانشگاه‌های معتبر خارجی بلکه کشورهایی مانند فیلیپین و قبرس است که بسیاری از دانشگاه‌های آن‌ها از نظر وزارت علوم و بهداشت ایران غیرمعتبر تشخیص داده شده است و این فارغ التحصیلان که بسیاری از آنها در رشته‌های پزشکی درس خوانده‌اند وقتی به ایران مراجعت می‌کنند، برای ارزشیابی و معادل‌سازی مدرکشان دچار مشکلات جدی می‌شوند و حتی اگر وزارت علوم و بهداشت با ارزیابی آنها موافقت کنند باید مراحل گوناگونی را برای این کار بگذرانند.

دکتر آقای حمید اکبری، سرپرست وقت مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت چندی پیش درباره مقصد اصلی دانشجویان ایرانی به مهر گفته بود: «کشورهای هند، فیلیپین، ترکیه و مجارستان چهار کشور اول مورد انتخاب داوطلبان تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی است.

سایر افراد در کشورهای گوناگون اروپایی و بعد از آن آمریکا توزیع می‌شوند .بیشترین تعداد دانشجویان ایرانی که در مقطع دکترای عمومی رشته‌های علوم پزشکی یعنی پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی تحصیل می‌کنند در این چهار کشوری هستند که نام بردم .از مهم‌ترین دلایل انتخاب این چهار کشور، بی نیازی ویزا و ارزان‌تر بودن است.»

دکترباقر اردشیرلاریجانی نیز درباره درآمد نجومی دانشگاه‌های خارجی از دانشجویان ایرانی به شهروند گفته بود: « تنها درآمد یکی از دانشگاه‌های پزشکی هندوستان از دانشجویان ایرانی ۵۰‌ میلیارد تومان در سال است و یا برخی از کلاس‌های پزشکی کشور فیلیپین نیز توسط دانشجویان ایرانی تشکیل می‌شود. به عنوان نمونه هزینه‌ای که دانشجوی ایرانی در قبرس پرداخت می‌کند برابر با یک دانشکده ما در ایران است.»

به گزارش صبح نو،در سال ۲۰۰۰ فقط۲ میلیون دانشجو در کشوری به غیر از کشورخودشان تحصیل می‌کردند اما این آمار در سال ۲۰۱۳ بیش از ۲ برابر شده و به ۱/۴ میلیون رسیده است.

در واقع از هر ۱۰۰ دانشجوی مشغول به تحصیل ۲ نفر از آنها در کشوری خارجی مشغول به تحصیل هستند. در بین مناطق گوناگون، آسیای مرکزی در فرستادن دانشجو به سایر نقاط دنیا پیشتاز است. تعداد دانشجویانی که محل تولد آنها آسیای مرکزی است و به خارج از کشور رفته‌اند طی ۱۰ سال حدود سه برابر شده است.

اما این روند در کشورهای جنوب صحرای آفریقا برعکس است و با اینکه این منطقه در رتبه دوم اعزام دانشجو قرار دارد، طی ۱۰ سال با کاهش دانشجویان خارجی مواجه شده است. کاهش دانشجویان خارجی از ۶ درصد به چهار درصد نشان می‌دهد که طی دهه گذشته وضعیت تحصیلات دانشگاهی و دانشگاه‌های این منطقه بهبود قابل توجهی یافته است.

چین با ۷۱۲ هزار دانشجوی خارجی از کشور در رتبه اول اعزام دانشجو به کشورهای دیگر قراردارد و پس از آن نیز هند با رقمی حدود ۱۸۰ هزار دانشجو رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. آلمان با ۱۲۰ هزار، جمهوری کره با ۱۱۶ هزار، فرانسه با ۷۴ هزار و عربستان سعودی با ۷۳ هزار دانشجو رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

یکی از نکات جالب در جذب دانشجویان خارجی این است که اخیراً کشورهایی مانند مصر، عربستان و امارات متحده عربی تلاش‌های زیادی برای جذب دانشجوی خارجی انجام داده و توانسته‌اند چهاردرصد دانشجویان مشغول به تحصیل در کشورهای دیگر را به خود جذب کنند.

اکنون حدود ۷۱ هزار دانشجوی خارجی در عربستان مشغول به تحصیل بوده که بیشترین آنها به ترتیب از کشورهای یمن، سوریه و مصر هستند. عربستان طی چند سال اخیر توانسته است تعداد دانشجویان خارجی خود را حدود دو برابر کند.

امارات نیز حدود ۶۴ هزار دانشجوی خارجی جذب کرده است که بیش‌ترین آنها متعلق به کشورهای هند، سوریه و عمان هستند. درباره ایران اما اوضاع فرق می‌کند و وزارت‌های مسوول جذب دانشجوی خارجی نتوانسته‌اند وظیفه خود را در این زمینه به خوبی انجام دهند.
سال گذشته آقای صمد حاج جباری مدیر کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان به تسنیم گفته بود: «طبق آخرین آمار حدود ۱۹ هزار و ۸۰۰ دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند.» در این میان افغانستان با ۹۰۳۳ دانشجو بیشترین آمار دانشجویان خارجی را به خود اختصاص داده است و کره‌جنوبی با ۱۱ دانشجو در ایران، آخرین رتبه جدول فراوانی دانشجویان خارجی در ایران را دارد.
با این حال آمار یونسکو نشان می‌دهد که حدود ۱۱ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند که به ترتیب از کشورهایی چون افغانستان، عراق، سوریه و لبنان هستند.

البته جباری در همان گفتگو تاکید کرده بود که حدود ۱۱ هزار دانشجو نیز از طریق کنکور جذب دانشگاه‌های ایران شده‌اند که عمدتاً از کشورهای اطراف ایران و اشخاصی‌اند که دارای مجوز لازم برای حضور در ایران بودند و به نظر می‌رسد از این جهت آمار یونسکو مختص به این دانشجویان بوده است.
کلمات کلیدی : جذب دانشجوی خارجی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۶:۴۹:۴۲
ایران در 400 دانشگاه برتر جهان جایگاهی ندارد اگر شک دارید رده بندی ها را نگاه کنید چرا باید دانشجوی خارجی بیاد اینجا؟ اموزش در ایران به زبان انگلیسی نیست ضمنا کنکور هم داره و هیچکس خودش رو درگیر این مسائل نخواهد کرد.
1-عدم اعتبار دانشگاه ها
2- عدم اموزش به زبان انگلیسی و ناچار بودن به یادگیزی زبان فارسی
3-کنکور
اینها دلایلی است که باعث میشود کسی به ایران نیاد. (3917581) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۰:۴۶:۰۹
اینم یادم رفتم بگم شما اساتید ایرانی رو با اساتید خارجی مقایسه کن از یک استاد ایرانی بپرس عنوان پایان نامه دانشجویانی که الان باهاشون پایان نامه داری رو بگو اصلا یادش نمیاد یه چیزای مبهمی رو بیان میکنه
تدریس نمیکنن بصورت پرزنتیشن به دانشجو واگذارش میکنن در پایان نامه کمکی نمیکنن در دانشکده حضور ندارن 3 ماه تابستون و یک ماه عید و دو ماه امتحانات اصلا پیداشون نمیشه صبح هم ساعت 10 میان تا 1 و بعدش ناپدید میشن خروجی ندارن انتظار از دانشجوی خارجی داری که با این همه مخارج بیاد اینجا برا این چیزا؟
پایان نامه داشتن و به دانشجو کمک واقعی کردن با امضاء کردن اسناد پایان نامه دو چیز متفاوته ببم جان
استاد بنده برای امضاء کردن اسناد مربوط به پایا نامه هم بسختی پیداش میشد!!
بقیه اساتید هم همینطور بودن درسته که دانشکده کارافرینی تاسیس کردن خوبه ولی خروجی باید داشته باشه فدات شم (3917928) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۱:۴۴:۴۱
دانشگاه ها و اساتید ایرانی از لحاظ مقالات در مجلات معتبر و سایر شاخص ها خیلی از امارات و عربستان جلو هستند طبق آمار خود ISI
اما دو نکته وجود دارد
1- موقعیت سیاسی و روابط بین الملل یک کشور در جلب خارجی ها بسیار مهم است
2- ما در ایران مافیای آموزش پزشکی را داریم که منافع اش در تربیت ناکافی پزشکه از اون طرف در منطقه کمبود زیاد و لذا تقاضای زیادی برای تحصیل در رشته پزشکی و دندان و حتی پرستاری هست که این تقاضا را ما می توانیم جذب کنیم ولی وزارت بهداشت فکر میکنه این کار ریشه حفظ قحطی پزشک را در خد کشور متزلزل می کند و طرفش نمیره (3918022) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۲:۲۳:۲۵
ببینید در رده بندی دانشگاه ها، مقالات و..هم لحاظ شده و چایگاه درستی دانشگاه های ما ندارن مقاله ISI دادن اهمیتی نداره الان هر جا بری پول بدی برات این مقالات رو درمیارن مهم ایمپکت فکتور و سایتیشن مقاله است شما خودت رو بذار جای یه خارجی که میخاد بیاد ایران درس بخونه اول باید فارسی یاد بگیری بعد کنکور شرکت کنی ایا قبول بشی یا نشی بعد اصلا ایا مدرکت رو قبول کنن یا نکنن و..به جای این کار اپلای میکنی برای یک کشور انگلیسی زبان هم فاند میگیری هم کار گیرت میاد هم مهاجرت میکنی هم لازم نیست زبان جدید یاد بگیری ضمن اینکه به دانشجوی دکترا همه جا اکثرا فاند میدن در ایران فاندی در کار نیست هزینه اقامت و..هم با خودته از دید دانشجوی خارجی نگاه کن میبینی اصلا صرفه نداره بیان ایران و به نظر من اشتباه محضه
اونایی که میرن عربستان و امارات حتما فاند دارن و حتما شرایط خوبی دارن (3918082) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۲:۴۳:۰۳
تازه اینکه چطور و با چه هزینه ای خودت رو به محل برگزاری کنکور سازمان سنجش برسونی هم خود بحث دیگری است( هزینه های ویزا و پرواز و...) هزینه کتابها و امادگی برا کنکور و..رو هم در نظر بگیر کلا مصیبتی میشه برا ادمی که میخاد بیاد (3918360) (alef-11)
 
رضا
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۳:۰۳:۵۸
این راهم اضافه کنیدکه اصولا اینجا دانشگاه واستادش حرفی برای گفتن ندارند (3919108) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۸:۴۶:۲۳
راستش به نظر میرسد در رشته های پزشکی و داندانپزشکی و داروسازی اساتید دانشگاه که مطب هم دارند نمی خواهند رقیب داشته باشند بنابراین به همین دلیل جذب دانشجو در این رشته ها عمدا کم است (3918593) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۲:۴۴:۵۰
همانطور که در مقاله اشاره شد دانشجویان به دو گروه از دانشگاهها در کشور خارج مراجعه می کنند:
الف) دانشگاههای معتبر و معروف، این دانشگاهها در مقاطع فوق لیسانس و دکترا دانشجوی فارق التحصیل از دانشگاههای خوب و نمرات خوب جذب می کنند. در مقطع لیسانس هم دانش آموزان با نمرات بالا را با امتحان ارزشیابی از خارج می پذیرند.
ب) دانشگاههای خصوصی: این دانشگاهها بیشترین تعداد دانشجو را از بین خارجی ها دارند و دیپلمه های کشور خودشان بدلیل هزینه بالا و اعتبار کم کمترین تعداد را در این دانشگاهها دارند. که البته تعداد ایرانی ها در این دانشگاهها زیاد است.( در سوئیس برخی از این دانشگاهها تا 40% دانشجوهایشان ایرانی هستند).
با این حساب باید دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی ایران پذیرای بیشترین دانشجوی خارجی باشند؛ که نیستند؟!!! بر عکس تعداد دانشجویان ایرانی آنها از دانشگاههای دولتی بیشتر است. (3918111) (alef-13)
 
Norway
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۲:۱۷:۳۵
جدا از این ها مسایل فرهنگی هم هست! در ایران خارجی ها بیگانه هستند و هیچ حق و حقوقی ندارند! ولی در دنیای مدرن خارجی می تونه شهروند هر کشوری بشه! (3918347) (alef-11)
 
دكتر ابوالقاسمي
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۷:۳۳:۲۲
اين موضوع بسيار مهمي است كه كشور ما سالها از ان غفلت كرده است،با اينكه علوم در ايران پيشرفت كرده است اما متاسفانه با وجود فرصت هاي زيادي كه در اختيارمان بوده استفاده نكردهايم يكي از راههاى نفوذ فرهنگى در بين ملل از طريق جذب دانشجو است كه موجب اقتدار يك كشور شده ومنفعت فرهنگي ،سياسي واقتصادى دارد اما دانشگاهها در اين مسير با موانع زيادى روبرو هستند تنها حوزه علميه با ايجاد جامعت المصطفي در اين زمينه پيشرفت هايي داشته است ميتوان گفت اين كوتاهي تا حدود زيادى مربوط به وزارت خارجه است كه روي اين موضوع كار نكرده است ولى هنوز دير نشده وبايد مقررات لازم را تصويب كرد ودانشگاهها را مكلف نمود هر كدام سهم خود را ايفا نمايند ،سياستهاي تشويقي هم كمك خواهد كرد تا رقابت ايجاد شود (3917655) (alef-13)
 
فرزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۷:۴۵:۲۷
نمیشه هر خارجیا صرف به اینکه خارجیه تو دانشگاه قبول کرد . اخه کدوم آدم عاقلی میره عربستان درس میخونه ؟ دانشگاه های ما همین که افراد مستعد منطقه را جذب کنه کافیه (3917676) (alef-13)
 
Maziar
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۷:۴۵:۵۲
دانشجوی خارجی؟ جلوی فرار نخبه هامون رو بگیرید جذب کردن نیازی ینست (3917677) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۰:۲۶:۱۴
اعتقادی به کلمه نخبه ندارم یک عده تحصیل کرده داریم که چون کاری ندارن و بیکار میشن و دلایل بسیار دیگه تصمیم میگیرن از کشور برن و بعید هم میدونم درست بشه چون خود ما اونها رو نمیخایم در واقع اینها اخراج میشن (3917905) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۸:۲۰:۴۰
کاش یه خبر هم از آمار بیکاری دهها هزار فارغ التحصیل همین دانشگاههای داخل کار می کردین... (3917732) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۸:۳۲:۲۳
طبیعی است که کشورهای عربستان و امارات از ایران جلوتر باشند، چون زبان این دو کشور عربی است و از کشورهای عربی مختلف، جوانان بدون اینکه نیاز به آموزش زبان دیگری داشته باشند به این کشورها برای تحصیل می روند.
ضمنا تسلط مردم عادی به زبان انگلیسی در امارات از ایران بسیار بالاتر است به همین دلیل بسیاری از افراد از کشورهای مختلف می توانند در این جوامع به راحتی حضور داشته باشند. (3917753) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۱۹:۵۰:۱۵
اوایل انقلاب ما در شهر عمدتا کپر نشین دبی برای کمک به آنها درمانگاه میساختیم حال پس از سی وهفت سال ما کجا وانها کجا هستند افسوس (3917848) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۰:۳۵:۴۲
دانشگاه های عربستان در حال چذب بهترین اساتید دانشگاه های اروپایی با حقوق و مزایا و امکانات عالی هستند. ما جشن فارغ التحصیلی جوونامون رو به اون روز می ندازیم (3917913) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۱:۲۵:۰۲
دوست من در ايران ميگه انقدر سختي كشيد به عنوان دكتر در دوران تحصيل كه ول كرد رفت... (3917981) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۱:۳۶:۰۶
ما دانشجویان خودمونو نگه داریم، جذب دانشجوی خارجی پیشکش! (3918004) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۱:۵۰:۴۴
ما فقط زیاد شعار می دهیم اما طبل تو خالی هستیم ! (3918030) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۱:۳۹:۴۶
کاملا درسته (3918321) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۳ ۲۳:۴۹:۱۴
این تب دکتری خوندن در ایران یک اشتباه بزرگه. شما فکر می کنید هیات علمی شغل خوبیه؟
دو نفر رو در نظر بگیرید که یکی بعد از لیسانس تا دکتری ادامه میده و یکی دیگه بعد از لیسانس جذب یک شرکت میشه.
بعد از شش سال اونی که ادامه تحصیل داده با مدرک دکتری میره یک جایی میشه استاد دانشگاه.

تو این شش سال نفر دوم مشتری های شرکت رو شناخته، نیروهای کار رو شناخته، کسب و کار رو یاد گرفته و با توجه به آموخته هایی که داره میشه مدیر یکی از بخشهای یک شرکت.

بعد از 5 سال؛ اون استاد دانشگاه هنوز یک استاد دانشگاه است که ترفیع گرفته و به ازای هر سال ترفیع 50 هزار تومان به حقوقش اضافه شده

اما نفر دوم با توجه به تجربه ای که کسب کرده مدیر عامل یک شرکت کوچک شده و داره در اون شغل کلی تجربه کسب می کنه.

بعد از 5 ساله دیگه، اون استاد دانشگاه هنوز یک استاد دانشگاه حقوق بگیر است که هر شش ماه باید گزارش عملکرد آموزشی و پژوهشی پر کنه و مثل یک کارمند است.

اما نفر دوم، شرکت خودش رو راه انداخته و آقا خودش است و مالک یک شرکت است که می تونه به گسترش اون فکر کنه.

یک استاد دانشگاه همیشه کارمند است و باید منتظر بازنشستگی باشه و هیچ وقت تو دانشگاه فرصت یاد گرفتن صنعت، کسب و کار، و تجارت رو پیدا نمی کنه، فقط یکسری درس رو هر سال تکرار میکنه که مثلا تجربه بیشتری تو تدریس پیدا کنه، ولی باز هم داره برای دیگران کار می کنه.

ایرانی ها فکر می کنند که فقط دانشگاه میشه چیز یاد گرفت در حالیکه در صنعت و در داخل کسب و کار خیلی بیشتر میشه چیز یاد گرفت و فردی پخته تر و با ارزش تر شد. (3918189) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۰:۲۰:۱۲
دانشجو تفریح میخواد (3918237) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۱:۵۶:۲۰
شما اگر دنبال این باشید که چه کشوری و در چه زمینه‌ای از ایران پیش نیافتاده کار راحت تری خواهید داشت (3918332) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۰۸:۴۶:۳۴
نخبه هاي خودمان جذب دانشگاه هاي خارجي ميشوند كه نشان از كيفيت بسيار پايين تحصيل در دانشگاه هاي داخل مي باشد اگر از فارق التحصيلان دانشگاه ها ازشرايط وكيفيت تحصيل واستاران در دانشگاه ها ي داخلي سوال شود متوجه خواهيم شد چرا دانشجوي خارجي جذب نميشود (3918594) (alef-11)
 
ثریا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۰:۵۰:۲۳
کاشکی به جای جذب دانشجوی خارجی بچه های ایرانی رو جذب کنین که اواره کشور ها نشن (3918831) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۰:۵۱:۱۱
شما مقاله زدید به دلیل پذیرش مقررات بین المللی که همه کشورها حتی کره شمالی پذیرفته خودتحریمی کردیم بعد می گید چرا دانشجوی خارجی نیومده؟ خوب عزیز من یارو بلند شه بیاد اینجا نتونه بابا ننش پول بریزن به حسابش باید چکار کنه؟ این تازه یک مشکل کوچیکه زندگی توی ایرانه؟ هزاران مسئله دیگه هم هست شما اول مشکلتون رو با خودتون حل کنید تعارض دارید با خودتون ها (3918834) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۱:۳۲:۱۲
دانشگاه آزاد اقدام به ارسال پیامک به دانش جویان ارشد جهت دوره های دکترا میکنه .الان خیلی راحت و شیک میتونی بدون امادگی برای ارشد دانشگاه ازاد اقدام کنی جالبه امسال توی سطح شهر برای رشته های کارشناسی بدون کنکور بیلبورد تبلیغاتی زدن .زنگ خطر تعطیلی واحدهای دانشگاهی کم کم باید به صدا دربیاد . (3918916) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۱:۳۸:۱۸
دانشجوی خارجی متاهل با فرزندانش بیاید ایران بدون شهریه و پول توجیبی هم بگیرد که چی؟ آن وقت فرزندان ایران باید شهریه بدهند و.... (3918931) (alef-11)
 
رضا
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۱۴ ۱۲:۵۷:۵۵
امروزیکی ازدوستان من ازرساله دکتری خوددفاع کردرساله ای که خودش ننوشته اساتیداوهم نخوندنش.مقاله ای هم که پذیرش گرفته تقریبا مطمینم کش رفته آن هم دریک دانشگاه مثلامعتبر.خارجی ها درس می خوانندتا توانمند شوندنه اینکه پزدهند ومدرک بگیرندبیان ایران که چی... (3919096) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.