نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 173894
هشتمین گزارش به مردم؛
توکلی: مجلس به وزیر قانون شکن جایزه داد!
بخش داخلی الف، 1 دی 91
نماینده مردم تهران در مجلس در هشتمین گزارش از سلسله گزارش های نمایندگی خود به مردم به ماجرای سوال از وزیر اقتصاد پرداخته و نسبت به نحوه برخورد مجلس با حسینی انتقاد کرده است.
تاریخ انتشار : جمعه ۱ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۰۴
متن کامل هشتمین گزارش احمد توکلی نماینده مرده تهران، ری و شمیرانات خطاب به مردم به این شرح است:
 
در جلسه علنی روز سه شنبه 28/9/91، سوال 8 نماینده اقتصادی مجلس در دستور بود. چون یکی از امضاء کنندگان باید سوال را مطرح می کرد، آقای دکتر بحرینی که خود سوال را نوشته بود و بقیه امضاء کرده بودند مایل بود که خود طرح مساله کند.البته ایشان اول پذیرفت که بنده طرح کنم ولی بعد ابراز تمایل کرد که خودش بر عهده بگیرد. بنده و دیگران نیز حرفی نداشتیم. دکتر بحرینی می گفت اگر وزیر بخواهد پاسخی را که به سوال دکتر نادران داد تکرار کند، کار را به رای گیری بکشانیم.
 
دکتر حسینی وزیر اقتصاد در پاسخ دکتر نادران گفته بود موضوع به من ربطی ندارد و مسئول این کار قانونا کس دیگری است. مجلس در آن سوال و جواب به وزیر کارت زرد داده بود. دکتر بحرینی چون حرف های وزیر را شنیده بود، می گفت من با آن توضیحات قانع نمی شوم ولی تقاضا خواهم کرد که رای گیری نشود. صبح سه شنبه من برای آنکه کمک به استدلال آقای دکتر بحرینی کرده باشم، و در عین حال نامه مکتوب آقای دکتر حسینی و معاونش را به شکل مکتوب کسی جواب داده باشد، متنی خطاب به همکارانم نوشتم، که همان روز و روز چهارشنبه در رسانه ها آمده است. در دقایق آخر صحبت آقای دکتر حسینی متوجه شدم که آقای دکتر بحرینی حتی قانع نشدن را هم نمیخواهد اعلام کند. به سرعت از 4 نفر از امضاء کنندگان که پیدایشان کردم پرسیدم، همگی مثل خودم قانع نبودند. به آقای دکتر بحرینی مراجعه کردم و گفتم شما نماینده همه سوال کنندگان هستید آقایان دکتر پورابراهیمی ، دکتر قادری، دکتر حسن نژاد، مهندس فولادگر و بنده 5 نفری قانع نیستیم و ایشان روی خوش بینی که دارد و روی ملاحظه شرایط فرمود، قصه تنبه است که از طرز صحبت آقای وزیر آشکار است. به هر حال آقای بحرینی در پایان صحبت خویش فرمود: چون آقای وزیر پذیرفته اند که مسئولیت دارند و سیر قیمت ارز نیز در حال تثبیت است و با ملاحظه شرایط که محتاج همدلی است ، از رئیس جلسه خواست که موضوع را خاتمه یافته تلقی کند. طبیعی است که آقای دکتر بحرینی نظر خودش برایش حجت بود، ولی جا داشت نظر ما را نیز بیان می فرمود.در اینجا به ناچار به استناد ماده 210 اعلام کردم که ما 5 نفر قانع نیستیم و از مجلس رای بگیرید. نایب رئیس محترم بلافاصله اعلان رای کرد و نتیجه رای گیر این بود که متاسفانه 133 نفر به قانع کننده بودن پاسخ رای دادند! و تنها 68 نفر موضع ما 5 نفر را داشتند. این نتیجه شگفت آور  قابل تحلیل است :
 
 
1. سوالات از آقای وزیر این بود:
 
1) بانک مرکزی با چه مجوزی رژیم ارزی کشور را در عمل نقض کرده و آن را به رژیم نرخ ارز ثابت تبدیل کرده است ! فروش ارز به نرخ ثابت، مخالفت صریح  با بند (ج) ماده 81 قانون برنامه پنجم است.
 
2) فهرست دقیقی از ارز توزیع شده به نرخ مرجع در چهار ماه نخست سال جاری ارائه کنید تا روشن شود ارز به چه کسانی و برای واردات چه کالاهایی داده شده است ( سوال در مرداد ماه تقدیم شده بود، به همین دلیل از اطلاعات 4 ماه اول سال سوال شده بود)
 
2. خلاصه حرف آقای وزیر این بود که برنامه پنجم در مواد  88 و 89 اختیارات وزارت اقتصاد و دارایی را در امر ارز گرفته و قوانین دیگری مثل قانون پولی و بانکی نیز این اختیارات را به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار سپرده است . یعنی من مسئولیتی ندارم. البته چون وی از نحوه برخورد خویش با سوال آقای دکتر نادران ظاهرا عبرت گرفته بود، از موضع ابراز همدلی با معترضان گفت که البته من دغدغه دارم و از موضع یک عالم اقتصاد به دفاع از کار دولت پرداخت. خلاصه دفاع وی این بود که گرچه قانون برنامه پنجم، نرخ شناور ارز را الزامی کرده بود، ولی چون شرایط عادی نبود ما ناچار از تثبیت نرخ ارز بودیم و بعد تدبیر کردیم و حال داریم به نرخ شناور نزدیک می شویم! در واقع پاسخ وی به سوال اول این بود که ما قانون را برای شرایط عادی  تلقی کردیم و آن را کنار گذاشتیم و خودمان بر اساس تشخیص خود، مصلحت در تثبیت نرخ دیدیم! به سوال دوم نیز اساسا نپرداخت! وزیر اقتصاد در صحبت های خویش مدعی شد که چون تحریم بانک مرکزی و کاهش درآمد نفتی بعد از تصویب قانون برنامه بود شرایط عوض شده بود و باید تصمیم دیگری می گرفتیم. سه ایراد اساسی و غیر قابل گذشت بر این پاسخ وارد بود:
 
اول – این بار هم آقای دکتر حسینی از خود سلب مسئولیت کرد در حالی که چنانکه برای نمایندگان نوشته بودم: اولاً مطابق اصل یکصد و سی و هفتم هر وزیر مسئول تصمیمات هیات وزیران است « هر یک‏ از وزیران‏ مسئول‏ وظایف‏ خاص‏ خویش‏ در برابر رئیس‏ جمهور و مجلس‏ است‏ و در اموری‏ که‏ به‏ تصویب‏ هیأت‏ وزیران‏ می‏ رسد مسئول‏ اعمال‏ دیگران‏ نیز هست‏»؛ ثانیاً اصل یکصد و بیست و هفتم تصریح می نماید که هر گاه جمعی از وزیران از طرف رئیس جمهور مسئول کاری شوند، تصمیماتشان، تصمیمات هیات وزیران تلقی می‎گردد:
 
« رئیس‏ جمهور می‏ تواند در موارد خاص‏، بر حسب‏ ضرورت‏ با تصویب‏ هیأت‏ وزیران‏ نماینده‏، یا نمایندگان‏ ویژه‏ با اختیارات‏ مشخص‏ تعیین‏ نماید. در این‏ موارد تصمیمات‏ نماینده‏ یا نمایندگان‏ مذکور در حکم‏ تصمیمات‏ رئیس‏ جمهور و هیأت‏ وزیران‏ خواهد بود.»
 بنابراین هر تصمیمی که «کارگروه ساماندهی مسائل ارزی» بگیرد، تصمیم هیات وزیران است و در تصمیمات هیات  وزیران نیز همه وزرا مسئولیت مشترک دارند. بنابراین آقای دکتر حسینی به عنوان عضو این کارگروه باید پاسخگو باشد."
دوم -  قانون برنامه پنجم پیش از تحریم بانک مرکزی و کاهش فروش نفت تصویب شده است ، قانون بودجه سال 1391 که بعد از تحریم بانک مرکزی و با علم به تحریم نفتی اروپا در تاریخ 31 اردیبهشت همین سال 1391 به شما ابلاغ شد. در بند 2-3 به صراحت حکم کرده ا ست که " بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است ... سهم درآمد عمومی دولت [ از درآمد نفتی] ... با فروش مبالغ ارزی به نرخ روز ارز ، فروخته شده را به حساب های مربوط واریز نماید." چرا به این حکم جدید عمل نکردید؟ قانون شکنی عادت این دولت است.
 
سوم – مهمترین بخش بحث این است که حتی اگر حکم قانون بودجه را هم به دلیل خاص شدن شرایط ناقض منافع کشور و مغایر مقصود قانونگذار می دانستید، وظیفه داشتید به مجلس مراجعه کنید و با یک لایحه دو فوریتی از مجلس اجازه عمل بر اساس شرایط خاص پیش آمده را درخواست می کردید. نه آنکه قانون را بشکنید و هر کار خودتان صلاح دانستید عمل کنید، و بعد بیایید در مجلس برایش دلیل علمی بتراشید. همه عقلا، به همین می گویند استبداد.
 
3. آقای حسینی به سوال دوم اصلا نپرداخت و از کنار آن گذشت، او اگر وضع را استثنایی می دانست، می بایست می گفت چرا صدها میلیون دلار برای واردات خودروی خارجی لوکس ارز ارزان تخصیص داده اند؟ این ننگ نیست که با ارز به نرخ دولتی خودروی میلیاردی پورشه زیر پای نوکیسه های اکثرا حرام خوار قرار دهید در حالیکه برای دارو که با جان مردم سرو کار دارد، ارز کافی ندهید؟ و ارز برای گندم به سختی تامین شود؟ آقای وزیر که از موقعیت شناسی و رعایت وضعیت سخت واقعی دم می زند، چرا نگفت که در شش ماه نخست امسال 2.7 میلیارد دلار برای واردات خودروی لوکس، ثبت سفارش شده و تقریبا یک سوم خودرو ها را یک نفر وارد کرده است؟ اینجا قصد قضاوت نسبت به اصل مساله واردات خودرو ندارم، بلکه سوال این است که چرا با ارز دولتی و ترجیح بر بسیاری از کالاهای ضروری. نمونه های دردناک مغایر با منافع مردم مظلوم در این عرصه کم نیست.
 
4. آقای دکتر بحرینی در صحبت خویش به خوبی از عهده اثبات نقض قانون به دست دولت در امر ارز برآمدند و با متانت و مستدل آن را روشن کردند. ولی از طرح سوال دوم غافل شدند. آقای بحرینی در پایان بخش اول صحبت خویش خطاب به وزیر بیان کردند " در فرصت باقیمانده  با بیان شفاف تری برای ما بفرمایید که اگر واقعا اضطراری بوده است که [ مجبور بودید ] این ماده برنامه پنجم اجرا نشود، آن اضطرار را بفرمائید، شاید دوستان قانع شوند " ولی اقای وزیر نه تنها به این درخواست نماینده محترم مشهد اعتنایی نکرد، بلکه مدعی شد که خیلی هم واقع بینانه عمل کرده اند و خود را همفکر آقای بحرینی در این زمینه خواندند! به رغم این وضعیت، آقای دکتر بحرینی در قسمت دوم نوبت خود را چنین به پایان بردند:
 
" هدف بنده شفاف شدن همین موضوع بود، وقتی به عملکرد دولت و قانون نگاه می کنیم یک تنافی می بینیم. عملکرد دولت در قضیه ارز مطابق آنچه در برنامه آمده نیست. خود اینکه وزیر محترم می پذیرد که این اتفاق افتاده است و از برنامه تخطی شده و در عین حال دارند تلاش می کنند مسیر را ترمیم کنند و بگونه ای که به اهداف برنامه نزدیک شویم، گام مثبتی است و بنده احساس می کنم که تکلیف را انجام داده ام، به خصوص در این شرایط کشور که آرامش بیشتری نیاز داریم بنده متقاضی کسب رای از مجلس نیستم و از رئیس محترم جلسه تقاضا می کنم که این بحث را در همین جا خاتمه یافته تلقی بفرمایند."
 
قابل ذکر است که بنده مجددا صحبت های آقای دکتر حسینی را گوش کرد، هیچ جا نپذیرفت قانون را نقض کرده است، بلکه مدعی شد که قانون واقع¬بینانه نبوده و دولت برای حفظ مصالح کشور به ناچار به اقتضای واقعیت ها کار منطقی انجام داده است!
 
5. چرا نمایندگان اعلام قانع شدن کردند؟ چند دلیل می تواند داشته باشد:
 
اول -  همین دلایلی که اقای بحرینی آورد: وزیر پذیرفت که تخطی صورت گرفته است، تلاش دارند که مسیر را ترمیم کنند و به اهداف برنامه نزدیک شوند. شرایط کشور نیاز به آرامش دارد. در واقع چون وزیر اقتصاد دو کارت زرد تاکنون داشته است، و این بار با گرفتن کارت سوم طبق ماده 195 آیین نامه زمینه استیضاح وی فراهم می شد، دسته ای از همکاران ما پرهیز داشتند که کار به آنجا کشیده شود. در حالیکه اولا آقای دکتر حسینی اصلا نپذیرفت که تخطی کرده اند بلکه طلبکار هم بود ولی خیلی با لطافت موضوع را مطرح کرد. ثانیا تلاش آنان به ترمیم یعنی چه؟ کدام ترمیم؟ ثالثا سه کارت زرد به طور خودکار به استیضاح منجر نمی شود و باید ساز و کار استیضاح طی شود. رابعا چرا کنار گذاشتن وزیر قانون شکن که سوء سیاست و سوء عملکردش پدر مردم را درآورده است، مخالف آرامش کشور است؟
 
دوم – تمایلات گروهی، یا قومی یا معاملاتی نیز وجود دارد. چنانکه خیلی از نمایندگان جبهه پایداری، یا مازندرانی و ... رای به قانع شدن دادند و برای چنین رای دادنی تلاش می کردند.
 
سوم – ساده انگاری موضوع که به سهل انگاری در تصمیم منجر شده است. سقوط ارزش پول ملی فاجعه ای است که تمام تولید و توزیع را زیر و رو می کند و تا چندین سال گریبان مردم و نظام را رها نخواهد کرد. آنچه این روزها می بینیم طلیعه سحر است و تبعات این تعلل ها و تعمدها بعدا سنگین تر خواهد بود. ارز طی 10ماه حدود دو  نیم برابر شد، و ارزش پول ملی کمتر از نصف شد و تمام ارکان اقتصاد ملی دچار مشکلات سخت شده است و از همه بدتر فشار تورمی کمر مردم را دارد می شکند، آنوقت آقای وزیر قانون شکن و بی تدبیر و گوش بفرمان، باید جایزه بگیرد؟
 
جلسه سه شنبه روز تاریکی برای مجلس ثبت می شود. زیرا مجلس با این رای خود را در تمام سوء مدیریت ها، سوء سیاست ها، نوسانات تدابیر، سوء استفاده های ناشی از آنها و تبعات دردناک ضد اشتغال و تورمی عملکرد یک ساله ارزی دولت، خلاصه در تمام تعلل ها، ندانم کاری ها و تعمدهای دولت در وضعیت اقتصادی شریک کرد.جواب چه خواهد بود؟
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۶:۲۳:۰۸
اگرچه در خیلی از موارد با آقای توکلی هم نظر نیستم ولی خوشم میاد که مرده، لااقل پای عقاید خودش میایسته، حرفش و عملش یکی هست، نون به نرخ روز خور نیست و هر جا بعدا دید اشتباه کرده مثل قضیه موسویان، مرد و مردونه میگه این مورد اشتباه کرده بودم (1054903) (alef-1)
 
حق بین
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۱:۴۱:۱۷
آفرین به غیرت و مردانگی دکتر توکلی... ای کاش بیشتر نماینده گان چنین شهمات و صداقتی داشتند. مخصوصا با این جمله دقیقا مشکل مردم را عنوان کردید:
" آنچه این روزها می بینیم طلیعه سحر است و تبعات این تعلل ها و تعمدها بعدا سنگین تر خواهد بود. ارز طی 10ماه حدود دو نیم برابر شد، و ارزش پول ملی کمتر از نصف شد و تمام ارکان اقتصاد ملی دچار مشکلات سخت شده است و از همه بدتر فشار تورمی کمر مردم را دارد می شکند "
نمایندگان و مدیران گرامی لااقل بخاطر عدم صدمه به کشور و از دست ندادن مقام خود بطور جدی مشکلات شدید اقتصادی و تورم شدید و بیکاری مردم را مورد رسیدگی قرار دهید. (1055410) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۶:۴۹:۵۹
معلوم هست وقتی 160 تا نماینده از مرتضوی حمایت میکنند می خواهید از ایشان حمایت نکنند کلا مجلس را تعطیل کنین آخر با همین مصلحت به قول معروف اقتصاد نابود کردین رفت دیگه چه اتفاقی باید بیفته که مصلحت را کنار بگذارید شما قسم خوردین از حق مردم دفاع کنین نه اینکه برند اونجا بشوند وکیل الدوله با این وکیل الدوله ها کلن تعطیل کنین حداقل اعصابمون راحت تره میگیم با خودمون بابا کسی نیست جلوی ایشان را بگیرد (1054916) (alef-1)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۷:۱۷:۴۵
مثلاً اگر در فوتبال داور به بازیکنی که قبلاً کارت زرد گرفته هنگام تکل خشن که مستوجب کارت زرد است، کارت زرد ندهد! (1054935) (alef-7)
 
مصطفی
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۹:۳۵:۱۹
در واقع قیمت دلار در این سالها نه تنها ثابت نبود بلکه با قیمت بسیار بالاتر از مقدار آن به مردم فروخته شد که می بینیم قیمت بسیار زیاد دلار نه تنها در این سالها کمکی به صنایع وتولید نکرد بلکه باعث نابودی آنها شد چرا که برای ایجاد صنایع جدید و نوسازی صنایع قدیم به مقدار بسیار زیادتری سرمایه نیاز داشتند که بدلیل کاهش قدرت خرید مردم برگشت سرمایه برای این عمل غیر ممکن بود.

با افزایش وحشتناک دلار به 2.5 برابر قیمت گذشته آن توسط مقامات اقتصادی کشور(حالا به هردلیل)این روندبه طور وحشتناکی تسریع شده و قدرت خرید مردم به همین نسبت بشدت کاهش یافته است. سرمایه از بازار تولید بکل خارج و بسوی بازار دلالی ارز و طلا و ... روانه شده است کارخانه ها بشدت کاهش فروش داشته اند بطوری که اگر قیمت ارزها فوری بحالت قبل یعنی به حدود 1000 تومان برای دلار برنگردد ما بزودی با سیل عظیم بیکار شدگان جدید و کارخانه های بسته شده روبرو خواهیم بود که عوارض بسیار وسیع وجبران ناپذیرش بر همه روشن است.
تنها با کاهش شدید و فوری قیمت ارزها می توانیم نقدینگی را فوری از جامعه جمع کنیم و سرمایه ها را از بازار طلاو ارز به سوی تولیدات وکارهای مولد وسالم روانه کنیم جلوی بیکاری بیشتر را بگیریم و کارخانه جات جدید را راه اندازی کنیم وقدرت خرید عمومی مردم را به حالت قابل قبولی برگردانیم. فقط و فقط با کاهش قیمت ارز و ایجاد شوک تورمی منفی شدید می توانیم به اقتصاد کشور کمک کنیم و طرح هدفمندی را واقعیت عینی ببخشیم.در غیر اینصورت باید منتظر نابودی کامل صنایع کشور و بعد از آن واردات بسیار شدید بدلیل نابودی کامل صنایع کشور به نفع کارخانه جات کشورهای دیگر باشیم!!متاسفانه عده ای از به اصطلاح کارشناسان در بعضی رسانه ها ومجامع این حقیقت مسلم وعینی را به صورت کاملا معکوس به مسولان نمایانده اند وباعث تعجبه که با نمایان شدن اثرات مخربش در همه امور کشور چرا باز بعضی ها اصرار بر این افزایش قیمت ارزوکاهش نیافتنش به زیر 1200تومان بوسیله تئوریهای نخ نمای اقتصادی دارند!!!صددرصد این قضیه ریشه در منافع ورانتهای عظیمی دارد که در افزایش نرخ ارز برای بعضی مافیا در جاهای مختلف کشور دارد والبته قدرت تصمیم سازی عجیب وغریبی دارند! (1055043) (alef-1)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۷:۳۳:۴۳
خدا انتقام ما مردم را از آقایان پورشه وارد کن و مظلوم کش خواهد گرفت !!!!! اندکی صبر سحر نزدیک است ..... صبر کنید آیندگان در باره دولت پاک قضاوت خواهند کرد (1054949) (alef-7)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۷:۴۱:۵۱
مسوولیت اصلی این افزایشها آقای لاریجانیست که در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد که میرفت کشور از ندانم کاریهای ایشان خلاص شود به یکباره احساس تکلیف کرد وبا تقاضای دادن رای مشروط به ایشان(که این رای مشروط هم از اختراعات جناب آقای لاریجانیست)از نمایندگان ،به ایشان وقت وفرصت کافی برای ضربات عمیق بیشتر به اقتصاد کشوربا این افزایش قیمت ارزدادند. (1054953) (alef-1)
 
اصلی
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۱:۴۶:۳۹
تصمیم گیر اصلی شخص دیگریست و وزیر اقتصاد مطیع اوامر مافوق. مطمئن باشید اگر وزیر اقتصاد باب میل مافوق خود عمل نمی کرد بسرعت برکنار می شد.... مشکل باید ریشه ای حل میشد که نشد و ظاهرا نخواهد شد و هیچ نگرانی جدی و عملی از تورم شدید و نارضایتی مردم هم ندارند (1055414) (alef-1)
 
مسعودر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۹:۴۶:۰۷
بابا ایشان سرخود نیستند که برادر درخواست رای مشروط بکنند حتما یک وحی نازل شده که ایشان تغییر موضع داده اند (1055568) (alef-1)
 
صادق
Canada
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۷:۴۲:۳۲
اقای توکلی حقوق بازنشستگان فولاد رو هم ندادن شما هم در به وجود امدن این مشکلات سهم دارید (1054954) (alef-7)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۷:۴۳:۴۹
مجلس از اين جايزه ها زياد داده ! اين را خوب مي دانيم ؛ چيزي كه نمي دانيم اين است كه چرا مجلس فقط به كساني جايزه مي دهد كه در تعدي به حقوق مردم و بيت المال صاحب سبك و مقام هستند؟
شايد اتفاقاتي پشت صحنه افتاده كه مجلسيان بيش از اينكه خود را مديون مردم بدانند ؛ نمك گير دراز دستان يقه سفيد شده اند؟ (1054955) (alef-1)
 
ابوالحسن - ع
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۷:۴۸:۳۴
جناب آقای دکتر توکلی خدا قوت
وقتی در مجلسی، وزیر متخصص پیشنهادی برای وزارت ورزش رای نمی آورد و در سوال اول از وزیر اقتصاد به علت بی برنامگی هایی که داشت آن همه مشکلات اقتصادی برای کشور ایجاد نمود، به جای آنکه رای اعتماد به ایشان داده نشود ولی بر اثر حمایت رئیس مجلس رای می آورد؟ معلوم بود در این دوره سوال از وزیر اقتصاد هم طیف دولتی ها و طرفداران رئیس مجلس مجددا به ایشان رای خواهد داد. در واقع باید گفت وزیر اقتصاد یک محصول است، مقصر کسانی هستند که ایشان را در مجلس و دولت حمایت می کنند. (1054960) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۱۸:۵۲:۰۳
حق اش (1054997) (alef-7)
 
دایی سعید
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۰:۱۵:۵۲
چه اتفاقی در کشور افتاده است که مسولین اجرایی برای خود اینهمه امنیت شغلی قایلند وبا هیچ بادی نمی لرزند ایا این جز ضعف مجلس است که پای بستش ویران است؟ (1055085) (alef-1)
 
حامد
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۰:۵۳:۵۷
چرا قیمت ها کالاها را هر روز با اجازه دولت افزایش می دهند؟ می گویند هزینه ما بالا رفته است. به این خاطر می آیند قیمت بلیط قطار را 65 درصد افزایش می دهند. بسیار خوب قبول. حالا یک کارگر می گوید حقوق مرا نیز افزایش دهید زیار هزینه ها افزایش یافته است. قیمت خورد و خوراک من افزایش پیدا کرده. قیمت لباس من. قیمت دکتر و کرایه تاکسی و منزل من افزایش پیدا کرده. حقوق مرا فقط 20 درصد افزایش دهید. چرا فرق می گذارند؟ چرا درآمد کارخانه دار را افزایش می دهند اما درآمد کارگر فرق نمی کند؟

دلیل آن این است که شرکت ها و کارخانه مال افراد گردن کلفت هستند. خود اینها هستند که تصمیم گیرنده هستند. اگر به اینها ندهی صدایشان در می آید. اما کارگر و کارمند ساده هیچ نمی توانند بکنند و مظلومند.

با وجود گرانی ها تمام شرکت ها آمده اند با افزایش قیمت ها درآمد خود را افزایش داده اند. افزایش قیمت ها به طور میانگین به نظر می رسد بالاتر از 80 درصد است.
برای شرکت ها آب هم از آب تکان نخورده و بلکه وضع بهتر شده است!

می گویند در اروپا بحران اقتصادی است و دولت به ثرتمندان و کارخانه دارها کمک می کند نه به مردم و مردم معترضند. بسیار خوب در ایران نیز مشکل اقتصادی به وجود آمده و دولت با شرکت ها همکاری نموده و با افزایش قیمت های چند باره و شدید آنها موافقت نموده است. اما هیچ کمکی به مردم نکرده است. نه کالایی توزیع کرده نه حقوقی افزایش داده است. یعنی دقیقا همان اتفاق اینجا افتاده است. چرا مدام مسئله اروپا را می گفتیم اما مسئله خودمان را نمی گوییم؟ (1055147) (alef-1)
 
حامد
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۰:۵۸:۱۴
در شرایط فعلی هیچ چیز مانند عزل وزیر اقتصاد نمی توانست دردهای مردم را کاهش دهد. عزل این وزیر درس مهمی به بقیه دولتیان بود. اما مجلس در ایجاد بحران اقتصادی همکار خوبی با دولت داشته است. چه کسی باید به دولت درس می داد؟ مجلس. خود مجلس در مشکلات اقتصادی اخیر نقش اساسی دارد. مجلس هیچ اقدامی برای کاهش اثرات تورم بر کارگران و فقرا نکرده است. فقط خدا به داد مردم فقیر برسد. ما را خیر مجلس و دولت دیگر امید نیست. (1055152) (alef-1)
 
اكبر
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۹:۱۵:۲۰
اين وزير كه هيچ شيش تا وزير رو هم عزل كنند آقاي رئيس جمهور بشمار سه آقاي نيكزاد رو ميزاره جاش چي فكر كردين ؟ (1055540) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۱:۵۲:۵۶
این ادم با این تصمیماش مشخصه برای یک حساب و کتاب ساده هم دارای مشکل است چطور توقع وزارت اقتصاد ازش دارید هی میاریدش مجلس ازش چی در بیارین وقتی همه فکرش سود چند نفره (1055212) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۲:۲۲:۲۲
آقاي توكلي. به خاطر مواضع سالهاي 84 تا 90 تان. از مردم عذرخواهي كنيد و از خدا شبانه روز استغفار كنيد. (1055264) (alef-1)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۳:۰۰:۲۴
به چی استغفار کنه؟ به اینکه داره دست دزد های مملکتو رو می کنه که این سناری که مونده بلکه حفظ بشه از بین نره معلومه که اصلا یه سری فقط پول میگیرن از آدمای احمدی نژاد اینجا میان حرف الکی میزنن فقط مختص این کار استخدام شدن ملت گلابی نیستن که دیگه گول حرفهای امثال شمارو رو بخورن چون حداقل اگر امکان رفاه نداشته باشن اگر قدرت خریدشون به شدت اومده پایین لااقل این چند ماه باقی مونده رو بزارید مردم امکان حیات داشته باشن سایر امکانات رفاهی بماند.!!! (1055294) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۱ ۲۳:۲۰:۵۱
اقاى توكلى خودتان ريشه وعلت برخوردهاى دولت با مجلس ومواضع انفعالى مجلس درقبال دولت را درچه مى دانيد؟ (1055319) (alef-1)
 
سیدعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۸:۰۱:۰۳
عجب سوال خوبی از توکلی کردی! ایشان همین الان به شما جواب میده!!! اصلا برای آقای توکلی (و همچنین سایر نماینده ها) پاسخ به مردم خیلی مهمه!!! (1055472) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۰:۱۲:۲۱
مشکل وزیر نیست، مشکل احمدی نژاده (1055363) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۱۲:۵۶:۵۸
فرق دولت احمدی نژاد با دولت های پیشین میدونید چیه؟
یک مثال ساده بزنم براتون شما 2 عدد پژو 206 داری یکی رو میدی دست یک آدم تحصیل کرده و دیگری رو میدی دست یک آدم کارنابلد و بعد میگین رانندگی کنید!
تحصیل کرده راحت رانندگی می کنه ولی اون کارنابلده که تاحالا تو عمرش 206 ندیده
رم میکنه جو گیر میشه میزنه به تیر چراغ برق بعد میگه مسئولین رسیدگی کنن!
حکایت دولت آقای احمدی نژاده یک سری آدمای کم ظرفیت رو اورده رو کار حالا باید سکان مملکت رو برونن از ترک تحصیل ابتدایی بگیر که یشبه همه دکتر و آقا مهندس شدن تا هرکی که شجرشو میری پیدا می کنی میبینی آخرش یه تیرش میخوره به احمدی نژاد و فامیل در میاد باهاش از مسئولین!
و اینجا بازم این مثال صادقه از ماست که بر ماست من خودم از اینکه به آقای احمدی نژاد رای دادم و باعث شدم که ایشان یک رای اضافه بیاورد و انتخاب بشه پیش درگاه خداوند احساس گناه می کنم و خودمو نمی بخشم.
هیچ آدمی بااین کارا موفق نشده چرخ ملکتیو بچرخونه.
الف خواهشا نظرمو بزار (1055943) (alef-2)
 
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۰:۲۸:۲۴
آقای توکلی حرام خوار یعنی چی؟ یعنی شما نکنه از درجه اجتهاد بر خردارید و ندیده و بدون حکم دادگاه تشخیص بر حرام خواری کردید؟
این دولت رو شما ازش حمایت کردید به وزراش رای دادید وضعیت رو می دونیستید این حالا که آخرش شده می خوایید خودتون رو از مسولیت کنار بکشید و تغصیر کس دیگری بندازید. (1055375) (alef-1)
 
انتخابی کارمند بانک مرکزی سابق
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۵:۲۳:۵۲
لطفا همانطوریکه در طرح واقعت گفته شده در مجلس امانتدار بودید لطفا این متن را امانتداری نموده و بدون سانسور یا در صف بودن، چاپ کنید.

آقای توکلی ، شما و تعداد قلیلی نماینده مثل شماخسته نباشید،
بدرود به این مجلس


نماینده انتخابی هر حوزه چه با پول خودش (اگر در دور اول داشته باشد؟؟؟ زیرا بعد از انتخاب پاداش و برکت را از دوستان کسب میکند) و یا با پول حامیان، و چه به معنب واقعی با رای مردم انتخاب شده باشند، بعد از انتخاب شدن نمایند کل 75 میلیون نفر ایرانی ها نه نماینده حامیان شهسواری ها و شمالی ها و حامیان پول ساز. بنظر میرسد بیشتر نماینده این واقعیت را فراموش کرده اند یا قبول ندارند..
آفرین به این مجلس" با شعار مدرسی بودن" و انهم با حضور نمایندگان معتقد به خدا بودن از نوع خاص " نمایندگانی باتمایلات گروهی، یا قومی یا معاملاتی یا....نیز وجود دارد. چنانکه خیلی از نمایندگان جبهه پایداری، یا مازندرانی و ..به این وزیر ی که بزرگترین خدمت را به خلق خدا کرده . ارزش پول ملی را فعلا به یک چهارم کاهش داده و قصد خیر دارد که انرا به زیر صفر برساند و گرانی را برمردم نسار نموده و برای اقلیت مردم خیلی خیلی فقیر اجتماعی و لی بیش از حد ثروت باد آورده و همچنین برای خود و اشنایان و اساتید راهنما و معلمین خودی ها شغل و امکانات فراهم نموده اند را جایزه دادند.
قطعا اگر شهید مدرس زنده بودند جلوی این نمایندگان لنگ می انداختند. (1055450) (alef-1)
 
ﻳﻪ ﻧﻆﺮ
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۷:۰۹:۲۸
ﺁﻗﺎﻱ ﺗﻮﻛﻠﻲ ﻋﺰﻳﺰ ﻫﻤﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﻛﻪ اﻣﺮﻭﺯ اﺯ ﺟﺎﻥ و ﺩﻝ ﻓﻐﺎﻥ ﻣﻴﻜﻨﻴﺪ ﻭﻟﻲ ﺩﺳﺘﻲ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﺭا ﻳﺎﺭﻱ ﻛﻨﺪ ﺭا ﺑﺎ ﮔﻮﺵ ﻭﺩﻝ ﻣﻴﺸﻨﻮﻳﻢ ﻭﻟﻲ اﺯ ﻣﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮ ﻣﺎﺳﺖ اﻳﻜﺎﺵ ﺁﻧﺮﻭﺯ ﺁﻥ ﻳﺎﺭ ﺩﻟﺴﻮﺯ اﻧﻘﻼﺏ ﻛﻪ اﻣﺮﻭﺯ ﺑﻪ ﺣﻜﻤﻲ ﻧﺎﻧﻮﺷﺘﻪ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ اﺵ ﻣﺤﺒﻮﺱ اﺳﺖ ﺑﺎ ﺻﺪاﻳﻲ ﺭﺳﺎ و ﻋﺎﻟﻤﺎﻧﻪ و ﻋﺎﻣﻼﻧﻪ ﺑﺎ ﺗﻤﺎﻡ ﻭﺟﻮﺩ اﺯ ﺑﺪﺑﺨﺘﻴﻬﺎﻱ ﺩﺭ ﻛﻤﻴﻦ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺳﻮﻣﺪﻳﺮﻳﺘﻬﺎﻱ اﻳﻦ ﺩﻭﻟﺖ ﻣﻮﺭﺩ ﺣﻤﺎﻳﺖ ﺷﻤﺎ ﻓﺮﻳﺎﺩ ﺑﺮ ﻣﻴﺎﻭﺭﺩ ﻭﺷﻤﺎﻳﺎﻥ ﺭا ﮔﻮﺷﻲ ﺑﺮاﻱ ﺷﻨﻴﺪﻥ اﻥ ﻧﺒﻮﺩ,,,ﺣﺮﻓﻬﺎﻳﺶ ﺭا ﻣﻲ ﺷﻨﻴﺪﻳﺪ ﻭﻟﻲ اﻓﺴﻮﺱ ﻛﻪ ﺑﺎ اﻭ ﺳﺮ ﺟﻨﮓ ﺩاﺷﺘﻴﺪ و اﻛﻨﻮﻥ ﻣﺮﺩﻣﻲ ﺑﺪﺑﺨﺖ ﭼﺸﻢ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻣﺠﻠﺴﻴﺎﻥ ﺩاﺭﻧﺪ ﻛﻪ اﻣﺮﻭﺯ ﺷﻤﺎ ﻓﺎﺗﺤﻪ اﺵ ﺭا ﺧﻮﺩ ﺧﻮاﻧﺪﻳﺪ (1055454) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۸:۰۳:۳۶
از وکیل دوله ها و نان به نرخ روز خورها بیشتر از این توقع نمی رود بدانید که خداوند در کمین شماست ... (1055474) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۸:۱۸:۴۵
آيا وقت آن نرسيده كه ديگر از روي اظطرار راي ندهيد (1055491) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۸:۲۰:۰۵
در ناتوانی اقای حسینی شکی نیست ولی در گرانی های اخیر و مصیبتی که سر این مردم بیچاره امد مجلس و دولت هر دو مقصر ند و عمدا این کار صورت گرفت و این صحبتها نیز جنگ زرگری است که بعضا توسط این و ان گفته میشود (1055492) (alef-1)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۸:۴۸:۴۱
مشکل تمام بدبختی این ملت از دولت نیست از مجلسی بدون نماینده ملت است (1055505) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۸:۵۹:۰۶
جناب آقای توکلی ..... ما دیگه خیلی وقته فقط شکایتمون پیش درگاه خداوند می بریم .......... چون به این مجلس و دولت امیدی نداریم .... دیدن آقایون در پیشگاه عدل خداوند دیدنی است ... انشاء الله آنجا هم شاهد خواهیم بود که آیا این وزیر محترم در جبروت خداوند جرات می کند بگوید به من ربطی نداشت ... یا رئیس محترمش سئوال و جواب های خداوند متعال را مسخره کنه ..... به امید آنروز ... (1055522) (alef-1)
 
محمد علی امیرمحمدی
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۹:۱۶:۱۱
خوبه که تو هشت سال احمدی نژاد ارزش پول ملی یک دوم شد کاش یکی میگفت همین یک دوم هم نسبت به دولت های قبل که کمترین کاهش اون در زمان خاتمی بود یک سوم کلی هنوز بهتره
ولی اینه رسم روزگار برای خراب کردن افراد داد و قال میکنند و زمان دول قبل کسی حرف نمیزد چه برسه به انتقاد
البته در اون زمان کسی جرات حرف زدن نداشت چون دمشو میچیدن
ولی تو این دولت بچه از ننه اش قهر میکنه میاد فحش بد و بیراه به احمدی نزاد میده و میشه کارشناس و دلسوز نظام و اقتصاد
خدا به خیر کنه احوال این اقایون رو امین
بهار نزدیک است بهار بهار بهار (1055541) (alef-1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۹:۳۷:۰۳
این مجلس چطوری میخواد حق مردم رو بگیره.دل مردم به مجلس خوشه اینم مجلس.همهشون به فکر منفعت خودشونن (1055559) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۰۹:۴۰:۴۷
خيلي جالبه تو اين مدت چقدرها دچار مشكلات فجيع مالي شدن اونوقت جناب بحريني مي فرمايند متنبه شدند كافيه!!!!!!!
تو رو خدا مردم بريد ببينيد بيمارستانها چه خبره. به خدا اگه يكي پول درست و حسابي نداشته باشه دور از جون بايد بايد بذاره عزيزش بميره. (1055562) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۱۱:۱۳:۲۵
بنده ضمن محکوم کردن سایت الف و برخی نماینده های مجلس، تنها ایراد دولت را در این می بینم که ما را در صف زیاد معطل نگه داشته است. (1055734) (alef-1)
 
دایی سعید
۱۳۹۱-۱۰-۰۲ ۲۱:۰۲:۲۷
زبان تیز اقای توکلی در هنگامه ی نامزدی ریاست جمهوری موضع تند صدا وسیما را به دنبال داشت به گونه ای که قصد تخریب چهره ی ایشان را داشتند (یاد ان ایام به خیر) (1056733) (alef-2)