نظر منتشر شده
۴۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 111298
پاسخ آيت الله سيستاني به استفتائي درباره «سپرده طلا»
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ تير ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۲
بخش خبری الف

 

 آيت الله سيستاني در پاسخ به استفتائي درباره طرحي به نام سپرده طلا كه در يكي از بانك هاي كشور به اجرا گذاشته شده، اين طرح را در صورت صوري بودن "غيرصحيح "دانست.

 

متن استفتا و پاسخ دفتر آيت الله سيستاني به شرح زير است:

 

سؤال: اخيرا يکي از بانک هاي کشور طرحي را با نام سپرده طلا به اجرا گذاشته است که طي آن مشتريان، حساب جاري ارزي بر پايه طلا افتتاح مي کنند. در اين حساب براي افتتاح کننده، يک گواهي رسيد حساب سپرده طلا (غيرقابل نقل وانتقال) صادرمي‌گردد. همه مشتريان مي‌توانند درهر زمان که مايل باشند نسبت به دريافت سپرده خود براساس ارزش روز فروش طلا اقدام نمايند.

 

 نکته مهم اينجاست که عملا طلايي در کار نيست. معامله روي کاغذ انجام مي شود. کاغذي به عنوان رسيد طلا به مشتري داده مي شود، عددي به عنوان وزن طلاي صوري خريداري شده روي کاغذ نوشته مي شود و اگر مشتري طلا را مطالبه کند، بانک آن طلا را اصلا ندارد که به او بدهد، بلکه بر اساس همان عدد (مثلا 5 گرم) قيمت روز طلا را محاسبه کرده و به مشتري پول پرداخت مي کند.

 

نتيجه آنکه مشتري در واقع پولي را در بانک مي گذارد و بر اساس نوسان قيمت طلا پولش کم و زياد مي شود.

 

آيا اين عمل شرعا مجاز است؟

 

پاسخ:

 

بسمه تعالى

 

اين کار صحيح نيست بلى اگر از بانک در مقابل پولى که ميدهد طلا بخرد که هر وقت بخواهد بتواند از بانک طلا تحويل بگيرد و انشاء خريد و فروش طلا صورى نباشد و بانک طبق توافق با مشترى هر وقت که مشترى خواست پول طلا را و نه بيشتر از آن از بانک بگيرد اين قرارداد بلا مانع خواهد بود.

 

 منبع: آزادنگار

 

 
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۱:۵۸:۵۰
ایجاد رانت برای ارزش افزوده طلا منجر به هدایت سرمایه ها به ذخیره سازی طلا میشود (483019)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۶:۴۹:۵۱
با توجه به رقم اعلامي بانك مركزي جهت سود سپرده گذاران اقدام اين بانك غير قانوني است . در اين معامله سوري بانك ريسك پرداخت سود بالاتر از مبلغ اعلام شده از سوي بانك مركزي را به مشتريان وعده مي دهد . (483247)
 
بی نام
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۱:۵۹:۰۰
خود بانک نمیتونه برای شرعی کردن این کار طلای واقعی رو بخره و معامله کنه؟
فکر نمیکنم خیلی سخت باشه (483020)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۲:۱۲:۲۲
برای اینکه این قرارداد صوری نباشد باید
1- امکان ان باشد که مشتری خود نیز رسما طلا به بانک تحویل دهد و نه فقط پول
2- در هنگام دریافت امکان ان باشد که مشتری بین وجه نقد یا معادل وزن طلا یکی را انتخاب کند.
در غیر این صورت قطعا معامله صوری است و طبق نظر اقای سیستانی این کار درست نیست.
3- ایا عقلی که اقتصاد می داند می تواند بپذیرد که بانک از مردم پول بگیرد و بعد با ان برود بازار طلا بخرد و بعد طلا را موقع طلب مشتری بفروشد. و پول ان را به مردم بدهد و چیزی هم گیر خودش نیاید. ان هم بانکی که مثلا خصوصی است و قطعا به دنبال سوداوری بیشتر
4- اساسا سپرده طلا راهکاری برای کدام معضل اقتصادی است که پاسخ ان احتمالا جمع اوری نقدینگی سرگردان است ان وقت باید پاسخ داد این نقدینگی سرگردان از کدام تصمیم غلط به بازار سرازیر شد که حالا با این روش غلط تر جمع اوری می شود ایا بهتر نیست تصمیم اولی اصلاح شود. مثلا نرخ سود سپرده ها اصلاح شود. و اصلاح چند تصمیم دیگر (483028)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۲:۲۳:۰۰
ایشان فرضیات نگارنده را رد کرده اند، نه آن چیزی که در ایران انجام میشود.
متأسفانه فرضیات عوام با آنچه در بانکها انجام میشود، معمولا خیلی متفاوت است.
خدا مراجع عظام را برای ما نگه دارد. (483032)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۲:۳۳:۲۴
احسنت.

وچون در اینجا فرض خرید و فروش طلا باید باشد. طبق قانون بایستی به آن ارزش افزوده تعلق بگیرد هم زمان خرید و هم در زمان فروش.
اما در تبلیغات اغوا کننده این بانک اثری از ارزش افروده مشاهده نمی شود. (483036)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۶:۴۷:۵۴
آیا منظور مالیات برارزش افزوده است؟ (483244)
 
سجاد
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۲:۴۵:۴۵
با سلام
خدایش انتظار است در مملکت اسلامی بانک های ما اینقدر دنبال کلا شرعی نباشند از مراجع اعظام تقلید دیگر هم انتظار است درمورد این موضوع نظرشان را اعلام کنند . (483055)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۳:۰۸:۴۶
عزيز من كداميك از فعاليت بانكها شرعي مي باشد كه اين يكي درست باشد بانكها با كلاه شرعي لقمه حرام را به خورد ما مي دهند و حلال وحرام را مخلوط مي كنند خدا بداد برسد (483087)
 
مهدي
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۳:۱۳:۵۳
تمام سود بانك در اين كار اينه كه پول را بگيرد و در جايي كه بيشتر از طلا (نمي دونم كجا) سود مي دهد سرمايه گذاري كند. وگرنه بيكار نيست طلا معادل پول من بخرد و مجاني نگه دارد و تازه با گران شدن آن متضرر شود. (483094)
 
نا شناس
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۳:۱۷:۰۸
پاسخ استفتائات مسئله اي نيست كه بحثي در آن باشد و يا به نظرسنجي گذاشته شود. از الف مي خواهم مشاركت در بحث در اين موضوع را متوقف كند.
ممنون (483101)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۴:۰۳:۰۳
پیش بسوی مادی گرایی
با تمام قوا
با تبلیغات کامل
با تمام وجود
با تمام اراده (483129)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۴:۱۱:۵۲
با این حساب اصل چیزی به نام «پول» یا در واقع اسکناس از نظر شرعی باطل است. چون عملاً در بانک مرکزی به اندازه اسکناس شما طلا وجود ندارد. یعنی اینکه اسکناس حواله ای است برای مقداری طلا در بانک مرکزی، عملاً صوری است و طبق فتوای آقای سیستانی معامله با آن باطل است. (483137)
 
امید
۱۳۹۰-۰۶-۱۴ ۰۱:۳۳:۲۷
به میزان طلایی که در بانک مرکزی وجود دارد پول چاپ می شود در غیر اینصورت اجازه چاپ پول بیشتر وجود ندارد. (505677)
 
الف خوان
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۴:۱۳:۲۵
ان شاءالله صدا و سيما نسبت به قطع پخش تيزر هاي تبليغاتي اين نوع سپرده گذاري اقدام كند. (483139)
 
محمد
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۴:۵۹:۰۶
به طور کلي عرض ميکنم ( نه در اين مورد خاص )
متاسفانه طمع و حرص و از طرفي ناشي گري اقتصادي و از طرفي بي اعتقادي به مباني دين خدا باعث ضرر مادي و خسران اخروي ملت ها شده است.
اميدوارم روزي برسد که هر کس در موقعيت خودش وظيفه اش را انجام دهد ، چه علماي گرامي ، و چه دست اندرکاران اقتصاد در مقام تمکين و عمل. (483176)
 
من مجتهد نيستم
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۵:۰۲:۵۷
من مجتهد نيستم ولي با تجربه ومطالعات اقتصاد ي عقيده دارم كه اين كار راهي براي جذب نقدينگي و مبارزه با گراني و تورم است وسپرده ها را مي توان به كارهاي توليد ي و اشتغالزا اختصاص د داد .البته,اولين شرطش اين است كه مد ير عامل غير بانكي و باندي بانك تغيير كند و يك شخص مطلع و مستقل جانشين رفيق ر...شود (483179)
 
مینا
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۶:۱۱:۱۷
جایز نیست. یک کلام ختم کلام. البته بیشتر فعالیت های بانکها شرعی نیست. زمان جنگ به نام اکل میته حالا به نام سرمایه گزاری به مردم سود میدهند. بعضی هاشون که هم سود رو اول کم میکنن هم بعدش اگه دیرکرد داشته باشی کلی میکشن روش! جریمه دیرکرد کارمزد دیر کرد سود کارمزد دیرکرد جریمه کارمزد دیرکرد...... وای خدا مردم از بس جریمه دادم. 4 میلیون وام گرفتم حالا باید 12 میلیون برگردونم! اسنادش هم هست! (483218)
 
شعبانی
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۶:۳۶:۱۶
با سلام عطف به تبليغات گسترده طرح سپرده طلابانك صادرات،حساب سپرده طلا به ميزان 10,567,635 ريال به شماره 0103540308013 با نرخ دلار 1176.2 ريال افتتاح كرده ام البته با پس انداز چند ماهه و به خيال اينكه سودكي داشته باشد و حالا با توجه به پايين آوردن نرخ مرجع دلار توسط بانك مركزي كدام واحد مسووليت زياني كه از اين طرح به من رسيده است را جبران ميكند ؟؟؟؟؟؟؟
به آن بانک توصیه میکنم حداقل معادل سرمايه اوليه را به اعتماد كننده هاي خودتان تضمين كنيد و پولي كه دسترنج ماهها تلاش است بازگردانيد. یا به توصیه آیتالله سیستانی گوش کنید و معادل طلا را به مشتری پرداخت نمایید.حداقل كاري كه ميتوانيد انجام دهيد.
در ضمن از سازمان بازرسي انتظار دارم درحالي كه بانكهاي تابعه از مدتها قبل از نحوه عملكرد بانك مركزي باخبرند با چه مجوزي دست به تبليغات وسيع جهت افتتاح حساب ميزنند و ثمره تلاش ماهها حقوق بگيري را به كام بانك ميكنند لطفا پيگيري نماييد. با تشكر (483234)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۶:۵۵:۳۷
کار بدی هم نیست یکی از علت های اینکه مردم پولشان را در بانک نمیگذارند این است که تصور میکنند نرخ تورم از نرخ ربا بیشتر است و بنابراین ضرر میکنند
با این طرح خیالشان راحت میشود
اتفاقا تورم هم با کاهش نقدینگی پایین می آید (483250)
 
سپهر
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۸:۳۷:۴۹
منتظر نظر دیگر فقها که در ایران هستند نیز باشید شاید راه کارهای بهتری ارائه دادند (483309)
 
مرغ حق
۱۳۹۰-۰۴-۲۸ ۱۹:۱۵:۰۳
نظر حضرت آیت الله سیستانی منطبق بر شرع و علم اقتصاد است.
بازی صوری با پول تحت هر عنوان در شرع و اقتصاد محکوم است. (483339)
 
محمود
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۰:۳۳:۵۷
ای بابا/خب ای کاش یکی تکلیف ما را روشن میکرد که کجا ها کشور اسلامی هستیم و بر اساس قوانین دین مبین اسلام قراره عمل کنیم و کجا ها نیستیم و قراره بر اساس منافع و مصلحت عمل کنیم و البته شاید مرجع محترم تقلید مدیریت این بانک نیز نظر دیگری داشته باشند !!!!!! (483430)
 
هموطن
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۱:۰۷:۵۲
کجایی هموطن؟
\"\"\"وسپرده ها را مي توان به كارهاي توليد ي و اشتغالزا اختصاص د داد \"\"\"
همه دنبال دلال بازی افتادن بانک هم یکیشونه
البته اگر برای تامین کسر ریالهای طرح هدفمندی نباشه
شما یک بانک را معرفی کنید که ضرری به تولید و صنعت نزده باشه
خیرو منفعت رسوندنشون پیشکش
بانکهای ما از خداشونه که صنعتکارها در پرداخت اقساطشون تاخیر داشته باشند چون
جریمه دیرکرد حدود 2 برابر کارمزد وامه
تازه وامگیرنده درصورت تاخیر قسط از یارانه کارمزد هم محروم میشه بانک هم به نون و نوایی میرسه که هی ساختمونهای لوکس بخره. . .
کجایی هموطن؟ (483439)
 
هموطن
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۱:۰۸:۳۴
کجایی هموطن؟
\"\"\"وسپرده ها را مي توان به كارهاي توليد ي و اشتغالزا اختصاص د داد \"\"\"
همه دنبال دلال بازی افتادن بانک هم یکیشونه
البته اگر برای تامین کسر ریالهای طرح هدفمندی نباشه
شما یک بانک را معرفی کنید که ضرری به تولید و صنعت نزده باشه
خیرو منفعت رسوندنشون پیشکش
بانکهای ما از خداشونه که صنعتکارها در پرداخت اقساطشون تاخیر داشته باشند چون
جریمه دیرکرد حدود 2 برابر کارمزد وامه
تازه وامگیرنده درصورت تاخیر قسط از یارانه کارمزد هم محروم میشه بانک هم به نون و نوایی میرسه که هی ساختمونهای لوکس بخره. . .
کجایی هموطن؟ (483441)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۸:۴۸:۴۵
خيلي جالبه. طرح دو ماهه در حال اجراست و كلي حساب در بانك صادرات باز شده تازه استفتا گرفته اند كه درست نيست!
در كشور ما رسم است اول يك كاري را شروع مي كنند به اميد خدا! ولي بدون كار كارشناسي قوي...وسطاش كه به مشكل خوردند حالا مي گويند برگرديم از اول يك راه ديگه رو شروع كنيم! و هدرروي منابع اينگونه اتفاق مي افتد.... (483497)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۸:۴۹:۴۴
من نمي دانم بانك صادرات به اين عظمت و با هزاران شعبه در سراسر كشور و كلي كارمند و.... قبل از اجراي اين طرح يك استعلام فقهي از نهاد مرجع نكردند؟! (483498)
 
رامین
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۸:۵۱:۲۹
طلا که یک کالای معمولی نیست...در اصل خود پول باید طلا یا با پشتوانه طلا باشد...این کار بانکها برای جذب سرمایه سرگردان و مهار تورم در عین عدم زیان سپرده گزار نهایت عقل و خدمت است (483500)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۹:۰۶:۵۵
خب بهتر نیست از سکه استفاده بشه؟ مثلا شما یه حساب واقعی سکه بازکنی هر وقت خواستی سکه بگیری هر وقت هم خواستی سکه بدی بانک. اینجوری که نباید مشکلی داشته باشه. (483510)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۰۹:۱۸:۳۶
بانک درقبال پول در یافتی از بانک مرکزی طلا خریداری مکند وبابت اینکار از خریدار یک در صد کارمزد می گیرد پس با این وجود مشکلی دراین نوع سپرده متصور نیست (483520)
 
محسن
۱۳۹۰-۰۴-۳۰ ۰۰:۳۰:۵۸
با این یک درصد کارمزد امورات بانک انجام میشه؟
میفرمائید معامله صوری نیست؟ ما به ازای این سرمایه هنگفت طلا در انبار های بانک صادرات ذخیره میشه؟ مزاح میفرمائید؟ (483858)
 
ugd hplnd
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۱۰:۰۰:۱۱
همسر من به نیت نگهداشتن ارزش پولمان مبلغی را در زمانیکه طلا 1501 دلار بود گذاشت و مقداری طلا خرید اگر در زمان خرید ملاک ارزش طلا به قیمت دلار بانک مرکزی میبود بایستی مبلغ 1170000 تومان در زمانیکه طلا به قیمت 1587 دلار رسید پرداخت میکردند و اگر به قیمت ارز آزاد بود بایستی حدود 2.8 میلیون تومان سود میدادند هر دو چرتکه را انداختیم و گفتند که یک درصد مبلغ به عنوان حقزحمه بانک از پول شما برای خرید طلا برداشت شده گفتیم بردارید باز هم بایستی به نسب مبلغ 1 و یا 2.65 سود دریافت میکردیم ولی آقایان فقط 143000 تومان سود دادند یعنی مابقی را بانک صادرات دزد بالا کشیده تا حقوق میلیاردی را بتواند بدهد؟؟؟
همه و همه سر مردم کلاه میگذارند اگر همان موقع همسرم با این مبلغ طلا خریده بود به قیمت 1501 الان حد اقل بایستی 3 میلیون سود میکردیم ؟؟؟

... (483432)
 
يك دوست
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۱۱:۰۱:۵۶
بانكها از سوپرماركتها بيشتر شده اند لطفا به خيابان محل سكونت خود نگاه كنيد. بعدش با چه اسمهايي؟ ائمه اطهار و اسامي ديني كه به نظر من صحيح نيست موسسات مالي با اين اسمها وارد چرخه پولي كشور شوند. اونم با پولهايي كه جز كاسبي با پول مردم كار ديگه اي ندارند. كاش مراجع راجع به اين نامگذاري ها هم نظر بدهند. متاسفانه به جاي استفتاء از مراجع داخلي رفتيد سراغ آيت اله سيستاني چون مراجع داخلي اگه نظر بدهند خدا ميدونه چه بارانهاي انتقادي كه به سمت اونا سرازير نميشه. بهتر است روحانيت شجاع در حوزه ها پرورش يابد كه حرف روز مردم را بزنند
... (483552)
 
محسن
۱۳۹۰-۰۴-۳۰ ۰۰:۲۹:۰۴
دوست عزیز من . اصل سخن شما کاملا بجاست
ولی کم لطفی کردید و برای مرجعیت شیعه مرز بندی داخلی و خارجی تعریف کردید.
بزرگوار ، امت اسلامی یکپارچه است و خصوصا جهان تشیع نجف و قم نمیشناسه که بگیم مراجع داخلی یا خارجی. حضرت آیت الله سیستانی از مراجع عظام بلاشک هستند. خدا همه علمای اسلام رو حفظ کنه (483856)
 
مسعود
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۷:۱۹
این کار یک نوع ربا است با کلاه شرعی
بهتر است بانکها شرع را دور نزنند بلکه وظایف خود را در چارچوب معاملات شرعی و اسلامی قرار دهند. (483600)
 
گمنام
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۱۱:۵۸:۵۲
چقدر هم تبلیغات میکنند این پول های کلان را از کجا می آورند و این همه تبلیغات می کنند از من و شما یا .... (483602)
 
جواد
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۱۵:۴۴:۵۷
این سوال را اینجانب در ابتدای طرح سپرده طلا از ایت الله مکارم شیرازی کردم که چنین فرمودند بسم الله الرحمن الرحيم

:: با اهداء سلام و تحيت؛

جواب : چنانچه عقود شرعیّه را رعایت کنند، یا این که وکالت مطلقه به مسئولین بانک داده شود که رعایت این عقود را رعایت نمایند، سود حاصل حلال است.

همیشه موفق باشید

دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی / بخش استفتاءات



اخیرا بانک صادرات حساب پس انداز طلا راه اندازی نموده که باید سپرده گذاران قیمت جهانی طلا را بعنوان سپرده گذاری در این حساب پس انداز نمایند به این ترتیب که در روز بازگشایی حساب حداقل قیمت 5 گرم طلای 24 عیار را به حساب واریز نماید سپس در هرروز که قصد دارد از حساب برداشت نماید قیمت آنروز جهانی طلا پرداخت می شود حال باتوجه به اینکه سپرده گذار واقعا طلا را خریداری و مشاهده نکرده آیا چنانچه سودی نصیبش شود آن سود مشکل شرعی ندارد (483737)
 
سوال
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۱۹:۴۴:۵۵
واقعا جای تاسف دارد که بانک مرکزی قبل از بررسی کارشناسانه و استفتا از مراجع عظام اقدام به صدور مجوز برای اینگونه دلال ها می کند. این مسئله مصداق واقعی فساد اقتصادی قانونی است. (483806)
 
ساناز
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۲۰:۳۸:۰۷
هر کسی می دنه در اسلام خرید و فروش چیز فرضی اشکال داره ما داریم فرض می کنیم طلا خریدیم و گذاشتیم تو بانک در اصل طلایی در کار نیست من با اینکه ادم خیلی متشرعی نیستم از همون اول نسبت به این قضیه شک داشتم خوشم میاد ادعای بانکداری اسلامی هم دارند
و ببسنسد چه هزینه ای برای تبلیغاتش می شه این همه لباس و دکور و اینا اونوقت یه عده تو این مملکت گشنه سر رو بالشت میذارند ( البته رئیس جمهور به شدت این رو تکذیب می کنه (483812)
 
۱۳۹۰-۰۴-۲۹ ۲۱:۴۹:۲۳
میشه نظرشون رو راجع به ربا که بانکها در ایران میگیرند هم بگن؟ مخصوصا موسسات مالی اعتباری (483824)
 
۱۳۹۰-۰۴-۳۰ ۰۰:۰۹:۲۳
اغلب کارهاب بانک صوری است.
مگر فروش اقساطی آنها صوری نیست؟ مگر مشارکت مدنی آنها صوری نیست؟
مگر پرداخت سود عللاحساب و سود قطعی آنها صوری نیست؟ (483852)
 
محسن
۱۳۹۰-۰۴-۳۰ ۰۰:۲۴:۵۲
بر فرض که این کار شرعی هم بود. خوب به این طلا وجوهات تعلق نمیگیره؟؟؟ این بانک داری اسلامیه؟

خدا حضرت آیت الله سیستانی رو برای ما حفظ کنه (483855)
 
۱۳۹۰-۰۴-۳۰ ۱۲:۴۰:۲۷
بانک صادرات سپرده را با طلا حساب می کند اگر افزایش قیمت جهانی طلا بالاتر از سودی که بانک از این پولها بدست می آورد باشد بانک چگونه پرداخت می کند از محل تزریق پول از بانک مرکزی وایجاد حجم 7 برابری پول به دلیل ضریب تکاثر پول یعنی تحمل تورم برای مردم سود سپرده گذار وشهرت حناب آقای جهرمی عجب سپرده ای است (483950)
 
چه انتظاري....
۱۳۹۰-۰۴-۳۱ ۰۸:۱۰:۳۱
چه انتظاري د اريد وقتي مدير بانكي از رفقاي ر. مي باشد و هيچ اطلاعي از مسايل باني ند ارد و تمام مد يران را از گروهي خاص انتخاب مي كند ؟همين آقا منابع بانك را با دستور اين وآن... (484058)
 
من هم نيستم
۱۳۹۰-۰۴-۳۱ ۱۷:۳۹:۵۸
من هم مجتهد نيستم ولي مي د انم كه مدير يك بانك بزرگ بايستي آشنا به بانكد اري باشد و رفيق رحيمي و فرمانبر رييس بود ن نه تنها كفايت نمي كند بلكه فضاحت مي كند .چه كسي مسوول اين نابساماني ها است؟ (484146)
 
رضا زاده ايراني
۱۳۹۰-۰۴-۳۱ ۲۱:۰۸:۲۸
متاسفانه درايران اسلامي وبانام قرض الحسنه توسط بانك ها خلاف شرع انجام مي گيرد ؟! اگر فردي پولي دراختيار كسي قرار دهد وبراي مدت معين سودي برآن گيرد اين عمل ربا نام دارد ؟! آيا پول دادن بانك ها به مردم وتعيين سود و ديركرد عملي شرعي است ؟! برخي بانك ها به علت عذم پرداخت وام توسط وام گيرنده با محاسبه ديركرد كه دربرخي موارد چند برابر سود بانكي است وباكشاندن ضامن به دادگاه با حمايت قوه قضائيه كه اگر ضامن داراي وضعيت مالي خوبي است از وي دريافت مي كنند درغير اينصورت بايد به آمار ضامنين بانك ها درزندانها مراجعه كرد ؟! حداقل وام گيرنده را كه حي وزنده است به زندان بيافتد ؟! هرچند تخلف بانك ها درعدم ابلاغ به موقع به ضامنين ودربرخي موارد پس از طي يك دوره ده ساله اقدام اجرايي مي كنند كه اين خلاف قانون است ومردم توانايي اقدام قانوني ندارند ؟! (484161)
 
ويكتور
۱۳۹۰-۰۵-۰۱ ۱۲:۵۸:۵۸
واقعا كه
اين كار آخر حرام است زيرا دارند 1 كار حرام را حلال و درست جلوه ميدهند
اصلا 1 موضوع جالب : با اين كار به مردم ميگيم كه نمي توانيم جلو بالا رفتن طلا رو بگيريم
حالا كه نمي تونيم جلو بالا رفتن قيمت طلا رو بگيريم پس بياييم همپاش جلو بريم و در گرانتر شدن طلا با دست خودمون توروم رو بالا ببريم و سود اين كارو هم توسط سپرده طلا بگيريم. (484297)
 
امید
۱۳۹۰-۰۵-۰۱ ۱۱:۱۹:۵۵
طرح سپرده طلا یک طرح مردمی و عادلانه است که کمک میکند ارزش پول مردم در این آشفته بازار اقتصادی به نوعی حفظ شده و گرفتاری امنیتی برای نقل و انتقال طلا را نداشته باشند بزرگترین مخالف این طرح صنف طلا و جواهر است که حجم وسیعی از خرید و فروش طلا را از دست داده است و منافع نامشروع خود را با این طرح در خطر می بیند
... (484120)
 
محمود
۱۳۹۰-۰۵-۰۱ ۱۱:۲۱:۰۲
جالبه! اصلا شما بگیرید صد در صد حرام.خوب که چی؟ مگه سودی که بانکها می گیرند و یا میدهند حلال است؟ همه میدانند که ربا حرامه ولی در نظام بانکی داده و گرفته میشه و یعنی شرعی بودن معاملات بانک اصلا مهم نیست!
... (484091)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.