نظر منتشر شده
۳۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 181291
پاسخ دکتر زیباکلام به یک یادداشت؛
دادگاه بر اعدام مه آفرید اصرار دارد تا افکار عمومی را التیام بخشد
دکتر صادق زیباکلام، 22 اسفند 91
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۰۷
در تاریخ شنبه ۱۹ اسفند ماه در آن سایت یادداشتی از آقای دکتر سید مهران نحوی در واکنش به نامه سرگشاده بنده خطاب به آیت الله صادق آملی لاریجانی ریاست محترم قوه قضائیه (مورخ ۳۰ بهمن ۹۱) در خصوص صدور احکام اعدام برای متهمین ردیف اول پرونده معروف به "اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی" درج شده بود.

بنده بنا ندارم به جزئیات موارد و مطالبی که جناب دکتر نحوی در نامه شان علیه اینجانب نوشته اند وارد شده و فقره به فقره به پاسخگویی بپردازم. نه فرصتی است و نه مجالی و نه چندان این کار فایده و ثمری دارد. امهات آنچه که آقای دکتر نحوی آورده اند را می توان در چند بند خلاصه نمود:

۱- آقای نحوی، همانند میلیونها نفر دیگر، بدون مطالعه پرونده و اطلاع از دفاعیات متهمین و وکلای مدافع آنان یقین دارند که آنان گناهکار بوده و مستحق اعدام. و این فقط ایشان نیستند که هیچ علم و اطلاعی از دفاعیات متهمین ندارند مع ذالک آنگونه راحت، با اصرار، مطمئن و بدون ذره ای تردید خواهان اعدام متهمین هستند. متاسفانه رسانه های جمعی ما اعم از حکومتی غیر حکومتی، نیمه دولتی و مستقل ظرف قریب به دو سالی که از این داستان می گذرد حتی یک سطر از دفاعیات متهمین را در مطبوعات یا رسانه هایشان درج نکرده اند.

محض اطلاع آقای دکتر نحوی، روزنامه ها و سایت های دولتی که جای خود دارند، هیچ یک از روزنامه های مستقل پرتیراژ هم حاضر نشدند نامه سرگشاده بنده به ریاست محترم قوه قضائیه را درج نمایند. یادداشتی در دفاع از متهمین این پرونده با اصرار در روزنامه آرمان درج نمودم، اما روزنامه آن قدر از سر و ته آن زده بود که خودم هم که آن را نوشته بودم، نمی فهمیدم چه گفته ام.

جناب آقای دکتر نحوی! درحالی که ظرف این دو سال صدها صفحه مطلب در محکومیت متهمین این پرونده در مطبوعات و رسانه های عمومی منتشر شد، جنابعالی چند کلمه مطلب از متهمین یا وکلای مدافع آنان در مطبوعات دیدید؟ آن وقت جنابعالی می فرمائید که بنده دارم "علیه قوه قضائیه جوسازی می کنم". آن وقت جنابعالی می فرمایید که "در کشورهای پیشرفته به امثال زیباکلام اجازه نمی دهند تا بر قاضی فشار وارد کنند"

یقینا دارید مزاح می کنید. بنده به دوستان تحریریه شرق، آرمان، اعتماد، قانون، مغرب و هفته نامه آسمان بعلاوه سایت های خبر آنلاین، فرارو، آریا، ایلنا، مهر، الف و ... التماس کردم که بصورت مصاحبه یا مقاله مطلبی از بنده در خصوص محکومیت متهمین پرونده اختلاس بزرگ چاپ کنند، ولی جناب دکتر نحوی، هیچ کدامشان حاضر نشدند حتی یک سطر مطلب چاپ کنند. همه خواهش و تمنای بنده از دوستان آن بود که جرم یا اتهامی که متهمین این پرونده بر اساس آن محکوم به اعدام شده اند کدام بوده؟ همین و بس. اما تمامی شان گفتند اگرچه که ما شما را قبول داریم و می فهمیم که حق با شماست اما نمی شود و نمی توانیم و اگر مطلبی علیه رای دادگاه متهمین بنویسیم پدرمان را در می آورند.

آقای دکتر نحوی! مثل اینکه جنابعالی هنوز در انگلستان زندگی می کنید. فقط روزنامه قانون که تیراژ آن یکی از پایین ترین ها می باشد، آن هم با خواهش و تمنا و التماس من حاضر شد نامه سرگشاده به ریاست محترم قوه قضائیه را چاپ کنند. جناب نحوی به نظر شما آیا تیراژ روزنامه قانون بیش از یک هزار نسخه می باشد؟

۲- در برابر صدها مصاحبه، مقاله، سخنرانی، خطبه و بیانیه علیه متهمین این پرونده در مطبوعات، رادیو و تلویزیون و غیره، آیا حتی یک سطر از دفاعیات آنان و یا وکلای مدافع شان پخش و درج شد؟

۳- مرقوم فرموده اید که بنده بدون علم و اطلاع از پرونده، و بدون آنکه تخصصی در حقوق یا علم فقه داشته باشم، چگونه به خود حق داده ام که متهمین را بی گناه بدانم و یا رای دادگاه را درست ندانم؟ اولا بنده هیچ کجا نه گفته ام و نه نوشته ام که متهمین آن پرونده گناهکارند یا بی گناه. جرمی را مرتکب شده اند یا نشده اند. همه حرف بنده این بوده که چرا دفاعیات متهمین و وکلای آنان به اطلاع عمومی نمی رسد؟ پرونده نه در مورد مسائل اطلاعاتی یا امنیتی است که بگویم به امنیت نظام لطمه وارد می شود یا دشمنان نظام از اطلاعات افشاء شده در دادگاه علیه نظام سوء استفاده خواهند نمود و نه مطالب پرونده جنبه ناموسی یا اخلاقی دارد که بگوییم عفت عمومی جریحه دار می شود.

۴- این فقط زیباکلام بی علم و اطلاع از حقوق و فقه نبوده که دارد می پرسد اتهام متهمین محکوم به اعدام چیست؟ دکتر سید محمود کاشانی، فرزند مرحوم آیت الله کاشانی، استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی، آقای دکتر عباس شیری و دکتر محسن برهانی از اساتید حقوق دانشگاه تهران هم ایرادات اساسی و بنیادی به رای صادره برای متهمین این پرونده وارد کرده اند. محض اطلاع جناب دکتر نحوی هر سه نفر این اساتید حقوق در زمره متدین ترین اساتید حقوق کشور بوده و از تبحر در فقه هم برخوردارند.

۵- جناب آقای دکتر نحوی! همه حرف بنده، یا درست تر گفته باشیم، همه پرسش بنده از قضات این پرونده چه در دادگاه بدوی و چه در دیوانعالی کشور آن است که به چه اتهامی آنان را محکوم به اعدام کرده اند؟ جرم آنان دقیقاً کدام بوده که بر اساس آن محکوم به اعدام شده اند؟ در کیفر خواست هم "تخلف مالی" آمده، هم "اختلاس"، هم "فساد بانکی"، هم "افساد فی الارض"، هم "اخلال در نظام اقتصادی کشور". جنابعالی درست می فرمائید، بنده علم و اطلاعی از حقوق ندارم. اما از جناب دکتر نحوی که این قدر اصرار دارند تا جنازه متهمین این پرونده را بر بالای چوبه دار ببینند به علاوه دادستان محترم و بالاخره قضاتی که رای به اعدام متهمین ردیف اول پرونده داده اند می پرسم که آیا مجازات "تخلف مالی"، "اختلاس" یا "فساد بانکی" اعدام است؟

۶- می ماند اتهامات مبهم و کلی "افساد فی الارض" و "اخلال در نظام اقتصادی کشور". اگر قضات محترم و مدعی العموم در خصوص انطباق "افساد فی الارض" و "اخلال در نظام اقتصادی کشور" بر متهمین این پرونده یقین داشتند، چرا از حضرات آیات مکارم شیرازی و نوری همدانی استفتاء نمودند؟ اگر استفتاء نکرده اند، پس چرا آن مراجع کتباً نوشته اند که در این خصوص هیچ دخالتی نداشته و رأیی نداده اند؟

۷- جناب نحوی عزیز! بنده نه فقیه ام نه حقوقدان، اما احکامی نظیر "افساد فی الارض" یا "اخلال در نظام اقتصادی" همانند به خطر انداختن "امنیت ملی" یا "تضعیف نظام" آن قدر کلی هستند که می توان به کمک آنها هر کس را که می خواهیم از سر راه بر داریم، مشمول آنان نماییم. در چند سالی که فرموده اید در انگلستان بودید، چند بار خواندید و شنیدید که قوه قضائیه انگلستان فردی را به اتهام "تضعیف نظام"، "توهین به نظام"، "به خطر انداختن امنیت نظام"، "اخلال در نظام اقتصادی" دستگیر و به زندان انداخته باشد؟ ایضاً در هند، ژاپن، ترکیه، آلمان، فرانسه، آرژانتین و...

۸- بنده هم با شما کاملاً هم عقیده هستم که از بیرون نبایستی بر قضات در جریان یک دادرسی فشاری وارد شود تا آنان در یک فضای آرام بتوانند به قضاوت بنشینند. آیا به نظر شما رای صادره از جانب قضات این پرونده در یک فضای آرام صورت گرفته؟ آیا به نظر شما قضات این پرونده اگر بالفرض به این نقطه رسیده بودند که متهمین این پرونده صرفا مرتکب خلاف مالی شده و می بایستی بدهی های بانکی را مسترد نمایند و جریمه شوند، آیا افکار عمومی این رای را از قوه قضائیه می پذیرفت؟ جنابعالی که یک فرد تحصیل کرده هستید و سال ها هم در انگلستان درس می خوانده اید آنچنان درگیر جو و فضای علیه این پرونده شده اید که با آنکه بنده را می شناسید و کاملا آگاه هستید که بنده اگر مه آفرید امیرخسروی را در خیابان هم ببینم او را نمی شناسم، مع ذلک می خواهید سر بنده را به واسطه دفاع از متهمین از تن جدا نمایید. چه رسد به افراد عوام جامعه که یکی از کتابهایی را که جنابعالی مطالعه کرده اید را هم نخوانده.

تصورش را بفرمایید که دادگاه بعد از آن همه فضای روحی- روانی که در سطح جامعه در ارتباط با ماجرای اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی به راه افتاد، بیاید بگوید که آنان جرم سنگینی مرتکب نشده بودند و نه تنها مستحق اعدام، که حتی مستحق زندان هم نیستند. مردم و افکار عمومی چه قضاوتی می کردند و چه واکنشی نشان می دادند؟ آیا قوه قضاییه و مسئولین را سنگسار نمی کردند؟ بنظر شما، احکام اعدامی که در چنین شرایطی صادر شده چقدر می توانند دقیق، منصفانه و عادلانه بوده باشند؟

هیچ می دانید که ظرف چند ماه گذشته چقدر بنده در معرض توهین و اتهام بوده ام که چرا دارم از مفسدین دفاع می کنم؟ عنوان مقاله خود جنابعالی به بهترین وجه گویای فضای موجود علیه متهمین این پرونده است. عنوان مقاله تان این است:«دفاع از مفسدین اقتصادی یا حقوق انسانی؟»

۹- حرف بنده این نیست که آیا متهمین گناهکارند یا بی گناه؟ مستحق اعدام هستند یا نه؟ همه حرف بنده این است که با توجه به آن فضای سنگین روانی که علیه متهمین آن پرونده به راه افتاده بود، دادگاه تحت تاثیر افکار عمومی می بوده و در نتیجه بیش از آنکه کشف حقیقت و اجرای عدالت، هدف دادگاه بوده باشد، ارضاء افکار عمومی هدف بوده. دادگاه می خواسته با صدور احکام اعدام برای متهمین این پرونده خشم مردم را فرو نشاند. می خواسته نشان دهد که آن اتهامات و شایعات که به نظام نسبت داده شده بود چقدر بی پایه و اساس بودند، می خواسته نشان دهد که مسئولین نه تنها دستی و نقشی در آن پرونده نداشته اند بلکه با اعدام متهمین آن پرونده در عین حال می خواهد عزم و اراده جدی نظام را در مبارزه با فساد و مفسدین به مردم نشان دهد.

به بیان ساده تر اما تلخ تر، دادگاه می خواهد با اعدام مه آفرید امیرخسروی و دیگران و در حقیقت با قربانی کردن آنان نشان دهد که وصله فساد به نظام نمی چسبد و برعکس نظام چقدر در امر مبارزه با فساد جدی است.

۱۰- وقتی جنابعالی که فردی تحصیل کرده و استاد دانشگاه هستید معتقدید که "این پرونده تخریب بسیار سنگین و وسیعی بر روحیه و وجدان کشور وارد نموده"؛ یا معتقدید "آن اختلاس تاثیر مخربی بر نظام اقتصادی کشور وارد کرده"؛ "مردم بایستی عزم و اراده نظام را در کیفر دادن به متهمین آن پرونده ببینند"؛ و سر بنده را می خواهید از تن جدا کنید که چرا دارم در مستحق اعدام بودن آنان شک و تردید ایجاد می کنم، تکلیف افراد عامی که یک هزارم تحصیلات شما را ندارند روشن است.

۱۱- اتفاقا همه حرف بنده هم همین است که دادگاه مصر بوده که آنها را اعدام نماید تا افکار عمومی را التیام بخشد. جناب نحوی! شما کافی است ادله قضات را در صدور مجازات اعدام برای متهمین این پرونده با دقت بخوانید تا متوجه شوید که چگونه هدف دادگاه فقط محکوم نمودن متهمین به اعدام بوده و بس. آن وقت می توانید درک کنید که چرا پای گرفتن استفتاء از آیات مکارم شیرازی و نوری همدانی به میان می آید تا به اتهام "افساد فی الارض" یا "اخلال نظام اقتصادی کشور" بتوانند آنان را محکوم به اعدام نمایند.

۱۲- جناب نحوی! اقتصاد ایران یک اقتصاد دولتی فاسد و ناکارآمد است. فساد فقط یکی از جنبه های آن است. ظرف دو قرن و نیمی که از انقلاب صنعتی و تولد سرمایه داری و آدام اسمیت می گذرد، خیلی ها سعی کردندکه بدیل و آلترناتیوی برای اقتصاد آدام اسمیت ایجاد نمایند. اما بهشتی که ایجاد نمودند آنقدر هولناک بود که میلیون ها انسان را نابود نمود و تنها آرزوی مردم آن جوامع این بود که از بهشتی که برایشان ایجاد شده بگریزند. اتحاد شوروی سابق، چین مائو تسه تونگ، کره شمالی، زیمبابوه، کامبوج در زمان حاکمیت خمرهای سرخ، عراق صدام حسین و... بسیاری مدل های دیگر که سعی کردند با محکومیت اقتصاد آدام اسمیت یک آلترناتیو دیگر ایجاد کنند مصادیق بارز این گونه "بهشت" ها بودند و هستند. اما واقعیت تلخ آن است که ظرف دو و نیم قرن گذشته محض نمونه حتی یک اقتصاد دولتی و یک اقتصاد متفات از آدام اسمیت هم نتوانسته که موفق بشود.

ریشه همه مفاسد اقتصاد ایران هم در دولتی بودن آن است و با اعدام مه آفرید امیرخسروی ها هیچ دردی دوا نمی شود. همچنان که با اعدام فاضل خداداد و محکومیت شهرام جزایری هم هیچ چیز تغییر نیافت. کلام آخرم با حضرتعالی در باب ریختن خون ناحق است. مفاد یادداشت شما حکایت از ایمان دینی تان دارد. تا آنجا که بیاد می آورم همه علماء ، فقهاء و مراجع شیعه در خصوص آنکه مبادا خونی بنا حق ریخته شود نهایت احتیاط را توصیه می کرده اند. برایم شگفت انگیز و در عین حال تاسف آور است که جنابعالی بعنوان مقلد آن مراجع و علماء آن قدر راحت و بی خیال خواهان مشاهده جنازه عده ایی انسان که در اصل مجرم بودنشان تردید های اساسی وجود دارد بر سر دار هستید.

براستی جناب نحوی سیاست و قدرت ما را دارد بکجا می برد؟
 
دلی خون
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۱۳:۳۳
محکوم کردن متهمین درجه دو بدون توجه به متهمین ردیف بالاتر هرگز التیامی بر درد کهنه ی ملت نیست. (1188915) (alef-2)
 
اميرخان
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۱۷:۲۷
اين درد دل من.....
از نظر من مه آفريد خسروي گناهکار نيست ، اگه خود من چنين امکانات و شرايطي داشتم دست به همچين اختلاسي ميزدم.گناهکار واقعي که مردم منتظر محنکمه آنان هستند ، ((مسولين رده بالايي هستند که زمينه چنين اختلاسي را فراهم کردند)) ، اين مسولين هم در حد کارمند بانک و رييس شعبه نيست چون همگي ميدانيم براي يک وام خودرو آدم را بيچاره ميکنند ، بايد مسولين رد بالا محاکمه و خلع يد شوند (1189510) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۳۰:۰۵
نوشته ي جناب دكتر زيبا كلام ،گذشته از آنكه افكار تسليم عمومي دربرابر قوه ي قضاييه را كه بنا به اعتمادي كه مردم به اين دستگاه دارند مخدوش مي كند،يك راي تاريخي اين قوه را زير سوال مي برد؛چه اگر گفته ي زيبا كلام درست بوده باشد،قضات دخيل در پرونده ي اختلاس راي درست نداده اند!ازآن گذشته ،تلويحا اين شائبه را ايجاد مي كند كه درصدور حكم اعدام ،اعمال نظر از بالا دخيل بوده است.اين ماحصل گفتار اقاي زيبا كلام است؛بنابراين لازم است قوه ي محترم قضاييه،جواب لازم را بدهد تا مبادا افكار عمومي تصور كنند اين قوه از سر ناچاري و ودر مواجهه با خطوط قرمز اين راي را صادر كرده است. (1189680) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۳:۵۹
بر طبق اطلاعات داده شده از قوه قضائیه، شرکت آریا هزار میلیارد تومن وثیقه در بانک گذاشته ودو هزار و هشتصد میلیارد تومن وام گرفته(که هزار میلیارد وثیقه بوده، میمونه هزار و هشتصد میلیارد تومن). اولش گفتن چون ارزش شرکت آریا بالغ بر چهار هزارو پانصد میلیارد تومن هست، ما نمیتونیم اسم اختلاس روش بذاریم و این تخلف محسوب میشه، بعد هزار و هشتصد میلیارد تومن وام شد اختلاس سه هزار میلیارد تومانی. من کنجکاو هستم، الان که هزار و هشتصد میلیارد تومن وام به بانک مسترد شده، اموال چهار هزارو پانصد میلیارد تومانی شرکت آریا الان کجاست، و داره صرف چه اموراتی میشه؟
چرا رییس بانک صادرات و ریس سازمان بازرسی کشور و یا نمایندگانی که در مظان اتهام قرار داشتند هیچوقت بازخواست یا توبیخ نشدن ؟ شما حتماً یادتون میاد بعد از دو سه سالی از فتنه ۸۸، یه آقایی تازه یاد کاهش روابط با انگلیس افتادن، همون چند روز قبلش قوه قضاییه فرمودن خانواده ایشون با شرکت آریا روابط تجاری داشتن و باید در این مورد تحقیق بشه. (1190657) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۴۹:۴۸
جناب زیباکلام
شما عذر بدتر از گناه می آورید و قبح کار این افراد را برده اید. خب گیریم که اون مسوول فاسد بوده است. آیا ما باید به هر قیمتی که شده کارخانه بزنیم ولو با رشوه دادند و جعل اسناد و تقلب؟! ایشان به جای اینکه شصت هفتاد تا کارخانه با رشوه و زد و بند دایر نماید، اگر مرد بود می رفت ده بیست تا کارخانه بدون تقلب و رشوه می زد.
خب اگر قرار بود که هر کسی را که رشوه داد و تقلب و زد و بند کرد ما بدلیل کارآفرینی تبرئه کنیم که الان هزاران نفر دیگر باهوش تر و زرنگ تر بودند که دهها هزار شغل ایجاد می کردند، لکن نخواستند که لقمه حرام ببرند سر سفره زن و بچه شان. (1193848) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۰:۰۵:۰۲
بنظر من برخی از احکام تحت شرایط وجو صادر می شود مثلا اعدام اخیر زور گیران تهرانی در حالی که سالهاست این جرم در کشور شیوع پیدا رده ودر اهواز ما کمتر روزی است که بعنوان یک اتفاق ساده خبری نشنویم حال بخاطر فیلم برداری وفشار افکار عمومی این دونفر بدبخت اعدام شدند (1191621) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۳۱:۱۴
بشوند تا دیگران جرئت نکنند. شما هم از این اتفاقات ساده (که ته دل مردم را خالی می کنه) فیلم بگیر لطفا (1192856) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۱۸:۲۱
من اشتباهأ رأی مثبت دادم. نه من با نظر ایشان موافق نستم ، کلأ با نظر بالامخالفم از تک تک واژگان و عبارات و استدلال های دکتر زیباکلام دفاع می کنم. (1192613) (alef-13)
 
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۱:۴۰:۱۱
موافقم (1193147) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۳۵:۵۸
اين واقعا سوال منه و لطفا حتما پخش کن.....
آيا مديران و مسوولان و وزراي کاردان و با تجربه نتوانستند اختلاس و خلاف مالي به اين بزرگي را قبل از گسترده شدن ابعادش رصد و آن را رريشه کن کنند؟؟؟
پس يا لياقت اين جايگاه را ندارند و يا خود مفسدند.... (1189691) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۲۸:۵۳
بعضی هاشون نقش داشتند ولی ماست مالی شد! (1190008) (alef-7)
 
فن آفرین
China
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۵:۲۱
با سلام
من یک فعال بخش خصوصی در حوزه فناوری ها برتر که یک دوره رتبه ممتاز فن آفرینی کشور را داشته ام. در سال گذشته بدلیل عدم وصول مطالبات از دولت برای تامین نقدینگی 700 میلیون ریالی مجبور شدم وام بگیریم برای گرفتن وام از بانک 1% رئیس شعبه گفت بذار تو پاکت عصر بیا وامو بگیر ببر. به همین راحتی

من خودم به دلیل موقعیتی که دارم دیدم چه طور افراد یا شرکتها برای گرفتن بانک اسناد صوری فراهم می کنند. خودم هم یکی از آنها!!!

مشکل عدم شفافیت قوانین است و سود بردن عده ای از صاحبان قدرت از این عدم شفافیت است. وقتی سلیقه بتواند حکم به برخورداری شما از یک وام بدهد، چرخاندن سلیقه هزینه بر خواهد بود.

مشکل دیگر نیاز سیاست به ثروت است. واقعا برای من هنوز سوال است چرا آقای توکلی از رانت برخورداری از زمین برای فعالیت فرهنگی استفاده نمود. از ایشان مستحقتر در این کار نیود؟ آیا آقای لاریجانی معاون دستگاه قضا نمی توانست کار کشاورزی نکند یا آن را به دیگری بسپارد. این دو مثال را از این باب زدم که ارزیابی کنم سایت آقای دکتر توکلی چقدر جنبه پذیرش نقد را دارد.

اگر آمریکا امریکا شده است کافیست سعی کنیم حداقل قوانین مبارزه با فساد را در آن کشور ببینیم و سعی در پیاده سازی کنیم. ساده است اما دشوار نه از بابت متن فقط به این دلیل صاحبان قدرت نخواهند گذاشت.

با تشکر (1190154) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۲۹:۲۶
احسنت بر شما با این سلامت نفس (1192854) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۴:۱۸:۰۹
متاسفانه نظام بانكي اسلامي اين را به تمام توليد كنندگان و كار آفرينان تحميل ميكند كه اگر بخواهند وامي بگيرند بايد مرتكب خلافي بشوند كه بانك وانمود كند در اين كار شريك شده است. بعد هم هر چند وقتي يك بنده خدايي را به يك دليلي كه بخواهند گرفتار كنند يكي از اين فعاليتها را اسم اختلاس روش ميگذارند و محاكمه ميكنند. متاسفانه به دليل قوانين بانكي تمام توليد كنندگان و كار آفرينان اختلاس گرند.
اين هم در سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني تير خلاس به كار آفريني و بخش خصوصي است. متاسفانه نتيجه اش اين است كه به همه ميفهماند كه اگر بخواهي در بخش خصوصي زياد بزرگ بشوي و كارهاي بزرگ بكني آخرش اعدامت ميكنند. (1193289) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۴۷:۵۴
نظر دکتر زیبا کلام رو کاملا قبول دارم .با اون همه جو سازی دادگاه چاره ای جز دادن این رای نداشته.بطور کلی باید یک نکته دیگه رو هم مد نظر قرارداد اون هم اینکه حتی اگر این افراد ثروتشون رو از راه غیر مشروع تحصیل کرده باشند و لیکن این ثروت غیرمشروع رو صرف کارآفرینی کردند پولی که اگر دست مدیران دولتی بود احتمالا به هدر میرفت صرف تولید در این مملکت شده بنابراین بنظر نمیاد اخلالی در نظام اقتصادی ایجاد شده باشه اصلا چه بسا رفع اخلال شده باشه (1189578) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۳۲:۴۲
واقعا چه تحلیل اقتصادی صد من یه غازی! (1192859) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۲:۲۵:۲۳
حرف بايد كارشناسانه باشد .از اين جمله حرفها به هر كسي مي توان گفت (1194698) (alef-13)
 
شاگرد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۱۹:۴۴
به ولله که این سخن ،زبان دل 70 میلیون ایرانیست. (1189649) (alef-13)
 
aman
Australia
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۸:۲۹:۲۲
شما چطور از دل همه هفتاد میلیون خبر دارید که قسم جلاله می خورید؟ (1190992) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۹:۴۸:۱۰
آقا صبح تا شب تلويزيون و وكيل و وزير و امام جمعه از زبان ملت ميگن ملت چي ميخان حالا به اونها هم گير مدي چطور از خواسته هاي ملت ايران خبر داند !!!!!! (1192529) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۱:۲۶:۴۵
از طریق همین منفی هایی که به امثال شما داده می شود! (1192921) (alef-10)
 
Latvia
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۲۰:۳۶
حاضرم قسم بخورم با این بلایی که سر این ادم میاورند هیچ سرمایه گذاری رغبت نمیکند در ایران یک ریال سرمایه گذاری کند
تازه این ادم یک ریال از ایران خارج نکرده وبرای پیشرفت مملکتش هر کاری کرده اگر غیر از این بود چه حکمی میبریدند (1189798) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۰۸:۳۵
اگر غير از اين بود تشويق مي شد و به عنوان يك ايراني موفق در خارج از كشور، با افتخار از او ياد مي كردند.
در همين صدا و سيما بارها از دستاوردهاي محدود و معدود ايرانيان خارج از كشور تجليل مي شود، ولي از داخلي ها به نسبت تعداد و تنوعشان كمتر تجليل مي شود.
از قديم گفته اند مرغ همسايه غازه (1191845) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۳۶:۱۳
عجب چقدر طرفدار داره بنده خدا. سه هزار میلیارد یعنی به ریع میلیون خانواده بی کار هر کدام 12 میلیون پول بده یه شغلی برا خودشون راه بندازند 1 میلیون نفر از گشنگی در میان! (1192867) (alef-10)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۳:۰۷:۲۲
چرا بايد نوشيدني راني در عربستان و امارات نمايندگي بزند و كارخانه بزند و امارات و عربستان پولش را بگيرند و سودش را ببرند و به ايران راني بفرستند؟! چرا در ايران . امنيت سرمايه گذاري وجود ندارد؟ يكي از مصاديق آشكارش همين آقاي خسروي يا گروه آريا با اين همه كارخانه و اشتغال زايي و ... اگر هم تخلفي ايجاد شده حتما با هماهنگي مقامات بالاي بانكي و افرادي در وزارت اقتصاد بوده چرا بايد روند كار و توليد در كشور آسيب ببيند و سرمايه گذاران بخش توليد كشور محاكمه شوند؟! آن وقت دلالان و سرمايه داران بزرگ بازار زمين و ملك و ارز و خودرو و.. كشور كه هر از گاهي با سرمايه گذاري مخربشان در يك بازار دلالي . به توليد كشور آسيب مي زنند و تورم را گسترش مي دهند راست راست مي گردندو قوه قضاييه با آنها برخورد نمي كند و اصلا شاكي هم ندارند؟!! (1193216) (alef-13)
 
هوشنگ
Malaysia
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۰:۱۱
رئیس هیئت مدیره بانک صادرات .. با 500 میلیون تومن پاداش سه ماه اول سال که تو اون سال میشد 4 تا آپارتمان خوشگل تو تهرون خرید ... و حقوق میلیونی ماهیانه و ..... به محض رو شدن موضوع خودش و کشیدن کنار ... شتر دیدی ... نه دیدی... حالا یکی نیست بگه برادر که این همه پول میگرفتی همه عمر... بواسطه سهل انگاری باید 10 برابرش و پس بدی .... ولی اون راست راست راه میره ... اینها رو اعدام میکنن .... همه میدونن که تو ایران هر جا میخوای کارت جلو بره باید پول بدی .. بیچاره پول داده برای مملکت خرج کرده ...

حالا فقط اونهایی که رشوه گرفتن و این مبالغ کلان رو تائید کردن باید از راس به پائین حبس مادامالعمر بشن نه اونی که فقط یک کار معمولی و عرف جامعه رو انجام داده (1190212) (alef-7)
 
تقدیم به دکتر زیباکلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۱:۰۲
درود بر شرفت مرد. این دفاعیات پشتوانه آخرتت میشه. زنده باشی (1190216) (alef-7)
 
Germany
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۹:۳۸:۰۱
سلام
دوست عزیز قبل از ابراز احساسات پنج دقیقه فکر کن ببین چرا آقای زیباکلام به یکباره از استادی دانشگاه به دفاع از متهمین اقتصادی روی آورده.
در ایران سالیانه دهها نفر اعدام میشوند ولی کسی برای آنها نامه سرگشاده نمینویسد حالا چطوری یکهوی آقای زیباکلام به قول خودش به هر دری زده تا مطلبی در این مورد منتشر کند؟یعنی از این همه اعدامی فقط این یکی اشکال داره؟از این گذشته به نظر ایشان چون اشکال از اقتصاد دولتی است باید این آدم با رشوه وکلاشی میلیارها پول مملکت را به تصاحب خودش در بیاورد چرا؟اگر این دلیل را قبول کنیم پس باید هر کسی که توانست یک اختلاسی بکند چون اقتصاد دولتی است.یعنی من دزدی میکنم چون مقصر کس دیگری است.آه از بی بصیرتی. (1191907) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۱۱:۲۱
اولاً یه بار دیگه مقاله را با دقت بخون بعد اظهار نظر کن. با این استدلال شما باید دست روی دست گذاشت و هیچوقت نباید در هیچ موردی مطلب نوشت، به دلیل اینکه نویسنده قبلاً درآن مورد چیزی ننوشته است؟!!! (1192046) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۸:۱۱:۳۸
خوب است که به مفهوم کلام بیشتر توجه کنیم تا به اینکه گوینده کیست. فراموش نکنیم ایه الهی را که می فرماید هر کس بی گناهی را بکشد گویی همه مردم را کشته است. منظور این نیست که متهمین این پرونده و یا زورگیرانی که چندی قبل اعدام شدند بی گناهند ولی مجازات را باید متناسب با جرم تعیین کرد.کاش برای جان انسان ها ارزش بیشتری قائل می شدیم (1192460) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۳:۴۲:۳۴
شما که از بصیرت حرف میزنی میشه معنی بصیرت را بگی ؟ (1192992) (alef-7)
 
بهرام
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۶:۰۱:۱۱
من جواب شما رو میدم.
اون دهها نفری که سالیانه اعدام میشن قاچاقچیان مواد مخدر و متجاوزین به نوامیس مردم هستند. اما اینجا جرمی واقع شده که عده زیادی از افراد منجمله یقه سفیدها و .....در اون نقش داشتند و حالا با اعدام خسروی که معلوم نیست
کجای این هزار تو بوده هم افکار عمومی قانع میشه هم مجرمین پشت پرده نفس راحتی میکشن.
افتاد حالا؟ (1193391) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۲:۳۲:۳۸
ظاهرا شما بي بصيرت هستيد . توصيه مي كنم صحبت زيبا كلام را چند بار بخوانيد تا متوجه شويد چه گفته . ايشان به دنبال علت هستند نه معلول . دفاعي نكرده . من به عنوان يك ايراني حق دارم دفاعيات كسي كه مي گويند به اقتصاد مملكت ضربه زده و ادله ايشان را بدانم . اين جرم است ؟ به شك ايشان مي تواند رد مال كند يا اعدام شود اما آيا اگر معلول پيدا نشود مشكل همچنان ادامه نخواهد داشت .
معمولا دولتها براي فرار از موقعيت هاي خاص موقعيت هاي جديدي براي انحراف افكار مردم خلق مي كنند كه آن را دراز قبل در آب و نمك مي خوابانند . اين هم ازهمان دسته است . اين مفلوك مي ميرد درحالي كه بخشي از اعتراضات به دولت را تا مقطعي مي خواباند . به نظر شما دولت و سيستم بانكي از قبل نمي دانشته كه ايشان چه مي كند .....خوب است كه مثل بعضي ها پول از مرزها خارج نميكنند آنهم پولي كه ترك ها مي گويند خدا براي ما فرستاده ................. (1194719) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۹:۲۶:۱۷
اینها جعبه سیاه اختلاس هستند باید ساکت شوندوگرنه ..... (1191898) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۸:۱۵:۵۶
براوو . حرف اول و آخر این داستان رو زدید !!! (1192464) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۲۰:۵۳
ما بخایم یه وام 5 تو منی بگیریم باید صد جور ضضامن جور کنیم و التماس کنیم اونوقت یه عده میلیاردی بالا میکشن و یه آبم روش.
خوبه والا (1192297) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۳:۵۲:۳۳
چه 5 میلیون بخواهی چه 5 میلیارد ضمانت میخواهد برادر من چرا از آب گل آلود ماهی میگیری (1192999) (alef-7)
 
قیطر
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۰:۰۶:۳۴
حاشیه ی امنیت بزرگترین عامل تولید فساد است....... (1192554) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۴:۳۴:۲۱
یک بنده خدایی وسط این دعواها نرخ تعیین کرده و از عملکرد دولت مورد علاقش دفاع کرده حتما بخونید چند سطر پایینتره بعضیها نمک کارند حتما بخونید (1193018) (alef-7)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۳:۰۳:۴۳
تا زماني كه متهمين دانه درشت اصلي مثل م ج و خاوري و معاون وزير اقتصاد و ... محاكمه نشوند التيامي بر دردهاي كهنه جامعه و اعتباري براي قوه قضاييه نخواهد بود. در قضيه اختلاس 123 ميليارد توماني بانك صادرات در دهه 70 نيز به مرور مردم فهميدند كه دانه درشتهاي اصلي . محاكمه نشده اند و فريب خورده اند. اين براي قوه قضاييه و اعتماد مردمي به نظام كه قوه قضاييه يكي از اركان اصلي آن است خطرناك است (1193211) (alef-13)
 
قاف
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۱۴:۴۱
ای کاش خط قرمز دولتی ها از این پرونده برداشته میشد تا دسته گل های اقایون مدعی بیشتر نمود پیدا می کرد. (1188917) (alef-7)
 
حميد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۵۰:۴۱
دوست عزيز دادگاه كرباسچي رو يادت مياد براي زمين زدن كي بود؟ريشه جوابت تو جواب اين سوال نهفته (1192346) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۱۹:۲۳
به هر صورت نمیشه گفت چون از این اعدام استفاده ی رسانه ای هم میشه اعدام انجام نشه. (1188929) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۰۲:۴۸
چه ربطي داشت؟ (1189473) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۸:۱۷
«استفاده رسانه ای» دیگر چه صیغه ای است؟! شما به نظرم حالتان خوش نیست. اصلاً می فهمید قضیه چیست؟! (1190046) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۳:۲۵:۵۴
مگه ماجرای بیمه و م.ر نیست؟ (1191564) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۵۲:۰۴
بحث سر اعدام شدن يا نشدن نيست بحث سر شفافيت پروندست (1192347) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۳:۵۴:۲۰
در راستای طرح کاهش جمعیت باید از نظرات شما استفاده کنند (1193001) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۲۳:۴۴
از افكار عمومي مايه نذاريد! من كه شخصاً ترجيح مي دم ايشون وزير كار باشن تا اعدامي! (1188937) (alef-9)
 
مهتاب
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۵۷:۰۹
واقعا ایشان باید وزیر کار یا وزیر اقتصاد می بود (1189456) (alef-7)
 
امیر
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۱:۰۴:۳۳
البته وزیر کار در یک سیستم سالم و نظارتی و گرنه در سیستم جاری اگر وزیر کار باشند قطعاً عدد بزرگتری اختلاس می کنند. (1191989) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۳۲:۱۲
«قل الحق و لو کان علیک»
حق را بگو و لو به ضررت باشد. (1188964) (alef-9)
 
علی امیری علو
Canada
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۳۵:۱۴
هر دو نوشته ی اقای زیبا کلام و نقد دکتر نحوی را خوانده ام.معتقدم دکتر زیبا کلام منطقی و مبتنی بر حقیقت اسلام و حرمت نفس و نیز مبتنی بر حق زندگی برای انسان و تا حد ممکن پرهیز از گرفتن جان انسانی نگاشته شده و استنادی هم که به آورده های اقتصادی گروه مه آفرید کرده در راستای رسیدن به این خواسته است.مهمتر اینکه خواسته بگوید که حکم دادگاه برای پاسخ به افکار عمومی است و شاید اعلام قاطعیت مبارزه با فساد اقتصادی.اما یادمان باشد حکم مرگ دادن کار ساده ای نیست.می توان مصادره ی اموال کرد ،زندان کرد و....این حکم مرگ به همان میزان ناعادلانه به نظر می اید که اعدام دو زورگیر جوان.واقعا اگر آن فیلم وتحریک افکار عمومی نبود آیا آنان را اعدام می کردند؟معلوم است که نه.اگر حکم زورگیری مرگ است چرا روزانه که دهها زورگیر شرور دستگیر می شوند یکی اعدام نمی شود.بدیهی است که استناد این حکم برای اعدام افراد مبنایش ضعیف است و آیات عظام مکارم و نوری هم آگاهانه آن را تایید نکرده اند.چون نمی شود جان کسی را گرفت برای پاسخ به جماعتی.من اعتقاد دارم اکنون نیز نباید حکم اجرا شود و بهتر است با یک درجه تخفیف به حبس ابد تبدیل شود و در عین حال اصل و سود پولی که خارج از ضابطه گرفته اند نیز مسترد شود.در ضمن دکتر نحوی خیلی علاقه مند به مرگ افراد است.به گمانم ایشان نمی داند ما پیرو پیامبر رحت هستیم.پیامبری که ظهیربن کعب را مهدورالدم اعلام کرده بود که هر کس او را ببیند می تواند او را بکشد.ولی روزی هنگام نماز صبح پیامبر وقتی نمازش تمام شد دید کسی کنارش نشسته و سلام می کند.آنگاه یکی از اشعارش را برای رسول خدا می خواند و می گوید:ظهیر هستم.پیامبر نه تنها او را می بخشد ،بلکه پیراهنش را به عنوان صله به او می دهد.آری دکتر نحوی عزیز جان عزیزترین هدیه خداست و به همین دلیل قران می گوید :من قتل نفسا متعمدا فکانه قتل الناس جمیعا.از نظر خداوند یک قتل عمدی مثل قتل همه ی انسانهاست.حالا می دانید چرا زیبا کلام خواستار احتیاط در صدور حکم است.هنوز هم دیر نشده و بهتر است تجدید نظر شود.درود بر زیبا کلام که با استفاده از دانش دینی درستی که دارند بر اینند که نگذارند خلیفه کشی باب شود (1188969) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۱۱:۴۱
بله "‌ تحریک افکار عمومی " براي رسيدن به مقاصد خاص ديگر ساليان سال است که براي اين ملت سناريوي تکراري شده.
موج سياهي لشگر به راه انداختن و گناه را به گردن " خواست اقشار ملت " انداختن ناهنجار مهلکي است که بعدها وجدان اجتماع را آزار خواهد داد . (1189772) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۱۰:۴۰
اين بيماري " خود مردم پنداري " كي از دست از سر مسئولان ايران بر مي دارد؟ (1191846) (alef-6)
 
فضول
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۱۵:۰۲
هیچوقت! چون با این حربه حرف خود را به کرسی مینشونند و از طرفی رئیسشون که یک تنه مردم است، میگه از زبان مردم حرف نزنید!!! (1192050) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۴:۱۳:۴۱
معلوم نیست حکم بر اساس قانون صادر میشه یا بر اساس جو جامعه خیلی جالبه که روزی صدتا زورگیری تو همین تهراان اتفاق میفته خیلی از زور گیرا دهها سابقه کیفری دارن اما براشون حبس های کوتاه مدت در نظر گرفته میشه یا حتی رضایت شکات رو میگیرن و اصلا زندان نمیرن اما دوتا زورگیر دیگه که فیلمشون اتفاقی گرفته میشه و تو جامعه پخش میشه اعدام میشن با اینکه هیچکدومشون سابقه قبلی نداشتن چرا واسه جرم یکسان مجازات هایی انقدر متفاوت در نظر گرفته میشه نمیدونم به نظر من هیچ قاضی مستقل و با وجدانی واسه اون دوتا زورگیر حکم اعدام صادر نمیکرد کاملا مشخصه احکام از جای دیگه ای صادر میشه این قضیه اختلاس هم همینطوره چند نفر رو قربانی میکنن تا جو جامعه رو تغییر بدن مه افرید و دار دستش مجری فساد بودند کسایی که زمینه سازی کردند سر جاشون راحت و اسوده نشستند حتی پست و مقامشون رو هم ازشو ن نگرفتند (1191798) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۳۶:۵۹
با اعدام مه آفرید امیرخسروی ها هیچ دردی دوا نمی شود. همچنان که با اعدام فاضل خداداد و محکومیت شهرام جزایری هم هیچ چیز تغییر نیافت. (1188973) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۰۴:۰۱
تا وقتي به اسم آبروي نظام فساد و سو استفاده‌ها لاپوشاني بشه، وضع همينه!
مطبوعات آزاد (واقعن آزاد) که بتوانند سير تا پياز زندگي مسؤولين و ... رو گزارش کنند، جلوي اينها رو مي‌گيره (1189476) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۴۱:۰۲
اگر به خاطر دلداری به ما مردم ایران این حکم صادر شده ما نمی حواهیم ایشان را اعدام کنید
و یک سوال واقعا اقصاد کشور ایران با 3 هزار میلیارد به خطر می افتد با این حرف فقط خودمان را کوچک میکنیم نگویید زشت است پس اخلال در نظام اقتصادی هم نمیتواند باشد (1188980) (alef-10)
 
میثم
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۰:۱۹:۳۶
جالبه بخاطر 3 ملیارد دلار میخان این افراد رو اعدام کنن ولی هیچکس کاری به کار اونایی که با 600-700 ملیارد دلار درآمد مملکت رو تو این سالها به این روز انداختند نداره (1191641) (alef-13)
 
آریانا گنبد کاووس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۴۲:۱۳
دکتر زیبا کلام
سالهاست که با دغدغه های شما آشنا گردیده و همواره با دست نوشته ها و گفتگوهای مطبوعاتی و مناظرات شما به معنای واقعی کلمه(( زندگی )) می کنم.شجاعت و صراحت کلام شما همواره تحسین برانگیز است.امیدوارم این رویه همواره در کلام زیبای شما تداوم داشته باشد.پایدار باشید. (1188981) (alef-9)
 
شاهد
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۹:۳۱:۲۹
والبته سكوت گروه هاي فشاري كه سر افرادي را كه حتي يك در صد دكتر زيبا كلام انتقاد به جائي كرده اند را ده ها بار زير آب كرده اند هميشه براي من مرموز است !!!! (1192510) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۲ ۲۳:۵۷:۱۵
با دکترزیباکلام موافقم.
اعدام مه آفرید تلاشی برای خلاصی از شر فشار افکار عمومی هست.والا مثل روز روشن است که بازهم درآینده شاهد فسادهایی مشابه و بلکم با رکوردهای جدید خواهیم بود. (1189006) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۳۵:۵۹
با این حساب مبارزه با ارازل و اوباش و زورگیران و قاچاقچیان مواد مخدر هم ضرورتی ندارد زیرا در اینده باز اینگونه افراد را در جامعه فساد خواهند کرد و اصلا با ابن حساب مملکت نه احتیاج به قوه قضاییه دارد نه نیروی انتظامی . (1189340) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۵:۲۹
منظورشون اولاً برخورد با مسببین اصلی ماجراست که صرفاً نامی جسته و گریخته از بعضی هاشون در پرونده آمده. ثانیاً تناسب محکومیت با جرمه نه اینکه ارازل و اوباش را رها کنند! (1190032) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۸:۵۷:۴۶
مسببین اصلی را جناب زیبا کلام مشخص مینماید ؟ بعد اینکه جناب زیبا کلام ویا شما تشخیص میدین که محکومیت متناسب با جرم هست یا نه ؟ اگه اینطوره من که در بالا گفتم با این حساب مملکت نه احتیاج به قوه قضاییه دارد نه نیروی انتظامی. (1194187) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۹:۱۸
شما حالتان خوب است قربان؟! (1190050) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۱۶:۳۴
مقابله با جرايم اگر به صورت غيرقانوني صورت گيرد، به ضد خودش تبديل مي شود. آن وقت مجرم مي تواند با مظلوم نمايي از قبح اجتماعي عمل خود بكاهد و به اعمال مجرمانه بيشتر دست بزند.
هيچ مقامي حق ندارد به بهانه مبارزه با جرم، پاي خود را از موازين قانوني آن طرفتر بگذارد و اگر چنين كاري كرد، قبح عمل او از قبح عمل مجرم به مراتب بيشتر است. (1191851) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۸:۵۸:۴۷
خودتان گفته اید "اگر" (1194189) (alef-10)
 
دانشجو
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۲:۰۷:۰۶
نمیدونم خوابی یا خدتو به خواب زدی؟!
هرکدوم که باشی بیدار کردنت سخته برادر من!! (1192957) (alef-7)
 
کاکتوس
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۵۴:۳۳
این استدلال جناب اقای زیبا کلام که گفته اند :
"ریشه همه مفاسد اقتصاد ایران هم در دولتی بودن آن است و با اعدام مه آفرید امیرخسروی ها هیچ دردی دوا نمی شود. " مثل ان است که در دادگاهی قاضی به مال باخته ای که خانه اش را دزد خالی کرده بگوید : دلیل اینکه دزد خانه ترا خالی کرده این است که دیوار خانه ات کوتاه است و ضمنا قفل های منزلت هم از نوع به درد نخور است و با مجازات دزد ها دردی دوا نمی شود یا اینکه قاضی به پدر و مادر مقتولی بگوید که دلیل اینکه فرزندتان به دست قاتل کشته شده ضعیف بودن جسه اش بوده و توان دفاع از خود را نداشته وبا اعدام قاتل دردی دوا نمیشود . (1189362) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۴۰:۲۷
خلط مبحث می کنید جناب محترم. از نحوه مثال زدنتان نشان می دهید که توی ماجرا نیستید. (1190054) (alef-7)
 
یکنفر از مردم
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۴۱:۲۷
آیا اعدام متناسب با جرم امیر خسروی است؟ پس همکاران اصلی ایشان در این جرم چی؟ آیا اینهمه کارهای خلاف را فقط با تبانی با یک معاون وزیر انجام داده؟ بقیه جرایمی که اتفاق افتاده و در حوزه اختیارات آن معاون وزیر نبوده چی؟! (1190056) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۵۴:۳۰
مگر کسی با مجازات معاون وزیر مخالف است/ (1190739) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۴۲:۰۰
دوست عزیز نظر آقای زیبا کلام این است که این افراد و فساد اقتصادی یا اختلاس محصول یک " فرایند" است! اگر این افراد را هم بکشید و ازبین ببرید تا زمانی که فرایند سرجای خودش باشد، باز هم دزدی و اختلاس خواهد بود. (1190300) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۹:۰۰:۵۴
منظور شما اینه که تا این فرایند هست پس همه مجازیم با عرض معذرت جیب همدیگر را خالی کنیم . (1194191) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۲۲:۴۵
بحث بر سر قانوني بودن جرم و مجازات است. بايد طبق قانون افراد خاطي مجازات شوند،‌ نه بيشتر و نه كمتر. البته طبق قانون راههايي براي تخفيف يا تشديد مجازات در نظر گرفته مي شود كه آن هم بر اساس قانون است.
نكته مهم اين است كه قوه قضاييه نمي تواند عناويني را به ليست اعمال مجرمانه اضافه كند، اين كار، وظيفه مجلس است. ضمنا قاضي حق ندارد براي جرايمي كه فقط خودش به جرم بودن آن معتقد است، مجازات هاي غير قابل برگشت تعيين كند.
اساسا حرف زيباكلام اين است كه قوه قضاييه در محاكمه صورت گرفته، موازين قانوني را رعايت نكرده است. (1191857) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۱:۴۳:۴۳
به شيوه استدلال شما در علم منطق ميگويند: "قياس مع الفارق". (1193751) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۴۲:۲۳
موافقم. و این در حالی است که دفاعیات سعید مرتضوی آن هم با تصمیم شخصی خودش در اولین روز دادگاه «منتشرررر» شد! دست کم به آن بنده خدا آقای خسروی هم امکانی درحد سعید مرتضوی داده شود. (1189565) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۴۲:۵۱
متهم داریم تا متهم! خون بعضی از متهمین از بقیه رنگینتره! (1190063) (alef-7)
 
حمیدرضا
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۱۸:۴۰
به قاتلین میشه فرصت داد, من خوندم یه جایی (1192614) (alef-10)
 
صاعقه
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۶:۲۸
جناب زیبا کلام از بین بردن یک انسان تنها این نیست که با چاقو بر قلب او بکوبند . در این اجتماع هزاران پدر زحمت کش , به دلیل فساد و زیاده خواهی این مفسدان دها بار در روز بخاطر شرمندگی در مقابل فرزندانشان از خدا طلب مرگ میکنند و در روز صدها تن از این زحمت کشان به دلیل فشار های روانی سکته نموده وروانه بیمارستان و یا قبرستان میشوند . ایا جناب مه افرید خسروی وقتی اقدام به کارهای خلاف قانون و تجاوز به حق و حقوق مردم نمود از زوایای کار خود اگاه نبود
جناب زیبا کلام اینکه گفته اید "همه حرف بنده این بوده که چرا دفاعیات متهمین و وکلای آنان به اطلاع عمومی نمی رسد؟" یکی از ان جو سازی های دقیقه 90 به جهت تشویش اذهان و سیاسی نمودن قضیه است, که اگر اینگونه نیست چرا با شروع محاکمه جنابعالی در این خصوص نامه ای ننوشتید و حالا که کار به اعدام کشیده اینگونه میگویید اینکه دفاعیات وکلا به اطلاع مردم برسد به جهت اگاهی چیز بدی نیست ولی ان چیزی که واضح و مبرهن است این است که رای نهایی از سوی قاضی پرونده صادر میشود و حرف ایشان فصل الخطاب است و اصولا بر فرض اینکه هزاران برگ دفاعیات وکلا چاپ و بین مردم تکثیر شود این چه دردی را از مه افرید دوا خواهد کرد و یا اینکه شما فکر میکنید مردم با خواندن دفاعیات این منهمان جهت ازادی انان دست به راهپیمایی خواهند زد و اگر قرار است در مورد این متهمان اینگونه شود پس چرا برای سایر متهمان این کار صورت نپذیرد و اصولا اگر قرار است مردم برای متهمان رای صادر کنند دیگر چه لزومی به دادگاه و قوه قضاییه . در پایان عرایضم در خصوص اینکه گفته اید "دادگاه می خواهد با اعدام مه آفرید امیرخسروی و دیگران و در حقیقت با قربانی کردن آنان نشان دهد که وصله فساد به نظام نمی چسبد و برعکس نظام چقدر در امر مبارزه با فساد جدی است." این یکی از ان جملاتی است که به نظر من اگر کلمات "مه افرید خسروی و دیگران " را با کلمات ""مفسدان اقتصادی و اجتماعی "" و کلمات "قربانی کردن انان " را با کلمات "جاری کردن حدود الهی" عوض کنیم یک جمله زیبا درست میشود که در صورت تحقق کامل ان جامعه به سوی عدالت و ارمانهای بلند انقلاب به صورت فزاینده گام برخواهد داشت. (1189601) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۴۵:۲۶
«هزاران پدر زحمتکش» که فقیر و ندارند، نتیجه اشتباهات اقتصادی دولت مورد علاقه جنابعالی است، نه محصول فعالیتهای اقتصادی این افراد که تخلفاتی هم انجام داده اند. شما چه تان شده که همیشه می خواهید گناه همه بدبختی های فقرا را گردن این پرونده بیاندازید؟ طرف دست کم 18هزار حقوق بگیر داشته است. پولی هم که گرفته، در جهت اشتغال بوده و که البته نباید این تخلف را مرتکب می شود. به هر حال، یعنی اگر اینها را اعدام کنند، از این پس همه با خیال راحت می خوابند؟! چرا همه اش علاقه به اعدام دارید شماها؟! (1190315) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۲:۱۶
من هیچ علاقه ای نسبت به اعدام ایشان ندارم و اگر از من بپرسند می گویم بگذارید به زندگی ادامه دهد تا یوم جزا و کاره ای هم نیستم که در این خصوص بخواهم اعمال نفوذ کنم اما همین شما دو سال است که دولت مورد علاقه من را به خاطر همین اختلاس میکوبید (1190769) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۱:۳۰:۳۲
الان هم می کوبیم. زیرا مسبب اصلی این اختلاسها همین دولت مورد علاقه جنابعالی است. چرا در دوره هاشمی و خاتمی چنین اتفاقاتی رخ نداد؟ اشکال کار در همین دولت است که هزار دروازه برای تخلف در آن وجود دارد. (1192922) (alef-10)
 
صاعقه
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۱:۳۳:۲۴
منظور شما اینه که اگر در یک خانه باز بود مجازیم بریم داخل و هرچی خواستیم برداریم و مقصر صاحب خانه است که دروازه تخلف را باز نگه داشته؟ (1194573) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۴:۰۶:۵۰
برادر عزیز همه حرفشان اینست که دولت مورد علاقه شما مقصر است که فاسد است نه این کار آفرینان که دولت مورد علاقه شما از ایشان اخاذی میکند وانها سزاوار مجازاتند شما معلوم است که اصلا کامنت های بقیه را نمی‌خوانی (1193012) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۹:۳۵:۲۳
دوست گرامی امکان وجود فساد و شخص فاسد در هر دستگاهی وجود دارد اما اینکه شما گفته اید که دولت فاسد است اتهامی است که اگر به صورت کلی نسبت به تمام ارکان دولت وارد کرده باشید بایستی در روز قیامت جوابگوی ان باشید . ضمنا در حکم شرعی رشوه دهنده و رشوه گیرنده مشابه یکدیگرند زیرا اگر رشوه دهنده ای وجود نداشته باشد رشوه گیرنده ای پدید نمی اید . در احکام شرعی هیچ توجیهی برای رشوه دادن و گرفتن وجود ندارد . (1194236) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۳۱:۴۵
دقيقا مشكل اين است كه "حدود الهي" زيرپا گذاشته شده است. اين كه يك قاضي ناعادلانه قضاوت كند و بعد همه چيز را نعوذ بالله بر عهده حدود الهي بگذارد، ظلمي نابخشودني است.
حدود الهي اين است كه مجرم به مجازاتي محكوم شود كه بر اساس حدود الهي وضع شده باشد نه اينكه به صورتي مجازات شود كه طبق حدود الهي نباشد.
بر اساس حدود الهي، مجازات رشوه، اعدام نيست. اخلال در نظم اقتصادي كشور هم اساسا رخ نداده است و حتي اگر رخ داده باشد هم مجازات آن اعدام نيست. مثلا در اسلام احتكار هرگز مجازاتش اعدام نيست يا مثلا خمس و زكات ندادن و ...
در اسلام بر عكس، تلاش مي شود با ابزار اقتصادي، از مجازات مرگ براي افراد جلوگيري شود.
چشمها را بايد شست، جور ديگر بايد ديد. (1191861) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۱:۳۸:۳۴
احتمالا شما یک شعبه جدید از قوه قضاییه ایجاد کرده اید (1194582) (alef-13)
 
بچه ی شازند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۱:۴۰:۵۲
سلطان پتروشیمی خیلی بیشتر از 000/000/000/3تا آخر سال هم چندتایی دیگه پیدا می شه اعدام کنید دلمان خنک شود ما که عرضه این کارو نداریم (1191383) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۰:۰۰:۴۰
درود بر این نوشتار زیبای آقای زیبا کلام. براستی چرا دفاعیات متهمان پرونده اختلاس منشر نشد؟ حال آنکه با مرور آرشیو خبری مرداد 89، بسیاری سایتها از جمله الف، به ارائه مستنداتی مبنی بر دست داشتن جریان انحرافی در این پرونده پرداخته بودند. (1189013) (alef-9)
 
حميد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۰:۱۷:۳۶
احسنت بر كساني كه از حق دفاع مي كنند حتي اگر بر خلاف منافعشان باشد و ابرويشان از دست برود و انواع تهمتها نصيبشان گردد و در مسير خلاف جهت افكار عمومي باشد (1189034) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۴:۲۵:۰۲
خیلی جالب بدونم این دو نفری که روی این کامنت منفی گذاشتند با چی مخالف بودند (1193016) (alef-7)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۹:۳۸:۰۵
با خودشون! (1193584) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۰:۳۰:۲۳
جناب نحوي حرف حساب جواب نداره! از همان اول معلوم بود كه نظر دادگاه درباره جرم اين‌ها چيست! به نظر شما عجيب نيست؟! همه مي‌گفتند اگر اينها اعدام نشوند، سنگ روي سنگ بند نمي‌شود. همه اين‌ها را با دادگاه 123 ميلياردي مقايسه مي‌كردند. قاضي هم طوري سوال مي‌كرد كه معلوم بود نظرش چيست. دادستان هم همين‌طور! شما را به خدا عدالت يعني اين! عدل علي پيش‌كشتان، حتي به يك دادگاه معمولي در يكي از اين كشورهاي به زعم شما عوضي شبيه بود؟ آيين دادرسي اين جوريه؟ كجا اينجوريه! (1189046) (alef-13)
 
ارش
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۰:۳۷:۲۲
اگر در همه عمرم یک مقاله مستدل و منطقی و شجاعانه و در عین حال نقادانه خوندم همین مقاله بود

فقط میتونم بگم احسنت به اقای زیبا کلام (1189060) (alef-9)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۳:۰۱:۳۸
حقیقتا فوق العاده بود و تا آخرش رو با دقت خوندم (1191529) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۰:۴۵:۵۲
با آقای زیبا کلام کاملا موافقم

من هم هنوز حتی یک خط از دفاعیات متهمان را ندیده ام!

ولی تا دلتان بخواهد تبلیغ اعدام، اگر دادگاه راستگو بود مدیرانی که اجازه بروز چنین فسادی ر دادند از دم تیغ عدالت می گذراند، وگرنه هر کس از راه برسد بر سر سفره اماده و رایگان مینشیند و تا جا دارد میخورد.... (1189070) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۱:۰۴:۴۸
کاش ما امثال زیباکلام در کشور بیشتر داشتیم (1189086) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۱۲:۰۹
اکثر مخاطبینی که با جناب زیبا کلام هم عقیده اند اگر رای دادگاه به گونه ا ی دیگر بود انموقع فریاد عدالت خواهیشان تا اسمان بلند بود که دیدید با مفسدان اقتصادی هیچ کاری نمیکنند . (1189775) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۴۵:۵۲
مگه با مفسدان اصلی کاری کرده اند؟ (1190081) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۹:۳۷:۰۶
اصل و فرعشو شما تشخیص میدید یا جناب زیبا کلام. (1194239) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۱:۳۲:۳۲
ببین برادر من، بحث بر سر این نیست که نباید با مفسد اقتصادی برخورد کرد. منتها حکمش اعدام نیست قربانت گردم. ما با اعدام این افراد مشکل داریم، نه با رسیدگی به تخلفات آنها که زمینه ساز آن هم دولتی ها بوده اند. (1192925) (alef-10)
 
یک پزشک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۱:۱۴:۲۰
جناب استاد صادق زیباکلام بنده هم نه قاضی هستم نه حقوقدان و نمیتوانم حکم صادر کنم اما چند سوال از محضرتان دارم :چرا برای زورگیرهایی که برای پنجاه شصت هزار تومان چند وقت پیش اعدام شدند چیزی ننوشتید آیا حکم آنها هم تحت تاثیر افکار عمومی بود ؟ آیا انتشار فیلم زورگیری در فضای مجازی بر حکم قاضی اثر داشت ؟ آیا برای تشویش اذهان عمومی و ایجاد فضای رعب و وحشت و سلب امنیت روانی شهروندان همیشه باید یک چاقوی مرئی در کار باشد ؟ و در آخر آیا هر کس مغزش پیچیده تر کار کند و با چاقویی نامرئی کیسه بیت المال را بدرد که هیچ دوربینی نتواند فیلمش را بگیرد هیچگاه مفسد فی الارض نخواهد بود ؟ (1189095) (alef-9)
 
Finland
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۴:۲۷:۴۵
غلط بودن یه کار باعث درست جلوه دادن کار دیگه نمی شه اون کار هم یه اشتباه فاحش بود اعدام یه سری آدم برای التیام جامعه (مثلا) و مقتدر نشون دادن دستگاه قضا و امن نشون دادن جامعه (مثلا) (1189220) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۱۷:۲۰
پس یعنی شما میگین بذارن هر کی هر کار دلش خواست بکنه ؟ اینجا سوییس و فنلاند نیست عزیزم اینجا ایرانه (1189509) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۸:۳۷:۰۱
نه بابا صحبت سر اینه که شما یک ظرف شیر چرب وکثیف داری هر چی شیر میریزی توش فاسد میشه. حالا هی شما بجای اینکه شیر بریزی فاسد شه بریزی دور، برو ظرفتو تمیز کن تا سرمایه های فیزیکی و انسانیت از بین نره. (1191011) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۳۸:۰۰
آقاي پزشك محترم ايشان در همان نامه سرگشاده به آن مورد هم اشاره نموده و آن عمل را مورد انتقاد قراردادند فراموش نكنيد ايشان فقط يك استاد دانشگاه هستند كه امور را از منظر منطقي و از ديدگاه جامعه شناسانه مورد نقد قرار ميدهند (1189344) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۰۶:۳۸
در جواب شما دوست عزیر باید بگم که بله. همه آن جرائم تحت تاثیر افکار عمومی قرار داشت (1189374) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۱۸:۵۹
ببنید دوست پزشک
تا وقتی شکل و مکتب و نوع اقتصاد کشور مشخص نشود نمیشه و نمیتوان کسی رو به اخلال اقتصادی محکوم کرد یا بهتر بگیم تا نوع اقتصاد مشخص نشود جرم اقتصادی معنا ندارد وقتی اقتصاد آزاد باشد و عرضه و تقاضا معیار قیمت گذاری بازار باشد احتکار معنا ندارد مگر در شرایط خاص ولی در یک اقتصاد نامعلوم و مبهم خرید بیش از معمول هر چیز نشانه احتکاراست مثلا برنج در حال حاضر معلوم نیست بصورت آزاد خرید و فروش میشود یا دولتی ویا مرغ و یا آجیل و پسته ........پس در این شرایط میتوان خیلی از افراد را به جرم خرید چند کیسه برنج محتکر شناخت در حالی که چند ماه پیش هر مغازه دار میتوانست چند تن برنج بخرد و حتی بخشی از آن را نگهداری کند .
من نمیگویم با فساد مبارزه نشود ولی برای اینکه مبارزه با فساد ابزاری برای سیاست بازی نشود باید جرم و فساد در زمینه خود بطور کامل و شفاف تعریف و تبدیل به قانون شود و در مورد فساد اقتصادی اول خود و نوع اقتصاد باید مشخص و تعریف شود بعد جرمها و تخلفات آن . (1189387) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۲۴:۵۶
پزشك بزرگوار اولا دكتر زيباكلام كه نگفتند اينها را محاكمه نكنيد فقط گفتند بگذاريد اينها هم حرفشان را بزنند و فشار افكار عمومي از روي قاضي بر داشته شود تا مباداخوني به ناحق ريخته شودچه بسادراين گفتار قاضي پرونده از همه راضي تر باشد كه فشار افكار عمومي برداشته شده تا فقط بر اساس واقعيت پرونده حكم صادر كند اما گويا شما جرم اينها برايتان اثبات شده است ثانيا اگر زورگيران در خيابان به صورت عزيزانتان قمه ميزدند باز هم توقع داشتيد دكتر زيباكلام از انها دفاع كنند (1189398) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۴۳:۲۸
دكتر ميدونى مه آفريد ١٧هزار كارمند داشته.ميدوني كه من يكي از اونام.ميدوني ما چقدر دوسش داريم؟ (1189568) (alef-13)
 
صابر
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۰۱:۴۱
سلام جناب آقاي زيبا كلام ...ممنون از كلام هاي زيبا و قشنگه جنابعالي كه همگي از روي صداقت و حق و حقيقته ....من هم يكي از كارمندهاي مجموعه آريا هستم ممنون از اظهار نظرت .... البته اين نكته رو هم بگم خودشان ميگفتند تعداد 25000 نفر پرسنل و كارمند به صورت مستقيم استخدام اين مجموعه بودند ... ...اگه يه حساب سر انگشتي كنيم اگه ميانگين هر كدام 3نفر را نون دهند ميشود حدود 70000 نفر ....اگر حقوق اين 25000نفر را وزارت كاري ميانگين 500000تومان حساب كنيم ...دركل ميشود ماهانه حدود 12،500،000،000تومان كه در سال ميشد 150،000،000،000 تومان حتي شايد هم بيشتر به جزء پاداشي كه در شب عيد ميداد به جزء خوار و باري كه ميداد، به جزء سكه طلاهايي كه ميداد و غيره ....كه همگي براي تشويق پرسنل خود و همچنين براي پيشبرد كارها انجام ميداد ....همه پرسنل دلشون خوش بود ....كل شركتهاش داشت جون ميگرفت ...اما حيف ....افسوس كه نگذاشتن داشت چرخه اقتصاد و توليد ملي مملكت ايران عزيزمون رو راه مينداخت ....اگه ميگذاشتن تو اين 2سال تمامي پرو‍ژه ها به بهره برداري ميرسيد و پرسنلهاي استخدامي خود را ميتوانست 3 برابر كند ....اون هم پرو‍ژه ها و كارخانه هايي با تكنولوژي روز اروپا كه تو اون تحريم توانست ماشين آلات و دستگاههاي كارخانجات خود را به روز كند .....همه كاري واسه مملكت خودش كرد .....اگه يه كم صداقت و وجدان داشته باشيم اين حكم واقعا" حقش نيست،واقعا" ضربه به اقتصاد مملكت خدمونه ،باور كنيد و اطلاع رساني كنيد شايد خيلي از مردم عاد ي ندانند اين قضيه ها رو .......دعا كنيد .... .....انشاالله كه فرجي بشود ...خدا بزرگه ..... (1189917) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۱:۱۶:۰۲
اگه با سرمایه خودش رفته بود اشتغالزایی کرده بود حرف شما درست ، اصلا موضوع رشوه و سایر تخلفات که به قول دکتر زیباکلام سیستم اقتصاد دولتی بسترسازشه هم بیخیال ، ولی دوست عزیز آیا به نظر شما اختلاس از سرمایه هفتاد و پنج ملیون ایرانی ، برای اشتغال بیست و پنج هزار نفر کار درستی است ؟‏!‏ (1192003) (alef-6)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۱:۳۳:۵۰
مهم این است که سرمایه را با سود به سیستم بانکی برگرداند. در همه جای دنیا همینطور است. (1192927) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۱:۴۱:۰۴
دوست گرامی معنی اختلاس میدونی چیه؟ (1194588) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۲:۲۶:۲۹
پس جنابعالی می فرمائید فقط کسانی حق اشتغالزایی دارند که سرمایه مال خودشونه (1194701) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۳۴:۲۲
اين 17 هزار كارمند، چرا دور هم جمع نمي شوند و حداقل براي خودشان هم كه شده، كاري انجام دهند. (1191862) (alef-6)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۲:۰۹
متاسفانه انتقاد کردن از بعضی قوا ، نهادها و سازمانها خیلی سخت شده . ما باید بتوانیم به همان شدتی که از دولت انتقاد میکنیم به همان شدت از این قوا ونهادها در خصوص مسئولیتهایشان انتقاد کنیم. (1189614) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۵۱:۵۶
آقای دکتر باز هم که متوجه نشدید که ایشان چه گفته اند دلبندم: ایشان می گویند اینها جرمشان چیست که حکمشان 1620 صفحه است جز اینکه برای فعالیت تولیدی درهمین کشور اسلامی خودمان برای اخذ وام با آن بهره سنگین مثل همه وام گیرندگان از سیستم فاسد بانکی مجبور شده اند باج یا حق امضا یا بقول قدیمیها حق سبیل یا بقول شما رشوه بدهند کجایش می شود اخلال در نظام اقتصادی که حکمش اعدام باشد در ضمن آن بچه که معاون حقوقی آنها بود که رشوه هم که نداده بود اعدام اینها به کدامین جرم است و چه خاصیتی برای اصلاح سیستم فاسد بانکی و سایر امور متاسفانه خراب شرکت دارد. (1190728) (alef-13)
 
جعفریان
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۱:۱۶:۴۳
به نظر بنده، حق با آقای زیباکلام است. جناب نحوی در همراهی با عوام و تشفی خاطر خودشان، متنی احساسی تحریر کردند که در سطح یک تحصیل کرده ی مقطع دکترا نیست. بویژه کسی که در بلاد خارجه تحصیل کرده و علی الاصول باید از رفتارهای احساسی پرهیز نماید. (1189098) (alef-9)
 
حسین مهدیان
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۱:۲۱:۴۳
افکار عمومی با اعدام التیام پبدا نمی کنه
بلکه با اصلاح ساختار ها و ریشه کن شدن فساد التیام پیدا میکنه
برید طرز فکرتون رو اصلاح کنید، به جای مردم هم حرف نزنید
اینقدر مردم زیر فشار هستند که این چیزا دیگه براشون مهم نیست
مثل همیشه ساده ترین کار ممکن یا همون پاک کردن صورت مساله!
از خدا بترسید اگه به آخرت اعتقادی دارید (1189101) (alef-9)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۹:۴۵
حسین عزیز ، اصلاح ساختارها و ریشه ها نیاز به کمی فکر و کلی جرات دارد. بطور معمول افکار جدید با مقاومت زیادی روبرو میشود چون قطعا برای بعضی زیان آور است. برای مثال اگر خودرو سازی به معنای واقعی خصوصی شود خودروساز چندان گوش به حرف مسئولین دولتی نمی گیرد و وزیر دیگر نمیتواند آشناهای خودش را در هیئت مدیره جابدهد و اگر اقتصاد پیشرفته ای داشته باشیم قضیه برعکس میشود، این وزیر است که از خودروساز میترسد چون وزیر قرار است خادم صنعت باشد نه کارفرمای آن (1189630) (alef-13)
 
امید
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۱:۲۹:۱۰
آقای دکتر زیباکلام.
اینجانب از طرفداران کلام شما بودم و هستم.
اما با فرمایشات جنابعالی به این نتیجه رسیدم که منظور شما این است که دستگاه قضایی از استقلال فکر و رای برخوردار نیست!؟
این فرمایش جنابعالی بسیار خطرناک و در عین حال در صورت واقعیت بسی نا امید کننده برای مردم است. (1189107) (alef-13)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۵۰:۱۸
آقا امید! حکم اعدام زورگیران اینترنتی را به خاطر بیار و جوابتو بگیر! (1190099) (alef-7)
 
مصطفی
Italy
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۱:۵۸:۴۱
حکم اعدام باید اجرا شود اما ایا افراد صاحب نفوذ و مدیران ارشد دولتی که فساد انها در وقوع جرایمی از این دست مستحق حکم اعدام نیست؟ معاون وزیری که به عنوان معتمد بیت المال به این سمت گمارده شده و یا مدیران ارشد دولتی الوه به فساد نباید اعدام شوند ؟ کم نیستند متقاضیان وام در بین تولید کننگان زحمت کش که در صورتیکه از پرداخت رشوه سر باز بزنند حتی اگر مصوبه ها و ضمانتهای قانونی و لازمه دریافت وام را هم که داشته باشند این افراد فاسد مسئول در پرداخت وام به بهانه های مختلف و مضحک از پراخت وام به انها خودداری میکنند تا مدیر و مسئول فاسد نباشد هرگز فسادی رخ نخواهد داد ایا قاضی محترم در مورد اینکه فرد دولتی محکوم شه به بیست سال حبس تحقیق کره که قبل و یا هم زمان با این ارتشاع اقایان مدیران مرتشی رشوه های دیگری از افراد دیگر دریافت نکرده اند؟ ایا در حکم شرع راشی و مرتشی مجازات برابر نباید لحاظ شود؟ حداقل به عنوان یک شهروند عادی انتظار این را دارم که برخورد شدیدتری در مورد مدیران دولتی صورت گیرد تا مدیران بعدی بدانند که خیانت به بیت المال از جانب انها در جهت کسب منافع شخصی برخوری بسیار قاطع خواهد داشت اینگونه میتوان انتظار داشت که فساد در کشور ریشه کن شود در غیر این صورت فساد از میزان فعلی کمتر نخواهد شد که هیچ بیشتر هم میشود چون فرد فاسد انقدر درامد نامشروع از این راه کسب خواهد کرد که حتی پس از این احکام وقتی از زندان بیرون امد به اندازه چندین قرن حقوق خود در ان سمت را اندوخته کرده باشد (1189134) (alef-13)
 
دلسوز
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۹:۵۴:۱۰
آقا مصطفی,
شما اصل اصل مطلب را بیان کردید. من خودم با اعدام موافق نیستم و این مطلب شما در مورد این که با مسئولان دولتی باید از همه شدیدتر برخورد شود و اینکه این تنها چاره برای درست کردن و اصلاح اوضاع در زمان حال و آینده، برای ایران عزیز میباشد.
کشور ثروتمندی به مانند ایران احتیاج مبرم و اضطراری برای باز نمودن فعالیت اقتصادی دارد. و کشورهای هم وزن ایران دارای سیستمهای بانکی‌ برای پرداخت وامهای صدها میلیون دلاری به صنایع مختلف هستند، چونکه این یکی‌ از واجبات است. در مملکتی که مسئولان و وزرأ (معاون وزیر هم وزیر محسوب میشود) گلوگاه وام بانکی‌ صد میلیون دلاری را در دست داشته باشند نه وام به اونی‌ که باید برسه می‌رسه نه نتیجه‌ای به جز از بین رفتن اقتصاد که شاهد آن هستیم، به بار میاره. ""این ره که تو میروی به ترکستان است"" دلسوز (1191173) (alef-13)
 
Latvia
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۲:۱۱:۴۶
آقاي زيبا كلام، فقط در يك جمله ميگويم كه: شير مادرت حلات باشه. و در همين فرصت از سايت الف هم تشكر ميكنم كه جوابيه ايشان را منتشر كردند. خدا پشت و پناهتان باشه. (1189145) (alef-9)
 
مجید حسینی
Sweden
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۳:۴۲:۰۶
شرکت تعاوتی مسکن کارگران برق تهران واقع در میدان شهدا تهران، یکی از آن مفسدین فی الارض، اما واقعی است زیرا سالهاست به کمک دیگر ارگان های دولتی مثل شهرداری و شرکت عمران شهر جدید هشتگرد 4800 قطعه از زمین های معروف به فاز 5 هشتگرد را به 28000 انسان از همه چیز بی خبر اما جزء زحمتکش ترین اقشار جامعه فروخته که نه، زیاده فروشی کرده اند. اما دریغ از یک محاکمه علنی و یا حتی پشت درهای بسته. عده ای از اعضاء هیئت مدیره سابق را گرفته اند اما که چه بشود. برای ما زمین میشود؟ نه.

دقیقا همانگونه که استاد زیباکلام گفتند، من هم که همکار ایشان هستم اضافه میکنم، من ایرانی مقیم اروپا تا قیامت هم دیگر در هیچ پروژه اقتصادی در ایران شرکت نمی کنم. پول فرستادیم ایران تا از این راه هم یک کمی به اقتصاد آنجا کرده باشیم و در آینده یک سرپناهی در آنجا داشته باشیم، اما باور بکنید در هر سه موری که پول برای خرید سه قطعه زمین حدودا 200 متری فرستادم، هر سه مورد با فساد آقایان زمینخوار و کلاهبردار و بی دین مواجه شدم. یعنی من فرهنگی حاصل سالها کار در غربت را به ایران فرستادم ولی تنها چیزی که عایدم شده همانا خواندن خبر سانسور شده روند پرونده برای نمونه جریان دادگاهی کردن هیئت مدیره سابق شرکت مسکن برق تهران است.

قابل توجه الف و آقای دکتر توکلی که انسان دلسوز و دوستداشتنی است!
بازپرس پرونده کلاهبرداری شرکت تعاونی مسکن اداره برق تهران در دادسرای خارک شخصی بوده (تا همین پیش از انتخابات مجلس) بنام م. د. ایشان تنها هنرش پیچیده کردن بیشتر پرونده به نفع دزدان و خلاصه در زمان دو سالی که ایشان بازپرس (بازرس و خلاصه همه کاره) این پرونده در دادسرای خارک تهران بود، حتی با ادبیات کوچه بازاری با ما مراجعه کنندگان برخورد میکرد و علنا میگفت که مقصر ما هستیم که زمین خریده ایم. اما جالت تر اینکه این آقا همین چند ماه پیش به نمایندگی؟ از طرف مردم رفته مجلس

همین است که آقای زیباکلام می گوید اقتصاد ایران یک اقتصاد مافیایی و فاسدی است. من اضافه میکنم و می گویم: در سرزمین من ایران هم دین و هم اخلاق و همه صفات نیک دیگر مثل امانتداری سالهای سال است که دیگر در آن دیار نیست. واقعا دارم با اشک این مطلب را می نویسم. شما تصور بکنید اگر در کشوری مثل نروژ حتی سر یک نفر کلاه میرفت و یا در مورد این پرونده چند هزار میلیاردی تابحال ده ها فیلم هم درست کرده بودند و علنا نشان میدادند اما در ایران اسم دزدان را به زور نام میبرند. البته تخم مرغ دزدها را بلافاصله مثل آن دو جوان نگونبخت اخیر به دار میزنند زیرا بیکس بودند و بی پناه. (1189205) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۵:۲۶:۴۶
فکر می کنید که چرا مراجع سکوت کرده اند؟ یا باید بگویند که اعدام مستحق اینهاست یا باید جلو اعدام را بگیرند. (1189239) (alef-3)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۵۸:۱۰
مراجع نبايد در اين خصوص اظهار نظر كنند. اين كار قاضيه!! (1189306) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۱۲:۰۰
استاد گرامی دکتر زیباکلام
بنده چون اطلاعات کافی در مورد این پرونده ندارم، در مورد آن قضاوت نمی کنم، لکن در مورد پاراگراف یکی به آخر آن نقدی بر نظر شما دارم و آن این است که اصلا خوب نیست که شما در مقام یک استاد دانشگاه، در برابر اقتصاد آدام اسمیتی دست های خود را بالا برده اید و تسلیم شده اید. یعنی عملا گفته اید که "نمی توانیم" و ما در اسلام چیزی به نام نمی توانیم نداریم. اگر امثال افرادی که نام برده اید و حتی کسی مثل آقای احمدی نژاد هم شکست خورده اند شاید به دلیل این است که افرادی مثل دکتر پژویان با افکار آدام اسمیتی و غربی امور را پیش برده اند. (1189263) (alef-3)
 
یک مهندس با حداقل حقوق قانون کار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۵۹:۰۵
من کاری به فرمایش دکتر زیبا کلام ندارم ولی شما بفرمایید چند سال زمان نیاز است تا امثال شما که اقتصاد آدام اسمیت را قبول ندارید کاری کنید و همان طور که فرموده اید می توانید با این همه مواهب الهی از حداقل سرپناه و خوردو خوراک و درمان برخوردار شویم (1189308) (alef-13)
 
محمد جواد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۳۹:۱۰
دوست عزيز
اقتصاد علم است كه بنيان آن هم رياضيات است.
نميشه دنبال قوم و قبيله اي كردن همه چيز باشيم
نميشه بخواهيم همه جي رو بنام خودمون بزنيم. اصلا چرا از اقتصاد علمي، احساس اسلام ستيزي ميكنيد.
تو يك ميز گرد راديويي دكتر زيبا كلام قشنگ گفت كه" هندي ها كه خيلي متعصب هستند، در عين داشتن اصول و رسوم خودشون، اقتصاد علمي رو هم دارن پياده ميكنن.
آدام اسميت كه بنيان گذار اقتصاد نوين هست رو مثل اديسون نگاه كني مشكل حل ميشه. دنبال برق اسلامي بودن يك خطا است.
مثل اينكه غربي ها بگن پزشكي ابوعلي سينا رو ولش كنيم و دنبال روش غربي يا مسيحي بگرديم. "علم علم است توسط هر كس كه بيان شود" (1189424) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۴۳:۱۴
ما هم نمی گوییم که ریاضیات اسلامی و غربی دارد یعنی در اسلام دو دو تا می شود چهار تا، در غرب هم دو دو تا می شود چهارتا. ولی مدل آدام اسمیت مشکلات خودش را دارد و برای همین هم است که 80 درصد ثروت جهان دست هزار نفر است. این که ما در برابر اقتصاد آدام اسمیتی بگوییم الا و بلا هیچ روش نوین دیگری نمی توان ارایه داد این بحث ماست نه اینکه حالا ما دنبال یک روشی مخالف ریاضیات و علوم برویم. (1193841) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۵۸:۰۷
واقع بین باشیم. نیست برادر من، هیچ جایگزینی نیست. اگر بود، کله گنده های اقتصاد مارکسیستی به داد شوروی می رسیدند و اقتصادانان چینی هم به سمت سرمایه داری نمی رفتند. تا این لحظه، هیچ مدلی تحت عنوان «بده و بستان مالی» (یا همان اقتصاد) نتوانسته جایگزین مدل آدام اسمیت شود. اگر مدلی دیگر وجود داشت، تا کنون در کشورهای مدعی «اقتصاد سوسیالیستی» (که چنین اقتصادی اصلاً وجود خارجی ندارد و همه اش شعار است) فکری کرده بودند. خب، شما که ظاهراً این همه حماسی هستید، چرا از همین آقای توکلی خودمان به عنوان یک اقتصاددان نمی خواهید مدل جدیدی پیشنهاد کند؟ حتماً خواهید فرمود: همه به غیر از احمدی نژاد افکار آدام اسمیتی دارند. در این صورت احمدی نژاد که 8 سال است تکروی می کند و گوشش به حرف هیچ اقتصاددانی بده کار نیست، سر از کجا درآورده است؟ وقتی همین آقای احمدی نژاد به همین آقایان «آدام اسمیتی» چراغ سبز می دهد تا یک لگن مانند پراید بین 15 تا 17 میلیون فروخته شود، تابع کدام اقتصاد است؟
البته این گفتار بدین معنا نیست که اقتصاد آدام اسمیتی بدون عیب است. متاسفانه این مدل عیوب خاص خودش را دارد و بازی در پازلهای آن شبیه به حرکت در زمین شطرنج خسته کننده است. (1189460) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۲۸:۰۲
اقتصاد علم است و حساب کتاب داره! و خيلي هم به روانشناسي، جامعه‌شناسي و تحليل رفتار انسان‌ها وابسته است.

تا وقتي افراد علم بودن اقتصاد، و علم بودن جامعه‌شناسي و روان‌شناسي رو قبول نداشته باشن اوضاع همينه.

تنها زماني مي‌شه اين تئوري رو نقض کرد که تئوري‌هاي روان‌شناسي، چامعه‌شناسي و اقتصدي بهتري ايجاد بشه. (1189535) (alef-13)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۲۰:۰۰
چطور فهمیدی در اسلام " نمی توانم " نداریم. از کدوم آیه و روایت این بینش رو درآوردی؟
آیات متعددی داریم مبنی بر نتوانستن و نتوانستن عیب نیست.
اما در اسلام به آزادی کسب و کار بها داده شده است و محدودیتها بسیار بسیار کم است. آنچه که در قانون کار ما آمده نه از اسلام بلکه از نگاه سوسیالیستی اخذ شده. اگر حضور ذهن داشته باشم ، در آن زمان نیز شورای محترم نگهبان آن را رد کرد و تشخیص مصلحت آن را تصویب کرد. قانون کار ما به نفع تولید نیست. تقریبا یکجانبه به نفع کارگر است . این سبب میشود که کار و کسب جدید به سختی بوجود بیاید و اشتغال زایی کم شود. وقتی کشوری با تکیه بر تولید ثروتمند شد به نسبت ثروت ، خود بخود رفاه کارگری افزایش پیدا میکند (بازار اشتغال که زیاد باشد حقوق و مزایای کارگر زیاد میشود) (1189651) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۱:۱۶:۵۵
دوست عزیز یک بار دیگه قانون کار رو بخون و فلسفه ایجاد قانون کار رو در اروپا مطالعه کن ببین قانون کار ایران واقعا طرف کارگره ؟
کدام کارگر ؟؟؟؟؟همین افزایش حقوق سال آینده بینن و بین الله مطابق با تورمه ؟
دوست عزیز حقوق کارمندان و کارگران رو از سال 70 تا 90 مقایسه کن ببین قانون واقعا طرف کارگره ؟ قانون کار اساسا باید فقط مدافع حق کارگر باشه نه میانجی کارگر و کارفرما . لابد انتظار داری مثل چین مردم به اسم کارگر برده بشن تا شما بگی بلی این قانون کار مناسبه . نه خیر عزیزم مردم از نظام اسلامی انتظار دارن که با هر مکتبی اقتصادشو بنا کرد یادش نرود که در کنارش دولت رفاه هم ایجاد شود (1191321) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۲:۵۸:۰۱
به نظر م دکتر بزویان ووزیر اقتصاد که مسئولیت اقتصاد یک ملت وکشور را بهعده دارند مقصرترند تا مدیر یک شرکت خصوصی دادستان این همه خرابکاری مسئولان رانمی بیند (1191778) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۴۹:۲۶
با تشکر از سایت الف ، بنظر میرسد این اظهار نظرهای مردم در پایین مطالب ، خود نوعی نظرسنجی و رفراندوم باشد و میتوان براحتی به نظرات اکثریت پی برد.ای کاش این گونه تلقی میشد و آنها را به صورت عمومی اعلام میکردید تا مسئولان متوجه شوند و بر روی نتایج این نظرسنجی ها تحلیل میکردید. (1189291) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۵۶:۲۸
اگر اكثريت استادان دانشگاه ما هم چون اقاي زيبا كلام درد جامعه و حق و حقوق افراد را داشتند وضعيت جامعه ما بسيار تا بسيار بهترين بود.
متاسفانه استادان ما شده اند توجيه گر (1189300) (alef-13)
 
نادعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۷:۵۹:۳۰
متاسفانه آقای زیبا کلام حرف زیاد زیادی می زند . اختلاس و رشوه دهی و رشوه گیری در این سطح در هر کشوری اتفاق می افتاد بالاترین مجازات را داشت و در ایران نیز بر اساس قانون احکام صادر شده است معلوم نیست آقای زیبا کلام از کدام دفاعیات سخن می گوید وقتی وضع آنقدر خراب است که آقای جهرمی از کار برکنار می شود و آقای خاوری فرار میکند آقای زیبا کلام می خواهد بگوید که احتمالا دفاعیات بیانگر بی گناهی آقایان است . آزاد اندیشی آقای زیبا کلام خوب است اما نه در این حد که از هر موضوعی بی جهت دفاع غلط نماید و افکار عمومی جامعه را که ملتهب است ملتهب تر نماید . قاعدتا همه اقشار جامعه از جمله اساتید محترم دانشگاه ها و آزاد اندیشان باید به اتفاقات جامعه برحسب تخصص و توان اطلاعاتی خود عکس العمل نشان بدهند نه اینکه بخواهند در صحنه جامعه و خصوصا مطبوعات مطرح باشند . (1189310) (alef-13)
 
بهزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۱۳:۵۶
بهترین جمله دکتر زیباکلام همان است که گفته :مشکل فساد در ایران ناشی از دولتی بودن اقتصاد است
اما برای مسئولین دولتی که رشوه می گیرند و فساد می کنند مثل دو نفر از محکومین به اعدام کنونی که از مسئولین دولتی هستند باید احکام سنگین صادر کرد جز اعدام، چون با اعدام زودتر خلاص می شوند
از یک اقتصاد با افکار روستایی که می خواهد اقتصاد سرمایه دارها را اداره کند انتظار بیشتر از این نمی رود که مدام فریب بخورد و عصبانی شود و بصورت عکس العملی تصمیم بگیرد (1189318) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۱۴:۳۹
متاسفانه انقدر ما به مسیرهای غلط عادت کردیم که همه چی‌ بازی شده واقعا باید ترسید از اول با اصول درست جلو نرفتیم متاسفانه از تجربیات بشری و علم کمک نگرفتیم و به اینجا رسیدیم.آخه مگه ممکن رئیس بانک صادراتو حتا به دادگاه فرا نخوندن آخه با اعدام ۳،۴ نفر چه چیزی حل می‌شه کدوم یکی‌ از آدمای اصلی‌ پروندههای بزرگ که از اول اجازه این دسترسیها به بیت‌المال رو دادن و خدوشون بیشتر از هر کسی‌ زی‌ نفع بودن تاحالا حتا به دادگاه فراخوانده شدن چرا هر روز مبلغ اختللس‌ها داره بزرگ تر می‌شه جالب ماها خودمونو زدیم به اون راه.اونایی که نفوذ ندران اعدام میشن و بقیه اگه درجه ۲ باشن فرا ریشون میدن اگه ۱ که اصلا کسی‌ جرات سوال نداره چون مگه می‌شه این آغایون اصلا فکر بدم حتا راجعبشون کرد.ما همه درگیر و در خوابیم فقط خدا نجاتمون بده .به شما قول میدم این تازه شروعش است.کیه می‌خواد جلوی کیه و بگیر خدا میدونه.به قول آقای زیبا کلم شوخی‌ می‌فرمائید .همه چیز خیلی‌ روشن .اگه قرار بود با صحبت از عدالت و اعدام کردن ۴ نفر کار درست بشه دنیا گلستان بود.آیا واقعا اعدام اون جوونی که فیلمش پخش شد و بخاطر پخش فیلمش اعدام شد جامعه رو رنج نداد. آره با یه دلً خوشکنک و ۴ تا مسکن می‌شه چند صباحی گفت همه چی‌ آرومه.ولی‌ ولی‌ مطمئا باشید یه برگشت بهمن واری هم خواهد بود همونجوری که تاحالا بود بد از ۳۵ سال باید اختلاسا هر روز کمتر میشد نه بیشتر کاش کمی‌ از منیّت و احساسات و منافع شخصی‌ میومدیم بیرون و به منافع دراز مدت هم ممون و ملتمون فکر میکردیم.امیدوارم چاپ بشه (1189321) (alef-13)
 
شاکر
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۱:۵۱:۰۲
با سلام
اقای زیبا کلام چرا برای اعدام جوونی که در کمال استیصال کاری را انجام داد که حداکثر مجازات ان تادیب بود. مقاله ننوشتید.چرا متاثر از این همه بی عدالتی ذر حق اقشار ضعیف جامعه نستید. بله اعدام هم یکی از مجازات های رایچ در کشور ماست که خیلی ها بخاطر یک هزارم جرم های اقای مه افرید به ان محکوم میشوند.
این اقایان وکلای چند ده میلیونی داشتند .اگر شما نگران خون نا حق هستید موارد زیادی هست که میتوانید نقش وجدان اگاه جامعه را به درستی انجام دهید
مفسد فی الارض بودن انها اظهر و من الشمس است
امیدوارم در وراء این سفسطه های شما مطامع دنیوی نباشد (1191409) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۱:۳۷:۱۵
این چه استدلالی است؟ چون آنها را اعدام کرده اند، پس باید اینها را هم اعدام کنند؟! (1192930) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۱۷:۰۷
ایا در پرونده ی سعید مرتضوی هم به التیام افکار عمومی اندیشیده اند؟!!!!!!! (1189326) (alef-10)
 
اصغر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۸:۴۶:۳۷
وقتی ما در اسلام داریم که دست دزد رو باید قطع کرد خب وقتی کسی در چنین حجم عظیمی از کیسه ملت میدزده و به جیب خودش میریزه اعدام براش حکم کمی هستش. هر کس رشوه بده و به این وسیله مبالغ بزرگ وام رو جذب کنه باید انتظار حکم اعدام رو داشته باشه. باید با فساد به اشد صورت مبارزه کرد و این فسادی که فساد فی الارض واقعی هستش رو ریشه کن کرد.
این که آقای زیباکلام ادعا دارن هیچ اقتصاد دولتی ای موفق نبوده باید خدمت ایشان عرض کنم که به همین چین امروز نگاه کنید. اقتصادش صد برابر ما دولتیه و بیشترین پیشرفت رو هم داشته. (1189355) (alef-13)
 
فضول
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۵۷:۱۹
رشوه گیرنده چی؟! (1190125) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۴:۴۸:۰۷
طبق اسلام، مجازات رشوه، قطع دست نيست. براي قطع دست دزد 26 شرط وجود دارد كه رشوه اساسا در اين مجموعه قرار نمي گيرد. (1192255) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۷:۳۳:۱۵
جرم ایشان هم فقط پرداخت رشوه نبوده ! (1192435) (alef-10)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۰۲:۴۲
اعتقاد بنده ئاین است که از امثال اقای خسروی باید استفاده بهینه نمود و به اسیب شناسی اقتصاد ایران و ممانعت از پولشویی پرداخت. اعدام چاره ساز نیست. ملت ایران خواهان برجیده شدن فساد اداری هستند نه اعدام عده ای به نام مبارزه با مفاسد ....
چشمها را باید شست جور دگر باید دید. (1189370) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۳:۴۴:۵۵
در دنیا عمدتا هکرها(اخلال گران امنیت اطلاعات) را استخدام و از هوش آنها جهت بستن راههای نفوذ و اطمینان بخشی سیستم استفاده میکنند (1192172) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۰۳:۵۵
"با اعدام مه آفرید امیرخسروی ها هیچ دردی دوا نمی شود. "حرف کاملا درستیه فساد باید از ریشه قطع بشه (1189372) (alef-10)
 
قلاوند
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۸:۵۱
این نظر طر فدار فراوان دارد در تایید این گفته ایا اگر سیستم با خسروی همکاری نمی کرد این اتفاق ومطمئن باشید مواردی که هست ولی رسانه ای نشده . می افتاد .چه بسا اگر اینهم از کنترل خارج نمیشد اب از اب تکان نمی خورد.. وبراحتی از کنار ان می گذشتند .......... (1189629) (alef-13)
 
يه بنده خدا !
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۱۱:۵۵
با سلام و احترام خدمت آقاي زيبا كلام.

بدون مقدمه ! آنقدر كه جوابيه شما كه در واقع قصد آن را نداشتيد مطول است كه از خواندن نيمي از آن منصرف شدم .

و امّا بعد : در نامه مرقومه جنابعالي خطاب به رئيس قوه قضا اشاره داشتيد كه متهم محكوم به اعدام چنين و چنان كرده و تعداد زيادي از شركتهاي زيان ده رو خريده و فعالشون كرده . به قول خودتون از يك كسب و كار كوچيك شروع و تبديل به اين غول شده كه در غرب به اينها امتياز و تشويق ميدن و ميشن كارآفرين برتر و .... .

دوست عزيز در اون تاپيك فرصتي نشد عرض كنم ولي اينجا عرض مي‌كنم كه كاملاً منطقي و قابل قبول است كه هر انسان سالمي فطرتاً يه هنرها و استعدادهاي شاخصي داره كه بقيه در اون زمينه بي بهره‌اند .
مثلاً همه انسانها ذاتاً يه جوهره‌اي از نقاشي دارن ولي از بين كرور كرور ايراني يكي ميشه كمال‌الملك كه داراي استعداد ويژه در اين رشته است .
قطعاً مردماني در زمان ايشان بوده‌اند كه مثلاً صداي خوشي داشتن ولي كمال‌الملك از آن بي بهره بوده است .

و شكي نيست از ميليونها ايراني استعدادهاي ويژه‌اي در حوزه اقتصاد و كارآفريني وجود دارند كه قادرند با هوش و استعداد خود از هيچ ظرف مدت زمان كوتاهي غول اقتصادي بسازن . البته اين هوش و استعداد مي‌تواند در جهت منفي يا مثبت آن بكار گرفته شود كه در صورت استفاده منفي رشد طرف ميشود برق‌آسا .

قطعاً دليلي وجود ندارد كه خسروي هم يكي از اين استعدادهاي نهفته نباشد . شخصاً نظرتنگ هم نيستم كه از پيشرفت ايشان ناراحت شوم .
اما موضوع اصلي اينجاست كه ايشان از پايه با زد و بند و تطميع و ارتشاء جرقة كارش رو زده .
در حاليكه مردم بسيار بسيار باهوشتر و كيّس‌تر از ايشان براي يه وام بانكي به روش حلال مستأصل مي‌شوند ايشان قادر بودن وامهايي بگيرند كه براي خيلي از ايرانيها حتي در خواب هم غير ممكن مي‌نمايد .

خودم هم در دام اطاله افتادم ولي دكتر جان ياد يه داستاني افتادم كه مصداق بارز مه‌آفريده .
يارو ميرفته دزدي ميكرده بعد بين فقرا تقسيم ميكرده و پيش خودش چرتكه مينداخته كه يه دزدي يه گناه و يه انفاق ده ثواب پس لاجرم نه ثواب از خدا طلبكار ميشم .

حكايت مه‌آفريد شما هم همينه . موضوع مورد اشاره شما درسته ، ولي به شرطي كه صغرا كبري كار كه تحصيل مال و وام و رد و بند و توسعه نيز درست و صحيح باشد .

به نظرم نكته انحرافي مطلب شما كه خيلي آروم از بغلش رد شديد همينه كه يادتون رفت ابتداي پرونده و چگونگي شكل‌گيري اين گروه يا به قول شما غول اقتصادي رو مطالعه كنيد .

والعاقبه اللمتقين (1189382) (alef-13)
 
کیوان
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۳:۲۳
من یک شرکت دارم کل سرمایم 50 میلیونه برای کارام باید اناغ اقسام شیرینی بدم بعد میخوای یکی کثل خسروی حق حساب نده چه ساده ای دوست عزیزم خسروی یک نابغست چون تو این وضعیت که برای همه یکسانه و هیچ کسم از پول بدش نمیاد تونسته این همه اشتغال ایجاد کنه واقعا به نظر من باید این ادم وزیر اقتصاد بشه چون خدایی نابغست (1189752) (alef-13)
 
شاهین
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۶:۰۱
این حرف که بعشی میگ ما برای بیست میلیون باید هزار جور ضامن داشته باشیم دسته اما این چیزیو به گردنه مه افرید نمیندازه این نشان از فاسد بودن سیستم بانکیه مه افریدم برای این که انسان با استعدادی بوده میخواسته رشد کنه ازش اخاذی میکردن نه این که مه افرید سیستم رو فاسد کرده بلکه سیستم به دنبال اخاذی از این انسان نخبه بوده (1189755) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۳۵:۳۲
رشوه دهنده و رشوه گیرنده از نظر شرعی با هم تفاوتی ندارند (1190271) (alef-7)
 
حسام
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۶:۲۶
چرا باید یه همچین نخبه ای رو اعدام کرد (1189757) (alef-13)
 
شهروز
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۸:۳۲
خدایی هیچ کس از پ.ل بدش نمیاد همه هم میدونن خیلی جاها از ادم رشوه میخوان اما این مه افرید هر کاری کرده واقعا جرات میخواد تو این دوره زمونه که همه به فکر کارای کوچک و منفعت شخصین این انقدر افکار بزرگ و بی نظیری داشته به نظر من باید دست این ادم رو بوسد و مجسمشو طلا گرفت (1189764) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۴۱:۱۰
جناب شهروز تا چه پولی باشه ؟ پول حلال ؟ پول حرام؟ (1190293) (alef-7)
 
داریوش
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۱۲:۰۹
کس که شرکتهای اب معدنی داماش صنایع غذایی دریاچه گهر درود لرستان تیم ورزش داماش تیم ورزشی گهر درود ام دی اف لوشان گروه ملی فولاد اهواز اهن و فولاد لوشان پروژه گردشگری رفک احداث تله کابین احداث هتل هفت ستاره شرکن پخش ایرانیان کترینگ ایرانیان گروه بسته بندی مواذ غذایی ستارگان حامی ده ها تیم ورزش کوک و بزرگ کار خانه سنگ اریا سه معدن فعال رو داشته واقعا حقش اعدامه؟؟؟؟؟؟؟؟شرم اوره (1189776) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۳۱:۲۰
عجب استدلالی اعدام حق بی پول هاست !!! (1190259) (alef-7)
 
امیر علی
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۱۳:۳۱
نمیدنم چرا این مه افرید همه کارهاشو که نگاه میکنم تو مناطق محرومه ایرانه؟ ازش خوشم اومده به نظرم اسمشو باید گذاشت ابر مرد اقتصاد ایران (1189783) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۹:۰۳
اونجا ها بانک هاش زیاد تو چشم نیست (1190252) (alef-7)
 
فضول
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۲:۳۷
زد و بند و تطميع و ارتشاء یک بازی دو طرفه است! باید راس هرم شرکت کننده در این بازی را هم محکوم کرد. (1190145) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۲۲:۳۶
با سپاس از انتشار جوابیه آقای دکتر زیباکلام..امیدوارم روزی سانسور به معنای اخص کلمه از کشور ما رخت برکند... (1189391) (alef-7)
 
علي
Europe
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۲۲:۴۶
مخلص كلام و واقعيت اين جمله است كه :
به بیان ساده تر اما تلخ تر، دادگاه می خواهد با اعدام مه آفرید امیرخسروی و دیگران و در حقیقت با قربانی کردن آنان نشان دهد که وصله فساد به نظام نمی چسبد و برعکس نظام چقدر در امر مبارزه با فساد جدی است. (1189392) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۲۳:۱۴
ضمن تائيد كامنت "يك پزشك" وتشكر از ايشان وسايت الف بابت درج آن بايد باطلاع برسانم كه تا زماني نظارت به مردم ونهادهاي مدني منتقل نگردد ،AUTHORITY داده شده از سوي مردم بصورت POWER باقي ميماند .اولي با نظارت واصلاحات و پايش هاي اجتماعي قابل كنترل بوده ولي براي دومي بدلي موجود نميباشد. تا زمانيكه نهادهاي مدني مستقل ورسانه هاي آزاد ومتعهد نتوانند به مسئوليتهاي خود عمل نمايند ودولت بجاي اجراي سياستهاي پولي ومالي برنامه هاي از پيش تعهد شده خود بصورت بنگاه اقتصادي عمل نمايد ، دائما شاهد بروز فساد از سوي هر دو سوي عوامل دولتي و مرتبطين با آنها خواهيم بود. ريشه هاي فساد در كليه امور به بسترهاي اقتصادي غير پاسخگو منتهي ميگردند . تمامي بدنه مديريت دولتي ومسئولين ما به دانش آموختگان بعد از انقلاب بر ميگردد وآنچه كه مي بينيم نتيجه تهي شدن معنويات واخلاق در اين بدنه اجرائي است ودليل دوام وبقا وبدتر شدن آنرا فقط ميتوان در پاسخگو نبودن به مردم يا همان صاحبان اصلي مملكت دانست.
واقعيتهاي مندرج در بند 12 مقاله را باور داشته باشيم وبدانيم تنها با ارشاد نميتوان جامعه را بطور اصولي اداره نمود.تا دير تر ازاين نشده با مردم آشتي تمائيم. (1189394) (alef-13)
 
محمد
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۲۳:۲۷
در تایید نظر آقای دکتر زیبا کلام اما از منظر مدیریتی ؛
1- اتفاق افتاده مشابه یک محصول نامنطبق در یک شرکت تولیدی میباشد که در بانک صادرات افتاد و علت آن عدم فرایند مناسب و عدم کنترل کیفیت مناسب میباشد .
2- عملا اختلاسی از دیدگاه حسابداری اتفاق نیافتاده بلکه حد اعتباری گروه مذکور بیش از حد اعطاء شده است .
3- اگر مبلغ اعتبار اعطا شده 3000 میلیارد باشد و تعداد کارکنان گروه 17000 نفر ، سرانه مبلغ 176 میلیون ریال میشود . این سرانه در خیلی از شرکتهای بورسی قابل مشاهده است .
4- خیلی از شرکتهای دولتی با گرفتن اعتبار از مردم و بخش خصوصی بدون دادن بهره این مبلغ را بدهکار میباشند . به نظر میرسد حداقل حسن این گروه این بوده که بهره وامش را میداده است .
5- جالب است حجم بالای معوقات بانکی در زمان تصدی آقای جهرمی در وزارت کار و اصرار بیش از حد ایشان بر اجراء طرح کارگاههای زود بازده بود. و این اتفاق هم در زمان مدیریت ایشان در بانک صادرات اتفاق افتاد . (1189395) (alef-13)
 
سعید
Germany
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۳:۳۹:۳۱
من آشنایی داشتم که درخواست وام 100 میلیونی کرده بود اشتباها بهش میخواستن یک میلیاردی بدن، دونگی میکرد که کارش درست شه و اشتباه اصلاح شه!

ما فکر میکردیم اون زمان دارن پول نفت روبا این طرح مسخره دارن دور میریزن، الان فهمیدیم که براشون نون خوبی داشته (1191790) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۲۳:۳۶
بسياري از احکام و حدود اسلام جنبه پيشگيرانه دارد بايد به اين توجه داشت که قاضي ادله صدور حکم خود را دارد و انها نيز متدين هستند و حاضر نيستند اخرت خود را به ارازاني بفروشند بلکه مبتني بر ادله قضاوت در اسلام حداکثر حکم را که درس عبرت براي ديگران باشد در نظر گرفته اند.
بديهي است که رشوه هاي ميلياردي دادن، کيفهاي پر از پول و طلا و تحت تاثير فساد قرار دادن بخش عظيمي از اقتصاد مي تواند مصداق افساد في الارض باشد
درست است که ما بايد سيستم را درست کنيم و مبارزه به علت را در اولويت مبارزه با معلول قرار دهيم اما به قول قران در شرايطي:
وَ لَا تَأْخُذْكمُ بهِِمَا رَأْفَةٌ فىِ دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الاَْخِر (1189397) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۵:۲۹
سروران عزیزم خواهش میکنم توجه کنید دلایل ما برای محکوم کردن مه افرید چیست؟؟؟؟ چیزی که در رسانه ها منتشر شده ...حال ایا خود ما تحقیق کرده ایم ؟؟؟؟این اقا 18000 نفر میگن کارمند داشته اگر درامد ما از نفت رو 500 هزار میلیارد در سال در نظر بگیریم که تقریبا هم همینقدره و این سه هزار میلیاردی رو که میگن این اقا گرفته یعنی این اقا تقریبا یک قسمت از صد و پنجاه قسمت در امد نفت رو باهاش 18 هزار نفر رو برده سر کار.... 18000 ضرب در 150 تقریبا مساوی دو نیم میلیون کمی هم بیشتر یعنی اگه صدو پنجاه نفر مثله این اقا اصلا خلافم میکردن 3000 میلیارد میگرفتن با این پول هیجده هزار نفر رو میبردن سر کار با این پول میشد در سال تقریبا دو و نیم میلیون یا بیشتر ادم بره سر کارحساب کنید با خونوادهاشون میشن چند نفر؟؟ یعنی ایران میشد گلستان نکته دیگه این اقا بر عکس چیزی که همه فکر میکنن سه هزار میلیارد پول نقد گرفته اینطور نیست بلکه اعتبار بوده حال بگذریم ... این اقا به نظر من تخلف نکرده چون در حالت اضطرار بوده باید حقوق هیجده هزار نفر رو میداده رشوه رو ازش خواستن اخرین جلسه هم که حرفاش نا تموم موند چطور میشه یه بانک که سقف اعتباراتش مشخصه به این اقا چند هزار میلیارد اعتبار بده و مقامات بالاتر بانک در جریان نباشن به نظر من این ادم شایسته تقدیره چون خودش گفت با وجود این که امکان فرار رو داشت موند تو ایران پس میدونسته که کاری جز خدمت نکرده و ازش اخاذی کردن ادمایی مثل این هر جای دنیا باشن ازشون تقدیر میکنن و ازشون صد ها کتاب تو دنیا مینویسن در ضمن سال پیش در رسانه ها خوندم این اقا 4700 میلیارد دارایی داره الان با حساب تورم بیشترم شده پس نگرانی از برگرداندن پولم نیست (1189622) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۵:۰۷:۵۶
جناب احمد لطفا اگه میخوای بذل و بخشش کنی از کیسه خودت ببخش (1190388) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۰۹:۴۱
فقط بعضی از متهمین از در مخصوص این متدینین وارد دادگاه میشوند! و این چنین به سیره مولا علی(ع) عمل میکنند!!! (1190173) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۵۱:۵۲
با تقدیم سلام و احترام فراوان خدمت جناب دکتر زیبا کلام :ضمن درست و بجا دانستن مواضع شما اگر همه ی انانی که میتوانند با بیان و گفتار صادقانه و مستدل از ریختن خون کسانی که ممکن است مستحق ان نباشند جلوگیری کنند بسیار مفید هم به حال جامعه کنونی هم برای قیامتی که همه باید در مقابل ذره ذره ی اعمال خصوصا حق الناس پاسخگو باشیم باشند ایاذاعدام خداداد از کدام اختلاس جلوگیری کرد ؟ایا کسانی که فقط از طریق قدرت های یک شبه میلیاردها دلار ثروت شخصی و نه اجتماعی اندوختند ونه تنها پاسخگو نیستند که ادعا میکنند اموالشان را در جهت تقویت دین استفاده میکنند بیشتر مستحق مجازات نیستند ؟بهترین کار ممکن ایجاد راه های جلوگیری کننده و ایجاد ساز و کار پیشگیری از این مفاسد است کاری که اروپا سالهاست انجام میدهد بهترین قدرت اقتصادی در المان فرانسه و کشورهای اسکاندیناوی وجود دارد بدون پشتوانه ارز نفتی با رشد اقتصادی بالا و تورم پایین و رفاه مطلوب . (1189444) (alef-13)
 
شهرآشوب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۵۶:۰۱
و باز هم دکتر زیباکلام پابرهنه و جفت پا پرید وسط ماجرا. آقای دکتر زیباکلام فقط تمایل دارند که یک حرف متفاوت بزنند تا مطرح بشوند. مطمئن باشید که اگر دادگاه حکم اعدام صادر نمی کرد الان نوشته آقای دکتر در حمایت از بحث اعدام این آقایان بود. بالاخره سیستم اقتصادی ما مشکل دارد ولی نمی توان به این بهانه مجرمین را به اعدام یا حبس ها طولانی مدت محکوم نکرد. چرا خیلی از افراد دیگر در این سیستم معیوب اقتصادی ما دچار این نوع تخلف نشدند؟ این حرف آقای دکتر مثل این هست که بگوییم چون یک نفر قاتل محصول یک سیستم معلول اجتماعی هست پس بنابراین مجازات اعدام در حقش ظلم است. در ضمن بنده متن دفاعیات نسبتا مفصل آقای مه آفرید خسروی را اگر اشتباه نکنم در همین سایت الف هم خواندم. هم باید با عاملان رفتارهای قانون شکنانه برخورد کرد و هم باید با ریشه برخورد کرد. (1189451) (alef-13)
 
شزيفي
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۰۹:۵۸:۳۳
چرا دفاعيات 50 صفحه اي خسروي منتشر نمي شود
آقاي زيبا كلام حالا با اين دفاعيات چيزي در آن آخرت داريد به كمك شما بيايد (1189462) (alef-7)
 
ارسلان
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۰۲:۱۴
سلام
جناب اقای زیبا کلام
افرین بر غیرت ومردانگی ات
کسی که در بند است و به فکر کشور و کار آفرینی کرده (کار آفرین)بوده و18000 نفر را مشغول به کار کرده
دولت باید بیشتر از این ها بهش وام بدهد وبیکاری این کشور را سرو سامان بدهد
آقای دکتر زیبا کلام شیر مادرت بر تو حلال (1189471) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۰۵:۴۲
من کارمند اگر فاسد نباشم ارباب رجوع نمیتواند کاری بکند پس اعدام مستحق مدیران فاسد است. (1189481) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۲۴:۰۴
به نظر من كشور جز با حضور افراد زحمتكش و متفكر مانند امير خسروي ها ساخته نميشود. اگراين چند نفر محاكمه و اعدام شوند ديگران كه امير خسروي ها را مي شناسند جرات ورود و سرمايه گذاري و آبادي كشور را پيدا نمي كنند و اثر اقتصادي بد طولاني مدت خواهد داشت. (1189525) (alef-13)
 
سوال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۳۸:۴۶
در هر صورت مه آفرید مجرم است و باید متناسب با جرمش، مکافات ببیند(نمی دانم بر اساس قوانین موجود اعدام مستحق اوست یا نه). حرف آقا ی دکتر زیبا کلام نیز درست است که نظام اقتصادی ایران ایرادات اساسی دارد و بعضا فساد پرور اما آیا می توانیم بگوییم چون نظامات ایراد دارند پس دیگر به تخلف کسی رسیدگی نشود؟ نمی دانم چرا یک دفعه یاد ژان وال ژان افتادم (1189559) (alef-13)
 
یک هم میهن
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۴۷:۳۴
من با نظرات ایشان موافقم و اینکه چرا اینقدر در مورد این مسئله بحث میکنید و نظر میدید. بیچاره خانواده هاشون از استرس و غصه دق کردن ...اگه مردی براش حکم اعدام صادر شده و به گفته خودتون حقشه چرا منتخب مرد اقتصاد سال 91 اعلامش میکنید.... خودتون هم توش موندید....یه مسئله ای رو اونقدر دراز کردید و کشش دادین که حالا نمی تونید جمعش کنید چرا که حق با مردم فهیم و با درک . اعدام اعدام اعدام به چه جرمی ؟ به جرم پولشویی رشوه دادن به کی ؟ به خود شما ......چرا اسم اونایی که پای این رشوه ها رو امضا کردن و حالا صداشون در نمیاد رو عنوان نمیکنید...مه آفرید یک انسان کارساز با مغز و فکر اقتصادی و مرد هست بود و خواهد بود البته اگه شما ها بذارید.... خدا از سر تقصیرات شما ....گذره....سانسور نکنید مگه آزادی بیان در مملکت ما رواج نداره چرا حرف همه رو نمیذارید... مه آفرید عقل داشت اما حیف توی این مملکت ازش استفاده کرد باید می رفت و..... بهش مدال هم میدادن...وا اسفا (1189577) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۴۹:۳۶
با سلام
چرا دفاعیات آقای مه افرید امیر خسروی را چاپ نمیکن
هر کسی توی دنیا حق دارد از خودش دفاع کنه
مگر در دین اسلام نیومده مگر ما مسلمان نیستیم
مگر نه اینکه این اقا 17000 نفر رامشغول به کار کرده
این اقا حق نداره 17 کلمه از خودش دفاع کنه
چرا با اقایی ذنوزی هیچ کاری نکردن چون پشت قوی بود چون بیشتر باج داد
اقای خسروی بقول خود دادستانی هیچ پولی از کشور خارج نکرده بود هیچ قسط عقب افتاده نداشت این اقا حقش اعدامه (1189583) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۷:۲۲:۱۶
تمام اموال زنوزي وكارخانحات را كرفتند حتي فرش هاي خونه اش فكر ميكنيد كار خوب كرده اند (1190831) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۱:۴۹
اعدام مه آفرید برای اثبات ادعای برخورد اشتباه است. تخریب کنندگان زیرساختهای فرهنگی واقتصادی در سطوح مدیریتی بالا هستند وبه هیچ عنوان قابل پیگرد نیستند. بنده شخصا مدیرانی را با ظاهری به شدت اسلامی میشناسم که به فرآیندهای پیچیده فساد مالی متصل هستند که نه دزدی است نه اختلاس و نه رشوه. فرآیندفساد به فرآیند" تصمیم گیریهای" بر میگردد. در کشوری که "تصمیم گیری "دراقتصاددولتی یک فرآیند"ذهنی" و غیر قابل کنترل است آلوده ترین اقتصاد را دارا میباشد. (1189590) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۶:۴۸
با سلام
این قضیه را خود رهبری با درایت وعدل وانصافشون فقط میتونن حل کنن که حقی از کسی ضایع نشه اگه این اقا 17000 نفر نیرو داشته حقش اعدام نیست باید بهش مدال هم بدن که توی این اوضاع اقتصادی این همه رامشغول به کار کرده (1189602) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۶:۵۱
سروران عزیزم خواهش میکنم توجه کنید دلایل ما برای محکوم کردن مه افرید چیست؟؟؟؟ چیزی که در رسانه ها منتشر شده ...حال ایا خود ما تحقیق کرده ایم ؟؟؟؟این اقا 18000 نفر میگن کارمند داشته اگر درامد ما از نفت رو 500 هزار میلیارد در سال در نظر بگیریم که تقریبا هم همینقدره و این سه هزار میلیاردی رو که میگن این اقا گرفته یعنی این اقا تقریبا یک قسمت از صد و پنجاه قسمت در امد نفت رو باهاش 18 هزار نفر رو برده سر کار.... 18000 ضرب در 150 تقریبا مساوی دو نیم میلیون کمی هم بیشتر یعنی اگه صدو پنجاه نفر مثله این اقا اصلا خلافم میکردن 3000 میلیارد میگرفتن با این پول هیجده هزار نفر رو میبردن سر کار با این پول میشد در سال تقریبا دو و نیم میلیون یا بیشتر ادم بره سر کارحساب کنید با خونوادهاشون میشن چند نفر؟؟ یعنی ایران میشد گلستان نکته دیگه این اقا بر عکس چیزی که همه فکر میکنن سه هزار میلیارد پول نقد گرفته اینطور نیست بلکه اعتبار بوده حال بگذریم ... این اقا به نظر من تخلف نکرده چون در حالت اضطرار بوده باید حقوق هیجده هزار نفر رو میداده رشوه رو ازش خواستن اخرین جلسه هم که حرفاش نا تموم موند چطور میشه یه بانک که سقف اعتباراتش مشخصه به این اقا چند هزار میلیارد اعتبار بده و مقامات بالاتر بانک در جریان نباشن به نظر من این ادم شایسته تقدیره چون خودش گفت با وجود این که امکان فرار رو داشت موند تو ایران پس میدونسته که کاری جز خدمت نکرده و ازش اخاذی کردن ادمایی مثل این هر جای دنیا باشن ازشون تقدیر میکنن و ازشون صد ها کتاب تو دنیا مینویسن در ضمن سال پیش در رسانه ها خوندم این اقا 4700 میلیارد دارایی داره الان با حساب تورم بیشترم شده پس نگرانی از برگرداندن پولم نیست (1189603) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۵:۱۱:۰۵
جناب احمد ظاهرا جو گیر شده ای منظورت از ما کیه ؟ مگه ما داریم مه افرید را محکوم میکنیم ؟ مگه ما مفتشیم که بریم تحقیق کنیم ؟ (1190398) (alef-7)
 
محسن
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۰:۵۷:۳۵
یکی پیدا شده اومده پول گرفته به قول رسانه ها سه هزار میلیارد بعد این رو تبدیل به دارایی روی خاک کرده مثل شرکت و کارخونه یعنی ارزش افزوده ایجاد کرده این که شایسته تقدیره بقیه میگیرن میرن دلالی میکنن باهاش رستورانو کافی شاپ میسازن یه عده هم میگذارن بانک این که باهاش کارای ارزنده کرده مثلا این نمیگرفت چی میشد مگه نمیگن قرار بوده با این پول کار بشه خوب این بدبخت کار کرده حالا تو این مسیر ازش هزار جور اخاذی کردن نکته دیگه مطابق با استانداردهای جهانی در کارخانه های فولاد به ازای هر کارگر یک میلیارد تومان به پول ما سرمایه خوابیده یعنی کارخانه فولاد این اقا که 5 هزار کارگر داره پنج هزار میلیارد می ارزه به غیر از بیست کارخونه ی دیگش بعدم تو حکم این ادم استناد شده به فتوای مراجع در حالی که اون اقایون تکذیب کردن و مرجع تشخیص اخلال در نظام اقتصادیم بانک مرکزیه که اونم در 18 صفحه گفته اخلال نیست چطور در قضیه اخلال گران ارزی قوه قضاییه منتظر جواب بانک مرکزی بود ولی در این قضیه بانک مرکزی گفته اخلال نیست اما قوه قضاییه قانع نشده!!!!! چرا چون گفته شده خود ان سازمان درگیر این قضیه بوده بر فرض چند نفری در ان سازمان درگیر بودند مگر میشود به این بهانه صلاحیت نظر دادن یک سازمان را از ان گرفت نکته دیگر که بزگترین اقتصاد دانان و حقوق دانان ایران مثل دکتر کاشانی این قضیه را اخلال نمیداند بعد قاضی به تنهایی علم پیدا کرده که اخلال است؟؟؟ این اقا به نظر من جزو بزرگترین نوابغ دنیاست چون یه زنجیره تولید درست کرده یعنی همه نیازهای مجموعش در خود مجموعش برطرف میشده در نتیجه قیمت تمام شده رو میاورده پایین خوب یادمه این اقارو وقتی گرفتن قیمت اهن رفت بالا پس این که میگن باند بوده به نظر من به دلیل کم بودن سواد است و یا میگویند این اقا پولها رو در کیف های مشکی جابه جا میکرده ؟؟؟مساله رنگ کیف هاست؟؟؟ خوب این اقا میخواسته سیصد میلیون پول رو جا به جا کنه میگذاشته تو چی؟ نکنه باید میذاشته تو گونیه پیاز بعد یه جوری جلوه دادن که انگار مافیا بوده این ادم این همه به ورزش خدمت کرده میتونید وضعیت تیم هاشو الان ببینید چجوریه قبل از اینکه دستگیر بشه چطور بود نکته دیگه این که این اقا از خیرین بسیار مشهور در استان گیلانه مفسد فی الارض به این ادم اصلا نمیچسبه برادرشم گفت ما اعتبار گرفتیم هزار میلیاردشم برگردوندیم در موعد مقرر بدهی معوقه هم نداشتن یادمه چند وقت پیش بود که میگفتن یه عده ادم فقط چند هزار میلیارد بدهی معوقه دارن !!!! به نظر من مه افرید قربانی و گرفتار یه توطئه شده جان چند مسلمان در خطره ما چمون شده وای به حال ما من مطمئنم دستگاه قضایی خیر خواهه اما یه عده یا به دلیل سو تفاهم یا دعواهای سیاسی یا قرض ورزی که هیچ کدومش به نظر من به این ادم مربوط نیست دارن مارو از داشتن همچین نابغه ای محروم میکنن یعنی نکنه به دلهای ما قفل غفلت زدند اگه اینطوره وا مصیبتا در اخر از ته دل میگم خدایا قفل های غفلت را از قلوب ما بگشا و ما رو به راه راست هدایت کن ببخشید زیاد حرف زدم (1189605) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۷:۰۴:۰۹
جناب محسن از این پولا کجا میدن یه مقدار منم میخوام قول میدم منم اونا رو تبدیل به دارایی رو خاک کنم (شوخی کردم) . اخه این مطالب چیه که از خودت میگی ؟ واقعا چی به شما میرسه ؟ اخه اگه با رشوه هم بشه اعتبار گرفت ادم باید این کار رابکنه؟ اخه خدا چی گفته ؟ در حکم شرعی به فتوای تمام علما داریم که اگر برای خرید مسکن وام میگیری حق نداری اونو در راه دیگه ای مصرف کنی . اخه این چه توجیه ای که من از راه کسب درامد حرام میخوام به مردم خدمت کنم . کجای قران اینو نوشته , مگه ما مسلمانیم نیستیم , کجای دین ما گفته برای اینکه کارمون راه بیفته مجازیم رشوه بدیم ؟ ایا رشوه,ارتشا ,اختلاس , اسمش نبوغه ؟ من به عنوان یک فرد از این کشور اگر در جریان این اختلاس حقی از من ضایع شده به واسطه این اقا , حاضرم بگذرم و راضی نیستم که ایشان اعدام شود . اما واقعا از توجیهات امثال شما حالم بهم میخوره . (1190777) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۳:۳۶:۰۲
باشه شما میتونید از این به قول شما توجیهات حالتون به هم بخوره اما دوست عزیز مساله اینجاست که این اقا پول برای بازرگانی که باعث هیچ رشدی در مملکت نمیشه رو با سود بسیار بالا گرفته بعد اونو اورده تو تولید بدهی هاشم به موقع میداده تو رو خدا به این فکر نباش که الان فقط یه نظر بدی منو قانع کنی یه بار تو زندگیمون یاد بگیریم جلوی حرف حق هیچی نگیم انسان هایی که به هر قیمت میخوان بگن حرفشون درسته زیادن اما ادامایی که گوش میکنن کم من نمیخوام بگم شما اشتباه میکنی اما سوال من اینه وقتی سیستم اینجوریه کسی جز یا این کارها نمیتونه کارای بزرگ بکنه ایا فرقی داره با ادمای گردن کلفتی که این تسهیلاتو میگیرن هیچ کاریم انجام نمیدن هیچ کسیم جرات نداره چپ نگاشون کنه اگه شما این ادمارو نمیشناسی من خیلی میشناسم اتفا قا به نظر من اگر این مه افریی خیلی رانت داشت گیر نمیافتاد ودر ضمن گر حکم شود که مست گیرند در شهر هر انچه هست گیرند (1192154) (alef-13)
 
اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۴:۴۴:۵۰
دوست عزیز چه لزومی داره همه کارهای به قول شما بزرگ انجام بدن؟ یه مثال میزنم یه قاچاقچی مواد مخدر بیاد با پول تباه کردن جوونهای مردم کمپ ترک اعتیاد بزنه بعد انتظار تشویق هم داشته باشه ، آیا منطقی هست ؟ ضمنا خلاف عده ای هیچوقت مجوز خلاف بقیه نیست که اگه همه دارن دزدی میکنن پس من هم برم دزد بشم ! (1192251) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۱۶:۲۸
متاسفم برای این مثالت ای ها خدمت و تلاش شبانه روزی اونم در عرض بیست سال کردن من نمیفهمم اخه بابا قرار بوده با این پولها کار بشه اگر این اقا نمیگرفت من قسم میخورم بقیه میگرفتن باهاش کارم نمیکردن این گرفته باهاش اشتغال ایجاد کرده الانم داراییهاش چند برابر بدهی هاشه من نمیدنم اصلا مشکل چیه بهترین شخص واسه نظر دادن کارگراشن (1192610) (alef-10)
 
هاشم
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۲۲:۱۱
به نظر من دارایی های مه افرید حداقل ده هزار میلیارده مواظب باشین نخورن بعضیا (1192619) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۲۸:۳۲
چرا ارزش اموال مه افرید کم ارزیابی کردن نکنه..............................لطفا جهت شفاف سازی نظراتو چاپ کنید اقایون دارم فریاد میزنم کسانی که میخوان مه افرید زمین بخوره خاءنن وقتی کسی که مردم انقدر دوسش دارن و خدمت کرده داره میخوره زمین وقتی این قضیرو بیشترین استفادرو رسانه های خارجی کردن ایا این سوال پیش نماید کسانی میخواهند خیانت کنند و نظام را براندازی کنن من هشدار دادم (1192627) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۲۹:۵۶
بعضی افراد برای منفعت شخصی مه افرید رو اذیت کردن و این قضیرو رسانه ای کردن در حالی که اونه معلوم نیست چه اهدافی دارن میخوان به نظام ضربه بزنن (1192630) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۵:۳۲:۵۷
اکبر آقا شما معلومه توی این مملکت کار آفرینی نکردی اولا همه کارآفرینان دغدغه‌هایشان اینست که کار بزرگ انجام بدهند نه اینکه درجا بزنند ثانیا کار کوچک م که بخواهند انجام بدهند باز هم باید حق حساب آقایون را بدهند (1194100) (alef-10)
 
تاجیک
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۰:۴۶
سلام حداقل یکی از مدیران دولتی مانندخدا مرادمعاون وزیرهم اگر در بین اعدام شدگان بود این شبهات پیش نمی اید چرا که ما همیشه افراد فرعی را اعدام میکنیم نه اصلی وعامل ها را البته این رافع اعدام امیر خسروی ها نیست واینها نیز باید اعدام شوند ولی اصلی ها گم نشوند و مانند چین وزیری ووکیلی اعدام شود تا ریشه فساد خشک گردد. (1189612) (alef-13)
 
بهاري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۴:۵۶
چطور در 20سال گذشته كه ايشان 18000نفر را مشغول بكار كرده بود مفسد بزرگ اقتصادي نبود الان هم براي لاپوشاني حكم اعدام گرفت درواقع براي نجات ديگران دارد قرباني ميشود (1189618) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۵:۱۲
اقای خسروی رو باید وزیر اقتصاد یا وزیر کار بکنن (1189620) (alef-13)
 
موسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۰۶:۰۶
افکار عمومی وقتی رفتار قوه قضائیه عادلانه میداند که دانه درشتها مانند جهرمی ها مجلسیان درمقابل قانون قرارگیرند (1189623) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۸:۱۰
جناب موسی از نظر شما امیر منصور اریا دانه متوسط است (1190248) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۲۶:۳۲
از همین کامنتها مشخص می شود که مردم چه قدر بینا هستند وهوشیار (1189670) (alef-13)
 
الف.ص
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۳۴:۳۵
جناب آقای زیبا کلام با نظر شما موافقم
عملکرد شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا
اشتغال و نرخ بیکاری به عنوان شاخص های اقتصادی پویا و پر رونق تلقی می شود که الزامات آن به حرکت در آوردن همه اجزا و عناصر اقتصادی و بازار است. تلاش دولت با توجه به دو رقمی بودن نرخ بیکاری در کشور و حجم بالای متقاضیان جویای کار و فارغ التحصیلان دانشگاهی به بازار کار باعث شده تا برنامه های اشتغال در سالهای اخیر به طور جدی تری دنبال شود. در این راستا باید اشاره کرد به بیانات گوهر بار رهبر معظم انقلاب که سال 91 را سال حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیدند. کارشناسان اقتصادی معتقد هستند در سال 91 برای هر شغل پایدار حدود 120 میلیون تومان سرمایه مورد نیاز می باشد. شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا توانست در حدود 15 سال از فعالیت اقتصادی خودحدود 45شرکت را در زمینه های مختلف صنعتی و خدماتی و کشاورزی راه اندازی نماید و کارنامه قابل قبولی را از خود ارائه نماید. و بر اساس لیست پیوست تعداد کل کارکنان شرکت های مجموعه قبل از جریان بازداشتها و شکایت بانک صادرات ایران (آقای جهرمی) 16003 نفر به صورت مستقیم در گروه مشغول به کار بوده و تعداد2246 نفربه عنوان نیروهای پیمانکاری در زمان اجرای پروژه ها برای تسطیح و خاکبرداری و کارهای عملیات اجرایی و ساختمانی و سایر کارهای خدماتی مشغول به کار بوده اند و مجموع کارکنان قبل از شکایت آقای جهرمی 18249 نفر بوده و با توجه به عملکرد رسانه ها و تبلیغات گسترده بر علیه شرکت گروه ملی اهواز و امیر منصور آریا و بازداشت مدیران ارشد تعداد نیروهای مجموعه به 11655 نفر تقلیل یافته است . آمار مقایسه ایی نشان می دهد که حدود 6594 نفر از نیروها تعدیل شده که تعدیل این تعداد نیرو به دلیل بازداشت مدیران و عدم برنامه در مدت 16 ماهه می باشد. ضمناً چنانچه با درایت،شکایت بانک صادرات دنبال می شد و موضوع بزرگ نمایی نمی شد مطمئناً نه تنها این تعداد نیرو اخراج نشده بودند بلکه تعداد حداقل 2000 نفر هم با تکمیل پروژه ها و توسعه شرکتها بر اساس برنامه تدوین شده به تعداد کل اشتغال شرکتهای گروه آریا افزوده می شد.
آثار مثبت اقتصادی و صنعتی فعالیتهای مجموعه :
1-جلوگیری از خروج ارز از کشور از طریق افزایش توان تولید داخلی
1-1-کارخانه گروه صنعتی نمونه منصور گیلان : پیشرفت صنایع MDF در بخش های تولید MDF و چسب و روکش و نیز نصب روکش
1-2- کارخانه آب معدنی صنایع غذایی گهر لرستان:تولید صنعتی آب معدنی و نوشیدنی درود لرستان مطابق با استاندارد اروپا
1-3-کارخانه آهن و فولاد لوشان:تولید انواع مقاطع فلزی و تیر ورق های سینوسی با استاندارد روز دنیا
1-4-کارخانه سیلیکون متال: تولید صفحات خورشیدی و چیپهای کامپیوتری ،سلول های خورشیدی (فتوولتاییک)، میکروسیلیس،سلولهای خورشیدی،چانک سیلیکون،سیلیکون متال،ماژول سلولهای خورشیدی و سیستمهای فتوولتاییک از محصولات تولیدی این کارخانه خواهد بود.
1-5- گروه گردشگری درفک(صنعت توریسم): با توجه به اینکه کشورمان به لحاظ منایع تاریخی جزء 5 کشور برتر دنیا و به لحاظ منابع طبیعی جزء 10 کشور برتر دنیا و به لحاظ تنوع صنایع دستی جزء 3 کشور برتر دنیا می باشد و از جهتی هم صنعت گردشگری بعد از صنعت نفت جایگاه دوم را به خود اختصاص نموده است می توان با اجرای پروژه های درفک ، لنگرود و ماسوله درآمد قابل توجهی را در این زمینه ایجاد کرد.
2-کارآفرینی و افزایش فرصت شغلی در کشور عزیزمان ایران
3-پیروی از اصل 44 قانون اساسی و به سوددهی رساندن چهار شرکت واگذار شده از سوی سازمان خصوصی سازی.
4-مصرف تسهیلات دریافتی جهت پیشرفت طرحهای توسعه ای و ورود فن آوریهای روز صنعتی و تامین مواد اولیه کارخانجات.
5-پیش بینی افزایش فرصتهای شغلی از طریق گسترش طرحهای توسعه و اجرای پروژه ها به بیش از 000/50 فرصت شغلی جدید طی سه سال آینده .

اسامی شرکتهای زیر مجموعه آریا:

نام شرکت: تعداد اشتغال مستقیم:

1.توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا 155
2.آب معدنی داماش گیلان 170
3.امیر منصور ایرانیان 460
4.آهن و فولاد لوشان 350
5.شفاف شیمی پلاست 70
6.ستارگان امیر منصور 50
7.معدن شکافان تهران 110
8.میثاق گیلان 20
9.پی سنگ گستر 14
10.خدمات مشاوره و مدیریت تدبیر منصور 200
11.باشگاه ورزشی داماش ایرانیان 51
12.نوآوران صنعت الکترونیک قم 180
13.تجارت گستران منصور 170
14.گروه ملی صنعتی فولاد ایران 3450
15.ماشین سازی لرستان 410
16.خدمات مهندسی خط و ابنیه راه آهن (تراورس) 7300
17.سامانه های برنامه ریزی منابع کرانه 90
18.مدیریت پردازش زمان 140
19.فولاد اکسین خوزستان 800
20.کیمه طرح ایرانیان 20
21.داماش ترابر ایرانیان 85
22.ایمن ترابر ایرانیان 70
23.ترچین طبخ ایرانیان 95
24.کارگزاری امین سهم 25
25.آریا سنگ جام 60
26.باشگاه ورزشی گهر زاگرس درود 18
27.سبک سازان لوشان 280
28.باشگاه ورزشی استقلال خوزستان 25
29.صنایع غذایی دریاچه گهر لرستان 460
30.گروه صنعتی نمونه منصور گیلان 350
31.گروه گردشگری درفک 202
32.سیمان فاراب شمال 5
33سیمانهای نفت بروجرد 4
34.سیمان های نفت ماه نشان 7
35.گروه صنعتی شیشه مارلیک 57
36.گسترش منیزیم آریا 35
37.مروارید درخشان آریا 15 (1189689) (alef-13)
 
عبدلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۲:۱۳:۳۴
واقعا چنین ابرمردی حقش اعدام است . امیدوارم تجدید نظر مجدد گردد. البته اگر خدا بخواهد میشود . (1191458) (alef-10)
 
a
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۳:۲۲:۲۸
حقش اعدام هست یا نیست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1192133) (alef-13)
 
بهمن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۳:۵۵:۴۶
توی کشوری که کلیه ساختارهاش بر مبنای اقتصاد بازار و دلالی بنا شده (از وضعیت اخذ مالیات و سایر امکانات بانکی و غیره میشه فهمید) واقعا ورود به بخش صنعت و تولید کار سخت , پر ریسک و غیر عقلانیه و اصولا کسانی وارد این عرصه میشوند که فقط به درآمد فکر نکنند و ارزشهای دیگری هم براشون وجود داشته باشه از طرفی زمانیکه ساختار حکومتی و دولتی کشور پر از موانعیه که تنها با پرداخت رشوه حل میشه عمده صنعتگران چاره ای جز ورود به این قضیه رو ندارند
به نظر من تا زمانیکه ساختار بیمار بروکراسی اداری و دولتی ما اصلاح نشه این مشکلات کمتر نمیشه (1192184) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۴۴:۵۹
اگر تو ایران صد تا ادم مثل مه افرید در حوزه اقتصاد داشتیم دیگر غم نداشتیم به نظر من مه افرید یک نابغه و انتر پرونر (کسی که سبب گذار یک جامعه به صنعتی شدن میشود) است (1189700) (alef-13)
 
ناش ناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۱:۴۶:۵۲
سالهاست که مردم فريب اين پرده بازيها را نميخورند . آقايان فکر ميکنند با اعدام کسي که 17 هزار نفر نانخور دور سفره اش دارد به مملکت خدمت ميکنند ؟
مرديد يک تنه نان 17 نفر را بدهيد بعد به اعدام چنين نخبه ائي فکر کنيد!
شهرام جزايري را هم بيمورد در زندان کرديد و بجايش وزراي اقتصاد نالايق و بي تجربه را بر مسند گذاشتيد که اقتصاد مملکت امروز به اين فاجعه دچار شود.
کي به خود مي آئيد ؟‌ آيا اصلا" به بيداري شما اميدي هست ؟ (1189704) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۶:۱۰
جناب نس ناس احتمال شما هم با اونا هم دستی (1190236) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۵:۳۵:۵۹
احتمالا شما هم با دولتیها هم دستی (1194102) (alef-10)
 
ali
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۲:۰۰:۰۳
مطمئن باشید 99% سرمایه گذاران بخش خصوصی برای دریافت تسهیلات و وامهای دولتی به نحوی به مدیران فاسد دولت رشوه پرداخت کرده اند، لذا اگر با اعدام آقای خسروی ریشه فساد قابل خشک کردن باشد باید همه مدیران بخش خصوصی تولید را اعدام کرد.نمونه اش لیست 400 نفره آقای پالیز دار است که در ابتدای دولت هشتم به مجلس ارائه شد ولی قوه قضاییه و رییس جمهور با و جودی که دنبال محکوم کردن مفسدان اقتصادی بودند نتوانستند کاری انجام دهند. چون این لیست تقریبا تمامی صاحبان صنایع را در بر میگرفت. (1189741) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۰۰:۲۱
درجواب يكي از كامنتها كه آورده ايد:
اقتصاد چين هم دولتي است و ميدانيم دستاورد هاي اقتصادي بزرگي داشته است.
فارغ از آنكه اين پيشرفتها مولد معنويات ويا اخلاقيات در جامعه آنها بوده است يا نه، به ارتقاي رفاه اجتماعي وجايگاه آنها در جامعه جهاني توجه كنيد .اين يعني جايگاه مردم در بسياري از امور درداخل كشور و در جامعه جهاني بهبود وارتقاء يافته است واين در سايه نظارت همان حكومت توتاليتر وسختگيري نسبت به مفسدين علي الخصوص مقامات حكومتي وهم حزبي هاي خودشان است. كجا شنيده ايد بين اينهمه چيني ورزشكار وتوريست وديپلمات كه به خارج از كشورشان ميروند كداميك درخواست پناهندگي كرده باشند؟ ارزش مال وجان وناموس ايراني آيا كمتر از ارزش ساير شهروندان بسياري از كشورهاي ديگر است؟
بين اينهمه مسئول ومدير خائن ومفسدومال اندوز وفراري كه محصول اينگونه تفكر هستند چند نفر به مجازات اعدام رسيدند.
گوئي حديث شريف نبوي را براي گذشتگان گذاشته و از آن گذشته اند:
"حب الوطن من الايمان" (1189909) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۱۰:۰۱
بنا بر افاضات جناب زیبا کلام تا اطلاع ثانوی به دلیل اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد دولتی فاسد و ناکارآمد است , دریافت و پرداخت هرگونه رشوه و انجام اختلاص به هر شکل ممکن مجاز میباشد . (1189949) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۲:۲۳:۰۳
تو هم با این اختلاصت. اختلاص (اختلاس) از نظر شما همان اخلاص است. (1191479) (alef-10)
 
سعیدرضا
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۰:۲۸
هر کسی به جای گروه آریا بود،برای استفاده از سرمایه های بانکی چاره ای به جز اینگونه عملکرد نداشت.ظرفیت سرمایه گزاری بانک های ما در ایران محدود و در قالب تعاریف مشخص و عقب مانده ای تعریف شده است.بنابراین وقتی وسعت فعالیت اقتصادی افزایش پیدا کرد،خواه ناخواه وارد چنین کاغذ بازیهایی می شوند.چون هدف بدست آوردن سرمایه کافی برای ادامه برنامه های افتصادی است.به نظر من،به جای اعدام امثال مه آفرید،باید کارشناسان مربوطه ساعت ها پای صحبت های ایشان بنشینند و آینده نگری اقتصادی را به مراکز مالی و اعتباری ما تزریق کنند.واقعیت اینست که سایر عقود اسلامی ما در مراحل اجرایی،عملا فقط یک ظاهر دکوراتیو دارد اگر قرار به مطالبه حقیقت و قانون از سایر عقود بانکی سایر مردم باشد،گمان نمی کنم حتی یک قرارداد سالم و مبتنی بر واقعیت از این شیوه مشارکت های زورکی و غیرقابل انعطاف بدست نمی آید.مشکل از سیستم مالی ماست نه از افراد کارآفرینی همانند آقای خسروی. (1190011) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۰:۱۶:۰۰
جناب سعید رضا "چاره ای به جز اینگونه عملکرد را نداشت " را خوب اومدی . ماهم چاره ای جز این نداریم که پولمون را بزاریم بانک برای این اقا (1194327) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۵:۳۷
من باصحبتهای آقای زیباکلام موافقم
آیا می دانید آقای مه آفرید امیرخسروی 60 کیلومتربرای 30روستا جاده روستایی ایجادکرده وآسفالت نموده است.آیامی دانید مه آفرید امیرخسروی برای چندروستا مسجدساخته است .آیامی دانید آقای مه آفرید امیرخسروی ملکی به افراد نیازمند کمک مالی نموده.آیا می دانید ایشان دراهواز برای افرادنیازمند مدرسه درست نموده وآیا میدانستید ایشان بیش از یکصدمیلیاردتومان برای ورزش وجوانان این کشور هزینه نموده است ؟پس چرا اعدام برای فردی که هم اشتغال برای این کشور ایجادنموده وهم کارهای خیرخواهانه انجام داده است .یکی از اقتصاددانان کشورگفت تمامی شرکتهای خصوصی درایران نتوانسته اند بیش 5هزارنفر اشتغال ایجادکننددرچنین شرایطی آقای مه آفرید امیرخسروی توانسته بیش از 18415 نفراشتغال بصورت مستقیم درکشورایجاد کند احسنت وآفرین برلیاقت ایشان واستعدادخوب ایشان که برای این کشور زحمت فراوانی کشیدند (1190034) (alef-13)
 
روح اله
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۳۶:۱۷
کلا ممکلت و مردمانی به غایت جالب استثنایی داریم. نه تنها مردمان عواممان کلا همیشه معترضند که در طبقه روشنفکران نیز هستند پدیده هایی که شاید برای مطرح شدن کلا همیشه خلاف جهت آب شنا می کنند. با شناختی که در دوران دانشجویی و حضور در جلسان سخنرانی این جناب دکتر زیباکلام داشته ام کلا سبکشان خیلی برایم عجیب نیست. تقریبا مطمئنم که اگر احکام دادگاه سبک هم بود ایشان در صف اول مبارزه و جیغ وداد برای احقاق حق مردم و اعتراض به دادگاه می ایستادند. خداوند عمر ایشان را طولانی بگرداند. (1190036) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۵۴:۴۳
چرا اعدام؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1190118) (alef-7)
 
هشترودی
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۳:۵۵:۴۳
در عصر معاصر و با این شرایط اجتماعی حاکم در کشور عزیز ما هیچ اعدامی اثر بخش نبوده و متاسفانه و شاید خوشبختانه اثربخشی خود را از دست داده است .به طوریکه سر اعدام یک جوان همه تماشاگران بشکن زده و شروع به بلوثوس بازی و جوک گفتن می کنند پس نتیجه می گیریم که اعدام در این کشور اثر خود را ازدست داده و بهتر است راهکار دیگری برای تنبیه افراد پیدا کنید.در ضمن وقتی فرد اعدام میشود فردای آنروز از یاد می رود ولی اگر زنده باشد و تنبیه مستمر داشته باشد اثربخش تر خواهد بود.اعدام سر مسائل اقتصادی از علاوه بر بی اثر بودنش شائبه بر انگیز نیز هست چرا که وقتی فردی را اعدام می کنید این شائبه به وجود می آید که پشت پرده عوامی بوده که اعدام کننده گان می خواهند آن مسائل رو نشود. (1190123) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۴:۲۲:۱۳
واقعيت تلخه؟ يااينكه به آبروي نرفته تون لططمه ميزنه!!! چرا همه ي نظرات رو منتشر نميكنين؟!؟! (1190221) (alef-7)
 
حميد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۳۵:۱۷
آفرين بر شجاعت دكتر زيبا كلام ! اين گفتارشما كه مدتهاست من در حال پى گيرى آن هستم سند شجاعت شماست ،باشد تا تاريخ گواه راستى كلام شما و ذخيره آخرت شما باشد.تا كى بايد در اين كشور نوابغ اقتصاد ايران كه هر كدام از آنها ساليان طولانى زمان خواهد برد كه يك ملت دوباره بسازد و پرورش دهد را بخاطر جريان ناسالم اقتصادى و چرخه فاسد ادارى قربانى كرد من از همه فعالان اقتصادى دعوت ميكنم بيايند و شجاعانه بگويند كداميك از انها براى دريافت تسهيلات به ارگانهاى مالى مراجعه كردند و بدون چرب كردن سبيل اين و آن كارشان بر اساس يك روال منتقى ادارى انجام شده و مشكل مالى اشان حل شده است. آيا واقعأ كسب و كار و توليد در اين مرز وبوم شجاعت و از خود گذشتگى نمى خواهد؟ من شك ندارم عشق به توليد و كار و سفره پهن كردن براى هزاران كارگر امروز مه آفريد امير خسروى را پاى سكوى اعدام مى كشد. من هم مثل همه، اشتباهات امير خسروى در روش هاى دريافت تسهيلات را نمى پذيرم اما اگر ايشان واقعأ قصد خيانت به مملكت و اخلال در اقتصاد ايران را داشت مثل خيلى ها بجاى ساخت كارخانه و اوردن تكنولوژى هاى نو در صنعت و توسعه كارخانجات و كارآمد كردن شركتهاى ضرر ده دولتى تسهيلات دريافتى را به خارج از كشور منتقل مى كرد و اجازه نمى داد كه دچارچنين روزى شود.امثال امير خسروى ها نشان افتخار هر ملتى هستند و به او بايد نشان لياقت و خدمتگزارى و بالا ترين پستهاى مديريتى را داد و در هر جامعه اى مورد احترام همه هستند الا افراد حسود و ناتوان
جناب نحوى بخوبى مى دانند در انگلستان بانكها دائمأ به فعالان اقتصادى پيشنهاد ميكنند و يادرب خانه اشخاص عادى نامه مى دهند ومسئول مى فرستند كه تسهيلات در اختيارشان قرار دهند. اعتقاد من اين است، درست است كه فعاليت توليدى مالى و كارى براى مجرى آن انگيزه هاى زيادى از جمله نفى مالى دارد اما فراموش نكنيم مهمتر از همه و از جنبه عمومى گرداندن چرخ اقتصاد، گردش پول، دريافت ماليات و خلق ثروت و از همه مهمتر ايجاد كار كه نبود آن زمينه ساز هزاران مورد اخلاقى فساد قتل جنايت و هزاران مورد ديگر از جمله ماجراى زور گيرى أخير از جمله آنند در اثر نبود يا كمبود و فرار اشخاصى مثل امير خسروى از توليد و كاراست (1190662) (alef-13)
 
م
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۵۱:۵۳
با این حکم فساد فی الارض، همه زود یا دیر محکوم به اعدام اند! (1190727) (alef-10)
 
ارسلان
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۵۴:۰۴
من با صحبتهای آقای زیبا کلام موافقم
آیا میدانید آقای مه آفرید امیر خسروی
60 کیلومتر برای 30 روستا جاده روستایی ایجاد کرده وآسفالت نموده است . ایا میدانید آقای مه آفرید امیر خسروی برای چند روستا مسجد ساخته است .
ایا میدانید آقای مه آفرید امیر خسروی ملکی به افراد نیازمند کمک مالی نموده .آیا میدانید ایشان در اهواز برای افراد نیازمند مدرسه درست نموده وآیا می دانستید ایشان بیش از یکصد میلیارد تومان برای ورزش و جوانان این کشور هزینه نموده است؟
پس چرا اعدام برای فردی که هم اشتغال برای کشور ایجاد نموده وهم کارهای خیر خواهانه انجام داده است .
یکی از اقتصادانان کشور گفته تمامی شرکت های خصوصی در ایران نتوانسته اند بیش از پنج هزار نفر اشتغال ایجاد کنند در چنین شرایطی آقای مه آفرید امیر خسروی توانسته بیش از 18415 نفر اشتغال به صورت مستقیم در کشور ایجاد کند احسنت وآفرین برلیاقت ایشان و استعداد خوب ایشان که برای این کشور زحمت فراوانی کشیدند.
باتشکر (1190735) (alef-13)
 
بنده خدا
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۶:۵۴:۰۴
همه آنهایی که پیشانیشان پینه بسته و آنرا نشانه دائم السجده بودن خود میدانند. برای دو ماه گرفته زندان انداخته و ارتباطشان را با دنیای بیرون قطع کنید اگر ارزانی و ثبات اقتصادی و کاهش تورم و کاهش نرخ ارز ایجاد نشد مرا دار بزنید. براستی در میان همه مفسدان دستگیر شده متهم شده و یا مجازات شده بعد از انقلاب چند درصد کرواتی شش تیغه بوده است.خجالت هم بعضی وقتها چقدر خوب است. (1190736) (alef-13)
 
ناشناسزاده
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۷:۱۷:۴۶
دادگاه بر اعدام مه آفرید اصرار دارد تا افکار عمومی را التیام بخشد
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
اعدام، افكار عمومي را التيام مي‌دهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مطمئنيد چيزي كه افكار عمومي مي‌خواهد اين است؟ اعدام؟ افكار عمومي مي‌خواهند قانون براي همه يكسان باشد، براي همه و خيلي چيزهاي ديگر كه جاي آن اينجا نيست. (1190815) (alef-10)
 
همیشه باید حرف حق را زد و از احساسی بر خورد کردن جلوگیری کرد.
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۸:۰۱:۲۴
مردم ما هیچ اطلاعاتی درباره آقای مه آفرید امیر خسروی و شرکت ایشان ندا رند و هیچ اطلاعات درستی هم در این باره به مردم داده نشد. پس نظر دادن مردم هیچ دلیل محکمی بر تایید یا رد این حکم نیست. الان حدودا 2 سال از این پرونده می گذره ولی یک بار تو روزنامه یا توی تلویزیون گفته نشد که آقای مه آفرید امیر خسروی حدود 18 هزار نیرو داشت ، هیچ پولی از این مملکت خارج نکرد ، 2 تا از بزرگترین تله کابین های خاورمیانه را داشت در این مملکت راه اندازی می کرد ، از صبح تا شب مشغول کار بود ، هر ماه حدود چندین میلیارد حقوق پرسنل را می داد ، عشق به ایران داشت ، ذهن خلاق داشت. در همین مدت که از آغاز این پرونده می گذرد حدود چندیدن هزار نفر از شرکتهای ایشان اخراج شده اند و این واقعا دردناکه.درسته که بعضی جاها رشوه داده شد ولی خود مردم هم میدونن الان باید برای یک وام معمولی شیرینی بدی تا کارت رو انجام بدن و متاسفانه سیستم بانکی کشور مشکل داره ( هر چند که بسیار افراد مومن و پاک هم در سیستم بانکی وجود داره)
در هر صورت به نظر بنده هیچ گاه آقای مه آفرید امیر خسروی قصد ضربه زدن به نظام را نداشته و هر انسانی در هر جایگاهی اشتباهی انجام میده ولی اصلا حق ایشان اعدام نبود و نیست. و ان شا الله که با دستور رئیس محترم قوه این پرونده دوباره بازبینی بشه و در این روزهایی که به عید نوروزمان مانده حداقل خبرهای خوبی را بشنویم.

و در آخر باز هم این را اعلام می کنم که وقتی کسی 18 هزار نیرو داشته باشه و هیچ پولی از مملکتش خارج نکنه چه جوری می تونه قصد ضربه زدن به نظام مملکتش داشته باشه هر چند که این آدم می تونست مثل شهرام جزایری یک سری شرکتهای صوری داشته باشه و الکی بیمه رد کنه برای افراد که هیچ وجود خارجی نداشته باشه.

با سپاس. (1190924) (alef-13)
 
ارادتمند شما
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۸:۳۲:۳۵
1- نگراني از اعدام ايشان به خاطر افساد ندارم چه كه هركس به بيت المال دست اندازي كند لايق اشد مجازات است و اين دست اندازي دز موزد اين گروه كاملا محرز است

2- اگر مثال از انگليس و امريكا و آر‍‍ژانتين و ... مي زنيد من شما را به چين حواله مي دهم تا قياس مع الفارق نكنيد. كما اينكه در خود امريكا هم نمونه ي اشد مجازات براي مورد مشابه موجود است. حالا در ايران اشد مجازات مرگ است كه خود بحث ديگريست.

3- از آنجا كه با روحيه ي شما چه از طريق كتابهايتان و چه از طريق حضور در كلاسهاي دانشگاه كاملا آشنا هستم دغدغه ي حمايت شما از اشخاص را ندارم اما از آنجا كه يك ماه از اعدام آن دو زورگير پايتخت نگذشته و تمام ايرادات شما بر آن ماجرا هم وارد مي نمايد ، و من تا اين لحظه هيچ مطلبي از شما در آن باب نديده ام به كساني كه دلسوزي شما را به ديده ترديد مي نگرند حق ميدهم.

4-فساد هرگز با محو فاسد ازبين نمي رود. اما محو فاسد اسباب رفع فساد هست.
5-تنها ايراد اين است كه دستگاه قضا ، به هر دليلي ، قادر به اجراي اشد مجازات براي مفسدان يقه سفيد نيست و دائما جزايري و امير خسروي و خداداد هستند كه تنبيه ميشوند. (1190996) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۳۸:۲۰
در چین مسئولان مفسد را به اعدام محکوم میکنند ولی در اینجا چند مسئول مفسد به خاطر افسادش اعدام نه، برکنار شده؟! (1192073) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۸:۴۰:۳۶
حق با اقای زیبا کلام است .اگر بحواهند درشهر مست گیرند باید هرانچه هست بگیرند . (1191024) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۹:۲۳:۵۸
کدام مردم خواستار اعدام ایشانن بذون همکاری رییس بانک ها امکان چنینن کاری بود؟ (1191126) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۹:۳۰:۰۱
ببینید آقای زیبا کلام نه ما میدونیم چی شده نه شما ولی فقط کافیه که تیکه های این پازل را کنار هم بذاریم تا بفهمیم چی شده.آقای خسروی را در ملا عام متهم میکنند ولی نمیذارند در ملا عام از خودش دفاع کنه از چی میترسند.روزنامه ها اجازه چاپ دفاعیه آقای خسروی را ندارند ولی اجازه چاپ تهمت وافترا وزندگینامه ایشان را قبل از تایید شدن حکم را در یک جامعه اسلامی که بردن آبروی یک نفر مجاز نیست را از کی گرفته اند چرا توی این دو سال این همه اتهام در روزنامه ها خوندیم ولی دفاعی از وکیل این آقا نخوندیم شاید میترسند اجازه مصاحبه به وکیلش بدهند این آقایانی که دم از اسلام و بیت المال میزنند وقتی یک نفر دهها هزار شغل ایجاد میکند یاد بیت المال می افتند ولی وقتی هزاران میلیارد پول در بدترین شرایط اقتصادی کشورمان به کشورهای دیگه میدهند یاد بیت المال نمیافتند چرا آقای جهرمی که فساد در بانک او اتفاق افتاده محاکمه نشد و به اعدام محکوم نشد فرمودند بعدا رسیدگی میکنیم یا آقای خاوری.شاید هم قضیه چیز دیگریست.اینها که میگویند از چند ماه قبل حواسمون بوده چرا احتمال فرار آقای خاوری را ندادند باز هم شاید قضیه چیز دیگریست.گفتند مراجع قم حکم مفسد فی الارض را دادند دیدیم که مراجع در نامه هایی که منتشر شد تکذیب کردند چرا فساد بانکی را در دادگاه انقلاب بررسی کردند دادگاه انقلاب کارش چیز دیگریست مثل اینکه حکم اراذل واوباش را در دادگاه خانواده وطلاق بررسی کنند همه اینها یعنی برنامه ریزی از قبل برای زیر آب کردن سر آقای خسروی .حالا چرا فقط خدا میدونه.این آقا چی میدونسته یاقضیه چی بوده.در ضمن معنی اخلال در نظام اقتصادی رو هم فهمیدیم:ایجاد شغل برای چندین هزار نفر.ایجاد دهها کارخانه عظیم.خارج نکردن ریالی پول از کشور.سرمایه گذاری برای کشور.به گردش انداختن پول و دادن میلیاردها تومان سود به بانکها.به جای تقدیر از این آقا واستفاده از او برای درست کردن این اقتصاد مفتضح کشور همین یه نابغه رو هم اعدام میکنند.بیخود نیست که میگن خلایق هر چه لایق.میدونید ایرانی ها در جهان نابغه اند پس به این راحتیها نمیشه که سرشونو کلاه بذارند با جو سازی آنها روقانع کنند اگه توی یه تاکسی هم در این مورد حرف بزنید میبینید که کسی باور نکرده .ما دیگه عادت کردیم که به اسم دین و مفسد فی الارض و بیت الامال والفاظ دیگر مردم مسلمان وپاک کشور را سیاه کنند .ولی خوبه اینها که دم از دین می زنند و نگران حق مردم و بیت المال هستند یه سری به قضاوت های حضرت علی بزنند و اگر تا حالا کتاب ها شو نخوندن الان دیگه وقتشه.ببینند روند اتهام شرایط شهادت اعتراف گرفتنو حکم دادن در یک جامعه اسلامی چیه.نگران نباشید میگویند آه مظلوم وخون بی گناه به آسمان میرود و خدا ضمانت میکند ایکاش این آقا رو اعدام کنند تا خونش دامن همه اونهایی که از دین سواستفاده میکنند را بگیرد واز شما هم تشکر میکنم که به ندای وجدان و حس انسانیتتون جواب دادید.نه خدمات آقای خسروی بی جواب میمونه نه کار قوه قضاییه نه کار شما ونه کار من.فقط زمان لازمه وخدا کافیه. (1191135) (alef-13)
 
اریا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۹:۳۳:۲۴
ضمن تشکراز آقای زیبا کلام که هم کلامش زیباست و هم از انگشتانش در و گوهر می بارد
در شرایطی که هیچ کس جرات حرف زدن نداشت ایشان پا به عرصه میدان گذاشت و شجاعانه واقعیت های موجود در خصوص آقای مه آفرید امیر خسروی را عنوان کردند درود بر این مرد بزرگ .
من میخواهم در تایید فرمایشات آقای دکتر زیبا کلام این را بگویم اینکه میگویند آقای مه آفرید امیر خسروی خورده برده واختلاس کرده اولا هیچ زدوبند و خوردنی در کار نیست وایشان اختلاس نیز نکرده بلکه از بانک اعتبار گرفته اعتبار شخص دیگری را به ایشان داده اند یا خیر اینطور نیست جالب است که مردم شریف این را بدانند که در سال های ایشان اعتبار گرفته است اعتبار شخص دیگری رانگرفته بلکه بانک صادرات که میتوانسته تا 1000 برابر 20% خویش به اشخاص حقیقی وحقوقی اعتبار بدهد بانک این سقف را پر نکرده است که این موضوع از خود بانک صادرات وبانک مرکزی قابل پرسش است . بنابراین ایشان حقی از کسی ضایع نکرده است وبانک میتوانسته حتی به دیگران نیز تا پر شدن سقف اعتباری خود اعتبار اعطا فرماید . از طرفی میگویند ایشان(مه آفرید امیر خسروی) رشوه داده است چه رشوه دادنی ایشان در واقع به لحاظ شرایط اضطرار و ناچاری مجبور شده است حق حساب به مقامات بپردازد ویا در واقع مورد اخاذی قرار گرفته است آن هم به لحاظ ناچاری وگرداندن چرخ مجموعه عظیم تولیدی وصنعتی و حفظ اشتغال 18000 نفر که علما نیز معتقد ند اگر کسی در شرایط اضطرار و ناچاری قرار گرفت و پولی پرداخت نبایستی مورد مواخذه قرار گیرد وقطعا شرایط اضطرار انسانی با 18000 نفر پرسنل با شرایط اضطرار یک آدم معمولی متفاوت است بنابراین از ایشان(مه آفرید امیر خسروی) برای انجام کار قانونی حق حساب گرفته اند و گرنه مگر انسان دیوانه است که بیهوده به کسی پول پرداخت کند در مورد مغرضین نمیدانم ولی قطعا ایشان(مه آفرید امیر خسروی) با نبوغی که داشته انسان فرهیخته وعاقلی بوده است پس درشرایط ناچاری او را در گرداب برده و رها کرده اند واین بوده است که اینگونه مورد اخاذی قرار گرفته است. اگر کمی منصفانه وبی غرض در باره ایشان حکم می شد قطعا تبرئه وبه او مدال داده می شد ولی متاسفانه اکنون در بند است ومجموعه ایشان که با خون دل به اینجا رسیده است در حال متلاشی شدن است و عوامل دادستانی نیز متاسفانه به این متلاشی شدن دارند دامن میزنند .
لطفا چاپ کنید تا حقایق روشن شود (1191142) (alef-13)
 
سیما
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۱۹:۴۹:۰۶
به همان خدای بالای سر من به عنوان یک ایرانی ،هرگز وهرگز راضی به اعدام این آقایون نیستم،فقط اگه حق وحقوقی راضایع کرده اند آنها را محکوم به پرداخت کنید ،فقط همین فقط همین را میخواهیم (1191163) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۰:۰۲:۱۷
دزدان و مفصدین اصلی در این کشور امثال ج هستند. فقط کافی است به تاریخچه زندگی (دیپلم ردی و نهایتا دکتر!!) - مناصب اشغال شده توسط این فرد و میزان برداشت صرفا شخصی و پرداخت ها به این فرد از بیت المال در طول سالهای اشغال این مناسب- طراحی و اجرای برنامه های مخرب اقتصادی و زدو بند با اهداف غیر اقتصادی و عمدتا جناحی و سیاسی ( طرح مخرب بنگاههای زودبازده- جابجا کردن میلیاردها پول ملت در جریان انتخابات ریاست جمهوری در زمان نامزدی ن... و هزاران دیگر.............) . ایشان پاکتر از فرشته
اما یک کارآفرین و کسی که اگر هم از بیت المال تسهیلاتی به او اعطا شده اقایان با نیت پر بار کردن بیلان کار خود و جبران بی عرضگی های خودشان به او داده اند حالا با مصداق افساد فی الارض به مسلخ می رود تا دامن نظام از هر گونه آلودگی پاک شود. در این وانفسا که بسیاری از انهایی که می توانند و باید برای مردم کار کنند فقط به فکر انباشتن کیسه شخصی خود هستند من به عنوان یکی از افراد این مملکت دست مه افرید را می بوسم و از خداوند برایش عاقبت به خیری طلب دارم. (1191185) (alef-13)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۰:۳۸:۱۲
آقای زیبا کلام، اصلا نیازی به این همه توضیح دادن نیست. من تا همان تیتر و چند خط اول نوشته آقای نحوی را خواندم (و البته ادامه هم ندادم!) فهمیدم شما چنین حرفی نزده‌اید.
این یک روش کهنه برخی‌ها در ایران است. اگر بگویید دادگاه فلان جانی (که فرضا محرز شده است که هزار انسان را زنده زنده از چرخ گوشت رد کرده است) مطابق موازین قانونی نبوده است،‌ آن‌ها که از شما به هردلیل خوششان نمی‌آید می‌گویند زیباکلام همدست آن جانی شده است! تا این حد قانون در کشور ما بی ارزش شده است! (1191253) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۱:۰۳:۱۵
آفرین بر زیباکلام . (1191295) (alef-10)
 
آیسان
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۱:۰۹:۰۳
درود به شرفت آقای زیبا کلام گل گفتی و حقت رو به مظلوم و کارآفرین ادا کردی واقعا حق ایشون این نیست ما نمیخوایم که اعدام بشن . به نظر من باید این ادم وزیر اقتصاد بشه چون خدایی نابغست (1191303) (alef-10)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۰:۳۱:۳۱
فردا منم میرم بانک میزنم بعدش با پولش میرم کارخونه میزنم اگه کسی هم خواست چوب لای چرخم بذاره با رشوه دهنشو میبندم این جوری هم اشتغالزایی کردم هم خودم پولدار میشم هم همه بهم میگن نابغه تازه خدا را چه دیدی شاید بعدا وزیر اقتصاد هم بشم ! (1191949) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۰:۳۳:۳۶
اساساً كاركرد بانك همينه كه پول خرد را جمع كنه و باهاش كار اقتصادي با ارزش انجام بده يا به كسايي وام بده تا كار اقتصادي كنن و اصل و سود همكاري پول تامين بشه (1193115) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۵:۴۳:۳۳
امیر خان واقعا فرق بانک زدن و از بانک تسهیلات گرفتن را نمیدونی ؟ (1194104) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۱:۴۴:۵۱
بااعدام وزندانی کردن متهمین هیچ دردی دوا نخواهد شد.بااین کارفقط صورت مسله راپاک خواهیم کرد. (1191395) (alef-10)
 
سعید
Germany
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۲:۰۴:۵۰
باید این میان از سایت الف نیز ممنون بود که این نامه را چاپ کرده. جایی که دیگر رسانا ها بواسطه محدودیتها این امکان را نداشتند. (1191435) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۲:۰۶:۲۹
خدایش اعدام حق آقای مه آفرید خسروی نیست.بنده ی خدا 18000نفر نیرو داشته خدایش یکیش من تورو به هرکی میپرستین حکمو عوض کنین اعدام حقش نیست (1191442) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۲:۵۹:۴۳
تو این مملکت اگه بخوای کارکنی تولید کنی اگه میخوای لای چرخت چوب نذارن باید خرج کنی عزیزم باید رشوه بدی توی همه سازمانها و دادگاهها بی تعارف این بابا هم همین کارو کرده . رییس شرکت استات اویلم همین کارو کرد وقتی هم که تو اروپا به جرم رشوه دادن محاکمش کردن گفت من تو کشوری رشوه دادم که رشوه گرفتن جرم نیست . قابل توجه بعضی از دوستان (1191525) (alef-13)
 
زهرخند
۱۳۹۱-۱۲-۲۳ ۲۳:۱۶:۴۰
این هم یک دادگاه نمایشی دیگر بود مثل دادگاه کرباسچی و اعدام زورگیران و .... (1191547) (alef-10)
 
نرگس
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۰:۳۵:۴۱
مطمئنا آنهایی که موافق اعدامند از نحوه تحلیل وبیانشان مشخص هست که کاملا بیسواد و احمقند چراکه روزی این مسئله ممکن است برای او وفرزندانش پیش بییاید. لذا کسانی که به مردم خیانت میکنند و بیت المال رابه تاراج میبرندآنهایی هستند که بعنوان امانتدار درجایگاههایی خاص نشسته وبا اموال مردم به نفع خود سودکرده واز مملکت فرار میکنندامیدوارم که دستگاه قضایی با عدالت درست وبه حق از اعدام افرادی که به این مملکت حدمت کرده وشاید برای رسیدن به اهداف ورسیدگی به 18000نفر پرسنل وعدم خروج اموال از کشور جلوگیری نماید ماهم از مردمیم. (1191675) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۰:۵۲:۵۱
خانم نظرتو بگو ولی توهین نکن ممنون (1193663) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۱:۳۱:۴۴
خدا وکیلی اینا که می گن میخوان با فساد مبارزه کنند یا میخوان پول بیت المال رو برگردونند یاحرفهای دیگه از این قبیل خودشون چه احساسی دارند وقتی میدونند الان مردم پای تلویزیون دارند از خنده روده بر میشن (1191735) (alef-13)
 
روزبه
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۱:۳۴:۵۲
سلام دوستان
من در این مجموعه (امیر منصور آریا ) کا کرده ام و از نزدیک ایشان را میشناسم و از فعالیت هایش خبر دارم
من یک کارمند بودم و هیچ سود خاصی از این مجموعه نبرده ام اما واقا فکر میکنم که اینها بیگناه بوده اند و حق اینها اعدام نیست (1191738) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۳۵:۵۷
اینها عمله کله گنده ها هستند مثل یک گاوصندوق که مسئول نگهداری پول صاحابش است (1192320) (alef-10)
 
محمدی
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۳:۲۰:۰۹
درست است که جناب آقای دکتر زیبا کلام در حوزه علوم سیاسی استاد خوبی هستند اما دلیل نمی شود ایشان در حوزه حقوق جزا وارد شوند و به راحتی اظهار نظر نمایند.
بنده سال ها است درگیر مباحثی نظیر کارآفرینی و راه اندازی کسب و کارهای کوچک و خانگی هستم و فرق میان کارآفرینی و ایجاد اشتغال مولد با زد و بند و فساد سازمان یافته را می فهمم. کارآفرینان واقعی کسی است که تقریبا" از "هیچ" محصول با ارزشی را تولید و به جامعه ارائه نماید. این که خسروی لیست بلندبالایی از شرکت ها و کارخانجات را به دادگاه ارائه داده است به هیچ عنوان بیانگر لیاقت و ثروت آفرینی وی نیست. هر کس دیگری هم بود با این حجم عظیم پول می توانست بزرگترین کارخانجات را تأسیس نماید. در روزگاری که کارآفرینان واقعی برای 5 یا 10 میلیون تومان وام به نمایندگان مجلس متوسل می شوند هدف خسروی سرپوش گذاشتن بر یکی از بزرگترین جرائم و سوء استفاده های مالی در سطح جهان است.
اگر آقای خسروی و همکارانشان تاکنون به دام نیفتاده بودند رقم اختلاس به بالاتر از 10000 میلیارد تومان رسیده بود. ایشان هیچ وقت از بازی با پول سیر نمی شد و کماکان بر منوال بسیاری دیگر که هم اکنون در حال چپاول هستند اما در معرض دید نیستند بدتر از مغولان به غارت ملت در روز روشن ادامه می داد.
راستی جای طرح این پرسش وجود دارد که در کشوری که بالاترین میزان هزینه برای امور دینی و مذهبی در 34 سال گذشته صرف شده است چرا حرص و آز و بی اخلاقی و له کردن هموطنان تا این حد گسترش یافته است؟ علت این اشتهای سیری ناپذیر برای پولدار شدن چیست؟
برگزاری یک مراسم ساده اعدام در سحرگاه و اعلان آن در رسانه ها برای چنین عملی هرگز کافی نیست. رسانه ها و افکار عمومی باید از خانواده و اطرافیان چنین مردی بازجویی کند که برای توقف فعالیت و اصلاح رفتار او چه کرده اند؟ آیا آنها او را تشویق به زرنگ بازی و زد وبند نکرده اند؟ این آدم خواهد مُرد اما اطرافیان شکم چران این مرد همانطور که سال ها از قِبَل او خورده اند و نوشیده اند و بعداً هم میراث خوار او هستند باید نقره داغ شوند تا این گونه جرائم در خانواده ها رصد و کنترل شود.
معتقدم کل ساختار اقتصادی- اجتماعی و دولتی ایران نخبه کش و سفله پرور است. باید تمام افرادی که در محافلی که به اصطلاح به آنها "جلسه" می گویند و با امکانات ملت علیه آنان توطئه نموده و به حقوقشان تعرض و تجاوز می نمایند و به جای پیگیری مطالبات ملت دنبال منافع شخصی خودشان هستند را به اشد مجازات رساند. تا از حجم این حرام خوری و گردن کشی کاسته شود. (1191784) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۱:۴۳:۱۱
مگر مجازات حرام خواری اعدام است؟! حرام خواری یک جرم اقتصادی است که بانکها در ردیف اول حرام خواری اند. (1192938) (alef-7)
 
دوست آقای محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۲:۴۶:۰۲
آ قای محمدی سلام عرض شد شما مثل اینکه تازه تشریف
آورده اید خیلی دوست داشتید قبل از اینکه کامنت های بقیه را بخوانید سریعتر کامنت بگذارید خسته نباشید (1192975) (alef-7)
 
محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۲:۰۶:۴۸
سلام دوست عزیز
یک مسئله اجتماعی را نباید صرفاً با نگاه سیاسی یا حقوقی تحلیل نمود. باید لایه های پنهان فرهنگ و جامعه را بررسی نمود تا مشخص شود چرا اشخاصی مانند فاضل خداداد، شهرام جزایری و امیرخسروی رشد می کنند؟ بنیان های اجتماعی ما نظیر خانواده و آموزش، سست و ویران است که این مسائل را پشتیبانی و تقویت می نماید.
آیا هدف، وسیله را توجیه می کند؟ آیا برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال باید باج داد؟ رشوه پرداخت؟ تبانی نمود؟! سیستم اقتصادی مملکتی را با زرنگ بازی به هم ریخت؟
آیا من، شما و زیباکلام مجاز هستیم به بهانه اشکال در سیستم مدیریتی کشور و یا به منظور هر امر مقدس دیگر، زد و بند کنیم؟
مشکل نه از قاجار است و پهلوی نه از احمدی نژاد است و هاشمی. مشکل فرهنگ، رفتارها، ارزش ها و نگرش های ما ایرانیان است که این گونه آدم ها حامل ارزش ها و هنجارهای آشفته و ناکارآمد آن هستند و آن را نمایندگی می کنند.
در ضمن مجازات بدکاران هم فی نفسه امر بدی نیست و یک ابزار مهم کنترل اجتماعی است. (1193173) (alef-13)
 
دوست اقای محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۲:۴۳:۳۸
آقای محمدی عزیز من فکر میکنم شما یا خارج از کشور زندگی می کردی یا تا بحال کار در ایران کارآفرینی نکردی و مشکلاتشونو نمیدونی بله اون جامعه آرمانی مد نظر شما خیلی خوبه اما با اعدام مه آفرید حاصل نمیشه مشکل جای دیگریست (1194750) (alef-10)
 
fd
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۲۱:۳۳
سلام:

هر انسان عاقلی در ک میکند سخنان دکتر زیبا کلام منطقی،عقل گرایانه است (1191856) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۲۶:۰۴
با سلام من خودم دانشجو علوم سياسي هستم نمي دانم آقاي زيبا كلام مسائل را از كدام منبع استخراج مي كند ،برداشت هاي ايشان چندان پايه علمي ندارد فقط اين را مي دانم كه قدرت را قانون بايد مديريت كند ،نه قدرت قانون . (1191858) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۳۱:۰۴
با تأیید نظر جناب آقای دکتر زیباکلام ، امیدوارم قبل از اجرای تبلیغاتی حکم ، متن دفاعیات آقای امیرخسروی هم منتشر شود تا مردم بداننددر پشت پرده این پرونده موضوع تحریم اقتصادی ایران و دور زدن آن توسط دولت مطرح بوده است.
امیرخسروی فقط قربانی عملیات اقتصادی دولتی شده که بدون برجای گذاردن هرگونه ردو اثر قابل پیگیری بار همه مسوولیت ها را بر دوش وی قرار داده بود.
از سکوت رئیس جمهور محترم در مورد این پرونده می توان صحت نظر بالا را بقول علمای حقوق استصحاب نمود.
کافی است پرونده دادستان سابق که از سمت قضائی تعلیق شد و روند تشکیل دادگاه وی و چاپ هرروزه تصویر متهم ردیف اول آن پرونده در جراید و حتی ارتقاء سمتهای دولتی و اقتصادی وی و درج نظرات او در مخالفت با صلاحیت دادگاه و غیره با پرونده امیرخسروی مقایسه شود تا به عدالت جویی گردانندگان قوه قضائیه و مصلحت اندیشی ایشان واقف شویم.
عدالت و رأفت اسلامی برخاسته از تعالیم الهی قرآنی و سنت و سیره رسول الله (ص) و ائمه اطهار(ع) است نه نظرات توده ای (1191860) (alef-13)
 
هستی
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۸:۳۵:۱۸
یعنی واقعا مشکل مملکت ما با اعدام ایشون حل میشه؟
چجوریه؟؟؟وقتی افکار عمومی انقد نسبت به ایشون آگاه شده و خیلی از مردم میدونن که دزد اصلی چه کسی هستش چرا میخوان به شعور ملت توهین کنن؟
چرا وقتی این همه اشتغال زایی کرد کسی شکایت نکرد؟یا چرا با این همه کارخونه که تولید ملی رو افزایش میداد کسی شاکی نبود؟

مقصر اصلی مه آفرید امیر خسروی نیست... (1191863) (alef-6)
 
غتچه
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۹:۲۸:۴۰
جدا از درستی یا نادرستی یادداشت دکتر زیبا کلام همین که با حرییت و شجاعت نظرشون رو گفتن قابل تقدیره.
ای کاش همه ی فرهیختگان ما می تونستن مثل ایشون آزاده باشن. (1191901) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۰۹:۴۷:۰۳
اینها همه بازی است برای منحرف کردن افکار عمومی از مسببان و زمینه سازان اصلی چنین سوءاستفاده هاست . (1191908) (alef-13)
 
نوید
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۰:۲۷:۰۴
مقولة مهم مبارزه با ثروت‌هاى نامشروع و مبارزه جدى با فساد اداری با شعار تحقق نخواهد یافت و «دو صد گفته چون نیم کردار نیست». یکى از محورهای این حرکت عظیم، تصویب و اجراى “قانون از کجا آورده‏‌اى؟” است. این قانون باید به‌عنوان امُّ القوانین مبارزه با فساد مورد توجه و مطالبه همه عدالتخواهان باشد.

قانون از كجا آورده‏ای» در واقع عبارت است از «قانون مربوط به رسیدگی به دارایی وزراء و كارمندان دولت اعم از كشوری و لشگری و شهرداریها و موسسات وابسته به آنها» مشتمل بر نه ماده و پنج تبصره كه در مورخ ۱۹/ ۱۲/ ۱۳۳۷به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسیده است.

ماده اول این قانون مقرر داشته است: «از تاریخ تصویب این قانون وزراء و معاونین و سایر كاركنان دولت اعم از كشوری و لشگری یا شهرداریها یا دستگاه های وابسته به آنها و اعضا انجمن‏های شهر و كاركنان موسسات مامور به خدمات عمومی و همچنین كلیه كارمندان هر سازمان یا بنگاه یا شركت یا بانك یا هر موسسه دیگر كه اكثریت سرمایه یا منافع آن متعلق به دولت یا سایر موسسات مذكور است و یا نظارت یا اداره یا مدیریت آن موسسات با دولت است و همچنین كلیه كسانی كه از خزانه دولت یا از موسسات مذكور پاداشی دریافت می‏دارند به استثنای بازنشستگان یا كسانی كه وظیفه مستمری قانونی دارند مكلف هستند صورت دارایی و درآمد خود و همسر خود و فرزندانی را كه قانونا تحت ولایت آنها هستند به مراجعی كه طبق تصویب نامه هیات وزیران تعیین خواهد گردید تسلیم و رسید دریافت دارند». (1191942) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۰:۵۶:۰۲
با سلام خدمت شما دوست عزيز
همانطور كه مرقوم فرموديد قانون از كجت آورده اي مربوط به كاركنان دولت و موسسات وابسته است ، مگر آقاي مه آفريد جزء كاركنان دولت است ؟؟؟؟ فكر نكنم اين قانون ربطي به موضوع اخير داشته باشد
با تشكر (1191984) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۰۴:۳۲
اگر باعث بكارگيري 17هزارنفر شده بايد جايزيه بگيرد نه اعدام شود (1192040) (alef-6)
 
روانشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۰۴:۴۶
من فقط در حیطه تخصصی خودم نظر میدهم .این پرونده از ابتدا با سو گیری وقصد وغرض پشت پرده رسیدگی شد.من با قاطعیت نمیگویم که آقای خسروی بی گناه اند فقط از نوع برخورد وروند رسیدگی به این پرونده متوجه شدم که اگر ایشان گناهکارند کافیست ثابت کنند نه اینکه با مهارت تمام از تمامی خم وچم روانشناسی استفاده کنند تا مردم را مغز شویی کنند به عنوان مثال نوع تیتر بندی قرار دادن چگونگی کلمات چگونگی پخش فقط بخشهایی از دادگاه چگونگی پخش تصاویر آقای خسروی یا گاهی تکان دادن پایشان وهزارن دلیل دیگر ویا حتی سوال کردن از ایشان را نشان میدادند وسکوت ایشان در جای دیگررا به جای جواب این سوال نشان میدادند البته با این جوابهای مردم دیدم لازم نیست روانشناس هم باشید مثل اینکه همه فریبکاری را فهمیدند.فقط خواستم بگویم این رسیدگی به پرونده نبوده اگر ایشان مجرمند خوب ثابت کنید چرا مجرم سازی میکنید (1192041) (alef-6)
 
حقیقت گویی شجاعت می خواهد
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۲۴:۵۲
ااگر هموطنان عزیزمان کمی در مورد این دادگاه نمایشی بیندیشند متوجه می شوند که این افراد گناهی ندارند و البته کامنت ها نشان می دهد که افکار عمومی هم خواستار چنین مجازاتی برای آقای خسروی و بقیه نیست. این آقا اگر می خواست ضربه به نظام بزنه نمی توانست پول از مملکت خارج کنه- نم تونست فرار کنه - اصلا برای چی اشتغال زایی کرذه اونم 17 هزار نفر- چرا داشته بزرگت ترین کارخانه های خاورمینه در زمینه ام دی اف - فولاد و ... می زد. چرا از صبح تا شب حتی روزهای تعطیل هم کار میکرد . اصلا مسافرت نمی رفت. واقعا این آدم مفسد فی الارضه؟؟- چرا اصلا دفاعیاتش جایی نشان داده نشد مگه نه اینکه این دادگاه علنی بود؟ پس چرا فقط صحبت قاضی رو نشون دادن. خیلی چراهای دیگه هست ولی امیدوارم که حق به حق دار برسه. ایشان واقعا انسان بزرگی هستند کسی که هدفش آبادانی کشورش بوده و جلوگیری از بیکاری و اعتیاد جوان ها از ظریق اشتغال زایی. خدا کمکشون کنه (1192060) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۲:۵۹:۰۲
چرا سراغ اصل کاریا نمی روند. این بدبخت واسه وام رشوه داده. خب مگه بدون رشوه بانک ها وام می دهند؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1192103) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۳۳:۴۴
بله با پارتی رشوه میدهند (1192316) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۳:۱۰:۲۲
فقط صورت مساله رو پاک میکنید (1192119) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۳:۲۴:۰۲
از این ادم اگر صد بار تقدیر کنن کمه من موندم چطور روشون میشه این ادمو که کل ایران میشناسن کسی که شمالیا عاشقشن بگن میخوان اعدام کنن شرم اوره (1192137) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۴:۲۹:۵۷
جالبه این گروه ده سال کار میکرده مشکلی نبوده بعد یه هویی آقایون شب میخوابند صبح پا میشن می بینند ای دل غافل چه اختلاسی رخ داده.میگم نکنه طبق معمول که ازش باج میگرفتند بازم باج خواهی کردند ولی ایندفعه نداده اونوقت دیگه آسمون ابری شده (1192231) (alef-10)
 
جلیل
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۴:۳۶:۰۳
اینکه می فرمایید ریشه تمامی فسادهای اقتصادی در دولتی بودن آن هست این نظر شماست یعنی شما معتقدید که باید تمامی اموال دولتی رو با نصف قیمت به بخش خصوصی واگذار کرد دولت حق واگذاری اموال دولتی رو به بخش خصوصی نداره چون مال مردمه الان مخابرات خصوصی شده آیا هیچ فسادی در این سازمان صورت نمیگیره؟ (1192241) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۲:۵۲:۰۴
آقا جلیل عزیز مخابرات خصوصی شده؟ (1192978) (alef-7)
 
فضول
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۹:۴۸:۰۶
خصوصی؟! جوک میگی؟ به ثمن بخس بخشیده شده!!! (1193591) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۴:۳۷:۰۱
برای گرفتن یه وام کلی مدرک میخوان بعد این مدارک رو میفرستند مقامات بالاتر تا اینکه تایید بشه بعد هم پول کمی که نبوده که شعبه خودش تو حسابش داشته باشه باید براش بفرستند ببینید در کل من یکی تو کتم نمیره اگه بنا به اعدام باشه باید از اون بالا شروع کنن.......از اون بالا بالا ها........ (1192243) (alef-10)
 
امیر
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۵۳:۴۱
به جای اعدام باید به فکر حاکمیت قانون در مملکت و اجرای بدون تبعیض آن رفت. (1193855) (alef-10)
 
روح الله
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۱۸:۱۲
آقای زیباکلام چرا ازبرخورد بامفسدین اقتصادی واهمه دارید؟
به نظرشمانکنه باید تشویق هم بشن؟ (1192289) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۲:۳۳:۵۴
داداش من مث اینکه خواب تشریف داری!!!!! (1192704) (alef-10)
 
دوست آقای محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۲:۴۹:۰۹
آقا روح الله به شما هم سلام عرض میکنم شما هم خسته نباشید (1192976) (alef-7)
 
دانشجوی سال اول حقوق
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۲۵:۰۲
به نظر من در خصوص محکومیت اقای متهم به اعدام باتوجه به اهمیت پرونده واشکار شدن ان درفضای عمومی بیشتر ملاحظات سیاسی در نظرگرفته شده تاملاحظات حقوقی مبتنی بر عدالت.متاسفانه کمو کیف اتهام ودفاعیات ایشان علنا به صورت شفاف هنوز به اطلاع عموم نرسیده است.ابررسی نظری این موضوع هم کمکی به قطع ویا کاهش فساد نمیکندبایستی ریشه یابی کرد و فهمیددلیل وقوع این جرایم چیست؟ایا مشکل در وضعیت اجتماعی واقتصادی مردم ومسئولان است یا در نقص وسکوت قوانین؟ویا در ساختار فرهنگی واموزشی کشور؟باید ریشه این فساد رو خشکانیدنه اینکه شاخ وبرگهای انرا قطع کرد

باتشکر (1192303) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۵:۳۸:۵۷
حضرت آیت الله جناب آقای آملی لاریجانی
ریاست محترم قوه قضائیه
سلام علیکم
بسیج دانشجویی دانشکده حقوق دانشگاه تهران وظیفه خود میداند تا بانظر به اتفاقات اخیر در قوه قضائیه لزوم توجه این نهاد را به برخی از ابعاد این احکام که در تعارض با موازین حقوقی و فقهی و تاکیدات مقام معظم رهبری در فرمان هشت ماده-ای می باشد و موجب نگرانی شده است یادآور گردد.
کسی در ضرورت برخورد قاطع با فساد و قانون شکنی در هیچ عرصه ای تردید ندارد ولی همانطور که کوتاهی در برخورد با مفاسد محکوم است زیاده روی در برخورد با مجرمین نیز محکوم است.
توجه شما را به بند چهارم فرمان هشت ماده ای ۱۰/۲/۱۳۸۰ مقام معظم رهبری جلب می کنیم: «ضربه عدالت باید قاطع ولی در عین حال دقیق و ظریف باشد. متهم کردن بی گناهان یا معامله یکسان میان خیانت و اشتباه یا یکسان گرفتن گناهان کوچک با گناهان بزرگ جایز نیست.»
در این خصوص توجه شما را به دو پرونده مهم که اخیرا در دادگاه انقلاب مورد رسیدگی قرار گرفتند و حضرتعالی مکررا در مورد آنان اظهار نظر کردید جلب می کنیم:

الف –پرونده فساد بانکی
از حدود یک سال پیش رسانه ها به شکل وسیعی خبر از کشف یک اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی در سیستم بانکی دادند. عده ای تا آنجا به این موضوع دامن زدند و افکار عمومی را تحریک نمودند که مقام معظم رهبری به ناچار نسبت به تحریک افکار عمومی موضع گیری فرمودند: «….اما دیگر نباید قضیه را خیلى کش بدهند. بگذارید مسئولین کارشان را بکنند؛ عاقلانه، مدبرانه، قوى و با دقت قضایا را دنبال کنند. جنجال و هیاهو تا یک مقدارى براى آگاهى‌ها لازم است؛ دیگر همین طور هى ادامه دادن – بخصوص که اگر بعضى‌ها هم بخواهند در این بین استفاده‌هاى دیگرى از این مسائل بکنند – هیچ مصلحت نیست. (۱۱/۷/۱۳۹۰)»
جالب است که برخلاف جنجال رسانه ای، ایشان در این نطق به جای استفاده از عنوان اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی به این پرونده با عنوان «فساد بانکی» اشاره فرمودند.
پس از شروع رسیدگی به این پرونده در دادگاه انقلاب، ریاست قوه قضائیه در سخنرانی مورخ ۱۰/۲/۱۳۹۱ چنین اظهار داشتند که: «مگر می شود ۳۰۰۰ میلیارد پول در اختیار افراد غیر باشد و در کار خود مصرف نشود، فساد محسوب نشود. این پولها باید در تولید به کار گرفته می شد ولی نشد. امروز یک جوان برای یک یا دو میلیون وام باید کلی دوندگی کند ولی گروهی به آسانی سه هزار میلیارد تومان پول را از بانکها می گیرند. آیا این فساد نیست؟ ما در این پرونده پنهان کاری نمی کنیم. باید بپذیریم که دستگاه اجرایی ما فساد کرده است … آیا به راستی کیفهای پر از پول و رشوه فساد نیست؟ کیفهای پر پول به مسئولان بانکی دادن فساد نیست؟ فساد پس چی است؟ این فساد بزرگ است زیرا اعتماد عمومی را هم خدشه دار کرده است ولی ما ایستاده ایم و باید به مردم حقایق را بازگو کنیم. باید بپذیریم که دستگاه اجرایی ما فساد کرده است.»
با این اظهارات قبل از رسیدگی دادگاه و استماع دفاعیات متهمین ریاست این نهاد تکلیف پرونده را روشن نمودند. آیا با وجود این موضع گیری رسیدگی دادگاه انقلاب، تشریفاتی و برای اثبات وقوع فساد نبوده است؟
بیان عباراتی چون «کیف پرپول» و «۳۰۰۰ میلیارد تومان» بیش از آنکه حقوقی باشد، مناسب فضای رسانه ای است و به نظر می رسد در شأن ریاست قوه قضائیه نیست.
مشخص نیست که منظور ایشان در این سخنرانی از فساد چه جرمی است؟ مگر نه اینکه در عالم فقه و حقوق واژه ها معنی دقیق دارند و نمی توان آنها را این گونه استعمال کرد؟
پس از صدور تأیید احکام اعدام ۴ نفر از متهمان این پرونده از نحوه رسیدگی به این پرونده ابراز رضایت نموده و آن را «عادلانه» و «قابل دفاع» خواندند.
با این وجود حقیقت آن است که رای دادگاه انقلاب و همین طور رای دیوان عالی کشور علی رغم صفحات زیاد حاوی ایرادات عدیده ای می باشد که باعث خدشه به حیثیت دستگاه قضا می گردد.
امیدواریم که این آراء منتشر شوند و در اختیار اساتید و دانشجویان و آشنایان به فقه و حقوق قرار گیرند تا همگان در مورد این سند افتخار قوۀ قضائیه قضاوت نمایند.
تا کنون هر آنچه از این رأی در مطبوعات و فضای مجازی نقل شده، سراسر اشکال و ابهام بوده و محل اشکال آشنایان به فقه و حقوق قرار گرفته است؛ پیشنهاد می شود پیش از اجرای حکم اعدام که امری غیرقابل بازگشت است و از باب احتیاط در دماء مسلمین با تأکید ریاست این نهاد، این رأی به قضاوت گذاشته شود تا تمامی ابهامات و شایعات رفع گردد.

ب–پرونده زورگیران
همچنین ریاست محترم قوه پس از پخش تصاویر زورگیری مشهور از رسانۀ ملّی و در واکنش به آن فرمودند: «طبق موازین فقهی مجازات آن [محاربه] اعدام است، البته مجازات بدیل دیگری نیز در این زمینه وجود دارد اما دستگاه قضایی با توجه به ضرورت بالابردن هزینه اعمال شرورانه و برخورد قاطع، مجازات اعدام را انتخاب کرده است».
در این فرمایش سه اقدام همزمان قضائی انجام گرفته است: صدور حکم، تطبیق حکم بر مصداق و در نهایت انتخاب مجازاتی خاص از میان مجازات های چهارگانه که در شرع مقدس برای محارب پیش‌بینی شده است؛ آیا این اقدام دخالت در فعالیت قاضی و مخدوش نمودن استقلال او در تصمیم‌گیری نمی‌باشد و اساساً آیا بعد از چنین سخنی جلسه‌ی دادگاه به یک جلسه‌‎ی فرمایشی با حکمی از پیش‌تعیین‌شده بدل نخواهد شد؟
ظاهراً تبعات همین انتقادات موجب شده است که ریاست این قوه پس از اعدام این زورگیران بفرمایند: «هرگاه مجرمانی دست به ایجاد فضای خوف و وحشت بزنند، تشخیص مجازات بازدارنده از میان حداقل و حداکثر مجازات‌ها برعهده قاضی یا قضات صادرکنندۀ رای خواهد بود و در پرونده زورگیری اخیر نیز قاضی مجازات حداکثری را با هدف بازدارندگی در نظر گرفته است و این البته حتماً به مصلحت جامعه اسلامی است».
ولی ظاهراً فراموش کرده‌اند که در این پرونده پیش از ارجاع پرونده به دادگاه و صدور کیفرخواست، ریاست دستگاه قضائی به صراحت مجازات متهمان را به نیابت از قاضی تعیین فرموده است. در این مورد نیز مقتضای احتیاط، اجتناب از چنان مجازات سهمگینی بود.
از سوی دیگر بنابر اصول مسلم دادرسی، محاکمه‌ی متهم و صدور حکم پس از استماع دفاعیات او می‌باشد؛ آیا این اقدام ایشان مصداق صدور حکم بدون اخذ دفاعیه و در نتیجه نقض حقوق شهروندی نمی‌باشد.
طبق اعلام نیروی انتظامی و نیز مشاهدات میدانی اقدام به زورگیری در تهران منحصر به این مورد نبوده است و از این رو این شائبه به ذهن می‌آید که دستگاه قضائی به دلیل انتشار فیلم این اقدام چنین مجازات سنگینی را در نظر گرفته است؛ آیا عدم وحدت رویه در صدور حکم، با عدالت اسلامی سازگار است؟
نهایتا اینکه بر طبق ماده ۱۸۳ قانون مجازات اسلامی «هر کسی که برای ایجاد رعب و هراس و سلب آزادی و امنیت مردم دست به اسلحه ببرد محارب و مفسد فی الارض می باشد»، شرط محاربه قصد برهم زدن امنیت اجتماعی است، بنابراین هر زورگیری محارب نیست و عنصر معنوی جرم محاربه یعنی قصد ارعاب عمومی، از شروط محاربه است؛ حال اگر محرز شود که اظهارات متهم ردیف اول پرونده مطابق واقع بوده و قصد او رفع نیاز مالی جهت درمان بیمار خود بوده است، آیا همچنان می‌توان او را عامد در برهم زدن امنیت اجتماعی دانست؟
کلام آخر؛
بسیج دانشجویی همواره خواهان مبارزه اصولی و ریشه ای با فساد در کشور و اجرای فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری بوده است ولی با اقدامات شعاری و تحریک افکار عمومی و سپس آرام کردن آن با صدور احکام اعدام مخالف است.
و عقیده دارد که اقدامات رئیس محترم قوه در این ۲ پرونده و اظهار نظر های مکرر خارج از اختیارات مصرح برای ایشان در اصل ۱۵۸ قانون اساسی می باشد.
در پایان نیز ریاست محترم دستگاه قضا را به بند هشتم فرمان هشت ماده مقام معظم رهبری توجه میدهد:
«با این امر مهم و حیاتی نباید به گونه شعاری، تبلیغاتی و تظاهر گونه رفتار شود. به جای تبلیغات باید آثار و برکات عمل مشهود گردد. به دست اندرکاران این مهم تاکید کنید که به جای پرداختن به ریشه ها و ام الفسادها به سراغ ضعفا و خطاهای کوچک نروند و نقاط اصلی را رها نکنند.
هر گونه اطلاع رسانی به افکار عمومی که البته در جای خود لازم است باید به دور از اظهارات نسنجیده و تبلیغات گونه بوده و حفظ آرامش و اطمینان افکار عمومی را در نظر داشته باشد».
و السلام علی من اتبع الهدی
بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران (1192323) (alef-13)
 
الهام
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۶:۰۸:۳۵
آقای امیرخسروی کسی که برای 18000 نفر کارآفرینی کرده آیا مستحق اعدام است؟قوه قضاییه واقعا چه جواب قانع کننده ای برای امروز و فردای تاریخ خواهد داشت؟کسی که مسجد و مدرسه در روستاها ساخته.کسی که به دانش آموزان بی بضاعت ماهانه خرجی میداد.کسی که به طور ناشناس به یتیمان کمک میکرد آیا باید اعدام شود؟آیا نخبه کشی افتخار است؟واقعا به کجا میرویم؟کسی که کار آفرینی کرده در واقع جلوی فساد را گرفته.کسی که از ساعت 6 صبح تا 12 شب بلکه دیرتر یکسره کار میکرد. حتی روز های تعطیل. کسی که برای خانواده خود وقت نداشت.مه آفرید امیر خسروی را همه می شناسند .دوست دارند و برایش احترام قایلند.مه آفرید در دلهای ما زنده است ونه تنها ما شمالیها بلکه تمام ایران او را دوست دارد و به او افتخار میکند.زنده باد مه آفرید عزیز ما (1192364) (alef-13)
 
یک هموطن شمالی
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۶:۱۷:۳۸
من یک گله از جناب وزیر اقتصاد دارم.شما که مه آفرید را بزرگمرد اقتصاد ایران وقهرمان ملی وکار آفرین برتر کشور نامیدید آیا سکوت شما در برابر حکم اعدام ایشان جایز است؟هر کس که نداند شما میدانید ایشان چه کرده است.اگر ایشان را خدای نکرده اعدام کنند در پیشگاه خداوند آیا مسیولیتی ندارید؟و آیا نمیخواهید از ایشان دفاع کنید؟ (1192372) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۹:۴۹:۴۵
اگه سکوت نکنه پای خودش گیره! (1193593) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۱۶:۳۹:۲۸
منتظر جواب قوه قضائیه به افکار عمومی وآقای دکتر نحوی به مردم هستیم.مردم هم عقب نشینی نکنند نه بخاطر فقط این قضییه بلکه بخاطر خیلی از مسائل کشور که فقط افکار عمومی می تواند شرایط غیر معمول را تغییر دهد. به امید ... (1192384) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۲۶:۵۳
داشتم کتاب منم تیمور جهانگشاه را میخوندم در آن کتاب عنوان شده بود در زمان تیمور لنگ اگر کسی دزدی میکرد اول سرلغ ماموران انتظامی و حکومتی میرفتند که چرا در زمان مدیریت شما دزدی شده بعد دنبال دزد میگشتند نتیجه هم شد که دزدی خبری نبود.
در قضیه 3.000.000 میلیارد اختلاس یا دزدی اگر افرادی چون پور محمد و بهمنی بازداشت میشدند مطموین باشید دستگاههای نظارتی دیگه اجازه دزدی به دزدان نمیدادند (1192626) (alef-10)
 
چاووش
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۱:۳۵:۲۶
چرا وقتی بعضی رسانه های خارجی امیرخسرویو سرباز نظام میدونن این سوال پیش نمیاد اهداف بعضیا چیه به نظر من یه عده ادم که تفکرات کمونیستی دارن و تو بعضی جاها رخنه کردن میخوان سرمایه گذاری تو ایران نابود کنن (1192636) (alef-13)
 
مجید
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۲:۱۸:۵۸
ضمن سپاس از دوستمون آقای علی امیری علو، که مطلب زیبایی را یادآوری کردند
باید بگم مه منظور ایشون از ظهیر بن کعب، "کعب بن زهیر" است! (1192689) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۴ ۲۳:۴۱:۰۰
احساس میکنم طرفداران متهم ردیف اول فساد سه هزار میلیاردی در تایید فرمایشات دکتر زیبا کلام در کامنتهاشون دارند گوی سبقت را از هم میربایند ! آفرین ادامه دهید شاید فرجی شد !! (1192772) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۱۴:۳۹
دکتر جدی مردی
مرد ی عالم و معلم
کاش بیشتر بودی (1192826) (alef-10)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۱۴:۴۹
پس حكم رئيس بانك مركزي كه يك شبه ارزش پول ملي را به يك سوم رساند چي ست آيا أيشان باعث إخلال در نظام اقتصادي كشور نشدند مسؤل كاهش قدرت خريد مردم كيست چه حكمي براي ايشان صادر مي كنىد ؟؟؟؟؟؟؟ (1192828) (alef-10)
 
علی ازقم
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۱۷:۲۳
با اینکه اصلا افکار زیبا کلام را قبول ندارم اما این حرفش را منطقی میدانم به دلیل اینکه اصولا دادگاههایی مثل دادگاه موسوم به فساد بانکی ودادگاه مرتضوی که بر اثر فشارهای سیاسی وجنجالهای رسانه ای و اراده های ناسالم عیرقضایی شکل بگیرد نتیجه عادلانه ندارد ونوعا نسبت به متهمین حق کشی میشود (1192835) (alef-10)
 
بیژن
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۰:۲۷:۰۹
خلاصه بگویم ما ایرانی ها یک عیب بزرگ در همه نهادها و تقریباً در همه ابعاد داریم و آن هم مبارزه با معلول به جای علت ها هستیم. تا کی می خواهیم با این کارها سعی در به فراموشی سپرده شدن اصل قضایا شویم. آیا وقت آن نرسیده است که با حرکتی انقلابی ریشه ها را ترمیم کرده و به واقعیات اساسی برسیم. (1192850) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۷:۴۵:۱۵
اعدام سر پوش گذاشتن بر حقایق جامعه است این انگلها در محیط آلوده رشد کرده اند باید دید چه کسانی این شرایط را فراهم کرده اند باید این عناصر آلوده کننده را محو کرد نه بیمار مقصر است و نه میکروب باید آلاینده های محیطی و اجتماعی را دور کنیم. (1193048) (alef-7)
 
صادق
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۹:۴۳:۵۹
چرا باید این ادمو اعدام کنن حیفه........... (1193089) (alef-7)
 
کاظم
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۹:۴۴:۴۱
مه افرید من کارخونشو تو لرستان دیدم واقعا شاهکاره فقط چند هکتر سوله داره....................................................... (1193090) (alef-7)
 
ژاله
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۹:۴۵:۰۱
مه افرید شیر مرد گیلان (1193091) (alef-7)
 
غلام
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۰۹:۴۵:۴۶
مه افرید حتی نتونسته یک کلمه از خودش دفاع کنه رسانه ها هم حرفهای دادگاه رو گزینشی پخش کردن (1193092) (alef-7)
 
یاسر
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۰:۰۰:۰۹
من موندم این مه افرید که هزاران نفرو برده سر کار به این همه ادمو کار داده به این همه ادم خونه داده این افرادی که الان محاکمش میکنن خودشون چه خدمتی کردن به مردم؟؟؟؟؟؟؟ این اگه نباشه نبودنش احساس میشه اون اقایونم همین طورن؟؟؟؟؟ (1193098) (alef-7)
 
مهدی
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۰:۰۰:۴۲
کسی که این همه خدمت کرده جاش تو زندانه؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!! (1193099) (alef-7)
 
مهدی
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۰:۰۱:۱۶
متاسفم مه افرید هر جای دنیا بود خیلی بهش احترام میذاشتن نه این که انقدر تحقیرش کنن (1193100) (alef-7)
 
Germany
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۵:۳۴:۳۲
متاسفم مه افرید هر جای دنیا بود خیلی بهش احترام میذاشتن نه این که انقدر تحقیرش کنن.

حق با شماست مثلا کشور آلمان هم یکی از هر کجاهای دنیاست.اینجا وزیر امور خارجه خودشون را بخاطر سفر شخصی با هواپیمای دولتی با سه سوت اخراج کردند.تا حالا تعداد زیادی نماینده مجلس را بخاطر اینکه سفارش شرکتها را کرده بود انداختند بیرون و هزاران نفر راتا کنون بخاطر بک هزارم از کارهای ما انداختند زندان .....والبته متخلفین به محض افشا شدن محبوس میشوند.حالا شما در کشورهای پیشرفته صنعتی بگردید و مقابسه کنید وببینید تا چه حد وتا چند قدم راه پول دار شدن صد آفرین ها را میتوانند تحمل کنند .
اینقدر رانت خواری ورشوه خواری واختلاس در ایران کم شده ؟؟؟؟؟؟ که دادگاه از بیکاری مجبوراست کار آفرین ها و صد آفرین ها را گرفته و محاکمه کند !!!!!! (1193374) (alef-13)
 
پیمان روشن ضمیر
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۴:۳۷:۵۶
نظرات و رای های همین مطلب به خوبی نشان می دهد افکار عمومی ایران آگاه است و بر خلاف تصور آقای زیبا کلا و قوه قضاییه از این اعدام ها حمایت نمی کند و ناراحت است که با این برخورد ها بخش خصوصی ضربه می بیند . اگر واقعا میخواهید برخورد کنید رشوه گیرنده که مقام دولتی است را اعدام کنید رشوه دهنده که بخش خصوصی است معلوم است که اگر کارش گیر باشد رشوه می دهد و این در اقتصادی که کارت به غیر رشوه پیش نمی رودد هیچ اشکالی ندارد اما اینجا برعکس است معاون وزیر و مدیر کل رشوه گیرنده 10 سال زندان شده اند و رشوه دهنده بخش خصوصی اعدام می شود (1193318) (alef-13)
 
امید
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۶:۲۲:۰۴
میگویند 3000 میلیارد وام یا اعتبار یا هر اسم دیگری من میگویم هر مبلغی اعتبار در تولید و تجارت استفاده شود هرچند مبلغ بالائی سود برای آن شخص وام گیرنده و وام دهنده ایجاد میشود اما نظام اقتصادی را فعال تر می کند نه اینکه دادگاه بگوید اخلال در نظام اقتصادی شده است این حرف یا کارشناسی نشده ویا جهت اهداف دیگری زده شده که حتماٌ در آینده معلوم خواهد شد ، اگر مسئولان دلسوز نظام باشند این احکام را جهت احتیاط شرعی با توجه به نظرات مراجع تقلید و کارشناسان زبده کشور همچون دکتر کاشانی یک درجه تخفیف داده وبه حبس ابد تبدیل کنند تا اگر روزی بی گناهی آنها ثابت شود حکم برگشت پذیر باشد . (1193412) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۱۶:۲۸:۴۷
به یارو گفتن اگه وسط دریا کوسه دنبالت کنه چیکار می کنی؟ گفت می رم بالای درخت!!! گفتن اونجا که درخت نیست؟!! گفت مجبورم می فهمی، مجبورم. تو کشور ما بخش خصوصی برای راه اندازی کسب و کار مجبور به پرداخت رشوه است. سیستم فرد رو مجبور می کنه. ضمناً جو زدگی جامعه و مسئولین تنها دامن مه آفرید خسروی رو نگرفته. یه نگاهی به تاریخ بیاندازید متوجه می شوید که 52 نفری که اول انقلاب دارایی هایشان مصادره شد هم همین وضعیت رو داشتن. الانم اگه اموال همان نفرات را دنبال کنید می بینید که شرکت هایشان همه ورشکسته و کارگرهایشان بیکار شده هستند. اتفاقی که به زودی شامل شرکت ها و کارگران مه آفرید خسروی می شود. (1193421) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۰:۴۸:۱۰
بااعدام مشکل فسادحل نخواهدشد.بایدعلل وعوامل زمینه سازفساد راازبین برد. (1193656) (alef-10)
 
محمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۰۵:۱۱
همه اونهایی که آقای خسروی رو گناهکار میدونن حق دارن اگه به من هم بگن فلانی قتل کرده منم میگم باید مجازات بشه ولی تو رو خدا بیایید دیگه دست برداریم از اینکه چشم وگوش بسته هر چی رسانه ها میگن ما هم باور کنیم .بیایید دیگه دست بر داریم از اینکه عقلمونو بدیم دست دیگران و ما هم هر کدوم ندانسته یه هیزم بریزیم تو آتیش عذاب مردم.بخدا روز قیامتی هست بخدا باید جواب پس بدیم بخدا همه مون پامون گیر میکنه..عذاب خدا فقط برای همسایه نیست نوبت ما هم میشه (1193782) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۰۸:۵۳
آقای خسروی باید درس عبرت بشه برای هر کسی که میخواد تو ایران زحمت بکشه یا سرمایه گذاری کنه (1193785) (alef-10)
 
فرزانه.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۱۶:۲۵
کسی که پنج هزار میلیارد پول داره عقلش معیوب نیست که خودشو برای هزار و هشتصد میلیارد خراب کنه وآیندشو به باد بده.هر جوری آدم حساب میکنه دروغ از آب در میاد.واقعا ما اینقدر احمق به نظر میاییم (1193800) (alef-13)
 
پرستو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۲۳:۰۴
اینا که نمیذارن نزدیک به چهل تا کارخونه مه آفرید بچرخه خودشون حتی نمیتونن با تمام بودجه وامکاناتی که مفت تو دستشونه یه کارگاه خیاطی رو به بهره برداری برسونند (1193807) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۳۷:۳۹
چا خاوری رو نمیارن؟؟ جهرمی کجاست؟ (1193827) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۲:۳۹:۱۸
از شهرام کسی خبر نداره؟؟؟؟؟؟؟؟ (1193833) (alef-10)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۳:۰۲:۰۵
اینکه یه آدمو با دهن بسته یعنی بدون اجازه دادن برای دفاع از خودش میخواهند بکشند خودش همه چیزو روشن میکنه . اگه این آدم حرف بزنه به نظر شما چه چیزهایی خواهد گفت (1193866) (alef-13)
 
م.ش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۳:۱۰:۰۶
من خودم یکی از کارکنان ایشون هستم.دروغه که میگن تمام شرکتهاش صوریه.ما هم حقوق داشتیم هم مزایا هم اگر بیشتر میموندیم اضافه کاری داشتیم.از وقتی که این آقا اوفتاده زندان بیشتر کارها خوابیده.نزدیک به چند هزار نفرو اخراج کردند ما هم که هنوز سره کاریم با حداقل حقوق مجبوریم وایسیم.خدا ازشون نگذره کار که تولید نمیکنن مردم رو هم از نون خوردن تو این شرایط بد اقتصادی میندازن.فقط خدا جوابشونو بده (1193877) (alef-13)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۳:۱۲:۵۴
مه آفرید یه مرده که یه تنه وایساده جلوی این همه نامرد (1193882) (alef-10)
 
یه مادر
۱۳۹۱-۱۲-۲۵ ۲۳:۲۵:۰۶
من از همین جا عاجزانه از مقام معظم رهبری می خواهم که تو این قضیه دخالت کنید به خدا سیاسی شده خودتون که بهتر میدونید دعوا بین مقامات دیگره اون وقت آقای خسروی رو کردن گوشت قوربونی.تو رو به جدتون رسول الله قسم خودتون کمیته ای رو برای بررسی تشکیل بدید من از طرف تعدادی آدم بی پناه حرف میزنم که این آقا به ما همه چیز داده.آبرو . سرپناه.کار.امید به زندگی.....نمی خوام هیچ ارفاق کنید فقط رسیدگی کنید....فقط رسیدگی (1193904) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۰۸:۳۰:۱۰
نمیدونستم در این مملکت این همه وکیل مدافع برای یک آدمه فاسد به نام مه آفرید خسروی وجود داره بعد انتظار داریم مملکت پیشرفت کنه البته خیلیها هم حتما به این مفسد وصل هستند و میخوان از طریق جوسازی جلو اعدام رو بگیرن تا حق الزحمشون رو دریافت کنند تا زمانی که مردم ما اینطوری هستند هرروز عقبگرد خواهیم کرد و شاید از افغانستان هم رورزی عقبتر بمانیم مگر اینکه معدود انسانهای پاک کشور را حفظ کنند (1194166) (alef-10)
 
مهتاب
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۱:۳۲:۰۹
از کجا احراز کردید ایشان فاسد است؟مگر ایشان را دیده اید؟با اخلاق ومنش ایشان آشنایید؟به صرف جنجال رسانه ها به این نتیجه رسیدید؟پس چرا بزرگان و اساتید حقوق کشور جناب آقای دکتر کاشانی ودکتر برهانی از ایشان دفاع کردند؟چرا وزیر اقتصاد ایشان را قهرمان ملی نامید؟چطور 18000 کارمند داشته؟چرا هرکس که ایشان را میشناسد از او با احترام یاد میکند؟ (1194568) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۰:۲۸:۳۵
عجب دلیل محکمی برای کشتن یک انسان!!!!! واقعاً این یک جمله(تیتر) بسیار نابخردانه گفته شده بسیار..... پس کرامت انسانی چه میشود. (1194379) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۱:۲۱:۵۰
مردم فکر می کنند که اعدام این بدبختها سرپوشی است بر جرم مقصران اصلی . به این وسیله می خواهند مشاهدان و مدارک جرم آنها را ازبین ببرند . (1194538) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۱۸:۴۳:۴۳
در خصوص اعدام یک یا 4 نفر به جرم اختلاس 3000 میلیارد تومان فقط یک موضوع مشخص نیست چه کسانی پشت پرده هستند و از اعدام این افراد سود میبرند؟ نمونه قبل از این فاضل خداداد بود. امثال رفیق دوستها پشت پرده بودند و یکی اعدام شد و کل داستان ماست مالی شد.
کاش یک مرد در حکومت و قدرت بود که این موضوع رو حل می کرد. (1195552) (alef-13)
 
زغال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۶ ۲۳:۰۴:۴۸
در کشورهایکمونیستی کسی که اقدام به پولشویی وقصدبرهم زدن اقتصاد کشور به منظور ایجاد مشکلات روحی در جامعه کند جرمش اعدام است .ولی در کشور ما همه چیزی سیاسی می کنیم (1195967) (alef-10)