نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 474890
سند 2030 و چالش اصلاح طلبی
بخش تعاملی الف - محمد بهشتی تبار
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۹


یونسکو سندی برای «آموزش های مشترک عمومی» و «جهانی سازی آموزش» تحت عنوان 2030 ارائه می کند و اعلام می دارد  تا سال 2030 این سند باید تبدیل به قانون شود و کشورهایی که داوطلبانه این قانون را امضا کرده اند، ملزم به اجرایش خواهند بود. قبل از ارائۀ پیش نویسی از این سند و در حالی که مسئولان دولت از محتوای آن اطلاعی نداشتند آن را امضاء می کنند. اما پس از ارائه پیش نویس و البته با هشدار های قبلی بعضی از اعضاء شورای انقلاب فرهنگی، رهبر انقلاب از این سند گلایه می کنند و خواستار رد این طرح می شوند.

ایراداتی که به این سند وارد است ماهیت اسلامی، قانونی (قانون اساسی) و حتی فطری و انسانی دارد. به عنوان مثال تعریفِ این سند از «خانواده» سه نوع خانوادۀ «زن و مرد»، «مرد و مرد» و «زن و زن» است که پذیرفتن این سند به معنای به رسمیت شناختن همجنس بازی و مغایر با قانون اساسی، اسلام و حتی فطرت انسانی است. یا حتی در بندی از این سند اشاره دارد هیچ ایدئولوژیکی نباید به کودک آموزش داده شود (مثلا آموزش مبانی اخلاقی و اعتقادی اسلام ممنوع است) که البته خود این بی ایدئولوژیکی، یک ایدئولوژیک حساب می شود (سکولار) و مغایر با قانون و دین است. دیگر اشکال این سند که مورد بحث است (از بین ده ها اشکالی که وجود دارد)، نظارت مستشاران خارجی بر روند آموزشی کشور و اجرای این سند است که به نوعی آن را به کاپیتولاسیون فرهنگی تبدیل می کند.

به طور کلی در داخل کشور کسی به ضداسلامی و انسانی بودن این سند شکی ندارد. اما با این وجود دور از انتظار نبود پس از واکنش رهبرانقلاب به این سند، ضدانقلاب و رسانه هایشان به دفاع از این سند بپردازند و آن را در قالب عباراتی مثل «توسعۀ آموزش» تطهیر کنند. برای مثال بی بی سی گزارشی تولید می کند و از این سند تمام قد دفاع می کند. و یا مجری این شبکه با توئیتی رد این سند توسط نظام را رد «توسعۀ پایدار» عنوان می کند.

مسئلۀ اصلی که نگارنده در این یادداشت در پی آن است این است که اصلاح طلبان در اغلب مسائل سیاسی کشور اختلاف نظراتی با نظام دارند (به خصوص در سیاست خارجه که پیشتر در مسئلۀ هسته ای بروز و ظهورش را دیدیم) و به جهت این اختلاف نظرات، رسانه های بیگانه و افراد شناخته شدۀ ضدانقلاب نیز با آن ها همراهی می کنند. سوال وچالش اینجاست؛ آیا آن ها در رابطه با این سند و با وجود اشکالات صریح آن، سر ناسازگاری با نظام را به دنبال کرده و از سند 2030 حمایت می کنند و باز هم صدای رسای ضد انقلاب و جاده صاف کن غرب می شوند، یا حداقل در بُعد شرعی این سند اگر ایرادی نمی بینند از بعد قانونی و انسانی به مسئله نگاه می کنند و از تصمیم نظام مبنی بر ردّ این سند حمایت می کنند. که در این صورت باید گفت اصالت دینی و ملی آن ها در مقابل ضدانقلاب حفظ می شود.

اما مسئله ای که مهمتر از واکنش ضدانقلاب است این است که ممکن است در آینده با توجه به سبقه ی سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، رد این سند آموزشی دستمایۀ فشار غرب باشد و هر چند وقت یکبار ایران را با وجود برجام به دلیل رد سند 2030 تحت فشارِ تحریم قرار دهد. که در این صورت این سوال هم پیش می آید؛ آیا اصلاح طلبان پس از فشار و تحریم غرب برای رفع آن خواهان پذیرش این سند توسط نظام می شوند، یا هرگونه فشار و تحریم احتمالی را عزتمندانه مانند آحاد مردم دیندار جامعه تحمل می کنند؟
۱۳۹۶/۰۳/۱۸ ۱۴:۳۵
 
 
کلمات کلیدی : محمد بهشتی تبار
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۲ ۰۹:۴۵:۳۰
صدا وسیما چرا متن آن را پخش نمی کند این جا در شهر ما اصلاح طلبان حتی دسترسی روستاییان به اب وگاز و...کار را هم به این سند ربط دادند (4385461) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۰۳ ۱۳:۵۲:۰۰
در کجای این سند خانواده به این صورت تعریف شده است؟ (4387989) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۴ ۱۷:۵۵:۰۹
در همونجا که نخوندی... اول بخون آخه (4411647) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۱۹ ۱۵:۴۹:۴۱
یونسکو خانواده را چی می داند؟
حتی اگر در متن سند نیامده باشد باید به خواستگاه سند توجه کرد (4419678) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.