نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 360094
توکلی: دیدگاه اقتصادی دولت نسخه ای ناکارآمد است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۸
رئیس هیأت مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان این که طرح‌هایی که دولت برای رفع رکود انتخاب می‌کند ایراد دارد گفت: دیدگاه اقتصادی دولت همان نسخه تعدیل اقتصادی صندوق بین المللی پول است.

احمد توکلی در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به این سوال که عملکرد دولت را در مقابله با رکود و رفع مشکل بیکاری چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: دولت از ابتدا تلاش کرده که برای رفع مشکلات اقتصادی به شکل برنامه‌ای عمل کند، نقشه بکشد، طراحی کند و بعد مسیر را ادامه دهد.

رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه اشکال کار دولت در داشتن یا نداشتن برنامه برای رفع موانع و مشکلات اقتصادی نیست، افزود: دولت طرح‌هایی را که انتخاب می‌کند، اشکال دارد و در عمل موفق نمی‌شود تا خدماتی را که می‌خواهد به مردم برساند و نتیجه بگیرد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به بسته خروج از رکود دولت در تیرماه ۹۳ اظهار داشت: یک سال پس از ارائه بسته اول خروج از رکود، در سال ۹۴ بسته‌ای دیگری بدون ارزیابی بسته اول توسط دولت ارائه شد، در حالی که قبل از تصمیم‌گیری برای آینده باید نتایج اجرای بسته اول خروج از رکود و اینکه چه نتایجی از آن حاصل شده بود را اعلام می‌کرد.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دیدگاهی که بر دولت حاکم است سیاست‌های تعدیل صندوق بین‌المللی پول است (IMF) است که از زمان هاشمی بعد از جنگ شروع شد و تمام دولت‌ها بلا استثنا بعد از جنگ تحمیلی همین کار را کردند و حتی احمدی‌نژاد که از نظر رویکرد تبلیغاتی طور دیگری رفتار می‌کرد، اما در عمل همان مدل‌ها را جسته و گریخته و کم و زیاد اجرا کرد.

وی با بیان اینکه دولت فعلی متاسفانه همان سیاست‌های صندوق بین‌المللی پول را اجرا می‌کند، افزود: این در حالی است که اقتصاد مقاومتی نقطه مقابل سیاست‌های صندوق بین‌المللی پول است و به اقتضائات ملی، شرایط موجود، مبانی دینی و استقلال طلبی توجه دارد.

توکلی با بیان اینکه اجرای کارهای عاقلانه راحت نیست، گفت: اگرچه ممکن است برخی مسئولان تمایل به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی داشته باشند، اما به صورت جدی آن را پیگیری نمی‌کنند و این موضوع می‌تواند به دلیل دیدگاه آنها نسبت به سیاست‌های صندوق بین المللی پول و همچنین به دلیل ضعف‌های اجرایی باشد.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی بیان داشت: وقتی دولتی ها اذعان می‌کنند که اقتصاد مقاومتی لازم است، باید از این پذیرش استقبال کنیم و دولت را کمک کنیم تا واقع‌بینانه و بطور مبنایی با مسئله اقتصاد و معیشت مردم روبرو شود و راه‌حل‌های متناسب با اقتصاد ملی و مبانی اعتقادی قانون اساسی، ارائه شود.

این کارشناس اقتصادی در مورد اقدامات دولت برای رفع مشکل اشتغال تصریح کرد: اقدامات دولت در این زمینه توفیق نداشته است.

توکلی با بیان اینکه حدود ۶ سال است که قیمت تمام کالاها در بازار جهانی سیرنزولی دارد و همین موضوع در پایین آمدن نرخ تورم به دولت کمک کرده، گفت: نرخ تورم جهانی ۳.۳ و نرخ تورم منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ۶.۵ است .

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کاهش قیمت‌های جهانی کالاها و مواد اولیه در پایین آمدن نرخ تورم به دولت کمک کرده و پایین آمدن نرخ تورم در کشور را نمی‌توان کاملا به حساب تدبیر گذاشت، اگرچه جهت‌گیری در این مورد خوب بوده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هدف دولت باید نقطه‌ای بهینه‌ای بین تورم و رکود باشد، گفت: دولت برای مقابله با رکود تورمی تنها نباید به طرف تورم توجه داشته باشد، بلکه باید به دنبال نقطه بهینه که هر دو را هدف بگیرد، باید باشد.

وی افزود: اگر رکود ادامه یابد به دلیل فقرمردم تورم پایین می‌آید که این موضوعی مطلوب نیست و این اتفاق همراه با تشدید بیکاری و اضافه شدن نابرابری معیشتی است.

توکلی بیان داشت: دولت اگر بخواهد تورم را فقط از طرف کاهش تقاضا کم کند رکود ادامه می‌یابد، بنابراین دولت باید به دنبال کاهش هزینه تمام شده تولید باشد که هم قیمت محصولات کاهش یابد و در نتیجه آن هم تقاضای مؤثر افزایش یابد و هم بیکاری کاهش یابد.

توکلی گفت: این موضوع به افزایش یهره‌وری و کاهش هزینه تولید که یکی از عوامل مهم آن نرخ سود بانکی است، احتیاج دارد.

وی افزود: اگر فساد به همین شدت ادامه یابد و بی‌عدالتی در توزیع درآمد همچنان پیش رود، مطمئنا رکود شکننده‌تر خواهد شد.
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۶:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۲:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۳۰ ۱۸:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۵ ۱۵:۱۲
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۲ ۱۸:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۱ ۱۳:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۳ ۱۰:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۰ ۱۴:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۹ ۰۹:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۹ ۱۰:۱۸
 
 
کلمات کلیدی : احمد توکلی
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۲:۳۳:۵۵
اتفاقا در همین راستا
مدتیه شیفتگان و طرفداران اجرای اصلاحات توصیه شده از طرف صندوق بین المللی پول درکشور که نمونه مهمش اجرای طرح موسوم به هدفمندی یارانه ها بود که توسط احمدی نژاد ویارانش اجرایی شد برای پیشبرد و ادامه پروژه های خود و ادامه اجرای خواسته های این صندوق در کشور برای فشار به مسولین و زمینه سازی افکار عمومی خیلی روی اخبار ونزوئلا و وضعی که براش پیش اومده، در داخل کشور مانور میدهند و هر روز یک خبر عجیب تر از قبلی درباره این کشور در رسانه ها و شبکه های مجازی مثل تلگرام به طور وسیعی پخش میشه...رئیس صندوق بین المللی پول(لاگارد)از طرف مجله تایم بعنوان بانفوذترین فرد جهان انتخاب شد.ونزوئلا باید تبدیل به درس عبرتی برای مردم وکشورهایی میشد که در انجام کامل توصیه های این صندوق تردید دارند... علاوه بر آن ونزوئلا یکی از گنجهای منابع طبیعی ونفتی در آمریکای لاتین هست و باید بابت نزدیک شدنش به ایران بعنوان حیات خلوت آمریکا تاوان سنگینی پس میداد.. این تاوان رو چاوز با سرطان مشکوک ومرگش پرداخت کرد وحالا دولت و مردم آن نیز باید بابت عمل نکردن به توصیه های این صندوق در سالهای اخیرتاوان سنگین تری پس بدهند.. پشت پرده بسیاری از حوادث و تحولات جهان(از جنگها و تحریمها تا آشوبهای داخلی و تحریمهای مختلف وپایین آمدن قیمت نفت و..از طرف کشورهای قدرتمند) صندوق بین المللی پوله وبسیاری از مشکلات اقتصادی کشورها برنامه ریزی و ایجاد زمینه از طرف این صندوق بوسیله اهرمها وحامیانش(کشورهای قدرتمند)میباشد تا کشورها مجبور به اجرای توصیه های این صندوق شوند...حق انتخابی در دنیای جدید برای اکثرکشورها تقریبا دیگه وجود نداره...قانونشون اینه:یا به توصیه های ما با لبخند و با اختیار خودت!!!عمل کن (و قشر متوسط کشورت را تقریبا از دور خارج کن)
یا با تحریم،فشار،تهدید و ایجاد آشوبهای داخلی و بهم ریختگیهای اقتصادی وپایین آوردن قیمت نفت بوسیله دستان نامرئی خود دچار فروپاشی اقتصادیتان میکنیم و مجبورتان میکنیم با لبخند و اختیار!!!توصیه های مارا عمل کنید..جالبترین نکته داستان هم اینه که آخرِ سر با اجرا شدن این توصیه ها با شعبده بازی و پشتیبانی قدرتمند رسانه ایه واقتصادانها و قدرتهای پشت سرِ صندوق بین المللی پول این سیاستها و مجری آنها بعنوان فرشته نجات و ناجی آن مردم و کشور از بحرانهایی که پیش آمده و میتوانسته پیش بیاد رونمایی میشه و شایسته تقدیر...
وقتی ناگزیر به اجرای این توصیه هاشدی ناگزیر به رفت وآمد و مشاوره گرفتن از کارشناسهای این صندوق و گرفتن تاییدیه آنها هستی. عمل موبمو و دقیق این توصیه ها منجر به بدست گرفتن نبض اقتصادی و شناخت کامل اقتصادی کشورِ هدف میشه و چرخ حرکت ِقطار اقتصادی کشورِ مجری این توصیه ها به ریلی میفته که سوزنبان و ناظرش کارشناسان صندوق بین المللی پول و کشورهای غربی هستند و برای خارج کردن این قطار از ریل ومنهدم کردنش برای روز مبادا(در صورت اجرا نکردن توصیه های بعدیِ امنیتی،سیاسی و فرهنگی کشورهای غربی)ابزار کامل و کافی را در دست دارند وبدین ترتیب آن کشور برای همیشه به زرخرید وغلام بی جیره و مواجب آنها تبدیل خواهد شد..مطالعه افشاگریهای ویکی لیکس در مورد صندوق بین المللی پول در رابطه با یونان و توضیحی که دولت یونان بعد از این افشاگریها از صندوق بین المللی پول خواست(والبته بی جواب ماند)را به دوستان توصیه میکنم..صندوق بین المللی پول کارآمد ترین و کلیدی ترین اسب تروای غرب است برای نفوذ به درون قلعه کشورها وتصرف بدون خونریزی و بی سروصدای آنها برای همیشه...رفاه و زندگی راحت با قدرت خرید بالای مردم ایران زیر چتر ومدیریت جمهوری اسلامی مثل زدن سیلی زیر گوش جهان سرمایه داری و غربه و هر کاری از دستشون بیاد برای جلوگیری از این امر انجام میدن چه با نقاب توصیه و خیرخواهی و چه بی نقاب و با تحریم وتهدید..اگر ساده باشیم در برابر توصیه ها و نسخه های این صندوق سیلی سختی میخوریم. (3745468) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۲:۴۰:۵۶
البته جای تاسف هست که سیاستهای صداوسیما ونوع برنامه سازیها و سوالات مجریها نیز نشون میده همون خط اقتصادی که این صندوق روش تاکید میکنه مثل انداختن بار اصلی اقتصاد روی مالیات و غیره حرکت میکنه و کمتر روی نکات مهمتری که در اقتصاد ما باید برای رونق روش کار بشه تاکید داره وبرنامه سازی میکنه..همین دیشب بود که مجری تلویزیون در شبکه دو که فکر کنم آقای قالیباف بود با اصرار عجیبی از رئیس سازمان مالیاتی برای تحت فشار گذاشتن بیشتر مودیان بوسیله نوشتن آئین نامه سوال میکرد وحتی رئیس سازمان اصناف رو هم که دعوت کرد در مورد اینکه چرا دستگاههای فروش برای کسبه نصب نمیشه سوال کرد در حالیکه بینندگان فکر میکردند برای گفتن گلایه ها از سازمان امور مالیاتی ایشان رو روی خط آورده..آخر برنامه هم همچین ایشان از مزایای گرفتن مالیات برای اقتصاد صحبت میکرد که خیال میکرد با بچه طرفه که واقعا تاسف آور بود..برادر من اگر گرفتن مالیات میتونست اقتصادی رو شکوفا کنه ومردمی رو خوشبخت کنه پس اینهمه اعتصاب درپاریس که بیشترین مالیات رو میگیره از کجا اومده؟با باقی کشورهای اروپایی مثل ایتالیا یا اسپانیا که بیکاری و نارضایتی بیداد میداد میکنه؟چرا آدرس غلط به مردم میدی آقای مجری؟وقتی صداوسیمای ما این صحبتهارو میکنه واین برنامه هارو میزاره چطور توقع داریم صندوق بین المللی پول برای اجرای توصیه ها و توطئه هایش علیه مردم ایران طمع نداشته باشه؟ (3745488) (alef-13)
 
دکتر رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۶:۱۹:۱۶
آقای توکلی الان همه مفهوم تورم را می فهمند.
شما که اقتصاد خوانده اید چرا این طور اشتباه می کنید.
این که تورم در سطح جهان 3.3 و خاورمیانه 6.5 درصد بوده به معنای کاهش قیمت نیست.
تورم یعنی افزایش قیمت
حالا که تورم پایین آمده نمیتوان گفت ارزان شده بلکه کمتر گران شده است.

اما مهمتر از آن این که این کاهش تورم جهانی چقدر در کاهش تورم ایران نقش داشته است.
تورم جهانی در سال 2011 بیشترین مقدار بود که تنها 5.05 (پنج و پنج صدم) درصد بود.
این مقدار در سال 2012 به 4.08 (چهار و هشت صدم) درصد کاهش پیدا کرد و در سال 2013 به 3.66 (سه و شصت و شش صدم) درصد رسید.
چطور میگویید این کاهش دو درصدی نرخ تورم جهانی به کاهش تورم داخلی کمک کرده است و از 35 درصد به 10 درصد رسانده است؟
فراتر از آن این که عمده این روند کاهشی تورم جهانی در همان دوره ای اتفاق افتاد که نرخ تورم ایران از 21 به 35 درصد رسید.
زهی انصاف (3745954) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.