نظر منتشر شده
۴۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 300694
نامه وزير پتروشيمي چي براي حمايت از پتروشيمي ها؛
درخواست رانت براي "صنعت نُنُر"
بخش اقتصادی الف؛ 18 مهر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۱
در ادامه انتشار نامه چهار وزیر به رئیس‎جمهور برای حمایت از بازار سرمایه، نخستین اقدام حمایتی از این بازار از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت رخ داد.

صنعت پتروشيمي که حدود ٧٥درصد خوراک خود را با سوبسید دریافت می‎کند و درعین‌حال محصول نهایی خود را با نرخ آزاد می‎فروشد گویا تمایلی ندارد خود را با بازار آزاد تطبیق دهد و به ‌حمایت بی‎چون‌وچرای دولت از خود عادت کرده، به‌نحوی‌که به گفته رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران نُنُر شده و اکنون در شرایط دردناکی به‌سر می‎برد.

نامه حمایتی نعمت‎زاده به معاون اول
وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به معاون اول رئیس‎جمهور، به بهانه نرسیدن محصول عرضه‌شده در بورس به دست صنعتگران خرد، خواستار اختیاری‌بودن عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا یا بازار آزاد شد. به گزارش فارس، در نامه محمدرضا نعمت‎زاده به اسحاق جهانگیری با موضوع «لغو الزامی‌بودن عرضه محصولات پتروشیمی در بورس» آمده است: «حسب بند (١) مصوبه شماره ٤٢٧٥٨/٩٠/ م مورخ ٢٨/١٢/١٣٩٠ ستاد هدفمندکردن یارانه‌ها که اشعار می‌دارد، کلیه مجتمع‌های تولیدی دولتی و غیردولتی محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی، موظفند محصولات تولیدی خود را از طریق بورس کالا عرضه نمایند و با عنایت به برخی از مشکلات به‌وجودآمده در جریان عرضه و تقاضای این محصولات از جمله: عدم دسترسی برخی مصرف‎کنندگان واقعی به‌ویژه مصرف‎کنندگان خرد در بورس، تحمیل هزینه‌های مترتب با کارمزد عرضه در بورس، کاهش خدمات پس‌ازفروش به خریداران به‌واسطه عدم دسترسی مستقیم خریداران به فروشندگان، عدم ارتباط مستقیم تولیدکنندگان اولیه و ثانویه و در نتیجه عدم‌دسترسی آسان مصرف‎کنندگان به محصولات، عدم‌امکان برنامه‌ریزی تولید، فروش و صادرات توسط واحدهای پایین‌دست به دلیل عدم اطمینان در خرید محصولات و...، پیشنهاد می‌شود بند (١) مصوبه مذکور به شرح ذیل اصلاح شود: «تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اعم از دولتی و غیردولتی مخیر می‌‌باشند کالای خود را از طریق بورس و یا طی قراردادهای مدت‌دار به صنایع مصرف‌کننده عرضه نمایند». شایان ذکر است، در رابطه با پیشنهاد مذکور قبلا نیز مکاتباتی با ستاد هدفمندکردن یارانه‌ها صورت پذیرفته، لیکن تاکنون اجرائی نگردیده است. لذا، با توجه به موارد فوق، خواهشمند است دستور فرمایید جهت اجرائی‌شدن پیشنهاد اقدام لازم مبذول و از نتیجه این وزارتخانه را مطلع فرمایید».

واکنش تند بزرگ‌ترین تشکل پتروشیمی به نامه نعمت‎زاده
این نامه واکنش‎های شدیدی را از سوی فعالان بورس و البته فعالان پتروشیمی به‌دنبال داشت. به‌نحوی‌که بزرگ‌ترین تشکل پتروشیمی در نامه‌ای به رئیس‎جمهور مخالفت خود مبنی‌بر خروج محصولات این صنعت از بورس کالا را به خاطر عدم شفافیت در صورت خروج اعلام کردند. در نامه مسعود میرزایی‌برزی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‎های تأمین نیاز صنایع پایین‎دستی پتروشیمی، به حسن روحانی، رئیس‎جمهور، آمده است: به استحضار حضرتعالی می‌رساند، جناب آقای مهندس نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، تاکنون بارها صحبت از خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای پتروشیمی را کرده‌اند و در نشست خبری اخیر نیز بر این امر تصریح کرده‌اند: محصولات پتروشیمی باید از بورس کالا خارج شود. بدین‌وسیله این اتحادیه که بزرگ‌ترین تشکل کشوری در صنایع پایین‌دستی پتروشیمی محسوب می‌شود، مراتب مخالفت و اعتراض خود را به این تصمیم، اکیدا اعلام داشته و خواستاریم ضمن جلوگیری از حذف بورس کالای پتروشیمی، نسبت به عدم تشویش‎آفرینی در بازار صنایع پتروشیمی، به همکاران خود تذکر دهید.

رانتی معادل ٧٠٠ میلیارد تومان در سال برای دلالان
توضیح آنکه تا قبل از سال ٨٨، نظام توزیع حواله‌ای بر بازار محصولات پتروشیمی حاکم بود که طبق تصریح مدیران دولتی این صنعت، رانتی معادل ٧٠٠میلیارد تومان در سال برای دلالان و واسطه‌های غیرتولیدی، ایجاد کرده است. از آن سال تاکنون با تشکیل بورس کالای پتروشیمی و الزام مجتمع‌های پتروشیمی به عرضه تمام محصولات خود در این بورس، رانت مربوطه به‌کلی حذف شد، اما هنوز به دلیل عدم نظم مناسب در بازار بورس، واحدهای تولیدی سهم ناچیزی در بورس داشتند. تا اینکه با تشکیل این اتحادیه و ساماندهی تعاونی‌های تأمین نیاز تولیدکنندگان در جهت حضور سازمان‎یافته آنها در بورس، وضعیت توزیع محصولات روزبه‌روز بهبود یافت. همچنین در این نامه آمده: «با عنایت به تجربه ناموفق نظام توزیع حواله‌ای و تجربه نسبتا موفق نظام توزیع بورسی با تکیه بر تعاونی‌ها، چرا باید بدون هیچ دلیل موجهی بورس کالای پتروشیمی حذف شود و بازار به وضع رانتی و غیرشفاف گذشته برگردد؟... دولت به‌تنهایی نمی‌تواند بار مسئولیت اقتصاد را بر دوش گیرد، خواهشمندیم نگذارید تصمیماتی از این دست، نظام اقتصادی را دچار پیشرفت و گرفتار شدن بیش از پیش در دور باطل اقتصاد دولتی و اقتصاد دلالی نماید».

صنعت پتروشیمی در خطر ریزش ارزش سهام
مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت در گفت و گو با شرق  با بیان اینکه حمایت‎های دولت از بازار سرمایه قابل درک نیست، گفت: معمولا دولت‎ها برای حفظ بازار بورس در شرایط بحرانی شرکت‎هایی را که در معرض خطر سقوط ارزش سهام هستند و تداوم حضورشان به بازار لطمه می‎زند، از بازار سرمایه خارج می‎کنند، در حالی‎که باید اجازه دهند تا قیمت‎ها در بازار منطقی شود؛ امری که تاکنون برای صنایعی مانند صنایع پتروشیمی و خودروسازی رعایت نشده است. پورقاضی با اشاره به اینکه درک مشترکی درباره حمایت از بورس وجود ندارد، افزود: زمانی که شاخص کل بورس به‎طور ناگهانی با شیب تندی از ١٠هزار واحد به ٧٠ هزار واحد رسید، در حالی‎که در دولت‎های نهم و دهم تصمیم‎های عجیب و غریب اقتصادی گرفته می‎شد که بسیار برای اقتصاد مضر بود، هیچ‎گونه تلاشی برای شکستن حباب بورس انجام نشد. این فعال صنعت پتروشیمی که شکستن حباب بورس را برای منطقی‌شدن قیمت‎ها ضروری می‎داند، تصریح کرد: باید صبر کنیم تا ارزش سهام در بورس واقعی شود و حتی دور از ذهن نیست که قیمت‎ها به نصف آنچه که امروز در بورس به نمایش درمی‎آید، برسند. شرکت‎هایی که بحرانی هستند و انبارهایشان پر شده و نمی‎توانند کارگران خود را بیرون کنند و در عین حال هزینه‎های بالاسری بسیار دارند، دلیلی ندارد که با رشد ارزش سهام مواجه شوند.

پتروشیمی، صنعت نُنُر بورسی
او با نُنُرنامیدن صنایعی که از سوبسیدهای فراوان برخوردار می‎شوند، ادامه داد: صنایع پتروشیمی از سوبسید ٧٥ درصدی برای خوراک بهره می‎گیرند و در مقابل محصولات خود را با نرخ آزاد به فروش می‎رسانند. به صورتی که نرخ خوراک برای پتروشیمی‎ها در هر متر مکعب ١١ تا ١٣ سنت در نظر گرفته می‎شود، در حالی‎که قیمت منطقه‎ای گاز طبیعی تصفیه‌نشده ترکمنستان ٣٣ سنت بوده و ٤٤ سنت به ترکیه فروخته می‎شود، اگر قرار بر این بود که نرخ خوراک پتروشیمی با قیمتی واقعی تعیین شود باید نرخ آن حدود ٣٨ سنت در نظر گرفته می‎شد. به گفته وی، صنایع پتروشیمی صنایع رانتی هستند که در شرایط بحرانی که با کاهش قیمت‎های جهانی حامل‎های انرژی روبه‌رو هستند و زمانی‎که شرایط برای این نوع بنگاه‎ها سخت می‎شود، تظاهر به ورشکستگی و زیان می‎کنند تا حمایت دولت را به سوی خود جلب کنند، درحالی‎که مشکلات آنها عمدتا ناشی از مدیریت ضعیف بنگاه‎هاست. به همین دلیل به عقیده من با بیرون‌کشیدن این بنگاه‎ها از بورس اتفاق مهمی نمی‎افتد، زیرا با این کار واقعیت تغییر نمی‎کند. واقعیت این است که شرکت‎های خصولتی با بهره‎وری پایین هستند که مبتنی بر رانت کار می‎کنند. بنابراین این صنایع چه داخل بورس باشند چه بیرون بورس، شرایط خوبی نخواهند داشت. به بیان دیگر، اقتصاد ایران باید شرایط دردناکی را طی کند تا به شرایط واقعی برسد. او با اشاره به سخنان نعمت‎زاده، افزود: وقتی این صنایع از بورس خارج شوند، شرایط شفافی در معاملات پتروشیمی‎ها رخ نخواهد داد و اگر معامله‎ای صورت گیرد خارج از رقابت و شفافیت خواهد بود و این چیزی است که پتروشیمی‎ها خواهان آن هستند، زیرا در شرایط غیرعلنی می‎توانند به هر قیمتی دست به فروش کالای خود بزنند، اما در بورس شاهد ریزش ارزش سهام خود خواهند بود. بنابراین شاهد افزایش رانت و دلالی در معاملات صنایع پتروشیمی خواهیم بود.

از کرده خود پشیمان می‎شوید

یک کارشناس ارشد مسائل اقتصادی نیز در واکنش به این نامه، گفته: محصولات پتروشیمی در کشور ما به سه دلیل اصلی باید در بورس کالای ایران مورد معامله قرار گیرد و اگر زمینه عرضه این محصولات در بازار غیررسمی فراهم شود، شاهد گسترش رانت و لطمه‌خوردن اقتصاد کشور خواهیم بود. شاهین شایان‎آرانی در گفت‌گو با ایسنا، در خصوص برخی تلاش‌ها برای انتقال معاملات مواد پتروشیمی از بورس کالا به بازار غیررسمی گفت: معاملات در بورس کالا براساس ضوابط و قوانین مشخص انجام می‌شود و این قوانین در بازارهای غیررسمی به این شکل وجود ندارد، از این رو معاملات محصولات در بازار خارج از بورس، شفافیت اقتصادی را کاهش خواهد داد که این موضوع به سود هیچ‌کس حتی مجتمع‎های پتروشیمی نیست؛ شک نکنید اگر این کار غیرمنطقی محقق شود ظرف مدت کوتاهی تصمیم‌گیران در این خصوص از کرده خود پشیمان خواهند شد.

وجود دلالان قدرتمند در صنعت پتروشیمی
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: محصولات مختلف برای عرضه در بورس‌های کالایی باید دارای سه ویژگی عمده باشند که درحال‌حاضر مواد پتروشیمی دارای این خصوصیات هستند. اولین ویژگی به حجم قابل توجه عرضه و تقاضا مربوط می‎شود که بر اساس آمار معاملات بورس کالا، مواد پتروشیمی با حجم عرضه و تقاضای بالایی در این بورس معامله می‌شوند. همین حجم بالای عرضه و تقاضا منجر به کشف قیمت واقعی می‌شود که البته در سال‌های اخیر دخالت سلیقه‌ای برخی نهادها در روند معاملات بورس کالا باعث شده تا بعضا محدودیت‌هایی بر معاملات حاکم شود که این محدودیت‌ها باید از سوی نهادهای متولی رفته‌رفته برطرف شود. دومین ویژگی‌ای که بازهم در بورس کالای ایران شاهد آن هستیم، تنوع در نوع محصول است؛ امروز انواع کالاها در حوزه‌های مختلف روی تابلوی بورس کالا می‎رود و معاملات در شرایطی برابر برای طرفین معامله انجام می‎شود. همین تنوع بالا باعث می‎شود تا شمار بازیگران بازار افزایش یابد که در این زمینه نیز بورس کالا موفق عمل کرده است. سومین ویژگی نیز استاندارد و مشخص‌بودن نوع گرید و کیفیت محصولات است که این روند نیز در مبادلات پتروشیمی بورس کالا مشکلی ندارد و از قوانین این بورس به‌شمار می‎رود. به گفته شایان‎آرانی، باتوجه به اینکه هر سه عامل مذکور در معاملات بورس کالا وجود دارد، بهترین مکان برای مبادلات پتروشیمی‌ها، بورس است. دراین‌بین با درنظرگرفتن عدم شفافیت در بازار آزاد و غیررسمی، وجود دلالان قدرتمند در این صنعت و همچنین مشکلات واحدهای تولیدی در برهه کنونی، خروج معاملات پتروشیمی‎ها از بورس کالا به اقتصاد کشور لطمه خواهد زد. او با تأکید بر اینکه اختیاری‌شدن عرضه پتروشیمی‌ها، در بورس کالا نیز باعث ایجاد رانت برای عده‌ای خاص می‌شود، گفت: مشخص‌بودن قیمت پایه اعلام‌شده توسط عرضه‌کننده براساس نرخ‎های جهانی، شفافیت و قطعی‌بودن قیمت معامله‌شده، تضمین تعهدهای طرفین معامله در قبال پرداخت پول و کالا و همچنین عدم نکول معامله از جمله ویژگی‌های بورس کالاست بنابراین چرا باید مانع از رشد این ویژگی‌ها و گسترش بازارهای شفاف معاملاتی در بورس کالا شد.
 
کلمات کلیدی : نعمت‌زاده
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۹:۲۲:۱۰
ملت برا 5 ميليون وام گير ضامن و هزار پيچ و خم اداري اند نميدونم بعض اشخاص چجوري براي 12 شرکت پتروشيمي خصوصي مجوز ميگيرن و وام و بعد هم سوبسيد !
هعي .... (3249481) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۰۱:۱۳
بلا خره ما یکسری صنایع پیشرو داریم که سهم بزرگی از GDP دارند اگر حمایت نشند سهم آنها کاهش در نتیجه اقتصاد در رکود فرو میرود
نتیجه ی کمپین نخریدن خودرو هم هیچی نیست جز کاهش ارزش تولیدات ساخته شده در اقتصاد . (3249560) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۳۳:۱۲
به خاطر GDP مردم باید بمی رن؟ خودتون رو اصلاح کنید جای گیر دادن به مردم. (3249633) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۱:۵۵:۱۹
از طریق مجلس درخواست کنن تا لیست سهامداران عمده صنایعی مثل پتروشیمی در اختیارشون قرار بگیره. اونوقت می بینید که این افراد کی هستند و چه جوری از رانت در بورس حمایت می کنن و از چه راهی این سهام رو بدست آوردن
آنچه برای این افراد به اصطلاح بورسی مهمه منافع خودشون هست نه منافع مملکت و اقتصاد مردم (3249798) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۲:۲۶:۴۳
بخاطر کمبود GDPهمه میمیرند (3249861) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۶:۱۲:۳۶
آقای استاد، GDP از کجا میاد؟ مدیران نالایق دارن نابودش می کنن مردم باید تاوانش رو بدن؟ مردم که با همه نوع فشار سر کردن، حالا مدیران بلد نیستن مجموعشون رو اداره کنن و بهروی پایینی دارن به مردم چه ربطی داره؟ (3250101) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۶:۴۱:۰۶
پایین اومدن جی دی پی به خاطر نخریدن خودرو نه تنها کسی رو نمی کشه که از امار تلفات هم کم می کنه. (3250127) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۲:۲۹:۵۶
رشد جی دی پی نباشه شما از گرسنگی میمیرید (3249867) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۶:۱۴:۱۸
معلومه امثال ما می میرن چون امثال شما با نوع مدیرتشون این بلا رو سر GDP و اقتصاد اوردن، حالا هم مردم باید توانش رو بدن. (3250104) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۶:۱۹:۵۷
آقای عزیز، مسئول نابودی جی دی پی باید جواب بده نه مردم ، مدیران نالایقی که با ریخت و پاش بهروری رو نابود کردن.
خودروی داخلی ایمن نیست، گرونه، بی کیفیته، مردم بمی رن باهاش تا جی دی پی رشد کنه؟ خوب جمش کنید به جاش یه صنعت با توجیه اقتصادی و مزیت بالا بیارید تا هم جی دی پی بالا بره هم مردم زنده بمونن. (3250108) (alef-3)
 
ستاری
۱۳۹۴-۰۷-۲۵ ۱۰:۳۱:۲۵
بهتر است خودمان را با آلمان و ژاپن مقایسه کنیم
اونها هم از جنگ رها شدهند و سرپا
آنها کجایند ما کجا
تازه
نابودی جنگ های جهانی را ما نداشتیم
آیا آنها هم صنایع ننر دارند که وزیر صنعت مدام حمایت کنند
صنعت خود باید رشد کند و راه خود را در خانه های مردم باید
همانگونه که ماشینهای ژاپنی هزاران مایل آنطرف تر در آمریکا به خانه های
مردم راه دارند
صنعت ایرانی نیز باید خودش راهش را بیاید
صنایع ننر بزودی نابود میشوند
یادمان نرود که 2 دهه است که داریم بسوی دهکده جهانی پیش میرویم (3265474) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۳۸:۴۷
حمایت از صنایع مادر باید مطابق ارزش افزوده آن صنایع انجام بشه. ولی اینکه به آن صنعت رانت دولتی مثل سوخت ارزان یا فروش در بازار آزاد بدهیم نهایتا این سفته بازان و دلالان بورسی هستند که سود میبرند نه اقتصاد کشور (3249644) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۶:۰۱:۱۴
دلالان بورسی؟ اگر سهامدران از بوری خارج شوند کل اقتصاد کشور از هم می پاشه عمو جون (3250095) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۱:۵۶:۳۷
یک سری صنایع هزینه بر داریم (یعنی از زمان تاسیس فقط هزینه روی دست مردم گذاشته اند!) با مدیریت بی لیاقت دولتی که باید مدام پول بخورند و اشغال بیرون بدهند. نتیجه کمپین خریدن خودروهای گران و ناایمن ، افزایش تلفات و معلولان و ادامه حیات این اختاپوس های هفت سر با پس اندازهای مردم است! (3249801) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۲:۵۵:۲۹
شما خیلی با ظرافت اومدی مغالطه کردی اونم مغالطه گفتن بخشی از واقعیت و نگفتن همه اون الان دیگه عصر خوارزمشاهیان نیست که ادم بتونه راحت دروغ بگه و...
1-خودرو های داخلی بی کیفیت هستند و خسارات جانی و مالی پدید میاورند همه جای دنیا شرکت بی کیفیت ورشکست میشه و جمع میشه
2-اگر صنایع مورد نظر شما پیشرو هستند چرا محتاج وام و... شده اند؟ صنعت پیشروی ضرر ده دیگه چه نوع صنعتی است؟ یعنی میفرمایید ما یک سری صنایعی داریم که خیلی پیشرو و بزرگ هستند و مدام ضرر های پیشرو( بزرگ) به بار میارن ما باید وام های کلان بهشون بدیم که سرپا بمونن تا بتونن ضرربدن و چهار نفر بیکار نشن؟ این وضع تا کی میخاد ادامه داشته باشه؟ (3249890) (alef-11)
 
امیر حسام
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۴:۱۷:۰۸
,, علم ,, به مانند شمشیر دو لب است اگر در خدمت مردم باشد ,, علم پاک و خدائیست ,, و اما اگر در خدمت صاحبان زر و زور و تزویر باشد ,, علم ناپاک و شیطانی است ,, . (3249985) (alef-11)
 
مهندس
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۱:۵۸:۳۶
کدام GDP ؟ کدام تولید ؟ کدام ارزش افزوده ؟ خودتان را زده اید به کوچه علیچپ ؟
سر هم بندی قطعات بنجل چینی شد تولید؟؟ انهم با هزار جور رانت پیدا و پنهان
دولتی . با چند برابر تعداد کارگر مورد نیاز.. با مدیران دولتی و سیاسی.. با پایین ترین راندمان ... عرضه خودرو 30 سال ( بله سی سال ) قبل اروپا را میتوان تولید نامید؟؟ در روزگاری که محصول صنعتی سه سال قبل هم قدیمی محسوب میشود..کدام GDP ؟؟؟ایا اقتصاد ایران چیزی غیر از تزریق درامد نفت به جامعه
( باشکال گوناگون ) است ؟؟؟ (3250305) (alef-3)
 
سها
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۸:۳۷:۳۲
دیروز برای وام یه میلیون و 400 تومنی از عسکریه ازم کسر حقوق کارمند رسمی می خواست در حالی که 10 میلیون پولم رو 4 ماه اونجا گذاشته بودم ............. (3250642) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۹:۲۶:۴۹
هر جا اسم رانت و حباب به میان میاید، نام بورس تهران میدرخشد!
منطقی ترین اظهارنر اقتصادی که این اواخر خوانده ام =

مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت گفت: زمانی که شاخص کل بورس به‎طور ناگهانی با شیب تندی از ١٠هزار واحد به ٧٠ هزار واحد رسید، در حالی‎که در دولت‎های نهم و دهم تصمیم‎های عجیب و غریب اقتصادی گرفته می‎شد که بسیار برای اقتصاد مضر بود، هیچ‎گونه تلاشی برای شکستن حباب بورس انجام نشد.

آیا وقت آن نیست که دیوان محاسبات با تیم ورزیده بازرسی به موضوع چگونگی اداره شرکت بورس ورود کنند؟
اینروزها حتی سیستم بانکی و ارزی هم قربانی بورس علیل ما میشود. (3249492) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۹:۵۸:۴۵
بورس ایران غیر واقعی ترین بورس جهان است . من یادمه از سال 84 تا سال 87 بورس از 13000 تا به 7 هزارتا رسید بعد یهو مملکت شروع به بهم ریختن کرد بورس هم سعود میکرد .
یعنی تقریبا به اندازه ی هر یک درصد رشد اقتصادی منفی10 هزار واحد بورس رشد میکرد (3249553) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۲۱:۴۴
خدا میدونه این وسط و بخاطر منفعت تعدادی کارگزار و مسئول بورسی چندهزار خانواده سهامدار خرد به فلاکت افتادند. بورسی که در دست کارگزارها بچرخه و خودشون مبصر خودشون باشن و سالهای طولانی مدیریت ثابتی داشته باشه، مرکز فساد میشه. (3249606) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۲:۵۷:۱۸
خدا میدونه وقتی که بورس از 10 هزار پرید روی 70 هزار چقدر خانواده ها منتفع شدن و پول دار شدن (3249891) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۹:۴۰:۱۰
صنعت ننر خودرو است که مردم دارند درستش میکنند.حمایت از پتروشیمی کار درستی است پتروشیمی ایران واقعا برای مملکت سود دارد (3249517) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۰۵:۲۸
خیلی جالبه حمله به صنایع بزرگ !
من واقعا از اینکه حمایت کردم از کمپین نخریدن خودرو متاسفم . (3249573) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۴۵:۳۰
جدیدا استخدام صنایع خودرو سازی شده اید؟
مبارک باشد
ولی بدانید حقوق شما به بهای صدمه جانی به خریداران تامین میشود (3249652) (alef-11)
 
رها
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۱:۰۴:۴۲
فکر کنم ی سناریو طراحی شده از قبل است برای مبارزه با صنعت داخل (3249697) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۳:۰۳:۴۱
آره همه مردم ایران هم توطئه گرند و مخصوصا خودرو نمی خرند! (3251314) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۲۵:۱۳
اتفاقا هم خودرو هم پتروشیمی ننر هستند به نظر من این درد زایمان اقتصاد سالم رو بپزیریم و بذاریم این صنایع وارد بازار واقعی بشن بدون رانت تعرفه و سوبسید د سال دیکه اقتصاد ما در وضعیتی قرار میگیره که بهش میشه گفت داره رشد میکنه (3249617) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۳۵:۱۶
این صنعت ننر در سال 13 میلیارد ارز وارد این مملکت میکنه.نویسنده محترم پتروشیمی رو با خودرو اشتباه گرفته (3249637) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۰:۵۴:۴۳
تیتر انتخاب شده بسیار برازنده موضوع است. ممنون (3249668) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۱:۱۷:۰۵
مافیای پتروشیمی در دولت یازدهم متصدی صنعت هم شده!! واقعا چه کنیم؟ هر روز بدتر از دیروز. باز خدا خیرش بده احمدی نژادو حداقل ژست مردمی داشت و پیش افاده نداشت (3249718) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۱:۳۱:۳۹
به پتروشيمي ها اجازه بدين به مانند هند وپاكستان ، گاز طبيعي به صورت فشرده ازقطروعمان وارد كنند وبه شبكه گاز وصل كنندوشركت گازهم صادرات به كشورهاي همسايه به قيمت صادراتي بفروشدهم وضعيت خوراك پتروشيمي براي 30 سال آينده حل مي شودوهم قيمت محصولات پتروشيمي ازاد مي شود.........تعجب نكنيد گاز قطر8سنت درمترمكعب است (3249756) (alef-11)
 
سیدعلی
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۴:۳۴:۴۶
عزیزم اجازه داده شده!! خیلی وقته. تو این چند ساله همیشه کمبود خوراک گازی در منطقه پارس جنوبی (بوده) و هنوز هم هست، هرچند مقداری بهتر شده. پتروشیمی ها اگه میتونستن و به صرفشون بود مطمین باش میرفتن از همین قطری که شما میگی میاوردن.
مافیاییست این صنعت. (3250009) (alef-11)
 
i
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۲:۳۴:۲۹
هر گونه رانتی برای نجات بازار بورس و آرایش شاخص بورس عین فریب مردم است و فقط دولت را تا پایان دوره اش خواهد رساند و برای مردم هیچ گونه نفعی نخواهد داشت . آقای وزیر باید ترک کند عادت گذشته را (3249871) (alef-11)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۴:۴۹:۰۰
تصمیمات اقای مهندس نعمت زاده طی دو سال و اندی گذشته در پست وزیر صنعت و معدن و تجارت این سو ء تفاهم را برای من ایجاد کرده که ظاهرا وظیفه اصلی و واقعی ایشان در دولت یازدهم سعی و تلاش وصف ناپذیر در هموار کردن مسیر حرکت بنگاه های اقتصادی متعلق به خودشان و عزیزانشان به هر قیمتی است . (3250026) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۷:۲۲:۱۶
صنعت پتروشیمی میلیاردها دلار ارز وارد کشور می کند و صادارات زیادی دارد (3250168) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۱۷:۲۵:۲۸
اره تمام صنایع داخلی لوس و ننر هستند ! و سرمایه گذاری در بورس جز بدبختی نداره !! تو ایران فقط دلالال بازی و کارهای دلالی جواب میده ! از صنایع هیچ حمایتی نمیشه (3250172) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۰:۰۹:۴۱
عاقبت خوردوسازی ما برای پتروشیمی هم متصور است. (3250248) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۱:۰۶:۰۵
پیشنهاد می شود فکری بحال مدیریت نا کارآمد نیز شود (3250280) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۲۲:۰۵:۰۲
مشكل اينه كه پتروشيمى ها اين كار رو نميكنن و گاز ٨ سنت هم قطر به حضرات نميده. در ضمن اگر اين صنايع پتروشيمى سودده نيست پس چرا همين صاحبان آن با استفاده از رانت در پى راه اندازى واحدهاى مشابه ويا توسعه واحدهاى خود هستند؟!!! (3250313) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۱:۵۵:۵۸
بهترین راه برای تمام صنایع واشتغال زایی و نو آوری آنها رو آوردن بسمت اقتصاد آزاد رقابتی و غیر دولتی است. تا وقتی که اقتصاد بصورت دولتی اداره میشه رانت و اختلاس و فساد در دستگاه های همچنان وجود خواهد داشت. (3250402) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۰۳:۳۸:۲۵
کدوم کمپین؟ هیچ کمپینی وجود نداره.خودروی داخلی بی کیفیت خدمات پس از فروشش هم که افتضاحه بنابراین فروش نمیره . (3250427) (alef-3)
 
MAHDI
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۰:۱۳:۲۲
فرمایش این نماینده یعنی رفتن به سمت اقتصادی واقعی و خروج از آسیب های سفته بازی و دلالی و دگردیسی واقعی در اقتصاد کشور وتبدیل شدن به قوی ترین اقتصاد منطقه در چشم انداز

اگر بورس واقعی 10000 واحدی باشد و قابل اطمینان بهتر است از این که حبابی و بادکنکی 60000 باشد چون خیلی زود می ترکد و آثار زیانبار آنرا باید مردم با تورم و رکود به شکلی خرد کننده تحمل کنند همه دنیا همین مسیر را رفتن مگر مااستثاهستیم و قواعد واقعی اقتصاد باید در مورد ما استثنا قائل شود؟!!


ریشه تمام مفاسد و انحرافات این صنایع ،بانک ها ،مخابرات ،خودرو ،موسسات مالی و اعتباری و... را در بورس بازی روی املاک می شود مشاهده کرد

وقتی که منابع را باید صرف نوسازی تجهیزات و ساختار خود می کردن و آماده فضای رقابتی جهانی پولها را به سمت بورس بازی روی املاک در سراسر کشور بردند

و بابی جهت گران کردن املاک منابع ارزشمند را در یک مشت سیمان و خاک و گل گرفتار کردند

دولت برای رهایی از این مخمصه یک آمار گیری از تمام اینهایی که ادعای ورشکستگی و کمبود منابع دارند بکند ببیند چقدر پول بی حد و حساب رفته در املاک رسوب کرده

سری به منطقه 22 بزنید تا ببینید پولها کجاست و چگونه یک منطقه زیست محیطی و نمونه شهری را به افتضاح کشانده اند

خلاصه این که دیگر بس است چاق شدن برای رقابت و ماندن در فضای اقتصاد امروز جهان باید ورزیده شد این رانت ها صنایع را چاق و به مرگشان خواهد انجامید (3250826) (alef-11)
 
هستی
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۰:۵۹:۱۲
مثلن صنایع دیگه مثل صنایع خودرو و نفت و غیره، ننر و رانت خوار نیستند؟! (3250928) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۹ ۱۲:۵۶:۵۳
یه کارمند دولت چطوری می تونه هزار میلیار د سرمایه بهم بزنه و مهم ترین شرکت های پتروشیمی رو و بهترین پروژ ه ها رو براشرکت هاش برداره این هم یه تلاش دیگه برا منافع شخصی خودش هست (3251293) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.