نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267052
به دنبال مسئول ناامنی‌های مرزی درسال های اخیر
شهدای مرزبانی و مرزهای بلاتکلیف
نعیمه موحد، 26 فروردین 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۸
هنوز زمان زیادی از شروع سال ۹۴ نگذشته که دوباره سروکله گروهک تروریستی جیش العدل در مرزهای ایران و پاکستان پیدا می‌شود و هنگامی که هنوز جامعه ایرانی در حال هضم خبر شهادت ۸ مرزبان ایرانی در سیستان است، دوتن از نیروهای مخابراتی سپاه نیز درهمان منطقه توسط افرادی ناشناس به شهادت می‌رسند.

دراین اقدام نیروهای تروریست جیش العدل از طریق خاک پاکستان وارد مرز ایران و یکی از پاسگاه‌های مرزی می‌شوند و بعد از درگیری با ۸ مرزبان ایرانی درحال گشت زنی و به شهادت رساندن ۳ درجه دار و ۵ سرباز با سلاح‌هایی مثل مثل آرپی جی به داخل خاک پاکستان می‌گریزند.

این حادثه هم مثل تمام موارد ترور نیروهای ایرانی در مرز ایران و پاکستان با موضع گیری‌های همیشگی مسئولین مبنی بر هشدار به پاکستان برای تأمین امنیت مرزهایش و اطمینان دهی به شهروندان برای دستگیری سریع تروریست‌ها همراه شد.

برفرض که هم مرز بودن با کشور تروریست خیزی مثل پاکستان علی رغم امضای توافق نامه همکاری امنیتی با ایران و پایبند نبودن طرف پاکستانی به آن، برای ایران مایه دردسر شده باشد آیا این موضوع می‌تواند بهانه ای شود برای اینکه در هیچکدام از موارد ترور وکمین های اتفاق افتاده مقصری پیدا نشود و نگاه‌ها فقط به سپاه و قوه قضائیه باشد برای پیداکردن عاملان و مجازات آنان؟ چه نهادی باید پاسخگوی ناامنی در مرزهای کشور باشد؟ بالاخره وظیفه حراست از مرزها بر عهده نیروی انتظامی است یا سپاه پاسداران؟

بهمن ماه ۹۲ بود که حادثه ربوده شدن ۵ سرباز مرزبان، جامعه ایرانی را به شدت تحت تأثیر قرار داد و به دلیل رسانه ای شدن بسیار موجی از مطالبات را درباره امنیت مرزهای ایران به وجود آورد. اگرچه جیش العدلی ها ۴ تن از آن سربازان را با رأی زنی طرف ایرانی آزاد کردند اما امروز و بعد از شهادت دوباره ۱۰ تن از نیروهای مرزبان ایرانی در مرزهای سیستان، خواه ناخواه خاطره اقدامات عبدالمالک ریگی تا حوادث تاسوکی و سراوان به همراه سؤال همیشگی «این ناامنی‌ها تا کی ادامه خواهد داشت؟» در ذهن شکل می‌گیرد.
جیش العدلی ها بازمانده گروهک جندالله به سرکردگی عبدالمالک ریگی هستند که در فروردین ۹۱ و چندی بعد از اعدام ریگی اعلام موجودیت کردند و این روزها صلاح الدین فاروقی هدایتشان می‌کند. گروهکی سلفی مذهب و بلوچ که با شعار حمایت از سنی‌های بلوچستان به معارضه با جمهوری اسلامی به خاطر اقداماتش در سوریه می‌پردازد و ابراز موجودیتشان را تنها در کشتار و وحشی گری در مرز ایران و پاکستان برای ناامن کردن منطقه خلاصه می‌کنند. به علاوه اینکه حمایت سازمان‌های جاسوسی و اطلاعاتی پاکستان و عربستان را پشت سرخود دارد و در اساسنامه واخباری که آن را از طریق وبلاگی رسمی منتشر می‌کند رسماً خود را یک گروه تروریست معرفی می‌کنند.

جدای از فعالیت گروه جیش العدل که اقداماتشان به خاطرقساوت و بی رحمی فوق العاده ابعاد گسترده تری دارد و بیشتر هم رسانه ای می‌شود به طورکلی آمارها نشان می‌دهد که روند اقدامات تروریستی منطقه در دوسال اخیر یک روند صعودی بوده است. درحادثه سراوان که در آبان ۹۲ اتفاق افتاد ۱۲ سرباز وظیفه و ۲ پرسنل کادر نیروی انتظامی شهید و ۷ تن نیز مجروح شدند. ماه بعد یکی از گردان‌های جیش العدل یک عدد بالگرد در سراوان را سرنگون کرد. ربوده شدن ۵ مرزبان ایرانی برای تحت فشار قرار دادن ایران جهت آزادی چندین زندانی تروریست در زندان‌های ایران هم حادثه تأسف بار اواخر سال ۹۲ بود که درنهایت با به شهادت رسانده شدن یکی از این مرزبانان وآزادشدن بقیه به اتمام رسید.

تنها در سیستان و در سال ۹۳، سه معلم، سه سرباز، ۲ بسیجی، ۵ مأمور ناجا و ۲ مأمور سپاه توسط اشرار و تروریست‌های منطقه به شهادت رسیده‌اند. اوایل اردیبهشت ماه ۹۳ اشرار مسلح به خودروی «حامد صداقتی» شمشیرباز تیم ملی ایران که به همراه دو دوستش با وسیله نقلیه شخصی از تهران به بندر چابهار سفر کرده بودند حمله ور شدند و با کشتن یکی از سرنشینان خودرو، وی را به همراه دوست دیگرش گروگان گرفتند و متواری شدند.

و ۲ حادثه اخیر امسال نیزجدای از آن دسته اقداماتی هستند که با هوشیاری مرزداران و نیروهای نظامی و امنیتی خنثی شده‌اند.

کشور پاکستان خود درگیر تروریست‌هاست و هرازگاهی اتباع خود نیز به دست افراد شبه نظامی کشته می‌شوند اما درباره مسائل مشترک مرزی با ایران کمتر موقعی همراهی لازم را نشان داده است و به تعهدات ملی و منطقه ای خود پایبند بوده است. به نظر می‌رسد که دیگر واگذاری تقصیر به گردن پاکستان و مرزبان‌های این کشور کوبیدن آب در هاون باشد. وقت آن رسیده که بپرسیم آیا در داخل متولیان امر مرزداری چقد برای رفع و رجوع این وضعیت تلا ش می‌کنند؟

حالا و بعد از شهادت ۱۰ نفر از مرزبانان درسال ۹۴ دوباره زمزمه واگذاری حراست از مرزهای جنوب شرق کشور به سپاه بر سر زبان‌ها افتاده و همه به دنبال پاسخ این سؤال هستند که اگر بعد از وقوع هرحادثه وظیفه ساماندهی اوضاع و تعقیقب مجرمان برعهده سپاه پاسداران است، چرا از ابتدا این نیروها حراست از مرز را به عهده نگیرند؟

نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، بعد از حادثه اخیر سیستان دراین باره به رسانه‌ها گفته است: «آن بخشی از مرزهای جنوب شرقی کشور که به سپاه سپرده شد و سپاه مسئول تأمین امنیت آن است، از وضعیت امنیتی نسبی بهتری برخوردار است و این اتفاقات ناگوار در بخشی که مسئولیت آن به عهده سپاه است، رخ نداده است و این موضوع نشان دهنده آن است که اگر سپاه مسئولیت تمام مرزهای جنوب شرق کشور را به عهده بگیرد، قطعاً نتایج بهتری به دست خواهد آمد.»

قطعاً این حرف به معنی کوتاهی و یا عدم عمل به وظایف نیروی انتظامی نیست اما نتیجه به دست آمده نشان می‌دهد که استقرار نیروهای سپاه در مناطق مرزی ناامن، رعب و وحشب بیشتری را برای تروریست‌های منطقه به همراه دارد.

اما هنوز هم سوالاتی ازاین دست که دربسیاری از حوادث اتفاق افتاده نیروهایی که به شهادت رسیده‌اند سرباز بوده‌اند واگر واقعاً این قسمت از مرزهای کشور از نظر امنیت وضعیت مناسبی ندارند چرا از سربازان تازه کار برای حراست استفاده می‌شود، اینکه همیشه بعد از وقوع هر حادثه تروریستی در مرزها از نقش وزارت اطلاعات در دستگیری متهمین صحبت می‌شود اما وزارت اطلاعات راهکاری برای عدم وقوع این حوادث ندارد و سازوکاری پیش بینی نمی‌کند تا چند تروریست وحشی نتوانند از آن سوی مرزها به راحتی خود را به پاسگاه‌های مرزی برسانند و بعد از انجام جنایت خود بازهم به راحتی در آن سوی مرزها گم شوند و... بی جواب و به صورت ابهاماتی باقی می‌مانند که پیش از چرخش نگاه‌ها به سوی عدم کفایت دولت پاکستان و یا قوه قضائیه برای محاکمه و مجازات عاملان جنایات، نگاه‌ها را به سمت متولیان امر مرزبانی درکشور می‌چرخاند که علی رغم زحمات فراوان انکارناپذیرشان، اقداماتشان کافی نمی‌نماید.

اگر بنا باشد بخواهیم هرازچندگاهی با دادن آمار درباره کشف مقادیر زیادی مواد مخدر، دستگیری چندین قاچاقچی ویا محاکمه و مجازات اشرار منطقه حس امنیت را به مردم منتقل کنیم، این اتفاقات به سادگی نشان می‌دهد که حجم موارد کنترل شده توسط نیروهای نظامی و امنیتی تنها بخشی از کلیت موجود است واین گونه نه تنها حس امنیت و آرامش بلکه حس اعتماد به نیروهایی که وظیفه فراهم کردن این آرامش را به عهده دارند نیز ازبین خواهند رفت.
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۲۴:۰۷
نگاهی به مرزهای کشور آمریکا با مکزیک ، مرزهای اسرائیل با لبنان ، مرزهای چین و کره و تایوان و .....بیندازید !! به فاصله های استاندارد برجکهای بسیار مستحکم با نیروهای مرزبانی کاملا آموزش دیده و مخوف و تا دندان مسلح که هیچ جنبنده ای از تیررس آنها در امان نیست . این نیروها در مدت زمان چند ساعتی که مشغول دیده بانی هستند بخاطر آموزشهای پیشرفته ای که دیده اند تسلط فوق العاده ای به اطراف خود دارند و عملا یک ماشین کشنده وحشتناک هستند که هیچ تروریستی جرات نزدیک شدن به آنها را نخواهد داشت . آنوقت مرز ما با کشور تروریست پرور پاکستان توسط چند سرباز دست و پا بسته و مظلوم نگهبانی میشه که محکوم به مرگ در ساعتهای مرزبانی خودشون هستند . بیدار شید . مرزها رو باید به دست نیروهای ویژه و آموزش دیده سپاه یا ارتش بسپارید . مرزبانی کار نیروی انتظامی نیست . (2824186) (alef-17)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۵۰:۱۸
در دد منشی دشمنان این مرز و بوم شکی نیست اما وقتی بچه های 18 ساله که تا دیروز تفنگ را فقط در فیلمها دیدند میفرستند به خطرناکترین قسمت مرز به نظر شما مقصر اصلی این شهدا چه کسانی هستند (2824400) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۵۲:۴۷
شما ياد نداريد اسم يك استان را كامل بگيد
و مهمترين و بزرگترين قسمت استان را حذف كرده ايد
حالا با اين تفكر ميخواهيد اوضاع درست شود؟ (2825086) (alef-17)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۲۳:۳۲:۳۳
اين مملكت به لطف خدا امنيتش با خون اين سربازان وطن پايدار خواهد ماند

تروريستها هيچ وقت نميتوانند جايگاهي به دست بيارن
و آواره هاي بيابان ها هستند
كارشون هم كشتن انسانهاي بيگناه است

فعلا هم عربستان و اسرائيل دارن از اينگروهك ها حمايت ميكنند

به نظر من كار فرهنگي بسيار مهم تر از كار نظامي است

متاسفانه عربستان گروههاي تندرو وهابي را تقويت و حمايت ميكند

ولي اگر اينها فرهنگ اصيلي داشتند و فريب پولهاي عربستان را نميخوردند

ما اين مشكلات را نداشتيم (2828182) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۱۸:۴۲
مرزبانی کار نیروی وظیفه و کادری که حداکثر 10 تا گلوله با کلاش و هفت تیر انداخته نیست . (2824493) (alef-17)
 
عبد الرحمن
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۲۰:۵۹:۳۱
با شما موافقم . بايد از امكانات و نيروهاي سپاه هم در حراست از مرز ها استفاده شود (2826105) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۰:۵۶
عزیز من برجک در جای مسطح به کار میاید!مرز ایران و پاکستان در قسمت هایی مثل جگیکور کاملا کوهستانی است و بسیار پرپیچ و خم (2824502) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۲۱:۵۲:۳۰
برجک چرا بکار نمیاد تو مرزای کوهستانی تو تمام دنیا برجک میزنن که مشرف به منطقه باشه

تازه تا وقتی نفربر زرهی و جلیقه ضدگلوله ندیم و از نیروی کادری استفاده نکنیم بازم کلی شهید خواهیم داد .اون نظامی که داره از بیت المال پول میگیره وظیفشه تو مرز باشه نه اون سربلز صفر بدبخت که راستو از چپش نمیشناسه و گرنه با چکمه و کلاه کج تو میدون ونک وایسادنو همه بلدن

طرفشون چریکایین که تو اردوگاهای القاعده اموزش چریکی دیدن پس باید توازن قوا باشه (2826171) (alef-17)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۴:۵۱
نکته دردناکتر اینه که سرباز های مظلوم رو به تعداد 6 نفر و 8 نفر بدون هیچ تجهیزات پیشرفته ای پشت وانت و یا پیاده می فرستن تو بیابون ها و کوهستان های مرزی! یعنی داریم از تروریست ها دعوت می کنیم کمین کنید و به راحتی بکشید
آیا واقعا ما با این همه ادعا که فلان می سازیم و چنان می سازیم نمی تونیم سرباز های مظلوم رو تو ماشین های زرهپوش سوار کنیم؟ نمی تونیم جلیقه های ضد گلوله بهشون بدیم؟ (2824512) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۵۱:۱۱
روایت مرزبانی ما"چند سرباز کم تجربه +یه کادر کم درجه+یه چادر مسافرتی و دیگر هیچ..."" امکانات مرزبانی ما در مرزها به وضوح در عکس سال گذشته به هنگام به اسارت گرفتن 4 سرباز و شهید دانایی فر مشخص بود (2824620) (alef-17)
 
majid r
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۵۱:۱۰
من که به عنوان سرباز نیروی انتظامی تاریخ 1/2 عازم هستم. (2824877) (alef-3)
 
likns
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۵۸:۲۹
کار مرزبانی را فقط باید به فرزندان نظامیان و مسئولین سپرد .(خیلی رویایی بود هان؟( (2824907) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۲۶:۲۵
درسته !!! اینکه فقط بگیم طرف پاکستانی مرزها را کنترل نمیکند بی فایده است . کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من ... (2824187) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۴۳:۱۱
نیروی انتظامی در نواحی مرزی از کوچکترین امکانات لازم برای دفاع از خود بی نصیب است. این را می توانید با یک مراجعه حضوری ببینید.
کسی لازم نیست جای ناجا را بگیرد. امکانات لازم را به ناجا بدهید خودش کارش را بلد است. (2824220) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۴۱:۰۸
پس چطور فرماندهان ارتش مکررا اعلام میکنند که ما اشراف کامل بر تمامی مرزها وحتی برون مرزها داریم و تهدید کننده ها را پشیمان میکنیم . پس این چه آمادگیه که ارتش داره!! (2824373) (alef-17)
 
1360
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۲۷:۱۳
با تويوتا لندكروز بدون زره چطور ميشه جلوي ار پي جي رو گرفت ها با ماشين زره تقويت شده داشته باشه (2824783) (alef-17)
 
مرد باش چاپ کن
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۰۴:۵۲
آقا جان ارتش یک نیروی آفندی پدافندی در زمان جنگه . این نیرو به صورت طبیعی در زمان صلح بیشتر مشغول شناسایی تمرین و حفظ امادگی است . اگر قرار است فعالیتی در باب مرزداری انجام دهد در درجه اول باید از بالا بهش ابلاغ بشه که با انحلال ژاندارمری ارتش در اوایل دهه 70 این مسئولیت ازش سلب شد .
در ضمن خوب است بدانید امروز ارتش علی رغم بیشترین تعداد پرسنل در بین نیروهای نظامی داری کمترین حد اختیار است و عمده اختیاراتش محدود به پادگان ها ، قرار گاه ها و پایگاه های خودش می شود و بس. (2824928) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۱:۳۴
ارتش با ناجا و مرزبانی فرق داره برادر. (2825375) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۷:۴۵:۵۷
عزیزم ارتش تو منطقه مرز جنوبی با عراق که هنوزاز لحاظ عرف بینالملل تو مرحله آتش بس هستیم و منطقه جنگی به حساب میادحضورداره .ما با عراق قرارداد رسمی صلح امضا نکردیم (2825733) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۳۰:۳۳
جدا ؟؟؟ فیلم شهدت 8 نفر را دیدی ؟ روپوش دوشکا رویش بود میدانی این یعنی چه ؟ یعنی عدم باور خطر و عدم یک مدیریت و نظم واقعی در ناحا .........تخصصم اموز نظامی و تاکتیکی است عزیز بهتره فکری به حال آموزشها و انظباطتان بکنید ...... (2825010) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۰۹:۵۲:۵۳
خطر گروه های تروریست در مرزها بسیار خطرناک می باشد ولی نباید از انتقال مواد مخدر و انتقال این تعداد افراد خارجی بدون هویت از مرزها قافل بشویم امروز تعداد افراد ایرانی در بعضی شهر ها کمتر از افاغنه هست وقتی برای تشویق تیم فوتبال در تهران 80 هزار نفر می ایند بدانیم تعداد انها در تهران بالتی 2 میلیون نفر است و این خطرش کمتر از ورود تروریست ها نیست ؟ جرایم این افراد بدون هویت بسیار بالا است و خطرناک برای امنیت جامعه (2824244) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۰۹:۲۲
سرباز بدبختی که فقط از سر بدشانسی دوران خدمتش رو افتاده مرز پاکستان و کل آموزشی که دیده خوب رژه رفتن تو ٢ ماه آموزشیشه !!! با کمترین امکانات میندازنشون پشت وانت میرن گشت زنی !! بخدا با این وضع شانس میاریم تلفاتمون کنه باید روزی 8 تا شهید بدیم 😢 (2824291) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۲۶:۴۷
توزیع نامناسب نیروها،تجهیزات و امکانات نظامی و امنیتی و تمرکز فوق العاده آنها در مراکز استانها و جاهای خوش آب و هوا اولین و مهمترین دلیل این اتفاقات است.در تهران اصفهان شیراز تبریز و.... انبوه نیروهای رزمی و آموزش دیده چه می کنند؟آن هم با حقوق های چند میلیونی و با درجه های بالا؟
در مرزهای شرقی کمترین نیرو و تجهیزات مستقر است .در نوار مرزی که اصلا چیزی نیست! (2824328) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۳۵:۵۲
تا زمانی که یک سرباز رو با یک اسلحه ساده میگذارن لب مرز داستان همینه که هست. مسئولین نیروهای نظامی ایران کی میخوان متوجه این واقعیت بشن که نباید رو سرباز حساب کنن؟
توی گوگل سرچ کنید border security technology ببینیداز چه چیزهایی برای کنترل مرزها استفاده می شود. (2824360) (alef-17)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۰:۴۵:۴۳
شاید بخشی از این حرفها درست باشد.... اینکه مرزها نباید توسط سربازان وظیفه ای که حداکثر دو ماه اموزش دیده اند اداره شود و باید برای کنترل مرزها بخصوص جنوب شرق از نیروهای ورزیده و ویژه که آموزشهای سختی را گذرانده اند استفاده کرد حال فرقی نمی کند از نیروی انتظامی باشند یا سپاه یا ارتش .... هر چند که اولویت با همان نیروی انتظامی و مرزبانی است که باید آموزش های سخت تر و بیشتری ببینند...
اما به عنوان کسی که حدود 14 سال از عمر خودم را در سیستان و بلوچستان زندگی کرده ام خدمت نویسنده محترم عرض میکنم که این چاره اصلی کار نیست .... قوی ترین مرزبان ها با سلاح های مدرن هم نمیتوانند امنیت را کاملا برقرار کنند وقتی که در خود منطقه بسترهای اجتماعی برای ایجاد تنش و ناامنی وجود دارد.... متاسفانه اشتباهات زیادی چه در گذشته و چه در حال حاضر هم از سوی حکومت و هم جامعه فرهنگی وهنری و هم بخشی از مذهبیون و علما و هم بخشی از مردم منطقه صورت گرفته است که بسترهای مساعد و مناسبی برای یارگیری گروه های تروریست و معاند نظام از بین جوانان این منطقه ایجاد کرده است. خواهش میکنم دقیقا توجه کنید و فکر نکنید که میخواهم این جنایات و تروهای وحشیانه را توجیه کنم ولی تا زمانی که تحلیل درست و همه جانبه ای از منشا و بستر این جنایات نداشته باشیم نخواهیم توانست آنها را بصورت کامل مهار کنیم...(البته انچه بنده عرض میکنم مربوط به عملکرد خودمان است و ریشه های خارجی این اتفاقات که بسیار مهم هم هستند باید در نوشتار دیگری مورد بررسی قرار گیرد.
دقت کنید: اولا رسانه ها و جامعه فرهنگی و هنری ما بخصوص تا سالهای دهه هفتاد تصویر بسیار یک جانبه و مخدوش و ناقصی از مردم سیستان و بلوچستان ارایه میکردند.... در اندک فیلمهای تولید شده که مربوط به این منطقه بود مردم و لباس بلوچی مترادف با قاچاق و شرارت و آدمکشی معرفی میشد و این موضوع از یکسو موجب دلخوری مردم این استان و از سوی دیگر ایجاد یک تصویر ذهنی بد و خشن برای مردمان دیگر استانهای کشورمان از هموطنان ساکن این استان میشد.... از سوی دیگر توجه کنید که چند درصد محتوای رسانه های گوناگون گشورمان بخصوص رسانه ملی به این استان تعلق دارد.... هر کدام از شبکه های متعدد رادیویی و تلویزیونی را نگاه کنید تا دلتان بخواهد برنامه و فیلم و مستند و ..... از هموطنان ترک و لر و کرد و خراسانی و جنوبی و فارس و کرمانی از موسیقی و معرفی مکان گرفته تا ..... در حال پخش هستند اما دریغ از برنامه ای که از سیستان و بلوچستان پخش شود. تعداد برنامه های این استان در شبکه ها چنان کم است که تقریبا به چشم نمی اید ..... خیلی ها نمیدانند اما موسیقی سیستانی و بخصوص موسیقی بلوچی بسیار غنی و متنوع و جذاب است اما مردم ما موسیقی هندی را بسیار بیشتر از بلوچی میشناسند و همین شناخت بسیار کم از بلوچی باعث میشود هنگامی که موسیقی بلوچی را میشنوند فکر میکنند هندی است ....
از سوی دیگر تفکر ایجاد نظم و امنیت از بیرون و فقط متکی بر استفاده از قدرت اسلحه به هرحال میتواند برای اقوام این استان بخصوص بلوچ ها ایجاد دلخوری و نارضایتی و سرخوردگی کند بخصوص اگر این وسط سهوا و بصورت اشتباه مردم عادی هم به جای تروریست ها هدف قرار بگیرند میتواندخوراک رسانه ای مناسبی برای مخالفان و دشمنان نظام فراهم کند تا افکار عمومی بلوچ ها را علیه نظام و حاکمیت تشویق کنند.
همچنین متاسفانه بخشی از جامعه مذهبی به دلیل عدم شناخت مناسب از واقعیات اجتماعی و مذهبی این استان در یک تصور غلط فکر میکنند حاکمیت در این استان هم باید مانند استان قم و خراسان رضوی یا اردبیل عمل کند و به همین دلیل انتظارات غلطی از حاکمیت برای اداره این استان دارند که با توجه به اینکه نظام ما یک نظام دینی است و طبیعتا افراد مذهبی نفوذ بیشتری در این نظام دارند انتظارات غلط بخشی از این جامعه مذهبی گاهی اوقات بر عملکرد و نگرش حاکمیت در این استان تاثیر منفی میگذارد و باعث ایجاد واگرایی میشود که خطرناک است....
موضوع دیگر استفاده وسیع و گسترده بخش حکومتی و دولتی در پست ها مناصب و حتی مشاغل پایین از یک قوم خاص در این استان است که باعث سرخوردگی و احساس تبعیض زیاد در بین اقوام بلوچ میشود( هر چند این موضوع در ده سال اخیر کمی معتدل تر شده است )
به همه این مسائل فقر و محرومیت گسترده که خشکسالی های 15 سال اخیر بر دامنه و شدت آن افزوده است را هم اضافه کنیدکه باعث شده است میزان بیکاری در بین جوانان این استان بسیار بالاتر از میانگین کشوری باشد .
مجموع این عوامل که سعی کردم بصورت بسیار خلاصه عرض کنم باعث ایجاد زمینه ها و بستر هایی شده است که یارگیری گروهک های تروریستی از بین جوانان بخصوص قوم بلوچ خیلی سخت نباشد .
و در پایان عرض میکنم بهترین الگوی ایجاد امنیت در این استان همان است که سردار شهید شوشتری سعی در ایجاد آن در این استان داشت و آن هم اعتماد به مردم بومی و تسلیح مردم مناطق مرزی بصورت حساب شده و سازمان یافته و استفاده از آنان در ایجاد امنیت است .... این سردار شهید همزمان نیز شروع به ایجاد زیرساختهای لازم در حد توان با همکاری سایر دستگاه ها برای رفع محرومیت های مردم این مناطق بود....
ضمنا بهتر است رسانه های کشور (همه را عرض میکنم) و بخصوص رسانه ملی نگاه ویژه تر و گسترده تری به این استان داشته باشند و تصاویر کلیشه ای قالبی اشتباه شکل گرفته در اذهان عمومی مردم کشور را اصلاح کنند و سینما نیز در این زمینه با اصلاح رویکردهای قبلی بصورت جدی وارد عمل شود و نشان دهد که روحیه سلحشوری و استقامت خاص سیستانی و بلوچستانی را نباید در قاچاق اسلحه و شرارت نشان داد....
ضمنا به گروهی از جامعه مذهبی کشورمان که متاسفانه بدون در نظر گرفتن واقعیات اجتماعی و مذهبی این استان و نداشتن دید حکومتی ؛ به حاکمیت فشارهای نابجا وارد میکنند توصیه میکنم دقت بیشتری داشته باشند....
لطفا منتشر کنید.... (2824387) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۳۸:۳۸
آفرین ، آفرین (2824577) (alef-17)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۴:۵۹:۰۶
مودی عزیز با اینکه طولانی بود اما نتونستم همشو نخونم و تا آخرش خوندم دست مریزاد همش درسته از ماست که بر ماست احسنت به این تحلیل درست (2825292) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۰۰:۵۷:۲۴
موافقم...
تا زمانی که به این استان با دید امنیتی نگاه کنیم ... وضعیت بهتر نخواهد شد.
صدا و سیما فقط خبرهای مربوط به اشرار رو تو این منطقه مخابره میکنه.
و متاسفانه دید عمومی که در ذهن مردم شکل گرفته اینکه بلوچ ها تروریستن.
باید این دید رو از بین برد و مسایل را ریشه ای حل کرد....
و فقر و محومیت را از این استان و مردم غیور برطرف کرد (2826424) (alef-17)
 
یک لر
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۳۶:۲۰
دوست گرامی تا زمانی ملت بلوچ نسبت به این اقدامات عکس العملی نشون نمیدن نباید انتظار داشت..........که مابقی ملت با دید مثبت به اونها نگاه کنن..........تو این چند سال این تعداد شهید.........ملت بلوچ یه راهپیمایی کوچک انجام نداد که ما دلمون خوش باشه شما با مابقی ملت یک سو هستید...............متاسفانه اکثر اتفاق به قریب قوم بلوچ بیشتر به پاکستان تمایل دارند تا به ایران.........و این یعنی عدم اعتماد مابقی ملت و مردم به این قوم (2835059) (alef-13)
 
mamat
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۰۳:۲۱
ضمن اعلام تاسف، بایستی یک سری از حقایق را بپذیرید وگرنه وضع ممکن است از این هم بدتر شود. اینکه شما در متن فقط از سیستان دم زده‌اید گویای مطالب بسیاری است. (2824438) (alef-17)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۵:۴۲
درست میگویید برادر ؛ این سیستان گفتن تنها اشتباه است اما این اشتباه عمدی نیست اکثرا شناخت درستی ندارند و به همین دلیل از نظر انها سیستان و بلوچستان یک منطقه است ....ولی لطفا اگر فرصت کردید نوشته بنده را مطالعه کنید شاید کمی قانع شوید... (2824516) (alef-17)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۱۱:۲۴
سلام ، مرزهای حساس را باید کلا دیوار کشید این سرباز یا کادری فرقی نمکند فرزند این مملکت است بنابراین خانواده دارد برای امنیت من و جامعه جونه خودشه فدا میکند باید تجهیزات و امکانات دفاعی زیاد در مرزها مستقر شود و از لحاظ مالی و معنوی این نیروها کاملا تامین بشوند (2824463) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۶:۴۱
متاسفانه مسعولین محترم فقط به فکر امنیت خود و استانهای بزرگ و صنعتی هستند...ه این هم که میگویند به تمام تهدیدات مرزی و حتی فرامرزی اشراف کام داریم عوامفریبی بیش نیست....یا خق (2824522) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۸:۲۷
تجهیز های به روز و پیشرفته باید د. مرز های حساس خاور و جنوب ایران که بیشترین خطر را ارند،باید نصب شود و بالگرد های زیادی و دور بین های با دید شب ،خریداری شود و تا انجا که می شود دیوار کشی با سیم های خار دار که برق از ان بگذرد و کاشتن مین پای دیوار ها و افراد بسیار زبده با اموزش های ویژه چاره ی کار است. مز های ما ول است و باید چاره ای اندیشدهر چه زودتر. ایجاد کار و فرهنگسرا ها و ایجا د سرگرمی و مدرسه های ابرومند و مناسب و ازادی در کنار بستن مرز ها بهترین چاره است. (2824534) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۰۶:۲۷
مرزبانی شرق کشور ـ در شرایط حاضر که شبه جنگی است ـ به هیچ عنوان کار نیروی انتظامی نیست. (چه سرباز، چه افسر و چه درجه دار. زیرا اینگونه افراد آموزشهای میدانی ندیده اند و کارشان جنگیدن نیست.) مرزبانی در شرایط حاضر، کار نیروی زمینی است، حالا می خواهد ارتش باشد یا سپاه. متأسفانه تعلل و ساده انگاری مرزبانی در شرق کشور باعث شده که ضربه بخوریم و عده ای گمان کنند ما ناتوان و ضعیف هستیم. این در حالی است که از تریبونهای رسمی از صبح تا شام حرف از توان نظامی مان می زنیم. اما وقتی چهار تا تروریست می توانند به راحتی از مرزهای شرقی وارد شده و به ما آسیب بزنند، دنیا در توان نظامی ما شک خواهد کرد. (2824685) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۸:۱۵
دوربین دید در شب! اقا تو بعضی پاسگاه های مرزی سیستان و بلوچستان اب خوردن ندارن سرباز ها! حتی گاهی پیش میاد سرباز مجبوره نان و رب بخوره. نیروی کادری که کار با اسلحه رو خوب بلد نیست، چه انتظاری از سرباز باید داشت. تا کی هی باید کشته بدیم تو مرزها، این اهمال کاری برای چیه! کلی حرف هست که نمیشه زد، کلی مشکل و صدتا مسئله! چرا سرباز باید زجر بکشه لب مرز سیستان؟ یعنی اینقدر بی ارزشه جان انسان ها. یعنی حیثیت و ابروی یک کشور اینقد راحت باید بازیچه دست چند تا عنصر خودباخته و متوحش مثل جند الشیطان و جیش الشیطان بشه؟
وقتی تو مراکز اموزشی مرزبانی( مثل مرکز آموزشی محمد رسول الله (ص) بیرجند) به شکل فله ای و باورنکردنی اموزش های غیر عملی (به شکل مسخره و تصوری) میدن چه انتظاری هست. خونه دل سربازای مرزبانی. سیستان و بلوچستان فقط مسئلش نیروی نظامی نیست و تجهیزات، کار فرهنگی میخواد، توسعه اقتصادی میخواد، کار میخواد!
کاش میشد مسائل و مشکلات رو به طور مستقیم در میون گذاشت، ولی حیف!
مرزبانی کشور یک بودجه معقول و یک مدیریت حرفه ای و کاربلد میخواد. مراکز اموزشی مرزبانی باید کاملا متفاوت و کاربردی باشه، نه این وضعی که الان هست
(یک سرباز سابق مرزبانی) (2824738) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۲:۳۳:۰۱
مشکل اون منطقه اینه که افراد عادی اون منطقه هم به دلیل فقرشون حمایت میکنن از این اقدامات و افراد مسلح میان مردم زندگی میکنن علاوه بر این منطقه بسیار صعب العبور است و به راحتی نمیشه دیده بانی و ...کرد...در کل مواجه شدن با گروهک هایی که بدین شکل میجنگن خیلی سخته...امریکا با اون ارتش قدرتمندش از این گروهکا تو عراق و افغانستان ضربه خورد (2824812) (alef-17)
 
زهتاب
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۰۲:۱۲
اقاااااايون داداشام گفففته باشم .من بدبخت افتادم نيرو انتظامي جهرم بعدشم مرزباني واسه همين به كل قيد خدمت و سربازي و كار و زندگي وًاينده را زدم دارم ديگه ديوونه ميشم كسي هم به دردمون نميرسه (2824918) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۴:۳۸
فامیل ما لب مرز پاش رفت روی مین . چند تا از هم خدمتی هاش هم از تشنگی مردند. وای به حالت! (2825392) (alef-3)
 
سرباز آینده
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۳۲:۳۲
چرا در این مرزهای خطرناک از کادر حرفه ای استفاده نمیشود؟ خوب پر واضح است سرباز هزینه ای ندارد،درخواستی ندارد، واقعن اسم سربازی بار دیگر باید عوض شود و بگذارند اجباری، دوستان سرباز ما در مرز هر شب اشهد خود را میخوانند امیدوارم جان سالم به در ببرند و بار دیگر به شهر خود که هزاران کیلومتر با ان فاصله دارند به آغوش خانواده خود باز گردند (2825019) (alef-17)
 
سهراب
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۵:۴۶:۰۹
این همه سرباز داریم که دارند توی پادگانها مفت میخورند ومی خوابند واز بیکاری خسته ومانده شدن چرا انهارا به مرزپاکستان اعزام نمیکنید چه هزینه ای دارد که باید بخاطرش هرروز این دلهره را داشته باشیم که یک روز داعش از انجا به مملکت هجوم بیاره این مرز پاکستان بی درپیکر ترین مرزهای دنیاست انوقت فرمانده نیروی زمینی از قدرت نیروهای تحت امرش انقدر حرف میزنه که ادم باور میکنه مشکلی نیست ولی این همه حمله وشهید معلوم نیست به چه علتی بقول معرف ما نمیدانیم قسم حضرت عباس را باور کنیم یا دم خروس را (2825449) (alef-17)
 
سید فاضل موسوی تاکامی
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۶:۵۰
من سرباز مرزبانی شرق کشور بودم.
دلیل نا امنی فقط کمبود امکانات امکانات امکاناته
بعدش هم کمبود نیروی انسانی.
تمام (2825478) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۹:۳۵:۳۵
ارتش و سپاه دو نيروي رزمي هستند و براي جنگ تربيت مي شوند ، اما نگهداري از مرز بايد بر عهده ژاندارمري باشد ضمنا"‌ اهميت مرز فقط به نقطه صفر مرزي نيست ، نيروي حافظ مرز بايد قابليت ردگيري افرادي كه غير قانوني از مرز گذشته اند را تا داخل شهرها داشته باشد كه اينكار از عهده نيروهاي نظامي خارج است .
مسئوليت امنيت همه جاي كشور بر عهده پليس است ، اين هم بايد با پليس باشد .
ضمنا" درباره صعب والعبور بودن مرزها هم مي تون علاوه بر نقطه صفر مرزي ، چند كيلومتر كمربند امنيتي در داخل كشور ايجاد كرد تا نگهداري از مرز راحت تر باشد .

ولي بدانيم كه مسئوليت امنيت با دولت است اما دولت به نيروي نظامي دستور نمي دهد (2825941) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۱۶:۴۰:۳۸
چرانیروی انتظامی از فنسهای الکترونیکی برای حراست از مرزها استفاده نمی کند (2827608) (alef-3)
 
یک ایرانی
۱۳۹۴-۰۱-۲۷ ۲۱:۰۷:۳۴
با کسب تکلیف از رهبری معظم کل مرزها به نیروهای زبده سپاه واگذار گردد بویژه مرزهای شرقی واز ورود میلیونهاافغانی فاقد سلامت وبی هویت وبیسوادجلوگیری کنید زن ودختر مردم دیگر امنیت ندارند، ماازکشورعراق کمتر کمتریم،.،.،.،.که هرکس غیر قانونی وارد کشورش شود بیچاره میکند (2827999) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۴:۰۲:۵۶
سلام
در چند سال گذشته استان تحویل طیف مکی شد آنها قول دادند شما مناصب را به ما بسپارید موضوع حل میشود گویی مشکلات توسط خودشان ایجاد شده بود اما حل نشد چون ریشه امر در برنامه های خارج است عزیزان آیا نداشتن پست دلیلی برای اقدام علیه نظام است آیا نظام که بیشترین خدمت را داشته است مستحق ناجوانمردی است !
دلیل استمرار این سری موضوعات برنامه ریزی دشمنان وسوئ استفاده برخی افراد داخل استان است
بهوش باشیم تنها راه مقابله است (2835825) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۶-۲۲ ۱۲:۴۳:۳۱
اول اینکه کشته شدن مرزبانان کمی غفلت از خودشان میشود چون در فیلمی که گروه تروریست از اسارت گرفتن سربازان پخش کرده بود مرزبانان اسلحه هایشان را بیرون از چادر گذاشته و خوابیده بودن دوم اینکه اینهمه قدرت و نمیدونم میگیم که هیچکس نمیتواند قدم به مرزمان ندارد بالگردی که توسط گروهک کثیف سرنگون میشود وای بروزی که لشگر کشی کنندپس نگهداری مرزها با نگهبانی چند سرباز برادران بی فایده هست (3183733) (alef-13)
 
مادرسرباز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۴ ۲۲:۵۸:۰۲
پسرم الان امده مرخصی دوروز دیگه اورا می برند سراوان واقعا اونجا خطرناکه خیلی ناراحتم باخوندن تمام نظرات گریه کردم و اشک ریختم خدایا تمام مرزبانان اسلام سلامت بدار نگاهی به فرزند من هم بکن خدایا فرزندم را به تو می سپارم یا رب العالمین تویی پناه بی پناهان زمانی که اسم سراوان برای من گفت سریع رفتم داخل اینترنت که الان این نوشته هارا با اشک می نویسم خدایا همه را کمک کن

خدایا به غیر تو کسی را ندارم
الهی وربی من لی غیرک (4016715) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.