نظر منتشر شده
۱۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 307354
تلاش برای ایجاد شکاف میان تهران و مسکو؛
آیا پوتین به فکر دور زدن ایران و بشار اسد است
بخش خارجی الف، 14 آبان 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۰۰
وزارت امور خارجه روسیه در تازه‌ترین موضع‌گیری درباره‌ی بحران سوریه گفت که حفظ بشار اسد در سمت ریاست‌جمهوری اصلی حیاتی برای مسکو نیست.

ماریا زاخاروا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، سه‌شنبه در نشستی مطبوعاتی در پاسخ به سوال یک خبرنگار در این باره که آیا حفظ بشار اسد در قدرت، اصلی مهم و بی‌چون و چرا برای روسیه است، گفت: «ما هرگز نگفته‌ایم که بقای بشار اسد برای ما اساسی و جزو اصول است. بلکه آنچه ما گفته‌ایم این است که تغییر رژیم در سوریه می‌تواند به فاجعه‌ای محلی یا منطقه‌ای تبدیل شود و تنها مردم سوریه می‌توانند درباره سرنوشت بشار اسد تصمیم بگیرند».

اگر چه بعداً خبرگزاری تاس به نقل از زاخاروا اعلام کرد: «من می توانم تایید کنم که موضع روسیه درباره حل و فصل (بحران) سوریه تغییر نکرده است» اما پاسخ اولیه سخنگوی وزارت خارجه روسیه به این سوال موجب شد تا دوباره تحلیل هایی مبنی بر این که بین ایران و روسیه اختلاف نظر جدی در سوریه وجود دارد به رسانه ها راه پیدا کند.

به عنوان مثال خبرگزاری رویترز می‌نویسد این سخنان تازه را می‌توان نشانه‌ای از انشعاب میان مسکو و تهران در موضع مشترک در حمایت کامل از بشار اسد دانست یا شبکه العربیه با عجله در خبری فوری گزارش داد: وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد حضور بشار اسد در قدرت را مساله ای اجتناب ناپذیر نمی داند. شبکه الجزیره نیز در گزارشی با ادعای اینکه بین تهران و مسکو در زمینه باقی ماندن بشار اسد در قدرت و چگونگی حل بحران سوریه اختلاف به وجود آمده است، اعلام کرد: بقای بشار اسد در قدرت در سوریه برای روسیه مسئله اصلی نیست.

خبر دیگری که در چند روز اخیر به طور گسترده ای مورد توجه رسانه های غربی در تحلیل های مربوط به سوریه مورد توجه قرار گرفت سخنان فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.

محمدعلی جعفری، روز دوشنبه طی سخنانی در نخستین گردهمایی ضد آمریکایی پس از توافق با عنوان «دوران بزن و دررو تمام شده است» در دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه اکثریت مردم سوریه طرفدار اسد هستند، گفت: «رفیق شمالی مان که الان به سوریه آمده و کمک نظامی می‌کند، بدنبال منافع خودش است و ممکن است مثل ما دنبال ماندن اسد نباشد ولی به هرحال الان آمده و یا بخاطر رودربایستی یا هرچیز دیگر به مقاومت کمک می‌کند.»

این گفته را نیز رسانه های غربی به معنای مصداق و نشانه ای از اختلاف میان ایران و روسیه بر سر موضع دو کشور در برابر آینده سوریه و بشار اسد دانستند.

این اتفاقات در حالی روی می دهد که در هفته ها و روزهای اخیر مسکو تلاش فراوانی برای شناسایی گروه های مخالف دولت بشار اسد که می بایست در مذاکرات بحران سوریه حضور داشته باشند آغاز کرده و اخیراً نیز لاوروف اعلام کرده بود اگر ارتش آزاد سوریه بخواهد، نیروهای نظامی روسیه می‌توانند از آن‌ها نیز در حمله علیه مواضع داعش پشتیبانی هوایی کنند.  همچنین روسیه اعلام کرده حملات هوایی اخیر ارتش آن در سوریه، با همکاری و هدف‌یابی «نمایندگان مخالفان» بشار اسد انجام شده است. آمریکا نیز می‌گوید خلبانان آن کشور با خلبانان روسی ارتباط برقرار کرده‌اند.

بنا به گزارش ۱۲ آبان ماه خبرگزاری روسی تاس، آندری کارتاپولوف، یک مقام ارشد ستاد مشترک ارتش روسیه، گفته است آن کشور با «رهبران اپوزیسیون سوریه» و «فرماندهان نبردهای زمینی از چند گروه مسلح» برای هدف‌یابی و حملات تازه‌اش طی ۲۴ ساعت گذشته، ارتباط برقرار کرده است.

او نامی از رهبران و فرماندهان مخالفی که از آنها یاد شده، عنوان نمی کند.

میخائیل بوگدانف، معاون وزارت خارجه روسیه نیز روز سه شنبه به خبرگزاری‌های روسی گفت که قرار است نمایندگان دولت سوریه و گروه‌های سوری مخالف بشار اسد هفته آینده برای گفت‌وگو به مسکو بروند. اما او در مورد اینکه کدام گروه‌های سوری به مسکو خواهند رفت حرفی نزد و فقط گفت که تماس‌ها با این گروه‌ها ادامه دارد.

این اتفاق در حالی روی می دهد که ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، ۲۰ مهر ماه در مصاحبه با تلویزیون این کشور حکومت بشار اسد را «قانونی» خوانده و گفته بود که هدف حملات هوایی روسیه در سوریه «تثبیت دولت مشروع بشار اسد» است. پوتین همچنین گفته بود بشار اسد تنها کسی است که «به طور واقعی با تروریست‌ها می‌جنگند».

در پی آن روسیه و ایران روز هشتم آبان برای نخستین بار در نشست بین‌المللی بحران سوریه در وین شرکت کردند. در آن نشست وزیران خارجه آمریکا، عربستان، ترکیه، و شماری دیگر از کشورهای غربی و عربی و نمایندگان سازمان ملل و اتحادیه اروپا شرکت داشتند. در پایان آن نشست اعلام شد که طرفین بر سر تلاش برای بر قراری آتش‌بس و تدوین قانون اساسی جدید سوریه به توافق رسیده‌اند اما در مورد سرنوشت بشار اسد اختلاف‌ها باقی است.

به طور کلی از زمانی که روسیه مبادرت به اعزام نیرو به شمال سوریه کرد باب این نوع تحلیل ها و گمانه زنی ها در رسانه ها باز شد که هدف روسیه از ورود به جنگ سوریه چیست؟ آیا اهداف تهران و مسکو در این باره یکسان است؟، سرنوشت بشار اسد در نهایت چگونه خواهد بود و او چه نقشی در روند انتقال قدرت در سوریه باید داشته باشد.

گفتنی است کشورهای غربی- عربی و ترکیه بر این نکته تقریباً اجماع دارند که بشار اسد نباید در قدرت بماند و حداکثر در روند انتقال می بایست نقش ایفا کند و در هیچ انتخاباتی نیز نمی تواند مشارکت داشته باشد، نکته ای که بدون شک خلاف قواعد و ضوابط دموکراسی است و این دولت ها تلاش دارند تا نظر خود را بر مردم سوریه تحمیل کننند.

نکته دیگر این است که اگر چه شکی وجود ندارد که رسانه ها و مقامات غربی و عربی تلاش دارند تا با ایجاد اختلاف بین ایران و روسیه بر سر بشار اسد به هدف اصلی خود که حدود پنج سال است در میدان نبرد موفق به دست یابی به آن نشده اند برسند اما این نکته هم مهم است که روسیه تلاش دارد به عنوان بازیگر تعیین کننده و اصلی صحنه نبرد سوریه ایفای نقش کند و بر اساس عقل و تجربه لازم است تا هوشیاری لازم را در این زمینه به خرج داد تا احیاناً جبهه مقاومت دچار خسران و ضعف نشود.
 
کلمات کلیدی : پوتین، بشار اسد
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۶:۲۲:۰۹
ایران حق نداره ارتش ازاد سوریه را هدف قرار بده.
باید مواظب خط میان حق و باطل باشیم. (3300638) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۱۳:۱۰
چقدر آمریکا در ایران طرفدار بی جیره و مواجب داره (3301081) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۴۰:۳۵
آیا در دنیای شما انسانها فقط به دو دسته تقسیم میشوند؟
۱- آنهائی که در همه موارد مثل شما فکر میکنند
۲- آنهائی که طرفدار بی جیره و موجب امریکا هستند. (3301149) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۹:۵۵:۳۱
فکر کردی خودت گیر ارتش آزاد بیفتی چیکارت میکنند که داری از ارتش آزاد دفاع میکنی . یا شما واقعا اطلاع نداری و یا به قول این دوستمون ، طرفدار بی جیره مواجب امریکا هستی . (3302097) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۰:۱۴:۳۸
آدم یا با حق است یا با باطل و فرض سوم ندارد
شما اگر در جبهه حق نیستید در جبهه باطلید! (3302143) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۸:۰۵:۳۰
مشکل تعیین مرز بین حق وباطل است همه خود را حق وبقیه را باطل میدانند (3302651) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۳:۴۸:۰۷
بعدش حق و باطل را شما مشخص میکنید؟ (3305097) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۹:۳۹
شما که طرفدار بی جیره مواجب پوتین و روسیه بودید دیدیم چطور دستتان را در حنا گذاشت

فکر میکردید مثلا روسیه در مبارزه حق علیه باطل کنار ایران ایستاده؟

نمیدانستید که روسیه هم همچون آمریکا گرگی است که برای منافع خودش شکار می‌کند حالا این منافع روزی در گرو حمایت از بشار اسد و روزی در گرو کوباندن بشار اسد است. (3301277) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۰۱:۲۲
دقيقا
الان روسيه باعث شد ما بيشتر وارد جنگ سوريه بشيم و حالا خودش رو كنار كشيده
مسئول اين بي تدبيري كيه؟! (3301332) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۸:۰۶:۴۳
ایران که قبل از ورود روسیه به سوریه داشت کمک نظامی میکرد. پس چرا فکر میکنید روسیه پای ایران را به سوریه باز کرده؟ (3302657) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۳:۴۶:۳۱
عزیزم روسیه حق و باطل سرش نمیشه . فکر منافه خودشه . خیلی ساده لوحانه است اگر فکر کنیم تا الان هم روسیه به فکر ما بوده . این جانوران هر جا که تونستند از ما امتیاز گرفتند و وقتی خطرناک بوده پشتمون را خالی کردند . موشک های اس 300 که یادتون نرفته ! (3303234) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۷:۰۰:۳۷
برادر از نظر شما بیشتر مردم ایران جیره خوارند و انتخابات آرای اکثریت برای شما بی معنیست (3301810) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۳:۳۸:۵۸
۴درصد رای که اینقدر کلاس گذاشتن نداره(: (3303219) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۲:۰۶:۵۲
وایضا روسیه چه قدر سینه چاک فدایی داره ! (3302287) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۱:۱۹:۱۴
خدا پدرتو بیامرزه نگفتی مواجب بگیر . خیلی از همفکرت علنا میگن ما از امریکا پول میگیریم .خوب این خودش بازم پیشرفت اس که در وجدانه شما اتفاق افتاده (3302514) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۹:۵۴:۵۱
روسها چقدر جیره خواردارن؟ (3304426) (alef-13)
 
جوان
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۳۱:۰۰
مردک تو چکاره ای برای ایران دستورصادر میکنی ؟ ارتش آزادی وجود ندارد چند نفر فرماندهان آنها فراری های ارتش سوریه هستند بقیه آنها تروریستهای چچنی عربستانی ودیگر کشورها و هوادار اسرایل ترکیه آمریکا عربستان قطر وغیره هستند (3301128) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۳۷:۵۳
بیچارشون میکنیم اونا دقیقا منافع ما رو به نفع عربستان هدف گرفتن (3301141) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۱:۰۴
شما ارگان تبلیغاتی داعش نیستی؟! این چند تا لایکم خوب تولید کردیا! (3301353) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۴:۲۵
پوتین قطعا به فکر منافع ملی کشورشه نه منافع خاندان اسد (3301363) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۶:۰۴
ارتش ازاد سوریه افراد و مزدورای عربستان هستند نتیجه تسلط اونها بر سوریه اغاز حکومت دست نشانده عربستان خواهد بود که در این صورت به لبنان و حزب الله هر وقت بخواهند حمله کرده و طرف اسرائیل را خواهند گرفت. (3301364) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۳:۳۲:۲۰
بابا من که به کامنت اول لایک دادم اصلا توجه نداشتم که منظور از ارتش آزاد چیه...از کلمه ی آزاد خوشم اومد...ببخشید.... (3305049) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۰:۱۴
آنقدری که شما به ارتش آزاد لطف داری آنها به ایران و ایرانی ندارند و از ما متنفرند ونه بخاطر اینکه به بشرالاسد کمک میکنیم بلکه فقط بخاطر اینکه ایرانی و شیعه هستیم . (3301467) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۲:۳۶:۴۱
معیار حق و باطل شما چیست؟ اگر شما به عنوان یک ایرانی به دست ارتش آزاد بیفتی مطمئن باش لبه تیز چاقویی را زیر گردنت احساس می کنی که از چاقوی داعش کندتر گلو را نمی برد. (3302334) (alef-13)
 
مهدی رنجور
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۰۸:۲۳:۴۴
ارتش آزاد هم ادامه دهنده راه داعش این نیروی تکفیری می باشد. بایستی با یم انتخابات درست چه در سوریه و چه کسانی که از سوریه خارج شده اند آدم درست و حسابی را برای این کشور تعیین نمود (3304262) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۶:۳۴:۲۵
پوتین راه دیگری ندارد...با ساقط کردن هواپیمی مالزی تلاش داشت که اروپا و غرب را مرعوب کند ، ولی تنیجه یی نداشت... در یوکراین عملا متوقف شده...در سوریه با وجود ۴۵ روز حمله هوایی همه جانبه، نتونسته معادلات جنگ سوریه را تغییر دهد... اقتصاد و در آمد روسیه با شیب شدید، رو به پایین است... حساب ذخیره آرضی روسیه بناّ به گفته خود وزیر دارایی روسیه ظرف ۱۰ ماه آینده تمام میشود... ۷۰۰ میلیارد دلار بدهی خارجی‌ به موسسات اقتصادی غربی و آمریکایی‌ دارد... تحریم اقتصادی ادامه دارد... قیمت نفت برای حداقل دو سال آینده تا زمان که روسیه سرکشی می‌کند ادامه خواهد داشت...زمان به صورت به ضرر پوتین ادامه دارد... پوتین یک واقع گرا است وقتی‌ ببیند با زور کار پیش نمیره به دنبال معامله و تاخت زدن خواهد رفت... همیشه روسها چنین بودند و دلیلی ندارد که حالا تغییر کرده باشند....او میدن مافیای روسیه با نفت ۱۳۰ دلار طرفدار او بودند ولی‌ حالا با نفت ۴۰ دلار قدرت او مانند آفتاب لب بام است (3300643) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۷:۰۰:۱۱
یکی‌ از عوامل خونریزی در سوریه بشار اسد است. اگر به خواسته‌های مسالمت آمیز مردم در ابتدا گوش داده بود اینطور نمی‌شد. حالا هم روسیه با آمریکا هماهنگ کرده که اسد را کله پا کند. (3300653) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۸:۵۲
این حرف بی منطقی محض است
آیا حمایت های عربستان و ترکیه و سایر کشورهای عربی که دشمن خونی ما هستند را از داعش و مخالفان ضد سوری نمیبینید.
مطمعن باشید که در صورت فروپاشی دولت سوریه ناامنی به مرزهای ما کشیده خواهد شد (3301014) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۲:۱۵:۴۲
مثلا قرار است سوریه چه کاری برای امنیت ما بکند ؟ الان توان ایجاد امنیت خودش را هم ندارد !! (3302301) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۲:۲۰
اصلا اینطور نیست اعتراضات از ابتدا سازمان دهی شده و با توجه به ظرفیتهای نظامی اکراد سوریه انجام شد (3301356) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۸:۰۱
اشتباه شما همینه که فکر می کنید بشار اسد برود حکومت دموکراتیک می ایید این کاملا اشتباهه چون سوریه میفته دست عربستان . خود عربستان و قطر و... حکونتهای غیر دموکراتیکی هستند که در اولویت تغییر باید باشند. (3301367) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۴:۳۲
متاسفانه یک عده هستند که بسیار ساده لوحانه به قضیه نگاه می کنند اگر بحث بحث دموکراسی بود چرا توی اردن و قطر و امارانت و عربستان این جریانات راه نمیفتاد؟ چرا تیروهایی که میفرمایید ارتش ازاد سوریه هستند همه سلاح هاشون از امارات و قطر و عربستان و..تامین میشه؟
بسیار ساده لوحی است اگر فکر کنیم بعد اسد یک حکومت دموکراتیک در سوریه تشکیل میشه و...بعد رفتن اسد یک حکومت حامی عربستان که مخالف ایرانه در اونجا برای حمله به لبنان و ایجاد دردسر بوجود میاد من تا پارسال فکر میکردم اسد باید برود ما هم نباید حمایت کنیم اما الان متوجه شدم که قضیه قضیه جنگ ما با عربستان و تجزیه منطقه به دست امریکا است و این داعش و..رو هم خودشون بوجود اوردن برای اینکه پشت این حرکت داعش نقشه های خودشون رو اجرا کنن
اما در مورد روسیه:
من به روسیه اعتماد ندارم ولی الان داره به جبهه ما کمک میکنه و از این بابت خوشحالم
هموطنان بهتره به تبعات از دست رفتن سوریه برای خودمون و تسلط عربستان بر منطقه هم توجه کنند مردئم بحرین اکثرا شیعه هستند ولی عربستان با دخالت نظامی نذاشت که حکومتش تغییر کنه و جنبش مردم رو سرکوب کرد در یمن هم وارد عمل شده لذا به این سادگی ها هم نیست بهتره کمی فکر کنیم. (3301501) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۲:۴۲:۵۸
بدون شک شما تمام اخبار را از طریق شیکه هایی مانند بی بی سی یا صدای آمریکا یا فاکس نیوز پی گیری می کنید. خوب است نگاهی دقیق هم به معادلات واقعی که فراتر از اخبار دروغ در سوریه در جریان است بیندازید.
در نظر بگیرید که معارضان بشار اسد چه کسانی هستند و چه هدفی را دنبال می کنند. به این راحتی افکار خود را به خبرهای کذب نسپارید. (3302340) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۷:۰۱:۱۹
روسيه درهمه حال وهمه جا به ايران خيانت كرده نمونه هاش زيادن مثل قرارداد تركمانچاي وگلستان،كشتارمردم تبربز،سركيسه ايراني هادرنيروگاه بوشهر و موشك اس٣٠٠،همراهي با عراق ملعون درجنگ باايران،همراهي با نوچه هايش براي كم كردن سهم ايران ازدرياي خزر......ولي نميدونم چرابعدازفوت امام خميني اينهمه طرفدارپيداكرده!الانم حداقل ٤ميليون طرفدار داره (3300654) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۷:۲۹:۱۵
این روس هاازقدیم باغربی ها دست شان دریک کاسه بوده تاریخ راورق بزنیم .باهم هماهنگ اندهمیشه ایران رادورزده اندروس ها . (3300670) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۷:۴۷:۲۲
ما بارها و بارها تجربه تلخ با روسها را چشیده ایم. اینها هیچوقت با هیچ کس هم پیمان نبود و نخواهند بود. روسها و عربها و ترکها بد ترین دشمنان ایران هستند ولی مسئولین ما همیشه فراموش کردنند و دوباره بدام اینها افتادند. گویا ما تاریخ روابطمان با همسایگانمان را تحلیل نکردیم. (3300679) (alef-3)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۰۸:۵۲
پسر خوب عربها و روس را بگی یه چیز ولی ترکها بودن که ایران و از دست ارمنی ها نجات دادن .تاریخ نمیدونی چیه توهین نکن .اتا ترک اون زمان 500 هزار ارمنی رو به خاطر تجاوز به ماها قتل عام کرد وحالا ترکیه الان هم نمیتونه به اتحادیه اروپا بپیونده .برو قشنگ مطالعه کن لااقل ما تو ایران هم ترک داریم این حرفت اصلا خوب نیست تا تفرقه نیفته (3301075) (alef-3)
 
متولد 59
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۴۱:۵۰
اتفاقات تاریخی هر چند میتواند برای حال و اینده به عنوان تجربه استفاده شود ولی نباید در گذشته زندگی کرد.
مرتضی جان ، ما در کشور عرب هم داریم و به قول شما ترک هم داریم. که همه شان هموطن و ایرانی هستند .
استفاده از کلمات عرب و ترک و روس که زبان و گویش هر منطقه ای است بجای استفاده از کلماتی چون دولت عربستان ، دولت شوروی ، دولت عثمانی باعث ایجاد تفرقه خواهد شد. دولت ها را با ملت ها یکی نکنیم.
در ضمن عثمانی ها به تبریز حمله کردند . اری قتل عام ارمنی ها را نیز انجام دادند .
ولی در دنیای کنونی . هر کشور به دنبال منافع خودش است و نمیشود به این دلیل بر انها ایراد گرفت . تنها کاری که میشود گرد این است که هوشیار باشیم و منافع کشور عزیزمان را در همه زمینه ها حفظ کنیم . (3301155) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۷:۱۰
آتا تورک 500 هزار ارمنی را بخاطر تجاوز به ما قتل عام کرد؟ از کی تا حالا آتاتورک بخاطر ایرانیها فداکاری میکنه؟ قتل عام فجیع ارامنه به بهانه همدستی آنها با روسیه و صرفا بخاطر کشورگشایی عثمانی و پاکسازی کامل نژادی آنها در غرب ترکیه و بدست ترکهای عثمانی و با همکاری کردها اتفاق افتاد. شما تاریخ رو یه بار دیگه از اول نوشتی که! (3301176) (alef-3)
 
خاچطوریان
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۹:۰۳:۲۴
ارمنستان همیشه بخش جدایی ناپذیر آیران بوده شما از ارمنی ها مایه هستید که آذربایجانتون را شقه کرده .
ما به ایران افتخار میکنیم .هیچگاه هم بر علیه سرزمین مادریمون توطئه نمیکنیم (3302019) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۴:۵۴:۱۹
خاچاطوریان؟؟ امکان نداره شما ارمنی باشین و.اسمی انحرافی برای کامنت مسخره انتخاب کردین.
ارمنستان، ارمنستان بوده و هست و خواهد بود همانطوری که ایران، ایران بوده و هست و خواهد بود. هیچوقت ارمنستان جز لاینفک ایران نیست و نخواهد بود.
منکر این نیستم که در طول تاریخ، همیشه ارمنستان و ایران دوست بودند.
من بعنوان یک ایرانی-ارمنی ، ارمنستان را به عنوان کشور مادر و اجدادی خودم میدانم و به آن و تاریخ غنی اش افتخار میکنم و ایران را هم بعنوان یک ایرانی، با مردم شریفش ، کشورم میدونم. (3302566) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۹:۳۶
حاج مرتضي
هر كس ميتونه نظري داشته باشه منهم با نظر ايشون كه تركها را در زمره دشمنان ايران همتراز روسها و عربها دسته بندي كرده قبول ندارم اصولا دشمني اعراب با ايران حتي همتراز با روس نيست كه فقط بدنبال منافع خود است ولي اينكه ميفرماييد آتاتورك بخاطر ايرانيان ارمني ها رو قتل عام كرده هم چندان موثق نيست . هيچ كشوري بخاطر چشم و ابروي كشوري ديگر دست به جنايت نميزند (3301253) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۷:۳۴:۴۰
دوستان موضوع یشار اسد و روسیه بود . موضوع ترک و ارمنی و.. نبود.. چرا با یک نظر انجرافی همه به جاده انحرافی زدین (3302607) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۴:۰۰
دوست عزیز تاریخ رو چرا تغییر میدی؟ مگه الان دوران خوارزمشاهیانه که تاریخ رو روی پوست اهو بنویسن و کسی ازش اطلاع نداشته باشه؟ ویکیپدیا هست اگه اونم قبول ندارید هزاران سایت دیگه هست اینا چیه مینویسید و ابداع می کنید؟
قتل عام مردم غیر مسلح و غیر نظامی ارامنه که در تاریخ ثبت شده بین 1 تا 2 میلیون ارمنی رو ترکان عثمانی قتل عام کردن هدف هم پاک سازی نژادی بوده علاوه بر اینها 400 هزار یونانی و تعدادی از کردها رو هم ترکان عثمانی قتل عام کردند. در تاریخ چند قوم دشمن ما بوده و به ما حمله کرده اند: ترکهای عثمانی که جنگ هایی که هموطنان ما با عثماتنی ها داشتن اصلا معروفه این که دیگه قابل انکار نیست و مشخصه که چقدر از مردم ما رو قتل عام کردند دوم همین روسها بودند که یک سوم خاک ایران رو جدا کردند و اعراب هم دیگر دشمنان ما بودند چند دشمن دیگه هم داشتیم که به دلایلی بی خطر شده اند مثل یونانی ها رومی ها و مغول ها
کلمات زیر رو جستجو کنید:

نسل‌کشی ارمنی‌ها
قتل‌عام باکو
فهرست کشتارهای ارمنی‌ها
تعداد کشته ها و نحوه و مسبب و..همه به صورت ریز اورده شده است
بنده هموطنان رو اکیدا توصیه می کنم به مطالعه حرفهایی که این دوستمون زده همه حرفهای پانترک هایی است که هدفشون فقط تجزیه طلبیه
مجموع ادمایی که عثمانی ها قتل عام کرده اند(با اضافه کردن کردها و یونانی ها) بیش از 2 و نیم میلیون نفره (3301402) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۵۶:۴۹
مرتضی این چه کامنتیه گذاشتی؟
ایران رو از دست ارامنه نجات دادن دیگه چه حرفیه؟ ایران و ارامنه کی با هم درگیر شدن؟؟؟ اینا رو خودت ساختی یا از رسانه های پانترک شنیدی؟؟ میفرماید ترکان عثمانی هموطنان خود را قتل عام کردندچون به ایران حمله کردذه بودند!! یا للعجب
یکی از عجیب ترین کامنتهایی بود که بنده که رشته ام تاریخه دیدم!!!
1-ارامنه هیچوقت به ایران حمله نکردن و برعکس این ترکهای عثمانی بودن که پس از کشتار ارامنه در ترکیه به هموطنان ارامنه خودمون در سلماس حمله کرده او اونها رو قتل عام کردند
"پس از عقب‌نشینی سربازان روس از شمال غرب ایران، ترک‌های عثمانی به شهر سلماس در شمال غرب ایران هجوم آوردند و مسیحیان ارمنی ساکن در آن شهر را به فجیع‌ترین وضع ممکن، شکنجه و قتل‌عام کردند"

بعد اینکه با اعتماد به نفس میفرمایید که تاریخ نمیدونی چیه توهین نکن دیگه خیلی جالبه وقتی دوستمون میگه ترک منظورش ترکهای عثمانیه و منظور اذری های خودمون که نیست دوست عزیز زبان یک چیزه و نژاد یک چیزه اگر من ایرانی زبانم ترکی بشه ایا به این مفهومه که ترکم؟ سیاهپوستی که رفته امریکا انگلیسی حرف میزنه سفید پوست انگلیسیه؟ اون ادمی که توی فلان کشور افریقایی فرانسوی حرف میزنه فرانسویه؟
به کم بررسی کنیم قبل کامنت گذاشتن مطالعه چیزی از ادم کم نمیکنه
همه اذری ها نژادا ایرانی هستند و هم نژاد بقیه اقوام ایرانی هستند این هم تاریخی ثابت شده و هم مطالعه ژنتیک اینو اثبات کرده شما میتونید جستجو کنید مقالاتش هست. (3301461) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۱۱:۵۸
ما در ایران ترک نداریم آذری داریم .
ترک کسیه که جداندرجدش در مغولستان زندگی کرده باشه و یک هموطن آذری جد اندر جدش در آذربایجان زندگی کرده و بنابراین آذریه و ایرانیه نه ترک . (3301484) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۸:۱۴
کجای کاری شما خبر نداری دوستان میگن چون زبان ما ترکی شده پس خودمون هم هم نژاد ترکا هستیم!! بعد اون دوستمون هم چون چند ده ها سال گذشته اصلا خبر نداره یه زمانی اجدادش با ترکان غثمانی می جنگیدن!! خیلی داستان جالبیه گذر زمان ببین چطور تاریخ رو از یاد میبره. اجداد طرف رفتن با عثمانی ها جنگیدن و کلی ما کشته دادیم در اون جنگها حالا بعد چند سال که میگیم ترکا دشمن ما هستن موضع میگیرن!!! عزیز من برو تاریخ رو بخون خودت داشتی با اونها میجنگیدی تاریخ از زمان تولد شما که شروع نشده ببم جان. (3301700) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۹:۰۵:۰۸
ما آذری هم نداریم ماد داریم بخشی از این مادها لهجه ی آذری دارند بخش دیگرشون لهجه ی کردی
درود بر هر دوتاشون (3302021) (alef-13)
 
قشقایی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۲:۲۵:۱۸
دوست گرامی

حیف که مطالعه ت درباره تاریخ صفر است ، تورک تورک است ، آذری و ازبکی و قرقیز و .. دسته بندی شوویسم شوروی بوده است .

مغول با تورک فرق داره ، شما هزار تا کلمه مغولی بیارید یکی ش ترکی نیست .

مغول در زمان خوارزمشاهیان به ایران حمله کرد قبل از آن قبایل تورک سلجوقیان و غزنویان 400 سال بر ایران حکومت می کردند . (3302320) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۰:۴۶
یادم نمی آید ارامنه در تمام تاریخ ایران با ایرانی ها دشمنی کرده باشند . بعدهم آتاتورک این کار رانکرد چون زمانی که آتاتورک در ترکیه به قدرت رسید و جمهوری اعلام کرد امپراطوری عثمانی شکست خورده بود . (3301492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۲۵:۳۰
ظاهرا بعضی ها بعداز حمله روسها به سوریه فکر کرده اند روسیه این همه هزینه می کنه که مثلا بشار اسد در قدرت بماند . اصولا قدرت های بزرگ اجازه نمی دهند ملت های دیگر یک وقت قد علم کنند . (3301504) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۴۷:۳۳
ارامنه جزو بهترین مردمان هستند و همیشه مثل برادر در کنار سایر اقوام ایرانی زندگی کرده اند. در جنگ هم کلی شهید دادند و از خاک وطنشون ایران دفاع کردند . (3301532) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۲۶:۱۹
قتل عام ارامنه در زمان عثماني ها بود نه زمان آتاترك (3301601) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۴:۴۵:۴۱
مرتضی وقت کردی کتاب تاریخ بنویس، خیلی ها رو شاد میکنی... (3302565) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۴۸:۰۱
اشتباه مثبت دادم. ترکها که مثل ایرانیها هستن، از لحاظ فرهنگیم به ما نزدیکن (3301163) (alef-3)
 
مودی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۰۱:۴۱
عجیب و غریب ترین طنز تلخ اکثر کامنت ها و مثبت هایی که به اونا داده میشه اینه که همه وقتی به روسیه میرسند صحبت از درس گرفتن از تاریخ میکنند که روسها بی وفا وپیمان شکن هستند اما تلخی این طنز آنجاست که معلوم نیست اینها واحدهای تاریخ شان را کجا پاس کرده اند که از خیانت و خباثت و بی وفایی و پیمان شکنی غربی ها (قبلا انگلیس و اکنون امریکا) هیچ چیزی به آنها نگفته است. به همه مخاطبان محترم عرض میکنم که قطع یقین روسیه نیز به دنبال منافع خود است و دلسوز سوریه یا ایران نیست اما چرا کمی تفکر نمیکنید که اولا روسیه به نوعی همسایه ماست و امریکا غریبه ای از آنسوی اتلانتیک و دوما در دنیای کنونی متاسفانه این تلاقی منافع دو یا چند کشور در نقطه ای مشترک است که آنها را به همکاری میکشاند و نه دلسوزی و انسان دوستی و.... در این ماجرا هم اکنون که روسیه بنا به حفظ منافع خود تصمیم به حملات هوایی علیه داعش در سوریه گرفته ؛ کدام عقل سالمی توصیه میکند که ایران از این عمل روسیه ناراحت باشد؟؟؟
دشمن دشمن ما اگر چه شاید دوست ما نباشد اما قطعا میتوان با آن همکاری کرد تا دشمن مشترک نابود شود. ضمن اینکه باز هم تاکید میکنم که روسیه از طریق مرز آبی به نوعی همسایه محسوب میشود و رفتار با همسایه هر چند هم همسایه بدی باشد نمیتواند مانند غریبه بد باشد. البته در این هم شکی نیست که باید همیشه باید مواظب بود تا تواققی پنهانی بین روسیه و آمریکا شکل نگیرد و در نهایت سوریه را بین خود تقسیم نکنند. البته ایران چشم طمعی به سوریه ندارد اما حفظ پیوستگی و تداوم و قدرت محور مقاومت برای امنیت ملی ایران و نیز ضربه زدن به صهیونیست های غاصب و متجاوز یک اصل حیاتی است و باید دقت شود که این اصل در یک توافق پنهانی مورد خدشه قرار نگیرد. (3301333) (alef-13)
 
مدافع حرم
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۰۷:۲۸
روسیه بیشتر از اینکه با داعش بجنگه نیروهای کورد رو مورد هدف قرار میده (3300701) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۶:۳۲
حتما شک نکنید خیلی ساده لوهی اگر باور کنید 100 سال که شوروی تا روسیه با دور زدن ایران باعث قرار دادهای ننگین ترکمنچای و گلستان و جدایی هرات و افغانستان و اذربایجان و غیره از ایران شد (3300738) (alef-3)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۷:۵۴
100در صد پوتین ایران را نه تنها دور میزن بلکه تو درد دسر بزرگی هم میاندازه ایشون محصول پروسنریکا گرباچف و یلتسن هستند براشون مهمترین چیز حفظ سرمایه های 200میلیاردی است (3300742) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۲۹:۱۳
منطقی ترین موضع گیری همین است. هیچکس قیم ملت سوریه نیست. آنها خودشان باید تصمیم بگیرند اسد را میخواهند یا نه. ایران هم بهتر است با پشتیبانی بی چون و چرا از اسد خود را در دنیا منزوی نکند. (3300746) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۱۳:۴۳:۴۱
بابا ایران که همش گفته مردم باید سرنوشتشون رو مشخص کنند چرا اصرار دارین ایران رو بد نشون بدین. یه کم مطالعه داشته باشین ایا حرف ایران غیر از این بوده (3303231) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۰:۵۰
روسیه هیچوقت منافع خودش رو فدای منافع ما نمی کنه (3300747) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۲:۴۸
ضربه خوردن از روسیه خیلی دردناکتر از ضربه خوردن از آمریکاست، آمریکا دشمن است و رو در رو، ولی روسیه در لباس دوست است و مدعی هم پیمانی. (3301001) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۳۴:۵۹
روسیه هم نظر با ایران می باشد ولی در این هم نظری به دنبال منافع بهتری برای خود است و هر وقت لازم شد ایران را دور می زند (3300754) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۸:۵۱:۳۴
با عرض معذرت ، ما همانقدر براي روسيه ارزش داريم كه عربستان براي امريكا ،
اصولا"‌ابرقدرتها با كشورهاي كوچك شريك نمي شوند كه بخواهند انها را دور بزنند ، (3300782) (alef-3)
 
حیدر
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۱۴:۳۶
آقای عزیز وضع ما با عربستان فرق میکند عربستان غلام حلقه بگوش آمریکاست کشور ما میخواهد هر کشوری که دست دوستی بسوی ایران دراز کند دوست آن گردد ویکی آز آن کشورها روسیه است حالا اگر روسیه با خط ومش سیاسی ومنافع خود حرکت کند اختیار خودش را دارد دراین میان اگر ضرری به ایران بخورد روسیه سیاست خودش را طی میکند اینجا باید ایران باسیاست دور اندیش خود جلو ضررهارا بگیرد ویا حداقل برساند وقاطی بازی روسیه وبا غرب نگردد .در ضمن ایران در سوریه به علت منافع خود وتکیه به قدرت خود میجنگد روسیه هم همانطور به علت منافع خود نه بخاطر ایران ویا بمنافع کشورهای غربی میجنگد (3301087) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۰:۴۲
داداش شمام اگه دو تا هواپیماتو بیارن پایین دستات میره بالا (3300837) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۵۴:۱۳
لازم نیست هواپیما بیارند پایین فقط کافیه مثل قضیه کشتی یمن فقط زنگ بزنند (3301038) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۴:۰۳
باید پذیرفت هدف اولیه روس در منطقه مانور قدرت در برابر آمریکا و جبران شکست در اوکراین هم هست. (3300842) (alef-3)
 
علیرضا
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۲۴:۴۰
روسها فقط به فکر منافع خودشون هستن . نمیدونم چرا ایران فکر میکنه منافع ما در هماوایی با روسها تامین میشه . مطمئن باشین هر جا منافع روسها اقتضا بکنه هم پشت سوریه و هم ایران رو خالی میکنن . به نظر من مبنای رابطه ما باروسها و همینطور چین بر اساس باج دادن بوده . اوج بد عهدیه روسها و چینیها رو میشه در تصویب تحریمهای سازمان ملل و همینطور قرارداد اس 300 مشاهده کرد ولی کاش درس می گرفتیم . (3300844) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۱:۰۱
روسیه همیشه کشور خائن بوده و مطمنن برای دلخوشی ایران و بشاراسد پا به میدان نگذاشته بلکه دنبال منافع خودش هست مطمن باشید با عادی شدن مسئله اوکراین ایران و بشار اسد رو مثل پوست خیار می فروشه (3300858) (alef-3)
 
اسماعيل
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۲:۴۳
بسمه تعالي
به روسيه نبايد اعتماد كرد استكبار ستيزي ما نبايد ما را به سمت شرق و روسيه بكشاند. روسيه در حساسترين زمان آمريكا را بر ايران ترجيح مي‌دهد.
چند روز قبل رهبر انقلاب فرمودند معني ندارد كشورهاي ديگر دور هم جمع شوند و در امور كشورهاي ديگر از جمله سوريه دخالت كنند ...همچنين تنها راه حل وضعيت سوريه انتخابات است.
عقل حكم مي‌كند كه مردم ومسئولين تنها آنچه رهبري مد نظر دارد دنبال كنند كه منافع كشور ،اسلام ، كشورهاي اسلامي و صلح و ثبات در گرو آن است. (3300861) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۳۹:۵۳
قدر مسلم روسيه مانند بسياري از رقيبانش با كارت ايران و سوريه در جهت منافع خود بازي ميكند
والا روسيه چيزي جز منافع خودش در سوريه ندارد تجربه قطعنامه هاي هسته اي عليه ايران بايد به ما درس لازم را داده باشد (3300883) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۹:۴۸:۴۸
بجای اینکه مثل خروس جنگی به جان هم بیفتید، یک کمی هم به این مسئله توجه کنید که این اتفاقات کاملاً و دقیقاً مرتبط با بحث ظهور است (اشتباه نکنید من احمدی‌نژادی نیستم) کافیه یک سری به کتاب عصر ظهور علامه کورانی بزنید و ببینید که تمام این اتفاقات در آن کتاب از قبل پیش‌بینی شده است، به گونه‌ای روشن و واضح که شوکه می‌شوید.
شک نکنید که خدا با ماست و مکر و حیله این سفاکان را به خودشان بازمیگرداند. (3302087) (alef-13)
 
امیر محمد فاطمی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۴۷:۵۰
1- ولادیمیر پوتین رییس جمهور کشوری است که طی صدههای مختلف بعنوان یکی از امپراتوریهای بزرگ جهان شناخته و طی قریب به هفتاد سال نیز حاکمیت بخشی از جهان دو قطبی را در اختیار داشت لذا نمی توان پوتین روسیه را فارغ از تمایلات برای بازگشت معقول و ماندگار به سطح قدرت برتر جهانی در نظر گرفت. پوتین مانند تمامی اسلافش در چارچوب حفظ و گسترش منافع و امنیت ملی بلند مدت روسیه حرکت می کند.
2- روسیه با حرکتی معقول و آرام در صدد احیاء قدرت برتری جهانی است قدرتی که برای ماندگاری نیازمند جدال مستمر و رویاروی با غرب به سرکردگی آمیرکا نباشد. روسیه طی سالهای بعد از فروپاشی شوروی و بلوک شرق به بازنگری در کم و کیف دستیابی به جبهه سازیهایی از شانگهای می باشد. سازمانهای چند ملیتی متشکلی که بر خلاف رویه بلوک شرق سابق ضمن همسویی قادر به انتخابهای مستقل و متفاوت در سایر موضوعات باشند. لذا روسیه در شرایط پیشرو مایل به درگیری در مناقشات غربی و شرقی نبوده و تلاش می کند تا بعنوان کشوری قادر به مدیریت مناسب بحرانها و مسائل جهانی شناخته شود کشوری که قادر است در کمترین زمان ممکن و در صورت تمایل به بحران سازیهای خود ساخته بین المللی اقدام یا بحرانهای معمول را به سمت گره کور و غیر قابل گشایش سوق دهد.
3- اگر بپذیریم که روسیه پس از شوروی در صدد بازسازی بنیادین در حوزه های اقتصادی ، سیاسی و امنیتی است بنابراین می توانیم نسبت به درک مبانی حرکت و انتخابهای پیشروی پوتین در موضوعات و بحرانهای مختلف جهانی از جنس شانگهای ، اوپک گازی پیشنهادی ایران ، یازده سپتامبر ، انقلابهای مخملی و رنگین ، مذاکرات با 1+5 ، تروریسم و داعش یا سوریه و عراق را بهتر درک کنیم. باید بدانیم روسیه از ناحیه موضوع بحران سوریه خواسته یا ناخواسته با چه گروهی از بازیگران منطقه ای و بین المللی مرتبط خواهد شد. بازیگرانی که با منافع و دیدگاههای مختلف و حتی متضاد به تعریف شرایط هر بازیگری در این حوزه می پردازند. لذا روسیه در ارتباط با موضوع سوریه باید پاسخگوی خواست و انتظارات سایر بازیگران بین المللی و فردای سوریه باشد.
4- روسیه به خوبی می داند که بازیگران داخلی و خارجی به تنهایی یا در قالب جبهه متحئد می توانند عامل استمرار بحران سوریه باشند اما به تنهایی و حتی در قالب جبهه متحد قادر نخواهند بود که موضوع سوریه را یکسویه حل کنند. چنانکه پنج سال درگیری مستمر و فراگیر و برپایی نشست های دو و چند جانبه حامیان و مخالفان دولت قانونی سوریه مؤید چنین واقعیتی است. جبهه غربی و عربی علی رغم تمامی سرمایه گذاریهای بسیار سنگین و تحمیل خسارتهای جبران ناپذیر و نقض آشکار قوانین حمایت از تروریسم و بسیاری دیگر و برپایی صدها نشست دو و چند جانبه درون جبهه و بین المللی هرگز موفق به تأمین سرنگونی دولت قانونی بشار اسد و استقرار حکومتی متمایل به جبهه غربی و عربی نشدند هر چند پس از ایجاد و تلاش برای گسترش بحران سوریه توانستند مانع از کسب پیروزی دولت ، ارتش و نیروهای مردمی سوریه مورد حمایت ایران و روسیه باشند.
5- روسیه با انگیزه های بسیار متفاوت نسبت به ایران در موضوع سوریه حضور دارد. ممانعت از استقرار دولتی وابسته به جبهه غربی و عربی شاید تنها وجه مشترک ایران و روسیه در دفاع از دولت قانونی بشار اسد و مقاومت مردم سوریه در برابر گروههای تروریستی و داعشی محسوب گردد. جایگزین سازی بجای بشار اسد قطعا جبهه بندی منطقه را با تغییرات جدی مواجه خواهد کرد. روسیه با همراهی دولت سوریه با رژیم صهیونیستی یا خروج از جبهه مقاومت مشکلی ندارد روسیه حتی با همکاری نزدیکی مواضع سوری با جبهه غربی و عربی نیز بطور اصولی مشکلی نخواهد داشت. بازار مصرف اقتصادی و نظامی منطقه و سوریه نیز کما فی السابق می تواند حتی در سطحی بالاتر از امروز توسط روسیه نیز تأمین گردد. روسیه حتی قادر است از جبهه غربی و عربی تضمینهایی را به منظور حفظ و گسترش استقرار نظامی در پایگاههایی مانند لازقیه سوریه را کسب کنند. روسیه علی رغم برخورداری از مولفه های قدرت سیاسی ، نظامی و بین المللی همچنان قادر به ایجاد جبهه متحد فراگیر در حمایت از دولت قانونی بشار اسد را نداشته است. روسیه مایل (ممانعت از تبدیل موضوع سوریه به درگیری جبهه های جدید شرقی و غربی) یا قادر(پرهیز اعضای شانگهای از ورود به مناقشات بین المللی غیر ضروری) نیست پیمان شانگهای را در حمایت از مواضع روسیه وارد موضوع سوریه کند.
6- جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر منافع ، مصالح ، اصول ،ارزشها و ضرورت دفاع از عمق استراتژیک امنیت ملی و علی رغم درک دقیق ابعاد رویارویی با جبهه در هم پیچیده غربی و عربی و ضرورتهای حضور در روند مذاکرات با 1+5 ، حضور صیانتی و دفاعی در عراق و رویارویی مستقیم با داعش ، اثرگذاری جدی در حوزه های مانند لبنان ، فلسطین ، آفریقا و بسیاری دیگر از موارد و البته تحمل سنگین ترین فشارهای ممکن ناشی از تحریم همه جانبه اقتصادی ناچار از و.رود به موضوع سوریه بود. ایران بر خلاف روسیه در شکل آتی حکومت سوریه از گزینه های قابل توجه و متعددی برخوردار نیست لذا ناچار از حفظ شکل فعلی حاکمیت در سوریه می باشد. بنابراین ایران و روسیه حتی در حفظ بشاراسد بعنوان حکومت قانونی سوریه از وجه مشترک قابل اتکایی برخوردار نیستند. ایران بدلایل عدیده حتی در صورت تمایل قادر نیست در کوتاه و میان مدت به رفع مشکلات بنیادین فی مابین با جبهه غربی و عربی دست یابد. چنانکه جبهه مذکور برکناری دولت قانونی بشار اسد و جایگزین سازی حکومت (غربی و عربی) در سوریه را صرفا بدلیل کسب امکانی برای محدودسازی مولفه های قدرت و عمق استراتژیک ایران تعریف می کرده و می کنند. بحران سوریه جبهه رویارویی غربی و شرقی به سرکردگی آمریکا و روسیه نیست حتی جبهه توجه به تقویت رژیم صهیونیستی نیست. سوریه گزینه انتخابی جبهه غربی و عربی به منظور رویارویی مستقیم با ایران است جبهه پیچده و سنگینی که می تواند برای طرفین بسیار حیاتی و قطعا سرنوشت ساز باشد. ایران پس از زمینگیر ساختن نیروهای مهاجم و بازسازی نیروهای قانونی دولتی – مردمی به تدبیری ستودنی و علی رغم بی میلی ابتدایی روسیه زمینه ورود این کشور در همسویی با دولت بشار اسد و ایران به مناقشه را فراهم کرد. بنابراین پوتین خواسته یا ناخواسته به بازی ایرن در سوریه وارد و البته در تلاش برای کسب منافع مستقل می باشد.
7- نشست وین 1 پس از برپایی بی نتیجه دهها نشست مشابه با حضور وزرای خارجه آمریکا ، عربستان ، ترکیه و روسیه بدون دستیابی به نتیجه ملموس و عملی خاتمه یافت لذا جبهه غربی و عربی ناچار از پذیرش پیشنهاد روسیه مبنی بر برگزاری نشستی با حضور ایران موافقت کردند. بنابراین نشست وین 2 را می تونیم نشست 1+4 بدانیم که برای کاهش سنگینی وزن ایران ناچار به دعوت از کشورهای بی ربط و بی اثر اقدام و نشست وین 2 با حضور 17 کشور برگزار گردید. دولت سوریه برای اولین بار طی پنج سال گذشته موفق گردید بواسطه حضور ایران در نشست وین 2 به انعکاس مواضع خود اقدام کند ایران نیز در جایگاهی قرار گرفت که بتواند بی واسطه و بعنوان یکی از اعضای اصلی نشست یا 1 در برابر 4 به تبین شرایط و مواضع خود اقدام کند. نشست وین 2 به مصوبه عملی ملموسی دست نیافته است اما ناچار از پذیرش ابتدایی نظر ایران مبنی بر قابل مذاکره نبودن حذف دولت قانونی و متمایل به ایران بشار اسد شد همچنین شرط ابتدایی ایران مبنی بر خاتمه گزینه نظامی با جایگزین سازی گزینه سیاسی با تأکید بر رای مردم سوریهکه طی روزهای گذشته نیر مجددا مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفت به صراحت در بیانیه پایانی نشست .ین 2 قید گردید.
8- توجه به ملاحظات مذکور یادآور این نکته است که جمهوری اسلامی ایران در تبین راهبرد سوریه قطعا در عین حفظ تمامی اصول ، ارزشها و منافع ملی از تمامی ابزار مشروع ممکن و قابل دسترس مانند اثرگذاری روسیه بهره برداری خواهد کرد. ایران علی رغم بهره گیری از فرصتهای ممکن به جد حاضر به عبور از منافع و امنیت ملی نیست به همین دلیل حضور روسیه در تمامی نشستهای چند جانبه و بین المللی که از ساعات اول بحران سوریه تشکیل گردیده است هرگز نتوانسته نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد. حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در نشست وین 2 و تبین مواضع و شرایط میدانی دقیقا بیانگر چنین رویکردی می باشد. ایران فارغ از خواست و تمایلات روسیه در موضوع سوریه در صدد مدیریت شرایط به نفع ایران و مردم سوریه و منطقه می باشد. انتخاب رویکردهای فاقد امکان دسترسی به توانمندی عواملی مانند روسیه قطعا به دشواری مدیریت موضوع منجر می گردد دشواری که بنابر تجربیات ایران به معنای ناممکن سازی تحقق خواست و تمایلات ایران نیست. لذا ایران با علم به احتمال انتخاب گزینه های متفاوت و متضاد توسط روسیه به تبین راهبرد سیاسی و رویکردهای میدانی اقدام کرده و می نماید بطوریکه توسط دیگران قابل نادیده انگاری و حذف نباشد. (3300903) (alef-13)
 
مهدی رنجوری
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۰۹:۵۹:۳۹
اعتماد به روسیه و همپیمانی با آن بسیار هولناک است. روسیه کشوری است که به شدت از آمریکا می ترسد و فرمانبردار کشورهای غربی است (3300930) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۱:۰۴
اگر موضوع دموکراسی حقیقت داره چرا مثل همه جای دنیا جناب بشار اسد بعد از 8 سال ریاست جمهوری کنار نمیره؟ (3300955) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۴۱:۴۸
فقط کنار رفتن نیست باید توضیح بده چرا افراد غیر مسلح رو کشته و چرا جنگ راه انداخته (3301154) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۳:۰۳
آره شما راست می گین این رسانه های عربی و غربی 200 ساله بین روسیه و ایران تفرقه می اندازند : روسیه و ایران دو ملت دوست و برادر و مسلمان که هیچ گاه با یک دیگر جنگ نکرده اند و تمامی منافعشان مشترک و پوشش دهنده یک دیگر است. به کوری چشم عربها و غربی ها و با همت و تلاش بخش خارجی سایت وزین الف و دیگر عزیزان بزودی کشور عزیزمان و روسیه با هم بطور کامل متحد می شوند و ایران رسما بخشی از روسیه می شود و تلاشهای رسانه های عربی و غربی با شکست مواجه می شود. (3300961) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۲:۳۸
روسیه مسلمانه؟ ما با روسیه برادریم؟
واقعا چه کامنتهایی که ادم اینجا نمیخونه!!
اون یکی میگه اتاتورک اومده یک میلیون ارمنی ترکیه که شهروند خودش بودن رو بخاطر ایران کشته اونم بخاطر جنگی که ارامنه با ایران داشتن!!!! که معلوم نیست این جنگ کی بوده!! بعد این دوستمون هم میگه روسیه برادر و مسلمان است!!!
عزیز من کلمات بار دارن هر کلمه یه مفهومی رو میرسونه یه کم دقت کنید جملات تاریخی که مینویسید هم باید معتبر باشه. (3301690) (alef-13)
 
محمد مهدی
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۴:۳۹
روسیه قابل اعتماد نیست . هیچگاه نبوده و نخواهد بود (3300967) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۱۵:۵۴
هر اتفاقی بیفته، ایران به خاطر منافع و فرهنگ مردمش سال به سال از روسیه دورتر میشه و به غرب نزدیک میشه، بنابراین بزرگترین دشمن پیشرفت ایران روسیه است. (3300973) (alef-3)
 
sam
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۸:۰۶
در این شکی نیست که اگر بشار برود وضعیت سوریه مثل لیبی و عراق می شود.سوریه امروز بدون این فرد فرو می پاشد و دیگر سوریه سابق نیست.چون در سوریه هم مثل اکثر کشورهای خاورمیانه ساختار نظام با شخص رئیس آن شدیدا گره خورده است و در صورت غیاب رئیس آن،ساختار فرو می پاشد و از بین می رود.سوریه هم بدون خاندان اسد دیگر سوریه نیست و.....به همین خاطر نیز ایران باید به هر قیمتی که شده از بقای اسد در قدرت حمایت کند،چون بدون اسد هم محور مقاومت اسلامی ازبین می رود و هم سوریه. (3301009) (alef-13)
 
متولد 59
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۳۸:۵۰
پوتین مقصر نیست .......
مطمئن باشید که برای روسیه و پوتین منافع ملی و اقتصادی بر هر چیز دیگری اولویت دارد . بشار اسد ، ایران ، افغانستان ، عربستان و ... ابزاری هستند که روسیه برای رسیدن به اهداف کشور خودش از آنها استفاده میکند.
البته مقصود بنده تخریب پوتین و سیاست هایش نیست . سران و تصمیم گیرندگان همه کشورها : چین ، امریکا ، فرانسه ، ترکیه ، مصر ، گوام و .... به فکر منافع ملی خود هستند و ایرادی به این تفکر وارد نیست .
در این میان کشور ما باید هوشیارانه عمل کند و مانند همه کشور های دنیا ، منافع ملی خود را دنبال نماید .
کشورهای قدرت مند دنیا که اکثر قریب به اتفاق ابزارهای اطلاعاتی ، رسانه ای ، تبلیغاتی ، مالی و ... را در اختیار دارند . صحنه را طوری طراحی میکنند که کشور های ضعیف تر وارد بازی شده و در زمین همان ابر قدرت ها نقش افرینی کنند و در پایان داستان نیز ، سود را همان استکبار و استعمارگران میبرند و فقر و بدبختی و جنگ میراث این بازی جهانی برای کشور های ضعیف تر خواهد بود.
این الگوی رفتاری کشورهای قدرت مند ، متاثر از سیاست های نظام سرمایه داری است و هر چند کشورها خود را در ظاهر کمونیست و سوسیالیست و .... معرفی می کنند ولی در عمل همگی این کشورها بر اساس سیاست سود آوری و ثروت و قدرت رفتار میکنند و چپاول و غارت سایر کشور ها و سایر مردم جهان به هر روش که بتواند ثروت و قدرت به همراه داشته باشد ، برایشان اولویت دارد.
امیدوارم سیاست مداران و تصمیم گیرندگان کشور عزیزمان ، با شناسایی و شناخت کامل کشورها ، تا حد ممکن وارد بازی ابر قدرت ها نشوند و اگر تصمیم به این کار گرفته اند . حداقل نتیجه به نفع مردم ایران و کشور عزیزمان تمام شود.
انشا الله (3301013) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۰:۵۸:۰۱
وزیر امورخارجه روسیه برای شما چه مهم است ؟ کسی باشد منافع شمارا حفظ کندشما هم خدا را میخواهید هم خرما. را این خواسته شما باحذف بشار اسد هیچ موقع تحقق پیدا نخواهد کرد. یعنی آمریکا نمیگذارد .باز آمریکا میخواهد مثل لیبی سرتان کلاه بگذارد.حالا بعدا میفهمید (3301047) (alef-3)
 
فاطما
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۰۱:۵۷
روسیه برای منافع خود فعلا"با ایران کنار آمده به خواسته اش رسید ایران را کنار میزند (3301057) (alef-3)
 
امیر حامد
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۰۶:۱۵
آیا پوتین به فکر دور زدن ایران و بشار اسد است ؟

قطعا روسیه منافع ملی خودش را به هیچکس از جمله ما و اسد و ... واگذار نخواهد کرد مگر در در یک فرایند بده و بستان سیاسی. به یادداشت های گورباچف مراجع کنید. هزینه دوران "روسیه ایدئولوژیک" یا شوروی را نسل فعلی روسیه می پردازد و قطعا در روسیه فعلی آن دوران به شدت مورد انتقاد است.

ما نیز لازم است منافع ملی و استراژیک خود را بدون هیاهو و توقع از دیگران و از طرق معاملات هوشمندانه سیاسی در منطقه در اولویت داشته باشیم. خارجی، خارجی است و در هیچ معامله سیاسی از ایشان نمیتوان توقع برادری داشت. همین اسد نیز اگر روزی لازم باشد، در جهت منافع خود به ما پشت خواهد کرد. (3301066) (alef-13)
 
علی .ش
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۱۱:۱۳
الان مهمترین اصل در سیاست خارجی هر کشور حفظ منافع کشور است و لاغیر. روسیه هم از این قاعده مستثنی نیست، به ویزه آنکه در موقعیت کنونی به شدت در معرض اسیب از تحریمهای غرب است و الان فرصتی است تا بتواند با اهرم فشار سوریه کمی از فشار تحریم غرب بکاهد. این وسط حال در مواقعی هم بنا به مصلحت با ایران هماهنگ میشود، ولی اصل برای روسیه منافع خودش هست. به خصوص آنکه روسها در تاریخ هم مشهور به از پشت خنجر زدن هستند و با چند دلار بیشتر و کمتر مواضعشان تغییر میکند. (3301079) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۱:۳۲
یعنی واقعاً مسوولین ما کتاب نمیخونن یعنی اونا از چیزی به نام تاریخ اطلاعی ندارن ؟ یعنی اونا از ترکمنچای و گلستان بی اطلاعن؟
حالا چرا به روسیه اعتماد میکنن جوابش چیز دیگه اییه ! (3301168) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۹:۲۹
دوست عزیز
این دفعه اتفاقا ما بودیم روسیه رو گول زدیم کشوندیمش به جنگ، کلی رایزنی کردیم تا روسیه اومده وارد سوریه شده اگه کسی بخاد شاکی باشه باید مردم روسیه باشن نه ما
بله روسها هم قابل اعتماد نیستن ولی فعلا دارن به نفع ما بمب میریزن
سوریه هم از دست بره میفته دست عربستان لذا چاره دیگه ای نبوده
این حرفایی که شما میزنید رو اگه عمل کنیم سوریه میفته دست عربستان اون وسط حزب الله دچار مشکل میشه و کم کم شطرنج رو میبازیم ممکنه مزدورای عربستان اونجا با کمک اسرائیل حزب الله رو محاصره کنه و...
بله منم موافقم که نباید اونجاها میرفتیم ولی این بازی هست که دوستان شروع کردن دیگه نمیشه این وسط باهاش مخالفت کرد. تا پارسال منم فکر می کردم اسد باید بره ولی الان با این شرایط و بساطی که عربستان راه انداخته باید از دولت خودمون حمایت کنیم.
اگر هم خیلی دلتون برا دموکراسی میسوزه عربستان و اردن و قطر و امارات و کویت و...کلی کشور هستند که اولویت بیشتری دارن برا تغییر اینم یه جنگه که وسطش هستیم
ضمنا ادم مذهبی نیستم
یه کم سیاست یاد بگیرید. (3301656) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۱:۳۶:۵۶
خود گویی و خود خندی عجب مردهنرمندی (3304738) (alef-3)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۱:۵۸:۰۳
به نظر من بهترین کار روسیه داره میکنه قرار نیست هر کس با بشار اسد مخالف بود ما با آن ها بجنگیم بشار اسد در دوران حکومتش کوتاهی های داشته و الان باید با منتقدین داخلیش گفتگو کنه بین تروریستهای القاعده و داعش با معترضین سیاستهای بشار اسد خیلی فاصله هست ایران نباید بین این معترضین و خانواده ها و همفکراشون کینه بتراشه چون در آینده برای ایران مشکل میشود و حتی شاید تاریخ سوریه بر علیه ما نوشته بشود (3301179) (alef-13)
 
ايراني
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۱۶:۴۱
شك ندارم كه روسيه قطعا به ايران خيانت خواهد كرد ! (3301220) (alef-3)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۲۴:۰۵
در مورد سوالی که در تیر مطلب مطرح نمودید باید عرض کنم که تاریخ نشان می دهد روس ها هم مانند غربی ها فقط به فکر منافع خودشان بوده و هستند و دیگری برایشان مهم نیست. (3301240) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۳۶:۴۲
روابط بین کشورها بر اساس منافع ملی هر کشوریه . حتی روسها و چینیها هم زمانی که منافع ملیشون ایجاب کنه همدیگرو به راحتی میفروشن . ما هم برای منافع ملی کشورمون باید بریم طرف غرب و آمریکا نه چین و روسیه تنها و تنها به یک دلیل . منافع ملی کشور ما با غرب تامین میشه نه شرق (3301273) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۴:۰۵:۲۷
نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی (3301476) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۲:۴۷:۵۵
ماجرای گروگان گیری چچنی ها در مسکو و دیگر تجربه های مشابه برخورد و نابودی مخالفین خودی و غیر خودی باید به دوستداران پوتین اموخته باشد که او برای اثبات قدرت حفظ تسلط و بسط امپراتوری خود انگاشته اش حتی از قربانی کردن دهها هموطن روسی خود ابایی ندارد در هر جا روسیه اوکراین یا سوریه تصمیم گیری برای فدا کردن نیروهای بشار اسد و ... هنگامی که کارت سوخته باشند فقط یک ثانیه از وقت او را خواهد گرفت بی هیچ شکی. مگر با رهبران کمونیست های افغانی که سینه چاک و پیرو شوروی بودند جه کردند؟ او تنها به پایگاه نظامی مدیترانه ای خود در تارتوس و لاذقیه میاندیشد و به هر قیمتی و در هر معامله ای تنها ان را حفظ میکند. (3301301) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۱:۱۷
معامله با روسیه خطرناکه (3301354) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۳:۰۸
دوباره به شک افتادم که یا ما مشکل داریم یا کل دنیا؟ (3301360) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۱۹:۴۳
درطول تاريخ اون كسى كه ابتدا با ايران دست دوستى داده ودر بحرانى ترين شرايط پشت ايران رأ خالى كرده رؤسها بودند اعتماد به رؤسها نهايت ساده لوحى است (3301371) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۳:۳۳:۱۴
اگر پوتين از منظر يك قدرت جهاني به موضوع منطقه و داعش نگاه كند بله ممكن است مارا دور بزند و سوريه در در معامله واگذار كند
ولي اگر روسيه از لحاظ استراتژيك يا حتي فرهنگي به اين باور رسيده بود كه عدم دخالت منطقه و عدم برخرود با داعش مساوي است با ضرر هاي جبران ناپذير براي آينده و موقعيت كشورش در معادلات جهاني و منطقه بعيد است كه ايران و سوريه را دور بزند و آن را در ميدان سياستها با چيز ديگر معامله كند چون اينقدر زيرك هستند كه بفهمند كه بودن به دليل داعش در منطقه مساوي است با خطر غير قابل كنترلشان در آينده دور و ميان مدت (3301398) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۲۶:۵۷
توشته اید:
«گفتنی است کشورهای غربی- عربی و ترکیه بر این نکته تقریباً اجماع دارند که بشار اسد نباید در قدرت بماند و حداکثر در روند انتقال می بایست نقش ایفا کند و در هیچ انتخاباتی نیز نمی تواند مشارکت داشته باشد، نکته ای که بدون شک خلاف قواعد و ضوابط دموکراسی است»

این رو خواندم و مغزم از این استدلال هنگ کرد! خلاف قواعد و ضوابط دموکراسی است؟ شما قواعد و ضوابط دموکراسی رو میدونین؟

دموکراسی یعنی حکومت مردم بر مردم، احترام به رای اکثریت همزمان با حفظ حقوق همه منجمله اقلیتهای سیاسی و داشتن انتخابات و رسانه های آزاد و داشتن فضای آزاد برای فعالیت سیاسی و برگزاری تجمعات اعتراضی و در آخر برگذاری انتخابات مداوم که این فرصت رو به مردم بده تا هم سیاستمداران و هم قوانین کشور رو هر چند سال یکبار تغییر داده تا بتوانند بهترین مسیر رو برای آینده خود بر حسب تجربه و خرد جمعی انتخاب کنند. اینها میشه قواعد و ضوابط دموکراسی!

این چه ربطی به این داره که یک دیکتاتوری رو که عامل اصلی جنگ داخلی در کشورش هست در حکومت آینده دخالت داد؟ چه کسی گفته قرار هست حتما در سوریه دموکراسی بشه؟ مگه در لبنان دموکراسی بر قراره؟ در لبنان تقسیم قدرت هست تا از جنگ داخلی جلوگیری بشه و احتمالا در آینده برای سوریه هم همچین الگویی پیاده میشه! اینها ربطی به دموکراسی نداره! اگه انتخابات خالی ملاک دموکراسی بود پس چین و کره شمالی و عراق زمان صدام هم انتخابات داشتن! اصلا همین سوریه زمان بشار اسد انتخابات داشت پس دموکراسی بود دیگه نه؟ چرا مردم قیام کردن؟!!! (3301602) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۰:۱۰:۱۲
خدایی خواندن قواعد دموکراسی تو سایت الف هم لذتی دارد!!! (3304475) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۴۱:۰۳
برخی برای پوتین داستان سرایی گرده بودند که ظرق یک هفته داستان سوریه را تمام میکنیم و شما قهرمان تمام دنیا خواهید شد پوتین زود فهمید و حالا می خواهد خودش را از بازی سوریه بیرون بکشد (3301632) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۵:۵۸:۲۲
اقا میگید عربها ترکها روسها همه دشمن هستند درست هیچ کس جز ایرانی دوست ایرانی نیست اما اینها همسایه های ما هستند تا کی دشمنی میکنید با همسایه دوستی کنید اینهمه به همسایگان پرخاش کردن عاقبت خوبی ندارد با همسایگانمان باید با مدارا رفتار کنیم این بخاطر قدرت طلبی است خوب انها میخواهند با ایران دشمن باشند چرا با رفتار سنجیده و عاقلانه دشمنی ها را به دوستی تبدیل نکنیم مگر میشود با تمام دنیا دشمن بود روسیه فرق دارد روسیه قابل اعتماد نیست کثیف است از یک طرف با ایران میپلکد از طرف دیگر تحریمها را در شورای امنیت تائید میکند به هیچ کشوری هیچ کشوری اعتماد بیش از حد نباید کرد اما دشمنی بس است اگر اینچنین است بروید خارج از کره زمین زندگی کنید در کره زمین در منطقه جغرافیایی ما اینها همسایگان ما هستند (3301681) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۶:۰۷:۲۳
عزیزی گفته بود که اگر اسد برود سوریه مثل عراق وافغانستان میشود نمیدانم ایشان نمیدانند در سوریه چه خبر است نمیدانند وضعیت سوریه از عراق و افغانستان بد تر است صد ها برابر بد تر است واقعا احساساتی حرف زدن خیلی بد است خیلی خیلی بد است با منطق بفهمیدو صحبت کنید سوریه دیگر هیچ ندارد هیچ نمیدانم برای چه میجنگند کشور که ویران شده مردم هم که ا واره شدند نه ساختمانی مانده نه مردمی چه مانده جنگ برای چیست زمین بدون ساکن (3301698) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۸:۲۳:۳۷
ببین اسد بره سوریه میفته دست عربستان و نه تنها دموکراسی شکل نمیگیره بلکه یه دشمن هم برای ما و شیعیان لبنان ایجاد میشه به همین دلیل من موافق اقدامات ایران هستم. اون بالا هم گفتم درسته خیلی مذهبی و موافق سیاستهای داخل نیستم ولی همینکه پای عربستان تروریست و ترکیه تروریست میاد وسط که میخان جبهه علیه ما راه بندازن برام کافیه که موافق سیاست های ایران باشم
حالت ایده الش این بود که این بساطی که عربستان راه انداخته نبود و سوریه هم به دموکراسی می رسید این بساط داعش و... هم نبود. اینا اومدن داعش و یک سری مزدور رو راه انداختن که به یک سری اهداف برسن بازم میگم مذهبی نیستم ولی این جنکگ مذهبی که عربستان راه انداخته رو درک می کنم و بدم میاد عربستان تروریست بخاد اونجا رو بگیره یک سری ادم رو توی لبنان صرفا بخاطر اینکه شیعه هستند یا طرفدار ایران هستن تحت فشار قرار بده یا اصلا فرض کن لبنان هم نباشه از اینکه سوریه بیفته دست عربستان و اهرم فشاری برای ایران بشه بدم میاد
به بیان دیگه بهت بگم دوست دارم پوزه عربستان اونجا به خاک مالیده بشه لذا 100 درصد موافق کار ایران هستم و چاکر بچه هایی که اونجا دارن می جنگن هم هستم
شما هم برید مطالعه کنید و بررسی کنید ببینید توی منطقه چه خبره از این خواب خارج بشید
بنده هم عاشق دموکراسی هستم ولی دموکراسی برای عربستان و اذنابش واجب تره اگه قرار بر تغییر باشه اول عربستان و قطر و امارات و اردن و بحرین بعد میرسیم به سوریه
بشار اسد هم از این کشورهایی که گفتم ادم بدتری نبوده. مردم بحرین که شیعه هستند اومدن تغییر حکومت بدن عربستان لشکرکشی کرد به بحرین الان هم توی یمن مشغوله جنگه
بنده وضعیت رو درک میکنم و 100 درصد موافق سیاست های خارجی در این مورد هستم. گاهی باید ادم منافع بلند مدت کشور رو لحاظ کنه شماهایی که با حضور ایران مخالف هستید هم شک ندارم قضیه رو اصلا برا خودتون تحلیل نمی کنید و چون با داخل مشکل دارید تا میاید نظر بذارید نظر مخالف میذارید
دم بچه هایی که در سوریه علیه تروریستهای داعش و اذناب و مزدورای عربستان می جنگن هم گرم بسیار عالیه من هر شب ویدئوهای بمب ریختن رو سر داعش رو دنبال می کنم. به کامنتهای اینا هم توجه نکنید این ادما نمیدونن چه خبره و داعش برا چی بوجود اومده و برنامه چیه
پیروز باشید. (3301939) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۱:۵۹:۲۳
لابد مانده تا ایران ابراز پیروزی کند ! (3302271) (alef-13)
 
کورش
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۷:۰۵:۱۲
با سلام. ما ایرانیها فقط و فقط یک دشمن داریم. آتهم سعودیهای و وهابی های منفور هستند. باید با همه اقوام دنیا متحد شویم. و ریشه فکری و حیاطی اینها را خشک کنیم. اینها جنایت در حق بشریت کردند. از زمان حمله به ایران و الان هم در عراق و سوریه و سایر نقاط جهان در حال جنایت هستند. (3301812) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۸:۲۱:۲۴
الف جان چرا برای نظرات منفی هم نمیزاری خواهشا بزار ببینیم ملت چه نظراتی رو قبول دارن و مخالف چه نظراتی هستن (3301936) (alef-13)
 
پيمان
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۱۹:۳۳:۴۲
آخه چرا سياستي رو در پيش بگيريم كه مجبور شيم به روسيه اعتماد كنيم؟! از روزي مي ترسم كه بخاطر سياست هاي غلطمان كشورمان زير چكمه هاي روس و آمريكايي غارت شه، الف جان اين نظر بزار لطفا . حالا اونايي كه صرفا از سر تعصب حرف مي زنند هر چي دلشون مي خواد ذيل نظر من بزارن (3302063) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۰:۱۹:۲۱
پوتین عاشق خدمتگزاری به مردم سوریه و ایران است. اجرش با خداست. یا حق. خدا او را برای ما و سوری ها حفظ کند (3302151) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۴ ۲۰:۴۸:۳۰
روسیه از نظر قدرت تکنولوژی با شتاب منفی زیادی نسبت به غرب و امریکا داره عقب می افته طی سالهای اتی عملا جز نامی از روسها و پوتین باقی نخواهد ماند اما چینی ها با شتاب زیادی به امریکا و غرب نزدیک میشن که البته این سرعت رشد قطعا توسط غربیها خنثی میشه . کشورهای خاورمیانه هم روز به روز در اتش جنگ و اختلافات داخلی خواهند سوخت تا خاکستر بشن . قرن آینده متعلق به غربیهاست نه ما خاورمیانه ایها و روسها چه بخواهیم قبول کنیم چه نخواهیم . (3302207) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۰:۲۶:۴۴
مردم سوریه که آواره شدن. اونهایی هم که موندن کسانی هستند که به نحوی درگیر انواع و اقسام جنگ هستن . پس چه کسانی در رای گیری احتمالی ریاست جمهوری سوریه شرکت می کنk؟! مثل روز روشنه که انتخاباتشون il فقط یک کاندید داره اونم اسده!!!!!! (3302479) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۸-۱۵ ۰۰:۳۴:۱۷
اوکراین (3302481) (alef-13)
 
سادات
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۴:۰۷:۵۴
روسیه در تاریخ هیچوقت طرف ایران نبوده و نخواهد بود خوش خیالی است هر مسئولی که با انها مراوده دارد اگر طرف ایران باشد حین دست دادن با دست راست با ید خنجری هم در دست دیگر داشته باشد (3305158) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۶:۵۷:۵۰
خلاصه بایستی مواظب گرگ پیر سیبری بود چراکه تاریخ نشان داده است در پلک زدنها زخم و جراحت بسیاری از او دیده ایم (3305594) (alef-6)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۸-۱۷ ۲۲:۱۳:۰۴
وقتی رسانه ملی ما باحمله روس ها به سوریه انگارمیخوادجشن بگیره قرارنیست به مردم جواب بدندچراخوشحال بودندبه چیه روس هادلشون خوش بودچقدرازسرزمین ماراغصب کرده ایااین کشورازاسراییل کم به ایران ظلم کرده (3309325) (alef-6)
 
محمد ه
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۲:۳۹:۲۷
تاریخ نشون داده که روسهای نمیشه اعتماد کرد حد اقل در باره کشوری مثل ایران تاریخ رو بخونید و ببینید روسه چه بلایی بر سر این مملکت آوردن (3310501) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.