نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 179555
سعیدی‌کیا: برای انتخابات شماره حساب اعلام می‌کنم
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۰
این فعال سیاسی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه "هزینه‌های تبلیغاتی‌تان را از کجا می‌آورید و وضع زندگی امروزتان چگونه است"، گفت: در جمهوری اسلامی همیشه با حقوقم زندگی کرده‌ام و کار اقتصادی نداشته‌ام و پول هم ندارم که خرج کنم بنابراین شماره حسابی اعلام می‌کنم که هر کس این تفکر را پسندید به عنوان حمایت به آن حساب پول واریز کند.

در حال حاضر نیز آپارتمانی در شهرک قدس دارم و ماشینم سانتافه است البته من با خانه و ماشین وارد انقلاب شدم. وزیر پیشین مسکن و شهرسازی خطاب به فعالان دانشجویی گفت: حضور دانشجویان فقط نباید محدود به انتخابات شود بلکه باید به حضور خود عمومیت بدهید.

به گزارش ایسنا، محمد سعیدی‌کیا در همایش جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان «دانشجوی پیشرو، انتخابات پیش‌رو» که در سالن اجتماعات دانشکده علوم‌پایه دانشگاه شهید رجایی برگزار شد، در پاسخ به صحبت‌های یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه "بهتر بود زودتر به دانشگاه می‌آمدید تا شناخت بیشتری نسبت به شما پیدا کنیم"، گفت: از نظر من هم شناخت مهم است و همه دانشجویان باید نسبت به کاندیداها شناخت پیدا کنند اما این فقط از طریق سخنرانی در دانشگاه‌ها اتفاق نمی‌افتد چون دانشجویان فقط نباید به گفتار اکتفا کنند بلکه باید عقبه فعالیت‌های افراد را نیز مورد بررسی قرار دهند.

وی با بیان اینکه "از نظر من مدتی که برای انتخابات و کار تبلیغاتی گذاشته می‌شود کافی نیست"، تاکید کرد: باید قانون را رعایت کرد اما اگر این فرصت قانونی بیشتر شود، شناخت‌ها نیز بیشتر می‌شود و تصمیم‌گیری‌ها بهتر خواهد بود. وزیر پیشین مسکن و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که "آیا شما از کاندیداهایی هستید که با نزدیک شدن به انتخابات کناره می‌گیرید تا بعدها به مقام‌های دولتی دست پیدا کنید؟" اظهار کرد: انگیزه من این است که با صداقت کار کنم و شما هم باید مراقب باشید. من تا به حال در این رابطه چند مصاحبه کرده‌ام و از اول تصمیمم را گرفته‌ام پس اینطور نیست که ببینم چه شود و در نهایت کنار بکشم و بارها گفته‌ام که با هیچ‌کس ائتلاف نمی‌کنم و هر چه در دلم بود صادقانه به مردم گفته‌ام، حتی وقتی از من پرسیدند اگر انتخاب نشدید حاضرید به عنوان وزیر در دولت آینده حضور یابید، گفتم خیر چون اصلا برای سهم‌خواهی نیامده‌ام بلکه قصد خدمتگزاری را به مردم دارم.

سعیدی‌کیا اضافه کرد: همیشه مردم باید بر دولت‌ها نظارت کنند و این یک اصل است و امروز مکانیزم این کار این است که مردم با رای خود نمایندگان مجلس را انتخاب کرده تا به وظیفه خود به عنوان نظارت بر دولت عمل کنند اما این به تنهایی کفایت نمی‌کند و می‌توان به وسیله NGOها و سازمان‌های مردم‌نهاد برای هر موضوع در این راستا اقدام کرد. حضور شما دانشجویان فقط نباید محدود به انتخابات شود بلکه باید به حضورتان عمومیت بدهید.

این فعال سیاسی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه "هزینه‌های تبلیغاتی‌تان را از کجا می‌آورید و وضع زندگی امروزتان چگونه است"، گفت: در جمهوری اسلامی همیشه با حقوقم زندگی کرده‌ام و کار اقتصادی نداشته‌ام و پول هم ندارم که خرج کنم بنابراین شماره حسابی اعلام می‌کنم که هر کس این تفکر را پسندید به عنوان حمایت به آن حساب پول واریز کند چون من مدیون معنوی به خیلی‌ افراد و مدیون معنوی به انقلاب هستم اما مدیون مالی به هیچ‌کس نیستم و حالا هم حاضر نیستم به قیمت رییس‌جمهور شدن به کسی مدیون مالی شوم پس شماره حسابی اعلام می‌کنم تا افراد به صورت بی‌نام به آن پول واریز کنند و در حال حاضر نیز آپارتمانی در شهرک قدس دارم و ماشینم سانتافه است البته من با خانه و ماشین وارد انقلاب شدم.

در ادامه یکی از دانشجویان پرسید "آیا یارانه دریافت می‌کنید؟" که سعیدی‌کیا پاسخ داد: من یارانه نمی‌گیرم چون این روش را قبول ندارم.

وی همچنین در مورد موضوع رابطه با آمریکا اظهار کرد: در این رابطه تصمیم‌گیری نهایی به عهده مقام معظم رهبری است و تعارف ندارند اما هیچ‌کس تا به حال نگفته است که تا ابد مذاکره نمی‌کنیم. پس وقتی منافع ملی حفظ شود و آنها زورگویی نکنند مذاکره خواهیم کرد و در این رابطه معتقدم یک رییس‌جمهور همراه با رهبری بسیار می‌تواند کمک‌کننده باشد تا به نتیجه بهتر برسیم.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی در رابطه با اینکه با توجه به اینکه در دولت‌های گذشته حضور داشته‌اید، بهترین رییس‌جمهور را چه کسی‌ می‌دانید؟، گفت: ریاست جمهوری کار سنگین و پیچیده‌ای است و هرکدام از رییس‌جمهورهای گذشته خصوصیت‌هایی داشته‌اند که برخی از آنها مفید بوده و از برخی جهات می‌توانستند بهتر باشند.

سعیدی‌کیا با اشاره به اینکه همیشه در دولت‌های اول رییس‌جمهورهای گذشته حضور داشته‌ام، گفت: من ضمن اینکه اهل تقابل نیستم، بسیار اهل تعامل هستم اما روشی خاصی داشتم که شاید به همین دلیل در دولت‌های دوم حضور من تحمل نشده است و من اصولا استقلال خود را حفظ کرده‌ام و آنطور که آنها خواسته‌اند، نشده‌ام بنابراین با هیچ کس رابطه نزدیک سیاسی و حزبی نیز ندارم.

وی در رابطه با شرایط اقتصادی کشور نیز ابراز عقیده کرد: در دوره اخیر وضع اقتصادی خیلی به هم ریخته است و دولت‌های قبلی تقریبا یک مشی اقتصادی را داشته‌اند.

این فعال سیاسی همچنین در رابطه با حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده و اینکه آیا شورای نگهبان به آنها اجازه حضور خواهد داد یا خیر؟، گفت: چه کسی پیش‌بینی کرده است که شورای نگهبان به اصلاح‌طلبان اجازه حضور در انتخابات را ندهد چون اصلاح‌طلبان طیف گسترده‌ای هستند.

سعیدی‌کیا در ادامه با بیان اینکه "از نظر اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی می‌توان کشور را به شکل بهتری اداره کرد"، تاکید کرد: مدیران باید طبق برنامه کار کنند اما سازمان برنامه، اسم و ساختارش عوض شده و به معاونت تبدیل شده است یعنی موضوع برنامه‌ریزی اصلا مورد توجه قرار نگرفته است و ثبات مدیریتی در کشور از بین رفته است. و مدیران به سرعت به شکل بدی عوض می‌شوند. همچنین از نظر اقتصادی امروز اقتصاد کشور، دولتی است و در واگذاری‌ها دولت برای خود سهام ممتاز قرار می‌دهد تا مدیر را تعیین کند و در رابطه با سهام عدالت نیز نمی‌توان گفت که به معنای حضور مردم در اقتصاد است بلکه تنها به معنای کمک هزینه می‌تواند باشد.

وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی به بخش خصوصی میدان قوی داده نشده است، ادامه داد: جان کلام در اداره اقتصادی کشور، بخش خصوصی با نظارت قوی دولت است و با توجه به اینکه در حوزه اقتصاد مقررات مرتب عوض می‌شود ثبات وجود ندارد و این موضوع ضربه وارد می‌کند. سعیدی‌کیا با تاکید بر اینکه ثبات در مقررات اداره اقتصادی کشور اصل بسیار مهمی است، خاطرنشان کرد: باید بدانیم که پول بانک‌ها متعلق به مردم است و نمی‌توان در مورد آنها تصمیم گرفت پس باید بانک مرکزی استقلال داشته باشد چون بانک مرکزی یک وزارتخانه نیست که مرتب تحت دستور قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه اگر به مردم قول بدهیم و به آن عمل نکنیم مردم بی‌اعتماد می‌شوند، تصریح کرد: اختلاف مدیران به همه کشور تسری پیدا می‌کند پس باید به این نکات توجه بیشتری شود چرا که کشور را می‌توان به کمک جمع خردمندان و پتانسیل‌های موجود خوب در کشورمان بهتر اداره کرد.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی همچنین در جواب به سوالی در رابطه با تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها، گفت: اگر کلاس‌ها را جدا کنیم و یا طبقات دختران و پسران را جدا کنیم، زنگ تفریح را چه خواهیم کرد، آیا ما به جوانان و دانشجویان خود اعتماد نداریم که این حرف را می‌زنیم پس بهتر است کاری کنیم که اخلاق در جامعه رشد پیدا کند تا این رابطه‌ها اصلاح شوند چون با دیوار کشیدن کار به جایی نخواهیم برد.

سعیدی‌کیا همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کابینه خود را معرفی نمی‌کنید؟ گفت: کابینه را از الان نمی‌توان معرفی کرد اما من معتقدم در دو هفته تبلیغات بهتر است چهار نفر متشکل از معاون اول، وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی معرفی شوند.

وی همچنین در رابطه با برنامه‌های خود برای تحریم‌ها گفت: ما نمی‌توانیم دور کشورمان دیوار بکشیم و با کسی تعامل نداشته نباشیم و البته دنیا اینقدر بسته نشده است که فکر کنیم همه‌چیز آمریکاست پس حتما باید با دنیا تعامل داشته باشیم و الان هم در حال مذاکره با ۱+۵ هستیم. همین‌طور در مورد تحریم‌ها باید منطق خود را روشن و صریح به آنها بگوییم و از آنها هم همین را بخواهیم که برای این کار نیازمند استدلال و منطق مذاکره قوی هستیم چون تعامل با دنیا امکان‌پذیر است و ما تجربه خوبی در دور زدن تحریم‌ها داریم.

سعیدی‌کیا همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سفرهای استانی گفت: سفر استانی دولت خیلی خوب است چون شناخت فرد و دولت را نسبت به کشور زیاد می‌کند اما باید سفرهای استانی ثمربخش‌تر از آنچه که امروز هست، باشد و باید با کارشناسی دقیق‌تر انجام شود.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی همچنین در رابطه با پرداخت یارانه‌ها به مردم، اظهار کرد: سال اولی که یارانه‌ها پرداخت شد ضریب جینی کم شد اما بعد از یک سال شاهد آثار تورمی این اقدام در کشور بودیم که همه چیز به سر جای خود برگشت پس به نظر من با پرداخت یارانه نقدی الزاما در کشور عدالت اجرا نمی‌شود البته خوب است مثل دوران شهید رجایی به دهک‌های خیلی پایین پرداخت شود اما اگر کالا بدهیم بهتر است.

وی در رابطه با اینکه راهکارهای شما برای حل تورم و برخورد با مفسدان اقتصادی چیست؟ گفت: کار اقتصاد، کار شش روز و چند ماه نیست بلکه کاری میان‌مدت است پس باید برنامه داشته باشیم و بر اساس آن جلو رویم و در این راستا نیازمند مدیران قوی و کارآمد، مسلط و مسئولیت‌پذیر باشیم. همچنین با فساد مبارزه ریشه‌ای شود و باید زمینه جلوگیری از فساد مورد توجه قرار گیرد تا فساد تبدیل به یک اتفاق شود در حالی که امروز فساد تبدیل به رویه شده است و در این رابطه نباید با دستگاه‌های نظارتی تقابل کرد.

این فعال سیاسی با بیان اینکه در کشور ما اشکال ساختاری در اقتصاد وجود دارد و آن این است که پول فروش نفت مستقیما به خزانه می‌رود، خاطرنشان کرد: پول نفت کشور را آباد نمی‌کند چون حاصل تلاش کفری و یدی مردم نیست پس کشور با تلاش مردم آباد می‌شود پس باید پول حاصل از نفت به مردم داده شود که سازوکار آن، صندوق توسعه ملی است که باید از آن پاسداری کرد و طبق قانون، پول موجود در آن خرج شود تا به تولید منجر شود و در نهایت مالیات حاصل از تولید به خزانه برود.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی در رابطه با اهداف آینده دولت خود در موضوع زنان، دانشجویان و معلمان، گفت: تا زمانی که مدیریت بخش دولتی بالای سر آموزش و پرورش باشد همین‌طور هزینه‌زا خواهد بود و اگر از مدیریت بخش خصوصی استفاده کنیم و در برنامه‌ها صرفه‌جویی شود می‌توان بیشتر به معلمان رسیدگی کرد.

سعیدی‌کیا با بیان اینکه دانشجو یک عنصر فعال است و نمی‌توان ذهن و فکرش را محدود کرد، افزود: باید توجه داشته باشیم که جامعه با نقد منصفانه زنده است پس باید به دانشجو میدان داد تا اسیر دست کسی نشود و بتواند حرف‌های خود را بزند.

وی با اشاره به اینکه پنجاه درصد جامعه را خانم‌ها تشکیل می‌دهند،‌ گفت: باید شرایط بروز و ظهور بانوان در کشور فراهم شود و نباید اسیر حرف‌ها شد اما باید بپذیریم که در جامعه اسلامی و با احکام اسلامی زندگی می‌کنیم؛ البته احکام اسلامی باید صریح و شفاف اجرا شود و سلیقه‌ای نباشد تا جامعه بتواند رشد کند.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که "حامی شما کیست و با چه افرادی لابی دارید؟" گفت: من در پنج حوزه ملی کشور کار کرده‌ام از جمله بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و ... چندین بار کشور را گشته‌ام، پس شناخت نسبی نسبت به مردم دارم و افرادی که با من کار کرده‌اند تفکر من را می‌شناسند پس حامیان من همین مردم هستند.

سعیدی‌کیا در جواب این سوال که "آیا اولویت شما تولید شغل است یا تولید مسکن؟"، اظهار کرد: وقتی تولید راه بیفتد اشتغال راه می‌افتد و نمی‌توان این دو را از هم جدا کرد چون ساخت مسکن خودش اشتغال‌زا است پس باید به موضوع تولید در بخش‌های مختلف توجه جدی شود.

در ادامه این پرسش مطرح شد که "آیا شما اصولگرایید یا اصلاح‌طلب؟"، که سعیدی‌کیا پاسخ داد:‌ در عرف جامعه و با توجه به گذشته‌ام، اصولگرا تعریف می‌شوم اما در هیچ حزب و گروهی عضو نیستم. وزیر سابق مسکن و شهرسازی در رابطه با اینکه جریان انحرافی چیست و آیا وجود دارد؟ گفت: حتما وجود دارد اما اینکه چه کسانی هستند و چه اعتقاداتی دارند را باید از خودشان بپرسید.

سعیدی‌کیا در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برخی زندانیان گفت: باید اخلاق را در جامعه رشد دهیم چون وقتی در راس کشور بداخلاقی کنیم مردم نمی‌دانند چه کار کنند و در مورد این زندانیان باید از متخصصان سوال شود اما معتقدم اگر کسانی اشتباه کرده‌اند باید به میزان اشتباهشان با آنها برخورد شود.

وی با بیان اینکه "معتقدم حجاب و اخلاق را با جبر نمی‌شود در جامعه برقرار کرد"، اظهار کرد: مردم را باید با عمل خوب به سمت اسلام بیاوریم به طور مثال اگر صداوسیما خوب عمل کند گرایش به ماهواره حتما کمتر می‌شود پس باید در حکومت طوری رفتار کنیم که نیاز جامعه را به خوبی برآورده کنیم تا جامعه به خیر و صلاح هدایت شود و مردم راحت زندگی کنند پس برخورد اول باید جذب‌کننده باشد و نه دفع‌کننده.

وزیر پیشین مسکن و شهرسازی در پایان در برابر پرسشی درباره مسکن مهر پاسخ داد:‌ در گذشته در هر استان کمیته فنی و کیفیت از خبره‌های استانی درست کرده بودیم و هر طرح قبل از اجرا باید مورد بررسی آنها قرار می‌گرفت که اگر این اتفاق نمی‌افتاد حتما به معماری شهر آسیب زده می‌شد و الان نمی‌دانم که این کمیته فعال است یا خیر.
 
کلمات کلیدی : سعیدی کیا
 
۱۳۹۱-۱۲-۰۷ ۱۹:۰۷:۲۳
واقعا فکر می کنی کسی به حسابت پول می ریزه؟!! زهی خیال باطل!! (1157362) (alef-10)