نظر منتشر شده
۱۲۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 255451
پاسخی به اظهارات شیرزاد و زیباکلام در زیر سوال بردن دانش هسته ای کشور
جنگ اراده ها
امیرحسین رهبر، 18 دی 93
اگر واقعاً پیشرفتهای علمی و هسته ای ما ناچیز بوده است، نباید دلیلی برای این همه حساسیت طرف مقابل وجود داشته باشد و این صنعت میان تهی نیز پس از گذشت زمان باید صاحبان پر مدّعای خود را رسوا می کرد نه اینکه با تمام شدن سوخت بیست درصدِ رآکتور دانشگاه تهران، با تولید صفحه ی سوخت بیست درصد، جهان را شگفت زده کند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۷
رهبر معظم انقلاب در دیدار روز گذشته با مردم قم فرمودند: " امروز دشمنان براى ملّت ایران با تحریم مشکل درست کردند؛ خب، حالا اگر آمدند شرط برداشتن تحریم را یک چیزى قرار دادند که شما غیرتت نمیگنجد که آن را انجام بدهى؛ چه کار میکنید؟ شرط میگذارند دست از اسلام بردارید، دست از استقلال بردارید، دست از حرکت به سوى علم بردارید، دست از فلان پدیده‌ى افتخارآمیز بردارید تا ما تحریم را برداریم؛ شما چه کار میکنید؟ قطعاً قبول نمیکنید. یقیناً هیچ مسئولى در کشور قبول نمیکند که شرط برداشتن تحریمها، مثلاً فلان مسئله‌ى اساسى و فلان مسئله‌ى آرمانى باشد. البتّه دشمن فعلاً نمى‌آید با آرمانها، معارضه‌ى صریح بکند؛ چرا، اگر ما عقب‌نشینى کردیم، به‌صراحت هم میرسد؛ امّا امروز این‌جور نیست که دشمن صریح بیاید با آرمانها معارضه بکند و شرط قرار بدهد لکن باید هوشیار بود؛ فهمید که این پیشنهاد، این حرف، این اقدام ازسوى دشمن با چه هدفى دارد انجام میگیرد .... شما هرچه عقب‌نشینى کنید، مى‌آیند جلو؛ هرچه شما یک قدم عقب بروید، آنها یک قدم مى‌آیند جلو؛ دستگاه استکبار، دستگاه ترحّم و انصاف و انسانیّت و ملاحظه که نیست؛ هرچه شما عقب بروید، آنها جلو مى‌آیند. فکر اساسى بکنید."

پس از شنیدن این سخنان ناخودآگاه ذهنم معطوف به میزگرد مورخ ۲۶ آذرماه در سالن فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با موضوع "بررسی ۱۰ سال مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای ۵+۱" گردید. اگر به خاطر داشته باشید در آن نشست آقای شیرزاد عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم با بیان اینکه از این چاه (صنعت هسته‌ای) آبی در نمی‌آید، مگر اینکه برای برخی افراد نانی درآید، افزود: "در زمینه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نه منابع اولیه دارد و نه احاطه به علوم آن را" و آقای دکتر زیبا کلام نیز اضافه کردند: "حکومت ۲ استدلال در رابطه با مسئله هسته‌ای داشت. یکی از آنها این بود که می‌گفتند هسته‌ای باعث پیشرفت‌های علمی فراوانی می‌شود و استدلال دوم هم این بود که می‌گفتند هسته‌ای باعث به وجود آمدن صنایع انبوهی در کشور خواهد شد. احمدی‌نژاد هم در جایی گفت که مسئله‌ هسته‌ای ۲۵۰ صنعت به وجود می‌آورد بنابراین چون غربی‌ها نمی‌توانند پیشرفت ما را ببینند با ما مخالفت می‌کنند. من بارها از اصولگرایان پرسیدم حداقل یکی از این ۲۵۰ صنعتی که هسته‌ای به وجود می‌آورد بگویید. هیچ پیشرفت و نوآوری علمی در رابطه با مسئله هسته‌ای نه تنها در ایران بلکه در هیچ کشوری وجود ندارد. فعالیت‌های هسته‌ای دست کم از سال ۸۲ به این سو خیلی شیره گلوسوزی برای مملکت نبوده است، نه از نظر پیشرفت علمی خیلی خبری بوده و نه از لحاظ اقتصادی و چه بسا با مطالبی که مطرح شد به ضرر ما بوده است. نگاه وقتی نگاه ایدئولوژیک می‌شود آن وقت مسائلی مانند اینکه چه به خیر و صلاح مردم و مملکت است خیلی مطرح نمی‌شود. آن چیزی ارزش پیدا می‌کند که با ایدئولوژی می‌خواند. این سوالی که در رابطه با مسئله هسته‌ای پرسیده شد را می‌توان در رابطه با مسائل دیگر مانند اینکه آیا فعالیت‌های سیاست خارجی ایران در سوریه و لبنان به نفع ما در بلند‌مدت بوده است یا اینکه آیا اشغال سفارت آمریکا و ادامه جنگ به نفع ما بوده است نیز پرسید."

شاید یک پاسخ دم دستی به این سخنان بتواند توسط یک کارشناس انرژی داده شود و در آن به فواید وجود تنوع در سبد انرژی کشور و حرکت به سمت انرژی های نو اشاره گردد و یا یک مهندس هسته ای سرریزهای فناورانه ی متقابل صنعت هسته ای و دیگر صنایع را بررسی نموده و حاصل را ارائه کند. خوشبختانه قبلاً این کار به کرّات صورت گرفته است. به عنوان نمونه اگر مخاطب ارجمند برخی از مصاحبه های طولانی آقای دکتر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، با رسانه ملی را بازبینی کند پاسخ بسیاری از ادعاهای فوق را خواهد یافت.

با یک دید مهندسیِ سطحی می توان گفت که مکانیک ماشین های دوّار و خلاء در صنعت های متفاوت بسیار به هم شبیه است و اوتوماسیون و ابزار دقیقی که در ساخت سانتریفیوژ ها به کار می رود با قطعه سازی خودرو و صنایع نظامی، نفت و هوافضا تشابه های فراوانی دارد و در صورت وجود یک نگاهِ نظام مند، نوآوری های این حوزه ها قابل سرریز به یکدیگرند. در ضمن فواید فناوری هسته ای در کشاورزی، زیست فناوری، پژشکی و ... اظهر من الشمس است و وجود یک صنعت هسته ای توانمند در کشور به مرور باعث شکل گیری خوشه هایی از کاربران این فناوری در سایر صنعتهای داخلی خواهد شد.

بگذریم از اینکه که اگر واقعاً پیشرفتهای علمی ما ناچیز بوده است ظاهراً نباید دلیلی برای این همه حساسیت طرف مقابل وجود داشته باشد زیرا از کوزه همان برون تراود که در اوست و این صنعت میان تهی نیز پس از گذشت زمان باید صاحبان پر مدّعای خود را رسوا می کرد نه اینکه با تمام شدن سوخت بیست درصدِ رآکتور دانشگاه تهران، با تولید صفحه ی سوخت بیست درصد، جهان را شگفت زده کند. آن هم در زمانی که طمعکاران بر جان بیماران بی پناهِ هموطنمان طمع برند و خواستند با گرو گرفتن سلامت فرزندان، پدر امت را به عقب نشینی وادار کنند. به راستی اگر دانشمندان هسته ای ما چیزی در چنته نداشتند چرا سرویس های اطلاعاتی بیگانه هزینه و ریسک حذف فیزیکی آنها را متحمل شدند؟ آنها که به واسطه ی بازرسی های آژانس از ریز فعالیت های ما اطلاع داشتند، آیا بهتر نبود که تشتِ رسواییِ تهی و ناچیز بودنِ صنعتِ هسته­ای ایران را از بام به زیر می انداختند؟ آیا غربیان نمی دانستند که ترور دانشمندان هسته ای باعث "اثر پرچم" می شود و به حمایت عمومی بیشتر از برنامه ی هسته ای ختم می شود؟ پس چرا....؟

اما به سخنان حضرات از منظری دیگر نیز می توان پاسخ گفت که بسیار مهم تر از منظرِ نخست است. این نگاه با بیانات رهبر انقلاب که در صدر همین نوشتار آمد نیز متناسب است؛ آقایان دکتر زیباکلام و شیرزاد باید توجه داشته باشند که تعامل ما با قدرت های جهانی از سنخ تعامل ما با ناملایماتِ زمین و اقلیم نیست. پیشتر نیز فلاسفه ی اثبات گرا در تحلیل علوم انسانی و اجتماعی به این دام افتاده بودند که قصدمندی (intentionality) انسان را نادیده بگیرند. مثلاً تصور کنید رئیس جمهور ایران وعده ی جسورانه ای مبنی بر تولید چندین هزارمگاوات برق از انرژی زمین گرمایی در مدت یک دهه را بدهد حال فرض کنید که کارشناسان در میانه ی راه متوجه می شدند که استحصال این حجم انرژی از حرارت درونی زمین عملاً ناممکن است ولی رئیس جمهور، برای حفظ آبرو، همچنان به کلنجار رفتن با زمینِ سخت مشغول باشد و منافع ملی را به هدر بدهد. در اینجا عقل اقتضا می کند که دلسوزان مانع ادامه یافتن این مسیر غلط شوند. حالا مثل دیگری در نظر بیاورید؛ حکومت ایران پنجاه سال است که به دنبال انتفاع از فناوری هسته ای است. این پیگیری و پیچویی مبتنی بر استدلالاتی است که به عقیده ی بسیاری از کارشناسان و نیز نگارنده هم از جهت فنی و هم اقتصادی موجه است ولی ممکن است مخالفانی در داخل کشور هم داشته باشد. حالا چند قدرت خارجی، که از جنس جمادات نیست بلکه به دلیل انسان بود واجد حیث التفاتی هستند و از تجربیات گذشته شان می آموزند، با قلدری و خارج از تعهدات مرسوم بین المللی شما را از فناوری هسته ای منع می­کند. این حالت همانند مثال قبل نیست که بگوییم کلنجار رفتن با زمین سخت بی فایده است. چون جمادات از تجربیات گذشته شان نمی آموزند و اینچنین نیست که اگر شما از استحصال منابع نا متعارف چشم پوشی کنید، زمین با خود حدیث نفس کند؛ حالا که حریفم ضعیف است من هم لرزشی چند ریشتری تولید کنم تا حساب کار بیشتر دستشان بیاید ولی کشورهای مستکبر غربی از عقب نشینی و تذبذب ما ره توشه ای برای تعاملات آینده شان با ما می بندند. به همین دلیل هم هست که شارع مقدس تا بدین حد نسبت به مسدود کردن راههای تسلط کفار بر مسلمین حساسیت نشان داده است.

متأسفانه مدعوین محترمِ آن میزگرد به این نکته ی مهم توجه نکرده اند که اصولاً کشوری که هزاران نفر را با سلاح هست ه­ای اش به دیار باقی فرستاده و همواره درصدد بهبود و به روزآوری تسلیحات هسته ای است چرا باید اجازه داشته باشد که چیزی فراتر از مقررات آژانس بین المللی را به ما تحمیل کند؟ یا اینکه چرا کشورهای زورگو باید بتوانند مردمی را از سایر نقاط جهان جمع کنند و کشور فلسطین، که خود ساکنان و صاحبانی داشت، را به آنان ببخشد و سپس همان کشور را به سلاح هسته ای مجهز کند و منطقه ی خاورمیانه را به نحوی معماری کند که هیچ کشوری قد بلندتر از اسرائیل نباشد؟ آیا اگر در مقابل این اقدامات متجاوزانه ی آنها تسلیم شویم، حد و مرزی برای زیاده خواهی شان وجود دارد؟ برای صاحب این سطور یقینی است که اگر ما در مقابل مستکبرین ضعف نشان دهیم، به مرور دامنه ی خواهش های نامشروع خود را تا برچیدن توانمندی موشکی، چشم پوشی از حکم الهی قصاص و بلکه حذف آیات جهاد و شهادت از کتب درسی گسترش خواهند داد. شما اخیراً شاهد بودید که کوبا به موفقیتهایی در این نبرد اراده ها دست یافت و با پافشاری بر استقلال خود، باعث شد که باراک اوباما در همان روزی که نشست برگزار کردید، با ظاهر شدن در صفحه تلویزیون چرخش ۱۸۰ درجه‌ای سیاست خارجی آمریکا را در مقابل کوبا رسماً اعلام و صراحتا به شکست سیاست تحریم‌ برای منزوی کردن این کشور اذعان کند.

هدف نگارنده از این مطالب به هیچ وجه آن نیست که خدای ناکرده عزیزان نام برده را در مقابل سیاست های نظام معرفی کند بلکه اذعان دارد که همگی زیر چتر نظام مقدس جمهوی اسلامی هستیم لیکن لازم است از یک منظر راهبردی به ایشان و همفکرانشان در قوه ی مجریه تحذیر دهم که فراموش نکند؛ برخی از اصلاح طلبان پس از حمله­ی امریکا به عراق چطور خود را باخته بودند و به رهبر انقلاب پیشنهاد کردند جام زهر را سر بکشد و پس از آن چگونه نظام اسلامی با درایت، عراق را از چنگال امریکا بیرون کشید و در دایره ی هژمون خود وارد نمود.

بهتر است همگی قبل از سخنرانی در تریبون های عمومی مراقب باشیم که سخنی بر زبان نرانیم که در جنگ اراده ها کفه ی ملت ایران را سبک کند و اثرات ناگواری بر قدرت نرم و امنیت ملی کشور بگذارد.
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۱۱:۱۳
امريكايي ها دارن با ما اين كارا ميكنند كه ميگن نرو پشت اون ديواري كه طلا پشتشه كه ما ترغيب شيم بريم و تحريم شيم ولي در واقع پشت ديوار انرژي هسته اي هيچ چيزي نيست كه ما اين همه دلمونو به اون خوش كرديم و فقط ابزاري براي آمريكاست براي سرگرم كردن ما. با هزينه هايي كه ما كرديم برق كل ايرانو ميشد با سلول هاي خورشيدي تامين كرد...... (2594087) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۳:۱۸:۰۶
نه ما بچه ایم نه امریکایی ها، موضوع انرژی هسته ای هم فقط بنهانس، درگیری اونا با ما سر اصل اسلامه و بس، هسته ای حل شه میگن موشکتون بذارید کنار، اونو قبول کنیم میگن حقوق بشری که ما میگیمو باید بپذیرید، اونو قبول کنیم میگن همه باید فلان جور بیان تو خیابون، اونو قبول کنیم میگن همجنس بازیو به رسمیت بشناسین و الی اخر.... (2597449) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۱۲:۰۰
آیا ما موظفیم که همه مثل هم فکر کنیم؟ آیا کسی حق ندارد که فکر کند برنامه هسته ای مقرون به صرفه نیست؟
آیا به این فکر کرده ایم که اگر صنعت نفت توسط دکتر مصدق ملی نشده بود، ما هم کشوری پیشرفته بودیم، بدون نفت؟
منبعی که مثل نفت یا انرژی هسته ای باشد و به زیان صاحبش عمل کند، به چه دردی می خورد؟
شاید اگر کشور ما هم این همه منبع نداشت، ما هم مثل بسیاری از کشورهایی که هیچ منبعی ندارند، ولی اراده ملی برای توسعه دارند، پیشرفت کرده بودیم. (2594090) (alef-17)
 
ح.ق
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۱۶:۴۰
حالا شما چندتا از فوایدی که این همه پافشاری برای مردم ما داشته رو نام ببرید،بعد در مورد زورگویی دیگران صحبت کنیم. شما که انقد پافشاری بلدید، چرا اونو در جهتی به کار نمی بری که منافع مردم بیچاره که به نون شبشون هم راضی هستن تامین بشه؟
ولی ما می تونیم کلی از آسیب هایی که بر اثر همین پافشاری برای این 78میلیون بیچاره داشته رو اسم ببریم (2594093) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۱۶:۵۶
نمی دونم چرا الگو ما کوبا و کره شمالیه همش !! چرا ژاپن و کره جنوبی یکبار برای ما الگو قرار نمی گیره !
حتی همین چین و روسیه هم با امریکا قطع رابطه نیستند ! منافع اقتصادی حکم می کند رابطه داشته باشند ! مساله این است رابطه با امریکا به معنی این نیست که ان کشور مستعمره امریکا بشود ! اگر این طور است کشور های دوست و برادر چین روسیه هم مستعمره امریکا هستند !
چرا همه کشور ها می توانند مرز بندی داشته باشند در رابطه با امریکا ولی ما نه ! یا کلا قطع رابطه باید باشیم یا اگر باشد حتما انقلاب زیر سوال میرود!
شما هزار تا مقاله بنویس بگو اره زیباکلام اشتباه می کنه ! بگو فلانی اشتباه می کنه ! اما اثری که مردم در زندگیشون می بینن با نوشتن مقاله درست نمی شه!
این همه سرمایه گذاری علمی و اقتصادی بر روی خودرو سازی انجام می شد الان فروش خودرو ایران از هیوندا هم بیشتر بود! روی انرژی خورشیدی شده بود به کل دنیا برق صادر می کردیم!
مساله این نیست که فلان چیز بده ! با هزینه ای که ما کردیم نمی ارزد ! حالا شما هی مقاله بنویس !
اگر مشکل ما اینده انرژی است من نمی دانم چرا اینقدر اندک بر روی انرژی خورشیدی سرمایه گذاری شده! مگر کره زمین چند سال دیگر کلا اورانیوم دارد ؟ زمانی هم که کم شود قیمتش سر به فلک می کشد!
انرژی پاک ارزان و بی انهای خورشید را چرا ول کردیم ؟ ( الان برید ببینید امریکا چقدر سرمایه گذاری کرده بر روی انرژی خورشیدی ! ) تا ببینید چرا من می گم از دنیا عقبیم ! تا سال 2022 اروپا و ژاپن قصد خاموش کردن نیروگاه های اتمی را دارند! ما تازه اون موقع شاید روسیه بهمون بوشهرو تحویل داد!
الف جان به ارواح رفتگانت این یکبار سانسور نکن ! (2594094) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۲۲:۵۲
اگر مسئله بمبم اتم را از مسئله هستي حذف كنيم از نظر اقتصادي ديگر هيچ ارزشي ندارد (2594103) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۲۳:۴۹
هیچ وقت قدرتهای غربی مانعی برای پیشرفتهای صلح آمیز درست نکرده و نمی توانند بکنند همین الان کشورهای منطقه با قراردادهای بین اللمللی در حال ساخت نیروگاه البته با کشورهای با شرف می باشند نه با آنها که دو رویی و پستی اشان واضح است.و 20 سال ایران را برای یک نیروگاه بوشهر دو شیده اند. (2594107) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۲۴:۱۰
مسئله اینجاست که ما نگاه سیاه و سفید داریم، یعنی یا صنعت هسته ای کاملا خوب و مفید و به درد همه جا می خورد یا می گوییم اصلا فایده ای نداشته و ضرر هم کردیم، یا می گوییم جوانان ما اگر اراده کنند فردا ایرباس و ناو هواپیمابر می سازند یا می گوییم ما از ساخت آفتابه هم عاجز هستیم، در حالی که نه این است و نه آن. در هر علم و در هر صنعتی دنیا به آنجا رسیده که صرفه اقتصادی خود را نگاه کند، مثلا در صنعت نفت تا یک قیمت تحقیقات و بهره بردای از برخی چاهها اقتصادی و کمتر از آن نیست یا یک باغدار وقتی به محصول رسید، اگر قیمت بازار کم باشد ممکن است اصلا برداشت انجام ندهد چون پول کارگر بیشتر از سود او خواهد شد. مشکل ما اینجاست که از یک سو بدخواهان و مخالفان از هر بهانه ای استفاده کرده اند که علیه ما تبلیغ کنند ما ما هم از هر بهانه ای استفاده کرده ایم که بگوییم نمی توانید. وقتی هم موضوعی به جای نگاه اقتصادی، نگاه اعتقادی پیدا کرد متاسفانه موضوع اصلی که منافع ملی است بیش و کم قربانی می شود. بله ما پیشرفت هایی در صنعت هسته ای کردیم که باورش برای غربی ها مشکل بود، شاید چون آنها فکر می کنند ما هم مثل برخی کشورهای عقب مانده خاورمیانه هستیم و هیچ نداریم، آنها ایران هم که می آیند چه از جهت پیشرفت های شهری و چه میهمان نوازی مردم شگفت زده می شوند. ولی موضوع مهم شگفتی آنان نیست، ما باید در هر دوره و زمانی حساب سود و زیان کنیم، صفحه سوخت را اگر ندادند دنبال ساختش می رویم ولی اگر گفتند می فروشیم و دیدیم به صرفه خرید آن است، خوب می خریم. باید توجه کرد که برخی صنایع از جمله هسته ای به علل انحصار و نیز ترس از خطرات جانبی مخفی نگه داشته شده و گرنه از جهت قدمت به زمان جنگ جهانی برمی گردد و همه از بمباران اتمی ژاپن توسط امریکا خبر داریم. لذا کار ما در مرزهای دانش نیست بلکه داریم دانشی که جزئیاتش را نداشتیم به شیوه خودمان به دست می آوریم و می سازیم. ما باید به سمتی برویم که غنی سازی و دانش هسته ای برای ما تابو نشود، و اگر توانستیم و در چارچوب های خودمان به هر طریق ممکن از این کارت ها در جهت منافع ملی استفاده کنیم. (2594108) (alef-17)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۳۲:۰۹
1- آقا امریکا و غرب روی پیشرفتهای فناوری نانو ما حساسیت ایجاد نکردند. آیا این هم به این معناست که آنها مخالف پیشرفت علمی ما هستند؟ پس مساله آنها پیشرفت علمی ما نیست.
2- همین دهها هزار مقاله ISI ما که در نشریات غربی منتشر شده نماد و نشانه پیشرفت علمی ما هست یا نیست؟ اگر نیست چرا پز پیشرفت علمی به استناد انتشارات مقاله می دهیم؟ اگر هست که در نشریات خودشان چاپ شده. پس چرا کلا جلوی چاپ مقالات ما را نمی گیرند؟ (از یکی دو نشریه که به دلایل خاص مدت محدودی جو سازی کردند بگذرید)
3- فرض کنید ایران همین امروز برای اولین بار در دنیا به یک فناوری تولید انرژی مثلا خورشیدی که هزاران برابر برق ارزان تری تولید می کند دست پیدا کند (فرض محال که محال نیست!) آیا غرب به استناد این کار ما پرونده ما را به شورای امنیت می فرستد و ما را تهدیدی علیه صلح و امنیت دنیا می داند و همه اعضا بالاتفاق رای به تحریم بانکی و نفتی ما می دهند؟

آنها با هر علمی که به ما توانمندی قابل توجه نظامی بدهد مخالفند. شما وقتی می توانی غنی سازی بیست درصدی بکنی می توانی نود درصدی هم بکنی و بمب بسازی آنها از این می ترسند که یک روزی کسی در ایران این کار را بکند. والا شما هر پقدر می خواهی پیشرفت علمی کن. شاید آنها خوششان نیاید اما محال است بتوانند به استناد پیشزفت صرفا علمی ما در شورای امنیت ما را تحریم نفتی و بانکی بکنند.
در پاسخ به اظهار نظر بنده -البته اپر الف منتشر کرد!- آزادید و نظرتان محترم اما عاجزانه خواهشمندم شعار ندهید!
والسلام (2594125) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۰:۲۸:۱۷
آقای رهبری، شما متاسفانه هنوز متوجه نشدید که این صنعت هسته‌ای باعث نگرانی آنها نیست، این فقط بهانه است که توسط آن بتوانند ایران را به صورت استراتژیک تضعیف کنند و رشد اقتصادی ایران را کاهش دهند، و نتیجه این شده که حتی با این وضعیت حداقل یک دهه مانع رشد ایران شدند و کشور دارد در جا می‌زند... هیچ چیز بهتر از آن نبود که ایران با تاکید بٔر این سیاست به آنها این امکان را به دهد که جامعه جهانی‌ را علیه کشور متّحد کنند، و منظور از جامعه جهانی‌، سوریه، فلسطین، سودان نیست بلکه کشورهای تاثیر گذر مانند آمریکای شمالی، اروپا ،چین، و حتی هند و روسیه است چون همه این کشورها به شدت به گسترش تکنولوژی اتمی‌ حساسیت دارند، آنها با خیال راحت، این تکنولوژی هسته‌ای را پیراهن عثمان کردند چون می‌دانند که تا زمانیکه ایران عضو آژانس باقی‌ می‌ماند ، کوچکترین نگرانی برای آنها وجود ندارد. به همین جهت است که اینقدر با تمدید مذاکرات موافق هستند چون این بهترین روش برای ادامه کنترل ایران و تضعیف آن است و حاضر نیستند فشار بیشتر وارد کنند.به هر حال داشتن تکنولوژی هسته‌ای، داشتن توان ساخت ابزار باز دارنده هسته‌ای و حتی ساخت ابزار باز دارنده اتمی‌، حق مسلم مردم ایران است و هیچ دولتی در ایران نباید و نمیتواند این حقوق را نادیده بگیرد و یا هیچ توقف نامه برای توقف آن امضا کند، ولی‌ صحبت این است که این روش و این سیاستی که دوستان برای ریسیدن به آن در پیش گرفتند حتی اگر صد سال ادامه یابد هرگز ما را به مقصد نخواهد رسدن و تنها باعث شده تماماً دنیا علیه ما و اقتصاد و رشد ما قرار گیرد. (2594905) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۲:۳۸:۵۴
اگر با این فناوری خورشیدی بشه تجهیزات نظامی ساخت باهاش مشکلی دارند پس اگر ما به فناوری برسیم که می شود با ان تجهیزات نظامی ساخت مشکل پیدا می کنند .
شعار اگر با پشتوانه باشد اصلا چیز بدی نیست . شما فکر می کنید قدرت روسیه امریکا و ... فقط از اقتصاد ان ها است نخیر خیلی زیادش از قدرت نظامی هست ، همین کشور خودمان اگر قدرت نظامی قابل توجهی نداشت صد باره تا حالا اذیتش کرده بودن . پس علم و قدرت نظامی از ابتدا تاریخ به هم گره خورده اند کشوری به تنهایی با یک از ان ها نمی تواند پیشرفت کند وقتی جلوی یکی گرفته شود ان یکی هم متوقف می شود ، در امریکا بیش تر بودجه تحقیقاتی برای وزارت دفاع است و نمی شود این دو را از هم جدا کرد . (2594981) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۶:۴۹:۰۰
به این موضوع دقت کن که هدف غرب منزوی کردن نظام دینی ایران است . لذا طیف گسترده ای از فناوری هایی که کاربرد دوگانه دارد مورد تحریم است. در ضمن اصلا چرا باید یک دارنده و به کار گیرنده ی سلاح هسته ای مجاز باشه چنین رفتاری با ما داشته باشه (2595018) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۲۳:۴۹
شما بگو پس چرا نفت و پتروشیمی ما رو سالها از نظر فناوری تحریم کردند؟ البته با مقاله نوشتن مشکلی ندارند (2595052) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۲۷:۱۷
دوست عزیز همین الان اگر بشنوید عربستان سعودی یا طالبان در یک گوشه ای در حال آزمایشات هسته ای و ایجاد کارخانه آب سنگین هستند واویلا راه نمی اندازید ؟
اساسا چرا ما فکر می کنیم هر کاری ما بکنیم درست است هر چه بگوئیم درست است هرحرفی علیه غرب بزنیم درست است اما آنها این حق را ندارند ؟!! (2595181) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۵۶:۰۴
تا همین چند سال پیش "شل" پیشرفته ترین شرکت نفتی تو ایران بودا! تازه نصف همین مهندیسن نفت غرب درس خوندن! چه جوری تحریم فناوری بودیم اونوقت؟! (2595217) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۲:۳۴:۲۲
زمان خاتمي بيشتر شركتهاي بزرگ نفتي دنيا در ايران مشغول بكار بودند ( خودم در خارگ شاهد حفاريهاي شركت توتال و همراهي هاليبرتون , ام آي , شلمبرژر , ودرفورد و .... بودم ) پس سالها نيست بلكه از وقتي احمدي نژاد شروع به شاخ و شانه كشيدن براي دنيا شد , تحريمهاي نفتي شروع شد . (2595344) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۹:۱۷:۲۸
ایکاش اقتصاد قوی و مثبتی داشتیم تا اینقدر اسیر تحریمها و تهدیدها نبودیم.

وقتی مردان اقتصادی در هیچ دولتی نمی توانند بحران را رفع کنند و مدام در حال بهانه تراشی های صوری هستند، چه باید کرد؟ تا کی بگوییم تحریمها مانع رشد اقتصادی هستند؟

همین امروز شرکت بورس را ببینید که ویترین اقتصاد ماست. مدتهای مدید است که تب کرده و بجز گروه و افرادی خاص هیچ بهره ای به مملکت، تولید و مردم نمیرساند.
پیشرفت پروژه هسته ای و توانمندی در آن، حداقل بهانه ناکارآمدی را از مدیران اقتصادی می گیرد. (2595119) (alef-17)
 
احسان
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۹:۵۶:۰۲
بنده خدا غربی ها از خدا می خوان که ما مشغول نوشتن مقاله ISI باشیم که دوزار ارزش هم برای مملکت نداره، معلومه که غربی ها با اون مشکل ندارند. (2595149) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۳۹:۳۴
جالب اینجاست که همین صدها مقاله علمی که نشانه پیشرفت مملکت ذکر می شود را خیلی بیشترش توسط عربستان اردن و مصر ارائه می شود و جالبتر اینکه توجیه می شود چون در مراکز علمی آنجا خارجی ها حضور دارند مقاله های علمی که بسیار بیشتر از ایران است کار آنهاست !!
خداوکیلی هنوز یک سوزن ته گرد از صفر تا صدش را می توانیم خودمان بسازیم ؟ دستگاههای سازنده آن سوزن از کجا آمده است ؟ایرانی است ؟!
برقی که دستگاهها را می گرداند چند درصدش ایرانی است ؟ نیروگاهها ایرانی هستند یا تمامش تکنولوژی زیمنس و غیره است ؟
در سد سازی که این همه ادعا داریم خدا وکیلی بجز کوبیدن خاک و نقشه های اجرایی که همه اش کپی از مهندسی غربی است چه دستاوردی داریم ؟ دستگاههایی که کوبیدن خاک را بعهده دارند ایرانی است ؟ ابزار دقیق سدها ایرانی است ؟ توربین ها و غیره ایرانی است ؟
همین مواد هسته ای را مگر این همه وسایل سازنده آن با قیمتهای گزاف از غرب بصورت قاچاق خریداری نشده است ؟
پس کدام پیشرفت هسته ای که غربیها صد سال پیش به آن رسیده اند ؟ (2595189) (alef-17)
 
بیداخویدی
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۳:۵۵:۲۴
با سلام. یک برش تاریخی را یادآور شوم.در زمان خوارزم شاهیان در وحله ی اول که مغولان حمله کردند و خوی وحشی خود را نشان دادند به علت پیش امدی که در چین دچار شدند ترک. جنگ نموده و به مدت ۱۰ سال دست از اایران کشیدند و تادیب ایران را به اینده وعده دادند در این مدت سلطان محمد خوارزم شاه برای تجهیز نظامیانش تدبیری نکرد و اینده نگری ننمود و با بازگشت مغولان شد انچه که می دانیم و می دانید که بیهقی گفت: مغولان امدند و کشتند و بردند و خوردند و..! رفتند. و تاریخ شاه را محکوم می کند که اگر در آن ده سال تدبیر کرده بود تاریخ ایران به گونه ای دیگر می شد .
حال با تجربه ای که در گذر دو قرن متاخر داریم باید پذیرفت که جامعه ی بزک کرده ی غربی که تا حدودی نیز با پز های دلربا ی لیبرالیسم جذاب می نماید اگر چنگالش گیر کند کشور های ضعیف را می درد .مگر با هند نکردند؟ مگر فلسطین را هنوز به توبره نمی کشند و حقش را وتو می کنند؟ مگر به ویتنام رحم کردند؟ مگر کشتارچند ده هزاری مسلمانان میانمار ککشان گزید در حالی که کشتار نا بحق اخیر فرانسه منتظرند کدام کشور محکوم نمی کند تا به شورای امنیت ارجاعش دهد؟ و هزاران مثل اینها...
بپذیریم که اگر به امکانات نظامی ما حساسند ریگی به کفش دارن و اگر نخبگان اجتماعی اسیر پروپاگاندی آنان شوند و خسرانی به کشور برسد دست سنگین تاریخ دست از تصمیم سازان فعلی بر نمی دارد. البته من نیز چون بسیاری از بی تدبیری اصولگرایان در روند تاریخی هسته ای ناراحتم و معتقدم کسانی که بال و پر به احمدی نژاد دادند و یا مشاوره دادند وکار را به شورای امنیت زورگو و دوگانه کار رساندند محکومان اینده تاریخ خواهند بود.درود بر تمام دینداران عقل مدار (2595467) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۲۰:۲۱:۵۲
تا جایی با حرف فرمایش موافقم ولی این سوال هم برای من هست که اگر اقتدار نظامی بداست چرا آمریکا و قدرت های بزرگ اینقدر روی آن سرمایه گذاری می کنند ولی از اقرچدام مشابه بقیه مکدر می شوند؟ (2595780) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۲۳:۱۸:۵۸
خیلی جالبه این اصلاح طلبها خیلی بیکارن! از ابتدای تا انتهای هر خبری که تو هر سایتی منتشر میشه رو ببینید میشینن از بالا تا پایین نظرات زیر خبرها رو میخونن و نظرات باب میلشون رو به صورت فله مثبت میدن!!!!! (2596090) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۰:۳۶:۳۲
امدورام سایت محترم الف این جوابیه به برادرمان اقامحمد را چاپ کنند

1- فرمودید ارزش اقتصادی و نسبت هزینه به فایده تکنولوژ های مرتبط با انرژی خورشیدی هزاران برابر بالاتر است . خواهشمند است مطالعات خود را بطور جدی بازنگری فرمایید . انرژی باد و خورشیید در مقاس ها ی کوچک و عمدتا برای مصارف خانگ جواب می دهد که قیمت تمام شده اش هم بسار بالاتر از تکنولوژی های سوخت فسیلی و هسته ای است . مضافا بر انکه در مقیاس های کلان ظرفیت لازم برای کارهای بزرگ صنعتی را ندارد.

2-

نوشته اید : آنها با هر علمی که به ما توانمندی قابل توجه نظامی بدهد مخالفند.
اولا: بنا به این اشکالی که وارد کرده اید ایا منظورتان این است چون کاربرد نظامی هم دارد پس دنبال نشود ؟ صنایع موشکی و ............ چطور که انقدر به ان گیر داده اند ؟
ثانیا : به چه دلیل معتقدید که اگر موضوع مربوطه کاربرد نظامی نداشته باشد انها کاری بکار ان ندارند .
سوما : بسیاری از پدیده های فیزیکی را میتوان در علوم نظامی نیز استفاده کرد . ایا موافقید که بنا به همان دلایلی که فرمودید سیستم فلترینگ بگذاریم و طبق خواسته ها ی متکبرانه انها جلو رویم ؟ در انصورت چه خواهد شد ؟

3- بروید و ببینید هرچه سایت مستهجن را ازاد گذاشته اند و اکثر سایت های علمی که امکان مبادله اطلاعات و علوم را دارد بسته اند . بقول ان دوستمان انها با مقاله نویسی مشکلی ندارند ولی چنانچه علوم کاربردی شد و تاثیر ان هم در جهت کم کردن سلطه انها زیاد باشد ایا راحت برخورد می کنند ؟

4- با مسئله انرژی هسته ای نبایستی یک بعدی برخورد کرد. هدف ان فقط تولید برق نست . کاربردهای متنوع و وسیعی دارد .

5- انها زور خود را می زنند . ما چرا سوراخ دعا را گم کرده ایم ؟ وقتی ضعف داشته باشم به زمین و زمان می زنیم . ما مشگل فرهنگی و مدیریتی خود را حل کنیم اقتصاد مقاومتی درست می شود . عزت و استقلال ما خواهد ماند . تحریم ها رفع خواهند شد و اتفاقا در ان وقت کمک های خارجی بسار بیشتر می گردد تا جلوی جوشش ملت را بگیرند.
فرض کنید نظام بساز انها رقصید و بفرض اینکه تئوری " این قصه سر دراز دارد" را کناربگذاریم و فرض کنیم انها ما را راحت خواهند گذاشت . ما اگر بلحاظ فکری و سائر توانمندی هایی لازم برای رشد فراگیر نقص داشته باشیم چگونه پشرفت خواهم کرد ؟
برادر سوراخ دعا را گم نکنیم . اقای زیبا کلام و امثالهم تفکرشان همین است که هست . گاهی وقت ها نیز صحبت هایی میی کنند که از دائره تخصصشان بسیار دور است . بنده بعنوان یک نفر وی را قابل عمده کردن نمی دانم . متاسفانه مطبوعات می کنند (2596877) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۳۵:۳۶
ببینید اصلا بحث منافع هسته ای مطرح نیست. فرض کنیم بحث هسته ای مضراتش برای ما بر منافعش پیشی بگیرد. بازهم با این وجود ما بر روی این مسئله خواهیم ایستاد. مسئله اینجاست که ما به سمت هسته ای پیش رفتیم و امریکا گفت شما نباید هسته ای بومی داشته باشید. ایران هم گفت تو چکاره ی ما هستی که میگویی داشته باش یا نداشته باش. ما کشور مستقلی هستیم و خودمان تصمیم میگیریم. بحث بر سر استقلال ملی است. نه منافع کوتاه مدت. (2594135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۸:۵۴:۴۸
ذوست گرامی، جریان تیغ در دست زنگی مست را لابد شنیده اید. بد یا خوب، غلط یا درست کسی سر کوچه ایستاده و هر کس رد می شود چاقو می زند، آیا شما به صرف این که آدم مستقلی هستید سر کوچه می روید یا عقل به شما می گوید فعلا از کوچه دیگری تردد کنید تا زمانی که آنقدر قدرت پیدا کنید چاقو را بگیرید؟ (2595106) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۲۰:۲۹:۰۶
این استعاره ی شما بیانگر تمامی ابعاد مسئله نیست (2595801) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۴۹:۲۷
هدف شما "نگارنده" دقیقا این هست که عزیزان نام برده را در مقابل سیاستهای نظام معرفی کنید. شروع متن و خرج کردن از اسم رهبر انقلاب و اوردن استدلالهای بی ادله تنها نشانه چیست؟ (2594160) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۵۱:۲۷
نه سال پیش مرتب میگفتید دانش هسته اینکارو اونکار رو میکنه ما که خیری از این دانش ندیدیم (2594167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۵۶:۱۶
بخدا توان مهندسی داخل فوق العاده هستش...
من هم تو انرژی اتمی بودم هم تو فولاد مبارکه الان هم تو قوی ترین مرکز لیزر تایوان دارم کار میکنم....
فقط مدیریت کاربری میخواد... یکم این بی سواد ها رو از مدیریت منابع انسانی عزل کنید یکم هم گروههای سیاسی سر تولید داخل به جان هم نیافتند....
موشک می فرستید هوا به نام یک گروه نزنید که یک گروه دیگه شعر بخونه! (2594178) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۶:۵۲:۱۲
احسنت (2595021) (alef-3)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۱:۵۷:۵۲
ما تا زمانی که اقتصاد پر قدرت و تأثیر گذار در سطح جهان نداشته باشیم. اگر انسان هم به مریخ بفرستیم هیچ کاری نکرده ایم. (2594180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۰۰:۳۴:۵۱
خیلی روشن است ما برای پیشرفت باید راهی را برویم که چین و ژاپن و کره جنوبی و مالزی و ترکیه و امارات و سنگاپور و ... میروند نه راه کره شمالی را. (2596172) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۱۰:۳۱
گرامی مشکل اونا اینه که میترسن که این دانش تبدیل به بمب بشه . اقای زیبا کلام هم میگه تو بقیه موارد این دانش هسته ای ارزش این همه هزینه رو نداره چه پزشکی و غیره . و طرف غربی فقط از بمبش میترسه نه چند مورد جزی دیگه (2594218) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۰:۴۹:۰۷
عزیز تر از گرامی مگر داشتن بمب اتم برای ما چه عیبی دارد. جز اینست که آمریکا و اسراییل و اعراب دشمنان بالقطره ما هستندو اتفاقا سابقه استفاده از چنین سلاح هایی را هم دارند و از سوی دیگر در اکثریتند. پس عقل حکم می کند که ما هم سلاح داشته باشیم.
هر کسی که می گوید دوران جنگ مستقیم گدشته کافیست نگاهی به سالهای گذشته البته نه خیلی دور داشته باشد. 2014 و 2013 و 2012 و همین طور به عقب بروید کی دنیا بدون جنگ بوده که امسال و یا آینده باشد. اتفاقا هر چه بیشتر زمان می گذرد به بهانه های بیشتری برای بروز جنگ پی می بریم.
تاریخ تکرار پذیر است.
رفتار آقایان زیباکلام و شیرزاد کاملا شبیه مشاوران سلطان خوارزم شاه در زمان حمله مغول است. البته اگر تاریخ بدانید. (2594928) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۶:۵۳:۰۵
غط کرده میترسه. چرا خودش به اسرائیل بمب داده (2595022) (alef-3)
 
چو ایران نباشد تن ما مباد
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۴:۱۰:۱۳
این خط این نشان بلاخره مجبورمان خواهند کرد که دست از صنعت هسته ای برداریم .(بهترین حالت -حالت های دیگری نظیر تحریم های بیشتر و جنگ و غیره نیز متصور است)فقط چیزی که این میان مهم است زمان است هرچه زمان بیشتر بگذرد به ضرر ملت ایران خواهد بود و باید فشارهای بیشتری را تحمل کند.هرچه زمان بگذرد هزینه های بیشتری را متحمل خواهیم شد (هزینه برای انرژی هسته ای بی فرجام _هزینه های تحریم _ هزینه های ارتباط با کشورهای مفت خور و منفعت طلب مانند روسیه ،چین و....)که اگر این هزینه ها را صرف رفا و آسایش ملت میشد بسیاری از معظلات کنونی چه از نظر اقتصادی و چه از نظر فرهنگی واجتماعی وجود نداشت - دوزخ تا نیمه راه هم اگر رفته شود وبرگردید باز منفعت است .نباید هزینه های بیفایده قبلی باعث شود که هزینه های دیگری را به آنها بیفزاییم خصوصا حالا که پی برده ایم که غرب به ما اجازه انرژی هسته ای را نخواهد داد (به دلایل منطقی یا غیر منطقی و واهی) و با این سخنان شعار گونه که غرب غلط می کند چیزی درست نخواهد شد وخدای ناخواسته پافشاری بیش از حد بر این موضوع علاوه بر تحمیل هزینه ها بیشتر ممکن است منجر به یک جنگ نابرابر شود که صدمات جبران نا پذیری برای ما در پی خواهد داشت . حال روز کنونی عراق می تواند برای ما جالب وآموزنده باشد (خصوصا که ما دشمنان منطقه ای خطرناکی چون اسرائیل _عربستان - ترکیه داریم که مترصد زمین خوردن ما هستند ).دادن شعار در این مورد آسان است ومطمئنا هر ایرانی دوست داردکه کشور صاحب صنعت هسته ای شود .اما در حال حاضر با حساسیت ایجاد شده در سطح جهان به دنبال هسته ای بودن به ضرر ما تمام خواهد شد ما باید به دنبال را ه های دیگری برای پیشرفت باشیم که حساسیست کمتری به دنبال داشته باشد و به قول معروف خودمان تیغ را در دست زنگی مست نگذاریم والسلام (2595488) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۳:۱۴:۵۵
شما مطمئنی فقط از بمب می ترسه؟ پس چرا تا بحث هسته ای میخاد تموم میشه یهو میره رو موشک بالستیک و بعدش حقوق بشر و... معلومه که اینا بهانس و اونا به هیچ تعهدی هم پایبند نیستند. ما نباید دچار خواب خرگوشی بشیم، تنها راه رفع تحریم و امثال هم اینه که بریم سر میز مذاکره بگیم اگه لغو نکنین ما ماهی ده هزار تا سانتریفیوژ اضافه می کنیم.... (2597440) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۱۱:۵۱
"آیا غربیان نمی دانستند که ترور دانشمندان هسته ای باعث "اثر پرچم" می شود و به حمایت عمومی بیشتر از برنامه ی هسته ای ختم می شود؟ پس چرا....؟"
اتفاقا به همین دلیل یعنی درگیر کردن هرچه بیشتر ما در مساله هسته ای و آرمانی کردن آن دست به این جنایات زدند وگرنه بخوبی می دانند که این ترور ها اثر چندانی در برنامه هسته ای ایران نخواهد داشت. (2594222) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۶:۵۳:۵۲
عجب ... پس اینها هم کم خفن نیستند (2595023) (alef-3)
 
آرش
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۱۶:۳۸
یک موضوع رو در نظر بگیرید .

همیشه حساسیت نشان دادن دشمن نسبت به چیزی دلیل بر اهمیت اون و دستیابی ما به منابع اصلی نیست .

گاهی اوقات دشمن روی موضوعی حساس میشه که از این طرف هم ما حساس بشیم و کل زندگیمون رو روی اون بذاریم در صورتی که هدف او منحرف کردن ما از مسائل دیگر باشد . الان هم شاید همین باشه . مساله هسته ای چیزیه که اونها سالهایی که من و شما سوار ماشین دودی می شدیم ازش گذشتند و الان روی چیزهایی دارن کار میکنن که نمی خوان فکر ما به اونها برسه و بهشون حساس بشیم و بریم به قول خودمون بومیش کنیم . (2594238) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۳۲:۴۷
لزومی ندارد که فیزیک دان باشید کافیست بدانید که در سال های 30 میلادی قبل از شروع جنگ جهانی اول ایلات متحده به تکنولوژی غنی سازی اورانیوم از طریق گریز همین روش سانتریفوژ دست پیدا کرده بودند روس ها هم با اندکی تاخیر موفق به غنی سازی با این روش شدند در مورد آلمان نازی هم میگویند موفق شده بوده حال آیا این را در هفتاد و هشتاد سال بعد تکرارش دست آورد است ؟ اگر دیگری از اقدامی نگران است و آنرا مخل امنیت بقیه میداند بهتر آنستکه رفع نگرانی دیگران را بپذیریم و به رفع آن بکوشیم نه آنکه آنرا دلیلی بر حقانیت و اقتدار خود بپنداریم . (2594272) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۶:۵۵:۰۷
پس نگرانی های امنیتی ما چی میشه؟ چرا فقط اونها حق دارن نگران باشن؟ (2595024) (alef-3)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۴:۱۶
به این علت که حداقل رییس جمهورشون تهدید نمی کنه که ما رو از روی نقشه حدف می کنه! (2595196) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۹:۳۴:۱۹
خب شما طرف بمب نرو و تا توان داری جهان رو خلع سلاح هسته ای کن (2595660) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۳۲:۵۶
آمریکا:
اگر حرف گوش نمیدید پس تحریم باشیدو غنی سازی کنید.
کجای این حرف زوره؟
چرا موافقان هسته ای هم تقابل میکنن و هم سبک زندگی غربیو دنبال میکنن
اگه راست میگید با ساده زیستی تحریمو بی اثر کنید و به پیشرفت برسید.
دشمن ما امریکا و... نیست .دشمن ما عقل ناقص ماست که هم میگیم مرگ بر
امریکا و هم التماس میکنیم تحریمارو بردارید.
الف کلی زحمت کشیدم نوشتم (2594273) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۳۵:۳۷
امریکایی ها مارو درگیر برنامه هسته ای کردن
و حالا نفت اوردن پایین
ما تو زمین امریکا بازی کردیم (2594284) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۶:۵۵:۵۸
به نظر من حتی اگر برنامه ی هسته ای هم نبود اونها با به دنبال منزوی کردن ما بودند و مشکل برنامه هسته ای نیست (2595025) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۹:۵۲
مشکل اینه که ما از روز اول بجای روی خوش با سنگ زدیم شیشه همسایه رو شکستیم ( اشغال سفارت آمریکا) و نمیشه از همسایه توقع تشکر داشت (2595205) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۳:۱۹:۳۲
روز اول، این قضیه نبود. روز اول اونها کودتا کردند و دولت قانونی مصدق را سرنگون کردند (2597451) (alef-17)
 
sam
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۳۷:۰۴
با سلام

بنده در علم سیاست تخصصی ندارم و این کار را به کارشناسان این امر واگذار می نمایم، اما این را درک می کنم که شرایط ما با کوبا تفاوت بسیاری دارد و مهمترین آن این است که برخورد کوبا با آمریکا از مبنای مادی برخوردار بود ولی جنگ ما با آمریکا فرهنگی و عقیدتی است و از دو نگاه متفاوت سرچشمه می گیرد.آمریکا تا زمانی که ایران را در مدار سلطه خود درنیاورد، دست از سرش بر نمی دارد و این مسئله اصلی ما با این کشور است.در مقابل ما تنها دو راه داریم: یا با این کشور صلح و آشتی کنیم و شرایطش را بپذیریم و یا اینکه آماده جنگی واقعی و همه جانبه با آن شویم، و گرنه راه وسطی وجود ندارد و تحریم ها هم روز به روز بیشتر می شود. یا رومی روم یا زنگی زنگ! باتشکر (2594287) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۲:۲۲:۵۶
اصل حرف رو شما گفتی .... دست بوستیم بیشیله پیله (2594974) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۵۹:۱۳
عراق پس از اتمام جنگ با ایران به دلیل کمک های نظامی اعراب در زمان جنگ و خرید های نظامیش به چهارمین ارتش دنیا تبدیل شده بود( منبع وکی پدیا) ولی در مقابل آمریکا فقط ۷۲ ساعت دوام آورد!!! بودجه نظامیه آمریکا از مجموع بودجه نظامی کل دنیا بیشتره (2595223) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۳۹:۱۲
عزیزم هزار بار گفتیم شما سطح رفاه عمومی تقریبا با فاصله قابل قبول برای طبفات مختلف جامعه درست کن بعد بیا مردم تا اخر پشت شما مثل دوره جنگ تحمیلی می ایستند
الان مشکل اینه فاصله شدید طبقاتی، بیکاری و تجرد و نداشتن خانه جمعیت متورم دهه 60، عدم عدالت در استخدام دولتی و ورشکستگی بخش خصوصی واقعی، تبعیض حتی در پرداخت حقوق در بخش دولتی بین سازمانها و وزارتخانه ها مختلف، (2594294) (alef-13)
 
سرحدی
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۴۶:۱۶
آقا شما میگوئی اراده .
درست
میگوئی آرمان
باز هم دست
میگوئی مقاومت
بسیار خوب

اما اراده ملت یا اراده بعضی ها ؟

آرمان ملت یا آرمان بعضی ها ؟

ملت وقتی در مقابل بیگانگان مقاومت میکند که پای منافع ملی در میان باشد و مضرات این عمل بیش از منافعش برای کشور نباشد.منافع ملی چیزی نیست که هر جوجه ای دم از آن بزند.اتاق های فکر دانشگاهی باید منافع ملی را تبیین کنند (2594310) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۴۸:۱۶
معنای رفراندم این است که شما در مورد یک مساله دو
انتخاب دارید و بین آنها باید یکی را انتخاب کنید. در این حالت می شود
رفراندم برگزار کرد.

اما در مورد چیزهایی مانند شرف و حقوق یک ملت مستقل اصلا رفراندم معنای
ندارد چرا که نقس این رفراندم به معنای تشکیک در اصل استقلال آن ملت است.
اینکه می بینید یک عده می گویند چرا فن آورزی هسته ای به ناموس تبدیل
کرده اید
معنایش این است که از نظر آنها تسلیم شدن و اطاعت از طاغوتها یک گزینه
مشروع تلقی می شود!! حال اینکه چنین چیزی از نظر اسلام یک تابو و بکلی
غبرقابل پذیرش است. لهذا معنای تلویحی چنین رفراندمی البته نفی حاکمیت
اسلام است.

درست مثل اینکه در جنگ هم می گفتیم رفراندم کنیم با عراق بجنگیم یا اروند
رود را بدهیم برود! چرا که از نظر اقتصادی حفظ کردن یک آب باریکه نمی
صرفید و عایدات این رودخانه تا صد سال دیگر هم خسارات جنگ را جبران نمی
کند!!
از کامنت هایی در فارس نیوز. (2594314) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۵۱:۳۵
سیاست بین الملل عرصه ای پیچده ایست. آنها حتی روی روانشناسی مسئولین مملکت مطالعه میکنند .اگر بفهمند فلان مسئول روی موضوعی حساسیت فوق العاده دارد .روی همان موضوع فشار می آورند .تا مملکت را به تحریم و تجاوز بکشانند (2594325) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۲۵:۳۹
البته اونها عمیق و پیچیده هستند ولی شاید نتیجه ی این پیچیدگی این باشد که وقتی در کسی وادادگی ببینند تا هش پیش برند (2595054) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۵۴:۱۵
گاهی بیگانگان یک خط در جائی رسم میکنند و میگویند اگر پایت را از این خط عبور دهی برخورد میکنیم.ما باید قبل از شروع به لج بازی ببینیم اصلا نیاز داریم از آن خط عبور کنیم یا نه.گاهی هدف جنگ روانی است واصل موضوع اهمیت چندانی ندارد (2594329) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۲:۵۷:۱۹
شما گفته اید نظام اسلامی با درایت، عراق را از چنگال امریکا بیرون کشید و در دایره ی هژمون خود وارد نمود.

پسر گل حالا دیدی که باید در این موضوع تعامل بیشتری با آمریکا و سنی های عراق میکردیم تا آمریکا به ایجاد داعش کمک نکند (2594339) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۰:۵۲
بنده ی خدا اگر میخواستیم سازش کنیم که امریکا میوه فتح بغداد رو در تهران میچید (2595032) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۹:۴۸:۲۸
پسر گل اگر منظورت از سازش همون تسلیم هست با تعامل فرق میکنه.باید سیاستمدار باشی تا فرقش رو متوجه بشی.مشکل ما اینه که فکر میکنیم سیاستمدار شدن آسونه و همه ما سیاستمداریم (2595143) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۳:۵۰:۳۷
بالاخره شما اقتدار کنونی ایران در عراق رو محصول سیاست خاتمی میدونید یا احمدی نژاد؟ پاسخ این سوال بسیار راهبردی است (2595455) (alef-17)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۴:۱۸:۲۷
ژاپن تسلیم مطلق آمریکا شد. حالا داریم می بینیم چقدر بدبخت و ذلیل شدن (2595502) (alef-3)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۱۰-۲۲ ۱۲:۱۷:۴۲
ژاپنیها بدبخت و ذلیل هستند!شما ازکدام سیاره دارید به زمین نگاه میکنید؟لابد بعد از شروع اقتصاد مقاومتی ازهمه اونها جلو میزنید!. (2603765) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۳:۱۳:۳۵
وجود یک صنعت هسته ای توانمند در کشور به مرور باعث شکل گیری خوشه هایی از کاربران این فناوری در سایر صنعتهای داخلی خواهد شد.

بله البته درست است

صدام هم میگفت اگر کویت به عراق ضمیمه شود آنگاه عراق از بن بست خارج میشود.دروغ هم نمی گفت .اما شما اکنون به کشور عراق نگاه کنید ......... (2594386) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۱:۲۶
تجاوز گری با پافشاری بر حقوق مشروع متفاوت است (2595033) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۹:۱۵
کویت در گذشته بخشی از عراق بوده و انگلیس مانند بحرین اون رو ایجاد کرده برا منافع خودش..... (2595203) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۳:۱۵:۴۳
شما گفته اید: با یک دید مهندسیِ سطحی می توان گفت که مکانیک ماشین های دوّار و خلاء در صنعت های متفاوت بسیار به هم شبیه است و اوتوماسیون و ابزار دقیقی که در ساخت سانتریفیوژ ها به کار می رود با قطعه سازی خودرو و صنایع نظامی، نفت و هوافضا تشابه های فراوانی دارد و در صورت وجود یک نگاهِ نظام مند، نوآوری های این حوزه ها قابل سرریز به یکدیگرند.


دوست عزیز باید یک دید سطحی به مسائل سیاسی هم میتوان فهمید .تحریم ها ده برابر چیزی که شما گفتید به کشور ضربه میزند (2594393) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۱:۴۶
و تسلیم صدها برابر (2595034) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۳:۵۶:۳۶
الان هم تسلیم آنهاییم این که می خواستند ما را درگیر بحث هسته ای کنند وبهانه ای داشته باشند برای تحریم وسرکوبمان !! ببینید چند سال ما را عقب انداختند ؟! (2595468) (alef-3)
 
بهروز
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۳:۲۰:۵۲
شما می گویید کوبا ولی بدانید همین کوبا در صحنه جهانی چقدر قدرت دارد ؟ چقدر نفوذ دارد ؟ به گونه ای حرف میزنید که ما باید مقاومت کنیم لو به قیمت از دست دادن قدرتمان.عزیز من اکثریت خواهان افزایش حضور ایران در صحنه جهانی با هدف تاثیرپذیری و افزایش قدرت و اقتدار ایران هستند نه از طریق انزوا و ایستادگی. (2594401) (alef-13)
 
بهروز
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۳:۲۲:۴۶
دکتر شیرزاد اولین فارغ التحصیل دکترای فیزیک بنیادی از دانگشاه تهران هست یعنی ایشون خیلی بهتر از من و شما می داند که در صنعت هسته ای چه خبر است.بی دلیل این حرف نمیزند.این حرفی که دکتر شیرزاد زد حرف تلخ و برمبنای واقعیت بود. (2594406) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۲:۱۱
ده هها فیزیکدان دیگر نظری مخالف ایشان دارند (2595035) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۳:۲۸:۵۳
چرا همش به دنبال پاسخ هستید؟! یکم هم به نظریات مخالف فک کنید (2594413) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۶:۱۱:۰۹
برادرجان ، آقاي اميرحسين رهبر ، صدايت از جاي گرم در مي آيد !

براي حل مشكلات امروز مردم چه پيشنهادي داري ؟

مبحث علمي انرژي اتمي و خوب و بد آن پيشكش. (2594482) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۰:۴۷:۰۲
براي حل مشكلات اقتصادي كه نظراتي داده شده است ولي دولت مي گويد الا و لابد بايد امتياز بدهم و مذاكره كنم (2596930) (alef-17)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۱۲:۵۲
به نظر من مسئله هسته‌ای جنگ اراده‌ها نیست بلکه جنگ مغزها و جنگ سیاستهاست!
اگر ما در طول سالهای گذشته سیاست خارجه درستی میداشتیم و به جای سر و صدا کردن و سنگ‌پرانی به سمت دیگر کشورها با چند کشور قدرتمند و پر نفوذ بده و بستان داشتیم الان وضعیتمان خیلی فرق میکرد.
ما باید آن زمان که پرونده مسئله هسته‌ای در اثر بی‌فکری مسئولان به راحتی به شورای امنیت رفت ، جلوی این کار را میگرفتیم نه الان که ۶ قطعنامه در شورای امنیت و چندین قطعنامه دیگر از طرف دیگر کشورها بر علیه ما تصویب شده و ما از ظریف و تیم مذاکره کننده انتظار معجزه داریم!! (2594489) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۰:۴۵
روحاني را از 3 روز پيش دوس دارم . (2594504) (alef-13)
 
حسيني تبار
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۳:۳۹
انرژي هسته اي زماني مفيد است كه از نظر اقتصادي قوي و توانا باشيم . (2594509) (alef-13)
 
ايراني فهيم
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۵:۲۶
چرا مسئولان كشور ما اصرار دارند كه : مشكلات اقتصادي ما با مسئله هسته اي و پرونده هسته اي ما مربوط نيست ؟!!! (2594513) (alef-13)
 
مردم گرا در عمل نه در شعار
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۷:۱۴
همه پرسي ( رفراندم ) حق مسلم ماست .
ميزان راي ملت است .
مملكت مالِ ملت است .
حرف ، حرفِ ملت است . (2594516) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۸:۱۳
عراق چند سال دیگر رقیب جدی برای ما خواهد بود.............................................. (2594517) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۲۹:۳۴
حق با روحاني است .
منظورم حرف اخير روحاني راجع به آرمان ها بود . (2594518) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۳۴:۳۲
اگر هم واقعا ایران در حال شکست دادن آمریکا در منطقه باشد که حتی فردی چون فریدمن هم استراتژی ایران را می ستاید من مخالف آنم زیرا ذهن و فکر مردم را در حالتی بحرانی قرار داده و مردم را سیاست زده میکند و با اتفاقات بر هم زننده ثبات- مثل تحریم ها- فرصت زندگی آرام را از مردم میگیرد. (2594528) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۴:۲۷
شاید هم راه حل موضوع عبور از تحریمها برای همیشه و ناامید کردن دشمن برای همیشه باشد (2595038) (alef-3)
 
شهيدي
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۳۶:۰۳
ملت ما ، صاحبان اصلي اين نظام هستند .
در همه مسائل بايد به راي ملت رجوع شود .
هيچ كسي حق ندارد راي و نظر خودش را بر راي ملت ارجح بداند و از زبان ملت صحبت كند ولي در عمل به ملت اعتقادي نداشته باشد . (2594529) (alef-13)
 
امان از طاغوت
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۴۵:۴۱
بسیار جواب ضعیفی بود. زیباکلام هرگز منکر فواید انرژی هسته ای نیست بلکه میگه غنی سازی برای ما چه سودی داره؟ یعنی الان که ما غنی سازی داریم فرقمون با کره جنوبی که غنی سازی نداره ولی از تمام فواید انرژی هسته ای استفاده می کنه چیه؟ (2594541) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۵:۳۴
شما به این موضوع توجه کن که ظرف بیست و پنج سال قبل از غنی سازی امریکا و آلمان و . کلا ایران رو از نظر هسته ای بایکوت کرده بودند و چیزی به ما نمیدادند (2595039) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۴۷:۰۰
همه حق دارن نظرشون رو بدن حتي اگه مخالف نظر ما و شما و حكومت و دولت باشه
شايد يكي در باره مسئله هسته اي نظري غير از ما داشته باشه
شايد يكي درباره رابطه با امريكا نظرش موافق باشه يا حتي رابطه با اسرائيل
همه. همه و همه حق دارن نظرشون رو با صداي بلند و بدون ترس اعلام كنن

يا علي (2594542) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۸:۵۵:۴۴
بهتر است در جنگ اراده‌ها کاری کنیم که حتی اگر عقب نشینی از مواضع یا مذاکره در اثر ناچاری تفسیر شود آنچه به سود ملت است را در نظر بگیریم نه شعار و سرسختی به قیمت تورّم و بیکاری و فقر مردم. (2594557) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۹:۲۸:۰۵
چند پاسخ به آقای امیرحسین:
شما هم مانند تمام هم صنفهایتان فقط به کلی گویی و حیثیتی کردن مسایل سیاسی از جمله خرج کردن از جایگاه رهبری؛ همت گماشتید وگرنه همینجا جا داشت از آن 250 فایده ای که همه جا در کرنا میکنید دو ونیم مورد آن را ذکر کنید!
نگاه شما و هم فکران شما در این مسئله بسیار تک بعدی شده؛ اگر انصراف از انرژی هسته ای باعث لطمه به آینده کشور است؛ هزینه و فایده آنرا کنار هم بگذارید تا بر همگان روشن شود چگونه کفه به سمت حفظ آن سنگینی میکند(چه چیزهایی از دست میرود وچه چیزهایی اکتساب میگردد) قطعا عدالت حکم میکند مردم همه چیز را بدانند و بعد آنگونه که مایلند همراه سیاست هسته ای شوند
نیز شخصا میخواهم از شما و هم فکران شما سوال کنم در میان مسائلی چون ایجاد اشتغال؛ رفع تورم؛ افزایش امید به زندگی؛ رفع فقر؛ توزیع عادلانه ثروت؛ مبارزه با فساد سنگین در کشور و و.... انرژی هسته ای مسئله چندم کشور است؟ آیا از درد دلهای مردم خبر دارید؟!
و آخر اینکه... اینگونه بیرحمانه به اصلاح طلبان تاختن در حالیکه آنها و رئیس دولت اصلاح طلبان(جناب خاتمی)مجالی برای دفاع از تصمیمات آن دوران ندارند مطابق رفتار عادلانه نیست. در دفاع از توافق هسته ای و پذیرش پروتکل الحاقی معروف؛ فقط همین دلیل کافیست که بدانیم به مقابله برخاستن با یک دیوانه ی قداره به دست در حالیکه راههای فراوان دیگری باشد هرگز نمایشی از شجاعت نیست بلکه عین حماقت است! در دوره ریاست بوش پسر و قائله 11سپتامبر که هجمه سنگینی علیه ایران به راه افتاده بود و به عقیده همگان پروژه ریشه کنی اسلام به مرحله عملیاتی خود رسیده بود؛ نرمش ایران فقط به این خاطر که افکار عمومی جهان را موافق خود گرداند و شر را دفع کند نه از سر خود باختگی بلکه از روی حساب و سیاست بود. ضمناّ بنده از این کلام آقای روحانی دفاع میکنم که ترسوها و بی سوادها باید کنار روند تا عرصه برای عقلا باز شود. ترسوها همان هایی هستند که جرأت ندارند اقرار کنند که هزینه و فایده مسئله هسته ای چه بوده؟ و بی سوادها همانهایی هستند که نمی توانند مسایل مملکت و مردم را اولویت بندی کنند. (2594579) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۸:۴۵:۳۱
کشوری که منابع اورانیم زیادی ندارد اصولا نیاز به غنی سازی ندارد ، کشوری که مجبور به خرید اورانیوم است چه فرقی‌ می‌کند که خام بخرد یا غنی شده .

بیشترین منابع اورانیوم در استرالیاست ، بر اساس گفته کارشناسان استرالیا به اندازه تامین ۱۰۰ سال انرژی برای کّل دنیا اورانیوم دارد ولی‌ آیا میدانستید که استرالیا انرژی هسته یی ندارد ؟؟؟؟ چون مردم مخالف این انرژی خطر زا هستند . (2595099) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۹:۳۸:۴۹
نیکی که از حد بگذرد نادان خیال بد کند. نمرش بی حساب چنین عواقبی دارد (2595678) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۹:۳۵:۴۸
مطمئن باشید این اظهار نظر ها برای کشور مفید خواهد بود حتی اگر به ضرر ویندگان باشد که هست و این باعث سم زدایی از این تفکرات در کشور می شود پس خیلی خوب است در این بحث ها جانب ادب و احترام متقابل رعایت شود (2594589) (alef-13)
 
دانشجوي دكتراي هوافضا
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۹:۴۰:۵۳
متسفانه مقاله اي با سست ترين استدلالات بود.
ساخت وسائل دوار در خلا مشابه ساخت وسايل در صنعت خوروسازي و هوافضاست؟؟؟!! اسم همه علوم مهم رو هم آورده ايد كه كسي شك نكند. چون سانتريفيوژ و چرخ ماشين و موتور هواپيما هرسه مي چرخند دليل حرف شما مي شود؟
غرب چرا با ما در افتاد؟ خيلي ساده است چون ميگيم اسرائيل بايد از صفحه روزگار محو شود و هسته اي هم حق مسلم ماست و اين حرف ها يك معني واضح بيشتر ندارد
و الا چرا غرب با پاكستان و هند و ساير كشور ها بابت داشتن سلاح هسته در نمي افتد؟ (2594594) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۰۹:۲۱
برادر من آیا با معنای سرریز فناوری آشنایی داری؟ (2595041) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۰ ۱۰:۵۳:۳۱
خب شما جواب بده چرا با هند و پاكستان كاري ندارند؟ مگه اونا سلاح اتمي ندارن؟ مگه غربيا نمي گن ما نگران بشريت هستيم كه با سلاح اتمي نابود نشه؟ (2596952) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۹:۴۲:۳۴
"اگر واقعاً پیشرفتهای علمی ما ناچیز بوده است ظاهراً نباید دلیلی برای این همه حساسیت طرف مقابل وجود داشته باشد زیرا از کوزه همان برون تراود که در اوست و این صنعت میان تهی نیز پس از گذشت زمان باید صاحبان پر مدّعای خود را رسوا می کرد"
پیشرفتی در کار نیست فقط واسشون خطرناکه واسه همین حساس هستند به نظر من حتی واسه خودمونم خطرناکه (2594595) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۱۹:۴۳:۴۹
بنده نه علوم سیاسی خوندم و نه متخصص مسائل هسته‌ایم. ولی بعنوان یک فرد، مثل جنابعالی، نظر خودو را دارم که زیاد شباهتی به تحلیل شما نداره. سواد را هم به داشتن دیپلم و فوق‌لیسانس و دکترا و ..... غیره نمیدانم بلکه قدرت تجزیه و تحلیل و برهان و اقناع دیگران را نشاندهنده سواد یک فرد میدانم، حتی اگر آن فرد به قول شما عوام باشد.

از نقل قولهای شما در دو پاراگراف اول بگذریم و از پاراگراف سوم شروع کنیم. آنجا که گفته‌اید "شاید یک پاسخ دم دستی به این سخنان بتواند....."

ـ اولا خود نیز اعتراف کردید که چیزی در فواید صنعتی این تکنولوژی نمیدانید و حواله داده‌اید به مصاحبه دکتر صالحی! چه خوب میبود شما فهرست وار چند نمونه را از جناب ایشان نقل قول میکردید (همانطور که از دیگر آقایان و رهبری کردید) که بنده یا دیگران شما را متهم به بی‌دلالتی نکنیم. بنده در این پنج سال اخیر همچین چیزی نشنیدم!

ـ در پارگراف بعد گفته‌اید "با یک دید مهندسیِ سطحی می توان گفت که ..." این چه دید مهندسی است که شما دارید؟ اگر این سفسطه نیست، پس چیست؟ اگر دیگر صنایع و فن‌آوریها بسیار زیاد در مسائل هسته‌ای بکار گرفته میشه، آیا عقل حکم نمیکنه اول آن صنایع و فن‌آوریها را بومی کنیم و یا حداقل در دست خود رام کنیم و بعد آنها را در پروژه هسته‌ای خود بکار ببریم؟ اینکه به قول شما "فواید فناوری هسته ای در کشاورزی، زیست فناوری، پژشکی و ... اظهر من الشمس است " یعنی چه؟ این چه اظهر من الشمس است که هیچکس بیان نمیکند؟ چرا یک نمونه را عنوان نمیکنید که بنده و امثال بنده هم این اظهر من الشمس را بشناسیم؟

ـ اما در پاراگرافی که با "اما به سخنان حضرات از منظری دیگر نیز می توان پاسخ گفت ..." شروع کردید با مثال اول شما بسیار موافقم و برنامه هسته‌ای خودمان را کاملا مطابق با این مثال میبینم. چرخه هسته‌ای موقعی کامل هست که ما در تمام جزئیات حرف برای زدن داشته باشیم. کدام فن‌آوریها در این چرخه تماما بومی شده؟ نرم افزاری یا شبکه امنیتی؟ سخت‌افزاری یا ساختاری؟ اقتصادی یا محیط زیستی؟ این البته به معنای کوچک شمردن دست یافته‌ها نیست، بلکه سیر عجیب و غریبی برای رسیدن به یک تکنولوژیست! آیا ما خود توانایی مراقبت از شبکه نرم افزاری خود را دایم؟ آیا خود توانایی ساخت یک نیروگاه را داریم؟ آیا توانایی دفن امن زباله‌ها را داریم؟ آیا .....
مثال دوم شما هم مرا یاد فیلم‌های فردین خدابیامرز انداخت، که بخاطر نگاه چپ طرف دست به یقه میشد و به قول معرف پوزه‌ شو به خاک میمالید! آخه مگه ما عقل نداریم که خودمان در مورد یک مسئله (خوب یا بد) به نتیجه برسیم.

ـ بقیه نوشتار هم بجز شعار و نیت خوانی و تخریب گروه رقیب چیزی برای نقد ندارد.

مردم ایران مردم بسیار سودجوئی هستند که همیشه حساب هزینه و سود خود در تمام احوال میکنند. شما بجای شعار و سفسطه دلیل و برهان بیار و آنها را قانع کن که این حرکت با این روش این سودها را داره همه دنبال شما راه میفتند، مثل انقلاب ۵۷ ! (2594597) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۱۳:۵۳
داداش این مقاله است. کتاب که نیست. شما کتاب گرت پورتر رو ببینید پاسخ خیلی از این حرفها رو داده (2595045) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۰:۰۹:۴۷
سوال من از نویسنده محترم اینه:
اگر میخواهیم انرژی جایگزین داشته باشیم؟ چرا هسته ای با این همه هزینه؟ (حالا چه این هزینه ظالمانه تحمیل شده باشد، چه ناشی از کمبود منابع باشد)
انرژی های تجدیدپذیر مثل خورشیدی و بادی جایشان در کشور کجاست؟ اینها تولید شغل نمی کنند؟ (که بسیار می کنند) اینها امنیت انرژی نمی آورند؟ (که بسیار می آورند) چرا به سمت اینها نمی رویم که همه جهان به سمتشان رفته و توفیقات بسیاری هم داشته. الان بیابانهای عربستان را با صفحات خورشیدی فرش کرده اند... ما هنوز داریم با هم می جنگیم که هسته ای به درد میخوره یا نه.

ضمنا هسته ای انرژی تجدیدپذیر نیست... در علوم انرژی بهش تکنولوژی پل میگن، که بهتره تا رسیدن به نقطه ای که عمده انرژی از محل تجدیدپذیرها حاصل بشه، از یک انرژی کم ضرر تر از فسیلی (نفت و زغال سنگ) استفاده کنیم. یکی ش هسته ایه، یکیش همین گازی هست که ما رتبه دوم منابعش رو داریم.... و اروپا آرزوشو داره، که اگر اونها گاز داشتند هرگز به سمت هسته ای نمی رفتن. (2594620) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۱۲:۴۴
اگر هسته ای هم نبود اونها بهانه ی دگیری پیدا میکردند و این پاسخ بسیار ی از اظهارات جنابعالی است (2595044) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۰:۲۴:۳۹
پاراگراف دو تا به آخر و اصولا صحبتهای خیلی های دیگه، بوی بمب اتم میده...

در حالیکه رهبری به شدت در مقابل چنین فرضیه ای موضع نشون دادن، من نمیدونم یک عده چه اصراری دارن که برای اثبات حقانیت فعالیت های هسته ای کشور، اسرائیل و سلاحهای اتمی اون رو عَلَم میکنند!!!

الحق که بهترین حمله به یک مساله، دفاع بد از اون هست. (2594628) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۱۴:۲۵
؟؟؟ (2595047) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۰:۴۵:۱۷
البته با اجازه الفیون عزیز که در این موارد خیلی محتاط تشریف دارند

جناب نویسنده به تصور من خود را به تغافل زده است. فقط پاسخ بخش ابتدایی ایشان آنستکه هیچکس پیشرفت هسته ای این کشور را زیر سوال نبرده اساسا شما برای هر چه سرمایه گذاری کنی قطعا پیشرفت هم میکنی. موضوع بر سر آن است که:

1- منابع شناخته شده و مسجل اورانیوم کشور بسیار اندک است و اگر غرب راه ورود اورانیوم به کشور را ببندد اساسا دسترسی به توان غنی سازی چندان هم بدرد نمی خورد (فحوای نظر دکتر شیرزاد بعنوان متخصص هسته ای )

2- بطور خلاصه فوائد تلاش هسته ای کشور در مقایسه با هزینه های آن بسیار اندک است (فحوای نظر دکتر زیبا کلام )

3- سرمایه گذاری در فعالیت های اتمی کاری بسیار هزینه بر است که حتی کشور های پیشرفته هم به تنهایی ار عهده آن بر نمی آیند بنابرین اصرار ایران بر ادامه مسیر می تواند برای طرف مقابل شک بر انگیز باشد.

4- یادمان باشد کسی پیشرفت هسته ای را انکار نکرده و نمی تواند بکند بلکه ابهام اصلی در آنستکه ایا با محاسبات متنوع ایا به صلاح کشور هست که در این مسیر ادامه دهد یا خیر؟ این سوالی کلیدی است که جناح های مختلف فکری در کشور پاسخ متفاوتی به آن میدهند. در 8 سال قبل فقط یک صدا شنیده شد بحمدالله این روز ها هر دو جناح حرف و نقد خود را ارائه میکنند و انشالله نظام اسلامی هم مسیر مناسب را انتخاب خواهد کرد. (2594651) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۹:۳۷:۲۴
شاید هم حضرتعالی برای فرار از وجدان خویش به نویسنده اتهام تغافل می زنید
آیا آقای شیرزاد نگفتند: در زمینه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نه منابع اولیه دارد و نه احاطه به علوم آن را
بحث بر سر این است که بدون سنگ اندازی خارجی احتمالاً این فناوری مقرو به صرفه هست حالا شما و همفکرانتان میگویید چون خارجی ها سنگ اندازی میکنند احتمالاً دیگر مقرن به صرفه نیست و ما و همفکرانمان میگویی هنگامی که بحث عامل انسانی به پیش امد دیگر فرمول محاسبه ی صرفه مفاوت می شود چون طرف مقابل هم داره هزینه میده که تو دست بکشی (2595671) (alef-17)
 
احمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۱:۱۹:۱۷
مسئولين محترم سايت الف، اگر به "آزادگي" اعتقاد داريد سخنان مخالف آقاي نويسنده را نيز منعکس فرماييد. ما هم ايراني هستيم و مسلمان و دلسوز مملکتمان ولي جايي براي گفتن حرف¬هايمان نداريم.
در خصوص ادعاي نويسنده محترم در مورد "تنوع در سبد انرژي" سوال دقيقاً همين است که چرا اين تنوع بايد از انرژي پردردسر هسته¬اي شروع شود و نه مثلاً از انرژي خورشيدي که ايران يکي از بهترين مناطق کره زمين براي استفاده از اين انرژي است؟
درخصوص "سرريزهاي فناورانه" که معلوم نيست نويسنده محترم و همفکرانشان چندسال فکر کرده¬اند تا چنين مقوله-اي را در نبود دلائل منطقي ابداع نمايند، بايد گفت اگر نويسنده محترم يک نمونه ارائه نمايند که از تکنولوژي سانتريفوژهاي هسته¬اي در جهت پيشرفت قطعه¬سازي خودرو استفاده کرده باشند، قابل بررسي خواهد بود.
اما در خصوص سرريز اين فناوري به کشاورزي، زيست فناوري و پزشکي نشان از بي اطلاعي نويسنده در اين مقوله دارد چرا که اتفاقاً مسير کاملاً عکس است يعني غني¬سازي از کاربردهاي کشاورزي، زيست فناوري، پزشکي با درصد غني¬سازي بسيارپايين شروع شده (سال¬ها ايران بدون هيچگونه حساسيت آفريني و مخالفت خارجي به آن ادامه مي-داد) و سپس به مراحل غني¬سازي بالاتر مي¬رسد.
نويسنده محترم يا نمي¬دانند يا نمي¬خواهند به اين فکر کنند که غربيان نه بخاطر ترس از قدرت هسته¬اي ايران است که به مخالفت با آن مي¬پردازند بلکه بخاطر اين است که خود ما با ادعاي قدرتي نداشته بهترين بهانه را براي اعمال سياست¬هاي کلان آنها در سطح بين¬المللي به آنها داده¬ايم.
اين که فرموده¬اند ترور دانشمندان هسته¬اي موجب "اثر پرچم" مي¬شود ضمن درود به تمام شهداي عزيز ازجمله شهداي هسته¬اي از نويسنده محترم تقاضا دارم ضمن قدم زدن در يک خيابان بصورت تصادفي از مردم سوال کنند که اسم فقط يک نفر از شهداي هسته¬اي را بگويند. آنوقت متوجه "اثر پرچم" خواهند شد.
در پاسخ به فراز پاياني نوشتار فوق مايلم اشاره کنم که اصولاً چرا بايد مسئله هسته¬اي را با واکنش بيگانگان تحليل کنيم. آيا نمي¬توان از طريق يک تحليل هزينه/فايده داخلي اين موضوع را بررسي کرد. تا کنون کسي به مردم اطلاع داده که چقدر هزينه انرژي اتمي شده و چند مگاوات برق از آن گرفته شده و به چه فناوري¬هاي ديگري سرريز داشته است؟ (2594687) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۷:۱۹:۰۲
ما در زمینه ی انرژی خورشیدی و باد هم فعالیت داریم ولی چرا باید همیشه از خودمون ضعف نشون بدیم و دیگران برای ما تعیین کنند که چی داشته باشیم و چی نداشته باشیم. سرریز فناوری نیز یک موضوع شناخته شده و جا افتاده در ادبیات مدیریت فناوری است
توجه بفرمایید که تا پیش از این طرف مقابل به کمتر از تعلیق کلیه ی فعالیتهای غنی سازی رضایت نمیداد. (2595048) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۱:۲۶:۴۱
چرا همیشه از رهبری مایه می زارید لطفا سعی کنید از خودتون مطلبی بیارین اینجوری بزرگترین جفا در حق رهبری است. پس شما چکار میکنین دقیقا منتظرین رهبری حرفی بزنه (2594698) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۱:۴۲:۳۰
این آقایان چرا شترمرغی موضع می گیرند یا زنگی زنگ باشند یا رومی روم ، از مواضعشان که کاملا مشخص است که روشنفکر غرب گرا هستند ، خوب غربی های که می گویند دانش فناوری هسته ای های تک است و دستیابی به های تک یعنی رقابت با کشورهای پیشرفته یعنی پیشرفت آنها میگند ما نمی خواهیم ایران پیشرفت کند اصل مساله را منکر میشوید میگید اصلا انرژی هسته ای پیشرفت نیست خیلی جای تعجب دارد یعنی شما از مردم عادی و از دانشجویان که به خوبی میفهمند پیشرفت است درکتان ضعیفت است مسلما نیست حداقل رک و پوس کنده به قول امام خمینی بگید ما نمی خواهیم آقا باشیم ما می خواهیم نوکر باشیم از آن طرف چطور شما با امریکا و اسراییل که با حضور ایران در سوریه و لبنان مخالفند هم عقیده و هم راه هستید. اگر صادق هستید صادق باشید نگید دلسوز ملتید بگید نوکر بیگانه ایم آخه سران فتنه آلت دست امریکا و اسراییل شدند امریکای ستمگر اموال این ملت را دزدیده و اونها را تحت فشار قرار داده بچه های این ملت را ترور کرده شما به جای موضع گیری در برابر امریکا و اسراییل در برابر ملت موضع می گیرید این ملت عزت می خواهد اگه شما دوست دارید ذلیل باشید باشید ولی ذلت را ترویج نکنید برخی آدم های بی اطلاع و خوش بار را فریب ندهید به خدا این کار شما خیانت به این ملت است. (2594705) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۱:۴۴:۱۳
از آخر : اولا عراق را آمریکا بعد از حمله باین کشور و سرنگونی صدام به ایران هدیه کرد وباعث دلخوری شدید عربستان از آمریکا شد.

ثانبا در خواست از دیگران که چه بگویند چه نگویند ببهانه امنیت ملی هم بوضوح مخالف اصل آزادی بیان و مشخصا قانون اساسیست و هم مانع تضارب آرا در موضوع هسته ایست که باعث میشود تصویر روشنتری از ابعاد گوناگون آن پیش روی ملت گذاشته شود.مردم باید بدانند هزینه وفایده هسته ای برای آنها چه بوده است.

متاسفانه جلوگیری از طرح نطرات مخالف با نظرات حکومتی حتی اگر بقول نویسنده مقرون بصرفه باشد پذیرش آنرا با تردید بیشتری مواجه میکند. (2594706) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۹:۳۶:۰۴
امریکا قصد هدیه کردن چیزی رو نداشت بلکه قصد بلعیدن منطقه رو داشت. ما با حرکات حساب شده ی مان او را به این روز انداختیم (2595665) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۲:۱۱:۰۶
من یک رفاه نسبی میخواهم. انرژی هسته ای و ارمانها بخش خوش نشین ها و دو اتیشه ها. (2594742) (alef-13)
 
سیامک
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۲:۴۴:۰۰
بحث هسته ای اولویت ما نیست.. ربطی هم به اسلام نداره (2594768) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۲:۴۶:۲۳
کلا بخشی از ایرانیها مردم جالبی هستند. از یکطرف میگویند نفت کشور را بدبخت کرده و باید آنرا کنار گذاشت و از طرف دیگر هم میگویند انرژی هسته ای بد است و باعث ایجاد تحریم و از آنطرف هم به سبب کمبود بارش, مشکل آب و انرژی هم داریم پس میشود این علما توضیح دهند که پس انرژی مورد نیاز برای زندگی شما منتقدان باید از کجا تامین شود ؟؟؟؟؟؟؟ اگر این نفت و گاز رو هم مجانی به شما بدهند و اینگونه اصراف کنید, پس نسلهای بعد چه لعن و نفرینی خواهند کرد, نسلی را که بخاطر منافع شخصی خودش و باج دادن به دشمنش, باعث ویرانی ایران اینده شد. منظور اینکه افرادی که به دنبال دهان دشمنه ظالم باشند, هیچوقت و هرگز پیشرفت نخواهند کرد و هر روز عقبگرد میکنند. میگویید از تولید داخلی حمایت کنید ولی وقتی از تولید داخل حمایت میشود متاسفانه برخی از تولیدکنندگان سواستفاده میکنند و کل صنعت ایران را با محصولات بی کیفیت زیر سوال میبرند یعنی دولت هرکاری میکنه به علت اینکه متاسفانه خیلی از خود ما مردم فقط به فکر منافع شخصی خودمان هستیم از اینکارهای دولت سواستفاده میکنیم و فقط اعتراض میکنیم بجای اینکه خودمان حل کننده مشکل باشیم, مشکلی بر مشکلات دیگر میافزاییم. (2594771) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۲:۵۹:۰۱
شرایط فعلی ما هنر احمدی نژاد است.خارج شدن از آن هنر دیگری می طلبد و ضمنا" بسیار سخت است. (2594786) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۳:۴۵:۰۳
برای هر چیز باید به اندازه ارزشش هزینه کرد. (2594859) (alef-13)
 
علی از اصفهان
۱۳۹۳-۱۰-۱۸ ۲۳:۴۸:۴۵
اگر طرفداران این دولت امثال شیرزادها باشند فقط خدا به دادمان برسد.ای کاش این افراد غیرت ملی را از دکتر اکبر اعتماد رئیس سازمان انرژی اتمی زمان طاغوت یاد می گرفتند. (2594865) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۰:۰۵:۲۵
احسن ، واقعا عالی گفتید حق نگهدارتان باد. (2594879) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۰۹:۵۶:۰۶
آقا این نیروگاه بوشهر چقدر خرجش شده؟ چقدر برق تولید می کنه؟ چند نیروگاه گازی می شد باهاش ساخت؟ این سوالات مخالف اسلامه؟ اگه یکی بپرسه با پول مملکتم چی کار کردید کافره؟ (2595150) (alef-17)
 
مسعود
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۳:۵۱
"""اگر واقعاً پیشرفتهای علمی و هسته ای ما ناچیز بوده است، نباید دلیلی برای این همه حساسیت طرف مقابل وجود داشته باشد و این صنعت میان تهی نیز پس از گذشت زمان باید صاحبان پر مدّعای خود را رسوا می کرد نه اینکه با تمام شدن سوخت بیست درصدِ رآکتور دانشگاه تهران، با تولید صفحه ی سوخت بیست درصد، جهان را شگفت زده کند."""
جالب است كه تمامي استدلالهاي ما در جهت مفيد بودن انرژي هستني تنها به دليل جهت گيري كشورهاي ديگر عليه ماست و خودمان نميتوانيم جداگانه دليلي بر مفيد بودن آن ارائه دهيم البته منظور نه مفيد بودن خود انرژي هسته اي ست كه به هر حال علميست كه مانند هر علم ديگري فايده هائي دارد بلكه منظور آنست كه آيا آنقدر مفيد هست كه ما تمامي منافعمان در كشور را فداي آن كنيم . به نظر ميرسد آنچه براي عده اي مفيد است همان سودي است كه پيراهن عثمان براي عده اي داشت. (2595195) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۰:۴۷:۱۲
ما که عقل کلیم و از همه جهان بهتر می فهمیم هنوز کشف نکرده ایم که به جای سوار شدن بر روی شاخ گاو و افتخار کاذب به صدر نشینی از شیر آن استفاده کنیم (2595199) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۱:۳۰:۲۱
بزرگترین اشتباه ما این بود اول مملکت رو نساختیم . اینکه طرف غربی داره زور میگه شکی توش نیست . ولی وقتی مردم تو فشارن چه گناهی دارن طرف وقتی گرسنه باشه میره هزار کار میکنه تا شکمشو سیر کنه تو از مردم انتظار داری چیکار کنن . ما باید کشور رو میساختیم . صندوق ذخیره رو پر میکردیم برای 10 سال . تولید داخلی رو بالا میبردیم خلاصه مردم تو رفاه بودن بعد هرکاری دوست داشتیم میکردیم نه با این وضعیت (2595245) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۱۱:۵۲:۳۳
کلمه غیرت رو بزارید جلوی چشمتون بعد با توجه به موضع خودتون در خصوص خودتون نظر بدید . (2595284) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۹ ۲۱:۰۱:۲۹
ای بابا اگر عقلتان کار می کند برای این وضعیت آشفته اقتصادی و این همه جوان بیکار فکری بکنید با شعار مملکت درست نمی شود (2595847) (alef-17)
 
۱۳۹۳-۱۰-۲۱ ۰۸:۵۵:۳۳
بنام خدا
مردم با این وضع آشفته اقتصادی و هزار یک مشکل دارند شما حرف از اراده می زنید شماها یا کاخ نشین هستید یا از کرات دیگر آمده اید و بین مردم زندگی نمی کنید. (2599252) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.