توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 386456
نسل مخوف داعش
تاریخ انتشار : دوشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۳۱
کارشناسان امور گروه‌های تروریستی معتقدند که افزایش نسبت کودکانی که دست به حملات انتحاری می‌زنند، نشانه‌ شکل‌گیری نسل جدید موسوم به اشبال الخلافه است که داعش چند سال پیش نوارهای ویدئویی از آنها در حال فراگیری فنون جنگی پخش کرده بود.

به گزارش تسنیم، واحد پیگیری و رصد کردن فتاوای تکفیری و دیدگاه‌های افراطی وابسته به موسسه فتوای مصر موسوم به دارالافتاء از افزایش جذب کودکان از سوی گروه تروریستی داعش و وادار کردن آنها به انجام عملیات انتحاری برای جبران شکست‌های پیاپی خود در سوریه و عراق پرده برداشته است.

این مرکز فاش کرد گروه تروریستی داعش به سبب آنکه شمار زیادی از اعضای خود را در عراق و سوریه از دست داده، به جذب کودکان و مجبور کردن آنها به انجام عملیات انتحاری روی آورده است.

بر اساس این گزارش، سرکردگان داعش رویکرد افزایش به‌کارگیری کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال یا آنچه را به زعم خود شیربچه‌های خلافت می‌خوانند، برای انجام عملیات انتحاری در پیش گرفته‌اند که نمونه آن ترکیه بود که مقامات این کشور عامل عملیات انتحاری را یک کودک معرفی کرده بودند به طوری که یکی از همین کودکان به کار گرفته شده، با بستن کمربند انفجاری،‌خود را در یک مراسم عروسی در شهر غازی عنتاب منفجر کرد.

اقدام انتحاری این کودک داعشی در ترکیه نشان می‌دهد که رویکرد جدید داعش ناشی از پیامدهای تغییر فوری شیوه‌های حملات این گروه تروریستی است که تا کنون هزاران نفر از تروریست‌هایش در عراق و سوریه به هلاکت رسیده‌اند و به همین سبب سرکردگان آن برای پر کردن خلاء ناشی از کمبود نیرو به جذب کودکان روی آورده‌اند.

مرکز مصری در گزارش خود آورده است داعش، افکار و ایدئولوژی‌های افراطی خود را به کودکان آن هم در سن بسیار پایین آموزش می‌دهد و در کنار آن، آنها را با شیوه‌های بسیار وحشیانه در کشتار آشنا می‌کند، سرکردگان داعشی، برای این کار، اعدام قربانیان خود را در مقابل چشم کودکان انجام می‌دهند و برای آنها نوارهای ویدئویی مخصوص اقدامات جنایتکارانه‌شان پخش می‌کنند و بازی‌هایی را در اختیار آنها قرار می‌دهند که مروج خشونت با استفاده از تسلیحات است که این مسئله بسیار نگران کننده است.

دارالافتاء‌مصر تصریح کرده است داعش، کوکان را وسیله‌ای برای تضمین وفاداری آنها به خود در درازمدت می‌داند به طوری که افکار تکفیری خونین خود را از دوران خردسالی به آنها آموزش می‌ دهد و کودکان به صید ارزشمند گروه‌های تروریستی افراطی تبدیل شده، زیرا به راحتی می‌توان مغزهای آنها را شستشو داد و داعشی‌ها می‌توانند عقاید انحرافی خود را هر طوری که می‌خواهند به آنها منتقل کنند.

این مرکز بر ضرورت هوشیاری در برابر خطرات به‌کارگیری کودکان از سوی گروه تروریستی داعش به عنوان خطری که آینده امت اسلام را تهدید می‌کند، تاکید کرده و خواستار دخالت برای آزادی کودکان از محیط‌های شده است که مورد سوء‌استفاده این گروه‌های تروریستی قرار می‌گیرند. این باید پس از آزادی از این محیط‌ها در فعالیت‌های متنوع با نظارت کادرهای آموزش‌دیده و متخصصان علم روانشناسی مشارکت داده شوند و نیز به کودکانی که از جهنم این گروه‌های تکفیری فرار می‌کنند، کمک کرد.

یگان اعدام ویژه در داعش/ پخش فیلم‌هایی از کودکان قاتل داعشی

گروه تروریستی داعش به تازگی نوار ویدئویی را در شبکه‌های ارتباط اجتماعی با هدف ایجاد رعب و وحشت در میان مردم پخش کرده است، در این نوار، کودکانی که داعشی‌ها به زور آنها را جذب خود کرده‌اند، پنج گروگان را به طرز هولناکی به قتل می‌رسانند. این کودکان با به تن کردن پوششی که سرکردگان داعشی‌شان در اختیارشان قرار داده‌اند، همگی سلاح کمری به دست گرفته و پشت سر پنج گروگانی که داعشی‌ها اسیر کرده‌اند، ایستاده و سپس با شلیک گلوله آنها را به قتل می‌رسانند. این کودکان داعشی، از کشورهای تونس، مصر، ترکیه، ازبکستان و انگلیس هستند.

یکی از کودکان که نام خود را ابوالبراء‌التونسی عنوان می‌کند، پیام تهدید‌آمیزی به زبان عربی خطاب به کسانی که آنها را ملحدان کُرد می‌خواند، بر زبان جاری می‌کند و چنین می‌گوید: جنگ با شما هنوز آغاز نشده و تمام شیاطین انس و جن هم نمی‌توانند به شما کمک کنند، گورهای خود را حفر کنید، کودکانتان را آماده کنید که سرنوشت این افراد(پنج گروگانی که به ضرب گلوله این کودکان کشته شدند) در انتظار شما  است. آنگاه همه این کودکان داعشی با سر دادن شعار الله اکبر، سلاح‌های خود را به سمت سرهای گروگان‌های دربند که لباس نارنجی‌رنگ پوشیده‌اند، نشانه می‌گیرند و با شلیک گلوله، آنها را می‌کُشند.

در یگان اعدام داعش، یک کودک 12 ساله با پوستی سفید و چشمانی آبی که داعش نامش را «ابوعبدالله البریطانی» گذاشته، قربانی خود را با شلیک گلوله به سرش اعدام می‌کند، این کودک داعشی به زبان‌های عربی و انگلیسی مسلط است.

داعش اسامی این پنج ذابح را ابواسحاق المصری، ابوعبدالله البریطانی، ابوالبراء التونسی، ابوفواد الترکی و ابویسف الازبکی گذاشته است، این کودکان هنگام شلیک به سرهای کردهای گروگان خود شعارهایی علیه اکراد سر می‌دهند.

گروه‌ تروریستی داعش در برهه  اخیر به استفاده گسترده از آنچه شیربچه‌های خلافت خوانده برای مقاصد تبلیغی و انجام حملات انتحاری روی آورده است که دلیل آن همان طور که ذکر شد، شکست‌های پیاپی و تلفات سنگین در عراق و سوریه بوده است.

نسل جدید ذبح‌کنندگان

در حالی که گروه تروریستی داعش با توجه به بازگشت حدود 30 درصد از تروریست‌های خارجی‌اش از عراق و سوریه روبرو شده، نگرانی‌ها درباره نسل‌های آتی داعشی به ویژه کودکانی که سرکردگان این گروه، آنها را آموزش داده و به شستشوی مغزی آنها با  افکار و عقاید انحرافی و افراطی خود می‌پردازند تا نسل جدیدی از قاتلان و ذبح‌کنندگان به وجود آورند.

کارشناسان امور گروه‌های تروریستی هشدار می‌دهند که بسیاری از این کودکان که در معرض شستشوی مغزی و جلسات فشرده برای آموزش عقاید انحرافی و افراطی داعشی‌ها قرار دارند، در آینده به جاسوس‌ها یا انتحاری‌ها یا ذبح کنندگان تبدیل می‌شوند. این کارشناسان، زنگ خطر را درباره نسل آینده داعش چه داعش با ساختار معروف فعلی‌اش باقی بماند یا از بین برود، هشدار می‌دهند.

یک موسسه مطالعاتی انگلیس در این زمینه گزارش داده بود که داعش، هزاران کودک زیر 16 سال را طی ماه‌های نخست تشکیل خلافت ادعایی‌اش در دو سال پیش جذب کرده که حدود 50 نفر از این کودکان و در مجموع 800 تروریست داعش از کشور انگلیس هستند.بیش از 30 هزار خارجی به گروه تروریستی داعش پیوسته‌اند.

روزنامه گاردین اخیرا گزارش داده بود که داعش شاخه یا شعبه جدیدی با عنوان جوانان اسلام را دایر کرده است که این کودکان هر روز در دوره‌های فشرده حفظ عقاید و اصول انحرافی و افراطی و ضد اسلامی داعش شرکت می‌کنند و پیش بینی می‌شود که این افراد حداقل از نظر افکار افراطی به افراد سرسخت و امید سرکردگان داعش برای ادامه حیات این گروه تروریستی تکفیری تبدیل شوند.

داستان تربیت کودکان انتحاری در داعش تقریبا از دو سال پیش هنگام اشغال شهرها و روستاهای ایزیدی‌نشین در شمال عراق در سال 2014 میلادی آغاز شد که تروریست‌های تکفیری، این افراد را به زور و با تهدید سلاح وادار به پذیرش عقاید انحرافی و افراطی خود کرده و در پایگاه‌های خود به آموزش و شستشوی مغزی آنها پرداختند تا به عنوان جنگجویان آینده داعشی تبدیل شوند. بر اساس اطلاعات موجود، تعداد کودکان داعشی بین 500 تا 1500 نفر برآورد شده که این افراد در دوره‌های آموزشی شیوه‌های سربریدن(ذبح) و انجام عملیات انتحاری را فرا می‌گیرند.

رسانه‌های بین المللی گزارش داده بودند که گروه تروریستی داعش حداقل 400 کودک سوری را جذب کرده و آنها را در دوره‌های آموزشی فشرده به ویژه در الرقه اشغالی آموزش داده است.

کودکان انتحاری، نسل دوم داعش

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی، استراتژی گروه تروریستی داعش را مبتنی بر به‌کارگیری و جذب کودکان اعلام کرد که از نظر این روزنامه آمریکایی،نشان دهنده تاثیرگذاری این گروه بر نسل دوم اعضایش است.

این روزنامه همچون دیگر رسانه‌های غربی با هدف مخدوش کردن وجهه اسلام ناب محمدی،‌گروه تروریستی داعش را که هیچ بویی از انسانیت و اسلام نبرده، گروه دولت اسلامی توصیف می‌کند. به گزارش تسنیم، اخیرا دستگاه‌های امنیتی در شهر کرکوک، یک کودک داعشی را دستگیر کردند که کمربند انفجاری زیر لباس تیم فوتبال بارسلونا به خود بسته بود، در همان روز که این کودک دستگیر شد، یک کودک دیگر در یک عملیات انتحاری، خود را در مقابل مسجدی در کرکوک منفجر کرد که به کشته شدن 6 نفر منجر شد.

پیش از این دو حادثه، شهر غازی عنتاب ترکیه شاهد انفجاری بود که دست‌کم 50 کشته به جا گذاشت این در حالی که اطلاعاتی منتشر شد مبنی بر این‌که عامل انتحاری این انفجار هم یک کودک بوده است. در ماه مارس گذشته یک تروریست تقریبا 15 ساله دست به عملیات انتحاری در یک مسابقه ورزشی در شهرک اسکندریه در جنوب بغداد کرد که به کشته شدن دست‌کم 43 منجر شد که بیشتر قربانیان، کودک بودند.

نکته قابل توجه این است که گروه تروریستی داعش، هویت و عمر کودکان انتحاری و عملیات انتحاری آنها را افشا نمی‌کند."

حسن حسن نویسنده و پژوهشگر سوری می‌گوید انفجارهای انتحاری، نتایج سرمایه‌گذاری داعش بر روی کودکان است و نسل دوم داعش، ظهور کرده است.

گروه تروریستی داعش در ابتدای فعالیت در سوریه و عراق، فعالیت‌هایی را برای خانواده‌های اعضایش با کودکانشان برگزار می‌‌کرد که شامل مسابقات و بازی و رقابت‌هایی بود این در حالی بود که این گروه به ایجاد پایگاه‌های آموزشی و جذب نیرو در مناطقی که به اشغال خود در آورده بود، می‌پرداخت.

نویسنده کتاب داعش، درون ارتش تروریسم می‌گوید سیاست داعش مبتنی بر جذب خانواده‌ها و کودکانشان است به طوری که این گروه، کودکان را به این خاطر ترجیح می‌دهد که راحت می‌تواند ذهن آنها را شستشو دهد و هر طوری که بخواهد آنها را تربیت کند.

یکی از دلایلی که داعش را به سمت جذب کودکان سوق داده است، آسان بودن تحرک کودکان در مناطقی است که دیگران قادر نیستند به راحتی رفت و آمد کنند، به ویژه در عراق است.

سرحد قادر از فرماندهان پلیس کرکوک گفته است کودکان توان بیشتری برای نفوذ دارند، کودکی که اخیرا کمربند انفجاری به خود بسته بود، به مواد مخدر معتاد شده بود.

به گزارش تسنیم، نجم الدین کریم از مسئولان کرکوک هم می‌گوید چه کسی به کودکی که درصدد عملیات انتحاری است، مظنون می‌شود؟ متاسفانه، داعش به شستشوی مغزی این کودکان دست می‌زند.در مناطق تحت اشغال گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در عراق و سوریه، ده‌ها هزار کودک قادر به تحصیل نیستند که این عامل آنها را به محیط مناسبی برای جذب آنها از سوی تروریست‌ها تبدیل کرده است.

تحلیلگران بر ضرورت مقابله جدی با پدیده خطرناک کودکان داعشی تاکید می‌کنند و نادیده گرفتن آن را یک خطای بزرگ می‌دانند.

سوء استفاده از کودکان برای ارسال  سفیران مرگ

اگر چه ترکیه به تازگی شاهد پدیده کودکان انتحاری یا آنچه گروه تروریستی داعش از آنها به عنوان اشبال الخلافه(شیربچه‌های خلافت) یاد می‌کند، بوده است، با این حال نگاهی به عملیات انتحاری داعش در شهرهای عراق طی هفته‌های اخیر نشان دهنده کاهش یافتن سن عاملان انتحاری است که سن برخی از این تروریست‌ها به 13 سال هم می‌رسد.

بر اساس بیانیه‌هایی که گروه تروریستی داعش هر از چند گاهی اعلام می‌کند، کودکان داعشی طی روزهای بیست و یکم ژوئن تا بیست و یکم آگوست، حدود 18 عملیات انتحاری در عراق انجام داده‌اند، این عملیات‌ها را کودکان 14 تا 17 سال انجام داده‌اند که اکثر آنها عراقی بوده‌اند، چرا که میانگین انتحاری‌های عرب و غیر عرب در داعش کاهش یافته است.

نکته تکان‌دهنده درباره کودک داعشی دستگیر شده در کرکوک این بود که وی پیش از اجرای عملیات انتحاری به دام پلیس عراق افتاد، این کودک در حالی که به شدت گریه می‌کرد فریاد می‌زد خودم را منفجر خواهم کرد.

یک افسر در پلیس عراق در کرکوک به العربی الجدید گفته بود کودکی که اخیرا دستگیر شده بود، کمربند انفجاری به وزن حدود پنج کیلوگرم به خودبسته بود و پس از آنکه این کودک در حالی که آشفته و پریشان بود، داد و فریاد می‌زد، پلیس این مکان را تخلی کرد و با احتیاط به وی نزدیک شد و سپس دستانش را بست و شروع به خنثی کردن مواد انفجاری کرد.

این افسر می‌افزاید: اگر دادو فریاد این کودک انتحاری نبود، امکان کشف و دستگیری وی به سبب عمر و ظاهر فریبنده‌اش وجود نداشت،‌زیرا اگر داد نمی‌زد، این‌گونه به نظر می‌آمد که کودکی است که در حال فروش سبزی در بازار تره‌بار نزدیک است.

به گفته این افسر،‌برادر بزرگتر این کودک داعشی دستگیر شده که 16 ساله داشت، توانست خود را وارد همان مکان کند، منفجر کند.

پلیس عراق در استان کرکوک پس از پایان تحقیقات درباره حملات اخیر در این شهر گفته بود کودک داعشی انتحاری که دستگیر شده است، وابسته به آنچه اشبال الخلافه داعش خوانده می‌شود، بوده و حدود 13 سال دارد و قصد داشت خود را منفجر کند.

یکی از خونین‌ترین انفجارهای انتحاری که داعش آن را با استفاده از کودکان در عراق انجام داد،‌انفجار انتحاری بود که در پایان یک مسابقه فوتبال در شمال استان بابل و جنوب بغداد رخ داد که یک کودک داعشی خود را منفجر کرد که ده‌ها کشته و زخمی به جا گذاشت.

گروه تروریستی داعش اخیرا نوارهای ویدئویی از کودکان جذب شده در حال اعدام میدانی قربانیان چه در عراق یا سوریه یا دوره‌‌های آموزشی کودکان داعشی را منتشر کرده است.

مرحله پساداعش چندان هم بی‌خطر نیست

یک منبع امنیتی عراقی گفته است نوارهایی که اخیرا داعش درباره انتحاری‌ها پخش کرده یک مسئله جدید و متفاوت از سال‌های قبل را نشان می‌دهد،‌این‌که اغلب انتحاری‌ها، عراقی و کم سن و سال هستند و نام آنها را الانصار یا الانصاری گذاشته است، سن برخی کودکان داعشی که توانستند خود را منفجر کنند، از 11 و 12 سال فراتر نمی‌رفت، بنابراین می‌توان گفت ما در مقابل یک مرحله وحشتناک جدید قرار داریم و تلاش‌های اطلاعاتی،‌امنیتی، سیاسی،‌نظامی و اجتماعی برای به شکست کشاندن آن باید افزایش یابد.

جمال الخالصی یکی از افسران اداره اطلاعات وزارت دفاع عراق گفته است نسل جدید داعش پس از آنکه داعش،‌کودکان 10 ساله را به خدمت گرفته، در حال شکل گرفتن است، کودکانی که در معرض شستشوی مغزی قرار گرفته‌اند.

 

الخالصی می‌گوید ماموریت دشوارتر از آن است که تصور کنیم، داعش گروه آسانی نیست و مرحله آتی که مرحله پساداعش توصیف شده، هرگز آسان‌تر از مرحله فعلی از نظر امنیتی نخواهد بود، مرحله آتی مرحله جنگ خیابانی و هسته‌هایی خواهیم بود که حمله می‌کنند و مخفی می‌شوند به همین سبب مقابله با این هسته‌ها مستلزم همکاری ساکنان مناطق است.

دلایل روی آوردن داعش به استفاده از کودکان

کارشناسان امور گروه‌های تروریستی و افراطی معتقدند که افزایش نسبت کودکانی که دست به حملات انتحاری می‌زنند، نشانه‌ شکل‌گیری نسل جدید موسوم به اشبال الخلافه است که داعش چند سال پیش نوارهای ویدئویی از آنها پخش کرده است که در حال فراگیری فنون مختلف جنگی هستند. البته کارشناسان دیگری هم بر این باورند که روی آوردن داعش به استفاده از کودکان نشانه ضعف و کاهش مخزن انتحاری‌های این گروه و کاهش ماشین جذب نیرو است، که در این زمینه سازمان‌های اطلاعاتی به  عوامل دیگری از جمله کاهش تمایل برای پیوستن به داعش نسبت به گذشته اشاره می‌کنند، البته برخی مدعی موفقیت مقامات ترکیه در کنترل مرزهایشان با سوریه و جلوگیری از نفوذ تروریست‌ها به این کشور هستند.

محمد وادی کارشناس امور گروه‌های تروریستی در عراق به عواملی اشاره می‌کند که به گروه تروریستی داعش در جذب افراد کمک کرده است. به گفته وی، افراط‌گرایی و تمایل به خودکشی و کشتن دیگران از جمله این عوامل است.

محمد الموسوی از نمایندگان پارلمان عراق گفته بود استفاده داعش از کودکان کم سن و سال برای انجام عملیات انتحاری بسیار نگران کننده است، چرا که نیروهای امنیتی در ایست‌های بازرسی و عبور چندان توجهی به کودکان نمی‌کنند، زیرا تصور نمی‌کنند که آنها دست به عملیات انتحاری بزنند. به گفته وی، داعش برخی از کودکان را وادار به بستن کمربند  انفجاری کرده و سپس آنها را از راه دور منفجر می‌کند و برخی کودکان هم با مواد مخدر و برخی هم با شستشوی مغزی کامل، آماده عملیات  انتحاری می‌شوند. گروه‌های تروریستی همچون داعش تنها به پرورش کودکان انتحاری اکتفا نمی‌کنند، بلکه آنها را هنگام رویارویی با نیروهای امنیتی در عراق و یا سوریه به عنوان سپرانسانی مورد استفاده قرار می‌دهند.

به هر حال روی آوردن گروه تروریستی داعش به کودکان برای انجام عملیات تروریستی و پیشبرد طرح‌ها و اهداف خطرناک این گروه بی‌رحم پس از شستشوی مغزی کامل آنها، نسلی‌ خطرناک‌تر از مربیان تروریستی آنها را شکل می‌دهد و نادیده گرفتن این پدیده خطرناک و شوم، پیامدهای غیر قابل پیش ‌بینی به دنبال خواهد داشت. شبکه تروریستی القاعده هم چند سال پیش، کودکانی را برای انجام عملیات انتحاری خود در عراق در اردوگاهی که نامش را پرنده‌های بهشت گذاشته بود،‌آموزش داده بود که اکنون گروه تروریستی داعش و جبهه تروریستی النصره به عنوان دو بازوی این شبکه به این اقدامات خطرناک ادامه می‌دهند.این پدیده به حدی خطرناک است که مقابله با آن تنها به سطح داخل عراق و یا سوریه خلاصه نمی‌شود بلکه به یک اقدام جدی و  اساسی در سطح بین المللی نیاز دارد.

 
کلمات کلیدی : داعش
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.