نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 301459
جزئیات بیکاری در ۲۳ رشته تحصیلی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۸
مطالعات جدید نشان می‌دهد رکورد بیکاری فارغ‌التحصیلان روستایی مربوط به رشته‎های حقوق، صنعت و فرآوری، محیط زیست،بازرگانی،علوم اداری و مهندسی است و در این رشته‌ها بیشترین مشکل ورود به بازارکار وجود دارد.

به گزارش مهر، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در حال حاضر مهمترین و جدی ترین مسئله در بازار کار کشور است. بیکاری جوانان تحصیل کرده امروز دیگر شهر و روستا ندارد و در تمامی بخش‌ها وجود دارد. شرایط امروز به گونه ای است که امکان کاریابی برای افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از تحصیل کرده‌های فنی و مهارتی به مراتب دشوارتر است.

همچنین کارجویانی که سطح تحصیلات پایین تری دارند نیز امکان بهتری برای ورود به بازار کار می یابند اما هرچه سطح تحصیلات جوانان به ویژه در رشته های علوم انسانی و نظری بالاتر باشد، متاسفانه امکان یافتن شغل برای آنها دشوارتر می شود. برخی جوانان برای فرار از این وضعیت مجبور می شوند در مشاغلی غیر از رشته های تحصیلی خود وارد شوند.

بیکارترین رشته‌های تحصیلی در روستاها کدامند؟


نتایج بررسی جدیدترین گزارش وزارت کار از وضعیت بیکاری فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی در روستاهای کشور نشان می‌دهد که بیشترین تعداد بیکاران فارغ التحصیل دانشگاهی در رشته های بازرگانی و امور اداری، علوم انسانی، مهندسی و حرفه های مهندسی به ترتیب با ۲۱.۳ درصد، ۱۵.۶ درصد و ۱۳.۹ درصد وجود دارند و این رشته ها بالاترین آمار بیکاری جوانان روستاهای کشور را دارند.

همچنین رشته های حقوق، صنعت و فرآوری و حفاظت محیط زیست نیز با ۳۶.۸ درصد، ۳۱.۴ درصد و ۳۰.۴ درصد؛ بالاترین آمار بیکاری را در بین جوانان تحصیل کرده روستایی کشور دارند. البته این وضعیت با اندکی تغییر در مورد جوانان ساکن در شهرها وجود دارد.

جزئیات بیکاری در ۲۳ رشته تحصیلی

در برخی رشته ها اوضاع بهتر است و جوانان تحصیل کرده در این بخش‌ها به مراتب آسان‌تر وارد بازار کار می شوند. میزان بیکاری در رشته‌های تحصیلی دامپزشکی، خدمات بهداشتی و تربیت معلم و علوم تربیتی به ترتیب ۴.۲ درصد، ۴.۵ درصد و ۹.۶ درصد است.

آنچه که گزارش بازار کار روستایی وزارت کار -براساس آمارهای سال ۹۲ - نشان می دهد اینکه نرخ مشارکت روستایی کشور اندکی بهتر از وضعیت فعالیت اقتصادی در شهرهای کشور است. در برخی از استان‌ها مانند اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی فعالیت بهتری در بین جمعیت روستایی وجود دارد.

۵۰ درصد اشتغال در روستاها کشاورزی است


در نقطه مقابل در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان اوضاع چندان خوب نیست و روستائیان تمایل و یا زمینه کمتری برای انجام فعالیت اقتصادی دارند. بیشترین نرخ اشتغال نیز مربوط به استان‌هایی مانند تهران، مرکزی و کرمان است و کمتری نیز مربوط به کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و لرستان است.

کشاورزی در روستاهای کشور ۵۰.۱ درصد کل اشتغال را ایجاد کرده و این وضعیت در مورد استان‌هایی مانند اردبیل، کرمان و کردستان بهتر است به نحوی که در این استان‌ها کشاورزی ۶۷.۳ درصد تا ۶۸.۷ درصد کل اشتغال را ایجاد کرده است.

با این وجود، مشاغل کشاورزی در استان تهران تنها ۱۰.۷ درصد، در یزد ۲۹.۳ درصد و در هرمزگان نیز ۳۳.۵ درصد اشتغال را ایجاد کرده و مابقی فعالیت های ساکنان در این مناطق از کشور در حوزه های صنعت و خدمات شکل می گیرد.
 
کلمات کلیدی : بیکاری+دانش‌آموختگان
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۱ ۱۵:۰۲:۰۴
در تمام رشته ها الان بیکار داریم مثلا در رشته پزشکی , پرستاری و کارشناسی های پزشکی(به جز دندانپزشکی) بیکاری بیداد میکنه الان من دوستم ... است ولی بدلیل اشباع شدید بازار مطب خصوصی در مشهد , مشغول اداره یک هایپر مارکت است , علتش هم این است که متاسفانه ظرفیت رشته های مختلف گروه پزشکی که بخش خدمات محسوب میشه شدیدا اشباعه و دوستم چون اصالتا مشهدی است و با سهمیه منطقه یک دانشگاه رفته حاضر نیست بره مناطق محروم کار کنه , حرفش هم منطقی است چون الان اکثر پزشکهای عمومی و متخصص مشهد از روستاها و مناطق محروم و با سهمیه و رانت مناطق محروم قبول شده و مدرک گرفته اند ولی بلافاصله پس از اخذ مدرک ولایت و روستا یا شهرستان خود را ترک کرده و وارد مشهد شده اند خوب اگر قرار است سهمیه منطقه سه و یا محروم در کنکور سراسری اعمال بشود ولی شخص سهمیه منطقه محروم پس از استفاده از رانت مربوطه به منطقه یک مهاجرت کند پس مناطق محروم همیشه بدون پزشک خواهد ماند باید کسانی که با رانت و سهمیه منطقه دو و سه مدرک وزارت بهداشت میگیرند اجازه صدور پروانه در منطقه یک ندهند چون منطق حکم میکنه. (3258487) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.