نظر منتشر شده
۲۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 234256
آخرین تحولات پرونده هسته ای ایران
بخش داخلی الف، 22 تیر 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۰
مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای گروه ۱+۵ برای رسیدن به توافقی جامع از ۱۱ تیر در وین آغاز شده و امروز وزرای خارجه آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان به این مذاکرات پیوسته اند.

به نظر می رسد اما هنوز اختلافاتی بین دو طرف باقی مانده است. امروز سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان، گفت: تقریباً در همه موضوعات مهم اختلاف وجود دارد و نتوانستیم در هیچ موضوعی اختلاف را کم کنیم؛ البته در بعضی از مسائل اختلافات کمتر شده و در بعضی از مسائل راه حل‌هایی ارائه شده است، و گزینه‌های مختلفی پیشنهاد شده و در خصوص این گزینه‌ها کار می‌کنیم.

عراقچی تأکید کرد: با این حال موضوعات اصلی کماکان مورد مذاکره است. وی خاطرنشان کرد: در مورد همه موضوعاتی که در دستور مذاکرات است، کماکان اختلاف وجود دارد، که درباره بعضی از این موضوعات گزینه‌هایی پیشنهاد شده و وجود دارد؛ ولی هنوز توافق نشده، و در بعضی از این موضوعات هنوز به گزینه‌هایی نرسیدیم که بررسی کنیم. امیدوار هستیم که بتوانیم این اختلافات را کم کنیم ولی اینکه آیا قطعا بتوانیم این کار را بکنیم یا نه، معلوم نیست.

این در حالی است که اطلاعات دریافتی «ایران هسته ای» از وین نشان دهنده آن است که تیم های ایران و ۱+۵ نگارش کلیات متن توافق جامع را به پایان برده اند. برخی منابع که «ایران هسته ای» با آنها گفت وگو کرده می گویند کلیات متن نوشته شده و اکنون دو طرف در حال نهایی کردن یک یک موضوعات مندرج در آن هستند. این منابع می گویند در این مرحله کار از موضوعاتی شروع شده که اتفاق نظر بیشتری درباره آنها وجود دارد.

موضوعاتی مانند ظرفیت غنی سازی، تاسیسات فردو، آب سنگین اراک، نحوه لغو تحریم ها و طول زمان گام نهایی هنوز حل و فصل نشده است. اصلی ترین شکاف میان دو طرف درباره مسئله غنی سازی رخ داده است که ایران اصرار دارد ظرفیت فعلی خود را حفظ کند و آن را در سال های آینده طبق یک توافق به تدریج تا اندازه ۱۹۰ هزار سو توسعه دهد، اما غربی ها عددی بین ۳-۱۰ هزار ماشین را مدنظر دارند.

این خواسته ایران مبتنی بر سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان کشوری و لشگری در چند روز پیش می باشد. رهبری در سخنان خود از خواسته های بیش از حد و غیر معقول گفته بود و این که«طرف مقابل به مرگ گرفته که به تب راضى بشوید».

خطوط قرمزی که بر آن ها تاکید شده بود عبارت است از ظرفیّت غنى‌سازى که ایران به ۱۹۰۰۰۰ سو احتیاج دارد. مسئله‌ى تحقیق و توسعه که قطعاً باید رعایت بشود؛ حفظ تشکیلاتى که دشمن قادر به تخریب آن نیست.
اگر چه رهبری خاطر نشان کرده بود که« به تیم مذاکره‌کننده‌مان اعتماد داریم. مطمئنّیم یقیناً آنها به دست‌اندازى به حقوق کشور و حقوق ملّت و کرامت ملّت راضى نخواهند شد و اجازه نخواهند داد که چنین کارى انجام بگیرد.»

این در حالی است که باراک اوباما در مقاله ای اختصاصی برای روزنامه صهیونیستی هاآرتص که روز سه شنبه ۸ جولای منتشر شده، برنامه هسته ای ایران را یکی از بزرگترین تهدیدها برای «امنیت جهانی و منطقه ای» خواند. اوباما در ادامه نوشته بود که ما مصمم هستیم که ایران را از رسیدن به سلاح هسته ای بازداریم و برای رسیدن به این هدف همه گزینه ها را روی میز حفظ خواهیم کرد. این مقاله در حالی منتشر شده است که ایران و ۱+۵ در میانه مذاکراتی طولانی و دشوار با هدف رسیدن به یک توافق جامع قرار دارند.

در کل به نظر می رسد تاکید همیشگی بر اینکه تحریم ها ایران را پای میز مذاکره کشانده، مقامات آمریکایی را به این باور رسانده که ایران حتما به خواسته های آن ها تن خواهد داد و از خطوط قرمز خود عقب نشینی خواهد کرد.

چنان چه چند وقت پیش رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق آمریکا، عنوان کرده بود: وقتی ایران دید دسترسی‌اش به اقتصاد جهانی قطع شد، تصمیم می‌گیرد محاسباتش را عوض کند یا ریچارد هاس، رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی ایالات‌متحده، که در خصوص ماهیت تحریم‌ها گفته بود: افزایش فشار اقتصادی ایرانی‌ها را به این نتیجه خواهد رساند که هزینه‌ی راهی که اکنون در پیش گرفته‌اند بسیار زیاد است و بنابراین منطقی است که تغییر رفتار دهند.

در نهایت اینکه اگر چه به نظر می رسد دو طرف عقیده دارند تمدید مذاکرات ممکن است اصل روند را به خطر بیندازد اما با توجه به اینکه کشورهای غربی بر محدودیت جدی ایران تاکید دارند چندان نمی توان امیدی به دست یافتن به توافق داشت مگر این کشورهای غربی رویه زیاده طلبانه خود را در این چند روز تغییر دهند.
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۹:۵۷:۲۱
برای دفاع از حق هسته‌ای تا آخرین لحظه ایستاده‌ایم، چه توافق صورت بگیرد چه نگیرد. تمام این تحریم‌ها به خاطر به تاراج بردن منافع ملی ماست. ولی ما هرگز اجازه نمی‌دهیم دست دشمنان ذره‌ای به منافع کشورمان برسد. اجازه نمی‌دهیم خون شهدای هسته‌ای کشورمان پایمال شود. (2253036) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۷:۴۴:۳۷
زیاد تند نرو جیگر. بزرگترین سرمایه ما ملت ایران همدلی و همبستگی است. آن هم در بین مسوولانمان. هسته ای شاید برای بیست سی سال دیگر جوابگوی نیازهایمان باشد. کما اینکه خیلی از کشورها با توجه به هزینه بالا و خطرات زیاد ان را کنار گذاشته اند. ولی همدلی برای تا ابد باید باشد. (2253543) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۴۸:۵۸
دوست عزیز دوره این حرفها تموم شده
باید با دنیا تعامل داشت
با شعار و داد و بیداد که کاری درست نمیشه هیچ فشار روی مردم بیشتر هم میشه (2253795) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۰۱:۴۰:۴۴
نگران نظرات نباش به شدت باهات موافقم (2255360) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۱۹:۵۸:۱۶
واقعیت این است که لابی صهیونیسم نبض کنگره آمریکا را در اختیار گرفته و اعضای دولت آمریکا نیز کاره‌ای نیستند در نتیجه آقای اوباما اگرچه به ظاهر رئیس‌جمهور آمریکا می‌باشد ولی حتی اگر بخواهد هم توان تصمیم‌گیری در مورد حل مسائل پرونده هسته‌ای ایران را ندارد. (2253039) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۵۱:۲۱
ماشاالله چه اطلاعات دست اولی دارین
خود مردم آمریکا چنین عقیده ای ندارن ولی شما خیلی آگاه هستین
راستش رو بگو تو کاخ سفید آشنا داری? پسر خاله ای دختر عمه ای (2253804) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۰۰:۲۸
آیا دستگاه دیپلماسی به هر دو جزء عبارت «نرمش قهرمانانه» ملتزم است یا فقط بخش اول یعنی «نرمش» را در پیش گرفته است؟ (2253043) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۴۶:۲۶
برادر رییس جمهور ( حسین فریدون) آنجا چه کار می کند؟

ایشان چه تجربه و دانشی از علم دیپلماسی دارند که در پشت میز مذاکرات نشسته اند؟ (2253116) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۴:۳۶:۳۷
ایشون به دلیل اینکه از کار کشته های وزارت اطلاعات هستند باید اونجا باشند . (2253484) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۹:۰۰:۲۶
وزارت اطلاعات اونجا چه نقشی داره؟ (2253675) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۰:۳۰:۵۵
کار اطلاعاتی در وزارت خانه چه ربطی دارد به دیپلماسی بین المللی؟
اصلا" ایشان زبان انگلیسی بلدند؟ متوجه می شوند که طرفین چه می گویند؟ (2253915) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۳۸:۵۱
ایشان نگاه می کنند ببینند کم و کسری نباشد. فقط معلوم نیست چرا نشسته اند. (2253617) (alef-10)
 
شاهين
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۰:۵۶:۴۲
ظريف جان اميدمون بعد از خدا خودتي تمومش كني ايشالا دسته پر برگردي ممنون (2253126) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۴-۲۲ ۲۱:۱۴:۲۲
به خاطر منابع عظیم نفت و گازی که در منطقه خاورمیانه وجود دارد دول غربی فقط در صورت عدم وجود ثبات و قدرت و استقلال در کشورهای واقع در این حوزه می توانند به غارت این منابع بپردازند.

بنابراین هدف رفع تحریمها نیست. هدف به چالش کشیدن امنیت و ثبات یک کشور با استفاده از اهرم تحریم است . (2253138) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۷:۵۳:۳۴
آره دوست من شما درست میگی ولی آیا کشورهایی مثل امارات ،قطر ، ترکیه و ...
در این محدوده نیستند ؟
خلاصه اگر سیاست مناسبی انتخاب کنیم ما هم میتوانیم براحتی در این حوزه به ثبات و پیشرفت برسیم. (2253548) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۴:۳۵:۳۱
این همه موشک ساختیم و اورانیوم غنی کردیم اینها می خواهند دو دستی بدهند به این کافرها . (2253483) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۰۳:۲۳
عزیز من اینهمه بیماران ما درد و زجر کشیدند کشیدند بعضی از آنها از پیش ما رفتند،کافی نیست؟.
وبغیر از آن بدنیست کمی هم به به جوانان با مشکلات بزرگشان فکر کنیم.

حتی خود شما از این تحریمها و گرانی و تورم حساب کنید ببینید چقدر زیان دید .البته شاید هم جز ثروتمندان باشید و کلی هم ..... (2253557) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۰۶:۴۸
فکرش رو بکن ... به نظرم همین الان بهشون اعلام جنگ کنیم. اصلا بهشون بدون اعلام جنگ حمله کنیم. یا نظرت چیه ظریف حمله انتحاری کنه بهشون؟ (2253563) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۷:۴۸:۳۴
احسنت به آقای ظریف.

به ایشان به عنوان یک ایرانی افتخار میکنم مردی خردمند ،باهوش و باسیاست.

بیایید خودمان را چند لحظه جای ایشان بگداریم و ببینیم آیا صحبت جلوی چند سیاستمدار بزرگ جهان کار راحتی است؟

ایکاش تعداد بیشتری از این دست سیاستمدار داشتیم. (2253544) (alef-13)
 
سادات
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۰۸:۳۲:۴۱
مامردم ایران باید ضمن پشتبانی ازنمایندگان ایران ودعا کردن انها باید بدانند این هیئت با ید دست پر برگردنند وچنانچه میخواهند حق وحقوق ایرانی ها حتی یک در صد ازبین ببر ند با ید فور ی جلسات را تر ک وادامه راه باسرعت صد درصد وانشاالله دررابطه باتحریم راه دیگری در پیش گرفته بیاری خدا و خون شهدا (2253606) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۱:۰۶:۲۳
بايدبه ظريف اختيار ويژه داد تا هر گونه كه امكان پذير باشد پرونده را ختم به خير كند خلاصه دست خالي بر نگردد. (2253998) (alef-10)
 
بيژن خاوري
۱۳۹۳-۰۴-۲۳ ۱۱:۲۴:۲۵
صرفا حهت اطلاع مكرر
اين يك بازي سياسيست و هيچگاه منتج به نتيجه مطلوب براي طرفين نخواهد رسيد.
فلذا , در مبارزه بايد يكي شكست خورده و از مواضع خودش كوتاه بيايد
بنابراين كه هيچكدام بعلت وجود ديوار بي اعتمادي در ميان انان از مواضع خود تا ابد الدهر عقب نشيني نخواهند كرد , اين بازي ها نيز نوعي وقت كشيست براي دستيابي به فرصتي مناسب براي امريكا و اياديش , و از طرف ايران نيز مهار تورم تاشي از تشديد تحريمه و احتملا با توقف محدود در لغو برخي تحريمها و ايجاد بازار سرمايه گذاري براي خارجيان و احتملا دست يابي به ادوات و جنگ افزارهاي جديد.
بهر حال هر اتفاقي كه بيفتد مطمئنا از ان نمد كلاهي براي ملت ايران دوخته نميشود كه هيچ , كلاه گشادي نيز بر سرشان با اين ازمون و خطاها خواهد رفت . (2254040) (alef-10)
 
دکتر مرتضی اباسهل
۱۳۹۳-۰۴-۲۴ ۰۰:۴۰:۵۶
راه موفقیت اینست که طرف مقابل بذاند ا گروه مذاکره کننده ایرانی اهل شفافیت است و دور از چشم ملت ایران کاری نمیکند و توافقی را امضا نمیکند. پس دقیقه به دقیقه مذاکرات را باید با ملت در میان بگذارد بدون لاپوشانی و بدون مخفی کاری و بدون سیاسی بازی. باید ملت را صاحب کار و صاحب اختیار دانست. و باید با ملت
رو راست بود. اگر تحریم ها واقعا فشار آورده است باید صراحتا اعلام کرد. با ملت شفاف باید بود. اگر تحریم ها واقعا ورق پاره بوده باید اصرار کرد که چیزی نیست مگر ورق پاره و اگر فشار آورده باید گفت اشتباه کردیم و ورق پاره نبوده. اگر لازم است ملت به شدت و به هر قیمت مقاومت کنند باید در خواست کرد مقاومت کنند. حتی اگر لازم است به شدت عقب نشینی کنیم باید به ملت اعلام کرد لازم است با عقب نشینی موافقت کنند. کلید کار این جا است که طرف مذاکره بداند و آگاه گردد که با سه - چهار نفر نیست که دارد مذاکره میکند و باید بداند که در همه حال طرف مذاکره 75 میلیون نفر دیندار وطن پرست معقول هستند. نه کمتر و نه بیشتر. کلید برد این بازی سوپر شفافیت است و نه مخفی کاری حد اکثری. از "الف" عزیز تقاضا دارم منتشر بفرمایند تا ثبت گردد بعنوان سند ی در تاریخ. (2255329) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.