توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 420150
راه جدید اسرائیل برای عادی سازی روابط با جوانان عرب
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۴۴
اطلاعاتی که از داخل اسرائیل درز کرده است نشان می‌دهد این رژیم در چارچوب عادی سازی روابط با کشورهای عربی، سخت در تلاش برای جذب جوانان است و برای تحقق این هدف به صفحات اجتماعی از جمله فیسبوک متوسل شده است.

به گزارش تسنیم به نقل از العهد، اطلاعاتی که از داخل اسرائیل درز کرده است نشان می دهد، این رژیم در چارچوب تحقق عادی سازی روابط سخت در تلاش برای جذب جوانان کشورهای عربی است و در این راه به صفحات اجتماعی از جمله فیسبوک متوسل شده است.

اسرائیل اکنون در نظر دارد جذب جوانان عرب را به یکی از اشکال عادی سازی روابط با کشورهای عربی تبدیل کند و به این هدف اهمیت زیادی می دهد و در همین ارتباط یک سایت اسرائیلی عرب زبان گزارشی را که روزنامه هداس هروش تهیه کرده بود، منتشر کرده و در آن به تشریح تلاش های وزارت خارجه اسرائیل برای برقراری ارتباط و تماس با جوانان عرب پرداخت.

مسئولیت اداره دیپلماسی دیجیتال وزارت خارجه اسرائیل چیست؟

بنابر اعلام این سایت، تعدادی از کارمندان بخش دیبلوماسی دیجیتال در وزارت خارجه اسرائیل تلاش خود را بر چگونگی ارتباط با جوانان عرب در سراسر دنیا متمرکز کرده اند و اکنون حدود ده مسئول اسرائیلی سرگرم تهیه اطلاعیه و انتشار عکس و ترجمه کتاب و اطلاعیه ها از عبری به عربی هستند و پیام ها و پاسخ هایی را برای کاربران شبکه های اجتماعی ارسال می کنند.

روزنامه هداس هروش در گزارش خود آورده است، اصطلاع دیبلوماسی دیجیتال تقریبا یک اصطلاح جدید است و از تاسیس بخش جداگانه برای آن در وزارت خارجه فقط پنج سال می گذرد زیرا در آن زمانن وزارت خارجه متوجه شد که از این راه می تواند روی افکار عمومی تاثیر بگذارد.

این منبع به نقل از حسن کعبیه سخنگوی عرب زبان وزارت خارجه اسرائیل نوشت، ده سال پیش در وزارت خارجه اسرائیل در مصر فعالیت داشتم و در قاهره زندگی می کردم و با گشت و گذار در محل تجمع جوانان می دیدم که هر یک از آنان  با استفاده از تلفن های همراه وارد اینترنت می شوند و صفحات مختلف را مطالعه می کنند، در نتیجه متوجه شدم که این همان راه ارتباط با جوانان است.

همچنین یوناتان جانین، رئیس اداره دیپلماتیک دیجیتال در این ارتباط به زبان عربی گفت: 250 میلیون شهروند عرب در خاورمیانه زندگی می کنند که از این تعداد 145 میلیون نفر از اینترنت استفاده می کنند و 80 میلیون نفر نیز فیسبوک دارند در نتیجه اداره دیپلماسی دیجیتال در سال 2011 زمانی که متوجه شد فیسبوک بهترین راه برای ارتباط با جوانان عرب است، فعالیت خود را آغاز کرد و امروز این راه به بهترین شیوه برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی تبدیل شده است.

در گزارش روزنامه هداس هروش آمده است، تعداد کاربران صفحه «اسرائیل به عربی صحبت می کند» به مدیریت اداره دیپلماسی دیجیتال، بالغ بر 910 هزار نفر است که بیشتر آنان بین 18 تا 24 سال دارند و اغلب در مصر زندگی می کنند و سپس جوانان عراقی ، مغربی، اردنی و نیز فلسطینی هستند و در صفحات فیسبوک، در این خصوص نظر می دهند.

مخاطبان دیپلماسی دیجیتال چه کسانی هستند؟

همچنین بر اساس این گزارش تعداد کاربران صفحه تویتر وزارت خارجه اسرائیل بیش از 83 هزار نفر است که بیشتر آنان روزنامه نگاران و دیپلمات ها و نیز کسانی هستند که جهت دهی افکار عمومی را بر عهده دارند.

به گفته یوناتان جانین هنگامی که چنین افرادی در صفحات ما اظهار نظرهای خود را منعکس می کنند، می دانیم که پیام ما به تعداد بسیار زیادی از کاربران خواهد رسید.

در این گزارش آمده است که صفحات فیسبوک به نمایندگان وزارت خارجه امکان می دهد که به طور مستقیم با خوانندگان عرب ارتباط داشته باشند و از این راه تلاش می کنند وجهه اسرائیل را بهبود بخشند.

همچنین به گفته کعبیه، ده سال پیش هیچ ارتباطی با مردم  جهان عرب نداشتیم و نمی دانستیم در روزنامه های آنان چه نوشته می شود، اما اکنون جای تعجب است که با مردم ارتباط مستقیم داریم و دولت ها و رسانه ها را پشت سرگذشته ایم و به طور مستقیم به یک شهروند عرب رسیده ایم.

بر اساس گزارش روزنامه هداس هروش ، اداره دیپلماسی دیجیتال وزارت خارجه اسرائیل، اطلاعاتی اساسی در مورد اسرائیل از جمله تعداد جمیعت و تعداد مسلمانانی که در فلسطین اشغالی زندگی می کنند ارائه می دهد و به منظور معرفی گوشه ای از زندگی در اسرائیل فیلم های ویدئویی از خوانندگان اسرائیلی پخش می کند و در مورد مسائل حساس و جدی مانند دموکراسی در اسرائیل و تصمیمات کابینه توضیح می دهد.

تهیه کنندگان این گزارش اسرائیلی، معتقدند چالشی که اداره دیپلماسی دیجیتال با آن روبه رو است، موضوع ساده ای نیست زیرا کار آنان با کسانی است که با نفرت از اسرائیل بزرگ شده اند و در واقع در صفحه فیسبوک این اداره دشنام و ناسزاهای زیادی علیه آن دیده می شود با این وجود به بیشتر اظهار نظرها پاسخ می دهند و برای کاربران ممنوعیت ایجاد نمی کنند و یا اظهار نظر آنان را حذف و یا سانسور نمی کنند.

ارتباط با کاربران عرب از طریق فیسبوک

در این گزارش فاش شده است که حسن کعیبه شخصا در صفحه فیسبوک با کاربران عرب اتباط برقرار می کند و سپس آدرس پست الکترونیک آنان را دریافت کرده و از این طریق با آنان ارتباط را ادامه می دهد و در نهایت نیز تماس تلفنی برقرار می کند و هنگامی که متوجه می شود در جلب اعتماد روزنامه نگاران موفق شده است، آنان را برای سفر به سرزمین های اشغالی و دیدن آن از نزدیک دعوت می کند.

در تمام سفرهایی که کعبیه برای هیئت های عرب ترتیب می دهد  امکان استفاده از اینترنت فراهم است و هزینه های آن را به طور کامل اسرائیل پرداخت می کند و این هیئت ها می توانند از کنیست و یا موزه هولوکاست دیدن کنند.

بر اساس این گزارش تا کنون هیئت هایی از عراق، مصر، مغرب، اردن، تونس و حتی روزنامه نگارانی از کُردهای سوریه عازم سرزمین های اشغالی شده‌اند به اضافه اینکه هیئت هایی از جوانان عرب ساکن اروپا که بیشتر روزنامه نگار، دانشجو و یا وکیل هستند از فلسطین اشغالی دیدن کرده اند.
 
کلمات کلیدی : اسرائیل+اعراب+فیسبوک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.