توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 207968
از ایرنا تا بی بی سی
بخش تعاملی الف - عبادالله مهاجرانی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۴۱
... سال ۱۳۱۳ خورشیدی اولین خبرگزاری رسمی ایران با نام آژانس پارس تحت نظر وزارت خارجه وقت تشکیل و بعد از وقوع شکوهمندانه انقلاب اسلامی این آژانس خبری به نام خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر نام داد.

خبرگزاری که امروز بعنوان تنها خبرگزاری دولتی و رسمی شناخته می شود اما نوع اخبار و گزارش های آن حکایت از تشابه داشتن و تمایل با رسانه ای حزبی و سیاسی دارد.

تشابه و تقارنی که در برخی موارد آنقدر به زردی می گراید که ناخودآگاه بجای قلمداد کردن آن به عنوان تنها خبرگزاری رسمی ایران باید از آن به رسانه تمجید و تعریف گوی دولتمردان در صفحات مختلف خود خبرگزاری و روزنامه ها و سایت های وابسته به آن مانند شبکه ایران، روزنامه ایران، ایران دیلی و… یاد کرد.

متاسفانه این رویه غلط مسبوق به سابقه بوده و روند تبلیغاتی شدن آن برای دولت بویژه در دولت های وقت دوم خرداد و مهرورز به اوج خود رسید.

یکی از اصول مهم و اولیه خبری ارائه خبر بر اساس واقعیت به دور از منش و جهت گیری سیاسی است که حداقل انتظار از دولت روی کار آمده با شعار اعتدال رعایت رویه اعتدال در همین مقوله ها است.

سبک و سیاق در پیش گرفته شده توسط رسانه اصلی دولت اعتدال اما مؤید حرکت در مسیر تند متمایل به اصلاحات و حتی تمایل به سبک خاص روزنامه شرق یا بهتر بگوییم “غرب” و همگرایی با سایت هایی مانند “آفتاب نیوز” پیش می رود.

پیشروی که در بخش دولتی ها شاید بتوان از آن به نام چند قلوهای همسان و در بخش حامیان به ظاهر غیردولتی با عنوان ناهمسان و در مجموع همان تعبیر معروف «زنجیره ای ها» یاد کرد و نام برد.

حذف اخبار و حتی کلمات مربوط به فتنه ۸۸ و حماسه بزرگ و بیاد ماندنی ۹ دی و استفاده حداقلی از عناوین جایگزین مانند جریانات سال ۸۸ که از زبان مهمترین وزیر کابینه در ابتدای شروع کار دولت تیتر اول روزنامه ایران مردادماه امسال شد، استفاده از القاب و عناوین دولتمردان اصلاح طلب همچون نماینده سابق در مجلس ننگین و بدسابقه ششم و یا مدیر و مسئول وقت در دولت اصلاحات و افراد بد سابقه در احزاب منحله سیاسی، در پیش گرفتن نقدهای افراطی در پاسخگویی به منتقدان و حتی نمایندگان مردم در خانه ملت تنها بخشی از تغییرات اعمال شده و قابل مشاهده در یکصد روز ابتدایی دولت یازدهم است.

البته تغییرات در سایر رسانه ها و روزنامه های وابسته به دولت کمی بیشتر و خطرناکتر نیز بوده بگونه ای که مطابق خبر چندی قبل روزنامه جوان شخصی با نام عراقی از فعالان گروه منحط و ضد انقلاب ملی مذهبی مسئولیت روزنامه “خورشید” ارگان مطبوعاتی سازمان عریض و طویل تأمین اجتماعی را در اختیار گرفته است.

هر چند در دولت سابق روند به حاشیه رفتن ایرنا و تملق گویی دولتمردان در رسانه های وابسته زیادتر از حد و حدود معمول رواج یافت و به انحراف کشیده شد اما ادامه این روند در دولت تدبیر با شکل و شمایلی دیگر آن هم از نوع چشم بستن بر برخی اصول و آرمان ها و تلاش برای بازگشت رسانه ای وابستگان تفکر لیبرالی و دوم خردادی های درجه چندم با شیبی ملایم و در آینده نزدیک روبه افراط بار دیگر ایرنا و سایر رسانه های وابسته به دولت را فرا گرفته و خبر از همان روند غلط سابق می دهد.

استفاده از سیاست هویج و چماق نیز بخوبی در این رسانه ها و حتی بیان سیاسیون دولتی ملموس و محسوس است چرا که به نظر می رسد برداشت آنان از معنا و مفهوم اعتدال بعنوان نمونه تعریف و تمجید از رهبری و مواضع همواره اصولی ایشان و تاکید بر اراده دولت در همین مسیر است اما در میان مدیران میانی حکایت چیز دیگری است که نمونه آن تغییرات فوری و اتوبوسی مدیران سابق با داس اعتدال و از سوی دیگر تاکید بر خدمت بر اساس خواست ملت و رهبر معظم انقلاب عنوان می شود و در رسانه ها نیز آن زمان که رهبر معظم انقلاب را با عنوان مقام رهبری قید می کردند اضافه شدن کلمه معظم نیز سیاستی دروغین و ظاهرسازی فریبنده ای است که تنها شعارش را می دهند و در ادامه راه به چهارسالی مشابه دوران سیاه دوم خرداد و خانه ای مشابه “ذلت ششم” می اندیشند.

امری که در هشدارهای ابتدایی روزنامه کیهان در تلاش دوم خردادی ها و تصاحب وزارتخانه های فرهنگی و مرتبط با نسل جوان به خوبی گوشزد می شد و واکنش رییس دولت را در یکی از نشست ها با نمایندگان ملت نیز به دنبال داشت.

هر چند همه تلاش دولت برای معرفی خود بعنوان دولتی معتدل بکار گرفته شده اما همه ابزار و امکانات رسانه ای وابسته به دولت و حتی روزنامه به ظاهر غیردولتی فرهیختگان در تعریف و تمجید از شخصیت هایی مانند اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی به کار بسته شده و آب و رنگ شعارهای دروغینشان هم ایجاد تفاهم و همدلی همگانی است که البته ثمره ای برای هاشمی بصورت روزانه در صفحه ۱۲ این نشریه داشته است.

تفاهم و همدلی که حداقل تا زمان عذرخواهی دست اندرکاران برانداز نظام در فتنه آمریکایی سال ۸۸ با بکار بستن هزاران رسانه و روزنامه هم ناممکن است و تنها به بدبینی و به حاشیه رفتن اعتدال می انجامد.

این درست در زمانی است که رهبر انقلاب در بیشتر سخنرانی ها و دیدارهای خود در چند سال اخیر به اندازه ای خطر فتنه و عواقب سنگین آن و تشابه با مصر امروز را یادآوری کرده اند و برخی مقامات از جمله رئیس دستگاه قضا، دادستان کل کشور، فرمانده کل سپاه و برخی کارشناسان سیاسی دلسوز و با بصیرت نیز با تکرار آن اهمیت بصیرت افزایی و ابعاد وسیع و فراموش ناشدنی فتنه هایی همچون سال ۸۸ و تیرماه ۷۸ را متذکر می شوند.

ابعاد وسیع و فراموش نشدنی که علی الظاهر در میان اعتدالیون متمایل به ابتذالیون و رسانه هایشان نه تنها جایگاهی ندارد بلکه پله پله و به مرور برای هر چه کمرنگ شدن اهمیت آن بدون قبول تقصیرها و عذرخواهی از ملت بزرگ ایران و خانواده شهدای مظلوم آن دوران شوم دنبال می شود.

آخرین مورد از واکنش و عصبانیت این کوتوله های مدعی برادری و برابری اصلاح و اعتدال به پخش مستند روشنگرانه حرمت شکنان از بخش های مختلف خبری صدا وسیما و بازخوانی ابعاد و زوایای فتنه آمریکایی سال ۸۸ بود که بار دیگر کوس رسواییشان را نواخت و طنین بیداری امت حزب الله را به گوش جهانیان و استکبار ملعون رساند.

باید گفت چه خوب که حداقل صدا و سیما در دست دولت ها نیست که اگر بود شاید تنها تفاوت آن با بی بی سی در این روزها نحوه پوشش مجریان زن بود. تقابلی که این روزها سطوری را در روزنامه ایران و سایت ایرنا در هجمه به صدا و سیما در بخش های مختلف را به خود اختصاص داده و جای تقدیر از رسانه ملی است که اگر در بخش های دیگر مشکلات و مسائل زیادی دارد حداقل در رصد بصیرانه اخبار و رویدادهای سیاسی مدبرانه و تیزبینانه عمل کرده است.

برنامه صبح با خبر شبکه خبر یکی از این برنامه ها است که نام بردن از این برنامه و تقدیر از روشنگری های مردم دارانه اش در این متن خالی از لطف نیست.

مطمئن بوده و یقین دارم نگارش این سطور تلنگری به دولت و حامیان رسانه ایش نخواهد زد و سند این اطمینان تنها یک بازگشت به عقب و بررسی تنها یک رویداد از میان صدها رویداد در مجلس شورای اسلامی است.

سخنان دکتر زاکانی نماینده تهران در مخالفت با وزیر معرفی شده برای وزارت آموزش و پرورش در دولت تدبیر و رویه غلط نجفی در باب اصل تربیت اسلامی و حکومت بود که بلافاصله دستمزدش را از دست رئیس جمهور در اعطای پست معاونت دریافت کرد؛ آنجایی که به شوخی در پاسخ به اینکه چرا شما کاندیدای انتخابات نمی شوید گفته بود: «کسی باید رئیس جمهور شود که حکومت اسلامی را قبول داشته باشد»

و… تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
کلمات کلیدی : عبادالله مهاجرانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.