نظر منتشر شده
۱۰۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249962
درس هاي يك اتفاق؛ مرگ يك خواننده
دكتر فتح اله آقاسي زاده، 2 آذر 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۹
نمي شود اهل كند و كاو بود و قفل شدن تهران را در يك روز پائيزي دودآلود و غم انگيز، نديد!
مرگ مرتضي پاشايي، مي تواند يك خبر معمولي باشد.در ايران و جهان، در هر ثانيه، افراد بيشماري ميرند و افراد فراواني هم بدنيا مي آيند. طنز واقعه آنجاست كه همزمان كه نفس گرمي به سردي مي گرايد، صداي گرمي در گوشه اي از اين كرانه بي انتها، بر مي خيزد. يكي رخت نو مي پوشد، يكي هم در زير خروارها خاك، جاخوش مي كند... پس در چنين فضايي، مرگ يك نفر چون مرتضي پاشايي، مي تواند يك اتفاق معمولي تلقي شود.

بعلاوه مرتضي پاشايي يك خواننده يا موزيسيين نامدار نبود... او استاد موسقي هم نبود... او چهره ماندگار سال صداو سيماي جمهوري اسلامي ايران و خواننده محبوب اين رسانه فراگير -كه برخي آن را ملي مي خوانند- هم نبود... با اين حال، او با محبوبيت كم نظيري، بدرقه شد.
نويسنده اين يادداشت، ترجيح مي دهد با زاويه ديد متفاوتش، چند نكته از اين رخداد، استخراج نمايد. شايد بكارمان آيد:

۱- مي توان تنها و مستقل بود ولي چون رود جاري شد.
چهره هاي سياسي يا هنري بسياري را ديده ايم كه با اتصال به حكومت، دولت و يا هر صاحب منصب متنفذ و رانت داري، مشهور شدند، جايگاهي يافتند و بدون صلاحيت و استعداد ذاتي شان، گام هاي سترگ را به سرعت و آساني طي كردند. بذري پاشيدند و خرمني درو كردند!
همين موجب شده است كه بسياري از ماها، سخت نوميد شويم و تصور كنيم بدون اتصال به اين نردبان پر از فساد، نمي توان موفق شد و به جايي رسيد!... گاه اين تصور در ما، نهايي و نهاني شده است كه بدون رانت يا فسادهاي نهفته در رانت، نمي شود، بزرگ شد يا به منزل مقصود رسيد!
اما بنظر مي رسد كه مي توان تنها بود و بزرگ شد. تلويزيون ايران آن گاه پاشايي را ديد، كه او با تكيه به استعداد ذاتي خويش، ديده شد!
پس مي توان تنها بود و بزرگ شد!

۲- در جامعه آلوده به دستبوسي و پابوسي، مي شود دستي را نبوسيد و با پاي خويش، حركت كرد. مي شود مثل قطره اي، سنگلاخ رودخانه را پيمود و به جايي سرسبز رسيد. تلنگري است اينكه، بدانيم، مي شود بدون همه تملق ها و ستايش هاي جانبدارانه، خود را به مردم نشان داد.

۳- رسانه ما آگاه باشد كه با همه رانت سازي ها و باند بازي ها، تك ستاره هايي به اوج مي رسند كه قطعا نمي شود آنها را نديد.
همچنين، جوان ها نيز بدانند و اميدوار باشند كه اگر از رانتها بهره اي نبرده اند، همت و پشتكارشان، آنان را كافيست! پاشايي اولين و آخرين كسي نبود كه با پاي خويش، مسير را پيمود.

۴- در دنياي اينترنت و شبكه هاي اجتماعي، استعدادي پنهان نمي ماند. مرتضي همانند ديگر خوانندگان مردم پسندي كه گاه زيرزميني خوانده مي شوند، با وب خود را معرفي كرد... دنياي امروز، دنياي جديديست كه الزاما توسط صاحبان رسانه هاي ملي، اداره نمي شود!

۵- "خودمان باشيم".
برخي ها به هزار زار و زور، مي خواهند در جاي "ديگران" باشند. افراد بيشماري، عمري بدنبال آويزاني، تقليد و تقلب اند تا خودي بسازند. اين البته مسيري است كه در سپهر سياست و "مديريت به سبك ايراني"، بسيار موارد، جواب مي دهد... اين نيز مدلي است سودمند!
اما خوب است ما آدم هاي كوچك و معمولي چون مرتضي، اين را نيز بياموزيم كه مي شود خودمان باشيم. استعدادهايمان را كشف كنيم و آن بشويم كه مي توانيم بشويم!... آن كنيم كه مي خواهيم! و بدانيم هر كدام از ما، يك ياخته جداگانه و يگانه ايم! ... اگر خودمان باشيم، گم نمي شويم!
استعداد ما، ما را به مقصد مي رساند. نيازي نيست به حلقه اين يا آن آويزان شويم تا خودمان را بيابيم!
دوستي را مي شناسم كه اين روزها، تدبير و اميدش را در حلقه ها جستجو مي كند و آرزو دارد با آويزاني،‌ جايي بيابد. او به اتكاي"مديريت به سبك ايراني"، نوميدانه اين را، تنها راه ترقي آسان مي داند... كاش او نيز، هم اكنون، باور مي كرد كه اگر به حلقه استعداد و صلاحيت خودمان آويزان شويم، بهتر است... اگرچه دشوار است!

۶- يك وجه هنر آن است كه هنرمند"خودش" باشد. گاه برخي بر اين طبل مي كوبند كه هنرمند اسطوره است. بايد درد مردم را بازگو كند. براي مردم فيلم بسازد، براي مردم بنويسد...
اين البته از منظري درست است اما از منظري متفاوت تر، سخت گمراه كننده است... هنرمند بايد خودش باشد و دغدغه هايش!
اگر خودش باشد، مخاطبانش را مي يابد. لطفا به جامعه هنرمندان بگوييد لازم نيست مردمي باشند! آنها الگو و اسطوره نيستند. كافيست خودشان باشند.كافيست انساني باشند با خوديت خودشان!

۷- هنوز هم مي شود به زنده بودن قلب ها، اميدوار بود!
گاهي فكر مي كنيم، قلب ها سنگ شده اند و آدم ها چون شهرشان، آهن!
قيل و قال نان و اسكناس، همه را مغلوب خود كرده است... گاه فكر مي كنيم يادمان رفته كه ما نيز قلبي داريم و در جستجوي لحظه اي تنهايي و خاطره ايم!
اما گويي هنوز هم نبض دست مان و ضربان قلب مان، مي زند و ما، آنها كه قلب هايمان را به تاب و تب مي اندازند، را فراموش نمي كنيم!... آنها كه در خلوت ما مي آيند و براي ما خاطره مي سازند!

۸-سخت است درك درستي فهم مردان سياست ومديريت سياسي ما. آنها كه دستورالعمل هاي عجيب و غريب مي دهند و اجراء مي كنند!
كاش يكي توجه كند بدين خصيصه و به اين پرسش پاسخ دهد كه چه اصراري است به شكلي غريب، همه را مومن به خدا و اهل بيت نشان دهيم! ...
البته كه ما ايراني ها به هر دليل، چون خيلي از جهانيان خداباوريم وچون مردماني ديگر، ديني مخصوص خود داريم بنام شيعه. فرزندانمان هم، با نام حسين و علي، و با روضه و نوا و نوحه محرم، بزرگ مي شوند...
اما چه اصراري است بر دو قطبي سازي هاي بي مورد؟!
كاش صاحبان قدرت، و فضاسازان، اندكي بهتر انديشه كنند!
و راستي مگر "انسان درست بودن" كافي نيست؟!

۹- به تبع اصرار برخي تريبون داران داخلي، برخي تريبون داران خارجي خواسته اند القاء كنند كه هنرمندان محبوب ايراني، سخت با حكومت- كه اكنون به راستي و درستي آن،كاري نداريم-، ستيزه دارند و مردم نيز براي همين، بدانها دل بسته بوده اند!
شايد هنرمنداني هم باشند كه چون بقيه مردم، گرايش هاي فكري و درك و فهم خاص خويش از سياست داشته باشند اما كاش يكي، تريبون داران خارجي را، از توهم درآورد كه حداقل مرتضي پاشايي در پي سياست نبود!
او جواني معمولي بود كه راه خويش را در موسيقي يافته بود و آن اندازه هم درس سياست، نخوانده بود!
او نه فراخواني براي جنبش سبز داده بود و نه بيانيه اي در حمايت از محمود و حسن!
حداقل اينكه رفتار مشهودي از او، در اين عرصه ديده نشد كه تاثيرگذار باشد. او سهمي در حركت سياسي مردم نداشت!
او مي خواست سبك خويش را در خوانندگي و موسيقي پي بگيرد و آوازش را بخواند!
راز محبوبيت او سبك انحصاري، صداي شيشه اي و حزن تنهايي جوانهاي امروز بود كه خود را در آن صدا مي ديدند... و اين چندان ربطي به سياست و حكومت ندارد!
اگرچه گاه اين دو قطبي سازي هاي ماهيگيران، چندان هم براي مردمان جهان سوم، بي تاثير نيست!

۱۰- آنها كه ادعا مي كنند نبض مردم در دست شان است و ادعا دارند در پي مهندسي افكار عمومي اند، يادشان باشد علاوه بر سبك زندگي، نوع علائق گروهي پرشمار از مردم، بشدت تغيير كرده است و اين نه تنها در تولد و عروسي كه در مرگ هم ديده مي شود... بدانيم كه سبك عزاداري مردم هم عوض شده است و گروهي از مردم، چندان تمايلي به مدل مرسوم سوگواري ندارند!
سهم بازيگران عرصه عزاداري هاي سنتي و صاحبان تريبون ها؛ در اين تغيير ذائقه، كم نيست!
بعلاوه مهندسان جامعه و طراحان فضا بدانند، مردم آن مي كنند كه مي خواهند و اين مستقل از خواست صاحبان و مالكان است. قدرت مردم، گاه غيرقابل پيش بيني است. وقايع، جلوه گاه خواست عمومي اكثريت مردم خاموش است!
 
امين
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۱۵:۴۰
احسنت و مرحبا به ريز بيني نويسنده ... (2503954) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۲:۴۸:۳۵
بابا ما مردم ایران آدمای جوگیری هستیم و بس. (2504462) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۵:۵۶:۴۸
تو رو خدا این شعارهای بی محتوا رو مثل طوطی تکرار نکنید . بر چه مبنای علمی جو گیر بودن ایرانی رو در مقایسه با بقیه ملت ها تشخیص دادی ؟
اتفاقا" برای اولین بار یم تحلیل درست و منطقی در باره تجلیل مردم از مرحوم پاشایی خواندم . آفرین !! (2505982) (alef-10)
 
نجابت
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۴:۰۹:۲۶
چرا بعضی اصرار دارند دین و مذهب اکثریت مردم را موروثی و از سر عادت جلوه دهند؟ این بنده خدا را من نمی شناسم ولی پدرش در روز تشییع جناره اش روضه حضرت علی اکبر خواند ، شما ایشان را از پدر و مادرش هم بهتر می شناسید؟

کاش بعضی ها واقعیت ها را تنها با عینک تکثر گرای خودشان نگاه نمی کردند (2504668) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۱۹:۲۱
دمت گرم (2503959) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۲۱:۴۰
بسیار زیبا (2503963) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۲۶:۱۲
آنقدر فضای هنر هم مشوش و آلوده شده که حتی آثار ارزشی و با تکنیک هم از اتهام مصون نماندند.
یادمه وقتی کارگردان تازه کار فیلم شیار 143 این فیلم را روانه جشنواره فجر کرد، دبیر هیئت داوران، علی معلم، چگونه به این فیلم تاخت و سعی در اطلاق رانت هنری به آن کرد.

ولی دیدیم این فیلم در اقصی نقاط کشور چگونه درخشیده.

متاسفانه زمانی مسئولین متوجه ارزش هنرمندی می شوند که یا او خارج نشین شده و یا توسط مردم به اوج رسیده. (2503967) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۲۷:۱۷
پس زنده باد
کسانی که با شرافت زندگی میکنند. (2503968) (alef-13)
 
فرید
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۲۸:۱۱
صراحت لهجه نویسنده ستودنی است . آفرین (2503970) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۲۹:۰۰
حقیقت امر همین است. (2503973) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۲۹:۱۳
این نوشته خودش نیاز به اسیب شناسی دارد چرا که دیدی بسیار بدبینانه و یک سویه دارد چرا که پر از کلماتی است مانند« اتصال به حكومت، جامعه آلوده به دستبوسي و پابوسي،رانت سازي ها و باند بازي ها، بدنبال آويزاني، تقليد و تقلب اند تا خودي بسازند و...» مسائل اجتماعی تک بعدی نیست و باید همه جانبه مورد ارزیابی قرار بگیرد. مسئله مرحوم پاشایی نیز از همین دست است. (2503974) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۴۲:۳۵
کاملا همه جانبه بررسی کزده اتفاقا (2504313) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۱۶:۵۶
چون با نظر شما همخوانی داشته همه جانبه بوده ولی اگر با نظر شما همخوانی نداشت آلوده به رانت و دستبوسی و پابوسی و ... بود... (2504819) (alef-10)
 
خلاق
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۳۲:۰۶
مقاله جالبی بود در حدی که می توانست به تحریر بیاید نکات و اعلام خطرها گفته شد ولی به نظر می رسد که مهندسی مسئولان در مورد مردم با مشکل مواجه شده و توده مردم در خواست هایی خارج از شرایط حاکم می خواهند . نباید این ها را بی دین و مشکل دار معرفی کنیم این ها جوانانی هستند بکه با هر روش خودشان را مطرح می کنند و صاحبان قدرت باید آنها را ببینند باید دیده شوند تا دیرنشده ؟ بهترین جوانان را داریم اگر دیده شوند /؟ (2503977) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۳۳:۱۷
فاعتبروا یا اولی الابصار (2503979) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۳۷:۲۳
الحق كه هنر مند واقعى را خود مردم انتخاب مكنند (2503987) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۳۹:۵۷
كاش يكي توجه كند بدين خصيصه و به اين پرسش پاسخ دهد كه چه اصراري است به شكلي غريب، همه را مومن به خدا و اهل بيت نشان دهيم! ...
اما چه اصراري است بر دو قطبي سازي هاي بي مورد؟!
كاش صاحبان قدرت، و فضاسازان، اندكي بهتر انديشه كنند!
و راستي مگر "انسان درست بودن" كافي نيست؟! (2503992) (alef-13)
 
شاهد
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۴:۴۱:۳۸
تا درست را چه چیزی معنی کنیم
اگر منظور از درست، یعنی کسی که فرامین خدا را انجام میدهد، البته که کافی است و این دقیقاً همان مومن به خدا و اهل بیت بودن است و چه خوب است که همه در راه ایمان به خدا و اهل بیت قدم بردارند (2504749) (alef-3)
 
ali
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۴۳:۰۳
چنین رخدادهایی نیاز به بررسی های بیشتر و کارشناسانه تر داره(در محبوبیت زنده یاد پاشایی شکی نیست، ولی محبوبتر از پاشایی هم رفتن و شاهد حضور بینظیر مردم بدین شکل نبودیم) باید دید نظر جامعه شناسان در این خصوص چیست ولی مطمعناً جامعه مستعد این است که با یک حادثه متحول شود ، اینو باید در نظر داشت. (2503997) (alef-13)
 
یک شهروند ایرانی
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۴۴:۵۴
با سلام و عرض ادب محضر همه مردم فهیم و اصیل ایران زمین.بنده یک محقق دینی هستم البته تحصیلاتم کاملا متفاوت است و فقط جهت اطلاع خودم و گاهی هم مقاله می نویسم. با توجه به کلام وحی باید مردم را با زبان خوش و مودبانه و از روی عقل به ارزشهای الهی و آسمانی دعوت کرد نه با زور و شلاق. مولا علی می فرماید مردم را با عملتان به خداوند عالم نزدیک کنید نه با کلامتان . متاسفانه جامعه ما شده حرف. در شادی و غم چند کارشناس را با هزینه دولت می برند کربلا و نجف و مکه و مشهد بعد برای مردم صحبت می کنند واقعا این باصطلاح کارشناسان با خود فکر نمی کنند که این مورد رضای خداوند مهربان هست که هرروز با هزینه دولت به مکه و نجف و کربلا و مشهد بروند. آیا هیچ برنامه شاد و مفیدتری نمی توان ساخت (2504000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۴۹:۱۳
ادبیات قشنگی داشتی ولی پر از نیش و کنایه و نوعی احساس عقبگرد یا عدم اعتقاد به ارزشهای جامعه شیعی هر جا هستی موفق باشی و لی اول به نظر من مدافع اسلام و تشیع و ارمانهای انقلاب باش سپس ادم های ان. (2504006) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۳:۴۵:۲۷
حرف حق تلخ است (2505804) (alef-10)
 
آشنا
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۵۰:۲۱
مرتضی پاشایی فقط مرتضی پاشایی بود همین ... مردم عاشق خودش بودند نه چیز دیگر (2504008) (alef-13)
 
سهیلا
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۸:۵۰:۲۸
خیلی زیبا نوشته بودید.عالی بود واقعیتی که اکثر قریب به اتفاق به آن اعتقاد داریم.خدایش بیامرزد و به خاواده اش صبر عنایت بفرماید.وقعا مرگ این جوان دردناک بود (2504010) (alef-13)
 
مهسا
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۰۲:۱۵
هرچند به بعضی از قسمت ها با دیدی بسیار خوشبینانه نگریسنه شده بود ولی لذت بردم ...ممنون (2504032) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۰۴:۲۴
آقای دکتر، با سلام
مقاله بسیار وزینی است اما یک سئوال ساده: اگر مرحوم پاشایی در قید حیات بودند و بالفرض هم قصد برگزرای کنسرتی داشتند؛ برخورد گروههای فشار (که از حاشیه امنی هم برخوردار هستند) با موسیقی بطور اعم و مرتضی پاشایی بطور اخص چگونه بود؟؟؟!!! (2504038) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۰۴:۵۸
فوق العاده بود (2504039) (alef-13)
 
یکی
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۱۰:۳۷
از الف ممنونم که به این موضوع پرداخته مرحوم پاشایی بدون دست و پا بوسی و سیاسی بازی و فقط با صدای خودش در دل مردم جا داشت و دارد البته این که مردم اینطوری او رو بدرقه کردند خیلی غیر منتظره نبود و هر کس که در دل مردم باشد مردم هم او را قلباً دوست خواهند داشت (2504053) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۱۴:۲۰
به نظر من سوال اصلی اینه که چه جوری در جامعه ای که خط قرمزها خیلی پر رنگ و حتی بعضا بر اثر توهمات یک گروه خاص ترسیم میشه ، و از سویی هیچ کارناوال شادی در جامعه ما نیست و یا هیچ راهپیمایی و یا تظاهراتی حتی برای موضوعات غیر سیاسی وجود نداره ، و از طرف دیگه موسیقی عملا فعلیست حرام ، یک جوان توانسته با این همه محدودیتها این همه محبوب بشه واین همه آدم به صورت خودجوش برای بدرقه این فرد جمع بشن ؟
شاید تندورها بگویند اینها همه کار فتنه گران و آمریکاییها و صهیونیست باشه ! (2504059) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۳:۴۷:۴۰
درسته (2505809) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۱۶:۴۰
دست نویسنده درد نکند. برای بازگشت سلامتی مرتضی، کسی از مسئولین کشور یا رسانه ای درخواست دعا نکرد. کسی هم برایش عزای عمومی اعلام نکرد، اما هم برایش دعا شد و هم تشییع جنازه اش از خیلی ها پر آه و سوز تر و شلوغ تر بود.خدایش بر او و بر همه ما رحمت کناد! روحش شاد. (2504064) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۲۲:۳۰
لطفا دیگه بس کنید، شور هر چیز را در میاورید تا کی میخواهید به تجزیه و تحلیها ادامه دهید،‌ همین تجزیه و تحیلیهاست است که وضع مملکت به این روز افتاده، مرحوم فوت شد رفت، شما ول کن نیستید !!!!!!!!! (2504070) (alef-13)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۹:۲۵:۲۲
حتماً منظورتان این است که زیاد طولش ندهد. بله گاهی حوصله بعضیها از پرداختن به بعضی مسائل سر میرود. (2505361) (alef-10)
 
فرزاد
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۲۳:۳۶
با تشکر از نویسنده محترم که بخشی از واقعیت ماجرا رو روشن کرد....من خودم به موسیقی پاپ گوش میدم ولی تا قبل از مرگ آقای پاشایی شاید صدا شو شنیده بودم اما به اسم نمی شناختمش ....خیلی از این افرادی که شمع به دست تو شهر های مختلف را افتادن هم شاید تا قبل مرگش نمی شناختنش ....باید دید که این جو سازی حتی از رسانه ملی دلیلش چیه....موج سواری و دور کردن اذهان مردم و جوونا از مشکلات اجتماعی و سیاسی و نشون دادن چراغ سبز آزادی ....که آی جوانان اینم فضای بازی که قولشو داده بودم ؟؟؟؟ به قول نویسنده خیلی آدمای بزرگ تو این کشور از دنیا می رن ولی هیچی در موردشون نه تو رسانه ملی گفته می شه و نه تو صفحات اجتمایی میاد.....کاش بولوغ اجتمایی و سیاسی اونقدر بالا بره که مردم متوجه اتفاقاتی که اطرافشون میوفته بشن و تو موج گم نشن


با تشکر (2504073) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۵۳:۴۰
اون روانشاد ، نمادی از زندگی واقعگرایانه و نومیدانۀ دهۀ شصتی ها بود.
در زمان بودنش به اتكاي "مديريت به سبك ايراني" رشد نکرد .... ولی پس از رفتنش ، صداي شيشه اي و حزن تنهايي اش به اتکای " امواج دنیای امروز" بر قلبها سوار شد ، همۀ گیرندگان امواج و شنوندگان صدایش را به هیجان آورد ، ماتمزده کرد ، به خیابانها کشاند..... تا رفتنش را گرامی بدارند و از این به بعد جای خالیش را ؛ (2504209) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۳۳:۵۳
شما نگران نباش مردم بالغند !! (2504847) (alef-3)
 
خوشرو
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۳۲:۴۵
راستي مگر "انسان درست بودن" كافي نيست؟
.
.
خیر. (2504089) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۱۵:۵۵
انسان درست نمی تونه با اینکه در جمع مردم دوستدار اهلبیت بزرگ شده عاشق اهلبیت نباشه. (2504253) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۲۱:۵۲
کسی که انسان باشه به دلیل خصلت انسانی وحق جویش به دنبال حق خواهد بود حقیقت بزرگی که اهل بیت هم جزو از آن است .اما هستند کسانی هم که از دیوار دین بالا می روند وبرای رسیدن به اهداف شخصی ومنفعت طلبانه یشان دست به دامان اهل بیتند ! پس بی جهت نیست که گفته اول انسان باش بعد مذهبی (2504558) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۱۱:۳۶
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَالْعَصْرِ(العصر/1)

إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ(العصر/2)

إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ(العصر/3)

به عصر سوگند،که انسانها همه در زيانند؛مگر کساني که ايمان آورده و اعمال صالح انجام داده‌اند، و يکديگر را به حق سفارش کرده و يکديگر را به شکيبايي و استقامت توصيه نموده‌اند! (2504813) (alef-13)
 
ساماني
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۳۳:۰۴
شايد يكي از بهترين تحليل هايي بود كه در روزهاي اخير در باره مرگ پايي خوانده ام.
تشكر از نويسنده و الف حداقل كاري است كه مي توانم بكنم.دركي درست از يك اتفاق. (2504091) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۳۴:۱۱
اين مطلب اگرچه كوتاه نوشته شده اما يك مثنوي سخن در خود جاي داده است. (2504093) (alef-13)
 
مریم دیدگر
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۴۴:۵۱
این متن عالی بود و منصفانه . از خواندنش واقعا لذت بردم و از بندی که بر توانایی و استعداد خودمان تاکید داشت پند بزرگی گرفتم . (2504104) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۴۵:۰۱
زيبا و بجا بود متشکرم (2504106) (alef-13)
 
یه بنده خدا !
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۵۲:۳۴
آقا فتح الله یه دو سه جمله دیروز زدیم ، الف هم نشر داد . ترجیح میدم جوابهاتون رو با عین کامنت دیروزم بدم .

کامنت دیروز ما این بود آق فتح اله :
"به نظرم این آقای انصافی اصطلاحاً جوگیر شدند و جامعه آماری بسیار اندک خود را به کل جامعه تعمیم دادن و تصورات خود را افکار آحاد جامعه پنداشتند .

به زعم بنده پندار ایشان اشتباه است .
اما یه واقعیت از فوت آین آقا هویدا شد که به تعداد آدمای که در مراسم تشییع شرکت کردن و ارتباطی با موضوع نداشتند ، بیکار و افسرده داریم .

هر چند که اهل فن معتقدند که علیرغم اینکه موسیقی پاپ ایرانی به ظاهر شاده ولی در باطن تمام المانهای آن توام با غم و اندوهه و نه تنها سرخوشی و آرامش و سرزندگی نمیاره که افراد رو بیش از پیش به آستانه‌های افسردگی سوق میده .

و از طرف دیگه این نوع موسیقی هم به دل مخاطبی مینشینه که در آستانه افسردگی قرار داره و یا حداقل میل روانی به این حالت در او وجود داره .

اکثر افرادی هم در مراسم مرحوم شرکت داشتن دچار این حالت بوده و هستند .

قطعاً اگر الف از فیلتر خودش بگذرونه و کامنت ما پخش بشه کلی نظر منفی ذیل نظر ما شکل میگیره که در اینصورت عرض میکنم برید سایتهایی مه در رابطه با پاشایی مطلب گذاشتن و کامنتها رو ملاحظه کنید و خودتون بررسی کنید که از کامنتها بوی چیچی به مشام میرسه ."

اما یه جمله هم به مطلبتون : علی‌الظاهر شما با عنوان رسانه ملی مشکل دارید ؟ میشه بفرمایین که اگر به قول شما رسانه ملی رو بذاریم کنار باید به کدوم رسانه رجوع کنیم ؟ بی بی سی ؟ فارسی وان ؟ جم تی وی ؟ ووآ ؟ .... ؟

والعتقبه اللمتقین (2504119) (alef-13)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۲۴:۴۲
با سلام و کمال احترام به نظر شما ؛ بنظرم افسرده خواندن افرادی که محیطی برایِ شادی ندارند یا در یک محیط حزن آلود شرکت کرده اند منطقی نیست!
اینکه عده ای در یک مراسم سوگواری شرکت کنند و افسرده باشند طبیعی هست اما اینکه افسرده بودنِ این آدمها را بخواهیم نتیجه گیری کنیم کلپی جامعه افسرده است هم فاقدِ المانهایِ یک تحلیل جامعه شناسانه است.
بطور کلی بهتر است ببینیم چه ساختارهایِ مردمی داریم که در جامعه بصورت فعالیتهایِ گروهی بروز و حضور دارند؟ آیا اصلا ساختارهایی این چنین در جامعه اجازه حضور دارند؟ (2504281) (alef-13)
 
همون یه بنده خدا !
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۳۷:۵۴
شرکت در مراسم تشییع و سر سلامتی دادن به صاحب عزا نه تنها بد نیست که بسیار پسندیده است و در دین و عرف جامعه هم تأکید شده .

میشه لطف کنید بفرمایید که همنوایی آهنگهای اون خدا بیامرز توسط دختران و پسران و نواختن گیتار و بقیه آلات موسیقی مطابق کدام عرف جامعه ( اسمی از شرع نمیارم که ییهو به کسی بر بخوره ) انجام میشه ؟

اصلاً کسی به خودش زحمت داد که بپرسه صاحب اصلی عزا چه انتظاری داشت ؟
اصلاً محلی از اعراب برای صاحب عزا باقی گذاشتند ؟
بیراهه نرفتم اگر بگم جای صاحب عزا و مدعوین محترم 180 درجه عوض شده بود !

اگر به زعم جنابعالی این انصافه و درسته که ما هم بالاجبار میپذیریم و اگر نیست که خودتون یه کامنت مناسب دیگه بزنید .

این انصافه که خانواده‌ معزی مجبور بشن شب جنازه عزیزشون رو دفن کنند ؟ این جماعت بیکار به خودشون زحمت دادن فکر کنن که بگذارن آخرین دیدار خانواده مرحوم پاشایی به خوبی برگزار بشه ؟

خنده و جنگولک بازی موقعی که پدر مرحوم روضه حضرت علی اکبر (ع) رو میخونید رو تأیید میکنید ؟ ( دیگه اشاره نمیکنم که ذهن کجا میره )

به نظرم یه عده آدم علاف و دمدمی مزاج و اکثراً افسرده مراسم مرحوم مرتضی رو بصورت غصبی از چنگ خانوادش در آوردند و به نام خودشون مصادره کردند .

من نمیدونم نویسنده محترم کامنت چقدر به مبانی دینی معتقدند ولی انصافاً اون همه جنگولک بازی دردی از مرحوم پاشایی دوا و غمی از خونوادش برطرف کرد ؟

دوست عزیز اشاره به نبود شادی داشتید ، اینکه در مملکت شادی هست یا نه جاش اینجا نیست ، ولی به نظر شما چون محیطی برای شادی نیست باید مراسم تدفین مرحوم پاشایی تحت الشعاع قرار بگیره ؟

کامنتهای پایین هم ارزش پاسخ ندارند . (2504596) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۵۲:۴۶
باید از این بنده خدا پرسید همین موسیقی حزن انگیز پاپ به سختی مجوز میگیره و از کلی فیلتر میگذره، حالا اگه موسیقی پاپ شاد باشه چند درصد احتمال اخذ مجوز رو داره؟ (2504889) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۴۷:۰۷
كسي فهميده اين آقا كه نويسنده را با نام كوچك صدا زده، حرف حسابش چيست؟ (2504319) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۲۷:۵۱
حرفش اینه : کی گفته جامعه ایران مشکل داره؟! فقط اونا که اومده بودن مراسم پاشایی افسرده بودن واوناهم ربطی به جامعه مدعی الگو بودن ایران نداره ! الحمدالله ما جماعت حداقلی خاص که خوشیم وهمه چیز بر وفق مراد بقیه هم اگر افسرده شدن به ما چه ؟! (2504837) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۵۷:۰۸
خوابی حاجی هنوزم خوابی یک روزی بیدار میشی که میبینی بالشتی زیر سرت نیست (2504336) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۲:۲۴:۳۸
بنده خدا، اولا که خیلی وقته به خاطر درخواست شما امکان منفی دادن حذف شده!! ثانیا اگر مردم ایران امکان شادی ندارن به خاطر ظلم های امثال شماست!! ثالثا مردم با شرکت در مراسم نوحه خونی و عزاداری شاد می شن و نشاط روحی می گیرن! اینو من نمی گم از بر و بجز خودتون می گن!!!! (2505679) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۵۳:۲۳
نگارنده عزيز قرارنيست همه با تكيه بر اراده شان ستاره شوند،وقرار هم نبود و نيست با اتصال به حكومت، دولت و يا هر صاحب منصب متنفذ و رانت داري اين همه آقا زاده و(يك شبه به دوران رسيده )پديد آيد،مگر جامعه آدم معمولي نمي خواهد.واي از اين همه رابطه سببي ونسبي در دستگاهها (2504121) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۰۹:۵۸:۲۳
این جمله برای کسانی که مسئولیتی در جامعه دارند، پیام گویایی است:
وقايع، جلوه گاه خواست عمومي اكثريت مردم خاموش است! (2504125) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۰۵:۱۰
قابل توجه امثال الهام چرخنده ها، شریفینیا ها و .... (2504137) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۳۵:۳۹
اگر راستی طرفدار پاشایی هستی نرخ تعیین نمیکردی ومصداق نمی اوردی ارجمندی هرانسان دست خداست قیل و قالهای مردمان نیز زره ای ارزش ندارد بزرگی را خدا می دهد چه هورا بکشند چه ذمت گویند اگرمدافع حق اخلاص درعمل بنده رب بی همتا باشی کثرت و قلت فریاد کنندگان نه مسرورت میکند نه فرحناک بریده گان ازرحمت الهی چشم به سوت و دست افشانی دارند پس دعا کنیم خداوند رحمان همه ما و مرتضی عزیز رادروادی رحمت واسعه خویش قراردهد (2504589) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۰:۴۵
هر چه می خواهند انکار کنند!
"راستي مگر "انسان درست بودن" كافي نيست؟!" بله کافیست، اگر کافی نبود، برای هر مورد بزرگ و کوچکی به تهدید و نیروی نظامی و زار و زور نیاز نمی شد! مردم حداقل موارد کوچک را خود مدیریت می کردند! بنابراین برای مردم (البته نه آن مردمی که هر صاحب منصبی خود را نماینده ایشان معرفی کرده و از قول ایشان صحبت می کند بلکه مردم کوچه و بازار!) "انسان درست بودن" كافي است! (2504154) (alef-13)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۲۶:۴۷
وقتی کافی میتوانست باشد که «انسان در مقابلِ خانواده ، فامیل و جامعه ای که زمینه رشد و بالندگی اورا فراهم کرده است، هیچ مسئولیتی نداشت»! (2504287) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۴:۲۱
"اين چندان ربطي به سياست و حكومت ندارد"، بلی می توانست ربط نداشته باشد، ولی وقتی همین سیاست و حکومت کنسرت را لغو می کنند، آهنگ را مجوز نمی دهند و وی آن را اینترنتی و رایگان منتشر می کند و ...، این ربط خواه نا خواه ایجاد می شود و البته دیدیم که هنگام انتخاب مردم کدام طرف ایستادند! (2504161) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۳۰:۳۸
مقاله زیبایی بود.. در کل میشود گفت از جنس مردم بودم به دل مردم مینشیند حالا میخواهد خواننده میخواهد سیاستمدار یا حتی یک کاسب و کارمند معمولی یا مدیر عالیرتبه باشد کسی که مردم احساس کنند در کاری که انجام میدهد صداقت و علاقه و استعداد لازم را دارد (2504177) (alef-13)
 
مهدیار
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۳۱:۳۸
شش نکته نخست همه یک چیز را بیان می کنند و ظاهرا برای طولانی تر شدن متن جدا جدا نوشته شده! (2504179) (alef-13)
 
آریایی فر
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۳۷:۵۲
اشاره به موضوعات مهمی کردی درود بر شما و درود بر الف که نشر داد. (2504184) (alef-13)
 
جوادی
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۵۲:۱۷
واقعا بعضی وقتها وقتی به حرفهای بعضی از این مسئولین و نماینده های مجلس گوش میکنم ، احساس میکنم اینا دارن درباره یک جامعه دیگه صحبت میکنن !!!! (2504205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۵۷:۴۷
اضافه کنید فیلم های تلویزیون رو (2504338) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۵۳:۱۱
خواهش میکنم نظر فرزاد رو بالا بخونین اگه یک کم انصاف داشته باشین میفهمین چقدر درست حرف زده
احسنت به فکرت (2504208) (alef-13)
 
اهورا
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۵۸:۴۴
ناگفته نماندشاید یکی از دلایل ایجادشور دربین جوانان دراین موضوع مخصوصا جوانان دهه شصتی،این بود که این قشر شخصی مانند مرتضی پاشایی رادروجودخودشان دیدند،نسلی که با همه کمبودها بزرگ شد،تحصیل کرد وحالا باز هم در سن کار وازدواج وحتی پس ازازدواج با کوهی از مشکلات روبروست،بدون اینکه به کوچکترین آرزوهایشان رسیده باشند ناگهان با بیماری مهلکی مانند سرطان از پای درمی آیند.شاید این قسمتی از یک فریاد بزرگ نسلی سوخنه باشد. (2504218) (alef-13)
 
APN
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۰۸:۵۰
به نظر من جوان های امروزی غم زندگی وآینده ی خودشونو ناامیدانه از صدای حزین مرتضی می شنیدند- جوان های ما خیلی تنها هستن (2504239) (alef-13)
 
حسین نیک بین و نیک بیان
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۱۶:۵۲
ضمن سپاس از سایت الف جهت بررسی و تحلیل وقایع اجتماع فعلی ایران از زوایای مختلف و فراهم سازی امکان ارائه نظرات محققین در زمینه های روانشاسی فردی و اجتماعی و نیز جامعه شناسی؛
حضور محقق و اندیشمند آزاد و جوانمرد
جناب آقای دکتر آقاسی زاده
با سلام و و احترام به شما بزرگوار و عقاید شما؛
در کل با نظرات شما موافقم و میخواستم نکاتی چند از بابِ تکمیل بر آن بیافزایم که شاید شما لازم بدانید آنهارا اصلاح و بنده را راهنمایی فرمایید بدین شرح :
1 - فرموده اید که "مي توان تنها و مستقل بود ولي چون رود جاري شد" ویا "خودمان باشيم" و یا "افراد بيشماري، عمري بدنبال آويزاني، تقليد و تقلب اند تا خودي بسازند" سخنی ستُرگ و متین است و بی تردید همین است و در ضمن میتوان هم " با هم بودن " را نیز تجربه کرد! و منظورم اینست که " وقایعی از جنسِ سوگواری مورد اشاره ضمن تاکید بر این نکاتِ روانشناسانه وگرانبهایی که حضرت عالی مطرح فرمودید نیز مبین این حقیقت جامعه شناسانه نیز هست که «میتوان با هم بود و حقیقت را یافت و باز تابید» که دروجه اجتماعیِ میهن عزیزمان "هنوز" مغفول مانده است!در واقع به نیکی اشاره کرده اید که برایِ موفقیتِ فردی در جامعه ما یگانه راهی که با شجاعت اخلاقی موافق باشد همین اعتنا نکردن به رانت هاست اما در یک جامعه سالم هم اگر کارها را بصورت جمعی انجام دهیم بسیار موفق تر و کم هزینه تر خواهند بود به همین ترتیب هم با تشکیلِ نهادهایِ مردمی از قبیلِ : جامعه فرهیختگان... و جامعه دانشجوییِ ... نیز میتوان از برآیند نیروها برای پیشبرد اهدافِ فردی و اجتماعی سود برد و البته نه یک شبه ؛ رهِ صد ساله را با یک جمع پیمود و آن راهِ پیموده شده در جامعه هم نهادینه میشود و برایِ ابد می ماند در حالیکه همان رهِ صد ساله را یک نفر به تنهایی ؛ صد سال باید برود و پس از "او" جامعه به یکبارهِ ارزشهایِ زیادی را از دست خواهد داد.
2- با اینکه مرحوم مرتضا پاشایی را نمی شناختم اما فارغ از آزادگی و جوانمردیش و عدم وابستگی اش به سازمانهایِ دولتی یا گروهها و حلقه هایِ مورد اشاره شما نیز (که البته این خود جایِ سوال دارد زیرا هرفردِ با استعدادی هم نمیتواند سر از صدا و سیمای ما در آورد) نیاز به تحقیق دارد و با عدمِ وجود سندیکاهایِ صنفی هرگز مشخص نمیشود اشخاص در جامعه ایران چه سوابقی واقعا داشته اند ویا خواهند داشت و همین است که میبینیم بسیاری از افرادِ ناشناخته با اینکه سوابقِ خوبی هم ندارند به ناگاه سر از وزارتخانه یا ریاستِ قوه مجریه درمیآورند در حالیکه اگر سوابقشان مشخص بود و جامعه آنهارا میشناخت هرگز مورد اقبال عمومی قرار نمیگرفتند.
3- با اینکه عدم وجود ساختارهایِ اجتماعیِ مردمی از یک جهت برایِ کنترلِ حرکتهایِ اجتماعی از طرف حکومتهایِ مرکزی بسیار خوشایند بوده است! اما به همان میزان که مفید است به همان میزان نیز میتواند مضر هم باشد زیرا نیروهایِ تیزبین با عدم دریافتِ مجوزهایِ قانونی به سادگی میتوانند به نحوی زیرزمینی به فعالیت بپردازند و این بسیار مضر تر است از حالتیکه جامعه به نحوی مردمی و منسجم سازماندهی گردد.
4- متاسفانه با توجه به تقابل حکومتهایِ سلطنتی و خودکامه با نهادهایِ مردمی در ایران ؛ عدم توجه به ساختارگراییِ اجتماعی بصورتی نهادینه دربطن تفکراتِ افرادجامعه ایرانی رشد یافته و این امر موجب بروز مشکلاتی است که با توجیهاتِ روان شناسانه نمی توان و پذیرفته نیست که توجیه شوند زیرا در قیاس با بدنِ انسان یا یک سازه مهندسی و منظم؛ جامعه نیز علاوه بر مطالعات و تجزیه تحلیل هایِ فردی؛ نیازمندِ تحلیل ها و برنامه ریزیها و سازماندهی هایِ جامعه شناسی نیز می باشد و نمیتوان با تحلیل نیروهای موثر بر یک فرد؛ معضلات اجتماعی را ساماندهی نمود.

امیدوارم سایت الف با انتشار این نظر به تضارب افکار در این زمینه کمک نمایند و در صورتیکه به هر دلیل انتشار آنرا مناسب نمیدانید حداقل جهت بررسی و بازخورد مقاله برای آقای دکتر ارسال فرمایید. (2504256) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۲:۴۵:۱۳
خيلي خوب بود بخصوص بند ششم و نهم دقيقا به اصل اين واقعه پرداخته بود

ولي كو گوش شنوا بخصوص در سياست مداران آنها اصلا تو اين باغها نيستند و چيزي هم نمي فهمند تا وقتي كه در گورشان مي گذارند (2504455) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۰۶:۴۶
به نظرم از این به بعد هم باید منتظر ازدحام جوانان و اقشار مردم در چنین وقایعی بود که شاید همه بدانند که حاکمیت به هنر موسیقی پاپ جوان پسند که معمولا هم زیر زمینی هستند توجهی ندارد و همین یک مورد باعث میشود کسانی که جایی برای ابراز وجود یا احیانا انتقاد به حاکمیت را پیدا نمیکنند با تجمع در چنین مراسمی هرچند با سکوت به دیگران اعتراض خود را نشان میدهند.در شهر خود ما که کلان شهر هم هست به هیچ وجه نماز جمعه آن در خور جمعیت بالای یک ملیون نفری آن برگزار نمیشود ولی جوانان و اقشار مختلف شهر یک روز را در شهر به تجمع برای یادبود مرحوم پاشایی برگزار کردند و به طور خود جوش در بیشتر نقاط شهر پلاکارد های تسلیت نصب کرده بودند. (2504509) (alef-10)
 
نخود همه آش
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۲۴:۴۹
البته که ما آدمهای عادی می توانیم بدون آویزان شدن به اصحاب ثروت و قدرت به جایی برسیم. اما فقط وقتی که مرده باشیم. (2504563) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۴۱:۰۱
من در مورد پاشایی تو ین جند روز مقاله زیاد خوندم ولی مرحبا به نویسنده این مقاله (2504604) (alef-10)
 
نجاري
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۳:۵۳:۲۷
اين مرقومه تشتت گفتاري دارد واقعا نويسنده در پي چيست؟ اينكه جوان امروزي، كاري به محيط پيرامونش ندارد، بلكه يك آدمي خنثي است وفقط دنبال سبك ومسائل خود ونداي درونش است!! نه به سياست ونه به معضلات اجتماعي حاكم بر جامعه‌اش كاري ندارد! اما در جملاتي ديگر خطاب به تئوريسين‌ها، برنامه‌ريزان وطراحان، مطالبي ديگر را بيان مي كند! كه فكر نكنيد، نبض جامعه و حركات اجتماعي در مشت تان است! جوان و جامعه راه خود را مي رود؟
اما به نظرم، از خيلي از خواست‌ها ورويكردهاي جامعه مانند خود جامعه مان درمانده و فاقد تفسير درست هستيم. همه ما جزيي از اين جامعه هستيم و اساسا" غيرقابل پيش بيني عمل مي كنيم، مخصوصا در اين سالها!!
ما مانند اقتصادمان وسياست مان و البته همه چيزمان، بي ثبات شده‌ايم!! چرا بايد چنين شود كه بقول خودتان آقاي پاشايي گمنام ناگهان چنان معروف مي شود و مجالسي برايش برگذار مي شود كه همه را براي تحليل انگشت به دهان مي كنند وجالب تر انكه حاكميت نيز كمترين مانعي ايجاد نمي كند ويا حتي در مراسم شام غريبان در پارك حضرت ابراهيم (ع)، با خاموش كردن چراغ‌هاي محوطه مراسم، با شمع‌هاي روشن شده همراهي مي كنند!! وضعيتي كه در انتخاب‌هايمان هم دچارش هستيم براي مجلس يا براي رئيس جمهوري!! اينها مطلقا" علائم خوبي نيستند بايد به جامعه هدف وجهت داد بايد از تجارب جوامع و كشورهايي كه توانستند استفاده كنيم، بايد اجازه داد نوشت، سخن گفت، نقد كرد و پرسش كرد.
امروز رسانه‌ها، مطبوعات، تحليل گران و سياست ورزان، منتقدان و احزاب در رقابت با هم، جامعه را به سوي درستي واجراي عادلانه قوانين سوق مي دهند، هر چه كنيم جامعه‌اي هستيم، همانطور كه نوشتيد با غالبيت بسيار بالا اسلامي والبته شيعه ولي متكثر، وجود اين همه مراجع و اين همه تفاسير در خردترين مسائل همه نشان از تكثر و ضرورت وجود آنست پس بايد با هم و در كنار هم كشورمان را بسازيم و مردم مان در آرامش و آسايش، الگوي بقيه باشند. خشونت و انحصارطلبي و خودخواهي راه به جايي نمي برد. (2504640) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۴:۰۶:۵۵
میگن ایرانیها قابل پیش بینی نیستند و ملتی هیجانی هستند اما نمیگن چرا؟میگن ایرانیها پول دوست و ریاکارند اما نمیگن چرا؟در جامعه باز که زیر نظر نهادهای مدنی، رسانه های ازاد و احزاب واقعی هستند مردم قابل پیش بینی اند و زود هیجان زده
نمی شوند وبه این دلیل که می توانند دنبال علائق خود بروند کمتر دنبال پول هستند وچون کمتر دنبال پول هستند کمتر ریاکارندوچون کمتر ریاکارند انسان درست را دوست دارند. (2504660) (alef-10)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۴:۲۲:۴۹
انسان درست بودن کافی است چون یکی از ویزگیهای انسان درست ان است که بنده صالح خدا باشد و از ویزگیهای بنده صالح خدا ان است که خدا ترس باشد و انسان خدا ترس با تقوی ترین انسانها خواهد بود (2504708) (alef-10)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۲۱:۴۷
دست‌مریزاد.کی از معدود نقدهای پیرامون این موضوع بود که به دلمان نشست. ممنون آقای آقاسی‌زاده.
.
.
.
برادرجان! فقط لطف کنید کم‌تر از علامت تعجب استفاده کنید. به قول یک نویسنده «علامت تعجب نمک نوشتار است؛ زیادی‌اش آن را از شوری به در می‌کند.» (2504826) (alef-3)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۲۶:۰۲
نويسنده عزيزم. همه اين حرفها كه فرمودي به شرطي ارزش داره كه حضور گسترده مردم در مراسم فوت يك شخص را يك دليل اساسي براي خوب بودن شخص بدانيم. آقاي قرائتي يه وقتي به شوخي گفتن "يكي مدعي بود كه تو دنيا همه از اون خوششون مياد غير 15 نفر: خدا و 14 معصوم!!!!". نميخوام بگم پاشايي مصداق اين حرف بوده ولي بايد دقت كرد كه حضور گسترده مردم در مراسم تشييع پاشايي فضيلتي بزرگي براي اون نيست. (2504833) (alef-10)
 
مردم
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۵:۳۱:۳۹
هر گروهي دارد براي خودش بهر برداري سياسي مي كند من نمي دانم چرا بنده خدا تا وقتي كه زنده بود هيچ كس از آقايان سراغش نمي رفتند و برنامه با او برگزار نمي كردند!!!!!!!
همه مي دانيم درصد زيادي از اين استقبال به نوعي دهن كجي به بعضي ها بود و اينكه زير پوست شهر چيزي غير از خواست حكومت در جريان مي باشد (2504843) (alef-10)
 
ناصر مرادی
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۹:۰۶:۵۴
ازحسن انتخاب موضوع و بررسی موشکافانه آن از شما نویسنده محترم سپاسگزارم
آیا میشود روزی پاچه خواری از این مملکت ریشه کن شود بااحترام (2505311) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۰:۰۵:۰۳
مقاله بسیاردرست ومنطقی به موضوع پرداخنه است دوست می گوید :گفتم.
دشمن میگوید:می خواستم بگویم. (2505412) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۰:۱۹:۴۸
این آقا اصلا راهکار نداده ، فقط هرچی بوده رو نفی کرده و گفته نبایدها ، باید بشوند!
حالا اینکه ، این نبایدها که باید بشوند چه جوری باید بشوند و یا چه هزینه ایی دارند چیزی گفته نشده!
در حد درد و دل بود تا تحلیل (2505436) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۱:۴۹:۵۹
قشنگ بود نویسنده عزیز- ولی اینکه واقعیتی را بی پروا بیان کردید که من و تمامی اطرافیانم با تحصصیلات عالیه و با تجربه کاری 20 ساله! با تمام وجودمان لمسش کردیم و مخصوصا در این دو ساله شدیدتر شده! باید خدمتتون عرض کنم این وضعیت فساد به آینده کشور و ملت صدمه شدیدی خواهد زد و متاسفانه در اکثر شرکتهای دولتی و صنعت بزرگ مافیائی خودرو یکنفر نمیتواند مثل "صدا آسمانی" کاری بکند و هنگام عروجش توجه مردم را جلب کند!!! (2505620) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۲:۴۳:۳۸
مرده پرستی فرهنگ ما هم حکایتیست (2505708) (alef-3)
 
ببوگلابی
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۳:۳۲:۴۶
دکتر عزیز بسیار عالی و زیبا و منطقی و کاملا کارشناسی شده نوشتید.امیدوارم که درسی برایآینده باشد (2505778) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۲۳:۴۵:۴۴
مرتضی پاشایی نمونه واقعی از شخصیتی بود که نشان داد میشه عاشق کشورت بود و عاشق دینت بود ولی پی دل مردم هم باشی.شخصیتی بود که خدا رو جور دیگه با آهنگ نگران منی و با اعتمادش به خدا با وصیت نامش و با نوع صبوریش و رفتنش به من معرفی کرد.خدایی رو که به من ثابت کرد خدایی هست که من دیگه از مردن نمی ترسم چون حس می کنم خیلی مهربونه و خدا جونه مرتضی پاشایی هست.روحت شاددد بهترین (2505805) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۰:۴۱:۰۵
من قولتان میدم اگر حبیب خدای ناکرده بعد از 100 سال بمیره ،بیش از این جمعیت جمع میشن ،یه تست عملی ،یه روز آقای ابی را دعوت کنید میدان آزادی و ازش بخواهید آهنگ خلیج همیشگی فارس را اجرا نماید و در میدان امام حسین(ع) از یکی از علمای طراز اول بخواهید سخنرانی کنه ،تعداد شرکت کننده ها در هر مراسم معلوم میکنه که این نسل چی میخوان ،بنابر این زیاد پول این مملکت را جهت کارهای فرهنگی بلا استفاده و غیر قابل پذیرش و بی اثر نکنید. (2505878) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۱:۱۲:۳۵
واقعا همه مون ملت جوگیری هستیم.یادم نمیره صاحب همین قلم چندی قبل در مقاله ای در الف آسمون و ریسمون رو به هم بافته بود که مبارزه با فساد بده وباید تلاش کنی خرت رو تو این وانفسای مملکت هر طور دوست داری برونی والا سرت بی کلاه میمونه اما امروز موج سواری میکنه وهمه امور دولتی و غیر دولتی رو اخ و فساد میدونه ودعوت به دنبال کردن اخلاق و مرام وانسانیت میکنه.خدایی چه زود جوگیر میشیم و یادمون میره چی گفتیم! (2505904) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۱:۳۵:۱۵
جناب دکتر.نمیخواهم انگیزه خوانی کنم ولی شما مرا روشن کنید کسانی که مخفیانه از سکرات موت و حالات احتضار یک بیمار فیلم تهیه میکنند و بطور گسترده ور فضای مجازی پخش میکنند و به درخواست ملتمسانه خانواده داغدار وی بی توجهی میکنند واقعا انسانهای سالمی هستند؟کسانی که این روزها هنرمندانی رو فقط به این جرم که بیانیه در مرگ کسی را امضا نکرده یا مقتل خوانی امام شهید را کردهاند اماج حملات خود کرده اند فقط ازحب امثال پاشایی چنین میکنند.؟خیلی باید ساده باشیم که اردو کشی خیابانی اینان را نشناسیم. (2505924) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۲:۰۹:۴۹
"انسان درست بودن" هم خودش خیلیه منتهـــا اینجا بعضی ها فکر میکنن فقط خودشون درستن و باید بقیه رو درست کنن بهشت و جهنمشون هم دو قطبیــه

اگه ربطش نمیدادن به ائمه همین قدر که ازش پخش کردن هم پخش نمی کردن
فقط پخش کردن که رو این مانور بدن نه روی مسائل دیگه بقول شما همون انسان درست بودن (2505945) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۴:۲۹:۴۳
به عنوان یک عاشق اهل بیت عصمت و طهارت گمان می کنم تلاش در جهت این که همه را عاشق این بزرگواران نشان دهند بزرگترین جفا در حق این بزرگواران و ترویج دروغ است که متاسفانه ریشه ان را بایددر بزرگترهای قوم جست. (2505973) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۷:۰۵:۳۱
پیام این مراسم به مسئولین
شما بر جسم و دیگران بر قلب و روح و روان مردم حاکمند.اگر میخواهید هم بر جسم و هم بر روح و قلب مردم حاکم باشید باید بدانید که این شما هستید که باید بسوی مردم بیاید . از مردم خیلی فاصله گرفته اید و گاها با انها میجنگید!!!!! (2506004) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۷:۳۲:۴۷
یکی می نالیدازدردبی نوایی یکی می گفت خ... زردک می خواهی.ان خدا بیامرزنه نابغه نبود ونه فردمعروف مراسمی هم برگزار شدیک میتینگ اعتراض بودبه اوضاع موجودبه دعوت شبکه های اجتماعی وپاشایی فقط بهانه بودهزاران نفر سرطان میگیرند وفوت می کنند اب ااز اب تکان نمی خورد حکومتیان سعی کنند مردم را از خوددور نکنند.با مردم باشند (2506024) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۸:۳۵:۲۱
سال ۱۳۶۳ پس از انتخابات مجلس استاندار وقت آذربایجان‌غربی در جلسه ای گفت این انتخابها پیام داشت، وما بایستی حواسمان را جمع کنیم وبه خواست مردم توجه کنیم ۰ ازهمان زمان بارها وبارها از این دست اتفاقات افتاده اما خود خواهی قدرتمداران اجازه شنیدن پیام مردم را نداده است۰ البته متوجه خواهند شد پس از هفت هشت سال دیگر۰چرا? چون هرچه که ما گفتیم هشت سال بعد از زبان مقامات عالیرتبه نظام شنیده شد۰ وآن موقع نوشدارو بعد مرگ سهراب است۰ (2506087) (alef-10)
 
ط.ز
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۸:۴۰:۰۵
با سلام به نظر من این تشییع شلوغ ناشی از این نبود که او مخالف بود یا موافق خوش چهره بود یا نه از کسی تقلید می کرد یا نمی کرد. این محبوبیت او در این چند ماهه بیماری رفته رفته بیشتر شد و اوجش پس از سفر به دیار دیگر اتفاق افتاد. چون او اولا بیماری سختی به نام سرطان داشت و چند ماهی سخت با آن جنگید.این بیمار سرطانی بودن یک نوع مظلومیت به او می داد و معمولا مظلوم محبوب و مورد دلسوزی است. دوم مبارزه او با سرطان باز محبوبیتی افزونتر پدید آورد. سوم صدای سوزناک و دلنشین او که پس از اطلاع بسیاری از اینکه تیتراژ ماه عسل 93 را او خوانده صدایش دوچندان مورد توجه و محبوب شد. همه این موارد باضافه به اشتراک گذاری صدا و تصویر بیمارستانی و غیربیمارستانی او در شبکه های اجتماعی موجی از محبوبیت و دلنشینی را به بار آورد. (2506093) (alef-10)
 
مودی
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۸:۴۰:۱۷
به نظر میرسد نویسنده خود بیشتر از همه در توهم است....
آقای دکتر فتح ا... آغاسی زاده ،اینقدر مردم مردم کردید و میکنند ولی یکی باید به شما بگوید بیشترین سهم و حق را در مورد مرحوم مرتضی پاشایی ،بی شک خانواده و پدر ومادرش دارند و آنها حرفهای خود را زدند و کار خود را کردند اما این وسط انگار خیلی ها هستند که به دنبال هدف خود حتی از مرده ها و جنازه ها (با عرض معذرت از خانواده مرحوم ) هم قصد سو استفاده و مصادره به مطلوب خود را دارندو کاری ندارند که مرتضی پاشایی سیاسی بود یا نبود و له یا علیه کسی موضع گرفته یا نگرفته بود....
نکته دیگر انگار شما از اینکه بعضی از مردم در مراسم تشییع جنازه صلوات نمی فرستند و حمد و سوره نمیخوانند(آن گونه هم واژه سنتی را با بار منفی بکار بردید) وبلکه به جای آن سرود و ترانه میخوانند ناراضی نیستید ...برادر من هر رفتاری به صرف اینکه عده ای آن را انجام میدهند درست و اسلامی نیست،با این دیدگاه جنابعالی چند وقت دیگر خوردن مشروب و .... چون تعدادی از مردم آنرا انجام میدهند میشود مباح و درست.... اگر خیلی از این نوع مراسم عزاداری به قول شما سنتی خوشتان نمی آید میتوانید وصیت کنید که بر سر جنازه تان به جای حمد و سوره و صلوات ترانه نی ناش ناش بخوانند و هر کار دلشان خواست بکنند... (2506094) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۸:۴۶:۲۸
خداوند اگر اراده کنه محبوبیت بعضی را توی قلبها جا میده و عزیز می کنه.مرتضی هم از همون دسته بود بی ریا مظلوم و بی حاشیه و خدا هم عزیزش کرد و با عزتی با شکوه به معبودش شتافت. (2506111) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۸:۵۴:۴۵
قابل توجه آقای محسن مهدیان! (2506127) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۳ ۰۹:۱۵:۴۵
احسنت به اين واقع بيني و منطق نويسنده.تجمعات خودجوش براي مرتضي پاشايي حامل خيلي پيام ها براي خيلي از مسوولين بود.واقعا بدون دادن وعده و وعيد و كيك و سانديس و شربت و ساندويچ و .... مردمي آمدند كه بدنه اصلي جامعه بودن ونه اقليتي كه با هماهنگي و برنامه ريزي و تشويق و تحريك و تطميع در تجمعات سالانه شركت ميكنن. (2506162) (alef-10)
 
اسماعیل
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۰۸:۴۳:۵۶
جماعتی که توی این مراسم شرکت کرده بودن همه بدون استثنا یا ضد انقلاب بودن یا دوست داشتن ضد انقلابی باشند! مردم فرهیخته تر قضاوت کنند! والسلام (2514904) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۰۹:۱۸:۳۳
بله!تشییع جنازه پر بود از دختر پسرای احساسی و به خیال خودشون عاشق پیشه!! و البته مراسم پر بود از خواننده های زیر زمینی که نمونه بارز قهر کردن از مامانی های عزیزشون و تصمیم به تبدیل شدن به خواننده بود!! یه شخصیت بسیار بزرگ از موسیقی یا عرصه های دیگر هنر بگین که اومده بود! (2514913) (alef-13)
 
ابراهیمی
۱۳۹۳-۰۹-۰۷ ۰۹:۲۳:۴۱
یه آشنای ما بعنوان سرباز توی این مراسم بوده قسم میخورد این مراسم فقط وفقط پر بود از دوست پسر دوست دخترای بی حجاب و البته خواننده های تیتیش مامانی زیرزمین و بازیگران بی استعداد و صرفا خوشگل! ای ملت میدونم این پیام چاپ نمیشه ولی همه بدونید (2514915) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.