نظر منتشر شده
۱۲۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 235165
کولر گازی یا کولر آبی مساله این است
بخش تعاملی الف - مهرشاد منصوری
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۳
بارها در همین سایت و سایر سایت ها شاهد مطلبی در این رابطه بودیم و همیشه هم با ادله فراوان کولر آبی بهتر از کولر گازی (تراکمی) معرفی شده.
طبق پیش بینی ها اکثر شهرهای کشور ما تا ده الی بیست سال اینده دچار بحران شدید اب خواهند شد و مسلما این بحران یکی از سخت ترین دوران زندگی در این کشور را رقم خواهد زد چرا که هزینه تصفیه و انتقال آب بسیار گران بوده و مناطق مرکزی ایران از هر طرف با منابع آب فاصله زیادی دارند.

هر کولر آبی به طور متوسط بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتر آب در طی یک شبانه روز طی روزهای گرم سال مصرف می کنه و از طرفی این کولرها بنا بر ماهیت کارکردشون که بر مبنای تبخیر آب هست فقط در مناطق خشک کارایی دارند.

یعنی یک واحد مسکونی با دو کولر ابی تقریبا یک متر مکعب ( ۵ بشکه ۲۲۰ لیتری!) اب را در طی روز بخار میکنه و به هوای تشنه و فاقد رطوبت می فرستد.

ضمن اینکه متوسط مصرف برق مصرفی یک کولر حدود ۳۰۰ وات هست.
از طرفی یک کولر گازی ۲۴۰۰۰ بی تی یو با کلاس مصرف +A که میتونه یک واحد ۸۰ متری را کاملا خنک کنه، در حالت بیشینه حدود ۲۰۰۰ وات برق مصرف میکنه و در ساعات خنکتر، این مقدار تا حدود ۳۰۰ وات کاهش پیدا میکنه.

حال در کشوری که در ماه های گرم سال لا ینقطع خورشید تابش می کنه و با توجه به افت شدید قیمت پنل های خورشیدی در سال های اخیر، آیا منطقی تر نیست که از این انرژی در کنار کولر گازی استفاده کنیم تا عملا گرمای خورشید را به سرمای مورد نظر تبدیل کنیم و میلیون ها متر مکعب آب را به هوا نفرستیم؟

ضمن اینکه کولرهای آبی هوای آلوده شهرهای بزرگ را به شدت وارد محل کار و زندگی می کنند و از این بابت هم برتری به صورت مطلق با کولرهای گازی هست که حتی هوای داخل را تصفیه هم می کنند.
 
کلمات کلیدی : مهرشاد منصوری
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۵:۰۱:۲۷
شما فروشنده کولر گازی نیستید؟ (2265167) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۷:۳۲:۰۷
بنده فروشنده کولر گازی نیستم و مهندس الکترونیک هستم.
حدود دو ماه پیش بنده یک کولر گازی خریدم که توان مصرفی را در لحظه نشون میده.
با تنظیم درست حرارت مصرف اون بسیار منطقی میشه.
مثلا وقتی که روی 26 درجه قرار میگیره مصرف اون حدود نصف وقتی هست که روی 25 قرار میگیره در حالیکه هوای داخل خانه هم بسیار مناسب هست.(بنده خودم گرمایی هستم)
متاسفانه کامنتهای دوستان به جای بحث بر سر موضوع به صورت طعنه و متلک هست و اصلا مساله اصلی یعنی بحران اب را درک نکردند.
اتفاقا خود بنده اشنا به سیستمهای خورشیدی هستم و به زودی محاسبه مربوط به نصب پنلهای خورشیدی و حدود قیمت تمام شده را برای سایت محترم الف ارسال خواهم کرد.
سیستمهای خورشیدی طی 4 سال اخیر قیمتشون به طور باور نکردنی کاهش پیدا کرده به طوری که هر وات پنل در زمان دلار 1000 تومن حدود 3500 تومن برای وارد کننده در میومد و الان حدود 2000 تومن با دلار 3100 تومن و این یعنی طی جهار سال قیمت جهانی این پنلها حدود یک پنجم شده و این روند کاهشی هنوز هم ادامه داره. (2265587) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۱:۳۳:۲۳
آقای مهندس الکترونیک:

70 درصد برق تولیدی در ایران از نوع آبی، یعنی از چرخش توربیتهای پشت سدها حاصل می شود.
وقتی آبی در سد وجود نداشته باشد، یعنی برقی هم در کار نیست. مشکل این است که هم کمبود آب داریم و هم کمبود برق.

شما دو تا اشتباه کرده اید:
1) مصرف آب دو کولر آبی در یک واحد به هیچ عنوان 1 متر مکعب در روز نیست. برای یک واحد 130 متری یک عدد کولرآبی با ظرفیت هوادهی 7000 متر مکعب در ساعت کافی است که برای 12 ساعت کار در هوای 35 درجه سانتیگراد در زیر سایه حدود 150 لیتر آب نیاز دارد.
2) مصرف برق یک کولر گازی حدود 2000 وات در ساعت است که 5 برابر مصرف یک کولر 7000 است. این برق اگر از آب نتواند تهیه شود باید از سوختن گاز و گازوییل در نیروگاه حاصل شود. همه ما می دانیم که بهای گاز و گازوییل از بهای آب بسیار گرانتر است.

مشکل کمبود آب تنها از بابت صرفه جویی در مصارفی چون پر کردن استخرها، شستن هر روز حیاط و ماشین و....... قابل حل است. (2265980) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۴۹:۱۹
دوست عزیز ببخشید که باعث ناراحتی شما شدم!
بنده مصرف اب کولر را از دیتا شیت کولرهای خارجی دیدم چون ایرانیها چنین دیتایی ندارن یا بنده ندیدم.
درضمن اگر شما مطلب را درست مطالعه میکردید بنده نوشته ام استفاده از کولر گازی در کنار سلولهای خورشیدی.
المان با ضریب تابشی حدوث نصف ایران،بزرگترین تولید کننده برق با پنل خورشیدی هست. ضمن اینکه المان مشکل اب هم نداره. (2266152) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۰:۵۸:۲۵
دوست عزیز:

استفاده از پنلهای خورشیدی در ایران اولا"مقرون به صرفه نیست ثانیا" جوابگوی میزان بالای مصرف برق در ایران نیست. حتی استفاده از این پنلها در اروپا نیز به علت مخارج زیاد در ساخت و تولید مقرون به صرفه نیست.

تکنولوژی ساخت مقرون به صرفه این پنلها در انحصار چین است و کشورهای اروپایی این پنلها را از چین وارد می کنند و بخاطر همین موضوع هم بین اتحادیه اروپا و چین کشمکشهای اقتصادی در جریان است. بد نیست که در این مورد سرچی در اینترنت بکنید.

ضمنا" در آلمان از انرژی باد به مراتب بیشتر از انرژی خورشیدی استفاده می شود. (2266238) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۲۴:۳۶
چرا مقرون به صرفه نیست؟

خب، آلمان برای ین از انرژی باد استفاده بیشتری میکنه چون باد در اون کشور بیشتر و قوی تر هست؛ ضمن اینکه بیشتر اوقات هم هوا ابری است در حالی که این امر در مورد ایران تقریباً برعکس میباشد. (2266716) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۱۱:۱۰
دوست عزیز:

آنکس را که خوابیده می توان بیدار کرد. آما آنکس را که خودش را به خواب زده، هرگز!! (2268596) (alef-10)
 
سينا
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۶:۳۷:۰۰
با نظر دوست عزيزم (مهندس الكترونيك) بيشتر موافقم با برنامه ريزي بلند مدت براي استفاده از انرژي هاي جايگزين و سازگار با محيط زيست ميشه بسياري از مشكلات عمدهي كشور رو حل كرد هر چند سلول هاي خورشيدي داراي راندمان بالايي نيستند اما با توجه به آفتابي بودن بيشتر روز هاي سال در ايران ميشه گفت اين سلول ها مقرون به صرفه هستند فقط بايد مردم رو به استفاده از اين مولد ها تشويق كرد. (2270741) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۲۶:۵۴
اگر اصل مسئله پذیرفته بشه، اون وقت کشور میتونه با سرمایه گذاری و اقدامات زیربنایی، تولید پنلهای خورشیدی رو آغاز بکنه. مطمئن هستم که اگر همتی که در بخشهایی نظیر فناوری نانو یا هسته ای وجود داره، در این بخش هم وجود داشته باشد، به زودی نتیجه تا حدودی مطلوبی حاصل میشه. (2266721) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۲۳:۱۸
مسئولین وزارت نیرو و سرمایه گذاران هیچکدام نمی فهمند، فقط شما می فهمید!!!

ساخت پنلهای خورشیدی حتی در اروپا هم به صرفه نیست.
اگر این پنلها گره گشا بود، وزارت نیرو و بسیاری از سرمایه گذاران تا بحال دنبال تولید و بکار گیری آنها بودند.
وزارت نیرو به هر طریقی دارد به مردم آگاهی می دهد که مصرف کولر گازی به ضرر مصرف کننده و کشور است.

چرا شما اصرار به اندیشه غلط خود دارید؟

شما یا یک فرد مغروری هستید و یا در واردات و مصرف کولر گازی در ایران ذی نفع هستید. (2268602) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۰۹:۲۳:۰۱
حرف های این آقای مهندس سلولها ی خورشیدی من را یاد ماجرای آن شخصی می اندازد که چند سال قبل در صدا و سیما ادعا می کرد که موتوری ساخته که برای کار کردن نیاز به انرژی ندارد!!! (2270217) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۲:۴۰:۰۸
"مسئولین وزارت نیرو و سرمایه گذاران هیچکدام نمی فهمند، فقط شما می فهمید" این موضوع کاملا" درست است و گرنه الان ما مثل آلمان بودیم که تمام نیروگاههای هسته ایش را خاموش کرده و نیمی از برقش از منابع تجدید پذیر است . (2270393) (alef-10)
 
عبدالجلال
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۴۷:۲۳
ببخشید بنده مهندس نیستم اما تجربه خوبی دارم شاید کارساز باشد,بنده هر 2نوع کولر را دارم ,از مصرف گازی منصرف شدم چون پرداخت ماهی 200هزار تومان قبض برق برایم مقدور نبود اما با عایقهای پارچه ای که شبیه یونولیت است کل کولر و شلنگ آب آن را مفصل قنداق کردم باور بفرمائید هوای خانه 40درصد خنکتر شد ضمن اینکه نیازی به استفاده از دور تند هم نیست .(از سایه بان بهتر است)
در مورد کمبود آب هم اگر آقایون مراجع 4تا فتوا در رابطه با انواع غسل ها و کمی تساهل در نجست و پاکی بدهند و تعدادی از آنها را غیر ضروری معرفی کنند مطمئنا" قسم بزرگی از مشکل کمبود آب را حل کرده اند .
سلول خورشیدی هم گران است,هر وات 2000 تومان یعنی روشن کردن یک لامپ200وات 400هزار تومان آب میخوره و بازده ریالی آن حداقل بعد از چندین سال مشهود میشود . (2268308) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۵۲:۱۸
آبی که در خانه ها برای نظافت به کار می رود ، 90 درصدش ناشی از وسواس است و حداکثر 10 درصد برای برآورده کردن الزامات شرعی . آن وقتی هم که احکام نجاسات و غسل و ... تبیین شد ، آب لوله کشی وجود نداشت . شما در مصرف آب حد عقلی را رعایت کن لازم نیست حرف از تساهل و تسامح در رعایت احکام دینی بزنی . (2269135) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۵۴:۴۶
کمترین مقدار آب مصرفی به غسل و طهارت مربوط است . طی این کارها البته اگر وسواس و اسراف باشد ربطی به دین ندارد که شما میخواهی مراجع بیخیال احکام بشوند . ضمناً در خود احکام دین حرام بودن اسراف و واجب بودن دوری از وسواس آمده که اگر رعایت کنی مطمئنا قسمت بزرگی از مشکل کم آبی را پشت سر گذاشته ای (2269145) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۳۱:۱۵
آقای عزیز یه چرخی در مملکت بزن.. من نمیدونم چرا ما عادت داریم عدد و رقم الکی صادر کنیم. کی گفته 70 درصد برق مملکت از نوع آبی است؟ این رقم به 10 درصد هم نمیرسه . برق مملکت از نیروگاه های حرارتی تامین میشه. لطفا با ارائه آمار الکی خود را مطلع نشان ندهید. (2266519) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۰۹:۲۴
70 درصد که نه حدود 85 درصد برق تولیدی در ایران از نیروگاههای حرارتی ، گازی و سیکل ترکیبی است که ارتباط مستقیم با آب داره . (2266684) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۵۷:۱۶
معذرت می خواهم 70 درصد برق ما آبی است؟! این عدد از کجا آمده؟
البته بنده نسبتی با نویسنده ندارم و مثل ایشون من هم در این قضیه ذینفع نیستم ولی ممنون می شوم رفرنس بدید (2266804) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۲۰:۰۶:۱۴
5 تا 7 %برق ما ابیه (2269720) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۶:۱۷:۱۷
اولا 40% هم نمیشه نیروگاه های آبی . دوم اینکه به فرض باشه چه ربطی به کولر داشت ؟ شابد وزارت نیرو بخواد نیروگاهی بسازه که اسکناس 100 دلاری توش بسوزونه جای گاز. سوم اینکه کولر آبی تو دمای 40 به بالا کارایی نداره .
بنظرم باید رو عایق بتدی درست ساختمان ها کاربشه که در اینصورت مصرف انرژی پایین میاد . (2267451) (alef-14)
 
آرش
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۹:۲۵:۱۵
آلودگی هوای شهرهای بزرگ بتنهایی استفاده از کولر گازی رو توجیه میکنه.
کولر آبی مثل یه جاروبرقی هوای کثیف و الوده بیرون رو با فشار به داخل میفرسته که با این وضعیت درصد گوگرد بالا و بنزین سمی بسیار بسیار خطرناکه.
مگر اینکه محل زندگی منطقه تمیز و دور از آلوذگی باشه که اونوقت استفاده از کولر آبی ارجحیت داره. (2268652) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۴۷:۳۶
تولید برق هیدرو الکتریک کمتر از 10% است . (2269113) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۷:۲۸:۵۴
کی گفته 70 درصد برق ایران از نوع آب است. بخش اصلی برق ایران از سوختن مازوت، گازوییل و گاز تولید میشود و برق هیدروپاور فقط چند درصد را تشکیل می دهد.
اما اگر مصرف آب یک کولر برای یک خانه 200 لیتر در روز هم باشد بازهم هزینه کولر آبی بالا است . کولر آب یک فناوری به ته خط رسیده است. یعنی به دلیل هزینه های ساختمانی، هزینه آب و برق مصرفی و تعمیرات سالیانه و همچنین عدم امکان کنترل دما در مجموع کولر های گازی جدید به صرف تر هستند. (2269507) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۹:۰۷:۴۶
کی گفته 70 درصد برق از محل سدها تامین می شود ؟
احتمالا آنرا برعکس کردید . حدود 20 درصد برق کشور از محل سدها است . (2269674) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۱۲:۲۸:۴۳
اون 70 درصد مد نظر شما از محل نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی تهیه میشه....نه از سدها!!! یعنی گاز و نفت و مازوت میسوزونیم.. برق تولید می کنیم. (2271427) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۳:۳۷
هر زمان که دلار به قیمت واقعی زیر 1000 تومان خودش برگردد برای مردم هم خرید آن مقرون به صرفه خواهد بود و خواهند خرید و استفاده خواهند کرد (2266130) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۵۶:۱۱
بابا!شوخی کردیم به دل نگیر.مخلص مهندسین عزیز کشورمون هم هستیم:) (2266552) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۲۱:۴۹
متأسفانه متلک پراندن و مزه ریختن به جای بحث درباره اصل مطلب روندی است که در اغلب وبسایت های ایرانی به چشم میخورد. فکر میکنم این دوستانی که کامنتها رو کنترل میکنند، باید از انتشار این گونه کامنتها خودداری کنند و (همانطور که در وبسایت نیز اعلام شده است) "نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود."

در هر حال موضوع بسیار ضروری و مفیدی رو مطرح کرده اید و امیدوارم با همفکری دوستان و توجه مسئولین و سیاستگذاران، به نتیجه خوبی برسد.

بنده هم همواره به این مسئله فکر میکنم. خودم هم دو سال است که کولر آبی را از مدار خارج کرده ام و از کولر گازی استفاده میکنم. امسال که هنوز قبض برق نیامده است، اما سال قبل، با استفاده مناسب و همراه با صرفه جویی، قبض برق هم زیاد نیامده بود (متأسفانه رقمش یادم نیست).

امیدوارم، مسئولین با در نظر گرفتن جغرافیایی آفتابی ایران، اقدامات خود برای استفاده از انرژی خورشیدی را تسریع بخشیده و این انرژی را در کمترین زمان ممکن وارد چرخه مصرف نمایند. (2266707) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۳:۱۷:۴۶
بنده هم فيزيک خوانده ام.به اطلاعتان ميرسانم که کولر گازي يخچال و هر سيستم خنک کننده اي که با استفاده از سيستم کندانس و تبخير کار ميکند ، طبق سيکل کارنو 5 برابر گرمايي که ميگيرد گرما توليد ميکند.مضرات استفاده از اين سيستمها هم طبعا گرمتر شدن محيط زندگي اطراف است که آن هم به خشکي بيشتر منجر ميشود.در مورد پانلهاي خورشيدي و قيمتشان اطلاعي ندارم ولي در کل به دليل اينکه تقريبا هزينه نگهداري ندارند با اطلاعات ارائه شده توسط شما به نظر جذاب ميرسد. (2266930) (alef-14)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۰:۳۹:۱۹
ببخشید شما دارید اشتباه میکنید اصلا این خبرا که شما میگید نیست

من مکانیک سیالات خوندم و درس تبرید پاس کردم وتمام این سیکلهای تبرید وجب کردم

وقتی شما صحبت 5 برابر گرما میکنید میتونیم فرض کنیم ظریب عملکرد یک سیکل تبرید 5 بوده این معنیش اینه که ان یک پنجم انرژی که به صورت گرما از اتاق میگیره به صورت انرژی برق از ما دریافت میکنه حالا کل انرژِی که از اتاق گرفت با انرژی برق جمع میزنه به صورت گرما میده به محیط و محیط گرمتر میشه اما نه 5 برابر سرمای داخل میشه 1.2 برابر سرمای داخل فرض کنید 1000 ژول سرما تولید کنه با ضریب عملکرد 5 ما باید 200 ژول برق مصرف کنیم و مجموعا 1200 ژول گرما به محیط میدیم اما طبق گفته ی شما باید 5000 ژول گرما به محیط بدیم که این طور نیست یعنی محیط گرمتر میشه اما نه اینقدر که شما فکر میکنی محیط 1.2برابر گرم میشه نه 5 برابر.. (2268717) (alef-10)
 
سينا
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۶:۴۵:۲۴
در تاييد حرف مهرداد و با توجه بهCOP سيستم هاي DX و همچنين واقعي نبود سيكل كارنو حميد جان مخالف نظرت هستم .اگر اينطور بود سيستم هاي اسپليت رو با استفاده از شير چهار راهه دو كاره ( HEAT POMP) نميكردند (2270752) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۴:۱۷:۲۲
خدا خیرت بده این "محاسبه مربوط به نصب پنلهای خورشیدی و حدود قیمت تمام شده" رو زودتر قرار بده (2267105) (alef-14)
 
محمدعلی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۳:۳۳:۵۵
دوست عزیز من هم خیلی به این مسأله فکر کرده ام. مهمترین مسأله هم در این ارتباط توجه به محدودیت هاست. ما محدودیت آب داریم، اما محدودیت برق نداریم. ما برق حتی صادر می کنیم. تحصیلات من کارشناسی ارشد حسابداری است، اما معتقدم همه جا نباید فقط تحلیل منفعت-هزینه را بکار ببریم. اگر منابع آب شیرین کشور در آینده دچار مشکل اساسی شود با هیچ تحلیل اقتصادی جبران نخواهد شد. ضمن اینکه بسیاری از نیروگاههای ما با سوخت گاز طبیعی کار می کنند و ما محدودیتی در این زمینه نداریم. به هر حال معتقدم هر کشوری سیاست های خود را می بایست در چارچوب محدودیت های موجود هدایت کند. (2269074) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۵:۰۱:۰۹
حرارتی که اسپیلیتر کولر گازی برای محیط بیرون ایجاد می کنه رو حساب کنی. کلی باعث افزایش دمای محیط خارج منزل میشه. حالا حساب کن همه بخوان کولر گازی استفاده کنند. (2269302) (alef-13)
 
nader
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۹:۵۴:۴۲
با سلام،
جناب آقای مهندس ، اینجانب مهندس تآسیسات تهویه و تبرید هستم ، اینکه فرمودید کولرهای آبی در نقاط با رطوبت پایین کارآیی دارند با نظر حضرتعالی موافقم ولی آیا میدانید اکثر نقاط ایران جزء مناطق گرم و خشک بوده و بجز شهرهای مجاور دریا رطوبت بقیه مناطق پائین میباشد؟
فرمودید کولرهای آبی هوای آلوده شهرهای بزرگ را به شدت وارد محل کار و زندگی می کنند و از این بابت هم برتری به صورت مطلق با کولرهای گازی هست که حتی هوای داخل را تصفیه هم می کنند، عرض میکنم که اولاً هوا پس از عبور از پوشالهای خیس شسته میشود ( در دستگاههای هواساز کامل تجهیزاتی که به هوا رطوبت زنی میکنند و نام آن تجهیز Air Washer است ، میتوانید بیشتر تحقیق نمائید ) و برعکس در بعضی کولرهای گازی فقط فیلتر وجود دارد و تصفیه به آن معنی نیست. کولرهای گازی رطوبت هوا را میگیرند و این امر باعث افزایش بیماریهای تنفسی شده و در افرادی که دارای بعضی مشکلات تنفسی هستند احساس تنگی نفس و ناراحتی در تنفس مشهود است و اگر از ایشان سوال شود یکی از پیشنهادات پزشکان به ایشان رفتن به مناطق مرطوب و شمال کشور است ، در صورتی که با زدن رطوبت به هوا این مشکل در خیلی از افراد مرتفع میگردد ( بیاد بیاورید وقتی که شخصی سرما میخورد استفاده از بخور از توصیه های اصلی پزشکان است ) .
با تشکر (2270966) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۰:۳۱:۱۴
درود بر شما...من 2 ساله کولرگازی نصب کردم.از تمامی لحاظ بهتر از کولر آبیه! هم مصرف آب هم مصرف برق و هم احساس خوشایندی که به آدم میده.پیشنهاد میکنم کولر آبی استفاده نکنین (2265896) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۰:۳۹
یعنی رو چه حسابی می گی مصرف برق کولر گازی کمتر است، می دونی مصرف برق یعنی چی (2266125) (alef-10)
 
ج اک تبریز
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۰:۴۹:۱۹
دوست عزیز با این بدبینی زندگی نکبت باری خواهید داشت ...... (2266637) (alef-13)
 
احسان
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۵:۰۱:۵۷
کاملا با نظر شما موافقم.
لطفا در خصوص نحوه انتخاب و هزینه های استفاده از پانل های خورشیدی راهنمایی بفرمایید. (2265169) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۴۸:۴۴
سایتهای متعلق به اداره برق کاملا توضیح داده (2268312) (alef-13)
 
حميد
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۵:۳۷:۲۹
كولر گازي دسته دومم ميفروشي (2265275) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۵:۴۷:۴۸
از نظر عملی و فنی کولرهای آبی یا تبخیری دارای شاخص بازده بسیار بالاتر از کولرهای گازی هستند (در دحدود 8 تا 10 برابر) بنابراین طبق هر استدلالی استفاده از کولر آبی (در مناطق دارای هوای خشک و معتدل) به صرفه است. طبق محاسبات اینجانب میزان آب مصرف کل کولر آبی های کشور در بدترین حالت ممکن تنها 1 درصد کل مصرف آب شرب است و این در حالی است که حدود 20 تا 25 درصد آب شرب در سیستم لوله کشی تلف می شود.
از طرف دیگر اگر اهل فن باشید اثبات این نکته ساده است که کولر گازی هم در واقع در همان حد کولر آبی مصرف اب دارد . حتما برایتان سوال است چگونه، بسیار خوب همانطور که شاید نویسنده مقاله فوق نمی داند پروسه تولید برق در کشور به ازای هر کیلووات ساعت مصرف برق 3.78 لیتر آب مصرف می کند که اگر این مصرف پنهان آب را در نظر بگیریم به راحتی می توان فهمید که مصرف اب در کولر گازی نیز وجود دارد.
از طرف دیگر نویسنده مقاله گویا توجه نداشته است که معمولا در یک واحد مسکونی از طریق کانال کشی می توان مناطق (اتاق های مختلف ساختمان) را به دمای مناسب رساند و معمولا با توجه به اینکه کولر گازی تنها برای یک اتاق طراحی شده است معمولا نیاز به بیش از یک کولر گازی در یک خانه است.
نکته دیگری که نویسنده مقاله به ان بی توجه بوده است افت شدید بازده کولر گازی در ساعات گرم ( به دلیل سیکل ترمودینامیکی ان است.)
در آخر این نکته را باید بگم که اگر بنده صاحب فتوی بودم استفاده از کولر گازی را در مناطق خشک و معتدل حرام اعلام می کردم.
در ضمن درخواست من از سایت الف به عنوان یک سایت خبری معتبر این است که هر خبری را بدون کارشناسی لازم درج نکنند. اینجانب آمادگی دارم که در صورت آجازه سازمان متبوع خود گزارش کاملی که در این رابطه تهیه شده را جهت چاپ در سایت ارسال دارم.
کارشناس ارشد مکانیک سیالات، دانش آموخته دانشگاه تهران، شاغل در ....... (2265305) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۴۵:۰۱
دوست عزیز بنده هم به همین علت اشاره کردم که استفاده از کولر گازی در کنار پنل خورشیدی. مسلما با سیستم توزیع و تولید فعلی استفاده از کولر گازی به صرفه نیست.
شما از اسمان میتونین انرژی بگیرید ولی اب نه. (2266148) (alef-10)
 
سينا
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۶:۵۳:۲۶
بنده هم هم رشته شما هستم دوست گرامي استناد شما به كتاب تهويه مطبوع دكتر طباطباي ست اما ميشه بفرماييد اين كتاب بار اول در چه سالي منتشر شد و وضع توليد برق و همچنين وضعيت آبي كشور در اون سال ها چطور بوده و آيا سيستم هاي dx داراي كمپرسور مدولار بودن؟ در استفاده ز كولرهاي آّبي مصرف نمونه 5000 cfm اين كولرها در روز هاي گرم نزديك به 270 ليتر است و من خودم اني رو آزمايش كردم (2270763) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۵:۵۴:۵۴
1) کولر گازی ساخت چین و کره و... است و از خارج وارد می شود. در قبال وارداتش ارز از کشور خارج شده و برای کارگران خارجی فرصت شغلی ایجاد می کند.

2) مصرف برق کولر گازی استاندارد 5 برابر کولر آبی است. ضمن آنکه اکثر کنترهای برف 15 آمپر هستند و به صورت استاندارد تا 3300 وات در ساعت توان بازدهی دارند که یک کولر گازی دو سوم آن را می بلعد.

3) کولر گازی هر 2-3 سال یکبار نیاز به شارژ گاز دارد که آنهم باید از خارج وارد شود.

4) با رواج کولر گازی چندین شغل در ایران نابود می شود: کانال ساز، تولیدی پوشال، تولید کنندگان کولر و قطعات وابسته چون شناور، موتور، پمپ و...

5) از رواج کولر گازی بساز و بفروش ها منفعت می کنند. چون نیازی ندارند که پول برای کانال سازی بدهند. ضمن آنکه فضای مفید زیر بنای آپارتمانها یکی دو متر مربع بیشتر شده که پول آن را از خریدار می گیرند.

6) وارد کنندگان کولرهای گازی نیز از قبل آن سود سرشاری نصیبشان می شود. (2265325) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۷:۳۴:۱۳
ضمن اینکه من آزمایش کردم کولر آبی قطعا کمتر از 70-80 لیتر آب در شبانه روز مصرف می کنه (2265594) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۲:۰۰
مقدار مصرف اب کولر ابی به ساعات مصرفش، به آب و هوای شهر مورد استفاده و به ظرفیت کولر بستگی دارد. البته در بدترین حالت هم به 500 لیتر در روز نمی رسد (2266127) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۶:۳۵:۵۵
حتما از مستولین هستی دیگه آزمایشتم که معلومه . چندین سال پیش که فشار آب کم بود بنده یه بشکه 220 لیتری برا کولر گذاشته بودم شب ها پرش میکردم که روز کولر مصرف کنه . ساعت 11 تا ساعت 6 عصر 220 لیتر تموم میشد . حالا شما چطور آزمایش کردی خدا میدونه . حتما مصرف پیکان هم 3 لیتر در 100 کیلومتره .! (2267516) (alef-14)
 
ali
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۷:۴۲:۵۸
دلایل شما درست ولی با مشکل کم آبی چکار باید کرد (2265622) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۳:۴۹
کولر ابی تنها یک درصد از مصرف اب شرب در تابستان را به خود اختصاص می دهد ما 25 درصد اتلاف اب در شبکه لوله کشی شهری داریم، الگوی مصرف اب در کشور از طرف مردم در حد سه برابر استانداردهای جهانی است. 70 درصد اب مصرفی در کشاورزی هدر می رود
در ضمن ابی که به صورت غیر مستقیم برای تولید برق مصرف می شود با مصرف بیشتر برق در کولر گازی جبران اب مصرفی کولر ابی را می کند (2266131) (alef-10)
 
سیامک
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۴۶:۲۳
دوستان عزیز در نیروگاه بخار شهر ما با ظرفیت 600 مگا وات روزانه 1500 متر مکعب اب برای کولینگ و دیگ بخارش مصرف میشود!!!!
حالا هی بگید کولر گازی فقط برق مصرف میکنه. (2266537) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۸:۳۱
این 25 درصد از کجا آمده؟ میدانم که خواهید گفت مسئولین اعلام کرده اند؛ اما هر چی فکر میکنم، به نظرم یه خورده اغراق آمیز می آید. (2266763) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۲۶:۵۰
مسئولین نگفته اند شما اگر یک مقایسه در رابطه با جمع قبوض آب با جمع آب تولیدی در تصفیه خانه ها بکنی به راحتی متوجه می شی ، البته اطلاعات ان هم در دسترس است (حالا شاید شما حساب کردی شد 23 درصد زیاد سخت نگیر) (2268603) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۲۲:۴۵
ببخشید داداش!!!!! من بچه خوزستانم. بخدا بخدا بخدا کولر آبی اینجا بدرد نمیخوره (2265782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۴:۲۰
خوب معلومه بنده خدا کولر ابی در استان های شمالی و جنوبی که رطوبت زیادی دارند جوابگو نیست (2266132) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۶:۰۴
عزی دلم گفتند خشک و معتدل
خوزستان که نه خشکه نه معتدل (2266135) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۲۵:۱۰
اگر به کولر گازی نیاز بیشتری باشد و سود دهی داشته باشد واحدهای صنعتی داخلی انرا تولید می کنند (2265786) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۴:۴۴
هنوز از لحاظ فنی متاسفانه نمی توانند (2266134) (alef-10)
 
اصغری
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۴۶:۳۹
قرار نیست بخاطر پوشال سازها از تکنولوژی روز دنیا عقب بمونیم.این توجیهات ساده انگارانه است که مارو مجبور می کنه پراید رو به قیمت تویوتا بخریم تا آن کارگر شریف سایپا بیکار نشه. (2265829) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۹:۰۳
کاملاً موافقم. (2266764) (alef-14)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۲۹:۴۳
به این می گن حرف حساب (2268292) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۳:۴۱:۳۶
تجربه به من ثابت کرده است که بیشتر جاها ما به حس «حرکت هوا» بیشتر نیاز داریم تا «خنک سازی هوا». مثلا در برخی شبهای تابستان تقریبا هیچ گونه بادی نمی وزد و حتی پنجره های باز یا خوابیدن در حیاط و پشت بام! هم با نوعی احساس خفگی همراه است. یک پنکه ساده و بی سر و صدا در چنین حالتی بازده و لذت بیشتری نسبت به کولر آبی و گازی دارد. (2268299) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۰:۳۲:۵۰
دلالیل از این آبکی تر نبود.خب مگه کولر گازی چی داره که خودمون نتونیم تولید کنیم ! (2265898) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۲۸:۲۹
متاسفانه خیلی چیزها دارده که ما نمی تونیم تولید کنیم اگر هم کسی گفت من تولید کردم بدون بیشتر مونتاژ کرده یا کلاهبرداره، ساخت کمپرسورهای کولر گازی تکنولوژی بالایی نیاز دارده و البته بقیه قطعات (شاید بتونیم قاب ان را بسازیم) (2268605) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۳۷:۴۱
1) میتوان با دستیابی به فناوری تولید پنلهای خورشیدی، هم کارگر ایرانی را مجدداً شاغل کرد، و هم پنلها را صادر نمود. ضمن اینکه در دنیای کنونی شما به این راحتی ها نمیتوانید مسئله را داخلی/خارجی کنید. همان کولر آبی هم اگر از اول تولید دینام و ... در نظر بگیرید، شاید ببینید که آنقدرها هم داخلی نیست، هر چند که نسبت به کولر گازی، داخلی تر است.

2) مصرف برق کولر گازی با مصرف کولر آبی یر به یر می شود.

3) درباره شارژ کولر گازی هم مجدداً به بند 1 ارجاع میدهم.

4) اینطوری از نابودی مشاغل صحبت نفرمایید. مگر نصاب کولر گازی، تعمیرکار، فروشنده، ... از خارج می آیند!

5) یعنی می فرمایی صرفه جویی در ساخت و ساز، به خاطر اینکه کانال ساز بیکار میشود، امر خوبی نیست؟ خب فضای مفید آپارتمان هم زیادتر بشه، که بهتره. مشکل چیست؟ چون بساز و بفروش پول آن فضا را میگیرد، چیزی خوبی نیست؟!

6) دولت میتواند با برنامه ریزی صحیح، از تولیدکنندگان ایرانی در جهت تولید کولر گازی حمایت کند تا ارز از کشور خارج نشود. ضمن اینکه اقتصاد جهانی دیگر به این سادگی قابل تحلیل نیست. که البته جای توضیحش اینجا نیست. (2266762) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۶:۰۰:۴۵
برق خورشیدی لازم برای 200واتی که فرمودید هزینه راه اندازیش حدود 2.5میلیونه.کلا هزینه سیستم های خورشیدی تو کشور ما چندان به صرفه نیست..از طرف فروشنده سیستم های خورشیدی (2265351) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۷:۳۵:۲۵
درسته دوست عزیز. یعنی برای کولر گازی با توان متوسط 800 وات حدود 10 میلیون هزینه سیستم خورشیدی داره ولی ایا ارزش نداره که علاوه بر کم کردن قابل توجه الودگی،روزی 500 لیتر اب را صرفه جویی کنیم اونهم با 10 میلیون تومن؟
در تمام دنیا دولتها در چنین مواقعی کمکهای بلاعوض میکنند چون در دراز مدت منافع این کار بسیار زیاد هست.
خوشبختانه در این راستا تصمیماتی هم در کشور ما گرفته شده که بزودی مطلبی در موردش خواهم نوشت. (2265598) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۰:۴۵:۰۸
800 وات؟؟؟
بنده خدا، کولر گازی حداقل مصرفش 2000 وات در ساعت است. برو برچسب انرژی کولر های گازی با برندهای مختلف را ببین. (2265915) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۵۵:۳۴
دوست عزیز بنده هم نوشتم اوج مصرفش دوهزار وات هست.کاش کمی با دقت مطالعه میفرمودید (2266157) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۶:۲۲
شما گویا جوک می گویید اولا اینکه کولر گازی حداقل 2000 وات مصرف دارد که هزینه ان طبق گفته ی شما 25 میلیون تومان می شد. بعد هم اینکه کولر ابی به هیچ عنوان 500 لیتر اب مصرف نمی کند ( عدد شما اشتباه است) (2266136) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۷:۱۹:۲۰
چه مارک کولر گازی برای فروش داری؟ (2265555) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۵۷:۰۰
اگه این تهمت نیست پس چیه؟
شاید مثل کافر همه را بی کیش خود پندارد اینجا مصداق داشته باشه.
اون کسی که بنده ازش کولر گازی خریدم وقت سر خاروندن هم نداشت،تبلیغ هم نمیکرد! (2266159) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۰:۴۰:۰۹
مسئله این است که مقاله شما دارای اشکالات فراوان است که آدم را به افکار اینچنینی سوق می دهد!!!! (2266214) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۷:۳۷:۴۹
خب در مورد اشکالات بحث کنید.
در مورد راه حل بهتر بحث کنید.
مثلا بگین در فلان کشور که شرایط مشابه ایران داره چی استفاده میشه و چرا. تهمت برای چی؟ (2266405) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۳۰:۰۶
من گفتم مثلا در بعضی از ایالات امریکا که شرایط اب و هوایی مشابه ایران است از کولر ابی استفاده می شود البته نسل های پیشرفته تر کولر آبی می تونید تحقیق کنید (2268608) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۷:۵۹:۱۸
احتمالا حساب کتاب شما در مورد مصرف اب غلط است .شاید 120 لیتر اب شود نه 300 تا 500 لیتر !!! (2265653) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۸:۰۳:۴۵
در کتاب استخراج المیاه ... نوشته ابوالحاسب ابن کرجی(به اختصار) مربوط به هزار سال پیش اومده که آب در زمین از بین نمیره بلکه همواره از شکلی به شکل دیگر تغییر میکنه درعین حال در بخش دیگه ای از اون آمده که همواره هیچ زمینی رو پیدا نمیکنید که بدون آب باشه و آب در لایه های زیرین و بر بالای لایه های سخت قرار داره مساله مهم نحوه بازیافت اون و چگونگی استفاده است.
مطالبی که گفتم مربوط به یک دانشمند هزار سال پیشه. چیزی که مسئولان ما سر سوزنی ازش درک ندارند. یادم می یاد از سالهای دور که خشکسالی اینقدر شدید نبود در شهری مثل سمنان و یا نایین تابستان ها آب جیره بندی بود. چطوره که مسئولان و برنامه ریزان نظام از این موضوع غافل شدند و فقط سیاستهای گسترش و افزایش جمعیت رو در این شهرها به کاربستند. اندکی به ازدیاد دانشگاه ها و ایجاد کارخانه ها و ساخت شهرکها در مناطق کم آب فکر کنید.
یک بچه ی 10 ساله در بازی کردن با رایانهو در یک بازی استراتژیک به وضوح میفهمه که نباید خانه ها و شهرها رو در نزدیکی منابع خشک قرار بده و معادن و کارخانجات رو تا حد ممکن به هم نزدیک کنه. تعداد کارگران بیش از حد زیاد نشه ، تعداد ارتش متناسب با جمعیت کلی باشه ساختارها و خانه ها و معادن رو حساب شده و با توجه به وسعت زمینش بسازه اما برنامه ریزان ما از اونها هم کم فهم ترند. چون دانشگاهی رو که مدرک ازش گرفتند فقط سرسری گذرنداند.
اگر تسویه خانه های شهری اب مصرفی رو به حد کشاورزی و مصرف غیر شرب تسویه کنند سیکل و چرخه اب نه تنها دچار مشکل نمیشه بلکه روزبروز مقادیر آبی در دسترس هم زیاد تر میشه دیگه لازم نیست در مناطقی که کمترین روزهای ابری در سال رو داره سد بسازید و بخش عمده آب رو از سطحش به صورت بخار هدر بدهید.
دیگه لازم نیست آب رودخانه ها رو به کارخانه ها اختصاص بدهید و هزاران باید دیگر . بعد دعوامون میشه که کولر آبی بهتره یا گازی و اینکه توانایی ساخت کولر گازی نیست و ... یعنی ما تواین مملکت عرضه ساخت یک کولر گازی رو نداریم ؟؟؟ به خدا اگر دست من تولید کننده صنعتت آب رو باز می گذاشتند و هر روز یک نگرانی برام درست نمیکردند کولرگازی که سهله تسویه خانه هایی برای هر مجتمع مسکونی می ساختم که حتی آب دستشوییشون هم قابل خوردن باشه یعنی سیکل آب هر خانه تا حد زیادی بسته بمونه اما صد حیف....
راستی چجوریه که شرکت های ژاپنی و چینی حاضرند زمین های لم یزرع و بی آب کویر مرکزی رو از ما به صورت بلند مدت بخرند در اون شهر احداث کنند و تازه به ما آب و برق هم بفروشنددر شرایطی که هیچ ورودی برق و ابی هم از ایران نمی خواهند. جالب تر اینکه طرحشو دوستای من نوشتند و تحقیقاتی کردند و توی این مملکت کسی تحویلشون نگرفت رفتند ژاپن همه رو سرشون گذاشتند.
حالا هی بگیم جمعیت کمه باید زیاد بشه هزارتا آدم تشنه حریف یک سیراب نمیشند بفهمیــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــد به خاطر خدا (2265657) (alef-13)
 
se
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۸:۴۷:۵۳
بالاخره یک نفر حرف درست رو زد. باید کل کشور کولر گازی بشه . چون هم مصرف اب بسیار کم می شه هم برق .
فقط یک نکته هست که درست نیست اون هم مصرف برق است زده کولر ابی 300 وات و گازی 2000 وات . درسته که مصرف گازی بالاتره ولی با سرعت بیشتر خنک می کنه و مدت روشن بودن کولر گازی کمتر . که این مقدار زیادی از مصرف برق رو کم می کنه .
ما خودمون کولر ابی داشتیم 20 ساعت در تابستان روشن بود ولی الان گازی کردیم 4 ساعت روشن هست . اگه حساب کنید 300 وات 20 ساعت ؛ 2000 وات 4 ساعت که اختلاف کمی می مونه اون هم با کم شدن مصرف اب جبران می شه . (2265717) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۳۷:۵۹
عزیز من شما یک نگاه به قبوض برق خونت بنداز بعد بیا اینجا نظر بده جوک می گی انگار ملت تا حالا کولر گازی نداشتن، بعد این قضیه سرعت بیشتر را از کجا اوردی می تونم تخصص جناب عالی را بدانم (2266137) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۸:۵۱:۵۲
کولرهای ابی بزرگترین خیانت به زندگی بشریت است .بذارید یه چند ساله دیگه که به بحران اب دچار شدیم اونوقت هزینه های بیشتری برای تولید و تصفیه اب باید بپردازیم.هر خونه دوونیم میلیون که الان دیگه پولی نیست واسه نجات اب (2265726) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۰۴:۴۵
آقا من یک کولر جدید اختراع کردم که مصرفش از کولر آبی خیلی خیلی کم تره و بازده اش هم از کولر گازی بیش تر . فقط به خاطر نداشتن سرمایه و یک حامی قوی قادر به تولیدش نیستم. اگه کسی جایی رو می شناسه که از طرح من موافقت می کنه و حاضره براش هزینه صرف کنه همین جا بگه تا من تونسته باشم یک خدمتی به جامعه ام بکنم. ممنون میشم. (2265753) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۳:۴۴:۴۵
جمله ات اشتباه است ، اولا که بازده کولر ابی از بازده کولر گازی بسیار بیشتر است بنابراین نمی توان گفت " مصرفش از کولر ابی خیلی خیلی کمتره و بازده اش از کولر گازی بیشتر"
ضمنا این چیزی که می گید اختراع کردید تقریبا از لحاظ فیزیکی غیر ممکن است مگر اینکه اصلا یک چیز جدیدی کشف کرده باشید مثلا ضد جاذبه ای چیزی (2266147) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۰:۳۲:۳۰
نه عزیز من ضد جاذبه نیست. برعکس دقیقا بر اساس قوانین فیزیک است. با کمی تغییرات در سیستم کولر آبی می توان همان سرماییشی را که کولر گای تولید می کند از کولر ابی گرفت. من نمونه ی کوچکش را ساختم و نتیجه گرفتم و البته برا اساس اصل پایستگی انرژی کار می کند. کافی است از خود طبیعت درس بگیریم. علاوه بر این من جایی ذکر نکرده ام که بازده ی کولر گازی از کولر آبی بیش تر است متن را دقیق بخوانید. (2266204) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۸:۰۶:۲۹
نکنه شما هم ورداشتی پنکه گذاشتی ته کولر ابی به جای دمنده های کولر آبی، اگر این کار را کردی اشتباه است.
بعد هم با کمی تغییرات هیچ وقت نمی شه بازده را خیلی خیلی کاهش داد.
بعد هم این پایستگی انرژی می گید می تونید بگید کجای کولر استفاده کرده اید بنده خدا واقعا با اصول اولیه اشنا نیستی خوب معلومه همه جا نه تو کولر فقط همه جا پایستگی انرژی وجود داره یک کم ترمودینامیک بخون
بعد هم وقتی شما می گی مصرف از کولر آبی کمتر و بازده از کولر گازی بیشتر یعنی به صورت غیر مستقیم این دو تا را هم مقایسه کرده اید. (بازده کولر ابی در بدترین مدل ها از کولر گازی بیشتر است چون کلا سیکل ترمودینامیکی انها متفاوت است) (2266420) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۶:۴۵:۱۹
سلام من به نظرم رسید اگر راه ارتباطی باشما باشه، مثلا سایت یا وبلاگ یا ایمیلتون رو بدین که بشه با شما در مورد طرحتون صحبت کرد خیلی خوب میشه. راستش منم یه کارایی کردم شاید گفتگوی ما مفید باشه ایمیل من taj_bakhsh2020@yahoo.com لطفا در سابجکت فارسی بنویسید برای کولر آبی متشکر (2266385) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۰:۱۲:۴۶
نکن اینکار را که بیچاره میشی,من خود به چشم خویشتن در رفتن جان از بدن دیدم
نکن که به خاک سیاه میشینی,چند تا کامنت بالا را بخوان که گفته:کانال ساز و پوشال ساز و پمپ ساز وغیره بیکار میشوند و واقعا" همین طرز فکر غلط حاکم و غالب است و اجازه نمیدهند شما و حامی قویتان کمر راست کنید,اگر میتونی ورش دار ببرش جائی مثل ترکیه و ثبتش کن و انجامش یده (2268341) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۱۷:۱۶
نکته دیگر بحث بازدهی کولر آبی در دمای مناسب است.
برای مثال تا وقتی که درجه هوا از 37 درجه بالاتر نرفته باز می توان از کولر آبی استفاده کرد ولی وقتی دما به بیش از 40 درجه میرسه دیگه کولر آبی عملا نقش سونا را داره و هوای خونه را مرطوب و شرجی میکنه. (2265772) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۱۹:۳۰:۴۱
مقاله کملا منطقی هست حرف های دوستان بی منطق مگر ایران فقط تهرا هست جنوب و شمال کشور بطور کمل دارن از این کولر ها استفاده می کنن کولر گازی که تازه اختراع نشده که ورودش به کشور رانت ایجاد کنه (2265799) (alef-10)
 
سينا
۱۳۹۳-۰۴-۳۰ ۲۰:۵۲:۰۲
بنده حقير مهندس مكانيك سيالات، حرف دوست عزيزم رو اصلاح ميكنم يك كولر گازي 24000 بي تي يو با توجه به ميانگين جدول استاندارد ميزان سرمايش براي هر متر مربع تقريبا 500 بي تي يو ميباشد در نتيجه يك كولر گازي با اين توان حداكثر 50 متر رو خنك ميكند اما باز هم با توجه به پرتابش كم اين نوع كولرها بايد در انتخاب توان و جايگذاري اين نو كولر ها دقت نمود. در حال حاضر كولرهاي گاز با كمپرسور هاي مدولار(اينونتر) وارد بازار شده اند كه همونطور كه دوستمون گفتن ميزان برق مصرفيه كمي دارن .در تاييد مطلب بالا بايد بگم كشور ما با توجه به كم آبي بايد به سمت استفاده از اين نوع سيستم ها حركت كنه (براي ساختمان هاي كوچك اسيپليت و ساختمان هاي بزرگتر چيلرهاي تراكمي و ساختمان هاي خيلي بزرگ چيلرهاي جذبي پيشنهاد ميشه) در ضمن هر كولر آبي همون 300 ليتر رو تقريبا مصرف ميكنه (2265926) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۰:۳۶:۳۹
البته الان دیگر بهتره از سیستم های GHP برای ساختمان های بیشتر از 1000 متر استفاده کرد که نه مصرف برق دارند و نه آب
بلکه گاز که آن هم در کشور ما فراوان و ارزان است
بازدهی اش هم با توجه به افت زیاد انرژی برق از نیروگاه تا مصرف در کل بهتر است از کولر گازی با مصرف برق (2266208) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۰:۵۳:۳۶
کولر آبی در دنیا فقط ایران و یکی دو کشور همسایه استفاده می کنند که ان را هم ما صادر کرده ایم در دنیا برای این فوق تکنولوژی هیچ مشتری نیست کاش مزایای ان را به اطلاع جهانیان می رساندیم تا از خواب غفلت بیدار شوند !!!! (2266230) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۸:۰۹:۳۳
اولا اینکه حرف شما روی حساب نیست در بسیاری از ایالات های امریکا که گرم و خشک و کویری است 90 درصد از کولر آبی استفاده می شود.
مشکل اساسی در کولر ابی این است که اروپا، چین، ژاپن و کره جنوبی که تولید کننده گان عمده تجهیزات سرمایشی هستند خود دارای اقلیم مرطوب هستند که نمی توانند از کولر آبی استفاده کنند.
البته این نکته لازم به ذکر است که کولرهای آبی ایران متاسفانه مربوط به طرح های 50 سال پیش است و کولرهای آبی مثلا آمریکا (که ذکر شد) سیستم های پیچیده ای هستند که حتی از کولرهای گازی گران تر هستند.
بیاییم ندانسته حرف نزنیم (2266424) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۸:۴۳:۳۱
در آمریکا هم هست. سری به ایالت های تگراس و اکلاهما بزنید. (2266451) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۲۱:۳۷:۵۴
دوست داریم یه سری بزنیم ولی ویزا نمیدن . پارتی نداری واسمون بگیری ؟ (2269818) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۱۴:۵۱
همه جا کولر استفاده نمیشه اروپا به علت تعادل هوا اصلا کولر به این شکل که تو هر خونه ای باشه ندارن. مکانهای مرطوب هم امکان استفاده از کولر آبی وجود نداره مثل شمال و جنوب ایران. کولر آبی شرایط خاصی داره واسه همین کمتر استفاده میشه. ولی مشکل مصرف آبش واقع بده (2266491) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۱:۰۶:۳۶
باسلام :البته استفاده از کولر گازی اگر با رعایت کردن دیگر اصول ساختمان سازی باشد حتما به صرفه است مثلا عایق کردن دیوارهاواستفاده از درب و پنجره دوجداره و... می تواند استفاده از کولرهای گازی را با صرفه ترکند (2266249) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۲:۰۹:۲۴
ااصلا پنل های خورشیدی توان تولید برق مصرفی یک کولر گازی را ندارند. مگر اینکه شما تمام پشت بام خود را از آنها پر کنید، که آن هم به صرفه نیست. لطفا وقتی در مورد چیزی نطر میدهید. حداقل کمی در مورد آن با متخصص صحبت کنید.! (2266305) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۷:۳۴:۴۴
دوست عزیز بنده در موردش اطلاعات دارم و مطلبی هم در همین مورد برای الف ارسال کردم.
قرار نیست همه مصرف خورشیدی بشه بلکه قراره که بار بروی شبکه کاهش پیدا کنه.
ضمن اینکه شما هم وقتی کسی را نمبشناسید در موردش نظر ندید. (2268573) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۳:۳۵:۲۷
تو خوزستان کولر گازی هم جواب نمیده ! (2266352) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۳:۴۶:۲۶
شش درصد آب کشور در شهرها مصرف میشه به شکل‌های مختلف.
شما یک فکری برای آن 94 درصد دیگری بفرمایید که صرف کشاورزی غلط و کم بازده ما می‌شود. کولر گازی و پانل خورشیدی پیش‌کشتان! (2266355) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۳۲:۵۶
که البته حدود 70 درصد این اب به علت ابیاری نا مناسب (در مقایسه با شیوه های مدرن کشاورزی در کشورهای پیشرفته ) هدر می رود.
دریاچه ارومیه را به عنوان مثال کشاورزی خشک کرد، چاه های اطراف ان و البته در کنار ان ایجاد سدهای بی حساب و کتاب دولت (2268611) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۷:۱۹:۲۶
کولر ابی حدود 60 سال است در این کشور استفاده می شود . در این مدت هیچگونه تغییری در ان داده نشده . یک جعبه که تشکیل شده از موتور اب ،پوشال و توربین . باد حاصل از ان رطوبتی است و باعث درد های جسمانی در بلند مدت می شود و در استان های جنوبی کشور اصلا قابل استفاده نیست . اما در مقابل کولر گازی که در اصل خارجیست در مدت 10 سال تغییرات متعدد و متنوعی از نظر محتوایی در ان داده اند . . سازندگان ان سعی کرده اند که کیفیت و کارایی ان را بالا ببرند و مصرف برق ان را پایین بیاورند و قطعا در اینده کیفیت ان را بالاتر هم می برند . در همه ی مناطق کشور قابل استفاده است . (2266393) (alef-13)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۸:۰۷:۵۴
واقعا درک نمیکنم اصلا جای بحث داره? توی کشوری که همه و همه به خشکسالی شدید پیش رو واقفند اصلا بحثی می‌مونه که کولر آبی استفاده بشه? کولر آبی در شرایط کنونی فقط یه تکرار اشتباهه. مملکت ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار داره و استفاده از آب صرفا جهت تبرید اشتباهه. اگه سیستم آبرسانی ایراد داره دلیل نمیشه با کولر آبی بر شدت اتلاف بیفزائیم. اگه برق نیروگاهها آبیه که اشتباه مهلکیه در این سرزمین کم آب باید اصلاح کنیم ایرادات رو. امروز یا فردا باید این کار انجام بشه باید برق ارزان تولید بشه باید کولرهای آبی رو جمع کنیم. حالا چه برق اتمی چه خورشیدی چه بادی، میشه برق رو تولید کرد ولی منابع آب شیرین ما تا کی جوابگوی نیازمون هست? و اگه تموم بشه ... فکر کردی اصلا چطور باید زندگی کرد? خنک شدن فراموش میشه اونموقع. بقول سیاستمداران جنگهای آینده جنگ آب خواهند بود. (2266422) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۳۷:۴۳
ببینید کولر گازی عملا اب بیشتری مصرف می کنه ، کولر گازی به خودی خود اب مصرف نمی کند ولی مصرف برق ان 8 تا 10 برابر کولر ابی است. و به اطلاعاتان برسانم به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی 3.78 لیتر اب به طور متوسط در نیروگاه های کشور (شامل همه انواع نیروگاه ها ) مصرف می شود. بنابراین اگر شما به جای 150 کیلووات ساعت برق مصرفی به ازای هر ماه در کولر آبی مثلا 1500 کیلووات ساعت استفاده کنید نتیجه می شود که 5000 لیتر کولر گازی اب بیشتر مصرف می کند.
من نمی دانم چرا مردم فقط جلوی دماغ خود را می بینند و نمی توانند نگاه کامل و گسترده داشته باشند.
جدای از اینکه برق تولیدی نیاز زیادی به گاز و نفت دارد که خود آنها دارای ارزش زیادی هستند
جدای از اینکه برق تولیدی نیاز به احداث نیروگاه دارد
و جدای از قبض 200 هزار تومانی که باید رای کولر گازی بپردازید (2268616) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۲۶:۲۹
خواهشا این مطلب را هم توی کامنتها قرار بدید:
http://kayhan.ir/fa/news/12637/%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%B1-%D8%A2%D8%A8%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D8%B1-10-%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA-200-%D9%84%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%D8%A2%D8%A8-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF (2266509) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۰۹:۲۷:۵۶
و البته این یکی:
http://emalls.ir/%D9%85%D8%B4%D8%AE%D8%B5%D8%A7%D8%AA_%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%B1-%D8%A2%D8%A8%DB%8C-7000-%D8%A2%D8%A8%D8%B3%D8%A7%D9%84~id~68142

ملاحظه میکنید که 60 لیتر در ساعت مصرف اب داره.
من نمیدونم دوستان بر اساس چه اطلاعاتی اینهمه به بنده بد و بیراه گفتن. (2266513) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۵:۴۵:۵۲
عزیزم اینجا ایرانه دیگه .... همه دکتر و مهندس و کارشناسن (2269377) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۰:۰۶:۴۸
نکته این هست که اول چاه رو بکن بعد منار را بدزد. اول تولید برق را به صرفه کنیم (انرژی خورشیدی و غیره) بعد در مورد جایگزینی کولر گازی با آبی بحث کنیم. در شرایط فعلی تولید برق نیز بسیار به آب وابسته است. برای صرفه جویی در آب نمی توان مصرف برق را تا این حد بالا برد. (2266571) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۱:۰۴:۴۲
تامین برق از انرژی برقابی تنها 12 در صد است نه بیشتر مابقی از انرژی حرارتی و سیکل ترکیبی است ضمن اینکه نکاهی به تجارب سایر کشور ها با شرایط مشابه می تواند درس آموز باشد ما توان تامین برق مصرفی را در کشور نداریم دائم بر کولر های آبی تاکید می کنیم در حالی که در شرایط هوای خیلی گرم این کولر ها توان خنک کردن ندارند هر کس به تجربه این را می داند در آینده نه چندان دور باید دو کشتی سوخت به فروشیم تا یک کشتی آب بخریم بنابر این موضوع آب را جدی بگیریم و بیش از این بر مصرف این نوع تکنولوژی از رده خارج تاکید نکنیم دفاع از این روش و اشتغال مربوطه اش بیشتر شبیه استدلال دفاع از خودروسازی داخلی است که اشتغال شده راه فرار برای ماندن در روش های غلط در دنیا به دنبال روش های بهره برداری از انرژی از طبیعت هستند فقط ماییم که اند خم کوچه انرژی فسیلی و برق گران مانده ایم در اروپا اکثر انرزی و لوازم برقی اند حتی اجاق گاز و حمام و .. چرا زیر بار گرانی فیش برق کمر خم نکرده اند مشکل جای دیگری است و ما نتوانسته ایم انرژی موجود را خوب مدیریت کنیم و در پس سوء مدیریت خود سنگر گرفته ایم اگر کسی تجربه مصرف اسپیلت ها را در تهران داشته باشد جدای از بحٍث گرانی انرژی دیگر استفاده از کولر آبی را صحیح نمی داند مشکل را باید از جای دیگری حل کرد که مصرف آن همگانی شود بیاییم نمونه های داخلی اش را بسازیم تا ..... (2266675) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۴۶:۱۱
یک جوری می گویید که انگار شما فقط اسپلیت استفاده کرده اید ، اول اینکه تمام نیروگاه های کشور اب مصرف می کنند و مصرف اب منحصر به نیروگاه های برق ابی نیست برای مثال نیروگاه های هسته ای و سیکل ترکیبی اب زیادی مصرف می کنند چون سیال عامل انها اب است
بعد اینکه واقعا جو زده نشید لازم نیست شما دو کشتی سوخت بدهید و یک کشتی اب بگیرید در بدترین حالت که شما گفته اید کافی است که از یک اب شیرین کن استفاده کرد و ابا استفاده از دو کشتی سوخت ده ها کشتی اب تولید کرد (هر چند این یک سناریوی خیالی است )
من هم قبول دارم کولرهای ابی فعلی زیاد مناسب نیست ولی راه حل ان حرکت به سمت کولرهای ابی پربازده و پیشرفته است، در الگوی توسعه ادم باید به موضوعات مختلف توجه کند اگر شما تجارب کشورهای سازنده سیستم های سرمایش را با دقت مطالعه می کرید می توانستید بفهمید که چرا اکثر انها از کولرهای گازی و اسپلیت ها استفاده می کنند دلیل اصلی ان مرطوب بودن کشورهایی مثل چین، ژاپن، کره و اروپا است. ولی در کشوری مثل ایران با تنوع اقلیمی (تنها پنج استان کشور امکان استفاده از کولر ابی را ندارند) بهترین روش توسعه کولرهای ابی پیشرفته است.
اگر نمی دانید بدانید که الان در امریکا استفاده از کولرهای ابی بسیار متداول است همچنین کولرهای ابی توسعه داده شده اند که حتی رطوبت را به هوای داخل خانه منتقل نمی کنند و از نطر کیفیت سرمایش تولیدی بسیار بهتر از کولرهای گازی هستند. پس راه حل اشتغال توسعه هدف دار است. نه تقلید کورکورانه از دیگر کشورها
در اینکه مدیریت انرژی در کشور ضعیف است بحثی نیست ولی دلیل اصلی ان این است که امثال شما می ایید و نظرات جو زده و بی منطق و بدون حساب و کتاب می دهید و متاسفانه از امثال شما در سیستم مدیریتی کشور بسیار زیاد است (یعنی همه مردم اینگونه هستیم) (2268620) (alef-10)
 
ساغشکی
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۲:۱۷:۳۴
مگر قدیمیها چه کار میکردند.
از بس که ما را نازک نارنجی بار آوردند!
به هر حال پنکه را برای همین مواقع اختراع کرده اند. (2266823) (alef-14)
 
عمو رضا
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۲:۳۱:۱۳
من اکنون از کولر آبی استفاده می نمایم و قبض برق دوماهه من 127 هزار تومان شد . ( با ماهیانه 370 کیلو وات مصرف ) و برای برادرم که کولر گازی 18000 اینورتر دارد مصرف برق دوماهه 34 هزار تومان شد . چون در ساخت منزل ایشان موارد عایق سازی ساختمان لحاظ شده است (در داخل سفالهای 15 سانتیمتری دیوارهای جانبی 4 سانتیمتر یونولیت قرار دارد . پنجره های عایق UPVC با شیشه دوجداره . درب ورودی آپارتمان چوبی ضد سرقت ) اگر ساخت منازل اصولی باشد شاید ده در صد هزینه اضافه گردد ولی در آینده در هزینه آب وبرق صرفه جوئی خواهد شد . (2266848) (alef-14)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۴:۲۶:۲۶
لطفا این مطلب رو به عنوان یک بحث علمی در یک بخش مهم از سایت قرار دهید تا مردم بتوانند درست تصمیم بگیرند. (2267126) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۱۶:۵۶:۴۰
كولرآبي 7000 مدل AC-70 آبسال ساخت ايران

مشخصات فنی:
- برق مصرفي‌:‌ 220 ولت ~ 50 هرتز / تك فاز
- بازده خنكي ‌: 85٪
- هوادهي : 8350 مترمكعب بر ساعت
- حداکثر توان مصرفي: 890 وات ساعت
- قدرت موتور :4/3 اسب بخار
- داراي نشان استاندارد ايران
- قدرت خنك كنندگي در شرايط متعادل : 380 متر مكعب
--------------------------------------------------------------------------------
- مقدار مصرف آب در ساعت : 60 ليتر (دماي 15 تا 45 درجه )
-------------------------------------------------------------------------------
- پمپ آب :60/1
- وزن : 83 كيلوگرم
- برق مصرفي پمپ آب : 220 ولت ~ 50 هرتز تك فاز
- ابعاد دستگاه : 87 87 ارتفاع 115 سانتي متر
- ابعاد خروجي كانال هوا : عرض 52 ارتفاع 54.1 سانتي متر
- فاصله كانال از كف كولر :42.9 سانتي متر
- ارتفاع تشتك آب : 10 سانتي متر
- داراي لوازم همراه : شناور / كليد/ پمپ

http://emalls.ir/%D9%85%D8%B4%D8%AE%D8%B5%D8%A7%D8%AA_%DA%A9%D9%88%D9%84%D8%B1-%D8%A2%D8%A8%DB%8C-7000-%D8%A2%D8%A8%D8%B3%D8%A7%D9%84~id~68142 (2267590) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۴-۳۱ ۲۱:۱۳:۵۷
صرفا جهت اطلاع...پنل خورشیدی ساخت شارپ ژاپن 240 واتی 173 دلاره. واقعا اگه اراده ای بر استفاده بهینه انرژی باشه از خورشید این سرزمین میشه بهترین استفاده ها رو کرد (2268128) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۸:۴۷:۵۷
عزیز دل من استفاده از پنل خورشیدی علاوه بر خود پنل ها نیاز به قطعات زیاد دیگر دارد. مانند اینورتر، باطری و .... که به خودی خود این قیمت شما را دو تا سه برابر می کند. (2268622) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۷:۲۴:۰۱
بالاخره یک بار برای چندین و چند سال برق مفت میگیری...دقت کن مفت...یعنی اون بالا خورشید میتابه این پائین لوازم برقیت بدون قبض برق کار میکنه. جدای همه اینها از آب نباید برای خنک شدن استفاده کرد آب بسیار گرانقیمت تر از اینهاست (2270802) (alef-10)
 
سعیدی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۰۹:۱۹:۰۵
عجب بحث سرد و خنکیه من که یخ کردم . (2268648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۰:۲۲:۴۰
متخصصین به این سوال عامیانه جواب بدهند: اگر بجای اینهمه شبکه های مویرگی و بسیار خطرناک توزیع گاز، در مناطق مختلف کشور(برای کاهش افت ولتاژ) نیروگاههای گازی تولید برق ساخته میشد و مردم (مثل بسیاری از کشورهای پیشرفته)بجای گاز از برق استفاده میکردند بهتر نبود؟ (2268703) (alef-10)
 
عموووووووووووو
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۲:۰۲:۲۰
عموووووووووووووو
عزیزززززززززززززز
در نوشتن ارقام دقت کن
شما مصرف استخر را نوشتین نه کولر را....... (2268843) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۵-۰۲ ۱۷:۲۲:۰۳
شما هم یکم بالاتر به کاتالوگ کولر آبسال دقت کن... ساعتی 60 لیتر استاد (2270797) (alef-10)
 
بچه اهواز
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۵:۳۹:۴۹
برای ما خوزستانیها که توی دمای 50 درجه مجبوریم زندگی کنیم استفاده از کولر آبی بی معنی است چون در این دمای بالا کولر آبی اصلا" جواب نمی دهد . یکی از بزرگترین مشکلات استفاده از کولر گازی هم علاوه بر قیمت بالای آنها که معمولا" برای هر خانوار جنوبی بین 5 تا 10 میلیون آب میخورد و هزینه برق مصرفی آنها حرارت فوق العاده زیادی است که این کولرها از طریق قسمت پشتی به فضای شهر ها وارد میکنند .

شاید این مورد فعلا" برای شهرهای شمالی مشهود نباشد ولی در صورتی که همه در شهرهائی مانند تهران و اصفهان به کولر گازی روی بیاورند بدون شک متوسط دما در این شهرها بین 2 تا 5 درجه گرم تر خواهد شد . (2269368) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۶:۰۹:۵۱
شنیده ام در چابهار کولرهای گازی هست که با گاز طبیعی کار میکنند. یعنی موتور برقی دارند که با گاز تولید برق میکند و کولر را میگرداند. بنظر من با توجه به وفور گاز در ایران بهترین کولر ان نوع کولر ست . بقول معروف تا یار که را خواهد و میلش به که باشد. (2269399) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۶:۱۵:۵۰
با پنل های خورشیدی میتوان هم برق تولید کرد هم اب شیرین با 2500 کیلومتر ساحل ابی در جنوب و سال 250 روز افتاب شدید چه کارها که نمیشه کرد. کمی همت میخواهد. (2269406) (alef-10)
 
کارمند جوان
۱۳۹۳-۰۵-۰۱ ۱۶:۵۸:۱۰
بهتره برای آپارتمانها سیستم چیلر یا هوا ساز اجباری شود تا با تنظیم درجه مطلوب رطوب و دما و تصفیه هوا مصرف بهینه آب و انرژی هم داشته باشیم.در آپارتمان من که مسکن مهر هم می باشد هر کس با سلیقه خودش در بالکن کولر آبی گذاشته و منظره نا هنجاری تولید شده و چند سال دیگر هم ، همه زنگ زده شده و بدتر هم می شوند.کولر آبی باعث آلرژی و درد و خشکی مفاصل هم می شود و اگر پوشال آن تعویض نشود محل تولید قارچ می شود.سرو صدا و نشتی های گاه وبی گاه در اثر خراب شدن شناور و سوختن یا نیم سوز شدن سیم پیچ و پمپ آن هم زیاد است. در زمستان هم یکی از دلایل اتلاف گرما همین کانال کولرها می باشند. باید با سیاست گذاری درست در تعیین حاملهای انرژی مردم را در گرفتن تصمیم درست یاری کرد.متاسفانه حامل انرژی گرمایی هم در کشور ما گاز شده است و هر سال با بحران دست وپنجه نرم می کنیم .اگر سیستمهای گرمایش مرکزی توسعه پیدا کنند و با تولید برق از نیروگاههای کوچک گازی در هر منطقه بجای گاز رسانی به همه خانه هاحامل اصلی انرزی برق گردد بسیاری از مشکلات و خطرات بر طرف می گردند و سرمایه گذاری در جهت درست پیش می رود. (2269478) (alef-10)
 
مهندس عمران
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۵:۳۲:۲۵
١- نميدانم چرا همه فكر مي كنند نيروگاههاي برق آبي آب زياد مصرف ميكنند ، مگر در اين نيروگاه ها آب را مي سوزانند ؟ در اين نيروگاه ها از انرژي پتانسيل آب استفاده مي شود نه از خود آب ، يعني آب از ارتفاع بالا وارد و از طريق كانال به پايين هدايت مي شود و با تبديل انرژي پتانسيل به جنبشي توربين را مي چرخاند و برق توليد مي شود متاسفانه ما عادت كرده ايم با كلمات جوگير شويم مثل آنكه درخت گردو را ديد و گفت درخت گردكان به اين بزرگي ! درخت خربزه الله اكبر .
٢- در نواحي گرم و خشك مانند كوير يزد اجداد ما كه مهندسان تحت سلطه دانش غرب نبودند بادگير را اختراع كردند كه نه آب مصرف مي كند و نه برق و در گرماي سوزنده كوير دماي مطلوب براي داخل را تامين مي كند و از تكنولوژي شارش هواي سرد به سمت پايين استفاده مي شود يعني چون هواي خنك چگالي بيشتري از هواي گرم دارد به سمت پايين مي آيد و هواي گرم را خارج مي كند كه اگر با زيرزمين و چاهك همرا شود و كمي هم با تكنولوژي روز تركيب شود مي تواند بهترين بازده را داشته باشد بخصوص در ساختمانهاي مرتفع ولي متاسفانه پژوهشگران ما در دانشگاه ها فقط بلدند مقالات خارجي راترجمه و مقاله سازي كنند و از پژوهش واقعي غافل مانده اند . به قولي آب در كوزه و ما تشنه لبان ميگرديم (2271325) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۳-۰۵-۰۳ ۰۸:۴۸:۵۶
برای اینکه کولر های آّبی خنکتر بشه می تونید یک موکت روی سقف کولر و کانالش بندازید.
اثر خیلی خوبه داره. کم زحمت و کم هزینه و در زمانهای خیلی گرم می تونید موکت رو خیس کنید تا خنک تر بشه (2271353) (alef-13)