نظر منتشر شده
۷۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 318361
بررسی جایگزینی سربازی حرفه‌ای به جای اجباری
بخش اجتماعی الف، 28 آذر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۱
سین مثل سربازی. دو سال از عمر تو چقدر ارزش دارد؟ خدمت مقدس سربازی یا به قولی دیگر اجباری در سال ۱۳۰۴ به تصویب رسید. از ۹۰ سال پیش تا امروز این قانون گاهی اسباب مرد شدن جوان‌ها بوده است و گاهی جان جوانی‌شان را گرفته است. ۲۴ ماه از طلایی‌ترین روزهای زندگی را باید با حقوق ماهانه ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان سپری کنند. این ۲۴ ماه سهمی است‌ ثابت از آنهایی که فن و حرفه‌ای را به خوبی مسلط هستند یا به دلیل موقعیت اقتصادی خانواده از تحصیلات بازمانده‌اند تا آنهایی که مدرک کارشناسی ارشد و دکترا دارند. همه و همه بدون مشکل جسمی باید پس از اتمام تحصیل به سربازی بروند.

 انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد‌ دانشگاه تهران هفته گذشته همایشی با عنوان «بررسی ابعاد اقتصادی خدمت سربازی» با حضور عباسعلی منصوری‌آرانی‌‌ نماینده نهمین دوره مجلس، عضو کمیسیون امنیت ملی و مسوول پیشین آموزش کل ارتش، حسن سبحانی‌ استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، صادق الحسینی‌ اقتصاددان و مشاور پیشین بانک جهانی و مهدی احمدی‌معین کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه خدمت سربازی برگزار کرد.

سالن همایش‌های دانشکده اقتصاد‌ این بار علاوه بر دانشجویان و کارشناسان، شاهد فارغ‌التحصیلانی بود که یا به سربازی رفته‌اند یا بعد از پر کردن دفترچه منتظر هستند که به سربازی اعزام شوند. حتی حضور مادری که به دلیل اهمیت موضوع به این همایش آمده بود، تعجب برخی حاضران را برانگیخته بود.

بر‌اساس پژوهشی که درباره خدمت سربازی و شیوه آن در کشورهای مختلف‌ انجام شده است، ایران بین ۲۴ کشوری است که خدمت سربازی، اجباری و بیش از ۱۸ ماه به طول می‌انجامد. این درحالی است که در ۱۰۰ کشور جهان خدمت اجباری لغو شده است. در چهار کشور خدمت اجباری فقط در شرایط خاص مثل جنگ و بحران‌های خاص انجام می‌گیرد و در ۱۰ کشور طول خدمت اجباری کمتر از ۱۸ ماه است که با افزایش میزان تحصیلات، زمان آن کاهش پیدا می‌کند.

خدمت سربازی اجباری باشد یا حرفه‌ای‌‌

به گفته کارشناسان، اگر خدمت سربازی از اجباری به حرفه‌ای تغییر کند، هزینه‌های پنهان و آشکار خدمت سربازی کاهش چشمگیری خواهد داشت. از دیگر روی‌ افرادی که به خدمت سربازی نمی‌روند هم می‌توانند‌ دو سال از عمری که به نظرشان از دست می‌رفت را به دو سال با بهره بالا تبدیل کنند.
صادق الحسینی، اقتصاددان و مشاور سابق بانک جهانی، عوارض سربازی اجباری برای دولت و سیستم نظامی را مخرب و پرهزینه دانست و گفت: در تحقیقاتی که موسسه جی‌ای‌او در خصوص هزینه‌های سربازی اجباری و سربازی حرفه‌ای پس از لغو سربازی اجباری آمریکا در سال ۱۹۷۳ انجام داد، دو اقتصاد‌دان اثبات کردند که هزینه‌های سربازگیری حرفه‌ای کمتر از سربازگیری اجباری است. از این رو استفاده بیش از حد از نیروی کار در خدمت سربازی به صورت اجباری در مقابل هزینه‌های هنگفت آموزشی برای آنها بازده اقتصادی ندارد.

الحسینی با مقایسه تجربه کشورهای دنیا از خدمت سربازی درباره‌‌ مالیات پنهان سربازی اجباری عنوان کرد: طبق پژوهش‌های انجام‌شده در آمریکا در سال‌های جنگ ویتنام سالانه هشت میلیارد دلار مالیات پنهان که تفاوت حداقل حقوق از حقوق سربازان به دولت است، پرداخت می‌شد. این در حالی است که پرداخت مالیات پنهان سربازان در ایران نیز بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان است.

به گفته الحسینی‌ سه ویژگی عدم رضایت، کار بی‌مزد و رایگان و همچنین عدم امکان پیگیری مطلوبیت فردی و منافع شخصی باعث شده خدمت سربازی در ایران اجباری شمرده شود و نه‌تنها برای سرباز بلکه برای سیستم نظامی هم بازده نداشته باشد. از این‌رو باید سربازی اجباری از بین برود و به سمت سربازی حرفه‌ای همچون روش غالب کشورهای دنیا پیش برود.

۸۰ درصد سربازان فراری در ایران متعلق به دهک‌های پایین جامعه هستند

در بخش دیگری از این همایش عباسعلی منصوری آرانی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره‌‌ ابعاد اقتصادی خدمت سربازی گفت: پیشتر در قسمتی از لایحه بودجه پیشین تلاش کردند تا طرح خرید جریمه خدمت سربازی به صورت قسطی فراهم شود‌ اما با این حال نمایندگان، توهم آقازادگی در خصوص مشمولان خدمت سربازی دارند، در صورتی که ۸۰ درصد سربازان فراری در ایران متعلق به دهک‌های پایین جامعه هستند و قادر به پرداخت جریمه خدمت سربازی که ۱۰ میلیون تومان است و هر ساله یک میلیون تومان به آن اضافه می‌شود نیستند.

به گفته آرانی همه مشمولان خدمت سربازی دانشجو و دارای مهارت نیستند و بسیاری از آنها طریقه زندگی را در سربازی یاد می‌گیرند. البته مقایسه این خدمت در برابر دستمزد ۶۰ تا ۷۰ هزار تومانی که یک سرباز در طول ۲۴ ماه خدمت دریافت می‌کند، ناچیز بوده و مجبور است از خانواده‌اش ماهانه حداقل ۲۰۰ هزار تومان برای هزینه رفت‌وآمدش دریافت کند.آرانی، ارزشمندترین سرمایه هر انسانی را عمر و جان او دانست و تاکید کرد: در کشورهای توسعه‌یافته عمر انسان‌ها ارزشمند است و همین موضوع باعث می‌شود تا به عمر و زمان انسان‌ها اهمیت داده شود. اما باید توجه کنیم که موقعیت سیاسی و امنیتی ما با کشورهای اروپایی متفاوت است. ما مرزهای طولانی با کشورهای در حال جنگ و ناامن داریم و برای حفظ امنیت ملی، طبق اصل «۴۷» قانون اساسی در زمان صلح هم باید آماده باشیم.

هزینه فرصت سربازی بیشتر از درآمد آن است

حسن سبحانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه قانون خدمت سربازی مربوط به سال ۱۳۰۴ است، گفت: خدمت سربازی در سال ۱۳۰۴ به یک قانون تبدیل شد. با وجود اینکه خدمت سربازی ابعاد تقویتی برای قوه نظامی کشور و حفظ منافع ملی دارد، امروزه این اجبار که در گذشته به رشد فرد منجر می‌شد به هدر رفتن عمر افراد تبدیل شده و اجباری بودن این انتخاب، موقتی بودن دوره آن و مناسب نبودن توانایی‌های فرد با نوع کار واگذاری در طول دوره خدمت نشان می‌دهد که هزینه فرصت خدمت سربازی به مراتب بیشتر از درآمد حاصل از آن است.

سبحانی بر تقویت روحیه ملی تاکید کرد و گفت: باید توجه کرد که هر نوع هزینه فرصتی برای حفظ روحیه ملی اولویت دارد. حتی اگر «هزینه فرصتی» باشد که بخش بزرگی از جامعه احساس کنند در پی رفتن به سربازی باید پرداخت کنند و زیاد است. آنچه اهمیت و اولویت بیشتری دارد روحیه ملی و امنیت ملی است.

به گفته وی نهایتا به موضوع سربازی باید به دور از هر‌گونه سوگیری و جهت‌گیری و از چشم مردم نگاه کرد.

مرزهای طولانی و خطرناک توجیه سربازگیری اجباری است

مهدی احمدی معین، کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه خدمت سربازی نیز عنوان کرد: قبل از پرداختن به ابعاد اقتصادی خدمت سربازی باید بعد امنیتی آن را در نظر داشت.

معین، یکی از توجیهات نیروهای مسلح برای سربازگیری را ایجاد امنیت مرزها بیان کرد و گفت: کشور ایران طولانی‌ترین مرزهای خشکی و آبی را با کشورهای همسایه‌ای دارد که عمدتا ناامن هستند‌ از این‌رو خدمت سربازی ابزاری برای فراهم کردن امنیت مرزهاست. با این حال به نظر می‌رسد که در طول سال‌ها هزینه‌های پنهانی برای سربازان و خانواده‌هایشان به صورت اجتماعی و اقتصادی به بار آورده و از این‌رو کشورهای پیشرفته در حال حاضر به دنبال دور نگه‌داشتن نیروی انسانی از جنگ بوده و به همین سبب ارتش‌های پیشرفته و بزرگ دنیا به سمت بهره‌گیری از سیستم‌های بدون سرنشین و هوشمند نظامی و سربازگیری حرفه‌ای‌اند که این سربازی داوطلبی در صورت تایید در دو ارزیابی توانمندی و انگیزه فردی اتفاق می‌افتد.

آمادگی رزمی با دو یا سه ماه آموزش به انجام می‌رسد


منصوری آرانی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر این موضوع که‌ دو یا سه ماه آموزش رزمی الزامی است، گفت: اگر بعد از سه ماه آموزش اجباری ادامه دوره را به سربازی حرفه‌ای تبدیل کنیم هزینه‌هایی که نیروهای نظامی متحمل می‌شوند بسیار کاهش خواهد یافت.

وی تاثیرات ورود چند صد هزار سرباز اجباری را مورد سوال دانست و تاکید کرد: حجم افراد ورودی به دوره اجباری بسیار زیاد است و دوره آموزش رزمی هزینه بسیاری هم بر دوش نیروهای نظامی دارد. برای مثال هزینه‌هایی که یک سرباز طی یک سال دارد پنج برابر هزینه‌هایی است که یک نیروی کادری دارد.

خدمت سربازی، عدم توازن بین دختران و پسران است

احمدی معین به عدم توازنی که سربازی اجباری برای دختران و پسران ایجاد می‌کند اشاره کرد و گفت: پسرها در دو مرحله سخت با مساله سربازی مواجه می‌شوند. ابتدا زمان کنکور کارشناسی؛ اگر در دانشگاه پذیرش نشوند فقط یک سال فرصت شرکت در کنکور را دارند و بعد از فارغ‌التحصیلی هم برای قبولی در مقطع بعدی زمان بسیار کوتاهی در اختیار دارند.

این درحالی است که دختران برای پذیرش در دانشگاه‌ها هیچ محدودیتی ندارند. براساس گزارشی که مرکز تحقیقات استراتژیک درمورد ورود خانم‌ها به دانشگاه دارد، هر سال بر تعداد ورودی آنها افزوده می‌شود و این موضوع به دلیل عدم عدالتی است که به دلیل سربازی اجباری به وجود می‌آید.
معین به سه موضوع طلاق‌های صوری، خود زنی‌های جسمی و آسیب‌های اجتماعی به عنوان مشکلات اجتماعی دیگر سربازی اجباری اشاره و بیان کرد: آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی سربازی اجباری گاهی مواقع غیر قابل جبران است و به همین دلیل باید راهکارهای مناسبی برای بهبود آن بیابیم.

راهکارهایی برای بهبود خدمت سربازی


الحسینی در خصوص راهکارهایی برای بهبود خدمت سربازی در ایران خاطر نشان کرد: در ماده «۳۶» برنامه ششم توسعه پیشنهاد شد تا بخش‌های خصوصی نیز در تربیت مهارت‌های بهتر و کارآمد طی دوره سربازی کمک کنند.

وی اظهار کرد: برای آنکه خدمت سربازی را از حالت اجباری به حالت رضایتمندانه و عادلانه همراه با بازده مثبت اقتصادی تبدیل کنیم، پیشنهاد می‌کنم که سیستم خرید قسطی سربازی به بازتوزیع مثبت اقتصادی از کسانی که درآمد بیشتری دارند و مایل به خدمت سربازی نیستند، به کسانی که مشمولان خدمت مقدس هستند یا به دهک‌های پایین جامعه تعلق دارند، بپردازد تا حداقل حقوق برای سربازان فراهم شود. در این شرایط سربازی به شکل حرفه‌ای تبدیل و از سوی دیگر هزینه‌های پرداخت حقوق حرفه‌ای هم فراهم می‌شود.

به گفته الحسینی سربازی برای خانوار فقیر موجب کاهش درآمد خانوار وابسته به نیروی کار جوان است که منجر به فرو رفتن بیشتر خانوار در تله فقر می‌شود و در نتیجه موجب فقیرتر شدن جامعه خواهد شد. همچنین این موضوع بر جمعیت جوان دهک اول جامعه افزوده است.

وی در توضیح تله فقر هم عنوان کرد: فردی که به سن سربازی می‌رسد با دو راه روبه‌رو می‌شود؛ اول اینکه به سربازی برود و دو سال از عمر خود را که می‌توانست درآمد داشته باشد از دست دهد و دوم اینکه به سربازی نرود‌ که نرفتن به سربازی به معنی آن است که او امکان فعالیت در هیچ سیستم رسمی و شناخته شده‌ای را ندارد.

اقتصاد سربازی متفاوت با اقتصاد سرباز است


سبحانی در پاسخ به راهکار‌های الحسینی گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که سیستم مالیات پنهانی را که سربازان در ایران پرداخت می‌کنند، قبول ندارم. اینکه حقوق ماهانه سرباز ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان است مساله ناراحت‌کننده‌ای است‌ اما نباید فراموش کنیم که بر اساس مدل‌های اقتصادی اگر فردی فرصت به دست آوردن هیچ پولی را نداشته باشد فراهم شدن چنین شرایطی برای او مناسب‌تر است.
سبحانی تاکید کرد: امروز در کشور با مشکل بیکاری روبه‌رو هستیم، افراد اگر هم به سربازی نروند امکان درآمد داشتن آنها بسیار کم است‌ بنابراین گزینه بهتر انتخاب سربازی و کسب درآمد کم است تا نداشتن هیچ درآمدی.

وی در بخش دیگری از سخنرانی اش گفت: در بررسی مساله سربازی باید به علت العلل رسید، نباید مسایل گوناکون با هم خلط شوند. این موضوع را باید مورد توجه قرار داد که اقتصاد سربازی متفاوت است با اقتصاد فرد سرباز و این یعنی تفاوت بین اقتصاد خرد و اقتصاد کلان.

در ادامه نظرات سبحانی، الحسینی از مدل اقتصادی خود، برای حل مشکل سربازی دفاع کرد و گفت: بهتر است دانشمندان حوزه‌های اقتصادی با توجه به رعایت سه اصل رضایتمندانه بودن خدمت سربازی، کارایی خدمت سربازی و عدم تحمیل هزینه‌های اضافی به دولت، مدل‌های اقتصادی خود را برای حل این مساله مطرح کنند تا هرچه زودتر به راهکار مناسبی در این زمینه دست پیدا کنیم.

چه کسی پاسخگوی روزهای طلایی از دست رفته جوانان است‌


دانشجویان حاضر در همایش «بررسی ابعاد اقتصادی خدمت سربازی» سوالات و نظرات خود را در ادامه با مسوولان حاضر مطرح کردند.

به گفته یکی از دانشجویان که بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد، خود را برای اعزام به سربازی معرفی کرده بود، موقعیت او برای اعزام از طرف سازمان نظام وظیفه، ۱۰ ماه بعد مشخص شده است. وی با ابراز نارضایتی از این هدر رفت عمر و زمان تاکید کرد: «۲۴ ماه دیگر هم علاوه بر ۱۰ ماه قبل هیچ کاری نمی توانم انجام دهم. این موضوع باعث کاهش بهداشت روانی و بالاتر رفتن سن ازدواج می‌شود و فرزند آوری دیرهنگام و مشکلات بزرگ تر دیگر برای امثال من ایجاد می‌شود.»

این دانشجو گفت: «۳۴ ماه از بهترین روزهای زندگی‌ام را باید در بطالت کامل سپری کنم. آیا این موضوع امنیت ملی را دچار مشکل نمی کند؟ ما، نیروهای انسانی توانمند، زمان خود را برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی از دست می‌دهیم و این زمان هرگز جبران نخواهد شد.»
در ادامه نظرات دانشجویان، یکی دیگر از فارغ‌التحصیلان سرباز که برای شرکت در این همایش از پادگان خود مرخصی گرفته بود، گفت: «مشکلات در پادگان‌ها بسیار زیاد است. مهم نیست که قبل از سربازی چه موقعیتی داشته باشی، در دوران سربازی کمترین آسیبی که متحمل می‌شویم مشکلات شدید معده است و مشکلات روحی و افسردگی.»

این سرباز با بیان اتفاقی تلخ در یکی از پادگان‌های کشور عنوان کرد: «کمتر از دو هفته پیش، یک سرباز در لار شیراز، هنگام پست خود در برجک دیده‌بانی بعد از کشتن پنج سرباز اقدام به خودکشی کرد، این موضوع نه تنها رسانه‌ای نشد، هیچ مسوولی هم در این باره صحبتی نکرد. اینها اخباری است که سرباز‌ها در شبکه‌های اجتماعی خودشان درباره‌اش با خبر می‌شوند. نباید فراموش کنیم که این جان انسان‌هاست که مورد بی‌رحمی قرار گرفته است.»

منصوری آرانی در پاسخ به مسایل مطرح شده سربازان حاضر در جلسه گفت: من همه تلاشم را برای رسیدگی به این مشکلات خواهم کرد، اما فراموش نکنید که این نشست برای حل کردن مشکلات اقتصادی و بررسی وضعیت اقتصادی سربازی است. شما نباید روابط خود را با نمایندگان در مجلس کم کنید و باید از آنها بخواهید به وضعیت شما و مشکلات‌تان رسیدگی کنند.

یکی از بهترین راهکارها نامه دادن به مقام معظم رهبری است؛ من شاهد بوده‌ام که ایشان برای رسیدگی به مشکل پادگان ۰۵ کرمان شخصا اقدام و گروهی را برای رسیدگی به مشکلات پزشکی و بهداشتی پادگان‌ها مامور کردند.

ترکش‌های سربازی پیکر جامعه را زخمی می‌کند


موقعیت سخت اقتصادی و در پی آن مشکلات آشکار و پنهان اجتماعی اولین ترکش‌های سربازی اجباری بر پیکر جامعه است. این مشکلات در سطوح عمیق‌تری هم وجود دارد. مشکلات روحی، بهداشت و سلامت جسمی و جنسی برای جمعیت سرباز و از سوی دیگر هزینه‌های هنگفتی که نیروهای نظامی به اجبار در طول دوران سربازی متحمل می‌شوند، توجه بیشتر متفکران و اساتید اقتصادی را به سربازی حرفه‌ای جلب کرده است. سربازی حرفه‌ای شاید یک‌شبه یا با یک برنامه ساده اجرا نشود، اما یکی از بهترین راهکارها برای حل مشکلات حاشیه‌ای سربازی اجباری خواهد بود.
این همایش با حضور صاحب‌نظران حوزه اقتصادی برگزار شد. حال آنکه خدمت سربازی را از هر حیثی که مورد بررسی قرار دهیم باز هم به دیدگاه مسوولان اصلی این حوزه یعنی نظامیان نیازمندیم. حضور یکی از مسوولان حوزه نظام وظیفه در این نشست به یافتن پاسخ بهتر کمک می‌کرد. پرسش اینجاست که چرا یکی از ارکان اصلی سربازی اجباری، یعنی یکی از کادرهای نظامی سازمان نظام وظیفه به چنین نشست مهمی دعوت نشده بود و اگر دعوت بود چرا حضور پیدا نکرد؟ عدم حضور این مسوولان همچنان پرسش‌های فراوان پسران در خصوص سربازی اجباری را بی‌پاسخ گذاشت.

منبع: جهان صنعت
 
کلمات کلیدی : سربازی
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۹:۴۸:۳۶
بررسی نمیخواد که، این همه جوونبیکار، ماهی 600-700 هم به سربازای حرفه ای بدن خیلیا حاضرن داوطلبانه برن سربازی (3398708) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۴:۳۹
چرا اینقدر کم مثل همه نیروی نظامی و انتظامی (3398776) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۷:۲۲
انشاا.. حداقل تو این مورد آستین بالا بزنن وواقعا اقدام کنن شعار ندن انشاا... (3398793) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۲:۳۹:۲۰
من همین دو ساعت پیش برگه رهاییمو گرفتم ولی انشاالله ازین به بعد قانونش اصلاح بشه که دیگه کسی به خدمت نره، یکی از این حضرات فرمودند ماهی 70 تومن بهتر از هیچی هستش والا من خونم خیلی هم دور نبود از پادگان روزی 5000 تومن هزینه رفت و امدم بود و مشکل معده ای هم که یادگاری موند واسم . (3399280) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۱:۲۲:۴۶
با 500 هزار هم میریم (3399016) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۲۴:۴۱
همچنین کسی که داوطلبانه بره خودش رو مسئول میدونه (3399450) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۸:۰۰
برای شروع و بررسی نتایج سرباز حرفه‌ای، می‌توان از راهنمای‌رانندگی شروع کرد بدین معنی که لیسانس و بالاتر را بعنوان نیروی پیمانی اموزش و استخدام کرد تا هم دیگر نیازی به سرباز وظیفه جهت مواجه با مردم در سطح شهر و جاده نباشد و هم ایجاد شغل کرد. (3399552) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۴:۴۹:۲۳
تو رو خدا یک فکری بکنید من دفترچه پست کردم برج 6 سال 95 باید برم یعنی 30 ماه بلاتکلیفی... هم متاهل هستم (3399777) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۹:۱۲:۰۵
از برگزاری این همایش تشکر می کنم چون موضوع بسیار مهمی را مورد بحث و بررسی قرار داد. امیدوارم همایش های بیشتری در این زمینه برگزار شود و زمینه یک گفتگوی عمومی در این حوزه فراهم شود ... (3401559) (alef-11)
 
پرواز
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۹:۲۴:۲۱
15 ماه از عمرم به عنوان سرباز گذشت,اما نه کار نظامی یادگرفتم و نه تخصصی که به درد آیندم بخوره,فقط میبایست کارایی رو انجام بدم که نیروی کادر راحت تر باشه و به صبحانه خوردنش برسه....
ای کاش پسراشون میرفتند خدمت تا بفهمند چه خبره... (3403312) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۹:۵۵:۴۵
در ایران یکی‌ از بهترین تصمیمات اجرای سربازی اجباری بود، کشوری که مرکب از قومها و فرهنگ‌های گوناگون است، باید دارای فداکاریهای مشترک همه این اقوام باشد، و سربازی اجباری یعنی‌ شریک کردن همه مردان ایرانی‌، در فداکاری برای کشورشان حتی به اندازه دو سال.... (3398729) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۰۱:۲۴
یا دختری یا سربازی نرفتی (3398747) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۶:۱۶
دوست عزیز، سربازی رفتم، ولی‌ فکر نکنم شما سربازی رفته باشید....در ایران اصلا بیشتر (نه همه) جوانان به فکر راحتی و عدم سختی هستند.... تو درس، کپی جزوه....تو کار، رانت، میز، جوک، بازی کامپیوتر، تماس تلفنی به عمه دایی، خاله، مأموریت خارج و... تو ازدواج، پسری پیدا کنیم که آشپزی نخواد، دختری باشه که باباش پولدار باشه و.... بابا، اگه سیستم آمریکا، ژاپن، آلمان و... هم می‌خواست اینجوری جوانان را بار بیاره و اینجوری مردم کار کنن، الان یک چیز بدتر از ایران بودند(ایران به خاطر نفتش یک کم بهتر بود!!!!) (3398787) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۵:۱۲:۲۷
نظرت جالب نیست, هر چیزی که درست باشه جواب درست هم میده. اگر کپی جزوه و این چیزا هست نشانه مریض بودن سیستم آموزشی هستش اگر رانت هست نشانه مریض بودن سیستم کار و نظارت هستش و خیلی چیزهای دیگه. سیستم آمریکا, ژاپن, آلمان و غیره آدم عاقل میچرخونه نتیجه اش میشه سیستم سالم و دغل کاری و دزدکی کم میشه و آدم سالم رشد پیدا میکنه. (3399851) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۹:۰۹:۰۱
این جوانهای الان سربازی رو بهانه کردن من مطمئتم که سربازی هم لغو بشه مشکلات رو گردن یه چیز دیگه میندازن مثلا چرا گواهینامه اجباریه؟ گواهینامه اجباری لغو بشه و... شما مطمئن باش همینایی که میگن سربازی باعث مشکلات زندگی ما شده براشون سربازی رو لغو کن 5 سال دیگه برو سراغشون بگو زندگیت چطوریه؟ باز دنیایی از حرف و حدیث و درد دل و...دارن. موارد زیر رو مطرح خواهند کرد:

گواهینامه چرا حذف نمیشه؟
چرا مالیات حذف نمیشه؟
چرا مدرک تحصیلی اختیاری نمیشه؟( برا فلان شغل مدرک نمیخاد و...)
چرا اصلا عقد ازدواج لغو نمیشه؟ همه جای دنیا لغو شده ما میخایم همینجوری توافقی زندگی کنیم
چرا قیمت کالا ها حذف نمیشه؟ شاید یکی پول نداشته باشه
چرا قبض برق و اب و گاز وجود داره و حذف نمیشه؟
خب جتگ شد سربازی هم نرفتی حالا بفرما جنگ! چرا جنگ حذف نمیشه؟( خب تبدیل بشه به بازی کامپیوتری)

اقا این سربازی باید کاهش پیدا کنه نه اینکه حذف بشه سربازی باید در حد 1 ماه اموزش و 5 ماه خدمت باشه تموم بشه هر کسی بره سر زندگیش حذف شدنش معنا نداره ما در کشوری نیستیم که اطرافمون اروم باشه و ضمنا خیلی از کارای مملکت رو هم سربازا انجام میدن ملت ارومی هم نیستیم که دم هر دری نگهبان و سرباز برا جلوگیری از هجوم جمعیت لازم نباشه کلانتری ها هم که پر از پرونده و مجرم .و..است این حرفا رو حداقل باید کشوری بزنه که مردمش به قانون احترام میذارن و صبح تا شب اسید پاشی نمیکنن خودت رو با سوئیس مقایسه نکن. ژاپن این حرفو بزنه کمی حق داره ولی نه ما که باید بالا سر هرکدوممون یک سرباز .......وایسه.... (3400428) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۹:۰۹:۵۵
دوست عزیز صحبت های شما در مورد اشتیاق جوانان به راحتی و تنبلی درست است که بدانیم تمامی غایبان خدمت و کسانی که خدمت را دوست ندارند، واقعا تنبل باشند ... در حالی که بسیاری از جوانان به دنبال یک لقمه نان و تامین زندگی خود هستند و سربازی اتلاف وقت است. من خودم از 6 صبح حتی تا 11 شب کار می کنم تا هزینه های زندگی تامین شود ... (3401544) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۰۶:۱۶
چرا تو این مسائل کشورهای خارجی رو مثال میزنی . درضمن این نظر تو هست نه افراد دیگه پس سعی نکن نظرتو مطلق بکوبونی تو سر همه. من مخالفم (3398756) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۹:۳۴:۲۶
فکر می کنی فرزندان مقامات هم همانجایی خدمت می کنند که دیگران هستند ؟
یا اینکه امریه می گیرند و در این دو سال زیر کولر گازی هستند ؟ (3400478) (alef-11)
 
حبیب
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۲:۱۶:۰۵
به شرطی که در سربازی خیلی با هم صمیمی نشوند که ثمره اش می شود اعتیاد و ........ (3400754) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۹:۵۷:۰۹
اگر در کشوری مثل ایران که مرکب از قومیتهای گوناگونی است خدمت نظام حرفه یی شود، این به این معناا خواهد بود، که از برخی‌ اقوام که به تور سنتی‌ به نظامیگری بنا بار دلائل تاریخی یا اقتصادی، علاقه بیشتری دارند، در آن ارتش افراد بیشتری خواهند بود و این خود به خود در بلند مدت برای امنیت ملی‌ کّل کشور بسیار شکننده خواهد بود.... در مورد بیشتر کشورهای جهان که ارتش حرفه یی دارند، اغلب دارای تک قومی هستند و در برخی‌ مورد مانند آمریکا، با تمام وجود این مشکل حاضر است.... مسئولین نظامی خود می‌دانند که همین حالا هم کادری‌ها استخدام ارتش، بیشتر از برخی‌ نوقت کشور هستند... ولی‌ حالا حساب کنید اگر سربازها هم چنین باشند! (3398733) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۲:۱۲
این ها همش بهونه است . همین الانشم بخش اعظمی از نیروهای نظامی رو دو قوم مورد نظر شما ! تشکیل میدن . این حرف شما قضاوت و پیش داوری در مورد افراده . (3399524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۱:۴۷:۳۳
دوستان عزیز، اصلا تعجب می‌کنم که دقیق مطلب را نمیخونید، همین می‌شه که همه کس و همه چیز در ایران حق دارند و مثلأ فلان متوهم اختلاس گر،مورد مصاحبه قرار میگیره و میگه من می‌تونم با بیل گیتس هم مناظره کنم!!!!!....دقت کنید... گفته شد، "کادری‌های نیروهای نظامی" از برخی‌ نقاط کشور(یک یا دو قوم دوستان) هستند.... (3400704) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۴:۵۷:۵۹
شما هم مثل اينكه خدمت نرفته ايد ، همين الان هم پادگان ها به اكثريت تركيب جمعيتي اش معروفند ، بيشتر از اين توضيح نمي دهم ، آنهايي كه تجربه كرده اند مي دانند من چه مي گويم (3399809) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۹:۵۷:۵۴
غلب گمان میرود که در کشورهای پیشرفته منان آمریکا، ژاپن ، سوئد و... که سربازی حرفه یی وجود دارد، پس پسران و دخترانی که به خدمت نظامی نمی‌روند نیازی به آموزش‌های کار گروهی و یا اردو‌های نظامی ندارند...در حالیکه در این کشورها، سیستم آموزشی‌ دبیرستان، پر است از اردوهای آموزشی‌ گروهی، و دور بودن از خانه و خانواده برای مدتهای کوتاه ولی‌ زیاد، که در واقع همان آموزش‌های غیر نظامی سربازی را به مدت شاید بیشتر از ۳ ماه در طول چهار سال دبیرستان و حتی قبل از آن ، به دانش آموزان انتقال میدهد... (3398736) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۰۹:۵۸:۴۷
تو این اوضاع بیکاری جوانان این بهترین راهکار خواهد بود. هم بنیه نظامی کشور قویتر میشود و هم جوانان در رشته های مختلف نظامی ، فنی و مهندسی، مدیریتی، و .... در سطح تکنسین و حتی کارشناسی آموزش دیده و مشغول به خدمت به مملکت میشوند. (3398738) (alef-3)
 
احسان
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۵۵:۲۱
الان زمانی هستش که کشور از کسری بودجه شدید رنج میبره، چطوری دولت میتونه هزینه های سرباز حرفه ای رو تامین کنه، با توجه به اینکه سرباز حرفه ای حداکثر 10 سال میتونه خدمت کنه، عملا شاید هزینه سرباز حرفه ای تا 10 برابر هزینه نظام وظیفه فعلی بشه (3398917) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۲۴:۳۱
ضرری که از ول گشتن و علافی و پرسه زدن جوونا به سلامت جامعه میخوره خیلی بیشتر از اون "هزینه" ای هست که شما بهش اشاره کردید. موضوع فقط جنبه مالی قضیه نیست. باید این حس به نسل جوون دست بده که کار بلده. مفیده. حرف برای گفتن داره. حالا در هر سطحی و هر زمینه ای. نیروهای مسلح با امکانات وسیعی که دارند میتونن محل مناسبی برای تعلیم و آموزش حرفه ای این جوانها باشند. (3399449) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۳:۵۳:۲۱
جوانان کشورهای دیگه چی
اونها هم زور بالای سرشونه ؟؟؟ (3400982) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۳:۲۶
از کسانی که سربازی نمیروند نفری 20 میلیون بگیرند حقوق سرباز حرفه ای را بدهند (3399529) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۹:۳۵:۳۴
یعنی چون دولت پول نداره باید از جوانان بیگاری بکشه ؟ (3400480) (alef-11)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۷:۰۸:۱۳
لعنت به کسری بودجه که هر جا پای رفاه و یا سودی برای جوانها میاد وسط پیداش می شه.چطور اینهمه دلار میره برای یک زیارت مستحبی هیچ کس چیزی نمی گه و یا قاچاق و ....
رفاه انسان باید در اولویت هر بودجه ای قرار گیرد (3403004) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۳:۱۳
سربازی حرفه ای بنفع اکثریت است. و باعث کاهش اختلاف طبقاتی می شه. (3398772) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۱۸:۲۴
عده زیادی هستند که میخواهندپول بدهند و مبلغ هم برایشان زیاد مطرح نیست و سربازی نروند پس خوب است از اینان گرفته شود وحداقل نصف آن را به کسانی که میروند از همان ابتدا بدهند (3398796) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۳۰:۵۶
این ساز و کار سربازی از حدود یک قرن پیش (ابتدای سالهای 1300) بر پایۀ "سرباز- محوری" شکل گرفت یعنی زمانیکه آنقدر تعداد تحصیلکرده ها کم بود که معدود دیپلمه !!!! های آنروز، افسر-وظیفه می شدند و ارتش حتی وسیلۀ نقلیۀ دولتی (اسب) ، سوخت آن(سهمیۀ کاه و یونجه) و رانندۀ آن (مهتر اسب) در اختیارشون قرار می داد ؛
ولی الآن طوری شده که لیسانسیه ها نه تنها دیگه درجۀ استواری نمیگیرند بلکه حتی باید با درجۀ گروهبانی !!! و طبیعتا با بهره وری در حد صفر !!! خدمت کنند ؛
از هر سمت و سو که نگاه کنید این ساز و کار فعلی خدمت سریازی که در یک قرن پیش "اجباری" خوانده میشد و بدرستی برایدنیای آن روز بسیار مدون و مترقی و پیشرفته هم محسوب میشد ، امروزه دیگه بسیارکهنه و فرسوده و "موزه ای" و بدتر از همه کاملا بی خاصیت شده و برای استفاده در روز مبادا !!! حتما باید با توجه به نیاز های دنیای الکترونیک و دیجیتال-محورامروز به تربیت و بهره مندی از ارتش حرفه ای فکر کرد ؛ (3398846) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۰:۵۴:۴۹
سربازي چهارم مشكل دارد :
اول اجباري بودنش است ،يعني همه افراد بدون تمايل قلبي به اينكار تن مي دهند وگرنه هركس مشتاق پيوستن به ارتش و سپاه باشد ، براي اينكار اقدام مي كند
دوم بدون حقوق بودن آن است ، يعني سواستفاده از خدمات يك فرد بدون رضايت قلبي و بدون پرداخت دستمزد متناسب با آن

سوم عدم آموزش نظامي در اين مدت ، به جز تيراندازي به سوي سيبل كه در دبيرستان هم اين كار را تجربه كرديم ، چيز ديگري از نظامي گري كه به درد نبرد واقعي بخورد آموزش داده نمي شود ، اين يعني ضعيف شدن بنيه دفاعي كشور به خاطر تربيت سربازان ضعيف.

چهارم موقت بودن آن است ،
يعني هر زحمتي كه براي تربيت سربازان كشيده مي شود بعد از اتمام خدمت بر باد رفته و دوباره با سربازاني بي تجربه مواجه خواهيم بود ، يعني بدنه اصلي نيروي زميني افرادي هستند كه هيچ تجربه نظامي گري و هيچ مهارت تخصصي ندارند (3398914) (alef-13)
 
قنبرزاده
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۱:۰۷:۱۳
سربازی باید اجباری باشد و سربازی حرفه ای جواب نخواهد داد و خواب و خیالی بیش نیست و سرباز به جای اینکه حواسش به مرز باشد حواسش به سر برج است تا حقوق بگیرد در حالیکه در اجباری چون از حقوق خبری نیست سرباز قدر عافیت را میفهمد . (3398957) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۸:۴۹
واقعا آدم میمونه چی بگه
وا حسرتا
پس کشورهای دیگه الان اشتباه میکنن.
ولی ما یه جوون ،که نون اور خونوادشه یا درس خونده به امید یک زندگی بهتر ،رو دوسال از خونوادش جدا کنیم
که بره تو مرز علاف بشینه تو برجک
کارمون درسته نه ؟؟؟
این و هم درنظر داشته باش یه سرباز حرفه ای در شرایط بحرانی
کارایی بیشتر از چندین بچه 20 ساله است.
همین خدمت اجباری یه فرد و درگیر نمیکنه یه خونواده رو درگیر میکنه .فشار فکر استرس
زمانیکه طرف متاهل هم باشه که .... (3399557) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۲:۳۹:۴۷
کدام کشور عزیزم؟
اکثر کشورها حداقل 3 ماه دوره آموزشی اجباری پیوسته یا گسسته دارند. (3401138) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۳:۵۳:۱۹
آقا اصلا 3 ماه اموزشی هم هست !
شما میگی برن دوسال عمرشونو تو مرز تلف کنن برادر (3402415) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۵:۰۱:۴۴
سربازي كه حقوق مي گيرد حواسش به مرز نيست ، آنوقت سربازي كه بدترين خاطره خدمتش پست دادن است حواسش به مرز خواهد بود ؟
همين حواس جمعي است كه باعث شده كشور دروازه ورود هر كالاي مجاز و غير مجاز باشد (3399818) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۵:۵۷:۰۵
اين چه حرفيه ميزني، با ابن حرفت داري همه كادريا رو محكوم ميكني، (3399977) (alef-11)
 
فرزین
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۶:۵۳:۴۲
درود بر شما راست میگین. همین الان که بقیه کشور ها که خدمت حرفه ای دارن تمام مرزهاشون ناامن هست و همه دارن تلف میشن. من بعضی وقتا هر چه شدید تر به معنای واقعی این ضرب المثل در کشور خودم پی میبرم!! از ماست که بر ماست!! (3400118) (alef-11)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۷:۳۱:۳۱
میگم اون 60،70 تومنی هم که میدن حذف کنن تا حواسه سربازا کامل به مرز باشه حتی واسه یه لحظه هم به آخر ماه فکر نکنن! (3400210) (alef-11)
 
17ماه خدمت
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۹:۲۷:۲۶
بیخیال داداش ، راه حل نمیدی حداقل نمک رو زخممون نپاش.
24 سالمه دو هزارتومان پول تو جیبم ندارم چون سربازم (3400463) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۲:۳۱:۳۸
این نشست وبا این عنوان و صرفا با همان نگاه اقتصادی رهنمود روشنی را مشان نمیدهد. لذا موارد زیر بر این دیدگاه منرنب است .
1- بدنه اصلی هر ارتشی را سرباز به معنای خاص نشکیل میدهد .
2- عنوانی برای یک قشر که با اوصاف روحی و فیزیکی خاص از عهده ان بر می آید.
3- وجود آمادگی روحی آن - مستلزم سبکی و فراغت بال فرداز دغدغه های عقبه فرد در حال خدمت حکایت دارد .

4- در سنین 18 و 19 سالگی بمراتب و صرفتظر از استثناها این آمادگی روحی بیشتر است .

5- از بعد فیزیکی هم - هم چنین است .
6- از آنجا که بحث امنیت ملی و دفاع ملی است - حرفه ای شدن آن منجر به طبقاتی شدن این مقوله خواهد شد . چرا که تنها طبقه خاصی ( افراد با سطح سواد کم و فاقد تمکن ) گرایش به چنین حرفه ای خواهند داشت . و این مفهم همگانی دفاع را به چالش خواهد کشید.

7- از آجا که معمو لا مدت این بکار گیری بیش از 5 یا 10 سال نخواهد بود - مستمرا ناامنی شغلی برای این قشر وجود خواهد داشت که بر کارائی آنها- هم از این منظر و هم خاصه فیزکی اثر منفی خواهد داشت.

8- سر بازان عمدتا در خط مقدم جبهه بکار گرفته میشوند و لذا چابکی و داشتن روحیه شهامت و ارغ ملی و میهنی و اسلامی و توان فیزیکی در این سن چشمگیر تر است .


9- ارتش با توجه به بکار گیری فن آوریهای مدرن به همه سطوح تخصصی وعلمی و تحصیلی نیازمند است .که تامین آن بصورت حرفه ای و عدم اقبال تحصیل کرده ها از همه جهات مقدور نخواهد بود .

10- ارتشها به همه نخصص ها از جمله پزشکیو پزشکی رزمی و انواع مهندسی و دیگر فنون نیازمند است . با حرفه ای شدن آن چنین حرفی به چنین حرفه ای اقبال نشان نخواهند داد .

11 - به هنگام بسیج عمومی اگر ارتش به نیروی بیشتری نیاز داشت - مشخص نیست آیا میتواند از نظر حقوقی همین افراد را احضار نماید یانه .

12- وانگهی احضار این افراد خسته وفرسوده جوابگوی این نیاز خواهد بود .

13 - فراموش نکنیم در سال 59 احضار سربازان منقضی 56 کمک بسیار شایانی به نامین نیروی انسانی ارتش نمود .

14 - این نشست صرفا اقتصادی و غیر جامع به این مقوله نگریسته که جای تعمق دارد .

15 - با استخدام حرفه ای نمیتوان به مدت ده سال آنها را در پادگان اسکان داد و لذا از این منظر هم برای ارنش مشکل آفرین خواهد بود.

16 - چرا که باید به فکر اسکان آنها در خانه سازمانی هم باشد - و نمیتوان آنها را در جامعه به امان خدا رها نمود .

17 - و از منظر دیگر هم مشکل آفرین خواهد بود چرا که همه این افراد تمایل به خدمت در یگانهای که در موطن خود میباشد خواهند داشت که اینهم ملاحظاتی است . (3399247) (alef-11)
 
فرزین
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۳:۳۶:۰۱
ما یک چیزی داریم به اسم الگو برداری. اگر در 100 کشور جهان سربازی وجود نداره و همشون دارن به بهترین نحو زندگی میکنن و از نظر نظامی هم کاملا قوی هستن پس عزیز من داستان و فلسفه سرباز اجباری هیچ کدوم از مواردی که شما میگی نیست. داستان چیزی دیگریست...... باشد که دریابیم و یا لااقل خودمون رو به اون راه نزنیم!!! (3400943) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۱:۵۰:۳۸
اختلاف نگاه من و شما در این استکه شما از پائین و احساسی به این مسئله نگاه میکنید ( یا در شرف رفتن به سر بازی هستید و یا صرفا سرباز بوده اید ) و اما بنده از بالا - کسی که سی سال نجربه عملی و علمی در این زمینه دارد .

البته شما هم حق دارید از منظر خود نظر دهید لاکن و نه بصورت کلی چرا که با بیان مستدل به بسط افکار کمک مینمودید .

این بندها از نظر نظامی برای شما کدامش به آن راه زدن بود . و بندهای اقتصادی مطرح شده براه زدن .

ایکاش شما هم مستدل الگو راهی را مطرح مینمودید و نه توصیه به گرته برداری از کشورهای دیگر و تقدیس الگوهای آنها .

تا اجائی که بنده اطلاع دارم کشورهائی که از الگو حرفای استفاده میکنند یکی از شرایط زیر دارند .

1- تکیه اشان بیشتر بر تکنولوژی است تا نیروی انسانی.
2- از جانب کشور های تنگاتنگ همسایه کمتر در معرض تهدیدند و از نیروی پیاده نظام مزدور بیشتر برون مرزی استفاده مینمایند چرا که انگیزه دهی به آنها را در همین مزدوری میدانند.و با انگیزش ملی و میهنی قادر به اینکار نیستند .

3- رایطه و همکاری و فرمان بری میان فرمانده و فرمانبر را پول بر قرار مینماید در حالیکه در غیر حرفه ای عواطف خونی و مصداقا در کشور ما اسلامی.

4- این کشورها انسانها را بمثابه ابزار بکار میگیرند و نه با عواطف و ارغ ملی و میهنی .

حال اگر همچنان در دفاع از حرفه ای موارد متاونی سراغ دارید ممنون خواهم شد مرقوم فرمائید . البته اگر این مقوله ار روی سایت برداشته نشود.

با تشکر از سایت الف و شما

سرتیپ بازنشسته ستاد افشار زاده (3402024) (alef-11)
 
فرزین
۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۱۸:۵۷:۱۳
خدمت شما عرض کنم که بنده با تحصیلات عالی در بالاترین مقطع اخیرا به سربازی رفتم و الان 30 سال رو رد کردم.

شما من رو متهم به احساسی نظر دادن میکنید درحالی که خود نیز همین کار رو انجام میدین و پیش فرض های اثبات نشده دارین که هیچ کدوم از طریق روش علمی و نهاد مستقل تاکنون ثابت نشده و به قول خودتون مستدل نیست. تک تک بیان میکنم:
1. تکیه شان بیشتر بر تکنولوژی هست تا....... (خب برای ما چرا نیست اگر چیز خوبیه؟)

2. مورد دوم به نظرم درست هست و منم با شما هم عقیده هستم.

3. رابطه و همکاری و فرمان بری......... به نظرم پیش فرض شما کاملا احساسی هست در این زمینه و هیچ دلیل علمی و یا آماری وجود نداره برای این گفته. همین الان به نظرم از سربازان غیر حرفه ای پیشمایشی انجام بدین فکر میکنم کاملا برعکس گفته ی شما باشه نتایج!! فکر نمیکنم کسی راضی باشه که در سن 29 سالگی با حقوق 100 هزار تومان بره سزبازی و کارهای شخصی فلان کس دیگه رو انجام بده و یا راننده بشه و کاری رو که وظیفه ی کسه دیگه هست و بابتش داره پول میگیره رو مجانی انجام بده!!!

4. این کشورها انسان ها را......... به نظرم کاملا از روی احساس. بیشتر یک نظر شخصی تعمیم داده شده.

در کل به نظرم هیچ دلیل قوی در حال حاضر برای سرباز اجباری وجود نداره. اگر قرار هست سرباز اجیاری باشه باید حتما حقوق سرباز رو تمام و کمال پرداخت کنن.

با تشکر (3405545) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۷:۱۳:۰۴
ارغ اشتباهه عرق درسته (3403015) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۱۳:۲۳:۵۷
عرق عربی است و ارق فارسی و معرب آن برای راحتی بیان در محاوره ارغ بیان میشود. به فرهنگ معین مراجعه شود.

مثل فرقون که فرغون هم بیان میشود خاصه در مناطق جنوب کشور.

و یا غربال که برای راحتی قریال هم گفنه میشود.

با تشکر از یاد آوری شما (3404869) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۲۸:۳۲
من که یا دو سال سربازی حال کردم
باشه یهتر از نباشه
دورانی که باید دور از خانواده باشی
و خودت گلیمت رو از اب بیرون بکشی
از طرفی می تونی از تقنگ در زمان نیاز استفاده کنی
اما بدی ها هم داره
میزان اموزش کمه و بد کیفیت
مربیان هم بیشتر زورگو هستند تا اموزش دهنده (3399468) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۲:۵۵
پس تکلیف ما که رفتیم سربازی و حتی اونایی که در طرح اخیر خرید خدمت کردند چی میشه، جفا به ماها هست من 21 ماه خدمت کردم با اونی که این کارو نکنه باید مساوی باشیم و اون مثلا با سن کمتر بتونه استخدام بشه جایی و از ماها جلوتر باشه؟ این عادلانه هست؟ (3399527) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۲:۵۸:۴۳
در گذشته مردم در اثر یک سرماخوردگی یا بیماری ساده مثل وبا و حصبه در سنین خیلی پایین حتی می مردند،شما شانس آوردی که امروز از این بیماری ها نمی میری،چون انسان رو به پیشرفت است و باید باشد .شما زمانی که سربازی رفتی کار درست را در زندکی خودت انجام دادی و تصمیم درست گرفتی،حالا باید همه آیندگان پاسوز شما شوند؟ یه سری موهبت ها شما امروز داری که مردم دیروز نداشتند،بهتره بخیل نباشی و بگذاری بشر به پیشرفتش ادامه بده و تصمیمهای غلط قبلی رو اصلاح کنه. (3401150) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۸:۴۵
عقل که نباشه جان در عذاب، از کسانی که نمی خواهند خدمت بروند بگیرید بدهید به سربازان حرفه ای (3399555) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۴:۱۳:۲۱
((. اینکه حقوق ماهانه سرباز ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان است مساله ناراحت‌کننده‌ای است‌ اما نباید فراموش کنیم که بر اساس مدل‌های اقتصادی اگر فردی فرصت به دست آوردن هیچ پولی را نداشته باشد فراهم شدن چنین شرایطی برای او مناسب‌تر
است.))
آقای سبحانی عزیز دل برادر
این چه توجیهیه اخه .یعنی میگید شغلی وجود نداره پس بهتره جوون بره دوسال بیگاری بکشه برجی 70 تومن هم بهش بدن و بگذره !!!
این پول و خرج رفت و برگشتش با اتوبوس هم نمیشه بکنه
با حفظ احترام ، یه جوون فلافل و سمبوسه هم بفروشه خرجشو میتونه در بیاره.بعد شما میفرمایید چون هیچ کاری نمیتونه اانجام بده بره خدمت بهش توهین بشه، تحقیر بشه
این همه فشار و تحمل کنه چون برجی 70 تومن بهش میرسه ؟؟؟
من رفتم سرمو بکوبم به دیوار (3399660) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۵:۱۷:۱۵
من هم با سرباز حرفه ای موافق هستم امیدوارم یک روز مسولین به فکر جوانان بیافتند واین مشکل جوانان را حل کنند خیلی جوانان سربازی عامل هدر رفتن عمرشان میدانندامیدوارم هر چه زودتر مسولین به فکر برداشتن سرباز اجباری بیافتند وبه جای ان سرباز حرفه ای را بگذارند تا مشکلا ت جوان کمتر شود (3399868) (alef-11)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۶:۴۳:۱۸
واقعا در عجبم چرا تا الان سربازگیری حرفه ای توسط مسئولین پیگیری نشده. سرباز احباری در حال حاضر فقط برای رفع کارهای کادری ها بکار میاد و کلا بی فایده هست در بحث نظامی. یکی از علل تمایل جوانهای ما هم به تحصیلات دانشگاهی همین فرتر از خدمت و یا به قولی انجام خدمت ساده تر با توجه به مدرک تحصیلی هست (3400093) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۶:۴۴:۲۶
بهترین راه ایجاد اشتغال (3400100) (alef-11)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۸:۲۴:۳۸
خدمت سربازی باید اجباری باشد ولی در مورد مدت سربازی تحقیقات زیادی انجام شده که هرگز اجرا نشده است .
برای مثال چرا یک نفر از شهرستان باید به تهران اورده شود برای سربازی ؟
چرا کارهای بهتری به سربازها داده نمی شود تا در این مدت تجربه و حرفه ای بیاموزد و هم ایثار و فداکاری را یاد بگیرند . (3400352) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۹:۱۲:۳۰
به جایی نمیرسه (3400439) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۹:۴۸:۰۱
هوش اقتصادی سیستم ایران، در حد یک آدم متوسط معمولیه. سربازی شبیه اینه که طی ده سال یک کارخونه بزنی ولی چون پول مواد اولیه نداری دیگه کارخونه رو ول کنی به امان خدا. دستگاه ها هم مستهلک بشن و خاک بخورن. در صورتی اگر بری یک شریک پیدا کنی یا وام بگیری، میتونی کلی درآمد کسب کنی از اون کارخونه.
درسته هزینه سربازی اختیاری زیاده ولی اگر خوب دقت کنید با پرداخت این هزینه، اثرات و فوایدی عاید سیستم میشه که هزینه جبران میشه. مثلا سیستم نیروی های مسلح مجبور به ارتقا بهره وری میشه و هزینه هاش رو کاهش میده. نیروی کار باانگیزه و باشور وارد سیستم اقتصادی میشه. سن ازدواج کاهش پیدا میکنه و آسیب های اجتماعی و کلی دغدغه کمتر میشه. نخبگان علمی انگیزشون برای موندن در کشور بیشتر میشه و ...
یک مغز خردمند و یک چشم بینا میخواد این ها رو ببینه. این اتفاق هم لازم نیست یک ساله بیافته. طی چند سال به مرور میتونن مدت سربازی رو کاهش بدن و کم کم لغوش کنن. (3400498) (alef-11)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۰:۰۶:۲۴
سربازی تو ایران حدود سه سال است... سه سال که فقط 2 ماه آموزشی دارد و ارزشمنده ولی بقیش اتلاف وقته و هیچ بازدهی نداره... (3400532) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۱:۵۹:۵۴
چرا قانونی که 90سال پیش توسط رضا شاه مصوب شد و شاید در زمان خودش توجیهی داشت با ادله های قومی و طبقاتی توجیه می کنیم .باور بفرمایید در همان زمان هم اشتباه بود و چنانچه تاریخ را مطالعه فرمایید یکی از معضلات آن دوران شد .و چرا باید در این زمان که عصر نوین اقتصادی در دنیا می باشد ،جامعه جوان کشور را درگیر قانونی کرد که نظامش توسط مردم انقلابی آنرا به تاریخ سپردند ولی دیدگاه مصوب آنرا را بعنوان سربازی اجباری ، اجرا می کنند (3400722) (alef-11)
 
فرزاد
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۲:۲۹:۱۱
آقایون برادرای گل الکی امیدوار نباشید زمان ما هم ازینا زیاد می گفتند و الف هم کم نمی نوشت رفتیم خدمت با لیسانس شدیم گروهبان .....این گروهبانی کافی بود پوست سر مونا بکنند ....توهین فحش و ......بیگاری و.....سربازی به این روش هیچ وقت تغییر نمی کنه چون متاسفانه ما قدرتا تو کمیت یا همون سیاهی لشکری می بینم ....هرچه زودتر برید سربازی و از شرش راحت بشید (3400780) (alef-11)
 
مجید
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۲:۴۲:۲۵
با سلام
من مقاله ای با حدود ۱۳۰ صفحه نوشتم و کاملا منطقی استدلال کرده ام سربازی عقلا و شرعا زیر سوال است و آسیب های بسیار شدیدی به بنیان های جامعه میزنه

ان شا الله بعد از گرفتن نظرات و انتقادات دوستان و آشنایانم , مقاله رو منتشر می کنم وحتما برای شما هم ارسال خواهم کردم (3400805) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۳:۲۵:۴۱
متن قانون اینه که حقوق سرباز باید 60 درصد حداقل حقوق استخدام رسمی باشد،ایا این قانون رعایت میشود؟ اگر نه چرا کسی با این قانون شکنی برخورد نمیکند (3400931) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۲۳:۴۳:۰۲
سربازی حرفه ای اش معنی دار است. نقطه سر خط.
هر کاری حرفه ایش معنی دارد.نقطه سر خط.
کشور جهان سوم از حرفه ای بودن فاصله دارد. نقطه سر خط. (3400963) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۰۸:۵۱:۴۶
من در در دوره سربازی ستوان وظیفه بودم محل خدمت در سید خندان و محل سکونت در اسلامشهر بود خدا را شاهد می گیریم سر ساعت دو بعد از ظهر ساعت حرکت سرویس کارکنان کادر (که وظیفه ها استفاده می کردند) و همچنین سرو ناهار بود یعنی یا ناهار یا سرویس ... حالا تصور کنید ساعت 5 صبح از خانه راه می افتادیم تا ساعت 7 صبح پادگان باشیم و ساعت 2 با سرویس کارکنان راه می افتادیم و 4 بعد از ظهر خانه بودیم نزدیک 11 تا 12 ساعت گرسنگی باعث شده هنوز هم زخم معده داشته باشم (لطفا برخی دوستان اظهار نظر نکنند که شب را در پادگان می ماند در پادگان مورد نظر برای افسران وظیفه خوابگاه یا آسایشگاه تعریف نشده بود) (3401437) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۰:۲۵:۱۱
اونایی که میگن سربازی، پسرا را مرد میکنه یا میگن هر کسی از سربازی فرار میکنه راحت طلبه هنوز در تفکرات قرون وسطایی هستن....
ما جوونها با اصل سربازی مشکلی نداریم. مشکل ما اینه که مثلا من بعد از 27 سال که تحصیلات تکمیلیم تموم میشه باید همین کار پاره وقتم را هم ول کنم و 2 سال با حقوق ماهی 70 یا 80 تومن بگذرونم!!! اینجوری از همه چی عقب میوفتم!!! ازدواج و کار و همه چیمون هم که وابسته است به سربازی!!!

اون دوره آموزشی 2 یا 3 ماهه ابتدای سربازی واقعا برای همه جوونها لازمه و مشکلی نداریم که بریم، اما ادامه سربازی هیچ نکته مثبتی نداره و فقط وقت جوونا را تلف میکنه. به خصوص برای فارغ التحصیلان ارشد و دکتری ..... (3401792) (alef-11)
 
مهیار
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۱:۴۹:۴۵
همه سختی های سربازی یه طرف رفتار خیلی بد بعضی کادریها باسربازها هم یه طرف (3402020) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۳:۴۷:۵۱
آیا دو سال خدمت سربازی و آن هم در جبهه ارزش محاسبه سنوات کارگران بدون گرفتن پول از کارگر مظلوم را ندارد در صورتیکه یکهفته پرداخت بیمه قبل از سربازی دو سال سربازی بدون پرداخت وجهی جزء سنوات و سابقه خدمت محاسبه میشود؟؟ (3402401) (alef-11)
 
بی نام
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۶:۳۴:۱۴
من دچار بیماری روانی شدم از دست سربازی.
شهریور سال دیگه اعزامم و موندم تو این ده ماه چیکار کنم.
با هزار تا امید و آرزو دانشگاه تهران در دانشگاه ملی قبول شدم در رشته حقوق و بعد تحصیلات کارشناسی باید یکسال منتظر بمونم ک اعزامم کن و دو سال سربازی برم.
استعدادم نابود شد و روانی شدم،اعتقادات مذهبیم ویران گشت و برای تسکین دردم که بیکاریه بعضی وقتا به سیگار هم فکر می کنم.
اون دنیا اگه باشه خیلیا باید جواب بدن که چرا من جوون بااستعداد به این روز دچار شدم؟؟از خیلیا نمی گذرم.
دخترای همکلاسیم الان وکالت قبول شدن و دارن ارشد می خونن من منتظرم و چه انتظار بی فایده ای.
آرزوی مرگ دارم،کسایی که هم می گن باید اجباری باشه به قران اگه حال منو داشتن نظرشون عوض می شد.
آدم مگر می خواد چقدر جوونی کنه که از بهترین دوران زندگیش به هدر بره؟؟؟ (3402886) (alef-11)
 
ab
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۷:۱۵:۴۳
من الان مشغول خدمتم کاری که انجام میدم شاید در طول روز یک ساعت طول بکشه اما با سیاست غلط مسولان باید مابقی ساعت را به بطالت بگذرونم از اون طرف دغدغه ی کار و ازدواج بعد این دو سال را داشته باشم چرا کسی به فکر جوونها نیست (3403023) (alef-11)
 
یک پسر 16 ساله
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۷:۳۷:۲۲
خواهش می کنم این موضوع سربازی و خرید سربازی یا بخشیدن سربازی ... رو تا رسیدن به یک نتیجه معقول پیگیری کنید. ممنون از این که هر از مدتی این موضوع را یادآوری می کنید.
قانون گذاران می توانند قانونی وضع کنند که مثلا کسانی که سربازی نرفته اند نتوانند وزیر یا نماینده مجلس یا رییس جمهور شوند.
بقیه هم که سربازی نرفته اند مثلا تا ده سال ماهانه مبلغی به حساب نظام وظیفه واریز کنن.
راه های زیادی هست. خواهشا این موضوع را پیگیری کنید. (3403073) (alef-11)
 
سوشیا
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۲۲:۰۳:۱۳
من بعد از پایان خدمتم مشکل روحی روانی پیدا کردم اکنون بعد از 20سال هنوز با ان مشکلات دست به گریبانم حرفه ای بشه خیلی خوبه (3403599) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۲۱:۴۹:۵۸
اون زمان که همه سربازی می رفتن مدرک دیپلم با بود نه مثل الان فوق لیسانس و لیسانس طرف سی سالش شده تازه باید خدمتم بره (3405778) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۹-۳۰ ۲۱:۵۲:۱۶
حکومت به جای اینکه براس مردم کار کنه اینگار از مردم طلبکار همه دو سال از همرشون رو باید براشون بزارن یا جریمشو بدن کجای دنیا اینجوری ؟ (3405780) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.