توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 383666
غرامت پژو و تاثیر آن بر سود و زیان ایران خودرو
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۷
امروز شاهد مخابره اخباری از برخی شرکت ها در بورس بودیم که در میان آنها گزارش مدیر عامل ایران خودرو در مورد اثر سود و زیانی غرامت پژو به ایران خودرو و خبرهایی از عقد قرارداد جدید در یک شرکت ماشین آلاتی که منجر به صف خرید شدن این نماد شد و نیز خبرهایی از گروه پالایشگاهی در مورد ارائه گزارش های ۳ماهه آنها در آینده نزدیک بودیم.

به گزارش تابناک ، امروز بیشترین تاثیر مثبت را گروه های فلزات اساسی، فرآورده های نفتی و شرکت های چندرشته ای صنعتی و بیشترین تاثیر منفی را گروه های سیمان،آهک و گچ،استخراج کانه های فلزی و خودرو وساخت قطعات بر بورس و فرابورس داشتند. جو خرید در گروه های لاستیک و پلاستیک، ماشین آلات و تجهیزات و حمل و نقل،انبارداری و ارتباطات و جو فروش در گروه های تسهیلات مسکن، استخراج کانه های فلزی و سیمان،آهک و گچ کاملا آشکار بود. شاخص با توجه به شواهد در حال اصلاح موقت است و مقاومت روبروی آن۷۸۸۰۰ و اولین حمایت آن ۷۷۳۰۰ می باشد.امروز حجم و ارزش معاملات نسبت به روز کاری قبل با کاهش اندکی مواجه شد به طوری که مجموع ارزش بورس و فرابورس در روز کاری قبل بیش از ۳۹۳۸ میلیارد ریال بود که امروز به بیش از ۳۹۲۸ میلیارد ریال رسید.

گروه لاستیگ و پلاستیک

گروه لاستیگ و پلاستیک، این گروه امروز در صدر گروه های بازار بودیم که سهامداران استقبال خوبی از آن کردند و جو خرید خوبی در آن قابل مشاهده بود. سهام ۵ شرکت از ۷ شرکت قابل خرید و فروش در این گروه با افزایش قیمت و سهام ۲ شرکت با کاهش قیمت همراه بود. صف های خرید این گروه را شرکت های کویرتایر،ایران تایر و گروه صنعتی بارز به خود اختصاص داده بودند و این در حالی بود که تنها سهام شرکت گاز لوله در نزدیکی صف فروش در درصد۳.۲ منفی امروز را به پایان رساند. میانگین درصد قیمت پایانی این گروه ۲.۴۰مثبت و میانگین درصد آخرین قیمت این گروه ۲.۴۶ مثبت بود.بیشترین حجم معاملات این گروه را شرکت گروه صنعتی بارز با معامله بیش از ۷ میلیون سهام به خود اختصاص داد.

گروه فلزات اساسی

در گروه فلزات اساسی، اکثر معاملات شرکت های این گروه بیشتر رو به منفی و بعضا در صف های فروش نسبت به روز کاری قبل بود.حجم معاملات در این گروه نسبت به دیر.ز کمتر بود. گروه فلزات اساسی امروز جزء گروه هایی قرار داشت که تاثیر مثبت خوبی بر بازار سرمایه داشت. ۲۶ سهام شرکت های فعال در این گروه،سهام۱۲ شرکت با افزایش قیمت و سهام ۱۴ شرکت با کاهش قیمت امروز را به پایان رساندند.در این گروه تنها صف خرید متعلق به شرکت سپنتا و شرکت های فولاد امیرکبیر کاشان و فولاد هرمزگان جنوب با صف فروش به کار خود خاتمه دادند.بیشترین حجم معاملات متعلق به نمادهای میدکو۲ و فولاد به ترتیب با بیش از ۲۲۹ و ۲۱ میلیون سهم بود. این گروه همچنان با توجه به رشد قیمت های جهانی فلزات این گروه از گروه های پرتقاضای بورس قرار گرفته اند و با رشد مداوم این قیمت های جهانی می توانیم شاهد تعدیلات مثبت پیاپی در شرکت های این گروه باشیم.میانگین درصد قیمت پایانی این گروه ۰.۱۱ منفی و میانگین درصد آخرین قیمت این گروه ۰.۴۴ منفی بود.

گروه سرمایه گذاری ها

گروه سرمایه گذاریها، امروز شاهد معاملات متعادل تر و بهتری نسبت به دیروز بودیم.۱۳ شرکت از ۲۱ شرکت فعال و قابل معامله در درصدهای مثبت و ۸ شرکت در درصدهای منفی به کار خود پایان دادند. میانگین درصد قیمت پایانی در این گروه ۰.۴۷ مثبت و میانگین درصد آخرین قیمت نیز در این گروه ۰.۷۳ مثبت بود. صف های خرید این گروه را شرکت های سرمایه گذاری نیرو،گسترش سرمایه گذاری ایرانیان و سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران و در مقابل تنها سهام شرکت سرمایه گذاری بوعلی منفی ترین درصد (۳.۷۱منفی) را به خود اختصاص داد. بیشترین حجم معاملات متعلق به سرمایه گذاری سایپا با بیش از ۲۴ میلیون سهم بود اما بیشترین ارزش معاملات در شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند با بیش از ۳۹ میلیارد ریال بود.

گروه ماشین آلات و تجهیزات

در گروه ماشین آلات و تجهیزات، شاهد استقبال گستردهه سهامداران از این گروه بودیم به طوری که در جایگاه دومین گروه بازار قرار گرفت که جو خرید در آن قابل آشکار بود. در این گروه شاهد صف خرید در دو شرکت آبسال و کمباین سازی ایران بودیم که تا آخر بازار صف خود را حفظ کردند. در شرکت کمباین سازی ایران با نماد تکمبا، ابتدا شاهد این بودیم که نماد در درصدهای منفی معامله می شود اما به یکباره از منفی ۲ درصد به صف خرید رسید. اخباری مبنی بر عقد قرارداد جدید این شرکت به بازار مخابره شده که باید دید آیا مسئولین این شرکت در مورد شایعات مطرح شده در بازار شفاف سازی خواهند کرد یا نه. بیشترین حجم معاملات با بیش از ۱۴ میلیون سهم معامله شده در این گروه هم به همین شرکت کمباین سازی ایران اختصاص داشت. میانگین درصد قیمت پایانی در این گروه ۱.۳۳ مثبت و میانگین درصد آخرین قیمت نیز در این گروه ۱.۶۲ مثبت بود.

گروه خودرو و قطعات ساخت

در گروه خودرو و قطعات ساخت،اکثرا شاهد معاملات نسبتا کم حجم تری در این گروه بودیم. این گروه جز گروه هایی بود به بیشترین تاثیرات منفی را بر شاخص بورس گذاشت. ۱۶ شرکت از ۳۲ نماد قابل معامله با افزایش قیمت و نماد ۱۶ شرکت با کاهش قیمت به کار خود پایان دادند. صف های خرید را شرکت های کمک فنرایند امین،آهنگری تراکتورسازی ایران،موتورسازان تراکتورسازی ایران ،رینگ سازی مشهد،سرمایه گذاری اعتبار ایران و لنت ترمز ایران و در مقابل تنها شرکت فنرسازی خاور با صف فروش به کار خود پایان دادند. بیشترین حجم معاملات این گروه را شرکت های سایپا و زامیاد به ترتیب با بیش از ۴۱ و ۴۱ میلیون سهم به خود انختصاص دادند. بیشترین ارزش معاملات در این گروه متعلق به شرکت های آهنگری تراکتورسازی ایران و سایپا به ترتیب با بیش از ۶۷ و ۴۹ میلیارد ریال می باشد.میانگین درصد قیمت پایانی در این گروه ۰.۳۴ مثبت و میانگین درصد آخرین قیمت نیز در این گروه ۰.۳۱مثبت بود.

از حاشیه مهم امروز می توان به نظر یکه‌زارع در مورد کل غرامت دریافتی از پژو و تاثیر آن بر سود و زیان ایران خودرو اشاره کرد.ایشان بیان کردند که کل بسته‌ای که برای غرامت پژو به ایران تدوین و تصویب شده، ارزشی معادل ۴۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو دارد که ۱۱۶ میلیون یورو آن خسارت مربوط به مسائل جاری و گذشته است، ضمن اینکه ۳۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو مربوط به مسائل عادی است که در یک پکیج دیده شده است. همچنین ۲۵ میلیون یورو از پژو، قطعات مجاز خودروهای تولید قبل را دریافت خواهیم کرد، ضمن اینکه معادل ۱۱ میلیون یورو بابت قطعات خط تولید پژو ۲۰۷ به ایران داده خواهد شد.وی گفت: ۱۱ میلیون یورو از طلب‌های پژو از ایران‌ خودرو که به صورت نقدی قرار بود پرداخت شود، براساس این غرامت دیگر پرداخت نخواهد شد؛ در این میان، خودروهایی که قبل و بعد از تحریم و تا روز انعقاد قرارداد تولید شده نیز بخش دیگری از این غرامت می‌شوند، چرا که ایران خودرو ملزم بود ۶۹ میلیون یورو به پژو بپردازد که در قالب این تفاهم‌نامه این رقم دیگر پرداخت نمی‌شود.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران‌ خودرو در خصوص تاثیر پرداخت این میزان غرامت در بازار سهام نیز گفت: اثرات سود و زیان این غرامت در وضعیت فعلی ۴۷ میلیون یورو است که اثر مستقیم بر سود و زیان ایران‌ خودرو دارد و در رویالتی پرداخت نمی‌شود، اثرات سود و زیان این قسمت تنها ۴۷ میلیون یورو محاسبه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ایران‌ خودرو در خریدهایی که بر روی قوای محرکه از پژو صورت خواهد داد، بخشی از این غرامت را به صورت غیرمستقیم دریافت می‌کند، ضمن اینکه پژو قرار است کارشناسانی را برای کار بر روی محصولات جاری ایران‌ خودرو به ایران اعزام کند که معادل ۴ میلیون یورو هزینه برای پژو در برخواهد داشت و منجر به بهبود کیفیت تولیدات قبلی ایران‌خودرو خواهد شد، ضمن اینکه نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار یورو نیز پرسنل ایران‌ خودرو از سوی پژو آموزش خواهند دید.

یکه‌زارع خاطرنشان کرد: معادل یک میلیون یورو در اختیار ایران خودرو قرار می‌گیرد که در موضوع بهبود سیستم‌ها، کار عملیاتی انجام دهد. در عین حال، در پکیج غرامت در خصوص رویالتی نیز مواردی دیده شده که از جمله آن پرداخت رویالتی یک خودرو برای استفاده از پلتفرم پژو است که باید از سوی ایران‌ خودرو به مبلغ ۱۵۰ یورو به پژو پرداخت می‌شد اما هم‌اکنون براساس تفاهم‌نامه جدید بر روی هر محصول تنها ۱۰۰ یورو پرداخت خواهیم کرد که بر این اساس برای دو میلیون خودروی تولیدی در قالب قرارداد جدید این رویالتی به ۳۰ یورو کاهش یافته است.وی افزود: برای خودروهای پژو ۲۰۶، ۲۰۷، ۴۰۵ و پارس هم ایران‌ خودرو باید رویالتی بپردازد که براساس مذاکره، قرار بر این شد که برای خودروهایی که از بعد از زمان انعقاد قرارداد تولید می‌شوند، تنها ۱۰ یورو پرداخت شود که با تیراژ سال آتی ایران‌ خودرو، کل درآمد حاصل از این تخفیف ۱۴۰ میلیون یورو خواهد بود.

در گروه پالایشگاهی ها نیز شنيده ميشود كه پس از مدتها مذاكره و رايزنى با شركت پالايش پخش فراورده هاى نفتى ، به تعيين نرخ بدون در نظر گرفتن كيفيت درباره نرخ فروش محصولات خود رسيده اند كه در صورت تحقق اين موضوع پالايشى ها بايد بزودى گزارش سه ماهه فراتر از پيش بينى ها اعلام شود .
 
کلمات کلیدی : پرداخت غرامت+پژو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.