توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 171661
صادرات نفت ایران به بالاترین سطح پس از تحریم‌ها رسید
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۲
یک روزنامه قطری از افزایش صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی پس از اجرایی شدن تحریم‌های اتحادیه اروپا در اول ژوئیه خبر داد.

به گزارش ایسنا، روزنامه پنینسولا - چاپ قطر- نوشت: پس از اجرایی شدن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در اول ژوئیه، عرضه نفت ایران به اقتصادهای بزرگ آسیا به بالاترین سطح خود رسیده که این امر تحریم‌های غرب را علیه ایران تضعیف می‌کند.آمارهای گمرکی چین نشان می‌دهد: بزرگترین مشتری نفت ایران در ماه گذشته(اکتبر) بیشترین خرید نفتی از ایران را پس از ماه ژوئن(خرداد) انجام داده است.

همچنین آمارهای رسمی دولتی نشان می‌دهد: محموله‌های نفتی صادراتی ایران به ژاپن در شش ماهه نخست امسال به بالاترین سطح رسیده و کره جنوبی در ماه اکتبر واردات نفت از ایران را پس از یک وقفه دو ماهه از سر گرفت.این واردات نشان‌ دهنده این است که کشورهای آسیایی بدون توجه به تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ایران برای گرداندن چرخه اقتصادی خود، اشتهای زیادی برای واردات نفت دارند.براساس شاخص مدیران خرید که روز گذشته منتشر شد، تولید چین در ماه نوامبر برای اولین بار طی 13 ماه گذشته افزایش خواهد یافت.

پراوین کومار تحلیلگر نفتی در سنگاپور گفت: نفت ایران به رغم تحریم‌ها راه خود را به بازار پیدا کرده و به همین دلیل بهای نفت برنت کاهش یافته است.

وی افزود: تحریم‌ها باعث کاهش صادرات نفت ایران شده است اما بی ترید تاثیر آنها آنچنان که باید مطابق میل آمریکا نبوده است.

بهای نفت برنت در ماه ژوئیه تا اوت و پس از اجرایی شدن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران 17 درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش دو ماهه از فوریه 2011 تاکنون بود. در فوریه 2011 میلادی اعتراض‌های ضد دولتی در خاورمیانه و شمال آفریقا نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه نفت از سوی خاورمیانه را به اوج خود رساند. خاورمیانه بیش از 36 درصد نفت جهان را تولید می‌کند.

کشورهای آسیایی به دلیل این تحولات واردات نفت خود را افزایش داده‌اند. کره جنوبی و هند با واردات نفت ایران به وسیله نفتکش‌های ایرانی از تحریم اتحادیه اروپا علیه بیمه نفت ایران اجتناب کرده‌اند و همچنین ژاپن خود محموله‌های نفتی ایران را بیمه کرده است.

چین در ماه اکتبر روزانه 458 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرد که 8.2 درصد مجموع واردات این کشور را تشکیل می‌دهد. این رقم نسبت به ماه سپتامبر 19 درصد افزایش یافته است. هونگ لی سخنگوی وزارت خارجه چین، در ماه ژوئن گفت: خرید نفت از ایران کاملا موجه و قانونی است.

براساس آمارهای گمرکی، کره جنوبی در ماه اکتبر روزانه 187 هزار بشکه از ایران نفت وارد کرد. پالایشگاه‌های‌ اس.کی انرژی و هیوندای اویل بانک پس از اینکه ایران تحویل نفت به کره جنوبی را با نفتکش‌های خود پیشنهاد کرد، واردات نفت از ایران را از سر گرفته‌اند.

همچنین آمارهای وزارت دارایی ژاپن حاکی از این است که واردات نفت ژاپن از ایران در ماه سپتامبر نسبت به ماه اوت دو برابر شده و به حدود 182 هزار بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از ماه مارس است.

پارلمان ژاپن در 20 ژوئن لایحه‌ بیمه نفت‌کش‌های حامل نفت ایران را تا سقف 7 میلیارد و 600 میلیون دلار را تصویب کرد.

جیت یانگ لیم تحلیل‌گر نفتی در سنگاپور گفت: کشورهای آسیایی قصد ندارند که کاملا نفت ایران را رها کنند. بیشتر ظرفیت پالایشگاهی جدید چین که قرار است عملیاتی شوند برای پالایش نفت ترش متوسط (نظیر نفت ایران) طراحی شده‌اند که اگر چین مجبور شود طراحی پالایشگاه‌های خود را برای استفاده از نفت دیگری تغییر دهد، بسیار هزینه‌بر خواهد بود.