توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 254461
افخم: تحریم‌های جدید خلاف تعهدات آمریکا بر اساس توافق ژنو است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در کنفرانس خبری هفتگی خود به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش تسنیم، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، در جلسه هفتگی خبری به پرسش‌های خبرنگاران درباره رویدادهای عرصه سیاست خارجی کشورمان پاسخ داد. وی در ابتدای سخنانش با تبریک فرا رسیدن سالروز حماسه ۹ دی گفت: "۹ دی موجب تحکیم پیوند ملت با نظام و رهبری شد."

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سوم دیماه طی نامه‌ای به همتایان خود در کشورهای مختلف جهان، رویکرد ایران را نبست به مذاکرات هسته ای با کشورهای گروه ۱+۵ شریح کرد.  مرضیه افخم با رد خبر ارسال نامه ای از سوی ایران به عربستان در خصوص مسائل مربوط به کاهش نفت گفت: آخرین نامه، نامه‌ای بود که آقای ظریف به وزرای خارجه کشورهای جهان به جز رژیم صهیونیستی ارسال کردند که طرف سعودی نیز پاسخی ارسال کرده که به گفته افخم ریاض در این نامه دیدگاه‌های خود درباره جایگاه ایران، روند مذاکرات اعلام کرده‌ است. افخم همچنین از رایزنی ها برای انجام سفری در سطح بالاتر بین تهران و ریاض خبر داد .

سخنگوی وزارت خارجه همچنین اظهار داشت: این نکته نیز اغراق است که بگوییم صرفا یک کشور می توانسته قیمت نفت را تعیین کند و اراده یک کشور چنین تغییری در بازار جهانی نفت ایجاد کرده است.

مرضیه افخم درباره خبر بازگشت انگلیس به خلیج فارس و تاسیس پایگاه نظامی در بحرین بر رویکرد ایران مبنی بر تامین امنیت منطقه با همکاری بین کشورهای منطقه تاکید کرد و « انگلیس هم بر اساس معیارهای دوگانه به دنبال امنیتی کردن شرایط منطقه است.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین با ابراز نگرانی شدید از وضعیت شیخ علی سلمان، رهبر جمعیت الوفاق در بحرین که در بازداشت به سر می برد خواستار آزادی وی شد و عنوان کرد: رویکرد امنیتی دولت بحرین برای حل موضوعات داخلی رویکردی اشتباه است و این دولت برای پرهیز از پیچیده کردن شرایط باید از این رویکرد دست بردارد و به چارچوب‌های قانونی و حقوقی احترام بگذارد.

افخم جمعیت وفاق را یک جمعیت قانونی خواند و افزود: امیدواریم این رویکرد اشتباه دولت بحرین اصلاح و بر آن اساس رویکردی واقع‌بینانه اتخاذ و به سمت تأمین خواسته‌های مردم بحرین حرکت شود.

وی درباره تحریم‌های جدید آمریکایی گفت: «اقدام جدید دولت آمریکا در تحریم برخی افراد و شرکت‌ها به بهانه مشارکت آنها در انتقال اقلام تحت تحریم را شدیدا تقبیح کرده و خلاف تعهدات آمریکا بر اساس توافقنامه موقت ژنو می‌دانیم و در شرایطی که مذاکرات بین ایران و گروه ۱+۵ برای رسیدن به توافق جامع در جریان اس چنین حرکتی نقض صریح اصل حسن نیت است.»

افخم تاکید کرد: «از نظر ما این تصمیم دولت آمریکا واجد هیچ گونه تاثیر عملی بر مراودات تجاری ایران با سایر کشورهای جهان نیست و ماهیتی کاملا تبلیغاتی و سیاسی دارد و معتقدیم که با توجه به شرایط سیاسی داخلی آمریکا اتخاذ شده است.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد:«این گونه اقدامات هیچ گونه تاثیری بر اراده دولت ایران در قبال اجرای وظایف حاکمیتی خود در برابر ملت ایران ندارد؛ ما به تلاش های خودمان برای تامین تمامی نیازهای صنعتی و تجاری با بهره گیری از تمامی امکانات و روشها ادامه خواهیم داد و خودمان را ملتزم به تحریم های غیر عادلانه که علیه منافع مشروع ملت ایران وضع شده نمی دانیم .»

افخم در پاسخ به سؤالی درباره دور بعدی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ گفت: «دور بعدی مذاکرات ۱۵ ژانویه برابر با ۲۵ دی‌ماه در سطح معاونین در ژنو برگزار می‌شود که شامل مذاکرات با ۱+۵، دو و چند جانبه خواهد بود و برنامه‌ای برای مذاکرات پیش از آن نداریم. کارشناسان نیز در حاشیه همین نشست‌ها با یکدیگر در صورت نیاز دیدار خواهند کرد.»

وی موضع اخیر روسیه در قبال تحریم های آمریکا و ارتباط آن با مذاکرات هسته‌ای ایران گفت:«اصولا تحریم علیه هر کشوری یک ابزار ناکارآمد و غیرمشروع است. ما معتقد هستیم مذاکرات باید در فضای مثبتی پیش برود و روند مستقل خود را طی کند. روسیه مشارکت فعال، مفید و سازنده‌ای را در مذاکرات هسته ای داشته است و اطمینان داریم که این روند هم ادامه پیدا خواهد کرد.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره سفر احتمالی خالد مشعل به ایران گفت: «در برنامه کلی این سفر وجود دارد اما هنوز زمانبندی مشخصی نداریم. بعلاوه روابط‌ حماس و ایران روند طبیعی و خوبی دارد.»

وی همچنین درباره خبر روزنامه شرق‌الاوسط درباره سفر یک مقام فرانسوی به ایران گفت: «مدیر کل خاورمیانه وزارت خارجه فرانسه قبلا سفرهایی به ایران داشته اند که پیرامون موضوعات دو جانبه، بین‌المللی و برخی موضوعات منطقه‌ای انجام گرفته است.»

وی درباره اظهارات برخی دیپلمات‌های رژیم صهیونیستی درباره اینکه سفارت اسرائیل به زودی در تهران باز خواهد شد گفت« این‌ حرف‌های چنان یاوه و بیهوده هستند که ارزش پاسخگویی ندارند.»

افخم در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره طرح روسیه برای برگزاری نشست مشترک بین معارضین و دولت سوریه در مسکو گفت:«ما از ابتدای بحران سویه بارها اعلام کرده‌ایم که تنها راه پایان دادن به این بیکحران، راه‌حل سیاسی است. ما از هر طرح سیاسی برای پایان دادن به بحران و بر اساس تأکید بر جایگاه محوری مردم سوریه و در نظر گرفتن واقعیت های منطقه حمایت می‌کنیم... باید یک گفتگوی فراگیر ملی در چارچوب سوری-سوری باشد. طرح مورد اشاره چنین چارچوبی را در بر می گیرد اما بایستی اولین گام های آن انجام شود و جمهوری اسلامی ایران نظر مثبت خود را در این زمینه اعلام کرده است.»

سخنگوی وزارت خارجه، در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره آخرین خبرها از وضعیت نوراحمد نیکبخت دیپلمات ایرانی ربوده شده در صنعا با بیان اینکه خبر جدیدتری در این زمینه در دست نیست، خاطرنشان کرد: بر اساس اخبار موجود ایشان در شرایط جسمانی خوبی به سر می‌برد. پیگیری‌ها از مراجع مختلف در این خصوص ادامه دارد و امیدواریم به نتیجه برسد و ایشان به سلامت به کشور بازگردانده شود.

وی همچنین درباره بازگشایی سفارتخانه انگلستان در تهران گفت:موضوع بازگشایی سفارت انگلستان در تهران مسیری تدریجی است که مراحل اداری خود را دارد و باید گفت‌وگوها ادامه یابد تا برخی موضوعات مشخص و حل و فصل شود.

مرضیه افخم درباره خبر تبادل برخی زندانیان ایرانی در آمریکا با یک زندانی ایرانی-آمریکایی گفت: چنین درخواست رسمی به دست ما نرسیده است. حدود ۱۵ ایرانی در بحث تحریم‌ در زندان‌های آمریکا به سر می‌برند و قریب ۷۰ شهروند ما در آمریکا به جرم‌های مختلف و تحت شرایط غیرانسانی و به بهانه‌های واهی و براساس دلایل نامشروع در زندان هستند. این موضوع کاملا مودر توجه و پیگیری دولت است تا بتوانیم اتباع خود را به کشور بازگردانیم. حتی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای گفتگوهایی انجام شده است و از کانال های مقتضی وضعیت اتباع زندانی را پیگیری می کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین ضمن تسلیت شهادت سردار تقوی که در حین ماموریت خطیر مستشاری در عراق توسط گروه‌های تروریستی- تکفیری به شهادت رسید.

افخم همچنین افزود: داعش ابزاری برای تغییر موازنه‌هایی است که برخی قدرت‌ها و گروه ها در منطقه مدنظر دارند و هر چه پیش می رود این تحلیل ها درباره ظهور داعش تقویت می شود بعلاوه ائتلاف ضد داعش تاثیر عملی و جدی نداشته است . خطرات امنیتی داعش در عراق و جنایات آنها بدیهی است و ما همواره اعلام کردیم که تروریسم خطری است که محدود به منطقه نخواهد بود و باید کاری جمعی توسط کشورها صورت گیرد که براساس یک استاندارد واحد و بدون تبعیض با موضوع تروریسم برخورد شود.

مرضیه افخم در پاسخ به سوالی درباره ابراز تمایل سران عشایر عراقی برای دریافت کمک نظامی از ایران برای مقابله با داعش گفت: ما براساس روابط همسایگی و مسئولیتی که داریم و درخواست به عمل آمده از سوی دولت عراق، کمک‌ها و مشورت‌هایی را داشته‌ایم و خوشبختانه به دلیل سامان پیدا کردن و تغییرات خوب در شرایط سیاسی و امنیتی این کشور، دولت عراق هم با هدایت‌های مرجعیت و اهتمام بین همه گروه‌ها و طوایف عراقی توانسته به تدریج در مسیر غلبه بر تروریسم‌ گام‌هایی را بردارد.

افخم تأکید کرد: این نافی مسئولیت سایر کشورها نیست و همه کشورها باید برای ریشه کن کردن آن کمک کنند. خطر داعش همه جوامع حتی اروپایی‌ها و کشورهای فرامنطقه را تهدید می‌کند.

وی افزود: ما با دولت و ارتش عراق همکاری می‌کنیم و براساس مقررات بین‌المللی و درخواست‌های صورت گرفته، کمک‌هایی می‌شود و در این چارچوب دولت و حاکمیت عراق چگونگی توزیع و تقسیم این کمک ها را در مناطقی که عملیات است را برعهده دارد.

وی در رابطه با آزاد سازی موصل از طرف نیروهای بین‌المللی گفت: ائتلاف ضد داعش چندان در این رابطه خوب عمل نکرده است و روند نشان می‌دهد ارتش و گروه‌های مردمی در این زمینه فعال هستند و ائتلاف ضد داعش حتی یک اقدام موثر و عملی به ویژه در زمینه‌ قطع حمایت مالی و نظامی از این گروه تروریستی صورت نداده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اخبار مطرح شده مبنی بر انتقال دفتر سیاسی حماس از قطر به تهران را رد کرد و گفت: چنین برنامه‌ای در دستور کار نیست.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که در اخبار و تحلیل‌ها آمده است که کنگره آمریکا سعی دارد در دوره‌ جدید و با روی کارآمدن جمهوری خواهان تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کند، گفت: ما هم این اخبار را شنیدیم و این که کنگره چه اقدامی بخواهد انجام دهد به آنها باز می‌گردد. در عین حال هر توافقی میان ایران و ۱+۵ صورت گیرد مسئول اجرای آن دولت ها هستند و موظفند ساز و کار قانونی اجرای توافق را فراهم کنند و ما انتظار داریم نهاد مسئول دولت آمریکا به این مسائل بپردازد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره عدم به رسمیت شناخته شدن فلسطین در شورای امنیت گفت: حتی مطالبات حداقلی فلسطین در شورای امنیت مورد پذیرش قرار نگرفت و این نشان دهنده آن است که تنها راه پیش روی ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان مقاومت است. اصل مقاومت یک اصل دائمی، مشروع و مورد تأکید برای فلسطینی‌ها خواهد بود و این اصل نتیجه می‌دهد که فلسطینی‌ها با تکیه بر این اصل و پافشاری، به حقوق اولیه خود دست یابند.

مرضیه افخم در ابتدای این نشست سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) را تسلیت گفت، وی همچنین فرارسیدن سال نو میلادی به هموطنان مسیحی و همه مسیحیان جهان تبریک گفت.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.