نظر منتشر شده
۳۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 457187
درس‌­های تجربه انگلستان در مقاوم سازی اقتصاد؛
رمز رشد اقتصادی در انگلستان چه بود؟
بخش اقتصادی الف،‌ ۸ فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۰
یکی از تصورات رایج درباره‌ی علت رشد اقتصادی در انگلستان و وقوع انقلاب صنعتی در این کشور، اجرای سیاست‌های تجاری مکتب لیبرالیسم اقتصادی با سرکردگی آدام اسمیت و ریکاردو است که اجرای قاعده‌ی لسه‌فر و تجارت آزاد و برداشتن موانع تجاری میان کشورها را تبلیغ می­کند. اما مروری بر وضعیت تاریخی این کشور و صنعت نساجی بریتانیا به‌عنوان صنعت پیش‌رو که صنعت کلیدی دنیا تا اواخر قرن ۱۹ بود نشان می‌دهد که در کنار سیاست‌های استعمارگرایانه و سلطه‌طلبانه، حمایت از صنعت داخلی و حمایت مستمر از تولیدات داخلی با سیاست تعرفه‌ای و سیاست‌های دیگر اقتصاد عقب‌مانده بریتانیا را به قدرت اول صنعتی دنیا تبدیل کرد.
 
[*] حمایت از صنعت نوپای نساجی و خیزش صنعتی
انگلیس در قرن ۱۱ و ۱۲ اقتصادی ابتدایی و عقب‌مانده داشت که مبتنی بر پرورش خوک و گوسفند بود. در دوران پس از فئودالیسم و در قرون ۱۳ و ۱۴ میلادی نیز اقتصاد این کشور متکی بر تولید مقدار اندکی پشم و لباس‌های با ارزش افزوده‌ی اندک بود.۱ این وضعیت تا سال‌های پایانی قرن ۱۶ ادامه داشت، اما در این سال‌ها، وضعیت به یک‌باره تغییر کرد. انگلیس با پی بردن به اینکه تولید پوشاک می­‌تواند سود مناسب‌تری را نسبت به صادرات پشم خام عایدش کند، در زمان ادوارد سوم، به ساخت و توسعه‌ی کارخانه‌های کوچک و محلی تولید لباس­‌های پشمی اقدام کرد. او حتی برای حمایت از تولید داخل، اقدام به پوشیدن لباس‌های کم کیفیت انگلیسی در مقابل منسوجات با کیفیت خارجی کرد و تمرکز خود را بر تجارت پشم خام و ممنوع کردن واردات پوشاک قرار داد.۲

هنری هفتم نیز در سال ۱۴۸۹، در راستای تولید پوشاک و فرآوری پشم خام، سیاست جایگزینی واردات را کلید زد و شروع به جذب کارگران ماهر کشورهای دیگر کرد، مالیات بر صادرات پشم خام را افزایش داد و در برهه‌هایی صادرات آن را به‌منظور فرآوری بیشتر ممنوع کرد.۳
 
[*] گسترش صادرات محصولات
در دوران ملکه الیزابت نیز اقدامات دیگری در راستای گسترش صنعت نساجی انگلستان صورت گرفت، از جمله فرستادن نمایندگان سیاسی به کشورهای ایران، روسیه و مغولستان به‌منظور صادرات کالاها و سرمایه‌گذاری قابل توجه در صنایع کشتی‌سازی جهت صادرات کالا و به دست آوردن بازارهای جدید و استعمار کشورها و بازارهایشان.
 
[*] ممنوعیت واردات محصولات مشابه و نابودی صنایع در کشورهای رقیب
مهم‌ترین جزء سیاست‌های حمایتی بریتانیا در این سال‌ها، حمایت‌های تعرفه‌ای بود. انگلیس در ادامه‌ی حمایت تعرفه‌ای خود از منسوجات که از قرن ۱۴ میلادی شکل گرفته بود، به‌منظور حمایت از صنایع داخلی، هرگونه واردات کالاهای با کیفیت از مستعمرات خود را ممنوع و در سال ۱۶۹۹ با تصویب قانونی، از صادرات صنایع پشمی مستعمرات خود جلوگیری کرد. بدین ترتیب صنایع پشم‌بافی مستعمرات انگلیس از جمله ایرلند را که کیفیت بالاتری داشت نابود کرد و صنعت تولیدات پشمی آمریکا را نیز در نطفه خفه کرد.۴

از سویی دیگر، صنایع نخی و ابریشمی نوزاد انگلستان، توان رقابت با صنایع نخی و کتانی هند که در اواخر قرن ۱۷ کارآمدترین و پیشرفته‌ترین صنعت آن زمان در دنیا بود را نداشت. بنابراین بریتانیا که به‌خوبی این حقیقت را درک کرده بود، از سویی با تصویب قانونی در سال ۱۷۰۱، واردات هرگونه لباس نخی و ابریشمی از ایران؛ چین و هند به بریتانیا و مستعمراتش را ممنوع اعلام کرد و از سویی دیگر، با وضع قوانین و عوارض داخلی، جریان کالا در داخل هند را مختل کرد. علاوه بر این، تجارت بریتانیا تمام بازارهای هند را تسخیر کرد و صادرات هرگونه ماشین‌های صنعتی و فنون تولید به هند را نیز ممنوع کرد. این روند دومینویی فاجعه‌بار در هند ایجاد کرد به‌گونه‌ای که در قرن ۱۹، صنایع قدیمی هند از جمله پارچه‌بافی، کشتی‌سازی، فلزکاری و... نیز نابود شد. در نتیجه هند تبدیل به کشوری کشاورزی و بازاری مصرفی برای انگلیس شد که تنها مواد اولیه به این کشور صادر می‌کرد.
 
[*] حمایت از صنایع و شروع فناوری و نوآوری‌ها
حمایت از صنعت داخلی و شکل‌گیری صنایع موجب استفاده از مزیت‌های مقیاس شد و تلاش برای صادرات و افزایش تولید که نتیجه‌ی مستقیم معاهدات و راهنمایی‌های دولت به‌وسیله‌ی ناوگان قدرتمند دریایی بود، موجب شروع نوآوری‌ها شد.۵  بدین ترتیب نوآوری­‌هایی در زمینه‌ی شیوه‌ی تولید پارچه­‌های نخی ایجاد شد و دستگاه ریسندگی ماشینی جایگزین دستی شد و اثرات سرریز آن نیز موجب توسعه‌ی نوآوری‌ها و صنایع دیگری از قبیل نوآوری در زمینه‌ی رفع ناخالصی­‌های آهن، به کارگیری زغال سنگ به جای زغال چوب شد تولید آهن و در نهایت اختراع ماشین بخار شد و اختراع ماشین بخار توسط جیمز وات تحولات عمیقی که که در صنایع نساجی، آهن و کشتیرانی مورد استفاده قرار گرفت. در پی آن، صنایع فولاد شکل گرفت و شبکه‌ی ریلی و حمل‌ونقل توسعه پیدا کرد و نهادهای مالی و پولی نظیر بانک انگلیس و بورس سهام و شرکت‌های تضامنی برای حمایت از سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی تولید و صنایع نیز شکل گرفت.
 
[*] تشکیل ناوگان دریایی، کاهش وابستگی و گسترش صادرات
تشکیل ناوگان کشتیرانی و گسترش ناوگان دریایی انگلیس از عوامل دیگری بود که موجب انحصار انگلیس بر تجارت بین‌الملل و گسترش بازرگانی به نواحی مختلف دنیا به‌ویژه آسیا و هند گردید. این موضوع خود، زمینه‌ی آشنایی با تولیدات نخی و ابریشمی و نقطه‌ی آغاز صنعت منسوجات نخی و ابریشمی در بریتانیا بود. انگلیس که مزیت و تجربه‌ای در ساخت کشتی نداشت، با جذب متخصصان و کارگران ماهر خارجی، اعطای یارانه، اعطای جوایز برای ماهیگیری و وضع عوارض گمرکی، شروع به توسعه‌ی کشتیرانی کرد.۶ انگلیسی‌ها به‌خوبی دریافته بودند که کشتی‌­رانی و دریانوردی، از ستون‌های بازرگانی و قدرت دفاعی کشور است و به‌همین دلیل باید در این زمینه، خود را از هرگونه وابستگی به خارج رهانیده و همانند تولیدات پشمی، مستقل و خودکفا شد. بدین منظور انگلیس، قانون دریانوردی را در سال ۱۶۵۱تصویب کرد که بر اساس آن حمل کالا از کشورهای غیراروپایی به انگلیس یا مستعمرات آن ممنوع و حمل کالا از کشورهای اروپایی به بریتانیا توسط کشورهای ثالث غیرقانونی بود. این عامل علاوه بر تضعیف کشورهای دیگر، منافع تولیدکنندگان و تجار این کشور را افزایش و انگیزه برای نوآوری را افزایش داد. شکل زیر، چرخه‌ی پیشرفت صنایع در انگلستان را از طریق حمایت از صنایع داخلی را نشان می‌دهد:
 

شکل۱: چرخه‌ی عوامل رشد اقتصادی در کشور انگلستان
 
[*] نتیجه‌گیری
تجربه‌ی انگلستان به‌عنوان اولین کشور صنعتی‌شده، به‌خوبی نشان‌دهنده‌ی تأثیر حمایت صحیح از صنایع داخلی است. این کشور در دوره‌ی خیزش اقتصادی خود، از صنایع داخلی شدیدا حمایت کرد و تنها پس از تفوق صنعتی و برتری فناوری تولیدی بریتانیا بود که سیاست‌های تجارت آزاد را پی‌گیری کرد. حمایت از صنایع داخلی، با وجود اینکه در کوتاه مدت کیفیت پایین‌تری داشتند، اما همچنان در مقابل رقبای خارجی حمایت می‌شدند. حمایت از صنایع در این کشور نه تنها موجب ناکارآیی تولید نشد، بلکه موجب ارتقای توان رقابتی نیز شد، زیرا ارتقای کیفیت تولیدات و افزایش رقابت‌پذیری، نه از طریق آزادسازی تجاری و واردات، بلکه از طریق فشارهای صادراتی بود که در نهایت موجب تشکیل زنجیره‌ای از ابداعات شد.۷

پی‌نوشت‌ها:
۱. لیست،   فردریک، نظام ملی اقتصاد سیاسی، ۱۳۷۲، صص۸۱ و۸۲
۲. Chaung,hajoon, kicking away the ladder: development strategy in historical prespective.anthem press,۲۰۰۲,۵
۳. چانگ، هاجون، نیکوکاران نابکار، ۱۳۹۲، ۶۹
۴. Chaung,hajoon, kicking away the ladder: development strategy in historical prespective.anthem press,۲۰۰۲,۲۲
۶. لیست، ۱۳۷۲: ص۸۵
۷. معصومی نیا، محمد جواد، دلالتهای ناسیونالیسم اقتصادی در جهت پیش برد اهداف اقتصاد مقاومتی، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته اقتصاد، دانشگاه امام صادق(ع)؛ ۱۳۹۴
*KHAMENEI.IR
۱۳۹۶/۰۵/۰۶ ۰۹:۰۸
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۱۱:۲۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۷ ۱۳:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۵ ۰۶:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۰۹:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۷ ۱۲:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ ۱۲:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۳ ۲۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۹ ۱۷:۴۵
 
 
کلمات کلیدی : اقتصاد مقاومتی+تجربه جهانی
 
Switzerland
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۰:۰۹
اکثر کشورهای غربی در ظاهر حرف از اقتصاد آزاد میزنند ولی در عمل یا رفتن یا دارن میرن بسوی حمایت از صنایع داخلی و اقتصادهای درون زا(همون اقتصاد مقاومتی خودمون)ولی در رسانه هاشون سعی در تخریب اقتصاد مقاومتی برای تاثیر روی اذهان افکارعمومی دارن و یه جوری وانمود میکنند که انگار اقتصاد مقاومتی یک مدل عجیب و غریبه که اجرذا نشدنیه و یا در صورت اجرا شده یعنی مقاومت اقتصادی و ریاضت اقتصادی در صورتیکه دقیقا برعکسه و اون نسخه ای که سازمانهای زیر نظر اونا مثل صندوق بین المللی پول میدن ریاضت اقتصادیه که مردم برزیل و بسیاری کشورهای اروپایی مثل اسپانیا و ایتالیا را بیچاره کرده و هرروز توی خیابان در حال اعتراض هستند.رهبری همیشه برای این ملت رفاه خواسته و فریادهای اینروزهایشهم برخواسته از همین آرزو برای مردم ایران هست..رهبری میگوید نمیشه مردم را در فقر و بلاتکلیفی نگهداشت تا ببینیم کشورهای غربی به ما گوشه چشمی میکنند یا نه وباید برای رفاه مردم با اجرای اقتصاد مقاومتی و تکیه بر داشته های فراوان خودمون آستین هارو بالا بزنیم ولی دستهای استعماری در پی القایی دقیقا متفاوت با این حقیقت هستند.. (4220824) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۵۹:۳۳
وقتی تولید داخل کشورت قوی باشه و دشمن بفهمه این کشور خودش نیازشو رفع می کند مجبور می شود عقب نشینی کند منتهی وقتی مدیران ما بجای تولید دنبال تجارت و دلالی و پورسانت و زدن صرافی و حقوق نجومی هستند، اخرش می شود همین (4221142) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۲:۱۳:۰۵
سلام تنها عامل پسرفت ما واردات و از بین بردن صنایع داخلی است همجنین بعضی از تولید کننده های ما مقصرند چون جنس خوب تولید نمیکنند و مصرف کننده مجبور به استفاده از کالای خارجی است امیدوارم با مساعدت دولت ، رسانه ها و تولیدکنندگان ملت ما هم مصرف کننده جنس ایرانی شوند و اقتصاد کشورمان روز به روز بهتر شود ایشاا... (4222026) (alef-13)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۹ ۱۲:۲۱:۳۳
سلام ضمن قبول فرمایشاتتان یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی بالابردن کیفیت محصولات و بهره وری تولید است که در ایران کمتر مورد توجه است و نمیتوان انتظار داشت که مردم در طولانی مدت اجناس کم کیفیت و گران داخلی را به بهانه حمایت از تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی مورد حمایت قرار دهند (4222043) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۱۰ ۰۴:۵۲:۲۳
اگر درب را کاملا ببندید، می‎شود مثل صنعت خودرو؛ که مایه‎ی شرمساری بنده و خیلی از ایرانی‎هاست. راه حل این است که از صنایع داخلی حمایت کرد؛ مشروط براینکه در زمان مشخصی (که برای خودروسازان سال‎هاست به سر آمده است) مثلا 30 درصد تولیداتشان را صادر کنند.
من خوشحال هم می‎شوم که میوه‎ی داخلی، و پوشاک باکیفیت داخلی بخرم. من از خدایم هست که فرش دست باف ایرانی بخرم.
ولی من پراید نمی‎خرم؛ نمی‎خرم، نمی‎خرم. (4222956) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۱:۳۹:۲۵
رمز اقتصاد سالم و قوی مبارزه با فساد و فساد و فساد با هر عنوانی و در هر مقامی و در هر لباسی میباشد تا این محقق نشود عموم مردم برای مراحل یعدی انگیزه ندارند این که نهال گردو بکاری و مشقت بکشی که 10 سال دیگر برداشت کنی انگیزه می خواهد و این انگیزه بدون عدالت واقعی و مبارزه با فساد نه اجرای شو ایجاد نمی شود . (4220834) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۱:۴۵:۵۷
این نسخه درمانی مال 400 سال پیش هست و اصلا در دنیای امروزی جواب نمیدهد.
مشکلی که همواره در تئوری پردازانِ اغلب تخیلی وجود دارد عدم درک صحیح از دنیای امروزیست. امروزه هرگز رشد و استقلال اقتصادی به معنای 400 سال پیش نیس و تا حدود زیادی باید وابستگی را پذیرفت. فی المثل کارخانجات اتومبیل سازی آلمان خیلی قطعات خود را از ترکیه و یا کشورهای مشابه وارد میکنند. (4220845) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۵۳:۳۱
اشتباه نفرمائید.
واردات قطعات و انتقال فناوری با واردات محصول آماده از زمین تا آسمان فرق می‌کند. واردات محصول مورد اعتراض است. (4220979) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۸:۰۴:۵۷
اما نکته اینجاست وابستگی فناوری ندارند. یعنی فقط به دلیل شرایط تولیدی میرن از کشورهای دیگه خرید میکنن و اگر روزی بهشون ندن، میتونن به راحتی خودشون بسازن.
الان هم تو کشور ما در هر حوزه ای که خودمون توانمند باشیم براحتی بهمون میدن اما کافیه بفهمن فلان محصول صنعتی رو بلد نیستیم بسازیم (4221240) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۱:۵۱:۳۴
رمز موفقیتشان:
نبود بابکها وفریدونها و صفدرها! (4220851) (alef-13)
 
قاضی میر سعید
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۱:۵۲:۵۴
رمز رشد اقتصادی انگلیس ؛ نداشتن مدیران نجومی و ذخایر نظام بود . (4220853) (alef-13)
 
دلسوز ایران
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۰:۲۸
رمز رشد اقتصادی اونها در شفاف بودن فیش حقوقی مدیران و مسئولانشون بود .
اونا فیش حقوقی شون محرمانه نبود تا بتونن دله دزدی کنند (4220873) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۱:۰۶
دقیقا تولید در همه عرصات . اینجا همه هم و غمشون مسکن داغون ساختن و پول تو جیب زدن و طبیعت رو نابود کردنه (4220875) (alef-13)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۲۹:۴۹
تمام این حرف ها درست اما در کشور ما اوضاع کمی فرق می کند
قوانین خفه کنند اقتصاد ، رانت ها و بورکراسی اداری نفس اقتصاد کشور را بریده اند. (4220883) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۳۲:۳۲
اضافه کنید به مطالب فوق:

یکی دیگر از دلایل اقتصاد پویا در انگلستان این است که فرآیند طراحی و تولید برای هر محصول جدید از دانشگاه ها آغاز می شود. آنها مطالعات بر روی محصولات جدید و نیز تغییرات در هر محصول را در دانشگاه انجام می دهند و نمونه ای از آنرا در آزماشگاه تولید می کنند. معمولا اکثر صنایع بزرگ در دانشگاه های انگلستان دفتر دارند. این دفاتر گاهی به بزرگی یک دانشکده با تمامی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی پیشرفته است. آنها دانشجویان دوره دکتری را در این مراکز به کار می گیرند. هزینه تحصیل و زندگی شان را می دهند و این دانشجویان با جدیت تمام بر روی موضوعات مختلف کار می کنند. خروجیِ نتایج این دانشجویان می شود ورودیِ اطلاعات گرانبها برای صنایع بزرگ. چنین ارتباط بین صنعت و دانشگاه آنقدر کارآمد شده که امروزه رقابت بین صنایع میانی و حتی کوچک برای داشتن یک دفتر در دانشگاه بسیار زیاد شده است.

بله آنها بیش از آنکه شعار بدهند کار می کنند. به این امید که شعار سال 97 این باشد: اقتصاد مقاومتی - دانشگاه و صنعت. (4220887) (alef-13)
 
سروری
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۳۳:۳۷
نویسنده عزیز: تجربه کشورهای درحال توسعه در دهه های اخیر نشان از عدم توفیق سیاست جایگزینی واردات برای رشد و توسعه اقتصادی دارد و تنها کشورهایی در این زمینه موفق بودند که سیاست توسعه صادرات را محور قرار داده اند. اشاره به مثالی مربوط به قرن 16 نسخه مناسبی برای امروز نیست درحالی که نسخه های امروز کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته (مثل چین و هند) به هیچ وجه این موضوع را اثبات نمی کند.
نمونه کامل حمایت و عدم موفقیت را می توان در تولیدات خودرو کشور به صورت مشخص دید. در حالی که تولیدات مواد غذایی و مواد شوینده در کشور با هیچ گونه حمایتی همراه نبوده اما بیشتر از خودرو ایرانی در دنیا شناخته شده و مورد استفاده است.
حمایت طولانی مدت و کورکورانه باعث نابودی یک صنعت خواهد شد. (4220889) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۲۲:۴۴:۲۲
اقای سروری کدام کشور با صادرات به موفقیت رسیده؟؟؟؟
فقط کشورهایی که امپراطوری سرمایه داری این تصمیم را برای انها در نظر گرفته نه هرکشوری که تصمیم بگیرد برای مثال چین
بقیه کشورها هم باید به همان صادرات مواد خام مثل نفت و پنبه و سنگ اهن دل خوش کنند
موضوع به این سادگی که ما گمان میکنیم نیست (4221480) (alef-13)
 
Thailand
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۴۵:۳۳
اختراعات بیشمار دانشمندان و مخترعان انگلیسی و اجرای ایده های خلاقانه و سیستم آموزشی بی نظیر و دیسیپلین خاص انگلیسی ها یکی از عوامل اصلی پیشرفت انگلستان و ایجاد تمدن جدید بود (4220900) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۲:۴۶:۰۸
مثال های بهتر و مدرن تری هم از موفقیت های سیاست های حمایتی هست. ولی شما باید بیای اول نشون بدی که چرا ما تو ایران تجربه شکست خورده ایران خودرو رو داریم؟ و اگر بخوایم دوباره حمایت کنیم چه راهکاری رو داریم که دوباره دچار اشتباه نشیم؟ نشه دوباره دو هفته ای تعرقه موبایل رو ببریم بالا یه عده خواص سود کنن به نام تولید داخلی پول ملت رو به جیب بزنن (4220902) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۰۴:۵۰
حداقل یک کشور بهتر را مثال میزدید. نصف بیشتر انگلیس با پول ایران ساخته شده است و با پولهای امثال ایرانیان ثروتمند شدند (4220919) (alef-13)
 
پیرمرد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۴:۰۷:۱۵
مثلا کجا؟ (4221000) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۰:۰۴
باید به سمت انقلاب صنعتی حرکت کرد ، جذب تکنولوژی روز و سرمایه ارزان خارجی (بهره 5%) (4220941) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۲۲:۴۸:۱۹
تکنولوژی و سرمایه خارجی از کجا؟ (4221484) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۱:۳۰
در مملکت تا رانت نداشته باشی نمی توانی کاری کنی (4220944) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۳:۳۷
کشورهای دیگر برای جذب سرمایه خارجی هزاران امتیاز می دهند . (4220946) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۲۴:۱۹
فقط با تولید و صادرات میشه پیشرفت کرد (4220948) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۳۲:۴۰
متاسفانه هر کسی در ایران بخواهد پولدار شود و پولدار باقی بماند باید بساز و بفروش کند. تولید و تولید کننده هم در ایران خارج از این سیکل نیست و اگر می خواهد زنده بماند باید سهمی در بازار آپارتمان و مسکن و بساز بفروش پیدا کند. شما 10آپارتمان 200 متری با متری 1 میلیون هزینه ساخت بساز و متری 11 میلیون بفروش (البته خیلی بیشتر از اینها میشه فروخت). خوب سود شما میشه 20 میلیارد تومن در عرض مدت یکسال. چه چیزی تولید کنی که این سود سرشار را داشته باشد. تازه کارخانه و تولید خود هزار دردسر دارد که از بیمه و مالیات و فروش گرفته تا مشکل مدیریت کارگر و مهندسین کارخانه و تامین هزینه های تولید. (4220960) (alef-13)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۳:۵۸:۲۲
یکی دیگر اینکه حقوق نجومی نمی دهند (4220988) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۴:۴۲:۱۳
به جاى انگليس در ٣٠٠ سال پيش به كره جنوبى، سنگاپور، مالزى، دبى، تركيه... نگاه كنيد ببينيد چطور در همين ٣٠ اخير از صفر به اينجا رسيدن. (4221060) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۲۳:۰۴
اینقدر که ما اختلاسگر داریم اونها نداشتن! (4221104) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۳۰:۱۲
کلیت این گزارش چیزاییه که در ذهن دست اندرکاران مملکت آنهایی که ادعایشان گوش فلک را پر کرده وجود دارد و متاسفانه قوی هم هستند!
قبل از هر نسخه ای باید توجه داشت که جمهوری اسلامی عمری چهل ساله دارد. عمری که نصف آن چین و کره امروزی را ساخت! بنابراین هر بازتولیدی از ایده های سالیان پیش باید ممنوع و حذف گردد، دوستان به خودرو اشاره کردن و مثالهای بیشتری هم هست
من فکر میکنم قدم اول برای رشد کشور این است که ما نباید تو ذهنمون باشه قراره خودکفا بشیم وگرنه میمیریم! این تفکر یعنی اینکه در ناخوداگاهمون میپذیریم با بقیه درگیریم و حاضزیم بابت درگیری هزینه هم بدیم!
من فکر میکنم تنها راه پیشرفت کشور
اولا مشخص شدن نقشه راه کشور بر اساس آرمان یا منافع ملی است
ثانیا خروج کشور از جو امنیتی و شفافیت صدر تا ذیل اقدامات و دولتمردان
ثالثا ایجاد و تاسیس سیستمهای حزب محور برای اداره کشور
رابعا شناخت مزیتهای اقتصادی کشور و سرمایه گذازی روی آنهاست
خامسا از ریشه دراوردن سیستم مدیریتی شعار محور فعلی و جایگزینی سیستم مدیریتی سیستماتیک در کشور است (4221107) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۵:۵۰:۲۰
به قول قهرمان یک فیلمی " اگر الان ویزا را آزاد کنند 90 درصد ایرانیها از ایران می روند " چنین کشوری هیچوقت رشد و توسعه نمی یابد . (4221127) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۷:۲۹:۵۹
درمملکتی که پرتقا ل وارداتی جهت مردم به دست واسطه ها رسیده وتوسط سودجویانودل لالان دربازار بقیمت چند برابر فروخته میشود خبری از ااقتصاد نیست چرا پرتقا خارجبی در فروشگاهها بعنوان کالا قاچاق ظبط نمیشود . (4221204) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۷:۵۱:۵۵
رمز موفقیت کشور های متروپل : غارت و استعمار چند صد ساله کشور های مختلف (4221225) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۷:۵۴:۱۰
بهتر در مملکت قوانین اصلاح بشه و کسب و کار آسان شود در مرحله اول ! (4221228) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۸:۰۳:۲۸
قوانین دست پا گیر تجارت در ایران باید اصلاح بشه (4221239) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۸:۵۱:۴۸
رمز موفقیت اقتصادی
نه به شکاف طبقاتی
نه به مدیران نجومی
نه به کارانه های میلیونی پزشکان (4221286) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۱۹:۳۲:۵۸
طرح تحول کارگران به جای طرح تحول پزشکان و مدیران (4221324) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۸ ۲۰:۰۸:۲۶
ما در سال نیاز به 1.5 میلیون شغل داریم ! این رقم فقط از طریق پیروی از سیاست های تولید و صنعت چین امکان پذیر (4221355) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.