نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 249980
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
یکسان‌سازی‌ فاکتورهای خرده‌فروشی/ تحریم، حقایق خودروسازی را عیان کرد
بخش اقتصادی الف، 2 آذر 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۹
* آرمان
- انتقاد از عملکرد وزیر اقتصاد درباره سهام عدالت

روزنامه آرمان درباره سهام عدالت نوشته است: رئیس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت با تشریح آخرین اقدامات برای پیگیری شکایت از مدیران سه بانک، نسبت به سکوت علی طیب‌نیا و مدیران میانی انتقاد کرد و با بیان اینکه ممانعت از حضور نمایندگان سهام عدالت در مجامع به دستور وزیر اقتصاد بود، گفت: رئیس‌جمهور هنوز پاسخی به نامه گلایه‌آمیز سهام عدالتی‌ها نداده است...

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممانعت از حضور نمایندگان سهام عدالت در مجامع برخی بانک‌ها و شرکت‌های اصل ۴۴ به دستور وزیر اقتصاد صورت گرفته است؟ بیان کرد: بله، این اقدام به دستور وزیر اقتصاد بوده است و به خاطر دستوالعملی که ماهیت آن باعث می شود تمام تصمیمات و دستورالعمل‌ها در شورای اصل ۴۴ مصوب شود.  پاک‌بین با اشاره به اینکه در دولت گذشته از سوی معاون اول رئیس جمهور دستورالعملی نوشته شد که این دولت از مفاد آن استفاده می‌کند، اذعان داشت: براساس مصوبه دولت قبلی، مدیریت سهام عدالت تا زمان آزادسازی برعهده نمایندگان دولت در شرکت‌های مادرتخصصی بود و پس از آن هم با نامه رئیس مجلس به رئیس جمهور وقت این مدیریت لغو شد و به شرکت‌های سرمایه گذاری استانی واگذار شد، زیرا مدیریت دولت مغایر قانون بود. پس از آن با مجوز وزیر اقتصاد وقت، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، کانون را تشکیل دادند و مدیریت را به آن واگذار کردند.
رئیس اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت افزود: به هر حال براساس بند ۸ نامه مقام معظم رهبری صراحتا سهام عدالت باید به کاهش تصدی‌گری دولت منجر شود و هر آنچه مخالف آن باشد، باطل است. مدیران میانی کارهایی را انجام داده‌اند و وزیر اقتصاد هم سکوت کرده است و امیدواریم با شکستن سکوت به سمت حل موضوع برویم.

- سه سناریو برای آینده کوتاه‌مدت بورس
حسین خزلی‌خرازی، کارشناس بورس درباره تاثیر مذاکرات بر بورس به روزنامه آرمان گفته است: اتفاق جالبی درحال شکل‌گیری است که مربوط به تقابل وسیع دوگروه ریسک‌پذیران و ریسک‌گریزان و مثبت‌اندیشان و منفی‌اندیشان به آینده و باور به فرصت خرید یا فروش سهام است. بنابراین کسانی که دارای قالب فکری مثبت بوده و به اخبار و تحلیل‌ها رویکردی خوش‌بینانه دارند، روزهای درپیش رو را فرصتی برای خرید سهام می‌دانند. اما برعکس آن‌دسته ازافراد منفی نگر که همواره به مسائل دیدگاهی بدبینانه داشته و احتمالات کوچک و منفی را در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ می‌کنند، شرایط بازار را یا فرصتی برای فروش می‌دانند یا تا انتشار اخبار مثبت و قطعی صبر می‌کنند. طی دو ماه گذشته کفه تقاضای سهم نسبت به کفه عرضه چربیده است. یعنی برآیند تصمیم‌گیری‌ها در بورس این بوده است که وضعیت بهبود خواهد یافت و اخبار خوشی دریافت خواهیم کرد. عموم سرمایه گذاران ترجیح دادند که اندکی بیشتر سهم بخرند و دومین اتفاق رشد ۳ تا ۴ برابری میانگین معاملات روزانه تقریبا در دو ماه گذشته بود. مادامی که حجم معاملات به این میزان رشد می‌کند، نشان‌دهنده گرما و شوق در بازار هستیم. درحالی تا روز دوشنبه سوم آذر نمی‌توان نظر خاصی را ارائه کرد که اتفاق جالبی درحال شکل گرفتن است که از منظر روانشناسی و فارغ از هر نتیجه‌ای می‌تواند تجربه بسیار مهمی برای فعالان بازار مخصوصا سهامداران جدید باشد...
بهترین رویه این است که چند سناریو مدنظر قرار گیرد تا براساس شرایط و وقوع یکی از سناریوها، برنامه‌ای را اجرا کرد. بر اساس رویکرد فکری خودم سه سناریو برای آینده مذاکرات را می‌توان پیش‌بینی کرد. در حالت اول که به شخصه ۸۰ درصد به آن وزن می‌دهم، توافق گام به گامی رخ خواهد داد. بر مبنای همین مدل فکری هم روزهای در پیش رو را فرصتی برای خرید می‌دانم. در حالت دوم هم مذاکرات با وزن ۱۵ درصدی تمدید خواهد شد و درحالت سوم بدبینانه با وزن ۵ درصد، توافقی حاصل نخواهد شد. برخی رویکرد خوش‌بینانه یا بدبینانه افراطی به مسائل موثر برروند بازار دارند که نمی‌تواند درست و منطقی باشد. بنابراین بهتر است هرفردی با تعریف چند سناریو و حالت، برنامه‌هایی برای آینده سرمایه داشته باشد تا با حصول هر نتیجه مشخصی، تصمیم‌گیری کند.

* اعتماد
- آخرین وضعیت بودجه ۹۴

روزنامه اعتماد درباره لایحه بودجه سال آینده نوشته است: درحالي كه اغلب تا آخرين ساعت‌هاي رساندن لايحه بودجه به نمايندگان، ارقام نهايي نشده و ممكن است حتي در يك قدمي مجلس تغيير كنند در١٥ روز مانده به بسته شدن لايحه هيچ يك از اعداد و ارقام دقيق و ثبت شده نخواهند بود اما كليات بودجه ٩٤ تا حدودي قابل تخمين است. اول اينكه دومين لايحه بودجه دولت يازدهم در زمان قانوني به مجلس مي‌رود كه اين مساله در انضباط مالي دولت بسيار موثر است.

از مهم‌ترين ويژگي‌هاي بودجه سال آينده محوريت عملياتي آن است. بنابر تاكيد قبلي قرار است كه پايه‌هاي بودجه‌ريزي مبتني بر عملكرد در اين بودجه محكم‌تر از قبل شده و تا حد ممكن به اين روش يعني تدوين بودجه براساس بهاي تمام شده خدمات تنظيم شود. سال بعد سه بودجه دارد؛ بنابر اعلام نوبخت دولت براي سال آينده بودجه‌يي براي شرايط بدبينانه، خوشبينانه و طبيعي تدوين كرده است. معاون برنامه‌ريزي رييس‌جمهور تاكيد دارد كه بودجه ٩٤ كاملا واقعي و بر اساس واقعيت‌هاي موجود تدوين شده است ولي پربحث‌ترين مساله بودجه سال آينده تعيين قيمت نفت است. با توجه به كاهش قيمت نفت در چند ماه اخير و ريزش ٢٠ دلاري آن، ديگر اثري از نفت ١٠٠ دلاري در بودجه سال بعد نيست. با توجه به تمامي گمانه‌هاي مطرح شده به نظر نمي‌رسد قيمت نفت لايحه بودجه از ٨٠ دلار عبور كند اما بودجه ٩٤ منقبض‌تر از بودجه ٩٣ است؛ اين اظهارنظر معاون برنامه‌ريزي رييس‌جمهور است كه با توجه به كاهش حداقل ٢٠ درصدي درآمد‌هاي نفتي عنوان كرد كه طبيعتا بودجه سال بعد منقبض‌تر است اما بهره‌وري درآمدها با تخصيص بهينه منابع بالاتر خواهد بود. با توجه به كاهش درآمدهاي نفتي، دولت در بودجه ٩٤ به دنبال افزايش درآمدهاي مالياتي هم است و به احتمال فراوان سقف درآمدهاي مالياتي پيشنهادي از رقم ٦٦ هزار ميليارد توماني لايحه بودجه ٩٣ و حتي ٧٠ هزار ميليارد توماني قانون آن فراتر مي‌رود.

بنابراين گزارش، با شرايط موجود بعيد نيست كه سقف بودجه عمومي دولت نسبت به حدود ٢١٩ هزار ميليارد تومان سال جاري كمتر باشد. دولت در بودجه ١٣٩٤ به مانند بودجه ١٣٩٣ به دنبال تك نرخي كردن ارز هم پيش مي‌رود اما هنوز براي نرخ ارز در سال آينده عدد نهايي تعيين نشده است. بي‌ترديد تداوم اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها در سال بعد از محورهاي اصلي لايحه پيشنهادي دولت است. قانوني كه تاكنون تمامي بندهاي آن در بودجه امسال عملكرد كاملي نداشته است. همچنين ابعاد اقتصادي بودجه ١٣٩٤، سياست كاهش نرخ تورم، افزايش رشد اقتصادي، افزايش اشتغال و كاهش بيكاري و همچنين ارتقاي رفاه اجتماعي مردم را به دنبال دارد. اين درحالي است كه در ادامه سياست سال گذشته دولت در تقسيم‌بندي بودجه‌هاي عمراني، در سال آينده نيز بودجه اين طرح‌ها بر اساس پيشرفت فيزيكي پيش‌بيني و تخصيص خواهد يافت.

- قطع گاز ناگهانی صنایع
دبير انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان درباره قطع گاز صنایع گفته است: هر ساله با آغاز سرماي هوا، گاز كارخانه‌هاي سيمان قطع مي‌شد و به جاي آن نفت مازوت به نرخ پايه گاز در اختيار توليدكنندگان قرار مي‌گرفت اما امسال قطع گاز، زودتر از سال گذشته و بدون اطلاع قبلي انجام شد. هر سال وزارت نفت در مقابل قطع گاز، نفت مازوت كوره را كه امكان مصرف آن در كارخانه‌هاي سيمان وجود دارد با نرخ پايه گاز در اختيار كارخانه‌ها قرار مي‌داد. امسال سرماي هوا و در پي آن قطع شدن گاز كارخانه‌هاي سيمان زودتر از سال‌هاي گذشته اتفاق افتاد؛ به‌گونه‌يي كه گاز در برخي كارخانه‌ها از روز تاسوعا قطع شده بود. البته برخلاف سال‌هاي گذشته قطع شدن گاز بدون اطلاع قبلي انجام شد. در حالي كه پيش از اين توافق كرده بوديم كه به هنگام قطع گاز، كارخانه‌هاي سيمان را در جريان بگذارند تا از آسيب‌ها و خسارات احتمالي جايگزين شدن ناگهاني نفت مازوت به جاي گاز جلوگيري شود. قطع گاز يكسري از كارخانه‌هاي سيماني از اواسط آبان ماه اتفاق افتاد، اما بعد از هماهنگي‌ با وزارت نفت، گاز تعدادي از كارخانه‌ها مجددا وصل شد. در روزهاي بعدي نيز در دو نوبت، گاز كارخانه‌هاي سيماني قطع شد و در نهايت با وزارت نفت توافق شد كه بر اساس آن قرار شد گاز كارخانه‌هاي واقع شده در مراكز استان‌ها يا نزديك به شهرها قطع نشود، تا آلايندگي كمتري اتفاق بيفتد. همچنين قرار شد به بقيه كارخانه‌هاي سيماني كه با قطع گاز روبه‌رو هستند، مازوت با قيمت پايه گاز ارايه شود.»

* همشهری
- یکسان‌سازی‌ فاکتورهای خرده‌فروشی تا پایان سال ۹۳
رئيس اتاق اصناف كشور به همشهری گفته است: ساماندهي فاكتورها در سطح واحدهاي صنفي خرده‌فروشي و ارائه خدمات مناسب به مشتريان تا پايان امسال در سطح كشور اجرايي مي‌شود. به‌گفته علي فاضلي، اتاق اصناف با چاپ فاكتورهاي فروش يكسان، اين فاكتورها را در اختيار غرفه‌داران ميادين قرار داده و واحدهاي صنفي اين مركز ملزم به ارائه فاكتور فروش يكسان به مشتريان به‌شكل رسمي، با درج كامل مشخصات كالا و مهر غرفه عرضه‌كننده ميوه شده‌اند. وي تأكيد كرد: اين طرح در ميدان مركزي ميوه و تره‌بار به‌صورت آزمايشي آغاز شده و به‌تدريج به واحدهاي صنفي خرده‌فروشي سطح شهر تسري پيدا خواهد كرد. براساس اين طرح كه با تصويب و همكاري اتاق‌هاي اصناف سراسر كشور اجرايي شده همه واحدهاي صنفي خرده‌فروشي ملزم به ارائه فاكتورهاي فروش متحدالشكل و يكسان با مشخصات مندرج اصناف خواهند بود. فاضلي افزود: ساماندهي فاكتورهاي خرده‌فروشي كالا و ارائه خدمات تا پايان امسال در سراسر كشور نيز اجرايي خواهد شد.

* دنیای اقتصاد
-تحریم، حقایق خودروسازی را عیان کرد

روزنامه دنیای اقتصاد درباره تحریم خودروسازی نوشته است: دهم تيرماه سال گذشته زماني بود كه صنعت خودرو به‌طور رسمی از سوي کشورهای غربی مورد تحريم‌ قرار گرفت تا به اين ترتيب قطعات پازل تحريم‌ها براي خودروسازان تكميل شود. تشديد تحريم‌ها‌ عليه صنعت خودرو اگرچه این صنعت را با چالش‌های فراوانی روبه‌رو کرد، اما زوایای نیمه پنهانی از عملکرد شرکت های تولیدی را نیز آشکار ساخت؛ زوایایی مانند وابستگي ارزی، وابستگی به قطعات وارداتی، ناپایداری قراردادهای خارجی و در نهایت مشخص شدن مفاهیمی همچون خودروی ملی یا خودکفایی در تولید خودرو...

با ادامه پيدا كردن تحريم‌ها عليه صنعت خودرو كه تا زمان توافق اوليه هسته‌اي در ژنو براي شش ماه اين صنعت را تحت تاثير خود قرار داده بود، بسياري از تعريف‌هايي كه خودروسازان تا پيش از آن از فعاليت‌هاي خود ارائه داده بودند، از سوي كارشناسان، مسوولان و مردم مورد سوال قرار گرفت. براي مثال تعريفي مانند توليد داخلي يا خودكفايي در توليد محصولات داخلي كه براي مدت‌ها تبديل به يكي از افتخارات خودروسازان شده بود با چالش‌هايي جدي همراه شد. به عقيده كارشناسان، تحريم‌ها اگرچه موانعي را بر سر راه توليد قرار داد، اما در نهايت باعث شدند تا برخي واقعيات صنعت خودرو عيان شود. براي مثال با تشديد تحريم‌ها عليه صنعت خودرو، توجه كارشناسان و مسوولان بيش از هر زمان ديگري به نحوه مديريت در صنعت خودرو جلب شد و اين سوال مطرح شد كه اگر شيوه مديريت در صنعت خودرو صحيح بود، چرا اين صنعت در كوتاه‌مدت به سرعت تحت تاثير تحريم‌ها قرار گرفت و با افت شديد و افزايش هزينه‌هاي توليد همراه شد؟ در این شرایط اگرچه با تحریم رسمی صنعت خودرو تولید با کاهش ۵۰ درصدی مواجه شد و بسیاری از خطوط تولیدی خودروسازان نیمه فعال شد، خودروسازان اثرات تحريم بر مشكلات صنعت خودرو را تنها ۳۰ درصد ارزيابي می‌کنند. به اين ترتيب به‌نظر مي‌رسد تحريم‌هاي بين‌المللي عليه صنعت خودرو اگرچه مشكلاتي را بر سر راه خودروسازان قرار داد، اما از سويي باعث ریشه یابی مشكلات مربوط به این صنعت نیز شد.

- دولت با کسری بودجه مواجه است
دنیای اقتصاد درباره فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها نوشته است: با نزدیک شدن به موعد تقدیم لایحه بودجه سال ۹۴ به مجلس شورای اسلامی، گمانه زنی‌ها درباره سیاست دولت برای اجرای فاز سوم هدفمندی در سال آینده وارد مرحله جدیدی شد. دولت قصد دارد برخلاف سال گذشته که در لایحه بودجه ۹۳ نسبت به قانون هدفمندی یارانه‌ها سکوت کرده بود، امسال با شفافیت بیشتری در این باره پیشنهادهای خود را برای اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها ارائه دهد.

مهم‌ترین مساله پیش روی دولت در خصوص قانون هدفمندی یارانه‌ها نبود تعادل در منابع و مصارف یارانه‌ها است که سبب شده کسری بودجه را برای دولت به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی با توجه به کاهش قیمت نفت، دولت برای تامین کسری حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها چند راه پیش روی خود دارد.

راه‌حل اول: راه نخست این است که قیمت حامل‌های انرژی را آنقدر بالا ببرد که بتواند کسری را جبران کند. این راه‌حل با توجه به حاکم بودن رکود سنگین بر کشور و شرایط تورم بالا مناسب وضعیت حال حاضر اقتصاد ما شناخته نشده است...

راه‌حل دوم: دومین راه پیش روی دولت این است که از همه افرادی که یارانه دریافت می‌کنند مبلغی را کسر کند تا تعادل میان منابع حاصل از اجرای هدفمندی ایجاد شود. اما با توجه به اینکه برخی خانوارها به یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی وابسته شده‌اند و با حذف یا کم کردن آن ممکن است سطح درآمدی‌شان متاثر شود، دولت نمی‌تواند به دنبال این راه‌حل برود...

راه‌حل سوم: قطع یارانه سومین راه معرفی شده که در این باره دو موضوع را باید در نظر گرفت. اول اینکه دولت به‌طور مستقیم و یکطرفه به حذف یارانه پردرآمدها بپردازد تا بتواند بدون کسری بودجه یارانه افراد باقی‌مانده را پرداخت کند که این کار از منظر اقتصاد سیاسی پذیرفته نیست. موضوع دوم هم این است که دولت بار دیگر مردم را به انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه‌ها تشویق کند تا از این راه بتواند تعداد دیگری از یارانه‌بگیران را مجاب به چشم‌پوشی از حقوق ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی کرده باشد. این راهکار ابتدای امسال پیش از اجرای فاز دوم مورد استفاده قرار گرفت که در نهایت این راهکار هم توفیقی نیافت، از این رو نمی‌توان این راهکار را در فاز سوم هدفمندی اثربخش دانست.

* وطن امروز
- نقش وزیر صنعت در تجارت سیگار

این روزنامه با انتقاد از عملکرد وزیر صنعت در اعطای مجوز واردات سیگار به یک تاجر خاص نوشته است: اسناد صدور مجوز تولید و واردات سیگار مارلبرو برای یک شرکت خاص که به تازگی به دست آمده، نشان می‌دهد وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم حتی با وجود مخالفت دستگاه قضا و نظارتی اصرار عجیبی به این کار داشته است. به گزارش «وطن امروز» اواخر آبان‌ماه خبر صدور مجوز واردات ۱۲ میلیارد نخ سیگار مارلبرو به شرکت زرین تجارت خاورمیانه منتشر شد که طبق این مجوز، این شرکت خاص می‌توانست سالانه یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار کارتن سیگار مارلبرو را وارد کشور کند. علاوه بر این طبق یک مجوز دیگر این شرکت می‌توانست کارخانه تولید سیگار مارلبرو به مقدار ۱۲ میلیارد نخ در سال تاسیس کند. نکته عجیب ماجرا فرآیند غیرطبیعی صدور مجوز برای این شرکت بوده است؛ چیزی که با گذاشتن پازل‌های اسناد به دست آمده به وضوح دیده می‌شود...

کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در اسفند ماه طی نامه‌ای به نعمت‌زاده اطلاع می‌دهد که حتی وزارت امور خارجه اعلام کرده شرکت فیلیپ موریس، سازنده سیگار مارلبرو وابسته به صهیونیست‌هاست و خواستار بررسی‌های بیشتر برای اعطای مجوز واردات و تولید این نوع سیگار می‌شود. با وجود این، وزیر به صدور مجوز اصرار دارد و این فشارها موجب می‌شود در همان ایام جلسه‌ای با حضور درخواست‌کننده، رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، مدیرحقوقی و معاون مبارزه با قاچاق مرکز تشکیل شود. در این جلسه مسؤولان شرکت زرین تجارت خاورمیانه اعلام کردند نماینده انحصاری شرکت فیلیپ موریس از سال ۱۳۸۶ تاکنون هستند و چنانچه خلاف آن ثابت شود این مرکز نسبت به ابطال مجوزهای صادره اقدام خواهد کرد. در این جلسه مشخص شد همه مدارک پرونده این شرکت کپی بوده و هیچ‌کدام از مدارک تحویلی ترجمه رسمی نداشته و مقرر شد شرکت زرین تجارت خاورمیانه همه مدارک را طبق دستورالعمل واردات در اسرع وقت به مرکز ارائه دهد...

رئیس جدید مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور حسب دستور وزیر مجوز را برای آقای «ح» رئیس شرکت مذکور صادر می‌کند که متعاقب آن با حکم دادستان کل کشور مورخ ۳/۶/۹۳ مجوز یادشده ابطال و به رئیس مرکز ابلاغ شده که از هرگونه صدور مجوز برای شرکت صهیونیستی خودداری کند. با وجود همه مخالفت‌ها در آبان ۱۳۹۳ وزیر صنعت، معدن و تجارت شخصا پای مجوزهای واردات و تولید سیگار مارلبرو را امضا می‌کند در حالی که چنین مجوزی را باید رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور امضا کند. بدین ترتیب حتی رئیس جدید مرکز نیز پای این مجوزها را امضا نکرده تا بیش از پیش مشخص شود وزیر صنعت اصرار عجیبی برای این کار داشته است. به‌طور معمول در صورت در دسترس نبودن یک مدیر، با توجه به قانون مدیر پایین‌تر می‌تواند از طرف وی دستوری بدهد و نامه‌ای امضا کند اما وزیر صنعت پای مجوز و نوشته‌ای «از طرف» امضا کرده که به مراتب پایین‌تر از وزارت بوده و نشان می‌دهد انگار وزیر برای امضای آن چاره‌ای نداشته و از نامه‌بازی‌ها و دستوردادن‌ها خسته شده است! معلوم نیست این مجوز چه اضطراری داشته که وزیر صنعت برای اجرای آن خود دست به کار شده است.
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۵:۱۰
در تاریخ 93/8/20 آقای شمس اردکانی سخنگوی طرح کارت انرژي به جای یارانه از 40 میلیون ایرانی با تعبیر صدقه یاد کرد و دولت قبل را به خاطر پرداخت یارانه به همه مورد انتقاد قرار داد. البته در این دولت بارها شاهد توهین به مردم بوده‌ایم. ولی اگر دولت تدبیر در گفتار خود صادق است چرا یارانه ثروتمندان را قطع نمی‌کند؟ آیا از ریزش رای گروه خود نگران است؟ (2504162) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۵:۵۸
خانم ابتکار مدعی شده که آلودگی هوا فقط با استاندارد کردن سوخت کاهش نمی‌یابد! - چه جار و جنجالی برای آلوده بودن بنزین داخلی به راه انداخته بودند و دولت قبلی را مقصر اصلی معرفی می‌کردند ولی بعد از رنگ باختن حنایشان به حربه دیگری متوسل شده‌اند- عقل سلیم حکم می‌کند که ادعای وی صحیح است اما به علت اینکه 75 درصد آلودگی‌ هوا به خاطر مصرف سوخت‌های ناسالم اعلام شده بدیهی است اگر مشکل سوخت در اولویت قرار نگیرد به فرض حل موارد دیگر در 25 درصد باقی مانده، آثار حاصله به خودی خود خنثی شده و یا ناچیز و بی‌نتیجه می‌گردد. (2504164) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۶:۱۰
حقیقت خودرسازن خیلی‌ وقت است که برای ملت عیان شده، ولی‌ این مسئولین هستند که چشم و گوش خود را به روی حقیقت بسته‌اند و خود را پشت شعارهایی مانند خودرو ملی‌، مبارزه با بیکاری و ... پنهان کردند تا حسابهای بودجه و سایر حسابها را از این خودروهای از رده خارج پر کنند. (2504166) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۶:۳۶
خسارت‌های جانی و مالی آلودگی هوا به مردم کشورمان به حدی است که نمی‌توان برای آن میزانی مشخص کرد. چرا باید شهروندان در آتش بی‌خیالی و سیاسی‌کاری مسئولین بسوزند و کاری اساسی برای رفع این معضل صورت نگیرد؟ (2504167) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۷:۰۰
چرا برخی از ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی با خودروهای شیشه دودی و چراغ‌های آزاردهنده و خودروهای دودزا و ماشین‌های شاسی بلند که با لاستیک‌های غیرمتعارف در خیابان‌ها تردد می‌کنند برخورد نمی‌کنند ولی با یک راننده سواری که در کوچه کمربند نبسته برخورد کرده و او را جریمه می‌کنند؟ (2504169) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۲۹:۵۱
بیش از صدمرتبه پیام لغو آگهی تبلیغات برای اپراتور ایرانسل فرستاده‌ام آیا این قدر برای آنها منافع و درآمد دارد که به خواسته ما ترتیب‌اثر نمی‌دهند؟ (2504173) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۰:۳۰:۰۹
از وزارت بهداشت و نیروی انتظامی عاجزانه تقاضا داریم به خاطر حفظ سلامت جوانان این مرز و بوم هم که شده اقدامی جدی برای تعطیلی این سفره‌خانه‌های سنتی و قلیانها انجام دهند. (2504174) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۰۲ ۱۱:۵۱:۵۵
نه تنهاخودرو بلکه تمام صنایع ما تحت تاثیر قرار گرفت
لازم به توضیح است برای اینکه چرخ تولید هر کشوری بچرخد نیاز به تعامل با تمام کشورهاست بنظر شما صنعت بیمه که در ان اصلا از لحاظ داد ستد فیزیکی نبایدمشکلی بوجود بیاید چرا مشکل دار شدیم و یا اینکه با توجه به اینکه ما دومین صادر کننده نفت و گاز بودیم چرا در صنعت پتروشیمی مشکل داریم ؟
در صنعت خودرو هم کاملا مشخص است از لحاظ قطعه سازی مشکلی وجود ندارد ولیکن به نظر شما از لحاظ مواد اولیه ها به خودکفائی رسیدیم ؟ ایا توانائی و ظرفیتتولید مواد اولیه قطعات لاستیک و پلاستیک مورد استفاده در خودرو را داریم و یا نیاز به واردات داریم؟
بنابراین قبل از اینکه کسب و کاری را مورد انتقاد قرار دهیم لازم است در خصوص بسترهائی که مسولین باید ایجاد کنند کمی فکر و تامل کنیم (2504330) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.