توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319487
با انتشار جلد دوازدهم «الحیاة»، این مجموعه معارف اسلامی به قلم استاد حکیمی کامل شد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۶
آخرین جلد از مجموعه معارف اسلامی «الحیاة» به قم استاد محمد رضا حکیمی منتشر شد

به گزارش الف کتاب، «الحياة» مجموعه اي از آموزه هاي زندگي ساز و عزت آفرين «ثقلين» براي رسيدن انسان به «حيات طيبه» و ره سپردن در « صراط مستقيم» و « طريق اقوم» است که به قلم استاد محمد رضا حکیمی نوشته شده است.

این ۱۲ جلد، دربرگیرنده  مجموعه گرانقدری از آیات و روایات است که به صورت علمی کاربردی، نگاه اسلام به مباحث اقتصادی ، عدالت ، انسان ، خانواده ، جامعه و ... را بر اساس تاکید رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در حدیث ثقلین به جامعه اسلامی و غیر اسلامی معرفی نموده است .

تفکیک موضوعی مطالب و کاربردی کردن آن ها با توجه به نیاز جامعه دینی ، و آشنا کردن همه جوامع خرد و کلان با اسلام ، تجدید حیاتی در نا آشنایان با مکتب اهل بیت (علیهم السلام) ایجاد می کند . دقت نظرهای مولفین گویای نگاه ریزنگر آنها به مشکلات جامعه و خانواده ها و همچنین جامعیت دستورات اسلام است .

آخرین جلد دوره ۱۲ جلدی الحیاة شامل ۶ فصل است؛ که در ادامه مجلدات پیشین نگاشته شده است. اولین فصل (باب ۳۴) به اخلاق و اصول کلی آن پرداخته که اخلاق بازرگانی، کارفرمایی، مدیریت، کارگری و کارمندی، قضاوت، عالم، مرجع، جوانمردی و ... از بخش های متنوع آن است.
در فصل دوم (باب ۳۵) درباره سلوک شرعی و روش های آن سخن گفته شده و اهمیت جهاد با نفس و عقلانیت و قصد و قربت و تقوا و ... از مهم ترین بخش های این مسیر الهی شمرده شده است.

فصل سوم (باب ۳۶) بیانگر قوانین الهی در جامعه و تاریخ است که از سویی به قوانین خداوند در آفرینش پرداخته و از سوی دیگر نقش انسان در تحولات اجتماعی و تاریخی را از نگاه احادیث تبیین نموده و تدریجی بودن فرازگرایی و نشیب گرایی تمدن ها و واپسگرایی در حرکت تاریخ را به تصویر کشیده است.

چهارمین فصل (باب ۳۷) مبحث پایداری و مقاومت را شرح و بسط داده و نقش بنیادینِ پایداری در کارها و در مسیر رسیدن به اهداف را بیان کرده است.

فصل پنجم (باب ۳۸) به آینده تاریخ و انتظار آن ارتباط دارد و بخش هایی همچون ارزش انتظار و آینده نگری، آزمون و آزمایش، عدالت اجتماعیِ فراگیر، تکامل موجودیت اجتماعی انسان، حکومت راستین دینی و اجتماع حق مدار در این فصل بیان شده است.

ششمین فصل (باب ۳۹) به بنیادی بودن احکام اسلامی پرداخته و در بیست بخش، روایات مرتبط را آورده است از جمله: پرهیز از کمک به ستمگران، نکوهش ستایش ستمگران و تباهکاران، همنشینی با شایستگان، نیک شمردن نیکی، عوامل اصلی خوبی ها و بدی ها، تفکر در سراسر آفرینش و ...

آخرین فصل (باب ۴۰) به ارتباط انداموار احکام سلامی اختصاص یافته و پیوند دین با شناخت، عمل، اجتماع، مسولیت های اجتماعی، تعهدهای خانوادگی، سیاست، عدالت اجتماعی، جهاد، اخلاق، بهداشت، اقتصاد، حج و قضاوت شرح داده شده است.

این کتاب در ۹۲۸ صفحه (قطع وزیری) به قلم  استاد محمد رضا حکیمی به رشته تحریر در آمده و انتشارات دلیل ما آن را منتشر کرده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.