نظر منتشر شده
۷۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 369581
فیش های حقوقی نا متعارف
بخش تعاملی الف - اصغر منافزاده، 15 تیر 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۵۹
چند هفته ای است که ماجرای فیش های حقوقی سر به فلک کشیده یا به قول معروف نامتعارف، فضای عمومی کشور را فرا گرفته است. بطوری که همه ی نگاه ها و توجهات مردم، بویژه سران سه قوه بسوی آن سوق پیدا کرده و عکس العمل های آنان را نسبت به این موضوع به دنبال داشته است. در این راستا همه مسئولین خواستار برخورد جدی با آن شده و همه امکانات نرم افزاری و سخت افزاری نهادهای نظارتی برابر تصمیمات اتخاذ شده در دولت برای مبارزه با این پدیده شوم و ناصحیح، بسیج گردیده است. علی ایحال در این ارتباط ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد:

-علیرغم وجود فشارهای منفی در ارتباط با نقش و کارکرد شبکه های اجتماعی در جامعه که تا حدودی در برخی موارد صحیح نیز می باشد ولی نباید نقش اطلاع رسانی سریع و فوری اخبار در این فضا را نادیده گرفت. در حال حاضر شبکه های اجتماعی ازجمله تلگرام به مثابه دوربین مخفی عمل می کند که همۀ رفتار و کردارهای افراد، بویژه افراد خاص در آن ثبت، ضبط و پخش می گردد که می تواند نقش بازدارندگی داشته باشد. اگر این فضا به درستی مدیریت گردد و قوانین مرتبط با نحوه عملکرد آن در کشور تدوین و اجرا گردد، نقش موثری در مبارزه با فساد بویژه فسادهای مالی خواهد داشت. این کارکرد در موضوع فیش های حقوقی به خوبی خود را نشان داد. به عبارت دیگر قدرت رسانه بر قدرت نهادهای نظارتی و حراستی در این موضوع چربید.

- زمان مطرح شدن موضوع مورد بحث هیاهوی خاصی در کشور بلند شده و همه مسئولین از موضع عدالت محور بودن نظام جمهوری اسلامی ایران، خواستار برخورد جدی با این قضیه هستند. نکته مهم در این ماجرا این است که نباید طوری عمل نمائیم که مانند دیگر ماجراهای قبلی با برخورد با برخی افراد متخلف موضوع مشمول مرور زمان قرار گرفته و مجدداً سررشته های اصلی در این پرونده نیز ناشناخته باقی بماند. بنابرین می طلبد در این رسوایی اجتماعی- فرهنگی دولت و مسئولین ذی مدخل با برنامه ریزی و پرهیز از هرگونه سیاه نمائی و شتابزدگی موضوع را بطور اصولی و کارشناسی شده پیگیری و حل و فصل نمایند. طوریکه دوباره بعد از چند سال و عوض شدن دولت شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم و مهمتر از همه گزارش آن را به اطلاع مردم برسانند.

-با وجود دستگاه های نظارتی چند لایه با عناوین مختلف از جمله حراست، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات در نهادها و ارگانهای دولتی، بروز و پیدایش چنین فسادهای کلان قابل قبول نمی باشد. پیام این اتفاق و اتفاقات مشابه در سال های گذشته علیرغم وجود نهادهای مورد اشاره، می تواند این باشد که یا قوانین و مقررات موجود دارای اشکال می باشد یا مجریان آن که در هر دو حالت باید برای آن چاره اندیشی کرد. با برخوردهای کوتاه مدت و آنی ره به جائی نخواهیم برد.

در پایان امیدوارم با بستر سازی مناسب قانونی و پایبند کردن همه نهادهای دولتی و شبه دولتی به تبعیت از قانون خدمات کشوری و جلوگیری از چندگانه عمل نمودن در موضوع پرداخت حقوق و دستمزد در کشور که متاسفانه یکی از دلایل عمده این فیشهای حقوقی همین موضوع میباشد، شاهد عدالت اجتماعی در پرداختهای حقوق بگیراندر کل کشور باشیم. انشاالله
۱۳۹۵/۰۴/۲۹ ۱۰:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۴/۲۳ ۰۹:۲۵
 
۱۳۹۵/۰۳/۰۳ ۱۰:۳۳
 
۱۳۹۵/۰۲/۲۵ ۰۸:۱۷
 
 
کلمات کلیدی : اصغر منافزاده
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۱۲:۰۸:۳۷
این بحث فیش های نجومی فقط برای تسویه حساب های سیاسیه و متاسفانه هیچ نفعی برای مردم نداره. مطمئنا هم بعد از برکنار کردن یکی دو تا مدیر به صورت نمایشی و دادن پست های بهتر به اونا یا خروجشون از کشور یا پیوستن شون به همقطارهاشون در ونکوور کانادا نتیجه دیگه ای نداره چون این خود مدیر نیست که فاسده بلکه این بالادستی هاش هستن که این مبالغ رو بهشون می دن و به هر کسی هم پول بدی نمیگه نه نمی خوام زیاده. اگه هدف از افشای این فیش ها این بود که بگه به بقیه اقشار جامعه و معلم و کارگر و ....هم باید حقوقی در شان یک زندگی محترمانه و حداقلی بدن هدفش قابل ستایش بود ولی می دونیم که به زودی بعد از انتخابات این بحث جمع می شه و دوباره روزی از نو روزی از نو.

من فقط از دولت یه چیز می خوام و بس. هزینه ایاب و ذهاب ما معلم ها رو بده بعد ما رو بفرسته بریم بالای کوه ها تدریس کنیم. آخه یک میلیون تومن چیه که هر ماه باید 200 هزارش رو خرج کرایه ماشین کنم؟ تازه از مهر ماه حداقل 40،000 تومن بیشتر هم می شه. (3805762) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۳:۰۹:۳۵
موافقم بايد به داد معلما رسيد. آقاي روحاني وزارت اموزش و پرورش را دريابيد. (3807188) (alef-13)
 
کورش
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۲:۴۱:۳۱
قصه پولهای نفتی
قصه بابک زنجانی ها
قصه دکلهای نفتی
قصه های زیادی از دولت قبل داریم که
در پس زمینه این فیشها دارد فراموش میشود (3807645) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۱۱:۲۶:۱۴
مشکل اینه که اختیارات واحد حراست بشدت محدود شده در حالی که باید رییس حراست هر اداره , شرکت , سازمان و... چه دولتی و چه خصولتی از رییس آن سازمان بالاتر باشد مثلا اگر حراست شرکت نفت در چارت اداری مافوق وزیر نفت باشد می تواند اثر بخش باشد باید واحدهای حراست فعالتر , قدرتمندتر و مستقلتر بشوند اگر تمامی واحدهای حراست زیر نظر یک سازمان مستقل از دولت مانند مثلا سازمان بازرسی یا قوه قضاییه فعالیت کنند تمام این معضلات حداقل تا ۹۰ درصد حل خواهد شد. (3808743) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۸ ۰۱:۲۹:۱۸
سلام بدبختی اینجاست که حراست و بازرسی ادارات و.... توسط رییس معرفی میشه که بعد باید بیاد همان رییس و....نظارت کنه تو دست وپا بپیچه برداشته شده و عزیز دیگری جایگزین میشه (3809981) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۵۱:۵۰
هر زمان دولت بعدیسر کار بیاید خواه سال بعد یا 5 سال بعد خیلی از دولتی ها پرونده های فسادشون تو قوه قضاییه باز میشه. تا اون موقع عقد اخوت رئیس جمهور باعث میشه نشه از فریدون ها سوال کرد (3807371) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۰:۲۰:۴۰
تا اینجای کار برکناری مدیران متخلف توسط دولت درست بوده و بعد از این بعهده قوه قضاییه میباشد .
ضمنا دولت باید مدیران دولت قبل را هم برکنار کند و اصولگرایان نباید در این زمینه اشکال تراشی بکنند . (3807412) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۰۸:۴۴:۴۱
من فوق لیسانس حقوق دارم و دارم مسافرکشی می کنم انوقت دوست وکیل دادگستری دارم که در طول سه سال صاحب چندین میلیارد تومان ثروت شده است چون کانون وکلا به خاطر منافع صنفی مانع افزایش وکیل در کشور است (3812192) (alef-11)
 
K
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۱۲:۱۲:۱۷
مهمترو اساسی تر از حقوق دریافتی ،ارزیابی موجودی منقول و غیر منقول مدیران فعلی و سابق از نظر همخوانی با دریافتی می باشد اگر همخوانی ندارد یعنی یه عملیات غیر قابل توجیه مالی انجام شده,در ضمن اگه چیزی پیدا نشد صداقت و امانتداری مدیران ثابت میشود (3805770) (alef-13)
 
محمد قاسمی
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۲:۲۰:۱۶
اون رو که دوستان در مجمع تشخیص ممنوع کردند.
همونی که احمدی نژاد طرحش رو داد مجلس و خواست مسئولین مملکتی اموالشون رو اعلام کنند ولی همین مردم بهش تهمتهای ناجور زدند (3807160) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۱:۴۴:۵۳
دوست عزیز بررسی اموال مسئولین قبل و بعد از تصدی مسئولیت در قانون اساسی آمده... چه کسی می‌گوید طرح آن را احمدی‌نژاد به مجلس داد؟!! (3807537) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۲:۵۳:۴۳
مردم در مجمع دوستی ندارند
همش دوست شما و ارباباتن (3807670) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۷:۵۱:۳۴
حالا خودشم عضو این مجمعه آیا هنوز سر حرفش هست ؟! (3807974) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۸:۰۴:۰۸
اون 16 میلیارد رو کجای دلمون بذاریم! (3807986) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۱۲:۴۰
حرکت و عملکرد دولت تا اینجا بسیار عالی بوده و همینطور باید مبارزه کرد با فساد امیدوارم ادامه داشته باشه و به نقطه قوت دولت تبدیل بشه (3806826) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۲۰:۰۸
اگر قرار باشد ابتدا مردم و رسانه‌ها در مورد فساد اقتصادی و دیگر انواع فسادها افشاگری نمایند و پس از آن دستگاههای مسئول چون نظارتی و بازرسی و دیوان محاسبات ورود کنند، پس فلسفه وجودی این سازمان‌ها و صرف هزینه‌های نجومی حاصل از وجود این سازمان‌ها چیست؟ رصدگری‌ها ضعیف است و باید تقویت شود و رودربایستی هم کنار گذاشته شود. (3806841) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۲۰:۴۳
استعفا و برکناری مدیران صاحب حقوق‌های نجومی فایده‌ای ندارد این افراد باید محاکمه شده و مجازات شوند. (3806843) (alef-13)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۴۹:۴۳
دوست محترم
به هر کسی بگویند بیا قانونا این مبلغ هنگفت را به عنوان حقوق بگیر قطعا" میگیره همونطور که در این ماجرا می بینید حتی یه نفر هم پیدا نشده بگه نمی خوام و اگه من و شما و هر کس دیگه هم بود وقتی بگویند این حق قانونی شماست می گیریم.
اشکال از کسانی است که این قوانین رو وضع کردند که میشه به راحتی تفسیر و چنین پرداختهایی را انجام داد و یا از دستگاه هایی است که کارشون کنترل و نظارته و باید نظارت می کردند (3807282) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۸:۴۱:۵۲
تصویب حقوق مادام العمر نمایندگان سر منشا بیشتر فسادهای مالی است. (3807299) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۴۲:۴۳
فرق قایل شدن در اجرای قانون و عدالت مردم را رنج میدهد, چگونه اقایان سالها خورده و برده اند و الان با یک استعفا, همه چیز ماستمالی شد و تمام!!!!!!! (3806873) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۴۵:۴۲
همانگونه که به خاطر سرقت 50 هزار تومان توسط دو جوان عادی سریعا حکم اعدام دادند, لااقل این مدیران را محاکمه کنید!!!!فقط دادگاهی این مفسدان , مردم را اندکی آرام کند (3806876) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۴۸:۴۳
شما یک نمونه از پرونده های مفسدان اقتصادی که به قدرت وصل شده باشد و به سرانجام رسیده باشد, نام ببرید???!
دو نفر از مهره های کوچک را اعدام میکنند, والسلام! (3806881) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۴۹:۵۷
این گسترش فساد را جلوگیری کنید, تا کار به جاهای باریک نکشیده. (3806882) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۲۱:۳۸
دیگه باریکتر از این؟؟؟ یه ادم سالم پیدا کردی سلام ما رو برسون (3807329) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۴۷:۵۱
این اعمال اینها اصل نظام نشانه رفته نگین نگفتم که بعدم پیشمان می شوند (3807366) (alef-11)
 
خواننده پر و پا قرص الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۲:۵۶:۱۳
الف
واقعا موضوع فيش هاي حقوق رو خوب پيگيري ميكنيد

حالا واقعا موضوع به انتخابات رياست جمهوري و رقابت هاي جناحي بر ميگرده ، يا واقعا دل واپس هسنيد؟

اگه به موضوع اختلاس هاي هزار هزار برابر اين فيش ها در دولت قبل هم همينقدر بهاميداديد و پيگيري ميكردي ، چقدر خوب بود (3806889) (alef-13)
 
محمد قاسمی
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۲:۲۳:۴۸
اگر خواننده الف بودی میدونستی براش فرقی نداشته
اولین سایتی که جلوی احمدی نژاد ایستاد
هرچند اونجا من احساس کردم در حق دولت احمدی نژاد ظلم کردند. (3807162) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۵۶:۲۵
من این قدر به الف معتادشدم که حتی وقتی می رم تا مطلبی را سرچ کنم قبل از اون اتوماتیک وار یه سری به الف می زنم ! به هر حال و متاسفانه می بینم هرچند موضوع فیشها مهم است اما الف با آن برخورد سیاسی دارد! بارها درباره این موضوع کامنت گذاشتم اما چون کامنتهام بوی دفاع از دولت روحانی را می داد یا می گفتم چرا این پیگیری شامل دولتهای موازی نمیشه که همه می دونیم بودجه در اختیارشان از دولت بیشتر نباشه کمترهم نیست ! کامنتم منتشر نشده خوب این یعنی چه ؟ یعنی سیاسی کاری وجناح بازی ورو کم کنی ! (3807284) (alef-13)
 
مهدی
Australia
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۰۳:۴۹
اوصیکم و نفسی بتقوی الله......
مسوول دولتی ( نه خصوصی) که فلان حقوق نجومی را می گیرد و به فرمایش حضرت امیر توجه ندارد که آیا این حقوق با ضعفای جامعه تناسب دارد یا خیر و می گوید سیستم به من پرداخت کرده است، تقوا ندارد. مشکل همینجاست. تقوا.
یاد جاوید الاثر متوسلیان میکنید خوب است ولی چرا این جمله او را سرلوحه قرار نمی دهید " مسوولی که عدالت ندارد، ولایت هم ندارد". (3806901) (alef-13)
 
کارگر بازنشسته شرکت ارج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۰۳:۵۳
حالا مثلا به حساب خودشون حقوقا رو متعارف کردن !!!
برای مدیر بانک 19/5 میلیون !!!!
مگه چه کار شاقی انجام میده این آقای مدیر ؟!
و کارگر معدن 200 متر میره زیر زمین وقتی بر میگرده بالا ، با زغال سنگ اشتباهش میگیری با حقوق ماهانه 3 میلیون + ضربات شلاق در صورت اعتراض به حقوق (3806902) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۵۸:۲۰
برادر کارگر کار مدیر بانک شاق است والبته کسی که با رقمهای کلان کار دارد باید این قدر تامین بشود که فیلش هوای هندوستان نکند ! (3807285) (alef-13)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۰:۰۷:۱۸
کار ما شاق است و ما زیاد درس خوندیم و اگر پول زیاد ندهند به رشوه و دزدی روی می آوریم اینها توجیهات فرصت طلبانه است، وقتی یک کارگر ماهی ۹۰۰ هزار تومان می گیرد آن بنده خدا هم دارد کار شاق می کند دارد عرق می ریزد و کار می کند، در معرض صد ها آسیب و حادثه و مواد بیماری زا و خطرناک دارد کار می کند، شما عقلا و عرفا و قانونا بیش از ۷ برابر او حق نداری حقوق بگیری ، حداکثر حقوق شما نباید از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بالا بزند ۱۹ میلیون و پانصد هزار تومان یعنی اضافه بر حداکثر حقوق قانونی در هرماه ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حرام خوری و خیانت به حقوق مردم، هرکس هم این مجوز را به شما بدهد در این حرامخوری شما مسول است و باید به خدا و مردم ‌پاسخ بدهد، ،اقعا دفاع از این حرام خوری ها و غارتگری ها از خود این غارتگری ها زشت تر است. (3807389) (alef-11)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۰۵:۳۴
آقای روحانی اگر مردم برات مهمن سال دیگه نامزد ریاست جمهوری نشو. هم ما شما رو آزمودیم و هم شما طعم ریاست جمهوری رو چشیدی. لطفا دیگه ادامه نده. لطفا... (3806908) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۵۹:۵۶
شما مشکین نقاب یه نگاه به تعداد مثبتات بنداز واین قدر نظرت رو تکرار نکن ! (3807286) (alef-13)
 
محمد قاسمی
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۷:۳۰:۴۰
شما هنوز گیر مثبت و منفی هستی؟ (3807956) (alef-11)
 
نمکدون
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۸:۴۶:۵۴
مشکین جان! مجوز حقوق مدیران سازمان توسعه در دولت مجبوبت آقای احمدی نؤاد تصویب شده! (3807302) (alef-11)
 
سعید روشن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۰۸:۳۶
جمله متین وقابل تاملی است :باوجود دستگاه های نظارتی چند لایه با عناوین مختلف از جمله حراست، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات در نهادها و ارگانهای دولتی، بروز و پیدایش چنین فسادهای کلان قابل قبول نمی باشد. (3806916) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۲۶:۳۴
همشون درگیرن نهادهای دیگه هم کلن فراموش شدن واسه همینه که میگیم الف سیاسی کاری میکنه؟ حقوق نهادها حقوق قوه های دیگه همه دولت رو کردن سیبل (3807340) (alef-11)
 
تو و من
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۰۹:۴۰
فیش ها قدیمی شد .
فریدون کجاست ؟ دقیقا" کجاست ؟ (3806921) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۱۲:۳۱
مگه میشه کسی با داداشش عقد اخوت نبنده ؟! (3806926) (alef-13)
 
مطلع به امور جاریه در این وزارتخانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۱۸:۴۳
کارانه پزشکان بیمارستان های دولتی ، کمر کیسه بیت المال رو شکونده . (3806940) (alef-13)
 
شاغلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۲۱:۰۵
یکی از معضلات اساسی ضعف نهادهای نظارتی،این است که مدیران حراست دستگاهها خود به نوعی بادیگارد روسا و مدیران کل شده اند وشاید اصلی ترین دلیل این امر هم این است که مدیران حراست از دستگاه تحت حراست خود حقوق می گیرند و به اصطلاح چاقوهایی هستند که دسته خود را نمی برند.پیشنهاد می شود که هم چاقوها مورد بررسی قرارگیرند و هم دسته ها عوض شوند.
عزت زیاد (3806947) (alef-13)
 
پريسا
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۲۷:۲۸
زنده باد ، زنده باد جناب توكلي محبوبترين نماينده مجلس براي من كه دست اين چپاولگران را رو كرد ، خداوند ايشان را براي ما حفظ كند انشاالله
ًاقاي توكلي دوستت داريم ، اي بهترين نماينده ي من ، (3806965) (alef-13)
 
فریدون !
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۵ ۲۳:۵۰:۰۰
دولت با کسی عقد اخوت نبسته و در بیان تخلفات هم زبانش الکن نیست .
مردم آسوده بخوابید ! دولت بیدار است و حواسش به فیشای حقوقی نامتعارف هست ! (3806994) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۰:۴۳:۱۳
متاسفانه دستگاههای نظارتی خوب عمل نمیکنند.باتوجه به اینکه این دستگاهها حضوردایمی دردستگاهها دارند,پس چرا این حقوقهای نامتعارف پرداخت میشود؟!!! (3807069) (alef-13)
 
شهروند....
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۰:۵۸:۳۰
با سلام و یاد او در فیش حقوقی جند نکته فابل استخراج است :
1 دستگاه های نظارتی نتواستند یا فدرت بازدارندگی نداشتند چرا فضای مجازی باید انتشار دهد ؟پس دستگاههای نظارتی حقوق برای جه کاری میگیرند ؟
2 فرار به جلو یا بعبارتی صورت مسله را پاک کردند را شاهد بودیم با نسبت دادن به دولت قبل صورت مسله را نمیشود پاک کرد الان بابا الان مدیران این دولت بردند (غارت کردن )بیت المال این مدیر را شما انتهاب کردید با امضا شما این مبالغ را دریافت کردند شما تایید گردید دستگاه نظارتی که شما تحویل گرفتید سکوت کردند
3 دفاع بد بدترین دفاع است چرا حال که فهمیدید کوتاه می ایید چرا به دادگاه این افراد را معرقی نمیکنید این کاسبان این سود جویان در بدنه دولت را چرا حمایت میکنید چون دریا که متلاطم باشد شما هم را عرق میکنند
4 باور کنید جدی باور کنید احساسات مردم جریحه دار شده است وام با سود کم حفوف نجومی باند بازی آن هم مسولین ارشد دولتی که شعار مبارز با فساد میدهد چرا یک وزیر بخ جای حمایت الکی عذر حواهی نمیکند ؟چرا تنها و تنها یک وزیر شهمات استعفا ندارد ؟ مردم را ولی نعمت خود بدانید و مردم را محرم بدانید که تکبر گناه نابخشودنی است (3807084) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۲:۵۷:۱۴
گریه ام می گیرد وقتی می بینم همه چیز کشورم حتی مبارزه با فساد فقط و فقط بخاطر منافع باندی و جناحی است و از هر امری حتی دین مردم به عنوان ابزاری برای کوبیدن رقیب و کسب قدرت استفاده می شود چه شده کشورم را که صداقت از آن رخت بر بسته چرا مدعیان مبارزه با فساد سیاست یک بام و دو هوا را پیش گرفته اند آیا مردم را هالو و جیگر فرض کرده اند؟ چرا ... بس است که گفته اند در خانه اگر کس است یک حرف بس است
الف خواهش می کنم این پیام را منتشر کن باشد مرحمی گردد بر دل ریشم (3807178) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۴:۰۲:۵۶
من پزشک نیستم و وقتی مشکلی پیدا میکنم هر چه دارم حاضرم برای درمان هزینه کنم پزشک هر چی از من بگیره از شیر مادر حلالترش باشه . یک پزشک در دوران تحصیل شرایط سخت طولانی و طاقت فرسایی تحمل میکند. شاهد صحنه هایی است که ما با دیدن ان غش میکنیم . تصمیماتی میگیرد که میتواند مرگ اور یا نجات بخش باشد. یک پزشک عمومی بعد از کلی شب بیداری باید طرحشو درمناطق محروم سپری کنه حدودا چهار سال بعد از دکترا و گذروندن طرح تازه اگه شانس بیاره و تخصص قبول بشه تازه اول شب بیداریشه . کمی انصاف داشته باشیم و خلط مبحث نکنیم.. با اضافه کردن نام پزشکها به حقوق نجومی راهی برای فرار غارتگران حقوق مردم ایجاد نکنیم. اگر بدلیلی از جامعه پزشکی رنجیده خاطر هستیم بهتره در یک بحث جداگانه به ان بپردازیم. از سایت الف بخاطر ایستادگی و پیگیری فساد حقوقهای نجومی سپاسگزارم و امید وارم تا به ثمر رسیدن مبارزه امقاومت کند. (3807210) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۶:۵۴
باور کردیم! همین الان یک هنرمند بنام را از دست دادیم چون آقای پزشک کار را به پسرش سپرد و او هم به دستیارش بعد هم همگی رفتند تعطیلات! اگر پزشکان کنترل می شدند دست به این کارها نمی زدند. در کدام کشور پزشکان نجومی می گیرند و ذره ای کنترل نمی شوند و حتی وقتی خطاکارند مجازات نمی شوند؟ تازه برخلاف اهلاق پزشکی بحث سرطان را پیش کشیدند که یعنی بهر حال می مرد. بله هر قدر هم پول بدهیم باز هم در امان نیستیم (3807526) (alef-11)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۶:۱۸:۰۴
فیش ها نسبتا متعارف ولی دریافتی ها و درامد ها کاملا نا متعارف (3807241) (alef-13)
 
K
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۰۶:۳۶
چرا اساسی تر بر خورد نمیکنید ،با همکاری وزارت اطلاعات،دادستانی،وسایر واحدهای نظارتی اموال منقول و غیر منقول مدیران را ارزیابی کنید تا ببینید ایا با دریافتی و حقوق هماهنگی دارد یا خیر ،کاری که در بسیاری از کشورها انجام میشود بایستی اصل همخوانی دخل و خرج برقرار باشد ،اگر نباشد .....پیگیری کنید (3807252) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۲۹:۳۰
وا انوقت این میشه تجسس تو زندگی مردم که کاملا حرامه البته واسه خودی ها! (3807345) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۳۰:۲۵
دل هر ذره را که بشکافی
ماشالله افتابیش در میان بینیییییی (3807347) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۱۵:۴۴
اگر واقعا قصد مبارزه با فساد دارند. بازرسین امین که نفرت از پول وپارتی دارند به شکل مردم عادی به ادارات وبانکها بروند تا ببیند چطور تورا می پیچانند تا دنبال رابط شب روز بگردی تا موردی که حق تان است با پول رشوه التماس وصدقه سرشان هزاران منت کار روز مره تان انجام دهند. دریغ نکنید دیر میشود. (3807261) (alef-13)
 
حسین
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۷:۱۶:۲۹
"اگر این فضا به درستی مدیریت گردد و قوانین مرتبط با نحوه عملکرد آن در کشور تدوین و اجرا گردد،" بنظرتون کی این قوانین وضع خواهد کرد مطمئنا همونایی که فیش های نجومی دارن، یا اونایی که برای اینکار فیش های نجومی دریافت خواهند کرد؟ (3807263) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۲۴:۲۸
فقط مي تونم بگم كه مردم بااين همه مشكلات گرفتاري كه براي معيشت روزمره با آن درگير هستند وحتي براي خوراك وپوشاك خود به مشكل خورده اند انشاالله خدا همشون رو لعنت كنه واگر جهنمي باشه كه قطعا هستش خدا از آتيش جهنم نجاتشون نده نفرين اون خانواده هاي كه باماهي سيصد چهار صد هزارتومان با چند بچه گذران زندگي مي كنند كه فقط نميرند بر شما باد لعنت خدا برهمتون كه اقتصاد ايران رو با اين دريافتياتون از بيت المال فلج كرديدوباعث افزايش فقر وبيكاري وفحشا شده ايد لعنت خدا برهمتون (3807336) (alef-11)
 
فراز
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۰۹:۵۵:۲۵
گر چه بحث بررسي و اشكار سازي حقوق هاي غير متعارف كارپسنديده اي بود اما به نظر من اين حتي كوچكترين گام در راستاي مبارزه با فساد نيست. توجه كنيد اين ها همه فيش حقوقي بوده يعني در تمام سيستم هاي پرداختي ثبت شده. امان از اون حجم فسادي كه ردي از خود به جا نمي گذاره. ايكاش الف و ديگر رسانه هاي روشنگر از رشوه ها، اختلاس ها و دزدي هاي خاموش پرده برداري كنن. اونا درشتن يكي ٣٠٠ مليون وام كم بهره گرفته كه انگشت كوچيكه اينجور دزدي ها هم نميشه ( صد البته بايد با بزرگ و كوچك فساد برخورد كرد) (3807378) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۰:۰۴:۲۵
دریافتی های مدیران دانشگاه فرهنگیان هم لطفا پیگیری نمایید (3807386) (alef-11)
 
حیدر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۰:۰۶:۰۷
باسیری گذرا به وضعیت اقتصادی ایران متوجه می شویم که این نابسامانی وآشفتگی در اقتصاد فعلی ایران نتیجه عدم نظارت بر دستگاه های دولتی است جون قطع به یقین این وضعیت حقوق مربوط به سال 95 نیست بلکه از سال های دور این مساله درایران اتفاق افتاده وهرکسی برمسند قدرت نشسته اول در فکر تامین زندگ خود بوده است پس این وضعیت درایران هیچ وقت به نتیجه منتج نمی شود شاید برای خالی نشدن عریضه یک مسئول مافوق را از این وزارت خاه به جای دیگر منتقل کنند (3807388) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۰:۱۰:۱۱
تفاوت دریافتی دردانشگاهها هم پیگیری کنید (3807396) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۱:۴۰:۱۲
چرا یک مدیر دولتی که به نمایندگی دولت مدیر عامل شرکت ایرانسل شده است باید حقوق دلاری و پاداش چند ضد میلیون تومانی بگیرد در حالیکه باید این دریافتی را به حساب دولت واریز نماید تخلف محرز ده ساله متاسفانه بخش های نظارتی اقدامی نمی کنند (3807531) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۶:۰۴:۱۴
باسلام
چرا فقط به فیشهای حقوقی بعنوان مفسده فقط نگاه میشود
تخلف در جاهای دیگر و بصورت کلان انجام میشود
مثال در سازمان تامین اجتماعی
موضوع پرکیس پزشکان از سال 92 به بعد نجومی افزایش یافته
پزشکان گاه تا مبلغ 70 میلیون تومان در ماه فقط پرکیس دریافت میکنند
هزینه های درمان مستقیم ویر مستقیم
خرید تجهیزات پزشکی
موسسه املاک و مستغلات
شرکت خانه سازی و شستا تخلفات سرسام آور است
حقوقهای نجومی از زمان دولت اصلاحات انجام شده است
متاسفانه واحدها نظارتی سازمان یا علم بررسی را ندارند یا عمدا رسیدگی نمیکنند
مطلب بسیار است (3807881) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۷:۳۲:۰۸
موضوع صرفا فیش حقوقی نیست متاسفانه مقامات و مدیران بعضی از دستگاهها
هزینه های بسیاری رابواسطه جایگاه خود به بیت المال تحمیل می کنند .بعنوان مثال هزینه های سفر مدیران ومقامات که عمدتا بی نتیجه وتشریفاتی است (3807957) (alef-11)
 
سید حبیب
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۱۹:۴۴:۱۳
مشکل ما در تصویب این حقوق هاست هر سال میشینن درصد های ناعادلانه تصویب میکنن ، نمایندگان ملت ، مسولان کشور، ب خدا قیامت هست مرگ هست ، به داد مظلومان برسین ، به داد بیکاران برسین ، ما به شما رای دادیم از حقوقمان دفاع کنین نه بیشتر نمک به زخممان بزنین ، من لیسانسم حاضرم با هفصد هزار کاری که در شان تحصیلاتم باشه کار کنم و پیشرفت کنم ، (3808093) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۴-۱۶ ۲۱:۳۹:۴۳
همیشه ازخودم میپرسیدم چه کسانی این ماشین های مدل بالا را سوار میشوند . الان برایم همه چی روشن شد. یاد حضرت علی میافتم که هر وقت در خانه کار شخصی میکرد فیتله چراغ بیتالمال را خاموش میکرد ایشان کجا و مسولین ما کجا ؟ (3808173) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۰۰:۲۶:۵۷
چند بار مطلب نوشتم منتشر نکردید درک می کنم برای چه منتشر نمی کنید. ولی همه حرفم این بود که چرا مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص منع به کارگیری بازنشستگان در دستگاههای دارای ردیف بودجه عمومی در برخی نهادهای خاص اجرا نمیشه . الان در اداره ما قریب نیمی از کارکنان بازنشسته بدون داشتن شرایط قانونی با گرفتن دستور از بالاترین مسول دوباره به سر کار برمی گردند و بدبختانه بر روی پستهای سابق هم نشستند... آیا این خلاف نیست؟! به کی باید این درو را بگیم؟؟ (3808304) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۰۴:۱۰:۰۷
صندوق ٨٠ ميليارد دلاري ميراث صفدر حسيني
۱۲ تيرماه امسال پايان دوران سه ساله حضور صفدر حسيني در هيات عامل صندوق توسعه ملي بود و حواشي پيش آمده اخير او را وادار به استعفا و در نهايت واگذاري رياست كرد. وي صندوق ارزي را با حدود ۸۰ ميليارد دلار دارايي تحويل داد. جريان فيش‌هاي حقوقي و ارقام بالاي پرداختي به مديران در كنار مديران بانكي، بزرگان صندوق توسعه ملي را هم بي‌نصيب نگذاشت و با تشديد هجمه‌ها در نهايت جلسه هفته جاري هيات امناي صندوق توسعه ملي با استعفاي دسته‌جمعي هيات عامل و موافقت آن از سوي رييس‌جمهوري به عنوان رييس هيات امناي صندوق همراه شد. به گزارش ايسنا صفدر حسيني، از مهرماه سال ۱۳۹۲ و در جلسه رسمي به عنوان رييس هيات عامل معرفي و جايگزين محمدرضا فرزين شد. وي در حالي صندوق توسعه را تحويل گرفت كه حدود دو سال از راه‌اندازي آن گذشته بود. تاسيس صندوق توسعه ملي بر اساس بند (ح) ماده (۸۴) قانون برنامه پنجم توسعه، در سال ۱۳۸۹ در مجلس تصويب و در بهمن ماه همان سال به رييس‌جمهوري دولت دهم ابلاغ شد. بر اين اساس سال ۱۳۹۰ آغاز واريز حداقل ۲۰ درصد از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز و فرآورده‌هاي نفتي به صندوق توسعه ملي بود و قرار شد تا سالانه سه درصد بر اين ۲۰ درصد اضافه شود. جريان تغيير ميزان واريزي به صندوق توسعه ملي از سهم ۲۶ درصدي آن در سال حكايت دارد. اما با توجه به رقم ۲۷۰۰ ميليارد دلاري كه دولت دهم در آخر سال ۱۳۹۱ از صندوق توسعه ملي برداشت كرده و تحت عنوان عيدانه يا به قول احمدي‌نژاد جبراني براي هر نفر حدود ۸۰ هزار ميليارد تومان واريز كرد، اين بدهي قرار شد كه هر سال در قالب افزايش دو درصدي بر سهم واريزي سالانه به صندوق برگردد. بر اين اساس سهم صندوق از درآمدهاي نفت در سال ۱۳۹۰ تا ۲۰ درصد، ۱۳۹۱ تا ۲۳ درصد و سال ۱۳۹۲ به عنوان نخستين سال واريز اقساط يارانه ۲۸ درصد بود ودر سال ۱۳۹۳ سهم واريزي به ۳۱ درصد رسيد. در سال ۱۳۹۴، دولت با مذاكراتي كه با مجلس انجام داد با توجه به كاهش درآمدهاي نفتي، سهم صندوق را به ۲۰ درصد حداقل كاهش داده و حتي قسط سوم عيدانه را نيز واريز نكرد و اين ماجرا تا سال ۱۳۹۵ نيز ادامه دارد. اين در حالي است كه صفدر حسيني، بعد از ورود خود اعلام كرد كه كل منابع واريزي به صندوق تا پايان تيرماه ۱۳۹۲ حدود ٥٢/٩ ميليارد دلار بوده كه با كسر سپرده‌گذاري‌هاي ارزي، تعهدات بابت طرح‌هاي ارزي و مجموع پرداختي‌ها و تعهدات صندوق در دولت دهم در نهايت موجودي صندوق يعني مانده قابل تخصيص آن به ١٨/١ ميليارد دلار رسيده است. دارايي‌هاي صندوق توسعه ملي البته در خرداد ماه ۱۳۹۳ از سوي صندوق حدود ۶۲ ميليارد دلار اعلام شده بود. اما با توجه به روال واريز سهم صندوق توسعه ملي از درآمدهاي نفتي، گرچه گزارش مشخصي از جزييات رقم دارايي‌ها و پرداخت‌هاي صندوق اعلام نشده، ولي در آخرين اطلاعات اعلامي از سوي قاسم حسيني-قائم مقام صندوق- در ارديبهشت ماه امسال، دارايي‌هاي صندوق توسعه ملي به ۸۰ ميليارد دلار رسيد كه در جريان بوده و به عنوان تسهيلات به بخش‌هاي مختلف پرداخت شده است. اين رقم البته موجودي صندوق نيست. به هر حال صفدر حسيني به عنوان رييس مستعفي صندوق توسعه ملي، اين صندوق ارزي را با دارايي حدود ٥/٩ ميليارد دلاري تحويل گرفته و با حدود ۸۰ ميليارد دلار نيز تحويل داده است. اين در حالي است كه در سال ۱۳۹۰ مبلغ ۱۴ ميليارد دلار سهم صندوق توسعه ملي از نفت بشكه‌اي ۱۰۰ دلاري شد. در سال ۱۳۹۱ مبلغ ۲۰ميليارد، سال ۱۳۹۲ مبلغ ۱۴ ميليارد، سال ۱۳۹۳ مبلغ ۱۲ ميليارد دلار و سال ۱۳۹۴ مبلغ ٥/٥ميليارد دلار سهم صندوق توسعه ملي شده است. (3808426) (alef-11)
 
مهراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۱۹:۲۲:۱۷
به جای اینکه حقوق معلمها و نظامیان و بقیه کارمندان دولت رو زیاد کنید

کمی هم به داد شرکت نفتی ها برسید

ظلمی که در این مملکت به ما کارمندان وزارت نفت میشود را هیچ رسانه ای بیان نمی کند

فقط خدا می داند که ما شرکت نفتیها چه می کشیم و چه زجری می کشیم

حقوق ما فقط در ماه 15000000 تا 20000000میلیون تومان است که از همه
کارمندان دولت کمتر است

اصلا نمی شود با ان زندگی را چرخاند

لطفا مسئولین رسیدگی کنند و به داد کارمندان وزارت نفت برسند

چرا همیشه حقوق معلمین و نظامیان و سایر کارمندان دولت را زیاد می کنید

ولی حقوق شرکت نفتی ها این همه کم است

این بی عدالتی تا چه زمانی باید ادامه پیدا کند

چرا کسی رسیدگی نمی کنه

حقوق ما را هم کمی زیاد کنید (3809507) (alef-13)
 
شهروند
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۴-۱۷ ۲۰:۰۳:۲۷
سه سال از عمر دولت یازدهم می گذرد .وهر نوع کم کاری ومشکل را هنوز هم به گردن دولت قبلی می گذارند !! معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات (آقای مرتضی مبلغ ) اخیرا گفته است فیش های حقوق نامتعارف مربوط به دولت قبل است . آقای مبلغ خودشان حدود دو سال پیش از پتروشیمی باز نشست شد ولی مجدد از طریق عقد قرارداد با هلدینگ پترشیمی خلیج فارس به( سفارش وزیر نفت ) مجدد در پتروشیمی مرکزی مثلا مشاوره می دهد .تحصیلت ایشان در زمینه علوم اجتماعی وعلوم اسلامی (عرفان) است .انصافا این رشته در صنعت پیچیده پتروشیمی ،چه مشاوره ای می ترواند بدهد ؟در زمینه وحوزه منابع انسانی هم چندان تجربه زیاد مدیریتی ندارد !! خوب معلوم است برای دریافت حقوق نسبتا نامتعارف از پتروشیمی خلیج فارس بعلاوه حقوق مستمری بازنشستگی .آقایان که اینقدر مدعی دفاع از حق مردم هستند !!؟ چرا دست از این کار ها برنمی دارند ؟واگر نیاز به نیروی کار است فرصت را به جوانان درای تخصص وبی کار نمی دهند؟؟؟ (3809559) (alef-11)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۰۸:۵۴:۰۸
کارمندهای معمولی بانک انوام وام بدون بهره میگیرند و حقوق های بالا چه برسه به مدیراش. وزارت نفت هم همینطور کارمنداش حقوق های نجومی دارند.باید دولت رسیدگی کنه به این وضعیت (3812215) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۱ ۱۲:۰۵:۵۰
در تلگرام مطلبی دیدم و اول از همه گریستم که این چه نوع رای بود که من و خیلی های دیگر به نمایندگان مجلس دادیم و بعد...از قول خانم حسینی دختر اقای صفدر حسینی نقل شده بود که گفته: «پدر حق زحماتی را که کشیده برداشته و... افشا کنندگان را به دادگاه می کشیم و...» امیدوارم همه به من و امثال من حق بدهند که های و های بگرییم بر سادگی و بلاهت خود ؟ البته گریه من دو جنبه داشت یکی را نوشتم و دومی برای این بود که چرا باید نمایندگان مجلس کاری می کردند که من و امثال من به لج آنها به کسانی رای دهیم که حتی اسم و رسم آنها را درست نمی شناختیم ،(ایدوارم 28 نفر بقیه از این قماش نباشند) چرا باید آقای ....! که من ایشان را انسان بدی نمیدانم و به اقرار خود 11 میلیون تومان در آمد ماهانه دارد، حقوق کارکنانزیر مجموعه را کم می کرد که در حال حاضر برخی از بازنشستگان آنها از عهده هزینه های حد اقلی هم بر نمی آیند؟!
حال به روز و حال دکتر عارف هم گریه ای دیگر باید کرد که آبروی چندین و چند ساله اش را در گرو رفتار چنین کسانی قرار داده است .و اما یک محاسبه ریاضی ، امیدوارم خانم حسینی لا اقل قدرت فهم این اعداد و تبعاتش را داشته باشد:
فرض کنیم هر یک از هشتاد میلیون نفر جمعیت ایران خود را مثل پدر خانم حسینی محق بدانند که فقط یکسال ماهانه یک میلیون تومان (یک پنجاه و هفتم آقای صفدر حسینی) حق خود را از صندوق بیت المال برداشت کنند: می شود 12000000 80000000= ( نهصد و شصت هزار میلیلرد تومان) 960000000000000
حال آقای صفدر حسینی بنشیند و با مغز 57 میلیونی خود حساب کند و به مردم بگویند چند سال بودجه یک ساله ایران لازم است که مردم فقط یک سال ماهی یک میلیون تومان از حق خود را از بیت المال بردارند؟؟؟؟؟؟
آقای دکتر توکلی در شهامت شما می بینم که این کامنت را درج کنید شاید تلنگری باشد برای نمایندگانی که روی طناب بند بازی سعی می کنند تعادل خود را حفظ کنند تا به چپ و راست نغلطند (3816802) (alef-11)
 
یلذی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۲۴ ۰۹:۵۷:۵۲
به جای اینکه دولت درگیر امور مهم مملکت باشه متاسفانه درگیر کارمنداش شده.باید کل بدنه دولت واگذار بشه به بخش خصوصی (3822935) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.