نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449988
آیت‌الله مکارم: بانک‌ها متمرد هستند/ یارانه‌ها سنگی بود که به چاه افتاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۴
آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: گوش بانک‌ها بدهکار کسی نیست؛ پس از دستوراتی که بانک مرکزی داده، شاهد آن هستیم که این بانک‌ها به حرف کسی گوش نمی‌دهند؛ آنها به بخشش اضافات بیش از ۱۰۰ میلیون نیز گوش نمی‌دهند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مکارم شیرازی پیش از ظهر سه‌شنبه (10 اسفند) در دیدار با رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا اظهار کرد: تا زمانی که سه مساله مهم حل نشود، اقتصاد ما به جایی نمی‌رسد.

وی افزود: دردهای اقتصادی ما شامل قاچاق، یارانه‌ها و بانک‌ها است، تا زمانی که این مشکلات حل نشود اقتصاد ما به جایی نمی‌رسد و قطعا رشد اقتصادی در زندگی مردم خود را نشان نمی‌دهد.

او بیان کرد: گوشِ بانک‌ها بدهکار کسی نیست؛ پس از دستوراتی که بانک مرکزی داده است شاهد آن هستیم که این بانک‌ها به حرف کسی گوش نمی‌دهند؛ آنها به بخشش اضافات بیش از ۱۰۰ میلیون نیز گوش نمی‌دهند.

این مرجع تقلید ادامه داد : بسیاری از بانک‌ها متمرد هستند و به این دستورات گوش نمی‌دهند و تا زمانی که این روند ادامه دارد مشکلات حل نمی‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: در مسایل اقتصادی درد بی‌درمان نداریم، باید حل شود؛ در زمینه یارانه‌ها نیز سنگی بود که به چاه افتاد و باید از چاه بیرون بیاید؛ چه دلیلی دارد که ده‌ها میلیون نفر که دارای امکانات هستند از این پول دریافت کنند و چیزی که باید صرف تولید و مردم شود به جیب این افراد برود؟

وی افزود: مساله قاچاق از نظر من یک معما است؛ ولی به رغم تاکیدات همه مسئولان مشاهده می‌کنیم که تریلی‌های فراوانی از مرزها خارج می‌شوند؛ پس مشخص است که این افراد برای خود یک حکومت دارند که قابل کنترل نیست.

او بیان کرد: وقتی بیان شده است که ۲۵ میلیارد دلار کالا در کشور قاچاق می‌شود، یک عدد وحشتناک است که باید این درد بزرگ را درمان کرد. این مملکت مرز و اطلاعات و سپاه و دستگاه قضایی دارد؛ اگر همه دست به دست هم بدهند، به این قدرت فایق می‌آیند، ولی نمی‌دانم که مشکل کجاست که می‌گویند هنوز ۱۵ میلیارد دلار دیگر قاچاق می‌شود.

مردم هنوز به کالای ایرانی اعتماد ندارند

این مرجع تقلید ادامه داد: مبارزه با قاچاق، دارای ابعاد مختلفی است که نخستین آن جلوگیری از ورود و خروج است و دیگر آنکه باید تولید داخل را قوت ببخشند؛ تولید داخل باید کیفیت داشته باشد. وقتی تولید داخل با مارک کشور دیگری تولید می‌شود، به این معنی است که مردم هنوز به کالای ایرانی اعتماد ندارند.

آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: تا زمانی که کیفیت کالاها بالا نرود، نصایح کارساز نخواهد بود. کارخانه‌های از کار افتاده باید به کار بیفتند، زیرا تا زمانی که این کارخانه‌ها تولید نکنند، قطعا دیگر تولیدی نخواهد بود و کالایی در بازار وجود نخواهد داشت که نیازمند خارجی‌ها نباشیم.

حل مشکل قاچاق نیازمند کار فرهنگی است

او افزود: مسایل فرهنگی جزو مهمترین امور است، تجربه هم ثابت کرده تا زمانیکه مسایل فرهنگی حل نشود، مشکلات حل نمی‌شوند. باید در این زمینه فرهنگسازان جامعه کار کنند. باید فتوا بدهند که قاچاق حرام است، زیرا قوانین کشور را دور می‌زنند که این کار حرام است؛ حتی خروج از چراغ قرمز نیز حرام است، زیرا خلاف قوانین کشور است.

وی بیان کرد: در کنار این بحث به مردم نیز بیان می‌کنیم که کالای قاچاق مصرف نکنید، رئیس جمهور آمریکا نیز که به مسایلی فرهنگی اعتقاد ندارد نیز بر مصرف کالای داخلی اصرار دارد. این مساله برای کشور ما زشت است که هنوز با این وضعیت نسبت به مصرف کالای داخلی التزام نداریم.

رسانه‌ها و تریبون‌های فرهنگی اجتماعی به میدان بیایند

او اظهار کرد: مساله مصرف کالای داخلی باید از سوی رسانه‌ها و تریبون‌های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و مذهبی از جمله نماز جمعه تبلیغ شود؛ خوشبختانه جامعه ما کم‌کم نسبت به این مساله حساس شده و باید این مساله را حساس‌تر کرد و باید به مردم گفت که این کالاهای قاچاق اگر شایع‌تر شود، همه بدبخت می‌شوند. کما اینکه بسیاری از کالاهای قاچاق تاریخ مصرف گذشته و برای سلامتی آنها نیز مضر است.

آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: تا زمانی که مساله قاچاق حل نشود، کمیّت اقتصاد ما لنگ است، حتی اگر تورم به صفر برسد و رشد اقتصادی ما اعداد بالاتر را هم ببیند، قطعا نمی‌توان آثار اقتصادی را در زندگی مردم مشاهده کرد.

وی افزود: مسئولان مبارزه با قاچاق کالا باید موانع خود را به شکل شفاف بیان کنند و در این زمینه قوی‌تر عمل کنند و قطعا اگر این گونه شود، ما نیز همین مباحث را به شکل شفاف بیان می‌کنیم.
 
کلمات کلیدی : آیت الله مکارم شیرازی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۳:۲۴:۰۹
بیست سال پیش فوق لیسانس گرفتم و تو یک وزارتخانه ای کار میکنم و نمیدانم دقیقا کجای سطح بندی شعور اجتماعی قرار دارم , یک چیزی را صادقانه میگویم در هیچ دوره ای مثل دوره احمدی نژاد احساس امنیت و ارامش خاطر نداشتم و این هجمه ای که بر علیه احمدی نژاد میشه را متوجه نمیشم (4180084) (alef-13)
 
کارمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۴:۲۱:۲۲
حاج اقا تورا خدا به وجوهاتی که دستتون است بیاید یک بانک بزنید و بانکداری اسلامی را به ما بانکیها نشان دهید که در عالم واقع ببینیم این کار شدنی است یا نه بعد اظهار نظر کنید. درمملکتی که به بد حسابها پاداش داده می شود و خوش حسابها تنبیه می گردن انتظار چی دارید. (4180183) (alef-13)
 
بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۱:۵۲
این مملکت مرز و اطلاعات و سپاه و دستگاه قضایی دارد؛ اگر همه دست به دست هم بدهند، به این قدرت فایق می‌آیند، ولی نمی‌دانم که مشکل کجاست .... (4180206) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۵:۰۶:۱۷
اقتصاد دستوری نیست نصیحتی نیست بابا اینو همه میدونن کشور های پیشرفته بهره بانکی صفر دارند دولت این مملکت همه چیز را در قبضه دارد با یک سیستم بیمار با هر کار اقتصادی رقابت می کند امور را به مردم بسپارید به خدا درست می شود
طرف کارخونه داره مستغلات داره حقوق کلان داره بازم چشمش به این مبلغ ناچیز یارانه است خوب در چنین فرهنگی انتظار دارید چه اتفاقی بیفتد مردم باید به پیشرفت کمک کنند هر کس به هر میزان که میتونه والله اگه غیرنیازمندان انصراف از یارانه بدن بخش عظیمی از گرفتاری ها حل میشه ولی افسوس (4180278) (alef-11)
 
تئو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۴:۳۱
از مراجع عظام - بزرگوار - متقی و با اکرام تمنا دارم به یاری مردم بشتابند به مریدان خود التفات داشته باشند اگر تمام مراجع مثل این چند مرجع که همیشه صدایشان به گوش می رسد باشند کلی از مشکلات حل می شود از این نیروی عظیم استفاده کنند فتواهای آپدیت شده بدهند ما اگر چه حرام هم داخل زندگی مان شده ولی ولله قسم فتوای مرجع را به دیده منت می نهیم (4180209) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۴:۳۸:۱۱
یارانه‌ها نیز
سنگی
بود که به چاه افتاد و باید از چاه بیرون بیاید (4180218) (alef-3)
 
رضا
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۵:۰۳:۱۱
البته قبض گاز چهل هزار تومانى هم كه دو ميليون تومان شده هم بايد سر جاى اولش برگردد (4180274) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۹:۱۱:۲۶
ما که کل قبض گاز زمستانمان دویست هزار تومان نشد (4180674) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۶:۰۵:۱۴
آنها به بخشش اضافات بیش از ۱۰۰ میلیون نیز گوش نمی‌دهند.

بانکها به خاطر همین پس ندادن وام ها در ضرر و زیان هستند . سهام دارن بانکها در بورس چرا باید زیان یک مشت ادم بد حساب را بدهند ؟؟؟ (4180390) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۲۰:۲۳:۵۶
همه چیز شده چندین برابر بجز درآمدها تمام مشکلات همین است. (4180759) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.