توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 435983
تلاش کنگره برای لغو قراردادهای فروش هواپیما به ایران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۳
مجلس نمایندگان آمریکا همچنان می‌کوشد مانع از فروش هواپیما‌های بوئینگ و ایرباس به ایران شود.

العالم: شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد؛ طرحی در کنگره آمریکا مطرح شده است که می‌تواند مانع از ادامه اجرای قراردادهای بوئینگ و ایرباس با ایران شود. این طرح همچنین می‌تواند دولت جدید آمریکا و توافق هسته‌ای ایران را در برابر آزمونی زودهنگام قرار دهد.

«پیتر روسکم»، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان روز جمعه طرحی را مطرح کرد که از رئیس دفتر اطلاعات ملی دولت ترامپ می‌خواهد در خصوص ایران ایر و سایر آژانس‌های هواپیمایی ایران تحقیق و تفحص کند.

به نوشته سی‌ان‌ان، اگر حمایت ایران ایر و سایر آژانس‌های هواپیمایی از سپاه پاسداران و یا گروه‌های تروریستی خارجی اثبات شود، آن‌ها به فهرست تحریم‌های آمریکا اضافه می‌شوند و تحویل هواپیمای جدید و قطعات تولید آمریکا به آن‌ها متوقف خواهد شد. این وضع عملاً به توقف فروش جت‌های بوئینگ به ایران منجر خواهد شد.

این طرح نمی‌تواند بر هواپیما‌های ایرباس که در حال تحویل به ایران هستند کنترلی داشته باشد؛ اما آژانس هواپیمایی تحویل‌گیرنده نخواهد توانست قطعات یدکی آن هواپیما‌ها را دریافت کند یا خارج از ایران، از خدمات تعمیر و نوسازی بهره‌مند شود. اگر ایران ایر این خدمات و یا قطعات را در خارج از ایران دریافت کند، فعالیت تجاری ارائه‌دهنده آن‌ها در بازارهای آمریکا ممنوع خواهد شد.

ماهان ایر -- دومین آژانس هواپیمایی بزرگ ایران -- هنوز در فهرست تحریم‌ها قرار دارد و نمی‌تواند هواپیما و قطعات تولید غرب را خریداری کند.

ایران ایر در ژانویه سال گذشته بر مبنای مفاد برجام از فهرست تحریم‌های آمریکا خارج شد. روسکم و سایر منتقدان فروش هواپیما به ایران مدعی هستند خروج ایران ایر از فهرست تحریم‌ها دلایل سیاسی داشت. این در حالی است که وزارت خزانه‌داری آمریکا در نامه 23 نوامبر سال گذشته خود به روسکم، از توافق هسته‌ای دفاع و اعلام کرد حذف ایران ایر از فهرست تحریم‌های آمریکا پس از بررسی فعالیت‌های آن انجام شد.

این دومین تلاش روسکم برای تصویب طرح لغو فروش هواپیما به ایران در کنگره محسوب می‌شود. وی سال گذشته نیز همین طرح را در مجلس نمایندگان مطرح کرد. طرح وی در مجلس به تصویب رسید؛ اما سنا در قبال آن واکنشی نشان نداد. حالا با توجه به کنترل جمهوری‌خواهان بر کنگره و انتقادات تند ترامپ از برجام، فرصت دیگری برای روسکم فراهم شده است.

بوئینگ از اظهار نظر در خصوص طرح روسکم خودداری کرد.
 
کلمات کلیدی : کنگره، برجام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.