توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 396482
کدام صنایع پیشران بازار سرمایه خواهند بود؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۱
یک تحلیلگر بازارسرمایه معتقد است: صنایعی که پتانسیل تغییر تکنولوژی و همچنین کاهش هزینه‌های بهره خود را داشته باشند صنایع موفق سه‌ماهه پایانی سال ۱۳۹۵ خواهند بود و به عقیده من خودروسازها، تولیدکنندگان فولاد آلیاژی، تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی خاص مانند پی‌وی‌سی در این دسته جای می‌گیرند و به نظر می‌رسد عملکرد مناسبی خواهند داشت.

به گزارش اقتصادنیوز، محمد گرجی‌آرا در پاسخ به این سوال که آیا چشم‌انداز رونق بورس تهران در نیمه دوم سال مشاهده می‌شود؟ گفت: همانند سه ماهه اول، در سه‌ماهه دوم سال نیز شرکت‌ها عملکرد مناسبی نداشتند و گزارش‌های شش‌ماهه شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های با ارزش بازار بزرگ‌تر وضعیت چندان مناسبی نخواهد داشت و حتی در فصل گزارش‌دهی شرکت‌ها ریزش بیشتری در بازار انتظار می‌رود.

او افزود: در رابطه با تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها در حجم امروزی بازار خیلی اثرگذار نیست و امروزه بسیاری از کارگزاری‌ها از مشتریان خود در پایان سال مالی تسویه اعتبارات را مطالبه نمی‌کنند. در مورد بازگشت وضعیت صعودی بازار باید تحولات بیشتری در زمینه اقتصاد کلان و همچنین هزینه‌های دولت در اقتصاد اتفاق افتد که بنده این امر را تا سه‌ماهه پایانی سال ۱۳۹۵ انتظار نخواهم داشت.

این مدرس بازار سرمایه در ادامه گفت‌وگوی خود با هفته‌نامه تجارت فردا بیان کرد: در سه‌ماهه پایانی امسال نیز تنها در صورتی تحولات به کمک بازار سرمایه خواهند آمد که نرخ وام‌گیری بنگاه‌ها کاهش یابد و همچنین تراکنش‌ها در حجم‌های اقتصادی بزرگ (چند ده‌میلیارددلاری) در اقتصاد ایران امکان‌پذیر باشد.

مدیر سرمایه‌گذاری کارگزاری بورس بهگزین در پاسخ به این سوال که کدام صنایع می‌توانند پیشران بازار سرمایه در نیمه دوم سال باشند؟ گفت: صنایعی که پتانسیل تغییر تکنولوژی و همچنین کاهش هزینه‌های بهره خود را داشته باشند صنایع موفق سه‌ماهه پایانی سال ۱۳۹۵ خواهند بود و به عقیده من خودروسازها، تولیدکنندگان فولاد آلیاژی، تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی خاص مانند پی‌وی‌سی در این دسته جای می‌گیرند و به نظر می‌رسد عملکرد مناسبی خواهند داشت.

گرجی‌آرا افزود: گروه دیگری که رشد خوبی را از بابت قیمت‌های جهانی در شش‌ماهه دوم خواهند داشت گروه پالایشی و همچنین گروه فلزات اساسی و همچنین کانه‌های فلزی خواهند بود که در این بخش مس و روی پیشرانان رشد متصور می‌شوند.

او در پاسخ به این سوال که آیا سیاست‌های جدید رئیس جدید سازمان بورس این شرایط را فراهم می‌کند که وضعیت بازار به سمت بهبود حرکت کند؟ گفت: برای قضاوت در مورد عملکرد و همچنین تغییرات در سازمان بورس شاید بازه زمانی یک‌ماهه زمان مناسبی نباشد و باید به رئیس جدید سازمان زمان داد تا سیاست‌ها و نفرات دلخواه خود را در بدنه سازمان پیاده‌سازی کند و پس از گذشت یک سال شاید زمان مناسبی برای ارزیابی عملکرد باشد.

این مدرس بازار سرمایه افزود: به نظر من جناب آقای دکتر محمدی که از اساتید بنام حوزه مالی در دانشگاه نیز هستند با رسالت توسعه ابزارها و بازارهای مالی و همچنین نزدیک کردن استانداردهای بورس ایران به بورس‌های بین‌المللی به سازمان بورس آمده‌اند و همکاران ایشان نیز که عموماً از دانشگاهیان هستند کمک شایانی را می‌توانند در راستای رسیدن به این اهداف کنند.

او در ادامه بیان کرد: نکته اساسی آن است که این اقدامات توسعه‌ای باید در ارتباط و در راستای نیازهای فعالان بازار باشد و ارتباط و نزدیکی با فعالان بازار و سرمایه‌گذاران و نهادهای مالی شاید یکی از ضروریات مدیریت موفق سازمان در دوره تصدی پست جدید باشد که بنده امیدوارم در طول این دوره ایشان از این امر غافل نشوند.

گرجی‌آرا گفت: بخش بعدی کمک به ایجاد ابزارهای مالی جدید مانند فروش استقراضی است که مشکلات فقهی آن نیز حل شده و همچنین کمک به تعمیق بازار از طریق قراردادهای آتی و اختیار معاملات سهام است که در حال حاضر با اینکه امکان‌پذیر است ولی عمق چندانی ندارد.

مدیر سرمایه‌گذاری کارگزاری بورس بهگزین افزود: بخش سومی که از اهمیت بالایی برخوردار است ایجاد بورس ارز برای طراحی ابزارهای ارزی مدیریت ریسک ارز است که البته الزاماتی مانند تک‌نرخی شدن ارز و همچنین تعادل عرضه و تقاضای ارزها در کشور به عنوان پیش‌نیاز بورس ارز است. انتظار دیگری که از ریاست جدید سازمان بورس می‌رود این است که درصدد محدودیت‌زدایی و مقررات‌زدایی در بازار باشند و به دنبال تعدیل قوانین و مقرراتی باشند که تاریخ نگاشته شدن برخی از آنها مربوط به دهه ۷۰ شمسی و نیازهای آن زمان بازار بورس است که با کج‌سلیقگی تا به حال نیز بدون تغییر مانده و مانعی در سر راه اتصال بازارهای مالی ایران به بازارهای مالی بین‌المللی است.
 
کلمات کلیدی : صنعت، صنایع
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.