نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252634
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
یارانه ثروتمندان به علت انتخابات، حذف نمی‌شود/ کاهش قیمت نفت چقدر درآمد ایران را کم کرد؟
بخش اقتصادی الف، 24 آذر 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۲
* آرمان
- چرا وزیر نفت در برابر عربستان مقاومت نکرد؟

محمد غرضی در یادداشتی درباره قیمت نفت نوشته است: در داخل جلسات اوپک مقابل کشور عربستان مقاومتی صورت نمی گیرد و علت اینکه عربستان بازار را به دست گرفته همین موضوع است. حالا وقتی که بازار قیمت را تعیین می‌کند دیگر چرا اوپک قیمت را مصوب می‌کند؟ وزیر نفت هم اعلام کرد که هشت کشور مخالف می‌باشند ولی اگر ایران مقاومت می‌کرد این هشت کشور اعلام می‌کردند که مصوب نکردیم و فشاری است که عربستان می‌آورد و حداقل این بود که ملت‌های مسلمان و مردم عربستان می‌فهمیدند که عربستان باعث کاهش قیمت نفت می‌باشد. اما نتیجه این کار به نفع رئیس‌جمهور آمریکا و (نه به نفع آمریکا) و به ضرر ملت ایران و رئیس‌جمهور کشورمان تمام می‌شود. لذا پیش‌بینی این است که عربستان و رئیس‌جمهور آمریکا سیاست مشترکی علیه ایران دارند. کاهش‌ قیمت نفت در بازارهای جهانی دستاویزی سیاسی برای فشارآوردن به کشورهای تحت تحریم نظیر ایران است. درحالیکه به علت کاهش تحریم‌ها، صادرات نفت ایران افزایش یافته بود، تلاش می‌شود تا با پایین نگاه داشتن قیمت نفت و اشباع بازار همزمان با انجام مذاکرات هسته‌ای با ایران، فشارها بر کشورمان شدت یابد.در نتیجه دولت اگر بخواهد کشور را درست اداره کند نباید بیش از درآمد کشور هزینه کند. باید در قانون، بودجه مصوب شود به شرط اینکه به اندازه‌ای که در بودجه پیش‌بینی می‌شود درآمد نصیب مردم شود . اگر دولت بیش از درآمدش هزینه کند تورم در کشور بالا می‌رود و دولت تضعیف می‌شود.

* اعتماد
- تیم اقتصادی دولت، ناکارآمد است

سيد احمد مير مطهري دبیرکل اسبق بورس و از اقتصاددانان اصلاح‌طلب در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته است: شاخص بورس تهران ٧٥٠ واحد افت كرده و در حال سقوط به كانال ٦٠ هزار واحدي است؛ اينها همه و همه يك علت دارد و آن مديريت ناكارآمد و بي‌برنامگي تيم اقتصادي دولت است كه همه‌چيز را به صورت صفر يا يك مي‌بيند و باورش اين است كه همه‌چيز يا سفيد است يا سياه. در واقع مي‌توان اين طور بيان كرد كه اتفاقي كه در حال حاضر افتاده طبيعي است و اين قابل پيش‌بيني بود. چندي پيش در يادداشتي بحران كنوني نفت را پيش‌بيني كردم ولي متاسفانه در اين مدت هيچ اتفاق موثر و مثبتي از سوي دولت ديده نشد... وقتي وزارت نفت حدود پنج ماه است كه معاون امور بين‌الملل ندارد، طبيعي است كه بحران نفتي روي دهد. از خرداد ماه امسال كاملا قابل پيش‌بيني بود كه روند تغيير قيمت نفت به كدام سمت مي‌رود. نتيجه رفتار اشتباه و مديريت ناكارآمد ما اين شد كه كاهش قيمت ما را با مشكل كاهش فروش و درآمدهاي نفتي رو به رو كند و در نهايت منجر به كسري بودجه سالانه كشور شود. از طرف ديگر جابه‌جايي نا‌بهنگام رييس سازمان بورس اشتباه بزرگ دوم دولت است. اين تغيير در بدترين زمان ممكن انجام شد. من شايد انتقادات زيادي به رييس سازمان بورس داشته و دارم ولي اگر كسي تصور مي‌كند كه با تغيير يك فرد يك شبه مي‌تواند همه مشكلات را حل كند، اين ديدگاه كاملا اشتباه است. در واقع اين ضعف ساختار اقتصاد ايران است كه حدود ٦٥٠ هزار ميليارد تومان نقدينگي سرگردان در اقتصاد كشور به وجود آمده و اين نقدينگي سرگردان هر روز از يك بازار به بازار ديگر هجوم مي‌برد. دولت نبايد يك فردي را كه نزديك به يك دهه مـديــريـت بورس كشور را در اختيار داشـــته، درست موقعي كه بايد پاسخگو باشد و بگويد كه چرا بورس دچار بحران شده، عوض كند و فرد ديگري را به جاي او بياورد و انتظار داشته باشيم فرد جديد همه‌چيز را تغيير دهد. زماني كه همه بخش‌هاي اقتصادي كشور مي‌لنگيد و مشكل داشت و بورس مي‌تاخت و يكي پس از ديگري كانال‌هاي مختلف را در‌مي‌نورديد، كارشناسان مي‌گفتند اين رشد حبابي و غير‌واقعي است. ولي دولت پشت سر هم تبليغ مي‌كرد و از مردم دعوت مي‌كرد كه سرمايه‌شان را وارد بورس كنند، چرا كه بورس در حال رشد است! حال معلوم شده كه بورس در حال رشد واقعي بوده يا غير‌واقعي!.. در مجموع اين‌طور به نظر مي‌رسد كه تيم اقتصادي دولت توانايي و آمادگي مواجهه با بحران كنوني را نداشته و ندارد، چرا كه همان‌طور كه گفتم همه‌چيز را به صورت سياه و سفيد مديريت مي‌كند و اقتصادش اقتصاد صفر و يكي است.

* تعادل
- اظهارات ضدونقيض درباره وابستگي بودجه ۹۴ به نفت

تعادل نوشته است:‌در شرايطي كه طي روزهاي گذشته بحث كاهش وابستگي بودجه سال آينده به درآمدهاي نفتي در راس تحليل‌هاي رسانه‌يي، درباره بودجه سال۹۴ قرار داشت، روز گذشته گفت‌وگويي از يك عضو كميسيون برنامه و بودجه با موضوع سهم نفت در كليت بودجه سال۹۴ منتشر شد كه به نظر مي‌رسد در آن، ديدگاهي متفاوت درخصوص بودجه، مطرح شده است. عزت‌الله يوسفيان‌ملا درباره كاهش وابستگي به نفت در بودجه سال۹۴ به ايلنا گفت: «آقايان مي‌گويند ۳۳درصد بودجه را پول نفت تامين مي‌كند كه اين قابل قبول نيست. ۹۰درصد اقتصاد و لايحه بودجه ۹۴ به نفت وابسته است. چون آن بخشي‌هايي كه در ساير درآمد‌ها گفتند كارآمد نيست.»

- یارانه ثروتمندان به علت انتخابات، حذف نمی‌شود
این روزنامه حامی دولت درباره علت عدم حذف یارانه ثروتمندان نوشته است: با حذف بند «و» تبصره ۲۱ قانون بودجه سال ۹۳ كل كشور كه بر مبناي آن غيرنيازمندان از دريافت يارانه حذف مي‌شدند، دولت نشان داد كه باوجود آنكه دل خوشي از اجراي شيوه كنوني يارانه‌ها ندارد و براساس بناي كجي كه گذاشته شده روند پيشين را ادامه مي‌دهد، عزمي براي حذف متقاضيان دريافت يارانه ندارد. در مقابل مجلس به‌عنوان مدعي اصلاح روند قانون هدفمندي يارانه‌ها تنها به اعتراض بسنده كرده و درحالي كه دولت لايحه‌يي براي حذف غيرنيازمندان ارايه نمي‌دهد، مجلس هم پيشنهادات خود را در چارچوب يك طرح اعلام نمي‌كند. به‌نظر مي‌رسد هيچ‌كدام از دو نهاد مجلس و دولت نمي‌خواهند زير بار فشار حذف بروند... به‌نظر مي‌رسد، حذف دهك‌هاي مختلف از يارانه‌بگيران، هزينه‌هاي اجتماعي بالايي دارد، چنان‌كه دولت به‌عنوان مخالف شيوه كنوني اجرا همچنان بر سياق گذشته عمل مي‌كند و مجلس هم به‌عنوان نهاد قانون‌گذار و در عين حال ناظر بدون آنكه طرح و پيشنهادات خود را بدهد همچنان به‌دنبال ايرادات كار دولت مي‌گردد. اما باتوجه به نزديكي انتخابات مجلس جسارت حذف برخي دهك‌ها از نمايندگان نيز گرفته شده تا تاثير منفي در آراي حوزه‌هايشان نگذارد.

* خراسان
- تکذیب خبر کشف ميدان بزرگ گازي

خراسان نوشته است: مدير اکتشاف شرکت ملي نفت ايران، خبر مربوط به اکتشاف يک ذخيره عظيم گازي را در جنوب کشور تکذيب کرد. اين در حالي است که يکي از خبرگزاري ها به نقل از وي مدعي شده بود يک ذخيره عظيم انرژي کشف شده است و به منظور تخمين دقيق حجم اين سازند جديد گازي، حفاري ها آغاز شده است. قلاوند در اين زمينه گفت: نخستين بار در ٢ سال قبل، خبر کشف هيدروکربور در ميدان خارتنگ واقع در ناحيه فارس از سوي مديرعامل وقت شرکت ملي نفت ايران اعلام شد. وي تاکيد کرد که اعلام خبر کشف مخازن گازي جزو اختيارات وزير نفت و يا مديرعامل شرکت ملي نفت ايران است و مديريت اکتشاف هيچ گاه بدون هماهنگي با مديرعامل اقدام به اعلام خبر کشف ميداني نمي کند. پيش از اين مهر مدعي شده بود اين سفره عظيم گاز طبيعي مي تواند فصل جديدي در عرضه اکتشافات گازي کشور فراهم کند.

* وطن امروز
- کاهش قیمت نفت چقدر درآمد ایران را کم کرد؟

وطن امروز درباره تحولات بازار نفت نوشته است: براساس محاسبات صورت‌گرفته، ایران از ۲۸ مردادماه سال جاری تا روز گذشته دست‌کم (براساس محاسبات حداقلی) یک میلیارد و ۴۶۶ میلیون و ۳۵۰ هزار دلار از توطئه سعودی‌ها آسیب‌دیده است. در این میان یک موضوع بسیار نگران‌کننده وجود دارد و آن این است که رقم این هزینه و خسارت ملی، روز به روز بیشتر خواهد شد، چراکه اگر کاهش قیمت نفت در ۲۸ مردادماه ۶۰ هزار دلار به ایران زیان رسانده بود اما اکنون و در روز گذشته این رقم به ۴۰۰ هزار دلار رسیده است و تداوم کاهش ۴۰ درصدی قیمت نفت نسبت به عدد در نظر گرفته شده در بودجه جاری، قطعا هزینه‌های هنگفت‌تری را به کشور تحمیل می‌کند. به‌عنوان مثال ۵۰ درصد این خسارت هنگفت تنها طی ۲۴ روز گذشته وارد شده است. یعنی از ابتدای آذرماه (بویژه پس از تمدید ۷ماهه توافق ژنو) تاکنون ایران قریب به ۷۰۰ میلیون دلار از محل کاهش قیمت نفت خسارت دیده است. تداوم همین روند هم این خسارت را به دنبال خواهد داشت. یعنی اگر حتی طی ۳ ماه آینده قیمت نفت کاهش پیدا نکند؛ ایران ماهانه نزدیک به ۸۵۰ میلیون دلار خسارت خواهد دید. در واقع مخالفت عربستان‌سعودی با کاهش تولید نیز برای تثبیت همین خسارت بر ایران بوده است! خسارتی که آمار نگران‌کننده ۲ و نیم میلیارد دلار طی ۳ ماه آینده را هشدار می‌دهد! بنابراین نکته بسیار مهم درباره خسارت کاهش قیمت نفت، روند تصاعدی آن است به گونه‌ای که با در نظر گرفتن عدم کاهش قیمت نفت و تثبیت قیمت فعلی، ایران طی ۴ ماه پایانی سال ۱۳۹۳ رقمی قریب به ۳ونیم میلیارد دلار خسارت می‌بیند که این رقم به‌عنوان کسری بودجه نیز حساب می‌شود کما اینکه خسارت فعلی یک و نیم میلیارد دلاری نیز به‌عنوان کسری بودجه دولت حساب می‌شود.

* همشهری
- علل رواج زمین‌خواری

محمود حجتي وزير جهادكشاورزي در مورد علل ترويج زمين خواري به همشهری گفته است:‌ بايد آسيب شناسي شود كه چرا در زمينه تعرض به اراضي كشاورزي و منابع طبيعي اينقدر دچار مشكل شده‌ايم. وقتي زمين‌ها با هدف كسب درآمد براي روستا‌ها و شهرهاي كوچك وارد «طرح هادي» يا حريم شهر شده و بدون درنظر گرفتن تغيير كاربري مجوز ساخت‌وساز داده مي‌شود اين مشكلات شكل مي‌گيرد. برخي نهادها با اصرار بر تغيير كاربري موجب از دست رفتن سرمايه‌هاي ملي يعني اراضي مرغوب و محدود درجه يك و ۲شده و مشكلاتي را به‌وجود آورده‌اند... اما افزايش ارزش افزوده ناشي از تغيير كاربري اراضي كشاورزي همواره از عوامل مؤثر در رشد زمين خواري بوده است. با وجود اين در گذشته برخي زمين‌هاي مردم براساس ماده ۵۶به نام منابع طبيعي تصرف غيرواقعي شده است. بر اين اساس پيگيري حدود ۸هزار پرونده در مورد اين اراضي كه تداخلي نام گرفته را در دستور كار قرار داده و با هماهنگي دستگاه‌هاي ذيربط مقرر شده تا مسائل مردم حل و فصل شود. در مورد پرونده‌هايي كه در محاكم قضايي منجر به صدور رأي شده است، مجريان با كمك دادگاه‌ها و دستگاه‌هاي قضايي ذيربط، اراضي تصرف شده را به منابع طبيعي بازگردانده و پرونده‌هاي ديگري نيز در اين زمينه در جريان است... جلوگيري و برخورد با تجاوز و تصرف اراضي كشاورزي و منابع طبيعي امري بديهي و در حال انجام است. همچنين بايد نسبت به ايجاد باغ شهرهايي با كمك دستگاه‌هاي ذيربط در اراضي‌اي كه آسيب جدي به محيط‌زيست و توليد كشور نمي‌زند و در چارچوب قوانين و مقررات اقدام كنيم تا كساني كه مايل به دراختيار داشتن عرصه‌هاي بكر طبيعي هستند در اين شهرك‌ها سرمايه‌گذاري كنند.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۳۶:۲۰
مقاله روزنامه اعتماد در مورد - تیم اقتصادی دولت، ناکارآمد است/ را کاملا منطقی دیدم.
متاسفانه با اینهمه نخبه و تحصیلکرده اقتصاد و صنعت مالی، گویا در گزینش مدیران دچار کمبود هستیم! نه تنها رئیس سازمان بورس بلکه مدیر شرکت بورس نیز که سالهای مدید در این پست بحران حباب و عدم شفافیت و رانت موجود در بورس را رقم زده اند، باید پاسخگوی موارد ذیل باشند
1- عدم اعتماد سرمایه گذار به سرمایه گذاری در بورس
2- کاهش تامین مالی بخش تولید
3- رواج سفته بازی در بورس بعنوان یک کسب و کار مشروع
4- عدم شفافیت و رواج رانت
5- حباب سازی و کسب عناوین خیالی پیشروترین بورس جهان (2548406) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۴۰:۰۰
از طرفي كاهش قيمت نفت براي شركتهاي توليد كننده نفت از مناطق سردسير به صرفه نيست و ممكنه در ايينده بخورن زمين (2548412) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۴۸:۵۰
یعنی اینکه تعداد بسیار بالای رأی اینهمه مستمند نیازمند به دریافت یارانه ، اثر بسیار بسیار کمتری داره تا قدرت تأثیر-گذاری " ثروتمندان" بی نیاز که تعدادشان بسیار اندک است ولی....... !!!!؛ (2548439) (alef-13)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۵۵:۱۹
به دلیل کدوم انتخابات ؟؟ چرا الکی تحلیل میکنید . اون از تحلیل درباره ی افزایش بودجه ی نهاد ریاست جمهوری که اخر معلوم شد باید سال دیگه هم افزایش پیدا کنه تا بدهی ها پاس بشه !!! اینم از این تحلیل سطحی . آخه اون ثروتمند که تو عمرش یک رای نداده یارانش را قطع نکنند بعد یک عمر رای میده ؟ یعنی دوسال دولت بخاطر 10 میلیون نفرو انتخابات که خود این دولت محتاج اصلاح طلبهاست صبر میکنه !!! اصلا اگه بخاطر انتخابات بود چرا نون را گرون کرد با توجه به خط فقر حدود 40 میلیون فقیر زیر 3000000درآمد میتونست پول بدونه پشتیبانه چاپ کنه تا هم نون گرون نشه هم مردم سختی نبینند ؟؟؟ من نمیدونم واقعا بعضی ها دیگه شورش را درآوردند . این دولت اگر بتونه اصلاح طلبها را که رای 13 میلیونی سیستماتیک دارد را در کنار خودش نگهداره با توجه به رای 30 میلیونی خاکستری ها در هر انتخاباتی پیروزه اگر اصلاح طلبها جدا بشند مطمئنن شکست میخوره !!!!! در ضمن سال دیگه مالیات ها از پولداران و نرخ عوارض کالاهای لوکس وارداتی بشدت افزایش پیدا میکنه پس لطفا سایت الف تیتر های مزخرف درج نکنه (2548454) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۱۵:۴۶
سرکار خانم محترم.
توهین به سایت الف، توهین به خوانندگان دائمی اش هست. لطفا با الفاظ گستاخانه این رسانه محبوب را خطاب قرار ندهید.
این تیتری که جنابعالی محکومش کرده اید، تیتر روزنامه های صبح است که می توانید شکایت خود را به وزارت ارشاد ارسال نمایید.
حمایت چشم بسته شما از عمده سیاستهای غلط اقتصادی دولت در بازار پول و بازار سرمایه، شائبه حامیان چشم بسته دولت قبل را در اذهان تداعی می کند.
از الف گرانقدر بخاطر سعه صدر و انتشار انتقادات جانبدارانه همیشگی این نظردهنده فوق، ستایش می کنم. (2548519) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۲:۲۰:۵۸
700 میلیون ؟اشکال نداره شما همون 300 میلیارد ارز تخصیصی را برگردونید 300 سال ضرر را میپوشونه (2548680) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۰:۵۷:۱۴
اقاى غرض ايران يك عربستان ده قابل افزايش در شش دقيقه به سيزده شما بابت كدام مقاومت صحبت ميكنيد (2548460) (alef-13)
 
قشر متوسط
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۲۶:۲۱
يارانه حق مسلم هر ايراني است .
چه فقير و چه غني .
آفرين به درايت دولت تدبير . (2548545) (alef-3)
 
خداوكيلي به روحاني راي داديم
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۲۹:۱۸
مجلسِ كنوني ميخواهد تا دولت كليد ، يارانه مردم را قطع كند تا بلكه در دوره بعدي ، اين دولت ، نتواند راي بياورد .
دولت حواس اش رو جمع كنه اگر يارانه منو قطع كنه خدا وكيلي سري بعد ، نه خودم و نه خانواده ام بهش راي نميديم . (2548551) (alef-3)
 
كله گنده مالي
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۳۱:۵۰
يارانه ، پول نفت ما است .
يارانه ، حقِ من است .
ميخوام پول يارانه ام رو بدم و آدامس بخرم .
شايد هم بخوام تا خودم به كسي هبه كنم و يا شايد هاي ديگر .... (2548556) (alef-3)
 
ali
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۳۲:۲۱
یارانه میبایست به دو شکل توزیع شود.

یکی بصورت ملی و دیگری ویژه نیازمندان.

ملی آن همان است که در تمام دنیا متعارف است که بر بخشی از حدمات دولت نظیر نان و آب و درمان و حاملهای انرژی و................... غیر مسقیم و بلحاظ تبعات اجتماعی و اقتصادی آن داده میشود . کما اینکه در گذشته در ایران خودمان هم همینگونه بود. و دستخوش سلیقه و تدابیر عامیانه قرار گرفت .

و اما ویژه آن ، دستگیری است که دولتها میبایست از قشر آسیب پذیر مسقیم و غیر مسقیم و فارق از نوع اول بعمل آورند.

لذا دولتها نمیبایست این دو را یکی دانسته و یکی را گروگان دیگری بگیرد .

این 45000 نومان را دولت وقت دو برابرش را در بد ترین شرایط اقتصادی مردم از جیب همه گرفت و این تصف مقدار را برای مدیریت بهتر آن توسط خود مردم به آنها به عنوان یک حق ملی برگرداند .

البته دولت قبل نمیدانست که تا ابد نمیشود این فرمول را ( اضافه کردن تصاعدی حاملهای انرژی ) را با آن توجیه ادامه داد .

کما اینکه هم اکنون نه تنها امکان افزایش قیمتها نیست که دولت فعلی هم این را مستقیم میدهد و هم غیر مسثیم .

چرا که هم چنان قیمت واقعی آب و نان وانرژی این نیست که انون میباشد .


اسرار دولت یا مجلس به حذف پر در آمدها یعنی همان سر برآوردن مجدد کسانی که این تفکر عوامانه را در انتخابات نردبان خود خواهند کرد .


مگر اینکه مجلس و شورای نگهبان مانور روی این مقاله را در انتخابات بکلی ممنوع نمایدو (2548559) (alef-3)
 
محمد مهدي
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۳۳:۰۱
هر شخصي كه متولد ايران عزيز است بايد از يارانه برخوردار شود . (2548560) (alef-3)
 
rezagol
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۳۶:۵۴
من از ابتدا یارانه ای دریافت نکردم ودلم نیامد از کیسه حکام پولی به جیب خانواده نیازمندم واریز شود .متاسفانه در همه دوره های انتخابات هم شرکت کردم وبه اصلاح طلبان نیز رای دادم واز زمانی که مستاجر یکی از وزرای اصلاح طلب شدم .دیگر حالم از هر اصلاح طلبی بهم می خورد ودیگر در هیچ انتخاباتی شرکت نخواهم کرد (2548570) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۱:۴۴:۲۱
يارانه هيچ شخصي نبايد قطع شود .
حتي اگر از صندوق بين المللي ، پول قرض بگيريم . (2548585) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۲۸:۵۴
اقتصاددان زیاد وتحصیل کرده فراوان است کجای دنیا اقتصاددان از متخصص امنیتی دستور می گیرند ایران دومی باشد
سبدکالا اقتصا ددان باید اعلام میکرد نه رییس جمهور منتقد بیسواد مفسد ترسو بزدل لرزان اقلیت شمرده شود تمدیدمذاکره
حتما" به نفع امریکا وبضرر ایران است با ارزان کردن نفت خزانه خالی وقایم موشک بازی کردن زنگنه با خصوصی سازی مملکت
تنها راه نجاتش خداحافظی است (2548874) (alef-3)
 
سیدرضا
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۳:۳۵:۱۳
یارانه نقدی حق مسلم ماست ... (2548894) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۴:۱۳:۵۵
این دولت با حذف یا ادامه یارانه ثروتمندان چهارساله خواهد بود اینو شک نکنید (2549016) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۴:۴۰:۲۰
ای بابا رو را بروم دولت منتخب شما چرایارانه را داد که دولت منتخب ملت بخواهد قطع کند یا قطع نکند هر دو مصیبت است کار از اول اشتباه بود حالا گردن کس دیگر را میگیرید (2549083) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۷:۳۴:۰۱
امروز هر چقدر تكنولوژي در دسترس عموم قرار ميگيرد بهمان نسبت مديريت پيچيده تر از
خلاص كردن خود با توجيه توطئه و اين داستانهاست (2549478) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۹:۰۱:۱۹
یارانه ثروتمندان به علت انتخابات96، حذف نمی‌شود (2549677) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۴ ۱۹:۰۳:۴۵
حذف نشدن یارانه ثروتمندان سیاسی است. (2549682) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۵ ۰۸:۱۷:۰۱
جناب اقای غرضی سیاست های حضرتعالی در سالهای 60 تا 64 چقدر توانست تقابل با سیاست های عر بستان به وجود بیاورد نفت 45 دلاری به 10 دلار کاهش پیدا کرد ودبیر کلی اوپک که نوبت ایران بود از ایران گرفتند ما نفتی های سابق فرا موش نکردهایم (2550613) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.