توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 279536
بازی آمریکا با بیانیه لوزان
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۳
امروز سه شنبه ۳۰ ژوئن مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ به پایان می رسد و از همین رو مذاکرات امروز با اضافه شدن دو مقام ایرانی دیگر یعنی «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی، و «حسن فریدون» مشاور رئیس جمهور پیگیری می شود.

به گزارش مهر پیش از آغاز دور جدید مذاکرات که در اصل دور آخر مذاکرات پیش از ضرب الاجل ۳۰ ژوئن است مقامات ایرانی طرف غربی را متهم به نقض بیانیه لوزان کرده بودند. برای مثال علی اکبر صالحی با بیان اینکه آمریکا حتی به «لوزان» هم پایبند نیست، گفته بود: اگر طرف مقابل به تفاهم لوزان پایبند باشد و زیاده‌خواهی نکند، توافق در دسترس است.

بیانیه لوزان قرار بود با تغییراتی به نفع ایران در متن نهایی پیش برود، اما گویا شرایط طوری پیش می رود که آمریکا مواردی فراتر از آنچه در لوزان مطرح کرده بود را طلب کرده است. این بیانیه دو ماه قبل در لوزان سوئیس به توافق طرفین رسیده بود.

با این وجود امروز روزنامه نیویورک تایمز، در گزارشی می نویسد: آمریکا هم به زبان انگلیسی و هم فارسی به ایران اطلاع داده که بیانیه لوزان باید پایه و اساس توافق جامع باشد. پیش از این نیز در روزهای گذشته «جان کری» وزیر خارجه امریکا هشدار داده بود در صورتی که ایران تعهدات هسته‌ای‌اش در بیانیه لوزان را انجام ندهد توافق هسته‌ای در کار نخواهد بود.

جان کری گفته بود: این احتمال وجود دارد که ایرانی‌ها همه اقدامات مورد توافق در لوزان را انجام ندهند. در این حالت توافقی نخواهیم داشت. اظهارات جان کری در مورد بیانیه لوزان و تاکید وی به انجام این تعهدات در این توافق‌نامه در حالی مطرح می‌شود که چند روز پیش نیز شاهد ادعایی مشابه این از «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی اوباما بودیم چنانچه وی گفته بود که همه طرف‌های مذاکرات هسته‌ای برای رسیدن به توافق تا آخر ژوئن تلاش می‌کنند ولی در صورت زیر پا گذاشته شدن هر یک از مفاد بیانیه لوزان، هیچ توافقی در کار نخواهد بود.

سیاست‌های مغرضانه امریکایی‌ها در حالی در روند مذاکرات هسته‌ای همچنان ادامه دارد که یک مقام ارشد دولت آمریکا پیش از آغاز دور جدید مذاکرات گفته بود متن هر توافق احتمالی هسته‌ای با ایران، از جمله ضمیمه‌های جزئیات فنی، توسط طرف‌های مذاکره‌کننده امضا نمی‌شود و تنها رونمایی می‌شود. این مقام آمریکایی که در آستانه سفر جان کری به وین، محل برگزاری مذاکرات به خبرنگاران توضیح می‌داد افزود: این نوع از توافقات عموما امضا نمی‌شوند.

اما بیان اینگونه اظهارات در شرایط حساس فعلی با چه هدفی انجام می شود؟

برخی کارشناسان معتقدند از آنجا که هنوز اختلافات اصلی میان ایران و کشورهای ۱+۵ حل نشده اند و بعید است که تا آخرین ساعت امروز این اختلافات حل شوند آمریکا در پی معرفی ایران به عنوان مقصر اصلی به نتیجه نرسیدن مذاکرات در تاریخ ۳۰ ژوئن است . در همین رابطه حتی «ماری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به سفر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، در میانه مذاکرات به تهران نیز اشاره کرده است.

هارف در این باره به شبکه الحره گفته است: «بازگشت محمد جواد ظریف به تهران برای آمریکا نگران کننده است. با این حال جان کری هم اکنون در وین حضور دارد و مایل است کار را ادامه دهد زیرا بازگشت به آمریکا برای او مشکل است.»

اظهارات اخیر ماری هارف قطعه ای دیگر از پازل بازی مقصر سازی ایالات متحده آمریکا علیه ایران محسوب می شود. این اظهارات درست در زمانی مطرح می شود که رسانه های آمریکایی از ساعاتی قبل و با فرمان او و همراهانش در وزارت خارجه آمریکا در صدد القای عدول ایران از توافقات قبلی صورت گرفته بر آمده بودند! توافقاتی که واشنگتن خود بارها در طول یکسال و نیم از تک تک آنها عدول کرده است.

این بازی پیچیده دولتی ـ رسانه ای در ادوار قبلی مذاکرات نیز از سوی مقامات آمریکایی مدیریت شده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.