نظر منتشر شده
۷۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 109534
33 آسیب افزایش ورود دختران به دانشگاه + جدول نظر کارشناسان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۵۵
بخش خبری الف

 

در سالهای اخیر روند ورود زنان به جرگه آموزش عالی موجب شده که کارشناسان اجتماعی نگاهی نقادانه به آن داشته باشند. فواید حضور زنان در دانشگاهها که به تربیت نسلی بهتر منجر می شود، آسیب هایی را نیز به همراه داشته که در این گزارش به آنها اشاره می شود.

 

به گزارش مهر، تغییر ترکیب جنسیتی به نفع دختران، موجب عدم عدالت جنسیتی در فرآیند فارغ التحصیلی و بازار کار نیز شده است. به گونه ای که با وجود اینکه 60 درصد ورودی دانشگاهها را دختران تشکیل می دهند اما به دلیل شرایط زندگی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه، گروه زیادی از این دختران به شغل های دلخواه دست نمی یابند.

 

از سوی دیگر پسران به دلیل اینکه سعی دارند شغل بهتری بیابند، راه این کار را تنها در حضور در دانشگاهها نمی دانند و بلافاصله پس از دیپلم به سوی پیدا کردن شغل حرکت می کنند و همین مسئله موجب می شود در آمار ورودی دانشگاهها باز هم آمار به نفع دختران باشد.

 

اما در درون دانشگاهها با وجود اینکه بیشترین ورودی دوره های کارشناسی و کاردانی به زنان اختصاص دارد اما از مجموع بیش از 3 میلیون و 340 هزار دانشجو در کشور بیش از یک میلیون و 708 هزار نفر زن و بیش از یک میلیون و 641 هزار نفر مرد هستند. البته در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری وضعیت به شدت ورودی کارشناسی نیست و ترکیب جنسیتی به نفع مردان است. 

 
جدول اظهار نظر کارشناسان درباره عدالت جنسیتی در دانشگاهها 
 
 

کارشناسان متعددی آسیب های این حضور بدون برنامه ریزی را بر می شمارند. اردشیر انتظاری آسیب ‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی خواستار اجرای طرح آمایش جنسیتی دانشجویان شده و می گوید: برای جلوگیری از آسیب های غلبه جمعیت دانشجویی کشور توسط دختران باید فرصت‌های برابر برای دختران و پسران برای تحصیل در مقطع کارشناسی ایجاد شود.

 

وی می افزاید: در صورتی که غلبه دانشجویان مقطع کارشناسی با خانم‌ها باشد با وجود اینکه خانم‌ها مسئول تأمین معاش نیستند اما نسبت جنسیتی اشتغال به نفع خانم‌ها تغییر می‌کند و منجر به تشدید آسیب بیکاری برای آقایان می‌شود. تغییر نسبت جنسیتی به نفع خانم‌ها را بخصوص در مشاغل دفتری و دولتی داشته‌ایم.

 

انتظاری افزایش سن ازدواج در جامعه را آسیب دیگر بیشتر بودن نسبت دختران در ترکیب جنسیتی دانشگاه‌ها می داند و می گوید: غلبه خانم‌ها در ترکیب جنسیتی دانشجویان منجر به محدودتر شدن دایره همسرگزینی برای خانم‌ها می‌شود. دختری که مدرک لیسانس اخذ می‌کند دیگر تمامی پسرانی که تحصیلاتی کمتر از لیسانس دارند از دایره همسرگزینی‌اش خارج می‌شوند و این باعث می‌شود فرصت ازدواج برای دخترانی که تحصیلات بالاتری دارند کمتر شود.

 

این آسیب‌شناس با بیان اینکه "دختر دیپلمه بیشتر فرصت ازدواج دارد تا دختر لیسانسه" به مهر می گوید: وقتی شاهد زیاد شدن تعداد دختران تحصیلکرده باشیم یک موقع به جایی می‌رسیم که اساساً دیگر ازدواج برایشان اتفاق نمی‌افتد و این دختران به مرحله "تجرد قطعی" می رسند. مشکل "تجرد قطعی" را در حال حاضر داریم چرا که دختران زیادی داریم که تحصیلکرده و شاغل هم هستند ولی مجردند.

 

در همین زمینه حجت الاسلام رضا آشتیانی عراقی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که پیش از این ریاست دانشگاه پیام نور قم را بر عهده داشته، معتقد است: اگر از ابتدا به دانشگاهها برنامه مناسبی برای رشته های متناسب با زنان و مردان داده شده بود بخشی از مشکلات فعلی کاهش می یافت. این جهت دهی می توانست در زمان انتخاب رشته هم کمک کند و زنان به سمت رشته های متناسب با وضعیت خودشان هدایت می شدند.

 

آشتیانی عراقی می گوید: زنان بیشتر در رشته هایی حضور یافته اند که تناسبی با حضور زنان ندارد. رشته های سخت و پیچیده ای که با ساختار وجودی زن تناسب ندارد. اگر این امکان وجود داشته باشد که زنان رشته هایی را با روحیات آنها تناسب دارند را انتخاب کنند بیشتر می توانند در حوزه تحصیلات رشد کنند.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان می کند : هیچ کس نمی خواهد مانع تحصیل زنان شود اما با ایجاد شرایطی مثل بومی گزینی و تناسب بندی میان رشته ها و شخصیت وجود زنان و مردان مشکلات کمتری بوجود می آید. در این راه بومی گزینی علاوه بر اینکه کمک می کند تا دانشجویان دختر در کنار خانواده های خود باشند مشکلات را نیز کاهش می دهد.

 

در این میان فریده خلج آبادی فراهانی عضو هیئت علمی مر کز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، گرایش زنان به تحصیلات عالی و دانشگاهی در سالهای اخیر در ایران را باعث افزایش تک فرزندی در خانواده ها می داند.

 

وی که بر اساس سرشماری سال 85 بر این آمار تاکید می کند، می گوید: به علت تمایل و گرایش زنان به تحصیلات عالی و دانشگاهی در سالهای اخیر در ایران و تمایل بیشتر آنها به کسب استقلال مالی و اشتغال، پیش بینی می شود تعداد خانواده های تک فرزند حتی در دهه های بعد افزایش یابد. بر اساس سرشماری سال 1385 شانس تک فرزندی در زنان 40 ساله و بیشتر با افزایش سطح تحصیلات از دیپلم به تحصیلات لیسانس حدود 6/2 برابر افزایش دارد.

 

خلج آبادی می گوید: درحالیکه زنان با تحصیلات بالاتر و سطح اقتصادی بهتر و زنان شاغل نمی توانند حتی نسل خود را با تعداد افراد مشابه جایگزین کنند و این نتایج کاربردهای مهمی در اتخاذ سیاست های جمعیتی هدفمند برای زنان تحصیل کرده و شاغل خواهد داشت.

  
نکات مهم درباره آسیب های غلبه سهم دختران در دانشگاهها
 
 

طیبه صفایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که خود نیز عضو هیئت علمی دانشگاه است با تاکید بر این نکته که طی مدارج علمی از سوی دختران جالی خوشحالی دارد، یادآور می شود: این نگرانی وجود دارد که توازن جامعه بهم بخورد بنابراین باید بدنبال عدالت جنسیتی باشیم و نه برابری جنسیتی. چرا که بحران هایی در پی از بهم خوردن توازن بوجود می آید.

 

صفایی خاطرنشان می کند: متاسفانه آمار سن ازدواج افزایش پیدا کرده است و دختران در سنین بالا کمتر موقعیت ازدواج پیدا می کنند و همین مسئله باعث شده که میان تحصیلات بالای دختران و افزایش سن ازدواج در میان آنها رابطه مستقیم بوجود بیاید. از سوی دیگر دختران دوست دارند طرف های ازدواج با آنها تحصیلات بالا داشته باشند و از سوی دیگر نمی خواهند با پسران دیپلمه هم ازدواج کنند و این مسئله آنها را با مشکلات خاصی مواجه می کند.

 

این استاد دانشگاه با تاکید بر این نکته نیاز است که دختران در مشاغلی مرتبط با آنها و خصوصیات زنان تحصیلات عالیه داشته باشند، می افزاید: باید برای دختران در مشاغل مورد نیاز که همخوانی با خصوصیات آنها دارد سهمیه های خاصی در نظر بگیریم اما در عین حال به مشکلاتی که در رشته های غیر مرتبط با زنان بوجود آمده توجه کنیم. به طور مثال در رشته کشاورزی تعداد دختران بیشتر بوده که این مسئله در آتیه شغلی آنها مشکل ساز می شود.

 

نورالله حیدری دستنایی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است که معتقد است اگر تحصیل به عنوان یک نقطه کمال برای دختران در نظر گرفته شود، ایرادی ندارد اما زمانی که همزمان با ادامه تحصیل زنان میل به اشتغال در آنان ایجاد می شود، به جایگاه خانواده آسیب می زند.

 

وی حضور دختران در دانشگاهها را از جهتی نوعی تهدید به شمار می آورد و تاکید می کند: در شرایطی می توان از تحصیل دختران به عنوان یک تهدید یاد کرد که موقعیت تحصیل برای مردان فراهم نشود و بخشی از این امر ناشی از سیاست وزارت علوم است که باید در جهت نیازسنجی جنسیتی و بازار کار برخی رشته های مورد نیاز را تصویب کند.

 

حیدری می افزاید: از سوی دیگر، جامعه باید شرایطی متناسب با جنسیت دختران فراهم کند که تنها راه رسیدن به مطلوب را در دانشگاه نبینند و اگر ورود به دانشگاه را انتخاب می کنند در رشته هایی تحصیل کنند که مورد نیاز جامعه زنان باشد.

 

مرادعلی منصوری رضی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس که در حوزه برنامه ریزی آموزشی کارشناس است، می گوید: در صورتی که بتوانیم کار جدی برای اشتغال انجام دهیم و شغل افراد با رشته تحصیلی آنها تناسب داشته باشد می توانیم مشکلات ناشی از به هم خوردن تعادل ترکیب جنسیتی دانشگاهها را کاهش دهیم.

 

وی می افزاید: اینکه تعداد دختران در دانشگاهها بیشتر است ریشه در موضوع عدم تعادل در بازار کار دارد. عدم همخوانی میان رشد تحصیلی و اشتغال عامل اصلی این موضوع است. عدم همخوانی میان تحصیل و شرایط زندگی زنان از دیگر نکات است چرا که به دلیل بالا رفتن سن ازدواج، این گروه از زنان شغلی ندارند و از این رو تصمیم به ادامه تحصیل می گیرند.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور می شود: همین موضوع ترکیب جنسیتی فضای تحصیلی را بر هم زده است و فارغ التحصیلان شغلی پیدا نکنند. از سوی دیگر دخترانی که تشکیل زندگی نداده اند به دلیل وقت فراغت خود وارد دانشگاه می شوند اما پسران به امید اشتغال به دنبال کار می روند.

 

علی بروغنی کارشناس ارشد پژوهش اجتماعی و نماینده مجلس برهم خوردن توازن جنسیتی در میان فارغ التحصیلان دانشگاهها را ناشی از افزایش تعداد دختران در دانشگاه ها و رشته های غیرمرتبط با زنان برمی شمرد و می گوید: اگر دختران با انگیزه معرفت و کسب مهارت های زندگی به تحصیل بپردازند اما تنها به اشتغال فکر کنند برای جامعه مطلوب نیست.

 

وی می افزاید: متاسفانه هرچه تحصیلات دانشگاهی بالاتر رود بیکاری در آنها آسیب بیشتری به همراه دارد چرا که تحصیلکرده ها معتقد هستند که تحصیل کرده اند و باید شغلی مرتبط با تحصیل داشته باشند و بیکاری ناراحتی بیشتری برای آنها در پی دارد

 

بروغنی یکی از دلایل تغییر ترکیب جنسیتی در دانشگاهها، بر هم خوردن توازن در زمان فارغ التحصیل شدن از مدرسه می داند و می گوید: بسیاری از دانش آموزان پسر به دلیل اینکه اشتغال برای آنها اهمیت بیشتری دارد پس از مدرسه به دنبال کار می روند و همین باعث می شود درصدی افت دانش آموز پسر داشته باشیم. در واقع این دانش آموزان از گردونه کنکور و ورود به دانشگاه خارج می شوند و به فکر زندگی و یافتن شغل می افتند.

 

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه علم آموزی یک ارزش است، می افزاید: کسی با کار کردن زنان مخالف نیست اما باید توجه داشت که شغل متناسب با رشته تحصیلی برای همه زنان امکان پذیر نیست. زنان باید به سمت رشته های تحصیلی متناسب با خودشان حرکت کنند.

 

 
 
نوری
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۲۰:۱۵
بجای آسیبهای افزایش دختران بهتر است دنبال علتهای کاهش ورود پسران باشیم (473982)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۰۴:۵۸
به نام خدا
این سیاست جالبیه می دانید چرا هرچه قدر دختر بیشتر وارد دانشگاه بشود به دلایلی مثل ازدواج بارداری و عدم مسئولیت مالی در برابر خانواده، مسئله بیکاری گسترده در سطح فارغ التحصیلان کمتر آشکار می شود زیرا ریزش دختران بیشتر است تا پسران خیلی از دخترها بعد از اتمام تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد به دلایل بالا بی خیال کار می شوند ولی در پسران این مسئله صادق نیست پس بهتر است با این مطالب تنش دیگری ایجاد نکنید . چون آشکار است که پذیزش دختران یک پرده بزرگ بر روی بیکاری گسترده دانش آموختگان می کشد . به نظر می رسد برای ورود دخترها ضریب افزاینده هم در نظر می گیرند (474149)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۲۴:۴۴
دختر ها که سربازی ندارند
با آرامش خاطر و فرصت مناسب کنکور میدهند و درس میخوانند
اما پسر ها چی؟ (473987)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۱۳:۴۴
پس اينهمه پسر كه قبول ميشن همشون از سربازي معافند؟ اين ديگه چه بهونه ايه؟ (474161)
 
محمد صادق
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۰:۰۶:۰۵
نخیر سربازی دلیل قبول نشدن تو دانشگاه نیست قبوله

اما کم نیستند پسرهایی که اقتصادی ( والان که دانشجو شدم میبینم عاقلانه) تصمیم میگیرند و اصلا بعد از دیپلم وارد دانشگاه نمیشند بلکه یک راست میرند سربازی و وقتی برمیگردند هم میرند سراغ شغل آزاد تا دستشون تو جیبشون باشه

البته باز هم میگم در رقم قبول شدن فرقی نداره اما این دغدغه تاثیر داره روی یک جمعیتی از پسرها و اگر وضع همین جوری پیش بره چه بسا طرز تفکر درس گرا در سالهای آینده از بین بره (474354)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۳:۴۳:۲۶
اونایی که قبول شدن همشون معاف نیستن.
اما اونایی که مشمولن خیلیاشون میخوان ادامه تحصیل بدن که نمیتونن !

بعد از 2 سال سربازی هم هر کسی نمیتونه از صفر شروع کنه و بخونه و کنکور بده و ... (474675)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۸:۵۱:۴۷
کسی بخئاد بخونه هر موقعی میخونه. چطور خانومای ازدواج کرده بچه دار بعد چندین سال میخونن؟ دوسال هم که دولت فرجه داده به پسرا (474908)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۳۰:۳۱
آقا چه فایده فقط حرف می زنید عمل توش نمی بینیم دخترا همه جا استخدام می کنن خودتون دلیلش بهتر می دونید رشته های فنی که اصلا دخترا نمی تونن کار کنن پر شده مثل برق و مکانیک بهتر فاتحه مملکت بخونیم (473990)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۲:۳۷:۵۸
توی رشته ی برق چرا دخترا نمی تونن کار کنن؟ باید بار سنگین جابه جا کنن، زورشون نمی رسه؟ (474081)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۱۲:۳۱
رشته فني نياز به كشتي گير يا پهلوان نداره كه دخترا نتونن توش كار كنن. منظورم كار تو معدن و غيره نيست. مهندسي منافاتي با زن بودن نداره (474158)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۱۵:۵۵:۱۹
تبعیض جنسیتی کم از تبعیض نژادی نیست. (2857874) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۳۸:۰۶
بسمه تعالی
فرض کنید نسبت های ورودی را دستکاری کردید و ورودی 50 درصد آقایان شد.
اما طرز درس دادن ها که خانم ها موفق ترند را چه کار می کنید؟
کارفرمایانی که خانم ها را برای حقوق کمتر می خواهند چه می کنید؟
تعداد کم صندلی های خوب دانشگاه که برای آن شغل وجود دارد را چه می کنید؟
سربازی بدبخت کننده را چه می کنید؟
اگر آمایش جنسیتی انجام شود، ده ها مشکل جدید اضافه می شود، آنها را چه می کنید؟ (473999)
 
علی
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۵۱:۱۴
از کل این مطلب این جوری بر می اد که کلا دختر ها درس نخونن بهتر ! شما واسه اینکه ازدواج رو زیاد کنین می خواین از ورو دختران به دانشگاه جلوگیری کنید. آخه این چه دلیلی است ؟! به جای اینکه جوانان مملکت را بیشتر به تحصیل علم تشویق کنیم می خواهیم جلوی پیشرفت آنها را بگیریم. خوب چرا وقتی یک دختری از نظر استعداد و پشت کار از پسری بالاتر است و می تواند بهتر و با علاقه بیشتر به سمت رشته مورد نظر برود جلو آنرا بگیریم ؟! ازدواج یک مسئله کاملا شخصی است و نمی توان کسی را به دلیل آنکه نمی خواهد ازدواج کند از ورود به دانشگاه منع کرد. ازدواج نکردن هم یک گزینه برای یک دختر می باشد.

چطور است همه ی دختران را از تحصیلات ابتدایی هم محروم کنیم که زودتر ازدواج کنند ؟! (474010)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۵۲:۳۸
آزادی تحصیل باید برای هر انسانی فراهم باشد. استعداد افراد باید جدا از جنسیت آنها دیده شود. (474012)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۴:۲۶:۲۵
احسنت ازادی تحصیل حق هر انسانی است (474133)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۲۰:۵۲:۱۵
وقتی هزینۀ تحصیل از منابع عمومی کشور پرداخت می‌شود دیگر دلم می‌خواهد مطرح نیست. باید نیازسنجی کرد. (474308)
 
علی
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۰:۵۵:۱۰
در صمن سایت الف، یک مطلبی که نظرات کارشناسان را می نویسد باید هر دو جبنه قضیه را کارشناسی کند چرا به آن طرف قضیه نمی پردازید ؟! (474015)
 
دانشجو
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۰۲:۳۳
به جای این حرف ها شغل ایجاد کنید!
مشکل اصلی در میزان درآمد هاست! چطوره که درآمد سرانه هر ایرانی سالی 11 هزار دلار هست اما من سالی نصف این مقدار رو هم در نمیارم؟؟
باقیش کجا میره؟ (474016)
 
ال
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۰۳:۴۶
دلیل زیاد شدن دختران دانشجو رو بیان نکردید..؟از اسیب هاش گفتید..!!!
دلیل اینه که همه فهمیدن درس خوندن در ایران خیلی فایده نداره.. پسر ها میتوننبرن دنباله کار.. ولی دخترا نمیتون..پس پسرها کمتر درس میخونن.دخترا بیشتر...
در ضمن اگه دانشگاه های ما پر بشه از دختر. مشکلی نیست خیلی هم خوبه..حداقل مشکل.. دوستان حل میشه.. اینکه بخوان تفکیک جنسیتی بکنن.!! دیگه نیاز نیست.. پس خشوحال باشن نه ناراحت..!!! (474018)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۰۸:۱۰
شما انگار آ گهی روزنامه هارو ندیدید که بیشتر از زنان دعوت بکار میکنند تا از مردان بنابرین در چنین شرایطی چه اشکالی داره که بیشتر ورودی دانشگاه به دختران اختصاص پیدا کنه (474021)
 
دانشجو
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۲۳:۰۵
می دونید با کم کردن ظرفیت دانشگاهها دختران مشتاق به تحصیل به کشورهای دیگه مهاجرت می کنند و این می تونه مشکلات جدیدی رو به وجود بیاره؟ دیدتون رو وسیع تر کنید... با کم کردن سهمیه ها مشکل حل نمیشه. باید ریشه یابی بشه که چرا دخترها بیشتر قبول میشند و مسئله حل بشه (474028)
 
Tohid Prince
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۳۷:۰۳
آقا این آمارو از کجا آوردید. اشتباهه!!
توی کلاس های ما که این آمار 85 به 15 هست.
یعنی از یه کلاس 30 نفره 5 تا پسر!!!
به دخنرا بر نخوره ها ولی به نظرم توی رشته های فنی اصلاً نباید دخترا رو راه بدن.
چون اولاً که با روحیاتشون سازگار نیست و دوماً از 100 تا 2-3 تا شون اون چیزی می شن که باید بشن.
از طرفی بازم به نظرم یه جورایی دانشگاه برای دخترا لازمه. حتماً باید یه دختر محیط دانشگاه رو لمس کنه تا به بلوغ فکری و .... بیشتری برسه.
....
البته این حرفا اینجا می مونه و جایی نمی ره. نگران نشید.
تا مسئولین وزارت علوم یا هر جای مربوطه ای بیاد چاره ای برای این کار پیدا کنه زمان همه چی رو حل می کنه و مشکلی نیست دیگه. (474038)
 
دانشجو
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۲۰:۳۱:۲۴
من یک دختر و دانشجوی کارشناسی ارشد برق در دانشگاه تهران هستم دوست عزیز
با معدل 17.35
خیلی هم توی رشته ام با سوادم. مقاله هم چاپ کردم. رشته من هیچ نیازی به آچارکاری هم نداره!خیلی هم رشته ام رو دوست دارم!حالا شما بر می گردی می گی رشته فنی با روحیه دخترها سازگار نیست!و از 100 تاشون 3 تاشون اونی که باید بشن می شن!قابل توجه شما که من مقطع لیسانس رو در دانشگاه امیر کبیر گذروندم و شاگرد اول 3 گرایش از 4 گرایش برق در اون دانشگاه دخترها بودن، با اینکه نسبت تعداد دختر ها به پسر ها 23 به 96 بود!
واقعاً متأسفم که هنوز هموطنام این جوری فکر می کنن. واقعاً خجالت آوره که نمی تونین حقیقت رو قبول کنین که زن ها می تونن ریاضیات رو خوب بدونن و می تونن در عین حال صفات زنانه خودشون رو هم داشته باشن.
نمی دونم کی می خواین از این خواب خرگوشی بیدار شین و قبول کنین زن یک انسانه مثل یک مرد (474298)
 
Tohid Prince
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۵:۲۳:۳۶
من چیزی که تو دانشگاه خودمون رو دیدم بیان کردم. وقتی 4 تا دختر که توی مقطع کارشناسی مهندسی نرم افزار ندونن که Copy , Paste چیه ؟!!! چه نتیجه ای میشه گرفت از درس خوندن دخترا؟؟!!
حالا 100 تا سه تا یه کم اینور و اون ور. چه فرقی می کنه.
شاگرد اولی و معدل 19 -20 ملاک بازدهی و یادگیری توی دانشگاه نیست. اتفاقاً مشکل اینجاست که توی ایران به همین ریاضیات اهمیت می دن. در واقع خیلی خیلی اهمیت می دن. کسی که ریاضی بلده به راحتی می تونه رشته ای قبول شه که 10 درصد هم ریاضی کاربرد نداره ! و استعداد و علاقه و توانایی کشششششششششک .
من واقعاً نمی دونم چند درصد از دخترا می تونن بعد از ازدواج و بچه دار شدن به کار فکر کنن (با پیش فرض رضایت همسر البته).
خیلی ها رو می شناسم که به همین عارضه دچار شدن و مدار و گیت AND OR NOT و فلیپ فلاپ ها رو به راحتی به فراموشی سپردن.
اینا رو دیدم میگم ها. بچه که نیستم دعوای دختر و پسری راه بندازم.
در ضمن زن هم یه انسانه ولی نه مثل مرد بلکه مثل یه زن که بسیار متفاوت با مرداست. ما هم تو خواب خرگوشی ولی زمین داره می چرخه هنوز!!
.....
البته ما از این وضع راضی هستیم کما بیش چون جزوه چهار رنگ!!! گیر آوردن آخر ترما می ارزه به همه چی. (474782)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۱۹:۴۷:۱۲
چی عملی یاد گرفتی؟ (2430762) (alef-10)
 
رویا
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۰۹:۵۰:۳۷
اخه کسی که این رشته را انتخاب میکنه مسلما به روحیه اش می خوره. شما چه کاره اید که برای کمترین نیازهای آدما تصمیم می گیرید.چرا نمی تونید تو صحنه کنکور خودتونو نشان بدید؟مسلما از 100تا آقا هم 2-3 تا به جایی میرسن که حقشان است. یاد بگیرید صورت مسئله را حل کنید نه اینکه حذف کنید. فکر میکنم ترس بدترین چیزحتی تو زندگی شخصیه.آدمایی که اینجوری بار میان تو زندگی خانوادگی نیز راه حذفی را پیش می گیرند (475123)
 
باران
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۳۷:۴۵
به عنوان يك زن با مدرك كارشناس ارشد مهندسي مكانيك اجازه ميخوام نظرم رو بگم:

مشكل ما مشكل فرهنگي هست. هم در زمينه اشتغال هم ازدواج. مثلا چون سطح توليد و طراحي در جامعه كمه مهندسين مكانيك بايد در كسوت يك تكنسين تعميركار در برخي كارخانجات و ادارات كار كنند كه اين باعث ميشه محدوده كاري براي خانومها كم بشه و اين تصور به وجود بياد كه خانمها نميتونند كار فني بكنند. در حالي كه در كشورهاي پيشرفته از زنان در بخشهاي طراحي و كنترل پروژه ها استفاده خوبي ميشه

در زمينه ازدواج متاسفانه تحصيلات گاهي باعث ميشه جوانان فكر كنند از هم سن هاي خود سرو گردني بالاتر باشند و اين باعث ميشه مثلا اگر آقا ديپلمه باشه همسر ليسانسش خودشو برتر از اون بدونه و.... از طرف ديگه بخاطر ضعف فرهنگ شايد آقا بدون خطايي كه از زنش ببينيه از اين نقطه به عنوان حربه در زندگي استفاده كنه و توهم حقير شدن داشته باشه

بياييد بجاي ايجاد محدوديت (همون كاري كه ادارات دولتي در استخدامشون انجام ميدن و مينويسند صرفا مرد) فرهنگ رو بالا ببريم تا جوانها بدون انگيزه و بخاطر روند كلي جامعه سراغ تحصيلات نرند. مثلا اگر دختري خودش رو آماده ازدواج ديد مجبورش نكنند 4 سال بره دنبال يك رشته تحصيلي تا ليسانس بگيره و عمرشو تلف كنه يا پسري كه استعداد تجارت داره مجبور نشه عمرشو تو دانشگاه تلف كنه
ببخشيد كه طولاني شد (474039)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۵۳:۴۳
بهتر نيست به جاي ايجاد محدوديت براي تحصيل زنان، كارآفريني كرده و مشاغل مختلف توليد شود؟ چرا اصولا با كار زن مشكل وجود دارد؟ چرا فقط زن مسئول تربيت فرزند و گرم نگهداشتن كانون خانواده است؟ مگر به سمت مدرنيته نمي رويم؟ جايگاه و نقش مدرن مرد با تعريف سنتي آن متفاوت است. مگر اينكه عقبگرد كنيم و به سنت برگرديم! (474048)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۱:۵۵:۲۰
آقا چرا مشکل را بزرگ می کنید. شغل ایجاد کنید همه مسائل حل می شود. نیاز به این همه صغری و کبری چیدن هم ندارد (474050)
 
اشتباه
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۴۴:۵۶
قصد توجيه كوتاهي‌هاي دولت را ندارم

ولي بايد پذيرفت كه ايجاد شغل براي تمام افراد جامعه اعم از زن و مرد ناممكن است

اين مشكلي است كه در تمام جهان وجود دارد و مختص به ايران نيست (474190)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۷:۳۶:۱۹
به نظر مي‌رسد راه حل مناسب،‌ پذيرش دانشجويان بر اساس نياز جامعه باشد. يعني وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و وزارت علوم تحقيقات و فناوري موظف گردند كه نياز سالانه كشور به دانش آموختگان رشته‌هاي مختلف علمي را بررسي كرده و بر اين اساس اقدام به جذب دانشجو نمايند. (474397)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۱۹:۲۰:۱۰
اینکه برای 70میلیون نفر شغل ایجاد کنیم از سوی دولت که امکان پذیر نیست ، چقدر خودمان به فکر ایجاد شغل هستیم ، بعد هم خیلی از تحصیلکرده های ما حاضر نیستند دست شان را بالا و پایین کنند ، چون اتوی شلوارشان می شکند . ثالثآ خود مان که به فکرخودمان نیستیم فکر می کنید کسی می خواهد بیاید شق القمر کند بفرمائید روزی چقدر به محصولات چینی و خارجی بدرد نخور پول مفت می دهیم اگر پولی را که برای خرید گل های مصنوعی چینی که در خانه همه من و شما هست بدهیم به گل طبیعی دست رنج کشاورز خودمان ، چقدر در کشور اشتغال ایحاد می شود ، کلاه خودمان را قاضی کنیم خودمان هم مقصر هستیم ، اگر همه ما مثل رهبران هندوستان مبارزه منفی را در خریدهای مان پیشه کنیم چقدر شغل خوب ایجاد می شود . پدرم ، برادرم ما همه متهمیم !!! (475538)
 
حسن
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۲:۰۶:۱۵
این ظرز تفکر ریشه در این مسئله دارد که دید جامعه ما مرد محور است نه عدالت محور. نکته بعدی این است که اگر تعداد دختران مدرک دار ما از مردان بسشتر این پس چرا یکاری در زنان بیشتر از مردان است؟ (474058)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۲:۴۷:۵۰
با سلام خدمت سايت وزين الف.نميدونم چرا اين سايت چند وقته واسه حل مشكلات راه حل نمي ده بلكه صورت مساله رو پاك ميكنه.مشكل تحصيل پسرها و دختر ها نيست مشكل بيكاري است ....يا مشكل بد حجابي بود و نبود گشت ارشاد نيست بلكه نبود راهنمايي صحيح از كودكي است ....يا تفكيك جنسيتي دانشگاه باعث پيشرفت علم در اروپا نيست آنها از نظر جنسي مشكل يا عقده ندارند كه به اين چيزها مربوطش كنيم بلكه پيشرفت انها بخاطر سيستم حرفه اي آموزششان است....لطفا مساله ها را ريشه اي تحليل كنيد نه اينكه با پاك كردن صورت مساله بگوييم حل شد....بر فرض دانشگاه ها سهميه بندي شود يا اصلا 100%پسر بگيرند آيا مشكل كار و ازدواج حل ميشود؟ بر فرض همه به زور چادري شوندآيا فساد از بين مي رود؟ برفرض دانشگاه ها تفكيك جنسيتي شود آيا دختر و پسر ها ديگر همديگر را جايي نمي بينند!! (474088)
 
قاطي كردن مطالب با هم
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۴۲:۱۵
دوست گرامي

چرا مطالب رو با هم قاطي مي‌كنيد؟

گشت ارشاد چه ارتباطي داشت به تحصيل و كار و دانشگاه؟

يكي از علت‌هاي بيكاري، وارد شدن غيرعادي زنان در بازار كار است
مي‌خواهيد قبول كنيد مي‌خواهيد نپذيريد.
آسيبش رو هم مردها دارن مي‌بينن و هم زن‌ها

وقتي بازار كار اشباع شد، كارفرما دستش باز خواهد بود كه نيروي كار ارزان و بدون توقع رو در اختيار بگيرد
نيروي كاري كه براي تفريح و پر كردن اوقات فراغت دنبال كار است
نيرويي كه براي سير كردن شكم زن و بچه كار مي‌كند نمي‌تواند با هر حقوق و شرايطي كنار بيايد

اگر كار براي همه بود و اگر امكان ايجاد اشتغال براي همه وجود داشت، همه كار كنن
منطقي باشيد و اولويت‌ها را درك كنيد (474188)
 
صادق
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۶:۴۲:۴۳
ما یه زمانی از 100 سال پیش کشورهایی که داشتند صعتی می شدند ایراد می گرفتیم ... می گفتیم زنان رو که نیروی ارزان برای کار هستند رو دارند استثمار می کنند...حالا خودمون به اون روز افتادیم! (474213)
 
جواتی
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۲۰:۵۶:۴۲
حالا اگر زنها کم سواد باشند این مشکل حل می شه؟ (474310)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۳:۴۵:۴۸
رد کل مطلب بالا در حدیث شریف (طلب العلم فریضه علی کل مسلم و مسلمه) که نیازی به تفسیر نداره خیلی روشن و گویا و جامع (474116)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۳۱:۱۲
این حدیث شریف در مورد کسب علم و دانش است نه کسب مدرک و شغل!!! (474177)
 
جواتی
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۲۱:۰۰:۱۴
من اول فکر می کردم دارید شوخی می کنید اما انگار دارید جدی می گید. واقعاً فکر می کنید با محدود کردن ورود دخترها به دانشگاهها پسرها به علم اندوزی هجوم می آورند؟ و با دستمزدهای بالا و حقوقهای آنچنانی به بازار کار وارد می شوند؟
واقعاً حالتون خوبه؟ (474314)
 
طلب علم
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۳۵:۴۹
دوست گرامي

علم در ادبيات دين به علم الهي گفته مي‌شود
علم دنيا فضل نام دارد كه به قدر رفع نياز خود و جامعه لازم است.

قصد رد كردن فضل رو ندارم

هزار توجيه هم كه بياوريم
كار نادرست درست نمي‌شود

تغيير تركيب جنسيتي دانشجويان آسيب‌زا شده
مردها بي‌كار شدن، نمي‌توانند ازدواج كنند، كسي نيست كه با دخترها ازدواج كند، جرم و جنايت زياد شده، ...

البته اين تمام دليل نيست ولي خيلي تاثيرگذار بوده (474181)
 
آبشار
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۴:۱۴:۴۲
یک تصور اشتباه و ناکار آمد در جوامع استبداد زده وجود دارد : اجتماع مانند یک ماشین است و سیاستمداران کارشناس فنی و تعمیرکار هستند!
این تصور اشتباه همواره موجب ایجاد واکنش و به هم خوردن تعادل اجتماع می شود! (474128)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۴:۱۵:۲۰
تحصیل و علم آموزی حق همه انسانهاست مخصوصادختران که نقش تربیت فرزند را بر عهده دارندمخصوصارشته های علوم انسانی برای رفع پیامدهای اینچنینی شاید بهتر باشد درمراکز رسمی استخدام بانوان محترم با شرط متاهل بودن باشد. (474129)
 
پوریا
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۴:۵۶:۰۵
به زیر خاک بردن اندیشه زن امروز همان حکم زنده به گور کردن دختران قبل از اسلام است. یکی از وجوه آزادی داشتن حق تحصیل برای تمام اقشار جامعه است. کم کاری و سهل انگاری برخی آقایان نباید موجبات مجوز ندادن برای تحصیل به بانوان را فراهم کند. (474144)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۴:۵۸:۴۱
با سلام
چرا این عدالتی که میفرمایید شامل تامین مخارج زندگی نمی شود . همچنان مرد نان آور خانواده تلقی می شود؟ (474145)
 
زهرا
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۲۶:۴۶
اشتغال يك مرد يعني تشكيل يك خانواده ولي اشتغال يك زن يعني بالا رفتن توقع براي ازدواج و ادعاي زياد . بايد بدانيد دانشگاه رفتن براي دختران محدود شود البته در شرايط كنوني كه دچار بحران هستيم و آقايان براي اشتغال در اولويت قرار گيرند بعد كه مشكلات بيكاري براي آقايان برطرف گرديد زنان نيز در تمام ادارات و بانكها مشغول بكار شوند (474174)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۵:۳۳:۲۸
واقعا برای این طرز تفکر متاسفم.

دلیل اینکه خانم ها برای اشتغال مخصوصا در رشته های فنی دچار مشکل هستند،ضعف جسمی،روحی و ... نیست.دلیلش حضور آقایانی با این طرز تفکر در نهاد های تصمیم گیرنده است.آقایی که فکر می کنه تمام فلسفه وجودی زن ازدواج است و زمانی که همزمان با ادامه تحصیل زنان میل به اشتغال در آنان ایجاد می شود، به جایگاه خانواده آسیب می زند یا موقعیت شغلی کمتری برای آقایون ایجاد می شود.
این سخنان نشان دهنده اعتقاد آقایون به تساوی حقوق زن و مرد است!! (474179)
 
ع.ق
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۲:۰۲:۰۵
سلام
نظرتون محترم است اما منظور ازاین که زن ها در رشته های فنی نمی توانند کار کنند به علت این نوع طرز فکر آقایان است را کاملا اشتباه می دانم
مرد و زن دو فیزیک و دو روحیه کا ملا متفاوت دارند شاید خانمی بتواند کار سخت مثلا رانندگی ماشین سنگین انجام بدهد اما باید بداند این کار به ایشان ضربه می زند هم از لحاض فیزیکی و هم به لحاظ روحی و در اسلام هم توصیه شده که کار سخت برای مرد است و زن انجام ندهد چون حساس است و ضربه پذیر تر از مرد، در اسلام زن به نماد های حساس و زیبا مانند گل تعبیر شده است و این خود نشان دهنده آن است که باید مانند گل نگهداری شود نه در جامعه ای پر از استرس و خطر رها شود به بهانه کار که استقلال داشته باشد آیا این استقلال ظاهری به مادر ضربه خورده از جامعه فرصت داشتن خانواده و تربیت فرزند که خود از معضلات بزرگ جامعه ماست خواهد داد ؟
  (474564)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۸:۵۵:۳۴
آخه کدوم رشته فنی شبیه روندن ماشین سنگینه برادر من؟ (474911)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۹:۰۳:۴۴
-دختران به علت درگیر بودن با تحصیل ازدواج نمی کنند و بنا بر این سن ازدواج آنها بالا می رود در حالی که سن ازدواج دختران باید کمتر از پسران باشد و دختران معمولا با پسرانی با سن بیشتر از خود ازدواج می کنند . هنگامی که سن دختر بالا می رود به صورت طبیعی خواستگار های او کاهش می باید و بنابر این امکان ازدواج موفق رفته رفته کاهش می باید.

3- هنگامی که دختران مدارک تحصیلی عالی را کسب می کنند انتظار دارند همسر آینده آنها مدارکی بالاتر از خودشان داشته باشند و در عمل نیز اینگونه است. بنابر این بازهم تعداد خواستگارها کمتر می شود و امکان ازدواج موفق کاهش می یابد.

4- هدف دختران از تحصیل، بیشتر داشتن پرستیژ است نه اشتغال. بنا بر این سرمایه های مملکت به هدر می روند.

5- از آنجا که دختران بیشتر به روش حفظ تحصیل می کنند این نیز موجب هدر رفتن سرمایه ها شده و امکان به ثمر رسیدن سرمایه گذاری بر روی آنها در زمینه های علمی و صنعتی کاهش می یابد.

6- به هر حال وجود دختران تحصیل کرده موجب می گردد کارفرمایان برای شکار آنها دندان تیز کرده و با دادن حقوق کمتر آنها را به کار بگمارند که این مسئله موجب کمتر شدن فرصت های شغلی برای پسران می گردد. وقتی پسران که بار خانه را بر دوش دارند و دختران از آنها انتظار دارند که پول دار باشند نتواند کار پیدا کنند ازدواج نیز نمی تواند بکنند و این مشکل گریبان گیر دختران نیز می گردد. (474278)
 
خط انقلاب
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۱۹:۱۳:۳۳
تاریخ علم ثابت کرده است که مردان در علم بسیار موفق تر از زنان هستند. آیا در ایران برعکس است؟ نه در ایران نیز مردان در علم حرف اول رامی زنند. پس چگونه است که خانم ها دانشگاه را فتح کرده اند. چگونه است که نسبت خانم به آقا در دانشگاه بیش از 50 درصد است؟
وقتی پسر سربازی داشته باشد و سوالات کنکور و آزمون های مدرسه و دانشگاه همه حفظی باشند موفقیت دختران در این زمنیه (وارد شدن به دانشگاه ) بیشتر است. حالا شما توجه کنید که در المپیاد های علمی اکثر افراد موفق پسر هسنتد زیرا اینجا بحث حفظیات نیست.

وقتی استاد در دانشگاه های ایران به خط خوش و نقاشی و استفاده کردن از چند رنگ در پاسخ دادن به امتحانات نمره می دهد و سوالات کنکورها بر اساس حفظیات طرح می شوند آیا نباید انتظار داشت پسرها در دانشگاه شکست بخورند؟ برخی از اساتید فزیک ریاضی را به کلاس خوشنویسی و نقاشی و طراحی و ادبیات اشتباه گرفته اند. این فرق دانشگاه های ما یا دانشگاه های غربی است. (474280)
 
پیروز
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۲۳:۰۶:۱۷
سلام دوستان من از این که نذارن خانومها وارد محیط کار شوند بسیار خشنود هستم حالا اگر به دانشگاه نروند مخالف هستم چون این خانومها مادران فردا هستن یک مادر اگر تحصیلات عالی داشته باشه تاثیراتش بر جامعه واضح و روشن هست حالا در مورد اینکه چرا مخالف سرسخت سر کار رفتن خانومها هستم علتش ضعف و بی جنبه بودن من آقایی هستم که در آن محیط کار میکنم و غیر.... راحل هم دارم اینکه آموزش پرورش رو کامل بدن دست خانومها مطمئن باشید نتیجه آن رو 2 دهه دیگر میبینیم چون خانومهادر آموزش و پرورش کارایی بهتری دارن و بچه ها رو بهتر تربیت میکنن مثل بچه های دبیرستانی دخترانه و پسرانه رو با هم مقایسه کنید تا منظورم را درک کنید (474342)
 
مهدی
۱۳۹۰-۰۴-۱۲ ۲۳:۱۱:۱۵
دنبال تبعیض و .........نیستم .دیگه الان طوری نیست که مدرک بگیری پشت میز بنشینی . چهار سال از بهترین لحظات عمر
برای مدرکی که هیچ کاربردی نداره . حالا دیگه توقع بالا رفته با یک پسر دیپلمه ازدواج نمی کنی اخه لیسانسی . امار 4.5میلیون دختر که 15سال از وقت ازدواجشون گذشته چی سر جامعه می آره . فقط از فشار جوانان بر مسئولین کاسته (474344)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۲:۵۷:۱۲
بالاخره ما نفهمیدیم آیا حقوق زن و مرد در ایران یکسان هست یا خیر؟! (474371)
 
رباني
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۵:۰۲:۳۷
1. قبولي درصد بيشتر دختران به معني جدي گرفتن امر تحصيل و تلاش براي پيدا كردن جايگاه اجتماعي و پيدا كردن استقلال مالي است كه بهيچوجه با ازدواج ميسر نميشود

2. قبولي درصد كمترپسران به دليل اعتقاد نداشتن به آينده مالي و عدم امنيت مالي واعتقاد به پارتي بازي وگزينشهاي فرمايشي است كه موجب ميشود يا مهاجرت كنند و يا جذب بازار آزاد شوند

كشور ما اگر بتواند معضل امنيت شغلي را براي هزاران تحصيلكرده بيكار كه در حال حاضر سرگردان هستند را حل كند خودبخود توازن برقرار ميشود و
درخواست براي ورود به دانشگاه از طرف پسران افزايش مي يابد پس مشكل عدم درخواست پسران براي ورود به دانشگاه است

نگراني براي ازدواج دختران :
بايد ريشه آن را در بحران اقتصادي كه موجب ناامني مالي و شغلي و اعتياد وبيكار جستجو كرد كه بجايي بهانه جويي و وادشتن دختران از ورود به حوضه هاي علمي باريشه يابي را در دادگاههاي خانواده و با دستيابي به واقعيتهايي عدم تمايل دختران و هم پسران براي ازدواج را به كارشناسان بي اطلاع نشان داد (474382)
 
fereydoon
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۸:۰۲:۵۲
گفته میشود 200هزار صندلی دانشگاهها بعلت بحد نصاب نرسیدن نمرات خالی است انرا بوسیله مردان بیسواد پر کنید یا برای مردان ضریب مردی بگذارید و نمرات انها را در 1.3 ضرب کنید و دانشگاههارا از مردان بیسواد پر کنید (474405)
 
آزادیخواه
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۸:۰۹:۱۱
به هر حال سهمیه بندی جنسیتی برای ورود به دانشگاهها عین بی عدالتی است که در نظام جمهوری اسلامی دارد اتفاق می افتد واین موضوع باعث تضییع حقوق دختران وموجب نارضایتی شدید می گردد. (474406)
 
مهرداد
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۸:۲۹:۱۵
من و خانومم هردو فوق ليسانس داريم البته اون شاگرد اول بود و من شاگرد تنبل! و موقعيتهاي كاري اون بيشتر بود و موقعيت هاي كاري من كمتر.
اون دوست داشت ادامه تحصيل بده و من ترجيح مي دادم با درامد فعلي به \"زندگي، خانواده، فرزند، معنويت و هنر\" بپردازم.
بعد از كلي صحبت با طرفداران حقوق زنان به اين نتيجه رسيدم كه خانومم دكترا بخونه بهتره چون هم به ارزوهاي بلندش مي رسه و هم موقعيتهاي شغلي بهتري پيدا مي كنه. بي خيال بچه و اينجور چيزها!
الان من خيالم راحته كه زنم هم درس مي خونه و هم كار مي كنه. البته وقت زيادي براي تفريح، پختن شام، باهم بودن و زبونم لال بچه نداريم!
ولي در كل به خاطر پيشرفت خانومم من راضيم.
راستي فلسفه زندگي چي بود؟ (474414)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۹ ۲۱:۲۹:۱۸
تبریک میگم (696665) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۰۹:۵۵:۵۲
وقتی خانمی شاغل می شود با توجه به وضعیت اشتغال در کشور و ادارات وشرکتهای دولتی وخصوصی خانمی را استخدام میکنند یعنی یک پسر با همان شرایط نمی تواند کار داشته باشد ودر این صورت نمی تواند ازدواج کند ووضعیت جامعه ما چه از لحاظ فساد وچه از جهات دیگر به شکل امروز می شود درصورتی که همان پسر با داشتن کار مناسب می تواند دست همان دختر را گرفته وتشکیل خانواده دهد (474444)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۱:۱۱
سخيف ترين استدلال ممكن!
علي اقا وقتي يكي تو آزمون سراسري استخدام مثل آزمون شركت نفت قبول ميشه يعني ميتونسته و قبول شده . حالا شما ميفرماييد دختري كه ميتونسته رو كنار بذاريم و پسري كه نتونسته رو سر كار بياريم تا بتونه با يكي از همون دخترا كه بهتر از خودش بودن آقا بالاسري كنه؟

كاش مفهوم شايسته سالاري تو جامعمون جا ميفتاد (474711)
 
رامین
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۱:۱۵:۲۳
این عین عدالت است که برای از بین بردن تاثیر پارامترهای جانبی مانند سربازی(که به زیان پسرهاست) یا فرصت های شغلی بیشتر برای پسرهای دیپلمه(که جذابیت دانشگاه را برای آنها کم می کند) یا مشکلات خانوادگی و اجتماعی(که تحصیلات دانشگاهی را برای دختران سخت میکند) و نیز برای همتراز کردن سطح تحصیلات مردان و زنان برای ازدواجهای موفق و ... سهمیه دختر و پسر را برای ورود به دانشگاه 50-50 قرار دهیم (474515)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۱:۴۶:۱۲
بیکاری و مشکلات متعاقبش فقط نتیجه درس خواندن خانم ها نیست. وقتی سالی دو میلیون فارغ التحصیل داریم و اقتصادمان هم نزدیک صفر درصد رشد می کند انتظار دیگه ای نباید داشت، حتی اگر ورودی دانشگاه را هم سهمیه بندی جنسیتی کنیم. زمان برنامه ریزی برای تولید انبوه فارغ التحصیل دانشگاهی برای اشتغال آنان هم باید فکری می شد. کارفرمایی که سود و هزینه برایش اهمیت دارد یعنی بخش خصوصی شاید در شرایط برابر یک خانم را ترجیح بدهد. کمتر حقوق می گیرند و بی سر و صدا هستند و نسبتا دقیق تر از مردها. این روندی است که در تمام دنیا طی می شود و کاریش هم نمی شود کرد مگر اینکه اشتغال زنان را ممنوع کنیم. تصور کنید این همه مشکلات اجتماعی به خاطر یک نسل، افزایش شدید جمعیت ایجاد شده و با این وجود عده ای می نویسند که رشد جمعیتی 1.8 درصدی ما کم تر از حد جایگزینی نسل است. (474542)
 
بنده خدا
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۰:۲۴
-تحصيلات عاليه براي خانم ها مفيد است اگر باعث تعالي فرهنگي آن ها شود و در زندگي خانوادگي آن ها تأثير مثبت داشته بايد.ولي مشكل اينجاست كه خاتم ها پس از تحصيل و اشتغال بكار كه حق برابر خود مي دانند، در زندگي خانوادگي خود را به هيچ عنوان مسئول تأمين هزينه هاي سنگين زندگي نمي دانند (حتي آن هايي كه صددرصد در هزينه ها مشاركت مي كنند ولي هميشه خود را طلبكار شوهر مي دانند)و اكثريت نيز درآمد خود را صرف هزينه لباس و آرايش و ماشين و ... تقريباً غير ضروري و تجملات مي كنند.در حالي كه جاي يك مرد را كه مسئول تأمين يك خانواده مي دانند را در بازار كار اشغال كرده اند و اين عين بي عدالتي است. (474694)
 
ugd
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۴:۱۶:۳۸
به نظر من دختران تحصیل کنن ولی مجلس هم مسئله مهریه و امثال ایتنها رو از بین بره تا مردها بتوانند در همه چیز مساوی شوند نان مرد بده آب رو مرد بده همه چیز با مرد سربازی با مرد فقط تحصیل با خانمها (474704)
 
ندا
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۵:۱۷
خانمهاي محترم بخوانيد كه آينده.. ازان شماست.ولي ميدانم و ميدانيد كه سطح تحصيلات توقعات شما را بالا ميبرد و هيچ مردي حاضر به برآورده كردن توقعات شما نيست .حالا خود دانيد (474719)
 
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۴:۲۵:۵۴
بله در كلان عدم توازن در تحصيل به بقيه چيزها از جمله اشتغال و ازدواج ربط پيدا ميكنه
همانطور كه داريم ميبينيم ازدواج هاي با سنخيت پائين زياد شده از جمله :
- دختر ها از پسر ها بزرگتر هستند
- خانم دكتر با سوپرماركت دار ازدواج ميكنه
- خانم كار ميكنه و آقا بيكاره ( خيلي خوبش در آژانس كار ميكنه )
نهايتا همه چيز قاطي پاطي شده و از انطرف تحمل ها كم و آمار طلاق بالا رفته (474720)
 
اعظم
۱۳۹۰-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۰:۲۲
به نظر میرسه کارشناسان اجتماعی در جامعه ما خیلی عقب افتاده عمل میکنند بجای اینکه قبل از بوجود آمدن یک پدیده اون رو پیش بینی و برای اون چاره اندیشی کنه . اما عموما وقتی یک نتیجه ای ظاهر شد تازه کارشناسان نظرشون پیدا میشه.
سیاست مامان بابا 2 بچه کافیه از کجا اومد؟ از طرف دختران تحصیلکرده؟ مگه یک نسل قبل تر زنان و معلمان کارمند مثل بقیه مردم 3-4 تا بچه نداشتن؟
وقتی 2تا کافی شد خب آدما دوست دارن فاصله هم داشته باشه و وقتی فاصله داشت احتمال باروری کاهش پیدا میکنه و همون یکی هم کافی میشه.
اصولا هم نسلی های من نسل معضل اجتماعی بوده و هستیم. حدود سالها 57-64 . مدرسه جا نداشت. دانشگاه جا نداشت. اشتغال به اندازه کافی وجود نداره و پس فردا پدر و مادرهای تک و نهایتا 2 فرزندی یا مجرد به زودی مشکل خانه سالمندان خواهند داشت. (474796)
 
نورکجاست
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۰۷:۳۱:۱۰
دست گل کارشناساتون درد نکنه ولی اگه درست یادم باشه عزیزی از بزرگان دانش و فرهنگ این مملکت در بستر مرگ یاداوری میکرد که:
اگه بدانم و بمیرم بهتر از آن است که ندانسته و نادان بمیرم! (475055)
 
امیری
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۰۹:۳۱:۲۲
سلام بنظر من ورود حداکثری دختران به دانشگاه ها اصراف بیت المال است این را اضافه کنید. والسلام. (475108)
 
ک0 پاینده
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۱۰:۱۲:۳۸
دوستان بریم انجمن حمایت از حقوق طبیعی اقایان و همچنین دفاع از برابری مرد با زن راه بندازیم
بعد میگن توی ایران به خانها ظلم میشه هزار مسئله حقوق بشر (زن) برا ایران درست میکنن
بابا به خدا اینجا مردها مظلوم تر هستند به داد ما برسید سازمان ملل کجاست ببینه (475143)
 
رضا
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۱۵:۳۹:۱۹
به نظر من درمورد ورود دختران و زنان به دانشگاهها اينقدر بحث لازم نيست اما درخصوص اشتغال آنها هر چقدر بحث شود كم است.
همانقدر كه اشتغال براي پسران و مردان لازم وضروري است و از وظايف اصلي دولت براي تأمين آن به شمار مي رود به همان اندازه و شايد بيشتر براي دختران و زنان سرپرست خانوار و نان آور خانواده ضروري است ، اما آيا ساير خانمها خصوصا\" آنهايي كه سرپرستي آنها با شوهرشان است نيز به همان اندازه به اشتغال نياز دارند؟
نتيجه اين شده كه خيلي از آقايان بيكار در خيابانها بگردند و خيلي از خانمها كه نيازي هم به پول درآوردن ندارند با پول خود به همتايان خود فخر بفروشند ، طلاهايشان را افزون كنند و براي خود ماشين آخرين مدل بگيرند و ... (475421)
 
علی
۱۳۹۰-۰۴-۱۴ ۱۹:۰۰:۲۰
خانم محترم ناشناس چرا بخاطر درآمد ماهیانه ایکس تومان کل شرایط اجتماعی جامعه را حاضر هستید به هم بزنید توجه داشته باشید درسالیان نه چندان دور وشاید همین الان زن ومرد (با سواد یا باسواد یا بی سواد )در همه روستاهای ایران وحتی دنیا با هم کار انجام می دادند وزندگی را به سختی اداره می کردند آیا کسی و از نظر دهندگان فوق با این مطلب مخالف است آیا ما می گوییم آن زن ها نباید کار می کردند آیا در صورت اشتغال آن زن ها مشکل اجتماعی وفساد وغیره بوجود می آمد صد البته که نه. ولیکن واقعا به دور از حب وبغض در جامعه مدرن امروز چطور وقتی زنی کار می کند به در صورت نداشتن هسر وفرزند که نیازهای روحی وعواطف الهی ودرونی وی می باشد علاوه بر ظلم به خود چه قدر به جامعه ظلم میکند البته که خیلی از شغلها استثناءومختص خانم ها می باشد ونه اینکه 70%شغلها .خواهشاًبه داد خود وجامعه خود برسیم (475525)
 
علی
۱۳۹۱-۰۲-۲۳ ۰۸:۴۷:۴۵
انچه در بین نظرات دوستان خیلی کم به چشم می خورد غفلت از تربیت صحیح فرزنداتن مادران شاغل است که اسیبی فوق العاده زیلدی در تربیت انها دارد (779284) (moderator18)
 
علي
۱۳۹۳-۰۳-۱۳ ۱۶:۱۸:۴۳
به نظرمن رفتن دخترها به دانشگاه خارج از محدوده ي شهر و محل سكونتشان باعث فساد و انحراف اخلاقيه دخترها مي شود و ما مي دانيم فساد اخلاقي باعث مي شود پسرها در انتخاب همسر به مشكل واقعي بر خورد كنند و بايد ظرفيت دانشگاه بومي سازي شود و تا كنون هر انحراف اخلاقي رخ داده و جامعه ما را به اين پرتگاه رسانده مسئوليتش بر عهده نظام آموزش و پرورش است ، دخترها هيچ مانعي ندارند كه با يك پسر ديپلمه ولي سرمايه دار ازدواج كنند ، پس لطف كنيد از خودتان سرمايه بگذاريد و آن را به گردن دخترها نگذاريد و فكر اشتغال و مسكن و درآمد براي پسرها باشيد تا بعد از ديپلم وارد بازار كار نشوند ومشغول تحصيل و پيشرفت علمي براي كشور باشند . (2182335) (alef-13)
 
فائزه
۱۳۹۴-۰۶-۰۱ ۰۱:۴۰:۱۷
یعنی پسرها انحراف اخلاقی نمیگیرن؟؟؟؟دخترا هم نمیتونن ب پسرز اعتماد کنن چون قبلش عشق و حالشو کرده و دختر افتاب مهتاب ندیده میخواد خب واسه همینه کسی رغبت به ازدواج پیدا نمیکنه درضمن دخترا رو کی فاسد میکنه؟پسرا.یه دست صدا نداره.. (3133872) (alef-3)
 
بیخیال
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۹:۲۱:۲۱
بیخیال اینقدر نظر ندید مگه شما چه کاره اید همه چیز رو بر حسب عدالت بسنجید تا نظر شخصی خودتون (2717440) (alef-3)
 
احسان فولادی
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۱۸:۰۵:۵۵
دخترانی هستند که عرضشون از مردا بیشتره دخترایی هستند که باید کلا دانشگاه راهشون ندن پسرا هم همینجورن خوب و بد دارن همه که شبیهدهم نمیشن ... (2883151) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.