توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 429034
چرا هرکس از "9دی" فیلم می‌سازد، در سینما بایکوت می‌شود؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۵
کارگردان فیلم جشن تولد گفت: حدوداً 15 سال است که به سینمای ارزشی بهایی داده نمی شود و به کل این سینما از سوی مسئولان فرهنگی ما طرد شده است.

عباس لاجوردی کارگردان سینما در گفت و گو با میزان، در خصوص سهل انگاری و عدم توجه به سینمای ارزشی گفت: حدوداً 15 سال است که به سینمای ارزشی بهایی داده نمی شود و به کل این سینما از سوی مسئولان فرهنگی ما طرد شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه این اتفاق در سال گذشته بیش از پیش پر رنگ شده و این بی توجهی به شکل تمام عیار دیده می شود. نمونه واضح این بی توجهی ها را می توان در نوع اکران فیلم های ارزشی سال گذشته دید.

این کارگردان سینما تصریح کرد: من از سال گذشته تاکنون بارها گفته ام که مسئولان فرهنگی ما به خواب رفته اند. با توجه بودجه های کلانی که برای ساخت آثار دریافت شده، مبلغ ناچیزی از آن به سینمای ارزشی اختصاص داده می شود و این تاسف بار است.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب افزود: این بی توجهی تا جایی پیش رفت که حضرت آقا چندی پیش بحث ولنگاری فرهنگی را مطرح فرمودند و متاسفانه بعد از آن باز هم این مسئولین از خواب غفلت بیدار نشدند و ترجیح دادند به جای آثار ارزشی به فیلم هایی مثل"50 کیلو آلبالو" روی خوش نشان دهند.

لاجوردی عاملان ولنگاری فرهنگی را این چنین توصیف کرد: اینها کسانی هستند که ریاکارانه در لباس ارزشی به تولید آثار غیر ارزشی می پردازند. سینمای ارزشی بیشترین ضربه را از همین دست آدم ها می خورد زیرا وقتی بقیه ظاهرشان را می بینند فریب خورده و می گویند تمامی بودجه فرهنگی را صرف آثار ارزشی می کنند در صورتی که این فقط ظاهر قضیه است.

کارگردان فیلم "جشن تولد" با اشاره به تمرکز مسئولین به بازگشت سرمایه و توجه صرف به گیشه اذعان کرد: مسئولین فقط به فکر بازگشت سرمایه و فروش فیلم ها هستند و یادشان رفته باید فیلمی بسازیم که بتواند ارزشی و در جامعه تاثیر گذار باشد.

وی نبود اخلاق در سینما را یکی از بزرگترین مشکلات حال حاضر خواند و ادامه داد: متاسفانه سینمای ما در فضای خوبی به سر نمی برد و فضای معنوی در سینمای ما نابود شده است. سینمای زمان جنگ سینمای ارزشی بود و بازیگران حاضر بودند برای ارزش هایشان هر حادثه ای را به جان بخرند اما الان این وضعیت وجود ندارد.

این کارگردان سینما با تاکید بر صرف هزینه مشخص برای سینمای ارزشی افزود: دولت و ارشاد باید برای سینمای ارزشی بودجه ای مشخص در نظر گیرند. ما برای اینکه بتوانیم در چرخه فروش هم موفقیت کسب کنیم باید از بازیگران مطرح سینما استفاده کنیم که این نیازمند سرمایه مناسب است. سرمایه ای که هنوز در نظر گرفته نشده است.

وی برخورد با مخالفان ساخت فیلم هایی در مورد حماسه 9 دی را لازم دانست و تصریح کرد: هنرمند باید بتواند به راحتی سراغ این مسائل برود. نگاه به حماسه 9 دی برای برخی هنرمندان ترس آور است زیرا حمایتی از آنها نمی شود و یا از سوی سایر هنرمندان بایکوت می شوند. باید هرنمندان و تهیه کنندگان مخالف با این جریان را شناسایی کرد تا دیگر به آنها بودجه ای تعلق نگیرد.

لاجوردی با ابراز گلایه از عدم توجه جشنواره فیلم فجر به آثار ارزشی خاطرنشان کرد: جشنواره فجر کاملاً در این زمینه شعاری عمل می کند. به طور مثال جشنواره را با شعار یاد مدافعان حرم برگزار می کند اما در اختتامیه یکی از خانواده های مدافع حرم در سالن حضور ندارند و هیچ کدام تقدیر نمی شوند. این نمونه واضح شعار زدگی این جشنواره است. متاسفانه این جشنواره ظاهری انقلابی دارد اما در باطن متفاوت عمل می کند.
 
کلمات کلیدی : عباس لاجوردی + سینمای ایران + حوزه هنری
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.