نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 258539
نگاهی به آخرین تحولات پرونده هسته ای؛
استراتژی های محتمل اوباما در مذاکره با ایران
بخش خارجی الف، 12 بهمن 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۵۹
اوباما به دنبال این است تا با بهره گیری از کارت کنگره، ایران را وادار به عقب نشینی و دادن امتیاز در مذاکرات نماید. از سوی دیگر، در صورت نرسیدن به یک توافقنامه مطلوب، از آن جا که بر اساس توافق موقت عملا ساختار تحریم ها دست نخورده باقی مانده، صحبت از تمدید مذاکرات خواهد شد.

به گزارش الف، بر اساس بیانیه پایانی دهمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ تصمیم گرفته‌ شد که مفاد برنامه اقدام مشترک تا نهم تیر ماه سال ۹۴ تمدید شود و فرصت ۴ ماهه‌ای برای توافق سیاسی در نظر گرفته شود. به همین دلیل است که طرفین با جدیت در تلاش برای رسیدن به توافق جامع هسته ای هستند و از هر فرصتی برای انجام مذاکره و گفت و گوهای دو و چند جانبه در سطوح مختلف استفاده می کنند و در اجلاس مونیخ هم احتمالا دیداری با هئیت آمریکایی در دستور کار قرار دارد تا علاوه بر ژنو، پاریس و داووس در در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ نیز رو در روی هم بنشینند.

این در حالی است که به نظر می رسد به علت فشار کنگره آمریکا بر مذاکرات، چشم انداز حصول نتیجه و دستیبابی به توافق با چالش مواجه شده است. نکته ای که در طول هفته های اخیر چندین بار توسط مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی بر آن تاکید شد.
ابتدا محمد جواد ظریف بود که در میزگردی در نشست سالانه داووس گفت: تحریم های جدید کنگره آمریکا علیه ایران باعث از میان رفتن طرح اقدام مشترک می شود که سال گذشته در ژنو درباره آن توافق کردیم. رئیس جمهور آمریکا قدرت وتوی آن را دارد ولی پارلمان ما نیز اقدام متقابل خود را دارد.

علی لاریجانی نیز امروز در نطق پیش از دستور خود گفت: اوباما به دلیل ضعف‌ و گرفتاری داخلی نمی‌تواند در مقابل انعطاف‌های معقول دولت و ملت ایران تصمیم عاقلانه بگیرد و می‌خواهد ایران یا تسلیم خواسته‌های نامربوط آنها شده و یا مذاکرات با شکست مواجه شود. رئیس‌جمهور آمریکا باید بداند ملت ایران تسلیم نخواهد شد و او با این نوع سیاست غلط در مذاکرات مسئول شکست مذاکرات است که تصور کرده است می‌تواند هزینه ضعف خود را در حل مشکلات داخلی به سمت ایران منتقل کند.

لازم به گفتن است که چند روز پیش کمیته بانکداری سنای آمریکا به لایحه تحریم های جدید علیه ایران رأی مثبت داد. این کمیته با ۱۸ رأی مثبت و ۴ رأی منفی به لایحه ای رأی داد که بر اساس آن در صورت عدم توافق تا پایان ماه ژوئن میلادی، تحریم ها علیه ایران شدیدتر شود.

گفتنی است از ۱۰ نماینده دموکرات این کمیته، تنها ۴ نفر به لایحه کرک-منندز رأی منفی دادند و ۶ نفر دیگر با رأی مثبت خود به اکثریت ۱۲ نفری جمهوری خواهان ارائه کننده این لایحه پیوستند.

باب منندز از طراحان این لایحه گفته است: با وجود آن که مذاکرات بر سر توافق با ایران به ۱۸مین ماه خود رسیده است، دولت اوباما احتمال رسیدن به توافق را کمتر از ۵۰ درصد اعلام می کند. ما کاملا نسبت به این تردید داریم که ایران تا ماه مارس امتیازات لازم را بدهد و به دنیا نشان دهد که برنامه هسته ای اش به طور انحصاری صلح آمیز است.

این اقدام به رغم هشدارهای مکرر دولت اوباما صورت می گیرد مبنی بر اینکه تشدید تحریمها بر ضد ایران موجب فروپاشی مذاکرات با تهران، شکاف در ائتلاف بین المللی برای اجرای تحریمهای ایران و نیز احتمال وتوی این طرح از سوی رئیس جمهور خواهد شد.
این در حالی است که روزنامه لس آنجلس تایمز پریروز در گزارشی نوشت: «در صورت عدم توافق جامع تا زمان ضرب‌الاجل، احتمالا مذاکره‌کنندگان پیشنهاد تمدید مذاکرات برای چند روز یا هفته را مطرح می‌کنند و در صورت عدم توفیق در رسیدن به توافق نهایی با وجود تمدید، طرح جایگزین حفظ و یا تشدید تحریم‌های ایران است».

به نظر می رسد دولت اوباما به دنبال این است تا با بهره گیری از کارت کنگره و مخالفت های مداوم سناتورها، ایران را وادار به عقب نشینی بیشتر و دادن امتیاز در مذاکرات نماید تا به زعم خودشان توافق بهتری را به امضا برسانند تا هم قدرت دفاع بیشتری از توافقنامه احتمالی در داخل آمریکا داشته باشند و هم این که بزرگترین دستاورد سیاست خارجی خود را به ثبت برساند تا موقعیت دموکرات ها را در انتخابات آینده ریاست جمهوری تقویت نماید.

از سوی دیگر، در صورت نرسیدن به یک توافقنامه مطلوب، از آن جا که بر اساس توافق موقت ژنو ایران محدودسازی اساسی برنامه هسته ای خود را پذیرفته و عملا ساختار تحریم ها دست نخورده باقی مانده، صحبت از تمدید مذاکرات خواهد شد.
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۲۶:۲۴
اصلا به اون مرحله می رسیم ایا.... (2655434) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۹:۳۷:۲۹
کو چشم بینا و گوش شنوایی؟
مدتهاست آمریکا داره سیاست خریدن زمان را پیش میگیره و تیم مذاکره کننده هم چیزی برای روی میز گذاشتن نداره. متاسفانه چشم ها به جای توجه به مغز آدمها در پی همان صدمیلیارد بلوکه شده است.
اپل و مایکروسافت نفت میفروشن؟ درآمدشون ازکشور ما بیشتره...امان از جهل و امان از مدیریت این کشور... (2656731) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۳۳:۰۶
جالبه از همه ابزار برای فشار به ایران استفاده می کنند. حالا بعضی ها تو ایران هنوز هیچی نشده می خواهند بپرند در آغوش آمریکا. (2655463) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۵:۱۰
این مذاکرات برای برداشتن تحریم ها نیست برای اضافه نشدن آنهاست. برای برگرداندن پول ایرانی ها نیست برای بدتر نشدن و بروز یک جنگ به رهبری امریکا علیه ایرانیان و از بین رفتن زیرساختارها و کشته شدن صدهاهزار ایرانی و زیر قیمومیت رفتن باقی آنهاست از خواب بیدار شوید. (2657157) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۳:۵۰:۳۰
ترسو..... شعار امامون حسین رو فراموش نکردیم که چگونه زندگی کردن را به ما شیعیان آموخت ..... (2659627) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۲۳:۲۸:۳۰
تجربه تاریخی نشون داده هرموقع ایستادیم بردیم نه با اعتیاد مذاکره (2661136) (alef-13)
 
سید ابراهیم کراماتی
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۳۵:۰۳
به جای گرفتار شدن در ذهن خوانی دیگران و بررسی ظنی و گمانی انگیزه این و آن ، به هیات مذاکره کننده که ادعا می شود که مورد اعتماد هم هستند ؛ اجازه داده شود تا در فضای آرام و بدون تنش به مذاکرات ادامه دهند و این بندگان خدا را راحت بگذارید تا نگران پشت سر خود نباشند و توان پیش تاختن داشته باشند.! (2655471) (alef-13)
 
هادی
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۱:۳۲:۲۷
سید عزیز، گل گفتی. اضافه می کنم انشالله نتیجه اش هم برای مردم با خیر و البته پذیرش همراه باشه. یعنی اگر توافق نهایی حاصل شد، با اظهار دلواپسی و اگر هم نشد، با اظهار سیاه نمایی کام مردم رو تلخ نکنند یه عده قلیل. (2656986) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۳۷:۵۷
ما ایرانی ها فکر می کنیم برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد در حالیکه در بسیاری از مواقع راه حلی وجود ندارد یا راه حل بسیار سخت است.موضوع هسته ای موضوعی پیچیده است و مولود مدیریت جهانی دولت قبلی است که بعدا" مشخص شد در اثر الهامات یکی از اعضای کابینه قبلی بوده است. (2655483) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۴۲:۰۱
این مذاکرات به چایی نخواهد رسید و در اخر با هجوم رسانه ای و جنگ روانی راه خواهند انداخت که تمام دنیا باور کند ما مقصر بودیم این روش قدیمی ان هاست و مثل همان کاری که با عراق سر مسئله هسته ای کردند بیخودی دارید وقت تلف میکنید با این مذاکرات که در اخر همه چیز علیه ما خواهد شد. (2655503) (alef-13)
 
علي شاكري
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۸:۴۷:۰۴
ساختار تحریم ها دست نخورده باقی مانده ؟؟؟

شما مگه تو ايران زندگي نمي كنيد؟
وضع زندگي و معاش مردم رو نمي بينيد؟

ساختار تحريم ها ترك برداشته آقا !!! (2655522) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۱۶:۴۶
ترک هم برنداشته باشه ثبات نسبی حاکمه !!! راستی اگر این دوتا شوک تو بازار ارز در زمان محمود بود الان دلار 10هزارتومانی اوبامارا میدیدیم درود بر روحانی وارث ویرانی (2655604) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۱۷:۳۱
ولی نشکسته. ممکن است به امید شکستن این ترک چند نسل بگذرد مثل کوبا کره شمالی لیبی و ... (2655609) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۲۰:۰۲:۴۹
همین که بیشتر تحریم نشدیم یک امتیاز بسیاربزرگ است.اهمیت این موضوع فقط برای آگاهان و متفکران قابل تصور است. (2655759) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۲۱:۳۱:۱۹
مگه اینکه شما بگید ترک برداشته... ما که هرچی گشتیم ترکی توی این ساختارهای ندیدیم (2655963) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۲۱:۳۳:۳۶
بانک، بیمه و حمل و نقل 3 پایه اصلی تحریم ها هستند. زمانی ساختار تحریم ها از بین می رود که هر سه مورد فوق رفع تحریم شود. این 3 مورد کاملا به هم وابسته اند. مثلا تحریم بیمه و حمل و نقل برداشته شود اما شما نتوانید مبالغ شرکت های کشتیرانی خارجی و بیمه را از طریق بانک های بین المللی به حساب آنها واریز کنید عملا رفع تحریم بیمه و کشتیرانی هیچ فایده ای ندارد.
این یعنی نهایت سیاست بازی آمریکا. تنها کاربرد رفع تحریم کشتیرانی برد رسانه ای آن برای غربگرایان در ایران است. (2655967) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۰:۰۳:۵۱
بدبختی اونم رفع نشده (2656788) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۴:۵۷:۰۳
اصلي ترينش فروش نفته كه از قلم انداختيد , اگر تحريمهاي جديد نفتي رو كنگره اعمال كنه ديگه حتي يه قطره نفت هم نميتونم حتي بصورت نسيه و يا در برابر كالا بفروشيم . (2657496) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۰۶:۵۵
از اول معلوم بود توافق صورت نمی گیرد مگر این که ایران هر چی آمریکا گفت بگه چشم (2655579) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۳۷:۱۶
امید های بر باد رفته ساده لوحان و امیدوار به برداشتن تحریم ها از رویا و خیال به واقعیت بیایید و به فکر ان باشید که چه باید کرد (2655679) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۳۸:۰۸
مشكل شما تحليلگرا اينه كه فكر ميكنيد خيلي باهوشيد ولي بيشتر از نوك دماغتونو نميبينيد. تو اين تحليل گفتيد ما توافق كنيم بازنده ايم تمديدم كنيم باز بازنده ايم. حالا من حرفم اينه تا كجا ميخوايد اين شرايطو ادامه بديد. توافق نكرديد تمديد هم نكرديد آخرش چي؟
آدم بايد خيلي نادون باشه اگر فكر كنه بدون ارتباط با جامعه جهاني آينده اي براي اين كشور متصوره. (2655682) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۱۹:۴۰:۰۸
این متن دقیقا مصداق همان مواردی است که رئیس جمهور ی اشاره کرد که برای حریف کف می زنند!! (2655691) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۲۱:۲۲:۳۴
ریل گذاری دولت اشتباه است . این رو مقام معظم رهبری علیرغم حمایت و احترام به رویکردهای دولت یازدهم بارها اعلام کرده اند اما ظاهرا گوش شنوایی نیست و قرار است مسیر چند بار تجربه شده گذشته که از قضا همین تیم فعلی با سکانداری روحانی داشته زمانی آن را آزمده اند و نتیجه ای نگرفته اند ... (2655949) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۲۱:۴۱:۴۳
شما بدترين حالت ممكن را نوشته ايد.به هر حال همه مي دانند تا حدي تحريم ها شكننده شده، مقدار قابل توجهي أرز در اين شرايط وارد كشور شده و تا حدي بين مذاكره كنندگان غربي شكاف افتاده.ديگر همه توپ در زمين ايران نيست و حداقل مردم مي دانند دولت با تدبير به وظيفه خود عمل كرده (2655977) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۲ ۲۲:۰۲:۰۴
مسئولیت تحریم ها به سیاست های غلط اصولگرایان بر می گرددکه سیاست هسته ای اشتباهی را با محاسبات غلط به کشور تحمیل کردند اگر روحانی و ظریف موفق شدند که دستاورد بزرگی را کسب کردند ولی عدم موفقیت. آنها. چیزی از مسئولیت. اصولگرایان کم نمی کنه (2656014) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۹:۲۴:۳۸
بابا اصلا جنگ جهانی اول تقصیر احمدی نژاد بود.
البته حمله مغول را هم نباید دور از ذهن داشت (2656719) (alef-13)
 
رفیعی
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۹:۲۵:۵۵
این منش طلبکارانه -سنت دیرینه ی اصلاح طلب غربگراست که ..چه پیروز میدان باشند چه نباشند همه مقصرند غیراز خودشون ...جالبه همیشه ی خداهم بجای پاسخگو بودن یافراربه جلو وبه حاشیه کشیدن اصل مطلب ویا کی بود کی بود من نبودم تو دستورکارشون قرار میگیره !!!!!!! بنده خداها امیدشون به کدخدای پوشالیه واینطور که معلوم شد به کهدون زدند باید شلوغش کنند ...باید یه جوری از این وضعیت برد برد(همه چیزمونو ....برد) خلاص بشن چرا باور نمیکنیین ما مردم .....نیستیم بدشانسی شما اینه که مردم ما می فهمند.... (2656721) (alef-13)
 
رحیم
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۰۹:۳۸:۵۳
در اینکه مردم ما میفهمند شکی نیست. شک در اون کدخدا و کاهدونشه که بودجه امسالش. بیش از یک هزار ملیارد دلاره. (2659115) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۹:۱۷:۰۶
این دو سال مذاکره هم سر اون ده سال مذاکره برای مذاکره (2656704) (alef-13)
 
روح الله
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۳۲:۴۶
ایا نویسنده همانقدر که به مواضع پشت پرده طرف مقابل بدبین هست به طرف مقابل هم حق میدهد تا حدی به ما بد بین باشد و سعی کند به اطمینان کامل برسد یا بدبینی فقط حق مسلم ماست (2657150) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۲۱:۵۴:۲۸
هموطن عزیز افراد آگاه به حقوق بین الملل کاملا با فرمایشات شما موافقند .
اتفاقاتی در 8 سال دولت قبل روی داده که اگر برملا شود شاید برخی از تصورات عامه مردم هم تغییر یابد (2660938) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۰۸:۲۵:۱۲
اشتباه ایران در ابتدا صورت گرفت که اورانیوم غنی سازی شده را تبدیل کرد و تحریمها هیچ تغییری نکرد. اگر یک پله کوتاه بیایند آنها عقب تر می روند. مطمئن باشید آنها دست از تحریم بر نمی دارند. امروز به بهانه هسته ای فردا به بهانه تروریسم و سپس به بهانه حقوق بشر و ....این بی شرفها با اصل نظام اسلامی مخالف هستند. دولتها هم رهگذرهایی بیش نیستند. می آیند و می روند و چوبش را هم به مردم می زنند. (2659029) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۰۹:۰۰:۳۴
باید به آمریکایی ها فهماند اگر توافق جامع صورت نگیرد و حق ایران داده نشود جنگ سنگینی بین حزب الله لبنان و اسرائیل شروع خواهد شد و با حمایت های ایران این جنگ طولانی مدت با تمام جنگ افزار های نظامی به نابودی کامل اسرائیل منجر خواهد شد . حال تصمیم و انتخاب با خودشان است . (2659070) (alef-13)
 
سيروس
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۲:۱۳:۴۱
شما بايد به اين نكته هم اشاره بكنيد كه جايگزين مذاكره براي ايران چه چيزي مي تواند باشد؟ آيا مي خواهيم به سمت رويارويي نظامي برويم؟ ضمن اينكه تصورات اشتباه دولت قبل از مناسبات بين المللي باعث گره افتادن در پرونده هسته اي و كشيده شدن آن به شوراي امنيت شده است. انتظار داريد مسائلي كه در 8 سال ايجاد شده در 1.5 سال حل گردند؟ در ضمن آمريكايي ها قطعا به فكر منافع ملي خوذشون هستند و دموكرات و جمهوري خواه در اين مسئله شريكند ولي متاسفانه ما ها به فكر منافع كوتاه مدت جناحي هستيم و الان عده اي از پايداري ها به هرقيمتي در صدد تخريب تيم مذاكره كننده هستند و لو به قيمت شكست مذاكرات. (2659291) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.