نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 163039
گزارش به مردم ـ 5 (بخش سوم)
سرانجام اعتراض به اعتبارنامه‌ها
احمد توکلی، 12 مرداد 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۴۷
8. در همان جلسه روز چهارشنبه 7/4/91، پیش از شروع بررسی اعتبار‌نامه‌ها، برادر ارجمند آقای ابوترابی به بنده فرمود من خودم و از طرف روحانیون مجلس از شما می‌خواهم که موافقت کنی هر سه اعتبار‌نامه در جلسه غیر‌علنی و غیر‌رسمی بحث شود، بعد در جلسه رسمی رأی بگیریم. آقای نادران حاضر بود و مخالفت کرد. بنده هم عرض کردم فقط برای آقای برومند موافقم. بعد از ایشان چند نفر دیگر از نمایندگان محترم از‌جمله آقای آقاتهرانی و آقای نجابت هم همین توصیه را داشتند. بنده در‌حالی که پشت تریبون می‌رفتم از آقای نجابت خواهش کردم با آقای نادران و چند نفر دیگر از همفکران  مشورت کند و پیش از پایان صحبتم درباره آقای برومند داشقاپو نتیجه را به من برساند تا من اعلام کنم. همین‌طور هم شد. نتیجه، قبول پیشنهاد آقای ابوترابی بود. ما نمی‌خواستیم وقتی کثیری از افراد یک نظر دارند، مخالفت کنیم و لجاجت تلقی شده و احتمال رأی به اعتبار‌نامه‌ها را بیشتر کند. در پایان صحبتم گفتم که با بررسی دو اعتبار‌نامه دیگر نیز در جلسه غیر‌علنی موافق هستیم.

اعتبار‌نامه بعدی، مربوطه به آقای سیدمهدی موسوی‌نژاد نماینده دشتستان بود. آقای نادران که سخنران اصلی بود ضمن تأیید مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد نامبرده که حوزه علمیه قم آنها را صادر کرده بود و در اصالت صدور‌شان شکی نبود، دلایل ما را در نادرستی مقدمات کار، یعنی تقلب در امتحانات کتبی، عرضه کرد، از‌جمله نظر کارشناس رسمی دادگستری که به دعوت بازرسی حوزه به عنوان متخصص خط‌شناس دعوت به ارزیابی شد. فردی که بازرسی حوزه وی را به عنوان متخصصی "متعهد، کارکشته و باتجربه" شناخته بود. نظر این کارشناس این بود که خط برگه‌های امتحانی با خط آقای موسوی‌نژاد یکی نیست. همچنین نظر هیئت کارشناسی بعدی که در پی استعلام بنده از اداره آگاهی کل کشور همان نظر را تایید کرده بودند، ارائه گردید. پاسخ این بود که نظر نهایی بازرسی بر این قرار گرفت که نظر خط‌شناس با قرائن رد شده است و تقلبی صورت نگرفته است. علت مهم دیگر اعتراض این بود که نامبرده سطح یک حوزه را در حدود هشت سال در حوزه قم گذراند. سطح دو را در حدود هفت سال. و سطح سه را که دشوارتر است و در حالیکه در دشتستان کارمند شده بود، طی حدود یک سال و نیم گذرانده و پایان‌نامه‌اش از تقدیم پروپازال تا پایان دفاع، حدود یک ماه بیشتر طول نکشیده که البته زمان مربوط به پایان‌نامه با مقررات رسمی حوزه نمی‌بایست در کمتر از یک سال می‌بود. بنده هم سیر ماجرا و تلاش‌های انجام گرفته برای حصول اطمینان کامل را شرح دادم. البته ما مطمئن بودیم و نظرات کارشناسی اولیه و تجدید‌نظر شده را کافی می‌دانستیم ولی برای مطمئن ساختن مسئولان و مدیران حوزه قم پیشنهاد روشنی داشتیم. پیشنهاد ما ارائه اصل برگه امتحانی و اصل دستخط صاحب اعتبار‌نامه به دستگاه کامپیوتری اداره تشخیص هویت بود تا اگر اطمینان ما درست است، مسئولان آموزشی حوزه قم او را به انصراف وادارند و اگر به احتمال خیلی ضعیف از نظر ما، و اطمینان محکمی که آنان بیان می‌داشتند، نظر ما غلط بود، ما اعتراض خود را پس بگیریم و رسماً هم عذر‌خواهی کنیم. لازم به‌ ذکر است که ما کپی آن مدارک را داشتیم و دستگاه با کپی کار نمی‌کرد. حرف ما در قبال کسانی که در دلسوزی از سیادت و روحانی بودن آقای موسوی‌نژاد یاد می‌کردند این بود که شأن سیاستگذاران و روحانیان در حکومت دینی، مانند شأن زنان پیامبر(ص) است که در سوره احزاب قرآن درباره خطای آنان دو مجازات و کار خیر‌‌ آنان دو پاداش را مقرر می‌دارد:
اى همسران پيامبر! هركس از شما كار زشت آشكارى مرتكب شود [قطعاً پيوند همسرى با پيامبر به او مصونيّت نمى‏دهد ، بلكه] عذاب براى او دو چندان خواهد بود، و اين [كار] بر خدا آسان است . و هركس از شما براى خدا و پيامبرش اطاعت خاضعانه كند و كار شايسته انجام دهد، پاداشش را دو برابر به او مى‏دهيم و براى او رزقى با ارزش آماده كرده‏ايم(31).

چرا؟ چون همان‌طور که افعال خوب و بد زنان پبامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله، غیر از خودشان، به آبروی آن بزرگوار نیز سود و زیان می‌رساند، کردار خوب و بد ما نیز علاوه بر خودمان، آبروی جمهوری اسلامی را بالا و پایین می‌بَرَد. بنابراین اگر اعتراض ما به حق باشد آقای موسوی‌نژاد باید سخت‌تر مجازات شود. 

البته اگر کمیسیون تحقیق، چنان‌که از نامش برمی‌آید و روال در دوره‌های گذشته نیز همین بوده است، کارش را جدی‌تر انجام می‌داد، تصمیم‌گیری راحت‌تر انجام می‌شد. البته کمیسیون هم مستند به اینکه پاسخ شورای نگهبان را کافی می‌شمرد و نظر آموزش حوزه را دارد، خود را موظف به جدیت بیشتر نمی‌دانست. به هر حال آن آزمون انجام نشد و به جای آن این ادعا مطرح شد که عده‌ای می‌خواهند آبروی حوزه را ببرند. به آن فقیه بزرگوار که این اتهام را از قول ديگران به بنده رساندند، متقابلاً پيام دادم اولا، تقلب در محکم‌ترین و دقیق‌ترین سیستم‌های امتحانی نیز مقدور است، بنابراین توجه اتهام به یک دانشجو یا طلبه به آبروی دانشگاه یا حوزه آسیب نمی‌زند. ثانیا، من 44 سال است که دارم مبارزه می‌کنم. تمام این مدت را نیز مدافع خط اصیل روحانیت بوده‌ام که به آن افتخار می‌کنم. برای این دفاع نیز هزینه پرداخته‌ام که به این نیز مفتخرم. آقای دکتر نادران نیز متناسب با سنشان همین‌طور، این حرف‌ها به ما نمی‌چسبد و با این حرف‌ها هم از انجام وظیفه‌ای که احساس می‌کنیم دست نخواهیم کشید، که دست نکشیدیم.
آقای موسوی‌نژاد در دفاع از خویش کم نگذاشت، کمی عصبانی شد و نسبت‌هایی به من داد که در جلسه بررسی اعتبار‌نامه ام، مطرح شد. در دفاع از آقای موسوی‌نژاد، قاضی باسابقه، آقای طباطبایی‌نژاد نماینده نائین که قبلاً ذکر خیرش گذشت، سخن گفت. این دفاع مبتنی ‌بر شرح شیوه بررسی قضایی ماجراهایی از این دست بود که فرمودند حکم قاضی باید به یکی از ادله سه‌گانه مبتنی‌ باشد:
1. اعتراف متهم،
2. گواهِ ‌گواهان،
3. علم قاضی
آقاي طباطبايي ادامه داد، اسنادی مانند نظر کارشناسان تشخیص هویت به درد حصول علم قاضی می‌خورد و به آن حدس پلیسی گفته می‌شود. حدس پلیسی اگر با سایر قرائن همراه شد و برای قاضی علم حاصل کرد، حکم قابل صدور است و گرنه خیر. تأکید فرمودند که اصل بر صحت اسناد و برائت اشخاص است. پس در این مورد آن حدس پلیسی بی‌اعتبار می‌شود و امتحانات‌ آقای موسوی‌نژاد و اعتبار‌نامه‌اش معتبر است.

این استدلال از بنیان با وضعیت ما مناسبت نداشت، ولی چون پس از ارائه اعتراض، ما مجدداً حق صحبت نداشتیم، نمی‌توانستیم بدان پاسخ دهيم.  در تطبیق شیوه قضایی بر موارد مربوط به مجلس یک اشتباه راهبردی وجود دارد که دوستان از آن غافل‌اند. در حوزه قضا چون هدف اعمال مجازات است، اصل بر برائت گرفته می‌‌شود که اصل سی‌و‌هفتم قانون اساسی آن را چنین مقرر می‌دارد:
"اصل‏ 37: اصل‏، برائت‏ است‏ و هیچکس‏ از نظر قانون‏ مجرم‏ شناخته‏ نمی‏شود، مگر این‏ که‏ جرم‏ او در دادگاه‏ صالح‏ ثابت‏ گردد."

اما در تصمیم‌گیری‌های مربوط به سپردن سمت‌های حکومتی، هدف سپردن امانت است نه مجازات. بنابراين اصل بر فقدان شرايط است تا صلاحیت سپردن مسئوليت احراز شود. در ارتباط با مجلس، قبول داوطلبی نامزدهای انتخابات، رأی اعتماد به وزراء، رأی به رئیس و دادستان دیوان محاسبات، تصویب اعتبار‌نامه، انتخاب رئیس مجلس و مشابه آن از این اصل تبعیت می‌کند. همین‌طور قبول داوطلبی نامزدهای ریاست‌جمهوری نیز از این دست است. نظریه تفسیری شماره 1234 مورخ 1/3/1370 شورای نگهبان مبنی ‌بر نظارت استصوابی این شورا بر انتخابات هم به همین معناست.

در قانون انتخابات مصوب 1378 نیز داوطلبان باید واجد شرایطی و فاقد ویژگی‌هایی باشند. در دسته‌ای از شرایط اصل بر برائت است که در ماده 30 آمده است، مانند اینکه دواطلب نباید محکومیت به خیانت یا کلاهبرداری و غصب داشته باشد. در این موارد حکم دادگاه صالح باید موجود باشد تا مدعی ‌شویم کسی غاصب است. در دسته دیگر اصل بر عدم احراز است مگر آنکه شورای نگهبان احراز کند که صلاحیت وجود دارد که موارد آن در ماده 28 این قانون ذکر شده است، مانند سطح تحصیلات یا التزام عملی به اسلام و وفاداری به قانون اساسی.

در‌واقع وقتی نمایندگی شأنی از شئون ولایت است و این توان و مشروعیت را برای نماینده ایجاد می‌کند که قدرت و ثروت را در جامعه با تقنین و نظارت جابجا کند، باید محرز شود که وی صلاحیت دارد تا این امانت مهم و خطیر به وی سپرده شود. همان‌طور که برای استخدام یک نیروی خدماتی در اداره‌ای دولتی تا صد گونه بررسی نکنند، مجوز صادر نمی‌شود، با اهمیتی غیر‌قابل قیاس، باید در سپردن حاکمیت بر سرنوشت مردم به افراد حساس بود. همه ما در زندگی روزمره به این اصل‌ها در جای خویش به شکل فطری عمل می‌کنیم. مثلاً اگر فردی در زندگی خصوصی پسر همسایه دخالت کند و نسبت به کم و کیف رفتارش در خانه کنجکاوی کند، کارش را فضولی تلقی می‌کنیم، ولی اگر همین کار به خاطر خواستگاری آن پسر از دختر پرس‌وجوكننده برای حصول اطمینان از رفتار آینده وی صورت گیرد، نام این کار بررسی عاقلانه و لازمه انجام وظیفه شناخته می‌‌شود نه تجسس ممنوع در قرآن.


خلاصه چه از نظر قانون اساسی، چه قانون انتخابات و از همه مهمتر الزامات عقلی، دلایل مذكور در دفاع از آقاي موسوی‌نژاد موجه نبود؛ بلکه گمراه‌کننده بود. چر‌ا‌که ظن‌ قوی تقلب که با عنوان حدس پلیسی به تنهايي در مجازات مؤثر نیست، حتماً    مانع احراز صلاحیت می‌شود، چنانکه اگر مردم شک کنند که خواستگار به احتمال عقلایی معتاد است، با ازدواج موافقت نمی‌کنند. سرانجام اعتبار آقای موسوی‌نژاد با رأی بالای 185 از 206 نماینده حاضر تصویب شد. ناگفته نماند كه قبل از اتمام بحث آقاي دكتر لاريجاني كه علي‌القاعده حق دفاع نداشت، در قالب انتقال نظر مديريت حوزه وارد شد و وی را مبرا از اتهامات دانست و تاثير مهمی برجای گذاشت.

9. آخرین مورد، بررسی اعتبار‌نامه آقای فتح‌ا... حسینی نماینده قصر‌شیرین، سرپل‌ذهاب و گیلان‌غرب بود که بنده معترض آن بودم. اینجا نیز دلایل ما روشن بود. برخی مبتنی بر اتهام مسلم بود كه تا مرحله صدور قرار مجرميت و صدور كيفرخواست نیز پیش رفته بود كه با رضايت آزاد شده بود، و برخی نیز بر محکومیت قطعی غصب و برخي هم بر دور زدن قانون و قَسَم ناحق. ما مستند به قانون انتخابات و اسناد موجود حداقل، احراز صلاحيت را ناممكن مي دانستيم ولي با همان فضایی که ساخته شده بود نتيجه 179 رای مثبت از 209 نماینده حاضر براي اعتبارنامه آقای حسینی شد. یک فرق رفتاری مؤثر بین آقای حسینی با سه نماينده دیگر نحوه برخورد آقای حسینی با موضوع اعتراض و روابط عمومی قوی او بود. در‌حالی که من مشغول جمع کردن اوراق و اسناد مربوط به اعتراضم از روي تريبون بودم، آقای حسینی برای دفاع به پشت تریبون رسید و مرا با خوشرویی در آغوش گرفت و روبوسی کردیم. بعد هم در ابتدا و انتها، با احترام از معترض یاد کرد و چند بار تصریح کرد که این حق قانونی آقای توکلی است و در انجام تکلیف شرعی وی صورت می‌گیرد. اين رفتار حتما بر راي مؤثر بود. بعد از اتمام جلسه در نهارخوری نیز آمد کنار من نشست. چند تن از نمایندگان نیز مرتب با تلفن همراهشان عکس می‌گرفتند.

به هر حال ما تکلیف خود را به سرانجام رساندیم و امیدواریم رضایت خداوندِ آگاه از قلوبِ همه را به‌دست آورده باشیم. رأی مجلس گر‌چه واقعیت امور را تغییر نمی‌دهد ولی رفتار ما باید براساس آن تنظیم گردد. این چهار نفر حالا ديگر نماینده‌اند، خدا کند در آینده خیر همه ما به مردم برسد و نگرانی پيش نيايد.

بعد از آقای حسینی، نوبت اعتبار‌نامه‌‌ آقاي نادران رسید که با صرف‌نظر کردن آقای ایرانپور و آقای موسوی‌نژاد از اعتراض، اعتبار‌نامه وی نیز تصویب شد. حالا مانده است رسیدگی به اعتبار‌نامه احمد‌ توکلی كه آماده است در جلسه علنی از خود دفاع کند تا حربه بدخواهان مبارزه با فساد از کار بیفتد.
شرح آن در گزارش بعدي خواهد آمد، ان‌شا‌ء‌الله الرحمن. 
 
کلمات کلیدی : گزارش به مردم+تایید اعتبارنامه
 
ابوالحسن-ع
United States
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۰:۱۳:۳۳
در مجلس نهم چه اتفاقی افتاده است ! که حرمت ارزش ها شکسته می شود . قانون تفسیر به رای می شود ، صدای حق طلبانه نمایندگان درخط ولایت در گلو خفه می شود.دروغ دیگر دروغ نیست، صداقت و راستگویی دیگر ضد ارزش است با کلمات با قانون بازی کرده اند. ما نگران هستیم نکند بی اخلاقی ها تبدیل به اخلاقیات شده باشد؟ (895431) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۳:۰۱:۵۱
خیلی وقت است اینطور شده! وقتی یکی از نمایندگان چند دوره افتخار میکند لابی کار قهاریست یعنی قضایا عیان شده است (895641) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۰:۱۵:۵۷
مهمترین آفت جمهوری اسلامی ایران ، "تعارف" است .

و البته این رذیله اخلاقی جامعه ایرانی است .

برخی حاضرند مشروعیت مجلس بر باد رود اما انتقادی متوجه دایره امتحانات حوزه علمیه نباشد ؟! (895435) (moderator22)
 
استاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۰:۳۷:۲۲
خوب؟....
ایشون نه یکی دیگه!!
بعدش؟...؟ (895458) (moderator22)
 
عباس
۱۳۹۱-۰۵-۱۳ ۱۶:۱۵:۳۱
متاسفانه مجلس وبرخی ازنمایندگان ان فقط توانایی انتقاد از دولت واینکه پرونده مرتضوی ایراد دارد را دارند.. (897169) (moderator22)
 
کاوه
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۲:۳۹:۲۳
مجلس اگر نتواند اعتبار نامه چند نماینده را که مورد شبهه هستند به درستی بررسی کند و افراد مسئله دار را کنار بگذارد چگونه میخواهد نقش نظارتی خود را در قوای دیگر اجرا کند؟این همه انفعال از مجلس و رییس آن یرای چه؟ آیا فشاری به نمایندگان و رییس مجلس بوده؟ به یاد داشته باشید عملکرد مجلس و وکلای آن در تاریخ ثبت خواهد شد.
ضمنا به تازگی نظرات مخالف را منعکس نمیکنید من فکر کنم اگر به این منوال باشد سایت فیلتر شود بهتر است تا مخاطب نتواند دو کلمه انتقاد کند.والسلام (895611) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۴:۰۴:۰۷
خدا رو هزار مرتبه شکر که برادرانی که باید از حقوق ملت دفاع کنند یا متهم به سواستفاده از بیت المال هستند یا مدارک تحصیلیشان دچار مشکل است یا با تقلب مدرک گرفته اند یا متهم به اختلاس هستند یا متهم به قتل یا متهم به تجاوز به عنف یا متهم به زمین خواری یا تبعه کشور آمریکا و یا .......
هزار ما شاالله (895715) (moderator16)
 
م. مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۴:۱۶:۴۸
از طرفی باید از شما تشکر کنم. اینها وظایف دیگران بود نه شما.

از طرفی باز هم تاکید میکنم که این مسائل رو در حد تذکرهای روشن و صریح و علنی مطرح کنید، به شکلی که مردم آگاه باشن و تحت تاثیر تخریبهای ماهواره به اسم افشاگری (شبیه مورد زمینخواری) قرار نگیرن و حیثیت مجلس و نمایندگان صادق حفظ بشه.

ولی اینقدر وقت و انرژی تلف نکنید. بذارید مطهری و ... خودشونو برای این مسائل خسته کنن. مثلا نماینده هایی که مدرک واقعی دارن چه گلی به سر ملت میزنن که این 2-3 تا نمیزنن؟! نتیجه چی شد؟! چه بسا با گروکشی امثال رحیمی و رهروان، حیثیت نمایندگانی نظیر شما هم لکه دار کنن.

مدتهاس از شما اظهارنظر اقتصادی نشنیدیم. چرا به عوامل گرونفروشی مرغ اعتراض نکردید؟ چرا از دولت حمایت نکردید؟ یعنی احمدی نژاد هیچ خوبی نداره؟! حتی مسکن مهر؟! شما که سکوت میکنید، یه عده میان میگن اشکنه بخورید.

به مسائل کلان بپردازید. در حوزه هایی که احتمال تاثیر کلان میدید وارد بشید. در این وانفسا که به هر دلیل دولت از جانب باندهای قدرت و ثروت کارگزاران و موتلفه تنها مونده و با دلال بازی هر روز براش یه دردسر درست میکنن و امروز دست از دلار برمیدارن میرن سراغ مرغ و فردا دست از مرغ برمیدارن میرن سراغ دلار، سعی کنید به دولت کمک کنید.
مهمتر از همه: از دولت حمایت کنید. اخلاق احمدی نژادو درک کنید! باور کنید اتفاقی نمیفته.

احمدی نژاد دلسوز و باجسارته. ولی به حمایت و کمک و کارشناسی امثال شما نیاز داره. اول از همه با حمایت از احمدی نژاد، اعتماد ایشونو جلب کنید. بعد اگر فکر میکنید با قوانین باید احمدی نژاد رو کنترل کنید و کمک کنید، این کارو بکنید. اگر هم مثل اعتبارنامه ها، رهروان همراهی نکردن یا امثال حسینیان شلوغ کردن، در همین سایت مسائل رو مطرح کنید و علت عدم همراهی رهروان و ... رو بگید. (895731) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۲۲:۴۴:۲۴
10 نفر به این نظر منفی دادن.
نتیجه: جناب دکتر توکلی! همینطور اعتراض کنید. یا احمدی نژاد بیخیالی طی میکنه. یا رهروان بی اعتنایی میکنن. یا ... مهم اینه که شما تکلیف خودتون رو انجام دادید! (896326) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۲۳:۴۲:۵۸
جواب طرفداران آقای احمدی‌نژاد رو که حاضرن به سایتی بیان که دیدگاهها و حرکت‌های دولت به چالش کشیده میشن رو باید با استدلال موثر داد.

تلاش برای اعمال فشار روانی فقط باعث رادیکال‌تر شدن و احساس خود حق بینی بیشتر این آقایون میشه. کما اینکه خیلی از مخالفان آقای احمدی‌نژاد هم احساسی هستن، می‌تونید این رو در طرز رای گرفتن نظرات ببینید.

صد البته آقای توکلی و نادران و سایر دلسوزان باید به پیگیری‌های خودشون ادامه بدن... (896371) (moderator16)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۴ ۱۲:۵۶:۲۸
دلسوزان؟!! با دکترای بدون فوق لیسانس؟!! اونهم با بورس دولتی... در 11 ماه! (898568) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۲۳:۴۰:۲۵
آقای احمدی‌نژاد در یکی از اولین حرکت‌های خودشون سازمان برنامه و بودجه رو فرستادن هوا. ما نیاز به حرکت‌های خرق الساعه برای گسترش عدالت نیستیم، بلکه این یک فرآیند طولانی و پر زحمته. مقابله با باند‌های قدرت نیاز به برنامه‌ریزی داشت و داره، شما ببینید که چه فسادهای بزرگی در همین دوران اتفاق افتاده! مثل به قدرت رسیدن خاوری!

شما برین بخونید که آقای احمدی‌نژاد با وزیرهایی که به معاونت اول آقای مشایی اعتراض کردن چیکار کرد که ببینید چه امیدی میشه به توصیه گوش کردن ایشون داشت. در ضمن، موضعی که آقای احمدی‌نژاد دارن، یعنی فرافکنی تا بیشترین حد ممکن، مگه اصلا مجالی رو برای اینکه به ایشون بگیم مشکلات رو چطوری باید حل کنند گذاشته؟ شما می‌دونید این رفتار آقای احمدی‌نژاد باعث سرخوردگی چقدر از طرفدارانشون شد؟ (896367) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۶:۱۱:۵۹
من به عنوان کسی که دلش برای اسلام و انقلاب می تپه از این مجلس ناامید شدم به خصوص سر آقای ایرانپور. و می دونم که خیلی افراد مثل من هستند.
از آقای توکلی خواهش می کنم اینا رو به اون هوچی گر هایی که وقتی منافعشون وسطه برای انقلاب سینه چاک می کنن اما وقتی خبری نیست آهسته و بی سر وصدا بزرگترین لطمه ها رو می زنن اعلام کنند.ساید وجدان بعضی هاشون هنوز نمرده باشه (895892) (moderator16)
 
صاحب
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۶:۴۸:۴۹
واقعا جاي تاسف داره كه مبارزين با فساد و مدافعان عدالت بايد اينگونه در معرض اتهام افرادي شوند كه حتي ١ روز هم براي اين انقلاب زحمت نكشيده اند، درصورتي كه خود آقاي توكلي زماني كه اينها نوزاد و نونهال بودند در زندانهاي شاه متحمل شكنجه ها و رنج هاي بسيار شدند در بهترين شرايط تحصيلي ايشان را از دانشگاه به دليل فعاليت مذهبي اخراج كردند.جالبه !!!! (895970) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۸:۳۵:۲۰
صاحب خان کجای کاری یارو تو مجلس نتونست جوابی برا اتهاماتی که برشون وارد شد بدهند حالا با این نوشته خواسته شعور مردم را به تمسخر بگیرد .کدام مدافع عدالت و مبارزبا فساد ؟ این دفاع و دلایلی که شماذکر کردید دقیقا همانی است که مردم حجاز داشتند و مولا علی را بخاطر سن کم از حقوقشان محروم کردند .برادر اصلا ما چکاره ایم تو این درگیری بیا یریم به تولید ملی برسیم که لنگ مونده !!!؟؟؟؟؟؟ (896124) (moderator16)
 
صاحب
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۲۳:۴۲:۵۹
نخير اشتباه نكنيد.مگر علي بن ابي طالب (ع) كه خدا ما را با او محشور كند درسته سن كم داشته ولي بيشترين جانفشاني و رشادت براي اسلام كرده بود،مگر به ائمه ما تهمت هاي ناروا نسبت نمي دادن؟درسته كه سن وسال مهم نيست ولي ميتونه معيار قضاوت سابقه و فعل افراد در گذشته و حال به ما كمك مي كنه .بنده عرض مي كنم قرار نيست كساني كه خود در معرض اتهام هستند و بدون مدرك حرف و تهمت مي زنند را باور كنيم .خب من مثلا از روي هوا مي گويم فلاني خانه اش را از پول دزدي بدست آورده،ميشه به اين حرف اعتماد كرد؟نه نميشه چون مدرك ندارم.
حرف شما در رابطه با توليد ملي درسته ولي آيا باوجود نماينده ي وابسته به قدرت ميشه اميدوار به توليد شغل بود؟اين قضيه اعتبارنامه ها با مدرك و برهان بوجود اومد،وقتي شما ميدوني همكارت در كارش اشكال داره ميتوني كار مثبت انجام دهي و به فكر مردم باشي با وجود وابستگان قدرت.
د (896372) (moderator16)
 
م. مردم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۱۳ ۰۰:۵۱:۰۰
اندکی ادب!
اولا: مسئله فقط سن اون حضرات نیست. مسئله، شاهکارهای حضرات در همین سن کمه. دکتر توکلی همسن اونا بود، بیخیال مدرک مهندسی برق دانشگاه شیراز، در حال مبارزات انقلابی و تحمل زندان بود، نه درحال جعل مدرک.

ثانیا: تولید ملی امثال جنابعالی مانع پیشرفت کشوره. لطفا تولید نکنید.

ثالثا: الف تنها سایتیه که تا حدودی به شعور مخاطب احترام میذاره. البته اگر شعوری در کار باشه. (896431) (moderator16)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۱۸:۲۴:۲۷
جناب اقای توکلی توجیحات فوق چیزی از آنچه متوجه شماست کم نخواهد کرد .
هربار سرکی به الف میزنم با جمله چندش آور اعتبار نامه ها مواجهم . آقا جان تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها . شما که تو مجلس نتوانستی جوابی دهید . چی شده حالا که مدتها از اعتبارنامه ها گذشته هنوز هم دست بردار نیستی . همه مردم متوجه شدند که حمایت لابی قدرتمند لاریجانیسم باعث نجاتتون شد . برادر دست بردار و تو این گیرو دار بیکاری بورسیه لندنی , زمینی و ... برا ما هم دست و با کن . (896100) (moderator16)
 
کرامت مهربان جعفرلو
United States
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۲۱:۴۵:۱۴
آقای دکترشما زورالکی زدید وعنادوعدم پایبندی به منطق واصول راثابت نمودید وبازهم اعمال خودراتوجیه مینمایید شاید افکارعمومی را مطابق خواست خود به سمت وسوی باب میل خودتان سوق دهید . دست ازاینکارها بردارید وبخاطرتوهین واهانت وبازی باآبرووحیثیت منتخبان ملت ازافکارعمومی وتمامی افرادفوق الذکر رسما" عذرخواهی نموده شاید جبران مافات کرده باشید . (896286) (moderator16)
 
شهرام
Canada
۱۳۹۱-۰۵-۱۲ ۲۳:۴۸:۱۱
آقای توکلی
لطفا در مورد مدرک خودتان و ارز دریافتی توضیح دهید. (896375) (moderator16)
 
۱۳۹۱-۰۵-۱۳ ۱۶:۳۷:۰۱
بعدا توضیح می ده. (897202) (moderator22)
 
صالح
۱۳۹۱-۰۵-۱۳ ۱۰:۵۸:۲۶
فكر نمي كنيد با تغيير جزئي در يكي ازشرايط نمايندگي مجلس تمام اين بگو مگو ها حل ميشه ( شرايط نمايندگي داشتن سواد خواندن و نوشتن ) با تغيير اين شرط هم بنده ميتونم نماينده بشم و هم هيچ نيازي در اين خصوص به تقلب در دانشگاه و يا حوزه متصور نيست . (896705) (moderator16)
 
مهدی
United States
۱۳۹۱-۰۵-۱۳ ۱۲:۵۷:۰۳
ای کاش واسه رییس جمهور هم هر دو سال اعتباررنامه تمدیدمیشدکه..... (896842) (moderator16)
 
Canada
۱۳۹۱-۰۵-۱۴ ۰۰:۴۵:۱۰
ببخشید، خیلی عذز می خوام. کدوم سرانجام؟ اونایی که نباید باشند هنوز هستند. الان یعنی چی؟ (897707) (moderator22)
 
دشتستانی
۱۳۹۱-۰۵-۱۴ ۱۵:۲۹:۲۱
اقای توکلی ما به شما خیلی امید داشتیم ولی نا امید شدیم
آیا دیگر هم کاری نمی شود کرد؟
آیا باید تقلب در این کشور نهادینه شود؟
من همشهری آقای موسوی نژاد هستم ولی آرزو می کردم چهار سال نماینده نداشته باشیم تا اینگونه افراد نماینده شهر و شهرستانمان باشند.
خدا ما را از شر شیطان حفظ کند (898886) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.