توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 452119
دو گروهی که خواستار رد صلاحیت بقایی هستند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۹
«با معرفی بقایی به عنوان نماینده احمدی‌نژادی‌ها، شکافی عمیق در رای به حریفان دولت یازدهم ایجاد می‌شود! این جو دوقطبی از سوی احمدی‌نژاد از جهتی دیگر نیز قابل توجه است و آن کم رنگ کردن و به حاشیه بردن نام‌ها‌ی دیگری است که در مقابل روحانی قرار می‌گیرند. از همین روست که اصولگرایان مشتاقانه دست به دعا برداشته و با تاکید به برخی اتهاماتی که به بقایی می‌زنند، امیدوار به رد صلاحیت او هستند. آنها دائم با تعابیری چون حضور بقایی جدی نیست و صلاحیتش تایید نخواهد شد، خواستار حذف او پیش از ورود به عرصه انتخابات هستند.»

به گزارش روزنامه آفتاب یزد  «شاید آن روزها خود نیز تصور نمی‌کرد روزی قرار باشد به عنوان نماینده همفکران و دوستان پاستورنشینش بار دیگر پرچم مکتب ایرانی را به اهتزاز درآورد! اوایل که خبر اعلام ورود حمیدرضا بقایی، معاون اجرایی احمدی‌نژاد، به انتخابات رسانه‌ای شد، همه چیز در‌ ها‌له‌ای از ابهام قرار داشت و بیشتر شبیه به شایعه‌ای شیطنت‌آمیز و شاید هم بذله‌گویی مردان سیاست بود اما کم‌کم با گذشت زمان، حضور وی پررنگ‌تر شد و بیانیه ‌دادن‌ها و نشست خبری گذاشتن‌ها و حمایت نزدیک‌ترین حلقه احمدی‌نژاد از او نشان می‌داد که وی لااقل تا به اینجای کار برای نامزدی ریاست‌جمهوری جدی است و گام‌ها‌یش را نیز مستحکم برداشته است.

اما اگر تا دیروز عده‌ای می‌خواستند که وانمود کنند حمیدرضا بقایی به طور مستقل کاندیدا شده و احمدی‌نژاد روحش هم از این کاندیداتوری خبر نداشته است، کلیپ‌های روز درختکاری و حضور مثلث مشایی، بقایی و احمدی‌نژاد در کنار هم، حجت را بر همه تمام کرد چون محمود احمدی‌نژاد، حسابی پشت بقایی قرار گرفته تا نشان دهد که معاون سابقش کاندیدای محبوب او در سال ۱۳۹۶ است.

روز درخت‌کاری با انتشار ویدئویی با سخنرانی مشایی مشخص شد. دولت عدالت‌پرور مهرورز سابق این بار بعد از نیامدن کوروش زمان خود که‌ ها‌له نورش گوش فلک را کر می‌کرد و این اواخر با دادن نامه به روسای‌جمهور، رسالت خاص نیز برای خویش برگزیده، می‌خواهد با حمیدرضا بقایی عرصه انتخابات را به محلی برای نمایش خود تبدیل کند ولی همه می‌دانند چالش ورود بقایی در مرحله اول، عبور از شورای نگهبان است؛ به خصوص بعد از اعلام این خبر یک مقام مسئول که گفت پرونده قضایی بقایی همچنان باز است ولی رسیدگی صلاحیت‌ها منوط به نظر شورای نگهبان است. چیزی که شاید هم اصولگرایان و هم احمدی‌نژادی‌ها را به ردصلاحیت بقایی امیدوار کرده است!

اصولگرایان خواهان رد صلاحیت بقایی‌اند چون...

حمیدرضا بقایی و حضورش اما بیش از آن که باعث ترس و نگرانی اصلاح‌طلبان شده باشد، از قرار معلوم نگرانی اصولگرایان را دوچندان کرده است. بی‌تردید احمدی‌نژاد اکنون با حمایت‌های غیر مستقیم از بقایی باری دیگر در ایجاد فضای دوقطبی در انتخابات دامن زده است؛ فضایی که نتیجه‌اش آن خواهد شد تا آرای خاموش و خاکستری را به نفع اصلاح‌طلبان و روحانی به پای صندوق‌ها‌ی رای بکشاند.

از سویی اگر بقایی رد صلاحیت نشود و وارد این عرصه انتخابات شود این موضوع، بی‌تردید سبب تخریب رای اردوگاه اصول‌گرایی خواهد بود؛ چرا که همه می‌دانند زادگاه احمدی‌نژاد جریان راست است و اکنون احمدی‌نژاد با ایستادن در مقابل اصولگرایان (از طریق ابزار بقایی) و بر هم زدن بازی آنها ضمن ایجاد چنددستگی در کاروان محافظه‌کاران تبدیل به چالشی برای یاران قدیمی خود شده است. بسیاری حضور یک احمدی‌نژادی در انتخابات ۹۶ را بیش از هر چیز دیگر کمک رئیس دولت سابق به حسن روحانی و رویارویی قطعی و رسمی او نسبت به هم‌حزبی‌ها‌ی سابق خود (اصولگرایان) تعبیر می‌کنند.

در واقع می‌توان گفت با معرفی بقایی به عنوان نماینده احمدی‌نژادی‌ها، شکافی عمیق در رای به حریفان دولت یازدهم ایجاد می‌شود! این جو دوقطبی از سوی احمدی‌نژاد از جهتی دیگر نیز قابل توجه است و آن کم رنگ کردن و به حاشیه بردن نام‌ها‌ی دیگری است که در مقابل روحانی قرار می‌گیرند. از همین روست که اصولگرایان مشتاقانه دست به دعا برداشته و با تاکید به برخی اتهاماتی که به بقایی می‌زنند، امیدوار به رد صلاحیت او هستند. آنها دائم با تعابیری چون حضور بقایی جدی نیست و صلاحیتش تایید نخواهد شد، خواستار حذف او پیش از ورود به عرصه انتخابات هستند.

احمدی‌نژادی‌ها خواستار رد صلاحیت بقایی‌اند چون...

معرفی بقایی از سوی احمدی‌نژادی‌ها اما معناهای زیادی می‌تواند داشته باشد. یک معرفی از جنس معرفی رحیم مشایی در سال ۹۲؛ برای رد صلاحیت شدن و ایجاد جو مظلومیت‌نمایی از سوی این جریان! بی‌تردید احمدی‌نژاد اگر می‌خواست در بین حلقه خود کسانی را به عرصه بیاورد که خیالش از تایید صلاحیت آنها راحت باشد، می‌توانست! مثلا شاید افرادی مثل ثمره‌ ها‌شمی! اما او درست دست روی پرحاشیه‌ترین گزینه خود، بعد از اسفندیار رحیم‌مشایی زد: حمیدرضا بقایی. جالب این که رحیم‌مشایی اکنون مرد شماره یک حامی بقایی شده است. همه اینها را که کنار هم بگذاریم بیشتر به این مطلب پی خواهیم برد که احتمالاً احمدی‌نژاد به دنبال رد صلاحیت گزینه خود در آستانه انتخابات ۹۶ برای مخابره یک پیام سیاسی است.

بقایی و احمدی‌نژاد خیلی خوب می‌دانند که نتیجه تایید صلاحیت‌ها‌ تنها ۲۰ روز مانده به انتخابات مشخص می‌شود و این بدین معناست که آنها تا ۲۰ روز مانده به انتخابات، هم فرصت پاسخگویی به هجمه‌هایی که در این چهار سال علیه آنها شده است را دارند و هم فرصت مانور و نمایش حضور برای افزایش روحیه خود و همفکرانشان.

اصلاح‌طلبان دلشان می‌خواهد بقایی تایید صلاحیت شود

ولی در این میان به نظر می‌رسد که یک دسته بیش از همه خواستار حضور بقایی و تایید صلاحیت او هستند: اصلاح‌طلبان!

اصلاح‌طلبان که خود در ردیف رد صلاحیت‌های متعدد می‌باشند این روزها خواستار تایید بقایی برای سال ۹۶ هستند؛ چرا که می‌دانند او با ورودش بستر پیروزی روحانی را هموارتر می‌کند و البته با آرای کمی که در انتخابات ۹۶ به عنوان نماینده احمدی‌نژاد خواهد آورد، برای همیشه سوت پایان افسانه احمدی‌نژاد را سر خواهد داد و احمدی‌نژاد تا ابد تبدیل به یک مهره سوخته خواهد شد.
تایید صلاحیت بقایی و عدم استقبال مردم از او در انتخابات یعنی پایان یعنی پایان‌ ها‌له نور! پایان رویای مدیریت جهانی! پایان توهم کوروش زمانه‌ بودن! پایان جریان احمدی‌نژادیسم.

از جلال جلالی‌زاده، نماینده سابق مجلس و استاد دانشگاه نیز درباره این که چرا اصلاح‌طلبان خواهان تایید صلاحیت حمید بقایی برای انتخابات۹۶ هستند، پرسیدیم. وی به آفتاب یزد گفت: «طبیعی است که اصلاح‌طلبان از رد صلاحیت هیچ کسی ولو این که بقایی باشد، خوشحال نمی‌شوند اساساً در مرام اصلاح‌طلبی این نیست که در جهت هموار کردن مسیر خود در راستای رسیدن به قدرت به فکر رد صلاحیت کسی باشند. بنابراین اصلاح‌طلبان امیدوارند که بقایی نیز مانند هر شخص دیگری بتواند با تایید صلاحیت به انتخابات بیاید و مردم درباره او تصمیم بگیرند.»

وی افزود: «اساسا طرح بقایی در انتخابات و حمایت احمدی‌نژاد از او، دال بر عدم پذیرفتن آرا و نظر سایر اصولگرایان از سوی احمدی‌نژاد است و این موضوع آغاز انشقاق و اختلاف بین جناح راست خواهد بود. فراموش نکنیم تایید صلاحیت بقایی و حضور او تا انتهای انتخابات باعث می‌شود تا وی با هر میزان رایی که می‌آورد جایگاه رای و محبوبیت احمدی‌نژاد را در بین مردم نشان دهد. این موضوع عیار پایین احمدی‌نژاد را برای همیشه فاش می‌کند. این همان چیزی است که اصلاح‌طلبان می‌خواهند!»

این فعال سیاسی افزود: «این را هم به یاد داشته باشید که وجود بقایی به معنای تعدد کاندیداها در انتخابات است؛ موضوعی که می‌تواند باعث افزایش مشارکت مردم شود. همیشه در مواقع مشارکت بیشتر مردم، اصلاح‌طلبان آرای بیشتری را کسب کردند. از همین رو به نظر می‌آید از تایید صلاحیت بقایی اصولگرایان نگران خواهند شد و برعکس اصلاح‌طلبان خوشحال می‌شوند، چون از یک طرف حضور بقایی آرای اصولگرایان را می‌شکند و طبیعتاً آرای اصلاح‌طلبان هم به دلیل حضور مردم در شرایط اضطرار افزایش می‌یابد برای همین این اصولگرایان هستند که خواهان رد صلاحیت بقایی در انتخابات ۹۶ خواهند بود.»

شکل متفاوت نمایش
محمدجواد حق شناس، دکترای روابط بین‌الملل و فعال سیاسی نیز به آفتاب یزد می‌گوید: «از همان ابتدا انتظار می‌رفت که پس از نیامدن، احمدی‌نژاد روند مداخله خودش را در انتخابات ۹۶ به شکل متفاوت‌تری در معرض نمایش بگذارد. اکنون ۳گانه بقایی - مشایی - احمدی‌نژاد نشان می‌دهد که احمدی‌نژاد این آمادگی را ندارد تا خودش را ذیل جریان اصولگرایی بداند. اتفاقی که پیشتر در سال۸۳ نیز رخ داده بود و همین امر باعث خروج ناطق‌ نوری از محوریت وحدت اصولگرایی شد. در سال۸۴ احمدی‌نژاد با بر هم زدن بازی اصولگرایان وارد عرصه انتخابات شد و در روند جدید نیز همان اتفاق سال ۸۴ در حال تکرار است اما احمدی‌نژاد با مایوس شدن از شانس حضور خود به سراغ ضعیف‌ترین حلقه و دوستانش باسابقه خاص رفته است. حمیدرضا بقایی نسبت به سایر افراد حلقه احمدی‌نژاد احتمال رد صلاحیت بیشتری دارد. احمدی‌نژاد با انتخاب بقایی و پیش‌بینی این که او قطعا رد صلاحیت می‌شود عملا می‌خواهد بازی سیاسی جدیدی را ترسیم کند.»

حق‌شناس افزود: «اما در صورت تایید صلاحیت بقایی مطمئن باشید اکثر جریان اصولگرا رای خود را به او خواهند داد. بنابراین کسی که به طور بالقوه می‌تواند رقیب آقای روحانی باشد، همان بقایی است اما بقایی مطمئنا توانایی‌ها‌ی جذب آرای زیادی را ندارد. از همین رو حضور او در انتخابات ۹۶ به عنوان چهره اصلی اصولگرایان می‌تواند به سود روحانی و اصلاح‌طلبان باشد.»
 
کلمات کلیدی : احمدی‌نژاد+ بقایی+ انتخابات
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.