نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 367015
گرانی ۱۲ تا ۲۹ درصدی کالاهای سبد معیشت در سایه تورم تک رقمی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۱
فعال کارگری با اشاره به افزایش اخیر ۱۲ تا ۲۹ درصدی قیمت کالاها و این که حقوق و دستمزد کارگران بیشتر از ۱۰ روز جوابگوی هزینه های آن ها نیست گفت: رشد قیمت ها در سایه رسوایی فیش های حقوقی گم شده است.

فرامرز توفیقی در گفت‌وگو با تسنیم، درباره مشکلات معیشتی کارگران با اشاره به اینکه از سال ۸۶ تا ۹۲ قدرت خرید کارگران ۱۸۷ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: کاهش قدرت خرید، مربوط به این دولت یا دولت‌های قبلی نیست، بلکه همه دولت‌ها در این زمینه مقصرند.

وی با اشاره به اینکه امروز شاهد رشد چشم گیر قیمت‌ ها در تمام اقلام هستیم گفت:متاسفانه این روزها شاهد رشد شتابان قیمت سبد معیشت و قیمت دلار و طلا در زمانی هستیم که دولت ادعای تورم یک رقمی دارد.رشد قیمت مرغ، حبوبات، گوشت قرمز، برنج، ماهی، آب، مخابرات، گاز، درمان، آموزش و تحصیل، حمل و نقل را طی چند روز گذشته شاهد بودیم.

توفیقی بیان کرد:کاهش بیش از بیش قدرت خرید یعنی افزایش فاصله درآمد تا هزینه. یعنی افزایش رکود، یعنی کوچک شدن سفره کارگری، یعنی عدم تمایل به ازدواج و فرزنداوری و...هزارن آسیب اجتماعی دیگر.
انتظار داریم دولت به فکر جبران این کاهش یا جلوگیری از افزایش آن باشد. چرا که این فاصله دارد باعث فروپاشی نظام خانوادگی، افزایش آمار طلاق، اعتیاد، ترک تحصیل، خودکشی و.. می شود.

وی با بیان اینکه قیمت تمام کالاها افزایش ۱۵درصدی داشته است گفت:این میزان افزایش قیمت‌ ها با تورم ۹درصدی نقطه به نقطه قابل مقایسه نیست. افزایش بیش از ۱۵ درصدی قیمت با مقایسه تورم ۹درصدی به سال قبل یعنی سالی که دولت ادعای کنترل قیمت ها را داشت بر می گردد. در حال حاضر باید گفت با این شرایط یا باید قیمت های اعلامی صحیح نباشند یا معیار محاسبه را دستخوش تغییر بدانیم و دستکاری عدد مبنا راه را برای محاسبات غیر واقعی باز نماید.

این فعال کارگری گفت: افزایش ۳۰درصدی قیمت برنج ،۲۸درصدی حبوبات، ۲۹درصدی مرغ، ۲۲درصدی چای و قند و شکر، ۱۲درصدی لبنیات، ۲۵درصدی خرما، افزایش زیرپوستی نان تا ۲۵درصد، افزایش ۲۰ درصدی حمل و نقل، افزایش ۱۷درصدی گوشت و فرآورده های پروتئینی،‌افزایش۱۵درصدی قیمت ماهی، افزایش ۲۱درصدی تحصیلات و... با تورم ۹درصدی توجیه پذیر نیست.

وی بیان کرد: این در شرایطی است که هزینه سبد معیشت خانوار کارگری در یک ماه حدود ۳میلیون تومان است و متوسط دریافتی یک کارگر ۱میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. بدون بروز اتفاقاتی چون بیماری یا تفریحاتی مانند مسافرت و مهمان درآمد کارگران تنها کفاف ۱۰روز از ماه را می دهد. چون هزینه سبد معیشت فارغ از اتفاقات غیر قابل پیش بینی مانند خرید لباس، خرابی وسایل منزل، تعمیرات و نگهداری و... است.

توفیقی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارگران تا ۱۰ روز از ماه بیشتر جوابگو نیست، تصریح کرد: حدود ۴۰ درصد معیشت کارگران با این دستمزد می‌چرخد؛ اگر حق مسکن در کنار ترمیم دستمزد(به منظور حفظ قدرت خرید فعلی) و بن کارگری هم افزایش می یافت، باز هم کارگران به سختی امرار معاش می‌کردند اما چنین نشد و حق مسکن افزایش نیافت.
 
کلمات کلیدی : تورم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۰:۱۶:۱۹
همه چی در حال گران شدن هست بعد می گویند تورم کم شده و نرخ سود بانک به مردم را هم کم کنیم. عده ای خصوصا قشر ضعیف و مسن جامعه از همین سودهای زندگی می گذرانند (3788006) (alef-11)
 
کامیاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۰:۲۳:۵۲
خدا خیرتان دهد که حرف دل همه کارمندان و کارگران رو زدید.

دولت تصور میکند با اعلام غیر واقعی نرخ تورم زیر 10 درصد، تورم کاهش پیدا میکند یا اینکه مردم حس خوبی بهشون دست میده در حالیکه این کار اعتماد مردم را از دولتمردان سلب می کند.

تنها کاری که دولت گذشته و دولت فعلی انجام دادند با تصمیمات و عملکردهای نادرست شان موجب ثروتمندتر شدن پزشکان، مدیران، و گروه های خاص شدند و کارگران و کارمندان را به خاک سیاه نشاندند و بدتر آنکه مسئولین دولت کنونی نیز همواره بر کاهش نرخ تورم و به دنبال آن کاهش نرخ سود بانکی (بدون کاستن نرخ سود تسهیلات) و افزایش بسیار اندک حقوق کارگران و کارمندان پافشاری کرده اند. (3788019) (alef-11)
 
احمد
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۱:۰۷:۵۷
در این ماه مبارک رمضان و شبهای لیالی قدر دست به دعا هستیم که هر زودتر مردم بزرگ ایران با این شرایط معیشتی که زیبنده مردم نیست نجات پیدا کنند . (3788131) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۱:۱۸:۵۲
دیگه توجیحی خوشگل مثل این وجودندارد! (3788151) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۱:۵۴:۴۶
اضاقه شود گرانی 20 تا 25 درصدی کرایه وسایط نقلیه ، افزایش 50 درصدی تعرفه تلفن ثابت و ... (3788243) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.