نظر منتشر شده
۸۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 299912
 
دیپلماسی «اتفاقی»؛ محافظه کارانه یا سیاستمدارانه؟
کبری آسوپار؛ 14 مهر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۴
صادق زیباکلام، از محافظه کاری دولت در مورد اتفاقی نامیدن دست دادن ظریف و اوباما انتقاد کرده است. اما آیا واقعاً دولت محافظه کاری می کند؟

«دست؛ ظریف؛ اوباما» ؛ سه کلیدواژه ای ست که این روزها علیرغم همه ی جلب شدن توجهات به فاجعه ی منا، توانست جنجالی سیاسی در کشور برپا کند. سفر امسال حسن روحانی به نیویورک تحت الشعاع فاجعه ی خونبار منا، از کمترین توجه رسانه ای برخوردار شد؛ و حتی ناتمام نگذاشتن این سفر با وجود مصیبتی که بر سر ملت ایران آمد، موجی از انتقادات را موجب شد. در چنین وضعیتی، خبر دست دادن اتفاقی (؟!) ظریف و اوباما نگاه ها را کمی به سوی نیویورک برگرداند. در کنار نگاه هایی که از قبل ترها تصور تعامل ایرانی – آمریکایی قند در دلشان آب می کرد و نگاه هایی که آن را عبور از خط قرمزهای نظام می دانستند، می شد به این فکر کرد که چرا دولت مسئولیت کار انجام شده را نمی پذیرد و انتظار دارد همه باور کنند که اولین رودررویی یک مقام ایرانی با رئیس جمهور آمریکا بعد از ۳۷ سال، «اتفاقی» روی دهد؟ چطور در ۳۷ سال گذشته، از این اتفاقات نمی افتاد؟

این نوشتار، به مدح یا ذم دست دادن ظریف با اوباما نمی پردازد؛ گرچه در قبال آن بی موضع هم نیست؛ اما حرف اصلی اش در باب رویکرد دولت در قبال چنین اتفاقاتی ست. در حالی که اندیشه ی دولت در زمینه سازی آغاز رابطه ی ایران- آمریکا برای افکار سیاسی جامعه تقریباً شفاف است، اما دولت در خبررسانی تعاملات صورت گرفته با مقامات آمریکایی کج دار و مریز رفتار می کند. به گونه ای که خبرها اول از سوی طرف آمریکایی منتشر می شود؛ بعد اخبار ضد و نقیض می رسد و تایید و تکذیب نمی شود و بعد باب توجیهات گشوده می شود و در نهایت هم مخاطب بی طرف متوجه نمی شود چه شد!

برقراری رابطه با آمریکا در ایران مخالفان جدی دارد. مخالفانی که صرف نظر از همه ی استدلال هایشان برای خط قرمز دانستن ایجاد این رابطه، حرف هایشان را مستند به نظرات رهبری می کنند و معتقدند تصمیم گیرنده ی نهایی در این زمینه، ولی فقیه است و ایشان هم که بارها صراحتاً مخالفت خود با این رابطه را علنی کرده اند. تاکیدات رهبری در زمینه ی تعامل با آمریکایی ها حاوی دو نکته است؛
اول موضوع مورد مذاکره: «ما فقط در قضیّه‌ی هسته‌ای به دلایل مشخّصی که مکرّر هم این دلایل را ذکر کرده‌ایم، موافقت کردیم بروند مذاکره کنند؛ خب مذاکره کردند. بحمدالله مذاکره‌کنندگان ما هم در این عرصه خوب ظاهر شدند؛ امّا در عرصه‌های دیگر ما اجازه‌ی مذاکره ندادیم و با آمریکا مذاکره نمی کنیم...»
و دوم در مورد سطح مذاکره: «در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند...»
روزی هم که خبر تماس تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا آمد؛ دولت آن را یک اتفاق نشان داد؛ درخواستی که ناگهانی و تصادفی از سوی طرف آمریکایی داده شد و این سو هم پذیرفت. بعدتر هم البته آنقدری که علنی شد، نشان داد که رهبری راضی نبودند: «برخی از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود.»

دولت یازدهم اما می خواهد قهرمان تعامل با دنیا باشد؛ می خواهد به همه ثابت کند که همه چیز با مذاکره پیش می رود و اگر در تعامل دولت های قبلی ایران با دولت های خارجی مشکلی بوده، ایراد از سیاست های دولت های سابق است. دولت یازدهم در مسیر این اثبات از کوتاه آمدن های متعدد برابر کارشکنی های عربستان هم نمی گذرد؛ اما در مقابل انتقادات در می ماند و در نهایت هم بجای پاسخ به اعتراضات، ظریف را قهرمان ملی معرفی می کند تا یک تابوی روانی برای انتقاد از او به وجود آورد.

اوج تلاش های دولت برای جا انداختن مذاکره به سبک اعتدالی ها با دشمنان، تلاش برای حل مشکل رابطه ی ایران و آمریکاست. دولت اگر بتواند رابطه ی جمهوری اسلامی و ایالات متحده را برقرار کند، می تواند مدعی شود مذاکره به سبک اعتدالی جواب می دهد و از سویی اعتقادش مبنی بر دیدن دم کدخدا را هم عملی کرده است. یعنی صرف نظر از آنکه ما نظرات دولت را درست بدانیم یا غلط، او به آنچه می خواسته، رسیده است.
تبدیل مذاکرات ایران و ۱+۵ به مذاکرات ایران و آمریکا، خروج پرونده هسته ای از شورای عالی امنیت ملی و رساندن مذاکرات به سطح وزرای خارجه، قدم زدن دورهمی و البته اتفاقی ظریف و کری، حضور اتفاقی کری در محل اقامت ظریف، تماس تلفنی اتفاقی اوباما و روحانی، تمجید روحانی از رئیس جمهور آمریکا با وصف «باهوش و مودب»، دست دادن اتفاقی ظریف با اوباما و ... همگی پی ریزی و عادی سازی ایجاد رابطه ایران و آمریکا است و اتفاقی بودن آن ها توجیهی نیست که اهل سیاست بتوانند بپذیرند. اتفاقاتی که از قضا همگی صرفاً در این دولت و باز هم از قضا همگی در راستای اعتقادات دولت یازدهم روی دهد!

شاید تصور شود این توجیه آوردن های دولت از این روست که نمی خواهد هزینه ی اندیشه و عملکرد خود را بپردازد؛ و همان طور که مورد انتقاد صادق زیباکلام قرار گرفت، محافظه کاری می کند. دولت البته در مواردی نشان داده که در دوگانه ی بدست آوردن دل تندروهای اصلاح طلب و حرکت در چارچوب نظام، گاه به محافظه کاری می افتد و اینجا هم بی میل نخواهد بود هزینه ی کمتری بپردازد؛ اما نکته ی اصلی ماجرا در این محافظه کاری دولت که او را به «اتفاقی قلمداد کردن دیپلماسی» می کشاند، این است که محافظه کاری اش یک محافظه کاری رندانه است؛ نه اینکه بتوان آن را در چارچوب معنای متداول «محافظه کاری» که در مذمت اهل سیاست به کار برده می شود، تعریف کرد. دولت با زیرکی می کوشد امور را تلویحی و تدریجی پیش ببرد تا کمتر در معرض انتقادات باشد و از سویی بتواند با آرامش بیشتری موانع پیش رو را بردارد. یک تغییر تدریجی و تلویحی، واکنش های کمتری را برمی انگیزد و راه های توجیه را هم نمی بندد و البته همیشه فرصتی هم برای عقبگرد در اختیار می گذارد.

تصور کنید دولت ناگاه اعلام کند رئیس جمهوری اسلامی ایران با رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در کاخ سفید دیدار خواهند کرد؛ بمب خبری ایجاد شده در پی اعلام چنین خبری و واکنش های احتمالی به آن را قیاس کنید با قدم قدم های دولت برای پی ریزی و عادی سازی رابطه ایران و آمریکا. دولت یازدهم با حرکت تندی که زیباکلام می پسندد، هیچ وقت موفق نخواهد شد؛ اما حالا با ترسیم یک فضای پلکانی، رسیدن به هدف اصلی را برای خود محال نمی بیند. این مدل گرچه صادقانه نیست و با هوش متوسط سیاسی هم خلاف واقع بودنش را می توان دریافت، اما حداقل درصدی از احتمال موفقیت برای دولت ایجاد می کند. گرچه معلوم نیست دولت بتواند اعتماد از دست رفته ی حداقل بخشی از مردم را در پی اطلاع رسانی گنگ و قطره چکانی اش ترمیم کند یا خیر.

شترسواری دولا دولا بهترین توصیفی ست که می شود از رفتار دولت در این زمینه داشت و البته اهل سیاست نشان داده اند که این مدل شترسواری بر خلاف آن ضرب المثل معروف، در دنیای سیاست امکان پذیر است.
 
کلمات کلیدی : دست دادن ظریف با اوباما
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۳۱:۲۹
متاسفانه دولت در روزهایی که باید برای نشان دادن اهمیت جان مردمش، سفرش به سازمان ملل رو نیمه تمام می ذاشت، همچنان مشغول خوش و بش با متحدان اصلی عربستان بود.

نکته ی بدترش هم اینه که انقدری جسارت ندارند که بگویند ما ما اینکار را کردیم. هی می گویند اتفاقی بود. یهویی شد! (3242394) (alef-17)
 
نحوی
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۵۳:۴۶
به روشنی و بارها به این مسئله پاسخ داده شده؛ اما شما نمی‌خواهید بشنوید:‏
‏1 ـ فرصت حضور در سازمان ملل، مجال ارزشمندی برای رساندن عمق فاجعه به گوش جهانیان و رایزنی با ‏کشورهای مختلف دربارۀ ابعاد این حادثه بود.‏
‏2 ـ ضمن آن‌که نخست وزیر اسرائیل از همین تریبون برای تبلیغ برضد ایران استفاده می‌کند؛ چرا ما میدان را برای ‏بهره‌برداری یکسویۀ دشمن خالی کنیم؟
الو . . . مفهوم بود؟ صدا می‌رسه؟ (3243060) (alef-17)
 
سینا
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۱:۰۵:۳۸
کاش کسانی که اینقدر نگران دست دادن آقای وزیر هستند کمی هم نگران فقر و بیکاری بودند و برای آن داد و هوار می کردند (3243254) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۱:۰۸:۱۹
متاسفم که عده ای زورشان به وزیر مسکن و شهرسازی و وزیر اقتصاد نمیرسه، که از فرط انفعال و بی تدبیری بدترین اوضاع ممکن را برای کشور رقم زدن. فقط مرتب گیر میدهند به آقای ظریف که واقعا و بی تعصب بهترین و فعالترین عضو کابینه هست. (3243257) (alef-17)
 
حقیقت جو
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۱:۲۵
بهترین راه حل برای رفع تابوی رابطه ایران و امریکا و محدودیت های و نارسایی های ناشی از ان فقط مراجعه به ارای عمومی در یک رفراندوم میباشد
انگاه تکلیف کشور و مسئولین در این مورد روشن است (3242415) (alef-17)
 
میلاد
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۰۳:۲۵
وقتی سواد رسانه ای نباشه انتخاب مردم همیشه درست نیست.بنیصدر مگه بیست میلیون رای نیاورد؟! (3242718) (alef-17)
 
سعید ابوترابی. دانشگاه علامه
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۶:۰۰
خدمت خانم اسوپار
1- پیش بینی سیاست پلکانی شما دقیق نیست چرا که دست دادن وزیر با تلفنی صحبت کردن رؤسای جمهور، عقب گرد است نه یک پله بالاتر. فارق از اینکه دست دادن و مکالمه تلفنی، با دیدار در کاخ سفید بسیار متفاوت بوده و بدون اجازه رهبری هرگز اتفاق نمی افتد.
2- نویسنده این یادداشت اصلا در سطحی از دانش یا شناخت و بادی و نبایدها نیست که بگوید روی دست دادن ظریف نظر دارد. سطح نویسنده د راین اندازه است که سخنان رهبری را آنهم بصورت دریافت فوق سطحی و جناحی بصورت روزنامه ای و نه نظریه ای به تحریر درآورد.
نویسنده اگر تلاشش را بیشتر کند، سی سال دیگر تازه می تواند در مغالطه و ژست ظاهری نظریه پردازی به شریعتمداری و کیهان شبیه شود.
اما الان در رویه خود بسیار خام است. (3242843) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۰:۵۲:۲۶
اقای دانشجوی دانشگاه علامه تو دانشگاه به شما چی یاد میدن که فارغ رو هنوز درست نمینویسی وبعد منتقدین دولت رو بیسواد خطاب میکنی؟ (3243531) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۷:۲۸:۱۵
ادبیات جناب روحانی به شما هم سرایت کرده جناب علامه! یه عده بی سواد و بی شناسنامه و ... اساسا حق اظهار نظر ندارند! (3243614) (alef-13)
 
سعید ابوترابی دانشگاه علامه
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۴۱:۲۶
ادبیات تند و تیز بهتر است از تهمت!
روحانی نگفت مخالفان بی شناسنامه هستند بلکه گفت با شناسنامه خود مخالفت کنند. مثلا یک جایی نیروهایش را جمع نکنه بیاره بعد بگه جمعی از مردم!
مخالفین روحانی حق اظهار نظر دارند اما روحانی و تیمش هم حق جواب دادن دارند که بگویند بی سوادید. چطور آنها می توانند به روحانی بگویند مشکلت جاسوسی فقهی و بستن با کدخدا و خیانت و ترکمنچای و جام زهر است! بعد روحانی نمیتواند بگوید مشکل برخی از شما بی سوادی است؟! (3243854) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۲۲:۲۱
رای مردم اگر به نفع شما باشد درست است و اگر به نفع شما نباشد تقلب است!!!

انتخابات سال 88 هم آرای عمومی مردم بود، اما تا کاندیدای مورد نظر بعضی ها رای نیاورد دم از تقلب زدند و امریکا از فتنه گران حمایت کرد، آیا با وجود این می شود به امریکا اعتماد کرد؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟ (3243797) (alef-17)
 
شهرام
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۵۵:۵۲
برگزاری رفراندوم زمانی صحیح و قابل قبول است که قبل از انجام ان با استمداد از رساناهای دیداری و شنیداری و نوشتاری و کارشناسان و متخصصان علوم مختلف ,,,, با شرط صاحب نظر و بی طرف بودن همگی انها ,,,, تمام مسائل خوب و بد - زیبا و زشت - مثبت و منفی - موجود در روابط میان ایران و امریکا از گذشته تا حال نقد و بررسی علمی و عملی شود و پس از ارائه اطلاعات کافی و وافی و صحیح و سالم و بدور از هر گونه حب و بغض و افراط و تفریطی مردم اماده شرکت در رفراندوم خواهند بود (3243889) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۷:۰۳
"معلوم نیست دولت بتواند اعتماد از دست رفته ی حداقل بخشی از مردم را در پی اطلاع رسانی گنگ و قطره چکانی اش ترمیم کند یا خیر"
این "بخش" از مردم که فرمودید، به خاطر عملکرد نادرستشان و ایستادگی بر تعابیر صلب و افراطی خود از وقایع پیرامونی به اقلیت کامل تبدیل شده اند وتاثیر عدم رضایتشان خنثی شده است.
قاطبه مردم از سیاست خارجی معقول ومعتدل دولت حمایت می کنند. (3242430) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۰۵:۴۱
اقلیت کامل معنا ندارد؛ سال 80 خاتمی 20 میلیون رأی آورد و مخالفانش اقلیت کامل بودند ولی 4 سال بعد به بدترین شکل ممکن، اصلاح طلبان شکست خوردند
تازه فقط بحث انتخابات ریاست جمهوری نبود؛ مجلس رو 3 بار پشت سر هم باختند
شوراها که نظارت استصوابی نداره رو هم باختند (3242725) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۲۳:۰۹
مجلس رو نباختن! با ابزار های فراقانونی باختوندنشون! (3242764) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۵:۰۸
اصلاح‌طلبان جز با ترفندهای غیراخلاقی و غیرقانونی، قادر به رأی آوردن نیستند. و البته اصلاح‌طلبان چون نتیجه مثبت شایعه‌پراکنی و دروغ و تهمت را در دولت اصلاحات و مجلس ششم دیده‌اند، از این روش‌های غیراخلاقی هرگز رویگردان نیستند. اگر هم قوه قضائیه و شورای نگهبان با رفتارهای ماکیاولیستی اصلاح‌طلبان برخورد کنند، مایه خوشحالیشان هم هست، چرا که به تعبیر فائزه هاشمی هزینه‌ها را برای نظام بالا می‌برد. (3242839) (alef-17)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۱۴:۴۹
احمدی نزاد اصول گرا نبود همانطور که الان هم نیست. شعارهای احمدی نزاد در برخی قسمتها حتی از اصلاحطلبان نیز تندتر بود

پس شعارهای احمدی نزاد رو به پای اصولگراها ننویسید. یادتون رفته که می گفت مگر مشکل ما همین لباس و یا آرایش جوانهاست؟ یا اینکه علنا با هاشمی که به هر حال یک روحانی بود مخالفت می کرد؟ (3242878) (alef-17)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۱۹:۴۶
کشورها که مثل بچه دبستانی ها نیستند که قهر و آشتی کنند. هیچ کشوری با کشور دیگر دوست نیست و هیچ کشوری هم لزوما دشمن نیست.

سیاست ها و منافع منطقه ای و جهانی است که روابط کشورها را تنظیم می کند و اگر واقعا ما ادعای استقلال و پیشرفت داریم از چی می ترسیم؟ باید قدرت تعامل با بقیه کشورها بر سر منافع مشترک را داشته باشیم. (3242887) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۰۳:۵۷
ما به دولت صد در صد اعتماد داریم شما مشکل بی اعتمادیتو یه جوری حل کن ! (3242860) (alef-17)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۴۴:۵۷
دولت به خودش صد در صد اعتماد ندارد، دلیلش هم نامه چهار وزیر به رئیس جمهور است.

یه جوری لاف بزنید که با عقل جور در بیاد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

یه بنده خدایی گفت من اصلا مشکل روحی ندارم و خیلی هم شاد هستم، بهش گفتم از قیافت معلومه که چقدر مشکل داری یه دفع قافیه را باخت گفت اه راست میگی؟!؟!؟!؟!؟!؟ (3243860) (alef-17)
 
ارادتمند
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۹:۳۹
دولت برای نشان دادن فرضیات ش در زمینه سیاست خارجی گزینه های عینی بهتری دارد
مثلا می توانست با تعامل و مذاکره و زبان خوش با سعودی ها کار مجروحین و مفقودین را به سر و سامان برساند تا مردم ببینند که فرضیه دولتی ها درست است و با زبان خوش می شود به همه چیز رسید یا جایی هم زبان تند و خشن و تهدید لازم است (3242438) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۴۵:۵۹
با زبان نرم و مهربون با عربستان برخورد کردند که آنها هم آدم حسابشان نکردند و ویزا هم ندادند و درخواست ملاقاتشان را رد کردند دوست عزیز بهتره اطلاعاتتون رو بالا ببرید و بیش تر روزنامه های مختلف مطالعه کنید تا اینکه ذهنتون رو بروی نظرات مخالف ببندید (3242815) (alef-17)
 
ارادتمند
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۲۳:۳۶:۰۵
نظر من هم در تایید حرف حضرتعالی بوده
نتیجه گیری همین است که همه جا زبان تعامل و مذاکره و ... جواب نمی دهد
مگر جاهایی که نتایج دروغین به چشم ملت نشان دهند: مثلا بگویند سایه جنگ را برداشتیم، روح تحریم ها را ...
بگو بدبخت ها! اگه دیپلماسی تون جواب می داد که یک پاسپورت می دادن بهتون یا حداقل راه می دادن که باهاتون صحبت کنن
برای بعضی ها همان بهتر است که با زبان اقتدار صحبت کنیم (3245671) (alef-17)
 
علی طنطاوی
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۵۷:۴۷
تسویه حساب با دیپلماسی صرفا هسته ای دولت که منطقه خاورمیانه را رها، و تمام دیپلمات های کشورمان را منتظر در سر پیچ هسته ای نگه داشته است، در ماجرای دست دادن ظرف با اوباما اتفاق افتاده است.
بهتر بگویم اینکه تمام نقدها به یک باره مانند جوشی چرکین شده و در مارجای دست دادن ظریف با اوباما سر باز کرده نشان از دیپماسی دولتی است که منطقه را رها و دیپلماسی را صرفا پرونده 12 سال هسته ای ایران می بیند (3242464) (alef-17)
 
جهانی
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۳:۵۷:۵۹
البته نویسنده محترم باید بداند تلفنی صحبت کردن روحانی با اوبا ما .قدم زدن ظریف باکری.دست دادن ظریف به اوباما...مهندسی دیپلماسی وبا برنامه است چون ا کثر یت ملت میخواهند. دشمنی کم شود.اکثریت کشور دنیا دارند از امکانات غرب استفاده می کنند . وپیشرفت کردند..مثل کره.مالزی.ژاپن ......ولی ما می خواهیم هر روز دشمنی را بیشتر کنیم. (3242466) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۰۷:۰۴
کودتای 28 مرداد
دفاع از شاه
دفاع از مجاهدین خلق
دفاع از صدام
ترور دانشمندان هسته ای و کلی دشمنی های دیگه ی آمریکا با ایران؛ بازم دشمنی ها تقصیر ماست؟ (3242733) (alef-17)
 
انصار
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۳۰:۲۱
سیاست خارجی حاکمیت ج.ا.ا. در نهایت محکوم به شکست است و باید تغییر یابد. بهتر است اینکار با اعتدال و تدریج باشد تا چهره عمومی کشور تخریب نشود.
اگر افراطیون بگذارند دولت روحانی ایران را به گردونه صلح و ثبات و جامعه جهانی باز می گرداند.واین به معنای شکست دشمنان ایران خواهد بود.
تندروهای داخلی ،با هر اسم و لباس ، اب به اسیاب اسراییل و اعراب مرتجع میریزند (3242777) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۴۸:۳۸
شما فعلا افتضاح دیپلم ماستیتون در مقابل عربستان رو جمع کنید بعد در مورد صلح و ثبات و جامعه جهانی نظر بدید (3242820) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۵:۴۷
اعتراض آن‌ها که شما تندرو می‌گذارید، به سیاست خارجه همسو با آمریکا و اسرائیل است. (3242842) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۲:۱۵:۳۳
که در نهایت محکوم به شکست است؟؟ خیلی خوب هست که حرف دل خودتون رو می زنید. به خاطر همین هم عمیقا معتقدم که مشکل با اصل انقلاب هستش. در واقع دسته بندی راست و چپ دیروز و اصولگرا و اصلاح طلب این سالها پوچ و باطل بوده و طیف هواداران انقلاب اسلامی و طیف لیبرال ها دو خط فکری اصلی کشور ست. (3243342) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۶:۳۹:۰۰
آخرش اگه باهاشون دوست شیم یعنی اونا با ما دوست بشن میشیم عربستان ، مطمئن باش خبری از کره و مالزی شدن نیست. (3243587) (alef-17)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۴۰:۲۵
کسی که می گوید بیسواد، بروید به جهنم بنظر شما افراطی نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!

آقای روحانی اول باید اعتدال و تدبیر را یاد بگیرد بعد دم از اعتدال و تدبیر بزند!!!!!!!!!

امریکایی ها بعد از جلسات 1+5 می رفتند و به مردم خود می گفتند که ایران را ال کردیم و بل کردیم، غنی سازی را به حداقل رساندیم، آب سنگین اراک را باید نمی دونم گل بگیرند با سیمان پر کنند در عوض مسئولین ما می گفتند که نه ما خطوط قرمز را رعایت کردیم، سایت فر دو به کار خودش در غنی سازی ادامه می دهد، اراک باقی می ماند وووو و در نهایت دیدیم که حرف آمریکایها به واقعیت نزدیکتر بود.

وقتی که مقامات آمریکائی برای ایرانیها کرکری می خوانند مسئولین ما سرشان را توی برف کرده بودن و خودشان را به نشنیدن می زدند تا جائی که صدای رهبری در آمد و گفت چرا پاسخ آمریکاییها را نمی دهید.

حالا با کدام منطق و عقل می توان به این دولت اطمینان کرد که راست می گوید و یا دست دادن آقای ظریف اتفاقی بوده است در صورتی که روزنامه های دولت و رنجیره ای قبل از سفر به امریکا دست دادن اتفاقی را کلید زده بودند. (3243851) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۱۱:۵۴
همه ما می دانیم که "ریسک" کردن در زمینه های مختلف در بسیاری موارد باعث موفقیت شده است.
مثلا بسیار دیده ایم که یک سرمربی فوتبال با حذف تمام بازیکنان اسمی و با تجربه ترکیب اصلی تیم خود را از جوان های با انرژی و کم تجربه استفاده کرده که اتفاقا خیلی وقتها جواب داده و بازیکنان بزرگ از همین رهگذر متولد شده اند.

ولی متاسفانه در دولت اعتدالیون این قضیه کمتر به چشم می خورد.
ای کاش حسن روحانی هم با وجود جو سنگین مخالفت ها و دشمنی ها
دست به ریسک می زد و با اوباما دست می داد با وجود جو سنگین مخالفت ها و دشمنی ها .
ولی متاسفانه ذات اصلاح طلبی و این حرفها هم با واژهایی مثل تدریجی و پلکانی عجین شده .
بدون ریسک به جایی نمی رسیم. (3242507) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۱۷:۵۳
خانم آسوپار، برخلاف تصور شما، دنیای سیاست، الزاما جای شترسواری دولا لولا است، و شتر سواری دولا دولا مهمترین نیاز سیاست مداری در ایران است تا کمترین زمینه را برای حملات شما و دوستانتان ایجاد کند. (3242520) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۲:۰۱
ما از سیاستهای عاقلانه دولت که بر مبنای منافع ملی ماست استقبال میکنیم. (3242528) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۳:۴۳
خانم آسوپار، اینکه ما در مواردی دیده ایم مقامات مسئول کشورهای دنیا سفرشان را نا تمام گذاشته اند، عموما" به منظور بازگشت به کشورشان برای "مدیریت فاجعه ای که در کشورخودشان اتفاق افتاده" بوده است. نه اینکه فاجعه در کشوری دیگر باشد. به نظر شما ناتمام گذاشتن سفر از سوی رئیس جمهور به دلیل فاجعه منا، چه جنبه های مثبتی میتوانست در پی داشته باشد؟ (3242535) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۰۷:۵۹
برای نشان دادن اهمیت حادثه ی روی داده
وگرنه اوباما برای هفت کشی تو مدرسه، از سفرش برمی گرده واسه مدیریت چی؟ (3242734) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۳۸:۱۵
خب الان فرضا اهمیت فاجعه رو روحانی با برگشتن از سفرش نشون میداد. چه کار عملی میخواست بکنه؟؟؟هیچی.پس همون نیورک موند به نفع مردم ایران شد .فرصت حضور در نیویورک فقط سالی یکباره (3243038) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۵۸:۲۲
وقتی نیازی نبود آقای روحانی برگردد، پس چرا بارها تاکید شد که آقای روحانی سفرشان را نیمه تمام گذاشتند؟! خود آقای روحانی توی فرودگاه مهرآباد گفت سفرم را نیمه تمام گذاشتم.
ما که آخر نفهمیدیم کی دروغ گفت و کی راست! (3243894) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۶:۰۰:۲۶
بازگشت از نیویورک احترام به ملت در درجه دوم است و نشان دادن شخصیت رئیس جمهور در درجه اول است

رئیس جمهور اگر بازمی گشت در درجه اول احترام به شخصیت و منش خودشان می گذاشتند بعد ملت (3244847) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۶:۵۰
سرکار خانم آسورپار
تشبیه شما از رفتار دولت در پاراگراف آخر نوشته تان بسیار گویا و درست است ولی مواضع شما در خصوص سیاست خارجی نیز مصداق شنا کردن خلاف جهت آب است باور بفر مایید علیرغم وجود مناسبات استعماری در جهان، جهت گیری عمومی کشورها به سمت همگرایی و تعامل هرچه بیشتر است گرچه قطعا به مذاق برخی خوش نمی آید. (3242538) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۲۷:۱۰
ولي كامنت زياد و مثبت به نفع اقاي ظريف در الف و سكوت بزرگان و مراجع چيزي ديگررا نشان مي دهد
و بلاخره هم با اين نوع سياست مسئولين كشور اين زيبا كلام است كه به آرزويش خواهد رسيد (3242539) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۳:۲۸:۵۰
خدا حفظ کنه استاد بزرگوار جناب آقای صادق زیبا کلام را. (3243440) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۹:۵۸:۵۱
پس شما هم مثل زیباکلام معتقدید دولت روحانی محافظه کار است (3243897) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۳۲:۳۱
وااااااااااای خدا.....دنیا داره به کجا میره ما هنوز درگیریم بالاخره دست بدیم یا نه (3242551) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۱:۴۸
دنیا داره به جایی میره که داعش با حمایت آمریکا سر از تن مرد جدا میکنه ، به زن تجاوز میکنه ، بچه ها رو زنده زنده میسوزونه و بزرگترین دغدغمون اینه که توی روزنامه هامون درشت تیتر بزنیم که ظریف با کدخدا دست داد (3242830) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۴۳:۲۹
دنیا داره روز به روز بیشتر درگیر جنایات امریکا و ابتاعش میشه، شما موندی دست بدی یا ندی یا بدی بگی اتفاقی بود یا... (3243042) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۴:۴۴:۰۳
به عنوان یک شهروند غیر متعصب نظرم رو میگم:
در حدود 36 سال مخالفان رابطه با آمریکا توانسته اند در سیاست خارجی ایران شاهد اجرای نظرشان باشند. اما بنده به عنوان یک شهروند در این فرصت 36 ساله جنبه مثبتی برای آن ندیده ام. این دوره 36 سال از طول عمر یک نسل هم بیشتره. به نظرم حالا وقتشه به کسانی که موافق رابطه با آمریکا هستند هم یک فرصت بدیم. شاید در عمل نظر اونها برای کشورمون سودمندتر باشه.
لطفا منتشر کنید. (3242577) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۵:۰۳:۰۴
دست جان کری با اوباما چه فرقی میکنه؟ اینقدر ظریف با جان کری دست داد چی شد؟ اسلام به خطر افتاد؟ عزت ما زیر سوال رفت؟
الان اگر بحث عزت و ... باشه آمریکایی ها باید شاکی باشن نه ما! توجه کنید که نفر اول یک کشور ابرقدرت که خودش را آقای دنیا میدونه حاضر شده با نفر سوم، چهارم یک کشور که تا دیروز بحث تغییر رژیمش مطرح بود دست بده! اونم تو راه روهای سازمان ملل، این عزت است یا ذلت؟ این نشان از قدرت دیپلماسی ماست نه انفعال، اگر همین اتفاق را در یک دولت اصولگرا شاهد بودیم میدیدید که رسانه ها و نماینده هایی که الان دارن فحاشی میکنند چه فریادهای الله اکبری میزدند که چنین و چنان، اقتدار نظام باعث شد رئیس جمهور آمریکا مجبور به دست دادن با وزیر ما بشه، حرف های آقای جنتی بعد از نامه احمدی نژاد به رئیس جمهور آمریکا یادتون هست؟ (3242617) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۴۵:۰۸
شما خودتو به نفهمی زدی یا نمیدونی، نشست و برخاست با امریکایی ها ما رو در دنیا به تذبذب متهم میکنه، همین الان رسانه های عربی با انتشار تصاویر بگو بخندهای ظریف و کری میگن اینا از اولم دشمن نبودن، دنیا رو فیلم کردن، شما خودتو نزن بخاب و برای اسلام هم تعیین تکلیف نکن، راحت بگو لیبرالم تمام (3243045) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۰:۵۵:۱۷
دست داد و نتیجه شد برجام
عزت تو برجام له شد (3243535) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۵:۱۵:۲۶
در نهایت روحانی و یارانش خود را بدبخت خواهند کرد. البته در ذهن خود خیال می کنند به کشور خدمت می کنند اما اگر کمی تاریخ را ورق بزنند می فهمند که سرنوشت خود را بدجوری رقم زده اند. (3242641) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۲۲:۱۳
یعنی اگر کسی با رییس جمهور آمریکا دست داد. اوباما طرف رو می خوره؟؟؟

چرا به خودتون شک دارید؟ (3242890) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۱۶:۰۴:۴۰
مثلا سال 67 که هواپیمائی ایر باس را امریکا زد در شهریور همان سال وزیر امور خارجه کشورمان یهوئی اتفاقی رئیس جمهور امریکا را می دید، باید به هم دست می دادند و احوال پرسی می کردند و می گفتند که چه خبر ، خوبی یا رئیس جمهور امریکا می گفت که ببخشید که ما هواپیمای شما را زدیم و وزیر امور خارجه وقت هم می گفت که اشکالی ندارد فدای سرتان؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟؟!؟!؟!؟!؟؟! (3244858) (alef-17)
 
من
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۰:۰۹:۰۷
خودشو ناراحت نکن تا متوجه موضوع بشی (3247679) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۵:۱۵:۵۱
" این نوشتار، به مدح یا ذم دست دادن ظریف با اوباما نمی پردازد؛"

البته نویسنده هم ایکاش این جمله را در سرآغاز نوشته خود نمی آورد ، زیرا هر کس که متن فوق را میخواند به عینه ذم نویسنده را از نوع سلوک و رفتار دیپلماسی دولت متوجه می شود ...

اما همانطور که نویسنده متن میتواند در صدر مقاله خود چیزی را بگوید که در متن آن و احتمالا بنا به شرایطی نتواند به آن نکته خودگفته پایبند بماند ، برای دولتمردان نیز ممکن است چنین اتفاقی بیافتد .
یعنی ممکن است دولت محترم یا وزیر خارجه محترم قصدی برای دیدار مقامی یا دست دادن با او را نداشته باشد اما بنا بر فضای موجود در سازمان ملل و رفت و آمد ها به این برخورد و مصافحه ناگزیر شود و رویگردانی از آن چه بسا برای نظام و کشور هزینه های سیاسی بیشتری داشته باشد ...

عجیب است که این متقدین عزیز حتی برای لحظه ای هم نمی خواهند این احتمال را بدهند که این دیدار اتفاقی پیش آمده باشد و بنا بر تشخیص شخص فهیمی چون دکتر ظریف که شایستگی و کاردانی خود را در عالم دیپلماسی به اثبات رسانده است ، عدم انجام آن بدتر از انجامش بوده باشد ...

آیا وقتی رهبری معظم و دکتر روحانی رئیس جمهور محترم ، آقای دکتر ظریف را آنقدر امانتدار و قابل اعتماد میدانند که مسئولیتی به سنگینی مسئولیت مذاکرات هسته ای را به ایشان سپرده اند ، نوع برخورد این منتقدین عزیز که به ایشان برای یک دیدار معمولی و چرایی انجام شدن یا نشدن آن به شخص وزیر محترم خارجه اعتماد نمی کنند ، جلوتر از مقامات عالی نظام راه رفتن نیست ؟
ایکاش انصافمان را زیاد کنیم و ایکاش در انتقادمان از رقیب سیاسی هم جانب اعتدال را فراموش نکنیم ...
انشاالله . (3242642) (alef-17)
 
شفقت
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۰۹:۳۱
ادامه ی همان جمله ای که از متن در ابتدای کامنتتون آوردین، میگه که "البته بی موضع هم نیست"

بنابراین خود متن هم میگه صریحا که در مورد دست دادن ظریف با اوباما بی موضع نیست
ولی خب فعلا منظورش موضع خودش نیست (3242739) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۵:۳۴:۰۰
جناب الف این یادداشت رو در راستای حمایت از دولت می دونم اما ما زرنگ تر از اونیم که فریب دست دادن ظریف با اوباما رو بخوریم ما ازادی می خوایم رئیس جمهورهای 190 کشور جهان به جز ایران با امریکا دست میدن و مساله ی مهمی نیست ما اقتصاد می خوایم ما می خوایم مفسدین حکومتی مجازات بشن وگرنه رابطه با امریکا در زمان شاه هم بود ما هرگز به زمان شاه بر نخواهیم گشت نه از نظر روابط خارجی نه از نظر سیاسی و نه از نظر اجتماعی اگر فکر کردید با این دلقک بازی های هم خدا میشه هم خرما سخت در استباهید جوری نوشتم که برای درج نظر مشکلی نداشته باشید و نظرم هم واضح باشه خلاصش اینکه 190 کشور جهان وزاری خارجه دارن با همه هم مذاکره می کنن و ما تازه داریم عادی میشیم نه اینکه قهرمان باشه ظریف (3242665) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۶:۵۷
از ادبیاتت معلومه چقدر زرنگی (3242845) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۵:۵۳:۰۷
واژه دشمن در ادبیات سیاسی وجود ندارد.واقعا خسته نشدید از این واژه ؟؟؟
دشمن فقط زمان جنگ معنی پیدا میکند و واژه ای میدانی است.
در غیر این صورت توهم و ذهنیت است و بس!!!
36 سال دشمن دشمن!!!!!!!!!! (3242700) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۴۶:۳۳
اگر توجه به همین واژه دشمن نبود الان وضع ایران مانند کشورهای اطرافش بود، شما از دلدادگی به کدخدا خسته نشدید؟ یه کم تاریخ بخونید. مطالعه کنید (3243049) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۷ ۰۹:۵۴:۲۳
رابطه با دنیا معنیش دلدادگیه (3247902) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۳:۱۵:۱۶
اولا بسیاری از واژه ها در ادبیات سیاسی که دیکته کننده آن غربیها هستند وجود نداشت اما انقلاب اسلامی واژه های متعددی را وارد ادبیات سیاسی جهان کرد . نه تنهاا واژه های جدیدی ، بلکه اصولا ادبیات سیاسی جدیدی را آفرید ادبیاتی که امریکا و قدرت های جهانی را پای مذاکره میز مذاکره کشاند. البته آنها دوست ندارند با این ادبیات ما با آنها سخن بگوییم ، اما شمای ایرانی چرا؟ یکی از آن واژه ها، مرگ بر امریکاست. این واژه را امریکایی ها خوب می فهمند، آری با این واژه استکبار جهانی تحقیر می شود. ملت های دیگر نیز یاد گرفتند امریکا را تحقیر کنند از بستر واژه مرگ بر امریکا واژه مقاومت متولد شد نتایاهو و اوباما واژه مقاومت را خیلی خوب می فهمند ، و این دو واژه وقتی معنی پیدا میکنند که بفهمیم دشمنی امریکا یک واقعیت است ، شما که دشمن را توهم میدانید مقاومت را هم توهم میدانید؟؟ درست است دشمن وقتی است که جنگ باشد. جنگ هست ، نمی بینید ؟ ! شما آرایش جنگ سیاسی و اقتصادی و نظامی امریکا را علیه ایران نمی بینید؟! دنبال واژه در دایره المعارف های سیاسی نگردید، یک نگاهی به اطرافتان داشته باشید به ناوهای جنگی امریکا در منطقه ،به نیروهای امریکایی در منطقه به حضور داعش فرزند نامشروع امریکا ، به آدمکشی های اسراییل و... (3243419) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۰۸:۵۷
اگر مردم ، صاحبان اصلی انقلاب هستند ، باید برای موضوع آمریکا به آرای عمومی مراجعه شود (3242738) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۵۷:۴۲
مشاور روحانی، آقای سریع القلم: باید سیاست خارجی را از کف خیابان جمع کرد! (3242846) (alef-17)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۲:۱۷:۴۱
لبو فروش و راننده تاکسی (3243347) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۰:۲۴:۲۳
حرفی علمی و درست است بعضی موارد بیشتر شعاری و هیجانی شده تا علمی و عاقلانه. تا زمانی که کف خیابان که معلوم است مال چ کسانی است تصمیم گیر باشند مسائل حل نخواهد شد. (3243515) (alef-17)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۶:۳۵:۵۳
یک مومن انقلابی خود را در موقعیت و مظان اتهام قرار نمی دهد

قبلا از این اتفاق ها رخ میداد مسئولین مسیرشون رو تغییر میدادند اما الان قند توی دلشان آب میشود (3242792) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۷:۳۵:۴۴
خانم آسوپار، کامنتهای مردم رو ملاحظه میفرمایید. آنهم نه در یک سایت خبری اصلاح طلب یا سکولار. اما من چون احتمال میدهم فرد به ظاهر متشرعی باشید از این زاویه مینویسم. ببینید شما فرض میگذارید که جواد ظریف دروغ میگوید. او میدانسته قرار است اوباما در راهرو منتظرش باشد ولی انکار می کند. ساده بگویم برای این اتهام سنگین هیچ دلیل خداپسندانه ای ندارید. ممکن است مردم یا برخی از مردم به ویژه دلواپسان خیلی راحت این قضاوت شما را بپذیرند اما شرع مستقل از قضاوت مردم متدلوژی خود را دارد برای اثبات یک جرم حتی توسط یک مجرم بدنام و سابقه دار براساس شواهد متقن عمل میکند نه احتمالات فرضاً ۹۹ درصدی. چه برسد به قضاوت در مورد یک برادر مومن. حالا یک چیز دیگه (فقط برای اینکه بدانید چند فرسنگ از مسیر ادعاییتان در پیروی از شرع و ولایت دور افتاده اید) آیا به صداقت رهبر معظم اعتقاد دارید پس این جملات را تکرار کنید: «بنده هیات مذاکره کننده را - همین دوستانی که این مدت این زحمات را بر دوش گرفته اند - هم امین میدانم، هم غیور میدانم، هم شجاع میدانم، هم متدین میدانم، این را همه بدانند... اینها مردمی هستند متدین و امین، اینها امینند، قصدشان این است که کار کشور را پیش ببرند، گره را باز کنند و دارند تلاش میکنند برای این کار، انصافاً غیرت ملی هم دارند، شجاعت هم دارند... انصافاً در مقابل آنها با شجاعت کامل مواضع خودشان را بیان میکنند، دنبال میکنند و تعقیب میکنند»
یا علی (3242908) (alef-17)
 
کذاب
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۲۱:۵۰
متشکرم واقعا مقالات خانم نعیمه موحد و خانم اسوپار و لیلی محسنی و اخیرا هم اقای قلهکی واقعا خواندنی و بی نظیر هستند درود بر شما که لحظات خوبی برای ما فراهم می کنید. (3243008) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۳۰:۵۴
سی وهفت سال تحقیر جهانی وخسارتهای غیر قابل جبران به ملک و ملت کافی نیست مردم پیشرفت وصلح وآرامش ورفاه میخواهند ونه دشمنهای خودساخته مثل آمریکا وملت میداند که راه مخاصمه با دنیا اشتباه است وجز خسران چیزی ندارد ولی متاسفانه منافع عده ای در ادامه دادن بحران ودشمنی با امریکا است (3243018) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۱۸:۳۱:۵۹
ملت خواستار بازگشایی سفارت آمریکا در ایران است (3243022) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۰:۰۳:۴۰
ملت به داشتن اینچنین وزیر خارجه لایقی افتخار میکند وانشالله به خاطر منافع ملت هم که شده او را از دسیسه های بدخواهان ملت حفظ کند (3243159) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۰:۲۰:۱۳
تذبذب و نفاق در این دولت مشهود است (3243172) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۰:۳۸:۰۹
درود بر ظریف (3243200) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۲:۱۰:۵۵
الف بعد از گوشمالی توسط قوه قضاییه به جرگه دلواپسان هفت خط پیوست (3243340) (alef-17)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۷-۱۴ ۲۲:۳۴:۰۳
مقاله عالمانه و واقع بینانه ای بود، و برای شیوه ای که آقای روحانی در پیش گرفته می توان تعبیر قرآنی هم پیدا کرد. اما بخش پایانی مقاله که شتر سواری دولا دولا در عالم سیاست امکان پذیر است اگر مقصود در پیش گرفتن چنین شیوه ای است معلوم است که امکان پذیر است اما اگر مقصود اینست که آقای روحانی به اهداف مد نظرش میرسد، هرگز چنین نیست. زیرا فاکتورهایی که سبب شد روحانی آرایی اندکی بیش از مجموع رقبایش بیاورد متعددند - و اگر حتی نادیده بگیریم تاثیر کارهای غلط و لجبازی های احمدی نژاد را در زمینه سازی اقبال مردم به روحانی - می توان گفت بیش از نود درصد این فاکتورها در راستای این اهداف نبودند و نیست از جمله آن فاکتورها : در کسوت روحانیت بودن، همراه امام بودن ، همراه رهبری بودن، نقش در مدیریت جنگ تحمیلی ، اتکای به رهبری که تا به امروز مرتب در هر مناسبتی بر آن تاکید دارد. البته مردم ایران عجول نیستند و شتاب زده عمل نمی کنند بلکه بسیار هوشمندند رفتار مسولین را دقیقا رصد می کنند اگر روزی به اطمینان برسند که یک رییس جمهوری برخلاف صحیفه نور امام و منویات رهبری اهدافی دیگری را در سر می پروراند نه تنها اجازه چنین کاری به او نمی دهند بلکه در انتخاب مجدد او قطعا تجدید نظر خواهند کرد و به شتران سواران دولا دولا تفهیم خواهند نمود که عرض خود می بری و زحمت ما می داری. حتی خود اصلاح طلبانی که آرزوی غلطیدن در دامان امریکا را دارند هم به خوبی می دانند که جایگاهی در دلت ملت انقلابی ظلم ستیز و آزاده ایران ندارند لذا امیدشان به حمایت آنسوی مرزهاست و با پوشاندن واقعیت خود از مردم ، سعی در دست یافتن مجدد به مناسب سیاسی مملکت را دارند. (3243373) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۰۸:۱۷:۱۶
البته يك چيز را فراموش كرده ايد ،
مردم با اين رفتار پلكاني و قطره چكاني اعتماد خود به دولت را از دست نمي دهند ، بلكه كاملا"‌درك مي كنند براي رسيدن به هدف در شرايط فعلي ، دولت بايد محتاطانه رفتار كند ،
يكي از دلايل شكست اصلاحات هم در دوران هشت ساله و هم در انتخابات 84 ، همين عجول بودن و بي منطق بودن عده اي بود كه صبر و متانت رئيس دولت اصلاحات را بر نتابيدند و صد البته امروز هم پشيمانند (حتي اگر به روي خود نياورند ) (3243665) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۲۱:۳۳:۲۶
آیا آمریکا را درست نشناخته ایم؟؟؟!!!
---
جناب آقای ظریف شما ساده لوح نیستید کشوری که در دویست سال گذشته از تاریخ خود سردمداران آن با خوی سلطه جویی بر جهان راهبردهای خارجی خود را تنظیم نموده ، با جهت گیری بظاهر دگرگون یک رئیس جمهور که حتی در حزب خود مخالف دارد هرگز خوی سلطه گری خود را در جهان با یک دست دادن فریبنده تغییر نمی دهد ، و ظاهر همه ی رفتارهای گذشته و حتی رفتارهای حال آمریکا با کشورهای دیگر اصرار بر پیاده کردن همین خوی را دارد.
ساده نگری است که خش و بش با یک و زیر و دست دادن به یک رئیس جمهور این تصور را نزد ما ایجاد کند که امکان دارد ما آن خوی منفور تاریخی ریشه دار در ذهن سران و سایر دولت مردان آمریکا را تغییر بدهیم.
یقینا جناب آقای ظریف این بد بینی را که حاصل دو قرن ستم پیوسته به جهان است
سیاه نمایی و یا خصومت بی پایه با آمریکا نخواهید پنداشت.
اگر هنر داریم تلاش راهبردی خود را با هر وسیله ی ممکن در همه ی محافل بین المللی بر رسوا سازی این ستم دیرینه که هنوز ادامه دارد و مبارزه ی قانونی با آن تا دفع شر نهادینه شده ی آمریکا از خود و جهان متمرکز سازیم که خیری از این نسلهای ستمکار حاکم بر آمریکا به ما و جهان نرسیده و نخواهد رسید. (3245470) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۵ ۲۲:۲۹:۲۲
دیپلماسی مزورانه (3245556) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۰۴:۵۰:۲۳
سالهاست که دولت صعودی با هر روش غیر انسانی که از دستش بر اومده علیه ایران و اسلام و تشیع مرتکب جنایت میشه هنوز در منابر رسمیشون به ائمه (ع) توهین میکنند
از خیلی قبل از اینکه طیول آمریکا بشن اینطور بودن
پس چطوریه که همه مقامات تمام دولتهای ایران در هرجای دنیا براحتی نه فقط با ایادی دولت و تجارت سعودی دست میدن بلکه خوش و بش هم برقرار بوده
مثلا وقتی بعد از حادثه منا در قبال عملکرد رذیلانه سعودی پس از حادثه
وزیربهداشت که رفته عربستان در جلساتش با وزیر عربستان دست نداده؟ (3245848) (alef-17)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۶ ۱۲:۴۳:۰۹
بلاخره ما نفهميديم اينكه همه مي گويند برجام اجرا مي شود واصلا نقاط ضعف ان مهم نيست وما در انتخاب بين بد وبدتر بد را انتخاب كرديم يعني چه خب حالا شما فكر مي كنيد امريكا مي گذارد ما بر همين منوال پيش برويم واو مدافع برجام باقي بماند اگر اينطور باشد مطمعن باشيد در اينده بسيار نزديك ان قدر بهانه جويي وزياده خواهي وباج گيري خواهد كرد كه ما خودمان بگوييم عطايش را بلقايش بخشيديم وبا تمام هزينه هايش برجام را ول كنيم وهمان هزينه هاي سال هشتاد ودو حتي چند برابر ان را بكردن بگيريم بلاخره حقيقت يك جيز ميكه وواقعيت اينه كه داره اتفاق ميافته يا قبلا اتفاق افتاده ما در راي گيري رييس جمهور انتخاب كرديم نماينده مجلس انتخاب كرديم خب الان همه مي گويند اين بده كه دست ما را گرفته بهتر از بدتره است ونمي ايند بدتره را براي مردم يكصدا بطور شفاف بازگو كنند وجون يكي بدر مي زنند وبقول معروف يكي به ديوار اين جور دوستان در نظر دادن ممتفاوت اظهار نظر مي كنند انشالله انچه خير مردم است پيش ايد جون اين برجام محال است پا روي اصول ما نگذارد وبه فرجام برسد مگر اينكه خدا خو دش كمك كند (3246665) (alef-17)
 
صرافی
۱۳۹۴-۰۷-۱۸ ۰۱:۱۳:۴۹
آیا دستان دولتمردان آمریکا آلوده تر از وهابیون غاصب و جنایتکار است که از بدو تشکیل حکومتشان چیزی جز جنایت علیه اسلام و خصوصا تشیع انجام نداده اند؟
آینها خیلی پیش از سر سپردگی به آمریکا جنایتکار بودند پس چرا برادر دینی قلمداد میشوند و مراودات سیاسی و مذهبی و اقتصادی با صاحبان چنین دستهای آلوده به خون مسلمین و شیعیان همیشه برقرار بوده؟چرا دست دادن به اینها که هم قدمت جنایاتشان و هم عمق خیانتشان علیه اسلام خیلی بیشتر از آمریکاست جرم نیست و حتی نماز پشت سر امام جماعتشان بنا بر مصلحت مباح است؟!!
آیا دلیلش مصلحت است یا سیاست ویا استیسال و استحاله؟؟ (3249203) (alef-17)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.