نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 359410
درباره مرگ یک نماد و یک نشانه؛
قهرمان نزد خدا رفت!
اکبر نبوی، 16 خرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۴



محمدعلی از دنیا رفت. این یک جمله‌ی کوچک است در باره‌ی مردی بزرگ؛ و ناگفته پیداست که چنین جمله‌هایی، از بزرگیِ انسان‌هایی چون محمدعلی نمی‌کاهند. بزرگان، در هر حال بزرگ‌اند. باشند یا بروند. بزرگی به روح آنان درپیوسته است و از محضرشان می‌نوشد و می‌نوشاند؛ و بی گمان محمدعلی چنین بود.

برای نسل من، محمدعلی یک نماد و یک نشانه بود. نه از آن جهت که هنگام مسابقات اش (صبح زود) چشم به تلویزیون می‌دوختیم و در هر ضربه و هر راند، قلب مان را در تپشی بی امان در رقص پا و شور ضربات و دفاع اش شریک می‌کردیم و تا مدت‌ها سرمست هیبت و شکوه مبارزات اش بودیم. او نماد بود بخاطر قامت بلند و رسای اش در برابر تبعیض و بی عدالتی. او نشانه بود بخاطر فریاد پرخروش اش علیه ماشین آدمکشی آمریکا که در ویتنام، از کشته پشته می‌ساخت و با انواع اسلحه‌های مرگبار، ویت کنگ های بی دفاع را همچون برگ خزان بر زمین می‌ریخت. محمدعلی برای اعتقاداتش از همه‌ی افتخاراتی که بدست آورده بود دست کشید، به زندان افتاد؛ اما از اعتقادش علیه ظلم و ستم سر برنتافت. او، ننگ همراهی با دشمنان انسانیت را با قدرت و صلابت پس زد و «نام» را برگزید.

شاید اگر او با توجه به شهرت و محبوبیتی که داشت، سینه ستبر نمی‌کرد و بغض فروخورده‌ی مخالفان جنگ ویتنام را در جامعه‌ی آمریکایی فریاد نمی‌زد، فرانسیس فورد کاپولا، «آپوکالیپس» را نمی‌ساخت و کوبریک بزرگ، «غلاف تمام فلزی» را؛ و الیوراستون، «جوخه» و «متولد چهارم ژوئیه» را.

محمدعلی الهام بخش ستم دیدگان، محرومان و غیرسفیدهای جامعه‌ی آمریکا بود. چنانچه مارتین لوترکینگ و مالکوم ایکس چنین بودند. آن‌ها هرکدام در ساحت و مرتبه ای و به شکلی، رنج کشیدند اما از شرافت زندگی و کرامت انسانِ سیاه دفاع کردند.

به گمان من، جامعه‌ی سیاه پوستان در قرن بیستم میلادی هفت ستاره‌ی درخشان را در آسمان زندگی خود تجربه کرده است: مارتین لوترکینگ، مالکوم ایکس و محمدعلی در آمریکا، پاتریس لومومبا در کنگو، قوام نکرومه در غنا، نلسون ماندلا، استیو بایکو و دزموند توتو در آفریقای جنوبی. قرار داشتن ورزشکاری چون کلی در جمع این مردان بزرگ، نشانگر آن است که محمدعلی صرفاً یک قهرمان در رینگ مسابقات بوکس سنگین وزن جهان نبود. او مردی بود که بار تعهد اجتماعی و انسانی را بر دوش‌های خود حس می‌کرد و هیچگاه نخواست به گوشه‌ی خلوت و زندگی فردی بخزد و این مسوولیت را فراموش کند.

خدای بزرگ او را در جوار رحمت خود میهمان سازد.
 
کلمات کلیدی : محمدعلی کلی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۱۰:۴۶
بیخود نیست که مردم دوسش دارن (3742152) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۲۱:۰۳
نباید فراموش کرد او قبل از هر چیزی یک آمریکایی بود. اگر بد بود که تعجبی ندارد. اگر هم خوب بود پس می توان نتیجه گرفت که در میان آمریکایی ها آدم خوب هم پیدا می شود. (3742363) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۱۱:۱۳
بدورد قهرمان اسطوره مسلمان یادگار دوران جوانی درپناه خدا وامرزش حق تعالی روحت شاد قهرمان، (3742154) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۲۰:۵۷
چهره مهربان و دلسوزي داشت.خيلي براي مبارزه با اين بيماري زجر كشيد.كاش تو ايران تو حرم حضرت معصومه(ع) به خاك سپرده ميشد (3742165) (alef-13)
 
فرید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۲۲:۰۶
فَانتَظِرُواْ إِنِّي مَعَكُم مِّنَ الْمُنتَظِرِينَ (3742261) (alef-13)
 
Netherlands
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۲۳:۱۸
خدا بیامرزدش بسیار انسان خوبی بود (3742366) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۳۹:۲۶
جالبه که صداوسیما مسابقات بوکس رو پخش نمیکنه و اصلا دوستان بوکس رو قبول ندارن ولی ایشون رو به عنوان قهرمان خودشون میدونن!!! من الان در این ده سال ندیده بودم حتی یک مقاله از ایشون بزنید
منتشر کنید نظرم رو لطفا (3742389) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۹:۵۶:۳۴
تیترتون خیلی قشنگ بود (3742560) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۱:۲۱:۲۷
حقش بود که مقامات کشور بطور رسمی تسلیت می گفتند. (3742667) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۳:۱۵:۵۹
اسطوره در گذشت (3742805) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۹:۲۲:۴۹
دوست داشتني زندگي كرد و دوست داشتني از دنيا رفت چون هميشه از صلح و محبت و دوستي سخن ميگفت. نامش تا ابد در تاريخ جهان به نيكي ياد خواهد شد. (3743194) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.