نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 495716
واکنش رئیس اسبق بانک مرکزی به تبدیل ریال به تومان
بخش اقتصادی الف؛ 4 مرداد 96
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۱
رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به این که مصوبه دولت برای تعیین تومان به عنوان واحد پول ملی کار درستی است گفت: اما در این مصوبه جمله ده ریال معادل یک تومان، حرف غلطی است.

به گزارش تسنیم، طهماسب مظاهری در خصوص تغییر واحد پولی کشور به رادیو گفت: قانون پولی – بانکی چند مورد از جمله اسم واحد پول ملی و نحوه تعیین ارزش آن را تعیین می کند.

وی با اشاره به قانون پولی – بانکی در ایران اظهار داشت: این قانون در حدود 50 سال پیش در ایران تصویب شده و در آن، واحد پول ما ریال شناخته شده و ارزش پول هم نسبت به مقرراتی که جاری بوده با طلا تعیین شده است. در قانون پولی – بانکی نوشته شده که یک ریال معادل یک صدم گرم طلا است.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: این قانون تا به امروز از لحاظ قانونی معتبر است ولی به لحاظ اقتصادی، سال هاست که موضوعیت ندارد چون یک ریال ما خیلی کمتر از یک صدم گرم طلا است. بنابراین این یک قانون قدیمی است و از جهت ارزش ریال پوسیده است و غیر واقعی است.

وی در خصوص لایحه دولت اظهار داشت: تصمیم دولت برای تعیین واحد پول و مکانیسم ارزش آن، از این جهت که به جای ریال، کلمه تومان را استفاده کرده قابل احترام است و مثبت تلقی می شود چون از فرهنگ رایج و تصمیم خواست عموم مردم تبعیت کرده است. در طول این 50 سالی که واحد پول به ریال تبدیل شده به گواهی مردم تقریبا هیچ کسی در معاملات روزمره ریال را به کار نمی برد و همه با تومان مبادلات روزمره شان را انجام می دهند. بنابراین از جهت تغییر اسم این کار دولت درست بوده است.

مظاهری افزود: اما بحثی که وجود دارد نحوه تعیین ارزش پول است که گفته ده ریال معادل یک تومان است بدون اینکه نحوه و سازوکار تعیین ارزش پول را دیده باشد. اگر بگوییم یک تومان ده ریال است یعنی یک ریال که یکصدم گرم طلا بوده حالایک تومان می شود یک دهم گرم طلا و این حرف درستی نیست چون یک دهم گرم طلا در حدود 10 هزار تومان است در حالیکه یک تومان ده هزار تومان نیست.

وی متذکر شد: اگر دولت تصمیمش بر این باشد که با مدل قدیمی معادل پول با طلا کار را انجام دهد باید یک عدد واقعی را در نظر بگیرد و اگر با سیستم جدید و نظامات جدیدی که در اقتصاد دنیا رایج است عمل کند باید این مسئله را در این لایحه به روشنی ذکر کند.  هم اکنون در اقتصاد ما و البته دنیا ارزش پول به طلا وصل نیست بلک به ساختار اقتصادی کشور بستگی دارد و دولت.

جهانگیری افزود: بهتر است، در مرحله رسیدگی به این لایحه به موضوع ارزش پول بپردازند و ساز و کار اقتباس ارزش پول به قدرت اقتصادی کشور را در نظر بگیرند.
 
کلمات کلیدی : بانک مرکزی + پول ملی + واحد پول ملی
 
اعلا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۳:۳۶:۰۵
موضوع گفته شده درست است بهتر بود اساس درست شود یعنی اگر ریال دیگر یکصدم گرم طلا نیست که نیست معادل یکصدم گرم طلا بقیمت روز واحد شود که حاصل ان حذف 4صفر است واگر میخواهند واحد پول یکهزارم گرم طلا باشد 3صفر حذف کنند.
ب ، دولت میگوید اتفاقی نیست بلکه عرف جامعه است اگر اینگونه است چرا نرخ برابری ارزهای معتبر در این چند روزه بیش از ده درصد افزایش داشته است هرچه برای مهار قیمتها شده بود ازبین رفته است .
ج ، ایا اسم قحط است که اسمی مغولی انتخاب شود ما سر امد زبان فارسی بین کشور های فارس زبان خود را میدانیم که البته بحق هم هست پس اسمی گذاشته شود که شمول عام همه اقوام کشورمان را داشت باشد . (4489444) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۳:۳۸:۰۲
از زمانی که این قانون تصویب شده تا مدتها این معادله درست بود .یعنی آن زمانها اگر صد ریال می دادی یک گرم طلا می توانستی بخری. الان اگر بخواهی یک سکه طلای یک گرمی بخری باید 150 هزار تومان یا یک میلیون و پانصد هزار ریال بدهی. یعنی برای یک صدم گرم طلا باید پانزده هزار ریال بدهی. ارزش پول ملی به این اندازه کم شده است. پانزده هزار برابر. بعبارت دیگر ریال 99/99 درصد اررش خودرا از دست داده است. (4489452) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۳:۴۸:۲۱
ابنکه ارزش ریال از از یکصدم گرم طلا الان به حدود یک میلیونیوم آن رسیده چه کسی فایده برده و چه کسی متضرر شده. کاش این را آقای مظاهری توضیح می فرمودند. (4489483) (alef-11)
 
شهروز
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۵:۲۲:۰۹
اگر این فرآیند بتدریج انجام شود اثرات مثبتی خواهد داشت و منوط به تقویت اقتصاد نیز می باشد. (4489753) (alef-11)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۷:۱۰:۳۶
واحد ریال زیباتر از تومان است اما تغییر واحد پول سرنوشت اقتصاد را تغییر نمیدهد و کشور ما بدترین اقتصاد را دارد وقتی زمینه سودجویی عده ای به سبب اوضاع سیاسی و اقتصادی فراهم باشد و از ثبات و ارامش بازار و تولید خبری نباشد هرگز منتظر بهبود شرایط نباشید (4490018) (alef-11)
 
زارع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۲۲:۳۸:۲۲
اسم ول کن اصل و بچسب (4490542) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.