نظر منتشر شده
۲۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 434218
جای خالی شبکه تلویزیونی کشاورزی
احمد رضا هدایتی، 23 دی 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۵
بررسی تجربه‌ قطب‌های موفق کشاورزی جهان از جمله: کانادا، نیوزلند، آمریکا، برزیل، آرژانتین، دانمارک، فرانسه، رومانی و نیز کشورهایی نظیر چین و پاکستان نشان می‌دهد که شبکه‌های تلویزیونی کشاورزی از نقش فوق‌العاده‌ای در حفظ، پیشرفت و ارتقاء سطح و جایگاه این بخش حیاتی، برخوردارند.
 
اگرچه دلایل راه اندازی این شبکه‌ها در کشورهای مختلف جهان متفاوت است، اما در هر حال استفاده بهینه از ظرفیت رسانه در این زمینه توانسته است، در حد شگفت‌آوری کشورهای مذکور را در دستیابی به اهداف موردنظر یاری و در پاره‌ای از موارد به افزایش چند برابری محصولات کشاورزی و رشد جهشی صنایع جانبی آن در کشورهای مذکور منجر شود.
 
به عنوان مثال؛ در کشورهایی نظیر آمریکا که ضمن تأمین نیازهای داخلی، عمده تلاش‌ها برای حفظ، تقویت و تداوم حضور در بازارهای جهانی صورت می‌پذیرد نتایج کار، مازاد تولید در برخی از محصولات استراتژیک مانند؛ گندم را در پی داشته است و در گروهی از کشورها از جمله؛ فرانسه و دانمارک علاوه بر حفظ جایگاه تجاری، تولید غذای سالم‌ و ارگانیک و در نتیجه کاهش مسائل زیست محیطی را به ارمغان آورده است.
 
در کشورهایی مانند؛ چین و پاکستان هم که در گام نخست تلاش شبکه‌های تلویزیونی بر ارتقاء دانش و مهارت‌های اولیه کشاورزان در جهت افزایش کمی تولید و در نتیجه توسعه روستایی در جهت کاهش فقر تمرکز داشته است، در گام‌های بعدی قرار گرفتن تدریجی در مسیر کشاورزی تجاری با بهره گرفتن از همه ظرفیت‌های موجود و کمک مضاعف شبکه‌های تلویزیونی، هدف‌گذاری شده است.
 
نکته مهم و مشترک در بین تمامی این شبکه‌های کشاورزی، تأکید بر نقش قشر و طیفی از جامعه است که در ردیف بزرگترین تولیدکنندگان کشورها و در عین‌حال کم‌توقع‌ترین اقشار جامعه قرار دارند و لذا طبیعتاً این گروه به هیج وجه نبایستی تحت‌الشعاع سایر مسائل و دغدغه‌های جاری مسئولین قرار بگیرند.
علاوه براین در کشوری مانند؛ جمهوری اسلامی ایران که همواره مورد تهدید نظام سلطه قرار دارد و «اقتصاد مقاومتی» به عنوان یک راهبرد بازدارنده و قدرت‌آفرین در دستور کار قرار گرفته است، توسعه و پیشرفت این بخش به‌عنوان مهمترین و اصلی‌ترین تأمین‌کننده نیازهای اولیه و ضروری‌ جامعه، می‌تواند بخش قابل توجهی از این راهبرد بزرگ را محقق سازد.
 
بدیهی است، پیامدهای مثبت این رویکرد، تنها به این مورد یعنی کمک به تحقق «اقتصاد مقاومتی» محدود نمی‌شود، بلکه می‌تواند آثار دیگری مانند؛ معکوس نمودن روند مهاجرت از شهر به روستا، ایجاد اشتغال فراگیر، تسریع در عمران و آبادانی روستاها و در نتیجه بهبود شرایط امنیتی، فرهنگی و اجتماعی در روستاها و به تبع آن در مجموعه کشور را نیز به همراه داشته باشد.
 
با این توصیف، در سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اقداماتی مانند؛ تولید و پخش برنامه در شبکه بازار اگرچه می‌تواند مؤثر باشد، اما قطعاً نمی‌تواند پاسخگوی نیاز واقعی این بخش مولد و کارآفرین باشد، لذا پیشنهاد می‌شود: در فرصت باقیمانده تا پایان سالجاری، مقدمات کار برای افتتاح شبکه ویژه کشاورزی تحت عناوینی مانند؛ «شبکه رویش»، «شبکه سبز» و یا «شبکه روستا» و یا تغییر کاربری یکی از شبکه‌های موجود و اختصاص آن به کار کاملاً حرفه‌ای و تخصصی در این زمینه، فراهم گردد.
 
 این شبکه می‌تواند با همکاری و تامین بودجه لازم توسط سایر دستگاه‌های ذیربط از جمله؛ وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان حفاظت از محیط زیست و متولیان بخش آموزشی و فرهنگی کشور و با توجه به اهمیت موضوع، حتی بدون کمک این مراکز ایجاد و از طریق تهیه، تولید و پخش انواع فیلم‌های آموزشی و مستند و حتی فیلم‌های سینمایی و داستانی و نیز ارائه آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با حوزه کشاورزی در بخش‌های مختلف از جمله؛ در بخش زراعی، باغداری، دامداری، تولید و پرورش آبزیان، زنبورداری، پرورش انواع حیوانات خانگی و غیر خانگی، محصولات گلخانه‌ای، گیاهان دارویی، آبخیزداری، مرتع داری، جنگل‌کاری و مراقبت از محیط‌زیست در ابعاد مختلف آن، زمینه را برای تحقق بخش عمده‌ای از راهبرد عظیم «اقتصاد مقاومتی» به معنای واقعی آن فراهم نماید.
 
بی‌شک اطلاع‌رسانی در زمینه‌های مختلف مربوط به این عرصه شامل؛ ابزار و روش‌های نوین کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک یا تراریخته، سموم و روش‌های بیولوژیک دفع آفات نباتی، تولید داروهای دام و طیور، انبارداری و یا روش‌های نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه‌ها و یا شیوه‌های حمل و نقل و توزیع این محصولات، همچنین در رابطه با صنایع تبدیلی و صنایع غذایی، صنایع بسته‌بندی، صنایع تولید ابزار و ماشین‌آلات کشاورزی و تولید تجهیزات و ترویج روش‌های آبیاری نوین، می‌تواند کمک شایانی به رشد و پیشرفت بخش کشاورزی و افزایش درآمدهای غیرنفتی کشور نماید.
 
معرفی مراکز و نیز متون و منابع علمی و آموزشی، معرفی مراکز خدمات درمانی دام و طیور، ارائه خدمات مشاوره‌ای و ترویجی، معرفی تولیدکنندگان ابزار و ماشین‌آلات و سایر تولیدات کاربردری در بخش کشاورزی، اطلاع‌رسانی در مورد شرایط روز بازارهای داخلی و بین‌المللی محصولات کشاورزی، انعکاس اطلاعات و اخبار صادرات و واردات محصولات کشاورزی، معرفی مزارع و کشاورزان کارآفرین و نمونه نیز می‌تواند، بخش دیگری از ظرفیت این شبکه را به خود اختصاص دهد.
 
لازم به یادآوری است، حقیر سالهاست که از طرق مختلف از جمله؛ تهیه و تدوین مقاله و انتشار آن در رسانه‌ها، مکاتبه و نامه‌نگاری با دستگا‌ه‌های ذیربط در سطوح مختلف، مراجعه حضوری و مذاکره با برخی از مسئولین قوه مقننه و قوه مجریه، تماس با بخش‌های مختلف رسانه ملی و یادآوری ضرورت و اهمیت توجه به این نکته، موضوع را پیگری نموده‌ام، اما متأسفانه تاکنون نتیجه مطلوب و موردنظر عاید نشده است.
 
اگرچه این موضوع تاکنون مورد کم‌لطفی مسئولین ذیربط قرار گرفته و با تأخیر فراوان همراه است، اما امید است، رسانه ملی در اسرع وقت ایجاد شبکه‌های کارآفرینی مانند؛ شبکه کشاورزی و نیز شبکه صنعت و امثال آن را در دستور کار قرار داده و در کنار سایر شبکه‌های موجود که عمدتاً نقش اطلاع رسانی، تفریحی و سرگرم‌کننده و بعضاً آموزشی را بر عهده دارند، پرچمداری اقدام عملی را در این رابطه را بر عهده گرفته و عملاً در جهت تحقق راهبرد «اقتصاد مقاومتی» گام بردارد.
 
کلمات کلیدی : کشاورزی، شبکه کشاورزی، تلویزیون
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۰۹:۰۵:۵۰
کشاورزی تلویزیون نمی خواهد,حمایت عملی می خواهد و بس....بودجه بابت تاسیس شبکه بی خاصیت دیگر نکنید لطفا!!!!! (4112446) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۹:۱۴:۲۰
بودجه هست
مدیر با لیاقت میخواد (4113500) (alef-11)
 
ممد خان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۲۳:۰۶:۲۱
( قابل توجه ریاست محترم سازمان صدا و سیما )
در پاسخ به این عزیز باید گفت :اتفاقا تلویزیون میخواهد من چندین بار طرح چنین کاری را ارائه کرده ام وقعی گذاشته نشد چرا شبکه های کم مخاطب باید بودجه این سازمان را به بلعند !؟ مزیت بسیار است اما فقط به دو نکته اشاره می کنم :
کشاورزی در ایران بیشتر سنتی اجرا می شود و کشاورزان سنتی با آشنایی با کشاورزی مدرن می توانند توان و تلاش خود را جهت دهی و به اقتصاد خانواده خود و جامعه کمک نمایند .
شبکه کشاورز - مطمئنا شبکه پر مخاطبی در ایران می تواند باشد حتی برای آن عده ای که سیاست زده و از فیلم ها ی آن ور آب خسته شده اند
شبکه کشاورز - به اقتصاد مقاومتی کمک زیادی می کند و در جامعه روستایی تحول ایجاد می کند
من که یک روستا زاده ام شاید باور نکنید در یک روستا بیش از 95 درصد مردم خواهان این شبکه هستند خودم ناگزیر برای انجام خیلی از کارهای کشاورزی به اینترنت پناه می برم
از ریاست محترم سازمان صدا وسیما در خواست می کنم قبل از ایجاد این شبکه یک نظر خواهی ( آماری )در روستا ها انجام دهند تا صحت و سقم اینکه مردمان روستا خواهان چنین شبکه ای هستند را از نزدیک لمس کنند و.... (4113783) (alef-13)
 
اهل خوزستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۱۷:۱۹:۲۹
بنده کشاورزم. نیازی به شبکه تلویزیونی ندارم. به بذر مرغوب/سم مرغوب/کود مرغوب نیاز دارم که با شبکه تلویزیونی تامین نمیشه. همچی گرون و بی کیفیته

یکی از کشاورزان اینجا کود شیمیایی مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی رو داده آزمایشگاه ببینه محتویاتش چیه که دیگه مثل گذشته رو محصولات اثر بخشی نداره. باید بگم محتویاتش همچی بوده الا چیزی که بدرد کشاورزی بخوره. اینا کود شیمیایی نیستن یه مشت سنگ آهکی و مواد بی خاصیتن که محصولات و ضعیف هم میکنن.
فروشندهای کودهای حیوانی هم موادی مثل خاک اره و ماسه رو با کود حیوانی قاطی میکنن تا وزن بالاتر بره. کلا کشاورزان به همچی بدبین شدن از بس محصولات بی کیفیت دیدن. (4114677) (alef-11)
 
ممد خان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۵ ۲۲:۲۵:۳۴
شما به درآمد خود فکر می کنید سم و کودشیمیایی برای انسانها ضرر دارد نیترات در محصولات کشاورزی ایران زیاد و به خاطرهمین سرطان در ایران زیاد است دنیای امروز به سوی محصولات ارگانیک پیش می رود و حتی محصولات ( ترا ریخته )به خاطر به خطر انداختن سلامت انسانها زیر سوال رفته /
اگر شما کشاورز روز بودید این حرف را نمی زدید پس معلوم است که خیلی غیر علمی کار می کنید (4116929) (alef-13)
 
کشاورز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۲۲:۲۸:۲۰
شبکه کشاورز ساختارش می تواند شبیه شبکه مستند باشد و قطعا مخاطبین زیادی خواهد داشت (4114971) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۰۹:۰۸:۳۳
حالا همه شبکه ها هست !!!! و فقط مونده شبکه کشاورزی ؟؟!!!!!!! (4112451) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۰۹:۱۵:۱۹
فردا وزارت صنایع هم یک شبکه میخواهد
وزارت اقتصاد هم یک شبکه میخواهد
وزارت....
وزارت....
....
...
بعد نوبت به ادارات میرسد
.
.

بعد مدارس و بعد هم هر ایرانی یک شبکه!!!!!!! (4112458) (alef-11)
 
صنوبرکار نمونه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۲۲:۳۳:۱۰
اگر شبکه ای به نام کشاورز شروع به کار کند کشاورزان پرتلاش ایرانی لزومی نمی بینند شبکه های خارجی را نگاه کنند
مثلا شبکه کشاورز ترکیه مخاطبین خوبی در ایران دارد ... متاسفانه آنهایی که نه کشاورزند و نه از کشاورزی چیزی می دانند همینطور فله ای اظهار نظر می کنند این خیلی بد است (4114974) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۰۹:۳۷:۰۳
کاملا نیازه. الان تلویزیون کلی شبکه بیخودی داره که به هیچ دردی نمی خورن. بعضی هاشون هم با همدیگه همپوشانی دارن. ولی شبکه کشاورزی که می تونه نقش خیلی مهمی در آگاهی بخشی به کشاورزان داشته باشه، متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته. (4112485) (alef-11)
 
Tajikistan
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۰۹:۴۴:۰۰
متاسفانه وزارت کشاورزی اصلا" اهمیتی به بخش کشاورزی نمیده
من میتونم قسم بخورم که بیشتر پرسنلی که در وزارت خانه ها و جهادکشاورزی هستن که همشون دکترا گرفتن فقط پشت میز نشستن رو یاد گرفتن،
من خودم چندتا از دوستان رو میشناسم که هر ماه 15روزه میرن بازدید یا از اروپاه یا آسیا و آفریقا و....وقتی برمیگردن دست وخالی
من نمیدونم خوب آدم الگو برداری کنه از کشورهای پیشرفته ، با شرایط آب وهوایی که ما داریم اصلا" اگر نفت هم نداشته باشیم باید بخش کشاورزی مون بتونه جزء قطب های دنیا بشیم (4112495) (alef-11)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۲:۰۲:۴۳
تصحیح: با کدوم منابع آبی جزء قطب های کشاورزی دنیا بشیم؟ به نظر من با این بحران آبی و خشکسالی بهتره کلا صنعت کشاورزی تعطیل بشه چون 90 درصد آب داره در این بخش به هدر می ره و در مقابل بازده خیلی کم و محصولات هم بی کیفیتن. (4112698) (alef-11)
 
محمد جوادپور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۰:۳۸:۰۲
با سلام و احترام
متن جالب و خوبی بود و پیشنهاد خوبی هم هست.
پیشنهاد بنده ایجاد شبکه کارآفرینی با موضوع صنعت و تولید (بخش کشاورزی) است. شبکه می تواند موضوعات زیادی از جمله موارد ذیل را پوشش دهد.
1- نیازمندی های کشور در بخش تولید و صنعت
2- کنکاش قوانین دست و پاگیر سرمایه گذاری
3- ارائه راه حل های اساسی با حضور کارشناسان و صنعتگران در خصوص سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال پایدار در کشور
4- تولید محتواهای صفر تا صد ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی
5 - ....
موارد زیاد است و بنده طی مکاتباتی مواردی چند را خدمت صدا و سیمای استان آذربایجان غربی ارسال کرده ام ولی توجهی نشده متاسفانه.

جوادپور
دبیر ستاد توسعه و سرمایه گذاری
فرمانداری شهرستان چایپاره (4112561) (alef-3)
 
علی رضا یگانه
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۱:۰۵:۰۸
با سلام
اگر بخواهد چنین شبکه ای راه اندازی گردد ، مخاطب هدف این شبکه قاعدتا کشاورزان و روستاییان عزیز کشورمان خواهند بود .اگر از وضعیت سیگنال رسانی تلویزیون به روستاها و نقاط دور از مراکز و شهرستانها اطلاع داشته باشید ، میدانید که اکثر قریب به اتفاق ایستگاههای روستایی دارای سیستم آنالوگ هستند و در این سیستم ، فقط تعداد محدودی از شبکه های تلویزیون تحت پوشش قرار می گیرند ( 2 یا حداکثر 3 کانال ) . بنا براین حتی در صورت تولید برنام های مرتبط با کشاورزی امکان پخش آن در اکثر نقاط هدف امکان پذیر نخواهد بود یا به طور کلی زیر ساخت و بستر مناسب برای این کار موجود نیست. 2 راه حل کلی بر این امر متصور است
1- گسترش سیستم سیگنال رسانی دیجیتال در تمام نقاط کشور که یک طرح ملی بوده و مستلزم اختصاص بودجه ای قابل توجه به این طرح می باشد
2- بوجود آمدن بستر مناسب برای امکان استفاده مردم کل کشور از ماهواره و پخش برنامه های مورد نظر در این بستر. (4112601) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۱:۵۳:۰۳
پیشنهاد خوبی است ولی ای کاش این پیشنهاد قبل از اینکه GEM شبکه کشاورزی بگذارد مطرح شده بود . (4112684) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۱۴:۱۸:۲۵
صدا و سیما 100 تا شبکه داره محتوای همش تکرار هم دیگه است. تکرار همون سریالهاییه که 20 سال پیش ساخته شدن. یه برنامه کودک درست حسابی نداره برای بچه هامون بذاریم. هنوز همون کارتون های رنگ و رو رفته ای رو نشون میده که ما زمان بچگی میدیدیم.

حالا شبکه کشاورزی هم بزنن، تماشاچیاش حتی کارمندانی اون شبکه هم نیستن. (4112858) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۰-۲۳ ۲۰:۵۲:۰۰
مگه شبکه آموزش نداریم؟ جاش تو همون شبکه است. البته شخصا تمایل دارم شبکه سه حذف بشه و بجاش شبکه آموزش رو تقویت کنن. (4113637) (alef-11)
 
كاميار مجيدي پارس آباد مغان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۰۴:۱۷:۴۹
اينجانب چندين بار به شبكه خبر و نميانده سابق منطقه مان اين موضوع را ياد آوري نموده ام نكته اصلي اين است كه آموزش كشاورزي و باغباني و مخصوصا آموزش هيدروپونيك يا آبكشت نوين بوسيله كودهاي ارگانيك بايد در اولويت باشد. چون هيدروپونيك يا آبكشت نوين موجب صرفه جويي فوق العاده در مصرف آب مي شود (4114022) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۰۸:۴۲:۳۳
اول متن نوشته چون این قطبهای کشاورزی شبکه دارند پس حتما به خاطر شبکه تلویزیونیشون موفق شده اند!!
یعنی به نظرشما هیچ دلیل دیگه ای وجود نداره؟؟؟
جدای بحث بی برنامگی و مدیریت ضعیف تو ایران آیا واقعا کشور ما دیگه ظرفیت تولید (کشاورزی) بیشتر از این رو داره؟
اصلا به اون کشورهایی که تو بخش اول نام بردی دقت کردی؟ تو برزیل روی سنگ یه دونه بکاری بعد چندسال درخت داری اون وقت ما اینجا برای تامین غذای چند هزار نفر داریم دریاچه و رودخونه و تالاب خشک میکنیم! (4114098) (alef-11)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۱۰:۴۲:۲۱
توسعه بیش از حد کشاورزی دارد ایران را نابود می کند. در حالی که امکان صادرات گسترده محصولات کشاورزی وجود ندارد عرضه فراوان باعث کم ارزشی محصولات در بازار داخل، ضرر کردن کشاورزان و اسراف و تبذیر فراوان شده است در حالی که منابع آبی مملکت هم به نابودی کشانیده شده است. اگر اقتصاد مقاومتی می خواهیم راهش توسعه صنعت و تجارت است. اما در هر حال برنامه یا شبکه تلویزیونی برای آمورش کشاورزان مفید است. (4114186) (alef-11)
 
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۶ ۱۵:۴۰:۱۷
بنده خدا منظور نویسنده آموزش کشاورزان برای ارتقای بهره وری در تولیده نه فقط افزایش تولید آخه چرا اینقدر کوچیک فکر میکنید خب معلومه با این روش توسعه کشاورزی سنتی و بی قاعده و ضرر ده داریم آب وخاک کشور رو نابود میکنیم و روستاها رو به سمت شهر ها خالی میکنیم لابد چند وقت دیگه هم باید همگی توی شهر ها همدیگه رو بخوریم .... کلا من همیشه برام سوال بوده چرا قشر عظیمی از این کشور هیچ تریبونی برای خودشون ندارن و به چشم تحقیر آمیزی با عنوان دهاتی مطرح میشن و در تمام برنامه های تلوزیون میلی فقط و فقط به مشکلات و روش زندگی شهری پرداخته میشه!!!!! الف بزار خواهشا (4118175) (alef-11)
 
مجید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۷ ۰۷:۱۱:۱۵
آقا این شبکه حقوق چی شد پس ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4118972) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.