نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 370318
به بهانه آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی سینا
آتش سوء مدیریت در ماهشهر
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۶
یک واحد پتروشیمی در ماهشهر خوزستان به دلیل کمبود وسایل مقابله با آتش و رعایت نکردن مسائل ایمنی، چند روز در آتش سوخت و میلیاردها تومان خسارت دید.
آتش‌سوزی در واحدهای نفتی و پتروشیمی این‌بار در ماهشهر اتفاق افتاد و یک واحد پتروشیمی دچار خسارت‌های سنگین شد. حدود ساعت ۱۷:۴۵ پنج‌شنبه ۱۶ تیرماه آتش در واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینای ماهشهر آغاز و شعله‌های آتش در این واحد پتروشیمی خیال خاموش شدن نداشت. مهار آتش در برج ۸۰۰۱ این مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا با ارتفاع ۱۲۱ متر به وزن ۱۵۰۵ تن و قطر هشت متر، تا اولین ساعات۱۷ تیر ادامه داشت که ظهر همان روز آژیرهای خطر بار دیگر به صدا در آمد و آتش به مخزن ۲۰۰۱ هم زبانه کشید. شدت آتش به حدی بود که برای جلوگیری از گسترش آتش، دستور تخلیه در این پتروشیمی و پنج مجتمع پتروشیمی دیگر در شهرستان ماهشهر صادر شد. برآورد می‌شود با سوختن نفت مخزن ۲۰۰۱ زبانه‌های آتش تا امروز خاموش شود. آقای بیژن زنگنه وزیر نفت که یک روز بعد از شروع حادثه به ماهشهر رفته و می‌خواهد تا پایان آتش‌سوزی بماند، اعلام کرده عملیات ضربتی مهار آتش موفق نبوده و عملیات تا امروز ادامه خواهد داشت. آقای اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور هم برای نظارت بر عملیات اطفای حریق به این شهر سفر کرده است.
مسوولان استان خوزستان، علت آتش‌سوزی را به دلیل نشتی یکی از ولوهای واحد پارازایلین «آروماتیک سوم» می‌دانند و می‌گویند خسارات جانی به همراه نداشته است. با این حال کارشناسان تخمین زده‌اند که ۲۰۰میلیون دلار به این پتروشیمی خسارت وارد شده است. با اینکه وزیر نفت تاکید دارد که در حال حاضر دنبال مقصر حادثه نمی‌گردد اما بسیاری انگشت اتهام را متوجه مسوولان ایمنی پالایشگاه می‌دانند و معتقدند مدیریت بحران در این منطقه به خوبی انجام نشده است. البته تخلیه خوراک مخزن این پتروشیمی باحجم ۱۰۰ تن در ساعت ادامه دارد.
به گفته کارشناسان حاضر در محل، با تخلیه مواد موجود در مخزن کروی شکل که در مجاورت محل آتش‌سوزی قرار داشت، خطر جدی رفع شد و در صورت سرایت حریق و انفجار این مخزن‌ها، منطقه ویژه و قسمتی از شهر آلوده می‌شدند.

جایی برای تهدید و نگرانی بیشتر وجود ندارد
آقای علی گلمرادی نماینده مردم ماهشهر و عضو کمیسیون انرژی که در محل حادثه حضور دارد به «صبح نو» می‌گوید: مخزنی که در حال آتش‌سوزی بود، تحت کنترل قرار دارد و باید تحت مدیریت باشد تا مواد درون آن بسوزد. کارها به خوبی تحت کنترل است و جایی برای تهدید و نگرانی بیشتر وجود ندارد. تخلیه مواد به دلیل نوع مواد دچار نوساناتی است ولی پیش‌بینی می‌شود که تا امروز- شنبه - درگیر حادثه باشیم. او همچنین درباره علل این‌گونه حوادث گفت: صنعت پتروشیمی بسیار گران است و باید ایمنی و پیشگیری در آن اولویت داشته باشد. باید بعد از حادثه با برگزاری جلسات، ریشه این گونه حوادث یافته شود تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.

مهار آتش تا صبح شنبه
آقای غلامرضا شرفی عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان هم به «صبح نو» می‌گوید‌: امید داریم آتش‌سوزی زودتر مهار شود اما در غیر این صورت تلاش‌ها به شنبه موکول خواهد شد.
بعضی کارشناسان مدعی‌اند لوازمی که در پالایشگاه‌ها به اسم اروپایی استفاده می‌شوند، لوازم درجه سه چینی‌اند و پیمانکاران برای پایین آمدن قیمت تمام شده کیفیت را فدا می‌کنند و این گونه حوادث نیز به دلیل کیفیت پایین بعضی قطعات است. آتش‌سوزی در پتروشیمی‌ها بی‌سابقه نبوده و پیشتر نیز در سال‌های گوناگون، بارها اتفاق افتاده است.
انفجار پالایشگاه لاوان در ۱۴ بهمن ۱۳۹۴
انفجار پالایشگاه لاوان در ۱۴ بهمن ۱۳۹۴، انفجار توربین پتروشیمی پارس در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ و انفجار بر اثر نشت گاز در واحد پلی اتیلن سنگین پتروشیمی مارون در ۲۸ آذر ۱۳۹۴ بخش دیگری از حوادث بودند.

استنشاق گاز نیتروژن در پتروشیمی جم در آبان ۱۳۹۲
در آبان ماه سال ۹۲ نیز بر اثر استنشاق گاز نیتروژن در پتروشیمی جم، دو کارگر جان سپردند. فروردین همان سال نیز آتش‌سوزی در حاشیه پالایشگاه‌های فاز ۱۲ پارس جنوبی خسارت‌هایی به بار آورده بود.

آتش‌سوزی ۱۰ شهریور ۹۲ در پتروشیمی آبادان
آتش‌سوزی ۱۰ شهریور ۹۲ در پتروشیمی آبادان و در ۱۴ دی ماه ۹۲ نیز جوشکاری بالای مخزن گازوئیل و رعایت نشدن نکات ایمنی موجب آتش‌سوزی در پتروشیمی لرستان شد.

آتش‌سوزی پالایشگاه آبادان در سوم خرداد ۱۳۹۰
آتش‌سوزی در فاز سه پالایشگاه آبادان در سوم خرداد ۹۰ و در مرداد ۹۱ نیز به‌علت انفجار در پتروشیمی بندر امام با ۶ نفر کشته از دیگر حوادث قابل ذکرند.

آتش‌سوزی دکل ۱۱۴ در نفت‌شهر در سال ۱۳۸۹
در سال ۱۳۸۹ آتش‌سوزی دکل ۱۱۴ حفاری در میدان نفتی «نفت‌شهر» با سه کشته و ۱۳ زخمی، آتش‌سوزی مجتمع پتروشیمی «خارک» با چهار کشته، آتش‌سوزی در پتروشیمی «پردیس» با پنج کشته و ۲ زخمی، انفجار و آتش‌سوزی در خط لوله گازی سرخس-مشهد با ۱۳ کشته، آتش‌سوزی در مخزن نفت کوره بندرعباس با پنج زخمی و آتش‌سوزی در پتروشیمی «بندرامام» با سه زخمی اتفاق افتاد. ۲۳ دی ماه ۱۳۸۹ همچنین مجتمع پتروشیمی خارک دچار آتش‌سوزی شد.
با توجه به آتش‌سوزی گسترده در پتروشیمی ماهشهر باید دید که این پتروشیمی از چه زمانی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، چون علاوه‌بر بازار داخلی، محصولات آن به آسیای شرقی، اروپا و امارات صادر می‌شوند.
منبع: صبح نو
 
کلمات کلیدی : آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۱:۵۲:۵۷
رفقای چینی مان دارن جواب پس می دهند با چاشنی خودکفایی دستوری!
دانشجویان عزیزی که تظاهرات می فرمایند و اعلامیه صادر می کنند در اعتراض به تلاش برای بستن قرارداد با امثال شل و توتال، در کنار احساسات پاک از تفکر سلیم نیز استفاده کنند بلکه این میلیارد ها خسارت دست آوردی هم داشته باشد!! کاش تاریخچه حوادث را از زمان ملی شدن صنعت نفت ذکر می کردید تا باز چند دوست بی بصیرت اینجا هم شعار پراکنی نکنند! (3812636) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۲:۲۸:۰۱
وقتي براي سوء مديريت تنبيهي در نظر گرفته نمي شود خب نتيجه اس چنين فاجعه بار مي شود مي دانند كه براي سهل انگاري و حتي سوء قصد نسبت به اموال و ثروت كشور كسي باز خواستشان نمي كند
تازه حالا اگر همين مسئولين پتروشيمي تو همين چند سال اخير تشويقي نداشته باشند يا فردا پس فردا تشويق نشوند جاي تعجب است (3812766) (alef-11)
 
املی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۲:۳۳:۲۹
خیلی متاسفم برای مدیرانی که ادعای انها کره ماه را به زمین میکشاند ولی برای یک مهار اتش سوزی باید چه کنیم چه کنیم راه میندازند وخدا نکند کشورمادچار بحران شود وبااین مسئولان بی کفایتی که ماداریم خدا رحم کند یه شهروندان مقامات ما وقتی پای سخنرانی میروند انگار تودنیا فقط این ازمادر زاییده شده وبجزخودش همه مردم دنیا لیاقت مدرت ندارند (3812788) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۴:۴۲:۱۷
بي تدبيري (3813202) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.