نظر منتشر شده
۸۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252148
چه با سمینار و چه بدون آن؛
تصمیمات عَمَلی ای که در مبارزه با فساد باید گرفت چیست؟
بخش تعاملی الف، ایلیا سالار، 19 آذر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۷
همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد با حضور سران قوای سه گانه و تنی چند از مسئولان دیگر و اساتید دانشگاه با شعار "کشور بدون فساد" در تهران برگزار شد.

آقای روحانی پس از اشاره به مقدماتی، مبارزه با فساد را از اهداف انقلاب اسلامی دانسته و آن را هم ردیف آرمانی هایی همچون مبارزه با استبداد و ایجاد حاکمیت ملی محسوب نمود. از خواست رهبری برای مبارزه با فساد گفت و اینکه بخش خصوصی از فساد موجود متضرر شده و توان رقابت ندارد. از تفکیک قوا گفت و امر به معروف و دولت الکترونیک که موجب کاهش فساد می شود. در آخر هم تاکید کرد که این سمینار در صورتی موثر است که "تا پایان امروز به ۵ راه حل روشن رسیده و به صورت عملی آن را اجرا کنند!" البته ایشان توضیح ندادند که چطور می شود در یک همایش به راه حل های عملی برای موضوع مهمی مانند فساد رسید. آن همایشهای ایرانی که همه میدانیم بیشتر از آنکه متوجه محتوا باشند گرفتار تشریفات و تعارفات می باشند.

رئیس قوه قضایی نیز از لزوم نشان دادن اراده مسئولان در "صحنه های عمل" شده و اینکه راه حل مبارزه با فساد منحصر به برخورد قضایی نمی باشد. نظارت دستگاه های اجرایی را ضروری دانسته و تشدید نظارت ها و برخوردها تاکید نمود. او همچنین به خلا اراده و عزم در برخورد با مفاسد اشاره نمود که در بین مسئولین احساس می شود. ایشان همچنین به جلوگیری از فساد هم اشاره نموده و آن را مهم تر از برخورد با آن برشمرده است. در آخر هم به لزوم برخورد قاطع، اهمیت استفاده از فناوری های نوین و عدم سیاسی کاری در مبارزه با مفاسد تاکید نمود.

تقریبا می توان گقت تمام موضوعاتی که سران دو قوا به آن اشاره نموده اند درست بوده و جای توجه ویژه دارد. اما موضوع مهم تر اینکه فهمیدن این موضوعات اصلا کار سخت و پیچیده ای نبوده و با جستجوی کوتاهی در اینترنت می توان به لیست حتی کامل تر و دقیق تری از دلایل ایجاد فساد و راه های مبارزه با آن رسید. منظور نگارنده این سطور این است که موضوع مفاسد اقتصادی نه موضوع جدیدی می باشد و نه منحصر به کشور ما، تقریبا تمام کشورهای دنیا با آن دست به گریبان بوده و آنهایی که اراده ای برای مبارزه با آن داشته اند تا حد زیادی در این راه موفق بوده اند.

دلایل عمده به وجود آمدن فساد معمولا موارد زیر می باشند:

حقوق پایین کارمندان دولتی
کیفیت بروکراسی
خلا رسانه های آزاد و مستقل
خلا وجود سیستم گزارش فساد کارآمد
خلا شفافیت/پاسخگویی فرآیندهای سیاسی
خلا سیستم قضایی آزاد و مستقل
سیاست های اقتصادی ناکارآمد
عاداتی که مشوق رفتاری های فاسد هستند (هم در ارباب رجوع و هم در کارکنان)
ازدیاد سازمان های موازی دولتی و اجرایی

جالب اینکه این موارد در اکثر کشورهای مطالعه شده مشترک بوده و برای فهمیدن آنها نیاز به همایش نمی باشد. از طرفی راه ها مبارزه با فساد هم توسط دیگر کشورها کشف شده و می توان از تجارب آنها و البته با رویکر بومی استفاده نمود. برای مثال رئیس سازمان ضدفساد سنگاپور، چهارچوب زیر را برای مبارزه با فساد ضروری می داند.

اراده سیاسی Political Will به عنوان پایه و اساس جریان مبارزه با فساد که به نظر می رسد بایستی از قوه مجریه آغاز شود و چهار اصل شامل ۱) قوانین ضد فساد کارآمد ۲) هیئت ضد فساد کارآمد و مستقل زیر نظر شخص رئیس جمهور ۳) قضاوت قضایی موثر و مستقل ۴) بخش دولتی کارآمد و پاسخگو (شامل قوانین و افراد کارآمد)

همانطور که مشاهده می کنید گام های عَمَلی مبارزه با فساد مشخص می باشد و از همین فردا می توان با تشکیل معاونت مبارزه با فساد، برنامه عملی مبارزه با فساد را تبیین و آن را اجرایی کرد. شاید بشود با هزینه ای معادل آن هزینه ای که برای "همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد" شد تیمی از خبره ترین مدیران، حسابرسان، حقوق دانان و بازرسان و چند مشاور خارجی را برای تشکیل معاونت مبارزه با فساد زیر نظر شخص رئیس جمهور تشکیل داد تا پس از چند ماه مطالعه، نقشه عملی action plan مبارزه با فساد کشور تبیین شده وسازمان ضدفساد با امکانات و اختیارات متمرکز، پاسخگوی وضعیت فساد در کشور باشد.

به نقل از رهبری "لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟"، به نظر می رسد در واقعیت هم “وضعیت” روشن می باشد و هم راهکار، آنچه که جای خالی اش در چند دهه اخیر احساس می شود "اقدام قاطع و اساسی" است که بایستی منتظر ماند و شاهد بود که چه زمانی مسئولان "چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند."
 
کلمات کلیدی : ایلیا سالار
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۳:۴۷:۵۲
در مبارزه با فساد در درجه اول باید با قدرت بی حد و حصر مبارزه کرد . وقتی یه سری آنقدر قدرت دارند که به هیچ بنی بشری جوابگو نیستند و هر کاری هم بخواهند میکنند ، شما یک ارتش رو برای مبارزه با فساد بسیج کنی ره به جایی نخواهی برد. (2541138) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۴۶:۱۶
باید ارتباط مردم با کارمند‌ها را به حداقل رساند. (2541655) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۴۷:۳۵
تو استرالیا و کانادا که کمترین نرخ فساد مالی رو دارند همه کارها اینترنتیه و شما اصلا نمی تونی بفهمی درخواست وام ، ویزا ، بیمه ، مسکن دولتی ، یارانه بیکاری و .. توسط چه کسی رسیدگی میشه ، همه میره تو یک سیستم الکترونیکی و بین کارمندا تقسیم میشه و خیلی وقت ها فقط یک کد آنهم موقت وجود دارد و دو طرف اصلا هم را نمی بینند و اسم هم را هم نمی دانند ، اتفاقا حرف ایشون بجاست منتها یک جناحی در کشور اصولا حرف حساب را نمی خواهد مطرح شود (2541658) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۴۸:۰۴
اگر این فسادهای گسترده در ادارات و شرکت ها و سازمان ها نباشد و افراد زیادی یک شبه به ثروت های افسانه ایی نرسیده باشند که البته این ثروت ها نامشروع و حرام است دلیلی وجود ندارد که با هر شایه سیاسی یا اقتصادی تورم و فشارهای اقتصادی کمر شکن به مردم تحمیل شود دلیلی ندارد که خانه های 120 میلیارد تومانی در تهران به وفور خرید و فروش شوند آقای ریسس جمهور اگر میخواهند فساد گسترده در جامعه کم شود باید نظارت های شدید و بدون اغماض را در تمامی سیستم اجرایی کشور نهادینه کنند (2541659) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۹:۴۴:۴۷
راهکار مبارزه با فساد مشخص و آسان است.

1- ماموران نظارت و رسیدگی، باید مرتبا تعویض شوند.
2- مدیران در بخش های اقتصادی باید مرتبا تعویض شوند.
3- امنیت کامل شغلی برای گزارشگران فساد تامین شود و به آنان پاداش هم پرداخت شود تا گزارشگری فساد یک ارزش شود.
4- مجازاتهای شدید برای متخلفین در نظر گرفته شود.
5- مراکر مهم اقتصادی مثل بانکها/بورس/موسسات مالی و شرکتها بیمه زیر ذره بین بازرسی قرار بگیرند و مدیران آنها از فیلترهای متعدد بگذرند.
6- سامانه گزارش فساد ایجاد شود. (2541728) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۵۵:۴۵
آفرين ! رمز وراز مبارزه با فساد چهار كلمه : " رعايت قانون براي همه ! والسلام نامه تمام !! (2542736) (alef-13)
 
من
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۲۱:۱۸:۴۴
با همایش و "سمی نهار" نمیشه با فساد مبارزه کرد... (2543197) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۳:۴۹:۳۳
خیلی ساده
برخورد بدون مصلحت اندیشی درباره شخص و نظام (2541145) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۰۰:۵۷:۵۰
اجرای قانون برای همه چه بالاترین مقام و چه پایین ترین مقام باید یکسان باشد اگر هم در قانون مستثنی وجود دارد باید آن حذف شود هر کدام از مقامات هم اگر خطای دیگری را پنهان کرد یا توصیه پوشش خطا کرد باید به همان جزا مجازات شود (2542170) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۴:۲۵:۳۴
ساده هم نیست برادر تو ساده ای که اینگونه فکر می کنی!
کــــــــــــــــــــــــــی می خواد کــــــــــــــــــــــــی رو بگیره آخه!!!؟ (2544752) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۳:۵۳:۴۲
امیدوارم این تب مبارزه با فساد زود رفع نشود. (2541151) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۳:۲۳
حقوق کارمندان دولت نسبت به متوسط کشور اصلا پایین نیست.
وضعیت هم کاملا روشن است اما راه حل دست روحانی (به عنوان یک تداراکاتچی) نیست. (2541171) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۴۷:۱۴
در تمام سالها هرچه تورم بوده چند درصد پایینتر به حقوق کارمندان اضافه شده حالا شما میگی حقوق کم نیست (2541914) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۶:۱۲
1- جملاتی بسیار گزنده و قابل تأمل که باید مردم و مسئولین را به فکر و شاید بازبینی اقداماتمان یا در موقعیتی که انتخاب یا پذیرفتیم بپردازیم مهندس جهانگیری معاون اول رییس جمهور که سالهای طولانی در پستهای کلیدی دولتهای قبل نیز حضور داشتند در مراسم افتتاحیه همایشی با عنوان سلامت اداری و مبارزه با فساد اقتصادی که باید با حضور سران سه قوه و مقامات ارشد برگزار گردد به توضیح این نکته پرداختند که مقام معظم رهبری بر خلاف عرف و رویه معمول در پاسخ به درخواست اراسلی خدمتشان برای دریافت پیام افتتاحیه همایش مذکور از ارسال پاسخ امتناع فرمودند و در حامش نامه درخواست معاون اول رییس جمهور مرقوم می فرمایند که : این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند؟ توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند. موضوع دوم که برای جامعه و رسانه ها جذاب بنر رسید نمایش تصویر جوانی نانوا است که با نصب مطلبی در نانوایی به اطلاع مشتریان می رساند که بدلیل استفاده از آرد قیمت قبل در پخت نان تا اتمام آرد سهیمه قبلی مشتریان نان را به قیمت قبل از اعلام افزایش جدید خریداری خواهند کرد.
2- موضوع جوان نانوا به سرعت جز تیتر یک سایتهای خبری ، مطبوعات و شبکه های مختلف صدا و سیما جای گرفت در جامعه نیز بعضا مردم به اقدام این جوان اشاره می کردند هر چند علی رغم گذشت پنج روز برنامه هایی سیما در باز پخش عکس خبری مذکور همچنان نام و محل کسب جوان نانوا را نمی دانستند که چنین ندانستنی را باید با شگفتی مورد پرسش قرار داد واقعا دهها شبکه تصویری و رادیویی متکی بر بودجه عمومی حداقل در چارچوب توجه ابتدایی به منویات مندرج در ابلاغیه مقام معظم رهبری تحت عنوان سیاستهای کلی فرهنگی و فرامین منعکس در آخرین حکم ابلاغی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که باید به فرهنگ سازی رفتاری و اخلاق اجتماعی توجه کرد به چهره پردازی از این جوان معتقد به کسب حلال می پرداختند؟
3- اما مردم و مسئولین تمامی حوزه های اجتماعی باید به این نکته نیز توجه فرمایند و به پاسخهای احتمالی سوالاتی از این دست تأمل کنند که آیا در بین حدود 6000 واحد نانوایی کشور نانوایی دیگری نیست به نکته توجه کرده باشد؟ آیا سازمان ذی ربط و متولی توزیع آرد و دستگاه صنفی نظارتی برخورد با تخلفات فروش سهیمه آراد یا گران فروشی توضیح منطقی برای توزیع درآمد بادآورده ناشی از تفاوت قیمت آرد سهمیه باقی مانده در واحدهای نانوایی که با اعلام نرخهای جدید نان با حدود 35% قیمت بالاتر به مشتریان فروخته می شود برنامه و اقدامی داشتند؟ اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ، روحانیون محترم، ائمه جمعه و جماعات ، ستا امر به معروف و نهی از منکر ، ، نمایندگان مجلس ، مسئولین و مقامات دستگاههای فرهنگی و اجرایی ، مدیران و دست اندکاران رسانه های عمومی ، سرافراز صدا و سیما و عامه مردم چرا از بین حدود 6000 مالک واحدهای نانوایی کشور فقط یک نفر چنین کرد؟ چرا سایر مالکان واحدهای نانوایی نمی گویم سوء استفاده که از این نکته غفلت کردند مگر حق الناس و بیت المال نیست؟ اطمینان دارم بسیاری از مالکین واحدهای نانوایی راضی به ورود پولی شبهه ناک در اموالشا و سفره خانواده نیستند پس چرا چنین غفلتی صورت می گیرد؟ اتحادیه صنفی ذی ربط و مسئولین ادارات دولتی با کدام مجوز شرعی و قانونی تصور کردند که می توانند چنین مابه تفاوتی را از بودجه عمومی به صنف نانوایان تقدیم کنند؟
4- مقام معظم رهبری در حامش نامه معاون اول رییس جمهور فرمودند این سمینار و امثالهم بناست چه معجزه ای بکند؟ سوالی که توسط هیچ یک از مسئولین و مدعوین سمینار مورد پاسخگویی قرار نگرفت و سخنرانان و برگزارکنندگان بی توجه به ابهام ایجادی در خصوص ماهیت ، محتوایی ، مشروعیت و کاردکرد همایش همچنان و براساس برنامه از قبل تنظیمی به کار خود ادامه دادند. آیا نظر صریح و مکتوب مقام معظم رهبری بعنوان مهمترین رکن حکومتی و فقهی کشور مبنی بر عدم ارسال پیام نباید به منزله دستور توقف کار تلقی می شد؟ آیا بهتر نبود مسئولین سه قوه بلافاصله خدمت معظم له رسیده و اعتراض رهبری را بازخوانی می کردند؟ معاون اول محترم رییس جمهور مناسب نبود با تکیه بر سلامت ، پاک طینتی و شجاعتی که در شما سراغ داریم به صراحت و در پاسخ به اعتراض رهبری از بالغ بر چهارده سال کم کاری در مبارزه با فساد مالی لغو برنامه را اعلام می فرمودید؟
5- روسای سه قوه و البته معاونین اولشان و سایر مدیران ارشدی که به سخنرانی در این همایش پرداختند باید با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ به روشنی توضیح می دانند که در درک و شناخت کدام بخش از وضعیت موجود ابهام دارند توضیح می دانند طی 14 سال گذشته برای مبارزه با بنیانهای شکل گیری مفاسد اقتصادی کشور چه کردند؟ توضیح می دادند که اگر برنامه مشخصی داشتند در برخورد با کدام موانع ناکارآمد و شکست خوردند؟ توضیح می دادند که می دانند چرا کشورمان از سوی مراکز بین المللی و داخلی بعنوان بزرگترین اقتصاد غیر سالم جهان شناخته و معرفی می شود؟ توضیح می دانند برای شناخت آنچه نمی دانند فارغ از این و تعدادی دیگر از همایشها برنامه روشن و مشخصی دارند؟ روسای سه قوه مطالب خود را طی مدتی که بعنوان رییس قوه بر مسئولیت بسیار مهم یک قوه تکیه دارند مرور کنند ایا برای مبارزه موثر با روند شکل گیری مفاسد اقتصادی حتی یک برنامه عملی و قابل توضیح داشته اند؟ اگر چنین بوده چرا بنابر فرمایش مقام معظم رهبری و واقعیات ملموس در چنین وضعی قرار داریم؟
6- مقام معظم رهبری می فرمایند با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند؟ تصور می کنم پاسخ به این سوال می توانست اولین توضیح روسای سه قوه در همایش مذکور باشد که چرا نتوانستند و نمی توانند اقدامی قاطع ، ماندگار و اثربخش داشته باشند؟ چرا مردم وجود مفاسد گسترده اقتصادی و اداری در کشور را بعنوان امری بدیهی و غیر قابل اجتناب پذیرفته اند؟ چرا از بین 6000 مالک واحد نانوایی فقط یک نفر به ناحق بودن استفاده از مابه تفاوت قیمت قبلی و جدید آردهای در اختیار نانوایی که حق مردم و حکومت است تأمل کرد؟ روسای سه قوه توضیح دهند نه برای مبارزه همه جتنبه با ابعاد گسترده و به فرمایش برخی مسئولین نهادینه شده فساد اداری و اقتصادی کشور که برای ده نفر شدن شماره نانوایانی که چنین کنند چه برنامه مشخصی دارند؟ ائمه جمعه و جماعت بعنوان مرجیعت امور دینی و شرعی توضیح دهند طی چه مدتی می توانند نانوای منصف را حداقل به نانوایان منصفی به تعداد شهرهای کشور ارتقاء دهند؟
7- مقام معظم رهبری فرمودند : توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند. مقامات سه قوه حداقل توضیح دهند که رعایت کدام ملاحظات مانع از مبارزه قاطع با رویه های مفسده انگیز اداری و اقتصادی می کنند؟ ملاحظات کدامند که می توانند سه قوه مغننه ، مجریه و قضاییه کشور را زمینگیر و ناکارمد کنند؟ کدامند که می توانند روسای سه قوه را در دفاع از حقوق مردم و حکومت به سکوت یا عقب نشینی وادار کنند؟ چرا بسیاری از تصمیمات اتخاذی مجلس ، دولت و قضایی ناتوان از اجرا می باشند؟ چرا علی رم برخوداری از تجربه سی و شش ساله همچنان قوانینی تصویب می گردد که در اولین گامهای اجرا بدلیل اشکالات عدیده مستتر در قوانین و ضوابط مذکور بی اثر می گردند؟
8- مقام معظم رهبری طی سالهای گذشته نیز مکرر بر این واقعیت تلخ و گزنده تأکید فرمودند که اگر دستگاهها و مسئولین ذی ربط به موارد ابلاغی در فرمان هشت ماده ای توجه عملی و موثر داشتند حتما وضعیت با شرایط متفاوت و قابل تحملی همراه بود که به سرعت شنیده و توسط بسیاری به فراموشی سپرده شد اتفاقی که در خصوص اقدام اعتاب آمیز اخیر معظم له نیز خواهد شد لذا است که باید دیگرانی با حساسیت و همیتی قابل اشاره به میدان این کارزار وارد گردند. دقتر رهبری با توجه به ضرورتهای مقاطع مختلف نسبت به ایجاد ارکان و سازو کارهای متعددی اقدام کرده است که طبیعتا باید ملزم به پیگیری تحقق فرامین رهبری باشند خواست و ضرورت مشروعی که به ندرت مورد توجه مسئولین دفتر قرار گرفته است. مسئولین دفتر در راستای مسئولیتهای حاکمیتی موظفند در راستای اطمینان از اقدامات راهبردی قوای سه گانه و سایر ارکان حکومتی به اعمال نظارتی راهبردی و اصلاحی اقدام کنند تا قوای سه گانه و دستگاهها در جریان درگیری در امور جاری و روزانه و بخشی به غفلت از سیاستهای کلی و فرامین ابلاغی مقام معظم رهبری مبتلا نباشند. مسئولین ذی ربط باید بدانند که عدم جدیت در پیگیری ارکان مختلف دفتر به بروز بخشی غیر قابل اغماضی از رفتار و عملکرد موجود منجر شده است وضعیتی که باعث گردید تا مقام معظم رهبری مایل به ارسال پیام به همایشی با حضور سران و مقامات سه قوه نباشند. (2541180) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۰۶:۲۹
وقتی رییس حراست یک سازمان رو بالاترین مقام اون سازمان تعیین میکنه. وقتی ذیحساب شرکت دولتی برخلاف قانون مدیر امور مالی هم هست. وقتی اطاعت بی چون و چرا، معیار انتخاب مدیر و رشد در سیستم اداری شده. وقتی که مدیران ارشد از مقام و منصب خود برای اهداف شخصی استفاده می کنند. و هزاران مورد دیگر اتفاق می افتد و صدایی از هیچ کس بلند نمی شود، نتیجه می شود این که گر رسم شود که مست گیرند، در شهر هر آنچه هست گیرند! (2541181) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۱۰:۴۶
ب نظر من اين ارزو تا ابد محقق نخواهد شد ...چرا ؟؟؟به اولين دليلي كه شما عنون كرديد:"حقوق پایین کارمندان دولتی" (2541193) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۵۲:۵۵
نه عزیزم حقوق کارمندان مشکل نیست!!!

مشکل اصلی>>>> مشکل آقایان با شفافیت است!!!!!!!!

شفافیت اسناد املاک کشور

شفافیت حساب های مالیاتی

شفافیت اطلاعات اقتصادی

و.... است.

دلیلش را هم که باید به راحتی حدس بزنید!!!! (2541667) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۱۰:۵۷
به نظر من مشکل ریشه ای تر از این حرفها است. (2541194) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۱۴:۴۰
مشخصات سمینار مبارزه با فساد:
1- بنر سمینار فساد( مخصوصا کلمه فساد) باید بزرگترین بنر تهیه شده دولتی باشد.
2- فقط دولتمردان حق دارند در مورد فساد فرمایشات کنند. اگر مردم عادی اظهار نظر یا شکایتی کنند عوامل سیا، دشمن و .......محسوب می شوند. مردم فقط باید هزینه های فساد را بپردازند!
3- دولتمردان هر قوه، مسئولین قوای دیگر را متهم به فساد می کنند و جالب این که در سمینار مبارزه با فساد هم افشا کننده فساد و هم مفسد احتمالی شرکت می کنند و درنهایت هم پس از خاتمه مراسم درب بر روی همان پاشنه خواهد چرخید!
4- حق ماموریت، حق جلسه و مهمتر از همه پذیرایی اش هم باید عالی باشد.
ای مظلوم ملت ایران!!!!!! (2541202) (alef-13)
 
صادق
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۱۷:۵۷
به نظر نمی رسد نظر نویسنده مبنی بر این که مبارزه با فساد میتواند از قوه مجریه آغاز شود صحیح باشد. (2541209) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۲۱:۴۷
1- ایجاد بازار آزاد و رقابتی برای همه فعالین اقتصادی

2- حذف رانت

3-حذف هر نوع انحصار

4-تک نرخی نمودن نرخ ارز

5-کوتاه نمودن دست مراکز صاحب قدرت از اقتصادکه وظیفه یشان چیز دیگریست

6- بر خورد قاطع قضایی با متخلفین

7- دوری از ظاهر سالاری و تکیه بر شایسته سالاری

8- وضع و تکمیل قوانین مورد نیاز

9-سپردن کار به متخصص

10- نظارت دقیق بر فعالیتهای اقتصادی (2541217) (alef-1)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۲۸:۵۹
مبارزه با فساد فقط یک راه دارد. باید راه های مفسده را بست. قانون باید به گونه ای باشد که سوراخ و مفر نداشته باشد. امروز بعد از 36 سال از انقلاب ما هنوز نیاز داریم که قانون اساسی مان یا سایر قوانین و مصوبات گذشته مان تفسیر شود و این بدان معنی است که حتی خبرگان و اهل فن می توانند برداشت های متفاوت از یک قانون بنمایند. این یعنی این که ما بلد نیستیم به زبان ادمیزادی و بدون نیاز به تفسیر، قانون بنویسیم. این اشکال را هم در قانون اساسی داریم هم در قوانین مصوب مجلس و غیره. پس ابتدا باید برای تدوین کنندگان قوانین کلاس بگذاریم تا بتوانند با فارسی روان و روشن و دارای یک مفهوم قوانین را تحریر کنند و ضمنا قانون گذاران ما اساسا این کاره نبودند و قانون نویسی بلد نبوده و نیستند. قانون نویسی هم مثل تخصص های دیگر، یک فن است. مطالعه و دانش می طلبد. پس تا حالا دو مشکل را مطرح کردم. ضعف فنی قانون نویسان و ضعف ادبیاتی قانون نویسان.
مطلب سوم این که در قوانین ما نظارت بر حسن احرا و تضمین آن مغفول است. یک قانون کج و کوله ای با متن بسیار بد از تنور بیرون می اید اما دیگر کسی به سراغش نمیرود که ایا اجرا شد؟ آیا بخشی از آن اجرا شد؟ دلایل عدم اجرا نشدنش چه بود؟ چگونه می توان این اشکالات را مرتفع نمود؟ و قس علیهذا.
به هر حال عزم جدی در بگیر و ببند و زندان انفرادی و میخ و سیخ کارساز نیست. خوب نیست دیگر!!! مگر تا حال که از این روشها استفاده شده، نتیجه ای عاید شده؟ بیشتر شده که کمتر نشده.
اگر شرایط ورود به عرصه تسصمیم کیری را تسهیل کنید که امثال بنده و از من بهتران هم به این دایره راه بیابند، بخش عمده ای از مشکلات مملکت حل می شود. بعد از 36 سال هنوز یک فایل اطلاعاتی نداریم که بتوانیم با کمک آن تصمیم بگیریم چه کسی مستحق یارانه است و چه کسی نیست!!!! پس در این 36 سال چه می کرده ایم؟ من اگر قدرتش را داشتم همه عوامل و تصمیم گیران از ابتدای انقلاب را به خط می کردم و که این چه نتیجه ای است بعد از 36 سال؟ (2541233) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۳۸:۴۴
در ایران فساد اقتصادی بیشتر از استاندارد بین المللی است واین بعلت نبود شایسته سالاری در شغلهای کلیدی ونبود تقوی الهی در بین مسئولین است (2541260) (alef-1)
 
سهراب
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۴۳:۰۴
با اعلام تورم 17درصدی وافزایش حقوق کارمندان به میزان 14 درصد محاله بشه با فساداداری مبارزه کرد (2541272) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۲:۵۶:۴۴
وقتی تورم 17 درصد میشه اندازه ی 7برابر استاندارد جهانی به نظر شما عدد کمیه ؟؟؟؟؟؟ (2542032) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۴۳:۲۶
چرا در نظامی که اسلامی است و مردم سی و شش سال قبل رژیم طاغوتی را به نظام اسلامی تغییر دادند شاهد اینهمه دزدی هستیم ؟

کدام قسمت کار می لنگد . و مقصر اصلی کیست ؟
1 - سیستم
2 - مردم
3 - آمریکا
4 - نظر من.
میدونم که امکان انعکاسش کمه . (2541273) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۰:۴۲:۵۲
آزادی کامل مطبوعات و رسانه ها (2541819) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۵۰:۳۷
-1- آزادی کامل رسانه ها و مطبوعات
2- تحقیق و تفحص از همه نهاد ها (2541286) (alef-13)
 
امین
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۵۰:۴۸
یکی از موارد فراموش شده در لیست علل عمده که در ایران قابل پیگیری است، معیارهای گزینش کارکنان و فرآیند ارزیابی و ارتقای ایشان می باشد. (2541287) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۴:۵۶:۵۲
مبارزه عملي و به دور از شعار و نمايش. ممكن نيست مگر اينكه قوانيني عملي تصويب و احرا شود كه ١ - دستگاههاي نظارتي موظفند ظرف. حداكثر مدت سه ماه گزارش خود در مورد هر نوع شكايت و اطلاع رساني مردمي از تخلفات. مالي و اداري را اعلام و به شاكي. يا گزارش دهنده نتيجه رسيدگي را كتبا اعلام نمايند ٢- افراد اطلاع دهنده تخلفات تحت حمايت قانوني و امنيت شغلي قرار دارند و حابحائي يا انتقال و مامور به خدمت و كسر حقوق و مزايا ي انان بدون راي مرجع قضايي ويژه تخلفات. اقتصادي و اداري ممنوع است ٣- مدير عامل يك شركت به هيچ وجه نميتواند رئيس هيئت مديره هم باشد ( عدم تمركز قوا ) و تحت هيچ شرايطي. اين قانون استثنا نداشته باشد ٤- به اطلاع دهندگان تخلفات مالي در صورت اثبات درصدي به عنوان پاداش تعلق مي گيرد كه به صورت پلكاني. طي يك مصوبه. ابلاغ شود ٥- مرتكبين تخلفات مالي و اداري. از تصدي در مشاغل مشابه منع و مراتب طي سامانه اي قابل استعلام باشد ٥- براي مفاسد مالي درجه بندي تعيين و از يك حد خاصي به بالا حبس ابد با اعدام تعيين شود ٦- دخالت مقامات غير مسئول ( تعريف شده طبق قانون ) در فرايند رسيدگي. و. هرگونه توصيه و سفارش به وزارت متبوع در جهت حمايت از كسي كه عليه او گزارش داده شده است ممنوع و موجب پيگرد قانوني است ولو توصيه كننده شخص اول استان يا فرماندار و استاندار و خداي ناكرده. از طبقه قضات و روحانيون شناخته شده باشد . ٧ - در صورت اثبات تخلف گزارش شده وزير مربوطه و معاون مربوطه كه. در خصوص. رسيدگي به تخلف گزارش شده اقدام موثري بعمل نياورده باشد و. گزارش خلاف واقع داده باشد. متهم رديف. اول شناخته ميشود ٨- خسابرس و بازرس قانوني موظف است علاوه بر رعايت استانداردهاي پذيرفته شده حسابرسي و حصول اطمينان از رعايت استانداردهاي حسابداري. در مورد نرخ. خريد مواد اوليه و فروش محصو ل و همچنين. رعايت. شرايط. رقابت سالم. اقتصادي. و رعايت صرفه و صلاح. شركت در. معاملات و قراردادهاي. داخلي و خارجي. از طريق مطالعه سوابق. قيمتها و تعرفه هاي. داخلي و خارجي از منابع معتبر اقتصادي ًصراحتا اظهار نظر مستقا. از اظهار نظر در مورد صورتهاي مالي و يادداشتهاي همراه ارائه و رونوشت ان را به سازمان بازرسي و ديوان محاسبات ارائه نمايد ١٠- بازرس و خسابرسي كه گزارش خلاف واقع. يا ساختگي بدهد. پروانه كارش لغو و مسئوليت تضامني در جبران خسارت وارده داشته باشد بايد. كاري شود كه افشا و گزارش تخلف هزينه نداشته باشد و اقدام غير قانوني. هر چند وجه اختلاس يا دزدي در ان ثابت نشود بدون هزينه نباشد و لو صرفا سوء مديريت تلقي شود بايد كاري كرد هيچكس به صرف اينكه ادم مثلا متعهدي معرفي شده از عواقب تصنيم غير قانوني خود. ولو به اسم دورزدن تحريمها در امان نباشد. اگر قرار است مثلا تحريمي دور زده شود براي ان هم بايد شيوه نامه مديريتي و معاملاتي. به تصويب برسد و مرجع صدور مجوز اقدام خارج از عرف تجاري در شرايط اظطرار تعريف و مشخص شود. نه اينكه به اسم تحريم ملت را دور بزنند و .......... همه فجايع اقتصلدي كه ظرف سه سال گذشته در الومينيوم المهدي و هرمزال اتفاق افتاد و تداوم دارد ناشي از نبود چنين قوانيني است. كه موجبات سوء استفاده و غارت بيت المال را فراهم اورده و تداوم دارد . والسلام علي من اتبع الهدي (2541299) (alef-1)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۰۴:۰۱
پول ، قدرت ، انحصار ،رسانه و اسلحه اگر دریک جا جمع شود فساد آفرین است (2541305) (alef-13)
 
مهناز نیازی خواه
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۹:۱۲:۳۹
پول قدرت اسلحه سایت رسانه اگر دریک جا جمع شود قطعا فساد می آورد (2541683) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۲۲:۱۶
برای شروع سیاه نماییو باید از دهن صدا سیما و کلیه مسولین بندازیم!
به هرکی میگی این کارت بده میگه سیاه نماییییییی!!
بعد یه رنده مونتاژ میشه مرز های علمو شکافتیم!! (2541340) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۲۴:۰۶
ریشه های فساد همانی بود که ریس جمهور گفت و شما هیچکدام انر منعکس نکردید .

بنظر این عوامل با منافع شما هم در تقابل است (2541344) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۳۹:۱۷
دست نهادهای نظامی را از منابع مالی و اطلاعاتی کوتاه کنید (2541381) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۳۹:۳۵
ساختار اداري واقتصادي و..وقوانين مرتبط با آنها در دوران طاغوت وبراي حفظ سلطه غرب توسط دولت شاهنشاهي در كشور ما شكل گرفته و پس از انقلاب جنگ وعوامل بسياري، مانع تحول در سيستم فاسد قبلي شدومتاسفانه چون ريشه اصلاح نشد ، وصل وپينه ها وضع را بدتر و به شكل امروز درآورد . در اين سيستم عدالت وحفظ كرامت انسانها نمي تواند اجرايي شود . در اين سيستم 80% اقتصاد دولتي شده ، احكام اسلام مانند بيمه وكار وبانك وگمرك وماليات و قضا و....نتوانسته اجرايي شود وتماما با تقليد از اجانب وتحت عنوان آنكه مخالف شرع نيست ( ضمنا قانون شرع هم نيست ) به تصويب رسيده . بيش از سه ميليون كارمند استخدام شده تا مانع فعاليت مردم شوند و.... در نتيجه اگر فساد ورانت وظلم و تحقير مردم و....نباشد بايد تعجب كرد . محال است معلول هاي اين سيستم بتوانند مانع پيشرفت فساد شوند . بايد فرض كنيم امروز انقلاب شده واين نظام اهداف وبرنامه اي براي اداره كشور داشته كه هم در احكام اسلام وهم در بيانات حضرت امام (ره ) ورهبري معزز متبلور مي باشد وعده ئي فرهيخته از حوزه ودانشگاه و...بدون داشتن وابستگي تشكيلاتي در بخش هاي حاكميتي و مسئوليت اداري ، مسئول طراحي نظام جمهوري اسلامي و قوانين مادر ونحوه وزمان بندي تغيير وضع موجود به وضع مطلوب را تدوين وارائه نمايند . قطعا در اين راه مي بايست تعدادي از مواد مديريتي قانون اساسي تغيير كند . (2541382) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۴۰:۴۹
به نطر من اینکه موضوع با فساد را با حاشیه سازی همراه میکنند و طوری جلوه میدهند که شناسایی فاسدان و نفس مبارزه با فساد را کار خیلی سخت و دشواری جلوه میدهند دقیقاً به منظور رد گم کردن است . و الا تشخیص فساد مالی در خیلی جاها بسیار راحت است و اصطلاحاً اظهر و من الشمس است . مثلاً اینکه کسانی از خانواده های معمولی و متوسط جامعه ، فقط 5 یا 6 سال است که از دانشگاه فارغ التحصیل شده و قاعدتاً از بعد فارغ التحصیلی باید از نظر مالی از نقطه صفر شروع کرده باشند . ولی بدلیل تعلق به باند خاصی ، سریعاً پستهای بالایی مانند مدیر عاملی بنگاههای دولتی و عمومی ، معاون وزیری و .... غیره گرفته اند و حالا بعد از 5 یا 6 سال آنها درای خودروهای لوکس و گران قیمت و منازل آنچنانی شده اند ، دیگر جای شبهه در فساد آنها نمیگذارد . در واقع منافقین واقعی در انقلاب همین ها هستند که با نقاب نفاق،خود را در بدنه و لایه های نظام نفوذ داده اند و باوقاهت و خیلی واضح فساد مالی شان را به رخ این و آن میکشند و در بسیاری مواقع فخر هم میفروشند و با این رفتار منافقانه شان خیلی ها را از انقلاب دلسرد میکنند و تا به حال با همین نفاق و سوء استفاده هایی که از نفوذ نفاق آمیزشان در جای جای کرسیهای حساس داشته اند ، ضربات سنگینی به اهداف انقلاب زده اند. به عقیده من در واقع چنین گروهها یی از اول انقلاب سعی کردند گروه رجوی را به عنوان منافق ، شناسنامه دار و تابلو کنند تا رد گم کنند و منافقین اصلی که خودشان هستند از توجهات عمومی و نظام دور باشند و در حاشیه امن به اعمال ننگین منافقانه خودشان بپردازند.و امروز نسل دوم همانها به جان انقلاب افتاده اند. آنچه که مسلم است در خود کلمه نفاق این معنی نهفته است که نفاق و منافق باید ظاهری موجه و غیر قابل شناسایی داشته و از نفوذ در درون نظام بهره مند باشند تا بتواند براحتی نیت های پلید خود را عملی کنند.در صورتیکه گروه رجوی از همان اوایل انقلاب خط خود را کاملاً جدا کرد و کاملاً شناخته شده عمل میکرد بطوریکه ویزکیهای گروه نفاق به آنها نمیخورد و به آنها بیشتر میتوان لقب خوارج را داد نه منافق.
برای نمونه جهت شناسایی نسل دوم این منافقین واقعی باید رفتار خیلی از کسانیکه به بهانه سپردن مسئولیت به دست جوانان پستهای حساس را اشغال کرده اند را رصد کرد . (2541384) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۵۲:۴۵
مقالات متعدد آقای سالار از یکسال پیش تاکنون خیلی دقیق موضوع فساد اداری مالی را بررسی کرده بود.
انگار پس از این همایش هنوز در خانه اول هستیم.
امیدوارم دولت محترم به پیشنهاد این مقاله توجه کند و معاونت خاصی به این منظور تشکیل دهد که گزارشاتش توسط شخص رئیس جمهور و دفتر مقام معظم رهبری مورد وارسی قرار گیرد. (2541414) (alef-13)
 
علی کریمی
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۵:۵۵:۰۵
تقریبا دلایل همه آسیب های موجود در حوزه های سیاسی , اجتماعی ,اقتصادی و فرهنگی کشورمان معلوم است ولی در بیان و پیشهاد راه کارهای عملی و اثر بخش نوعی محافظه کاری و شاید خود سانسوری در بین نخبگان حاکم است و تا زمانی که این مشکل برطرف شود وضع همین خواهد بود. (2541418) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۶:۰۷:۲۹
دلیل دیگر، گره زدن رفتار مسئولین به مصلحت نظام،

به هر کسی‌ اعتراض میکنی‌، طبق نظر بعضی‌‌ها میشی‌ محارب با خدا (2541428) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۶:۱۴:۳۳
به نظر من اگر افرادی که در ستاد های مبارزه با مفاسد اقتصادی کار می کنند خودشان از هرگونه فساد مبرا بودند تا حالا ریشه فساد خشک شده بود . شاید لازم باشد ارگانی هم برای نظارت بر کار آنان مامورشود و همینطور نهادی برای نظارت بر ارگان مذکور و الی آخر .... (2541437) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۶:۴۶:۱۸
مبارزه با فساد زمانی به موفقیت قاطع می انجاند که عزم هماهنگ بین مسئولان نظام عملی و برنامه ریزی شود و طرف دیگر آن مردم هستند بلاخره فردی که تا دیروز مثلا دارایی هایش در بین مردم معمولی بوده ولی یکدفعه رشد چشمگیری پیدا می کند از منظر مردم پنهان نمی ماند حتی اگر دستگاههای نظارتی در سیستم های اداری هم متوجه نشوند مردم می فهمند و آنجا ست که یک سامانه قوی و در دسترس می خواهد تا مردم گزارش یک مشت فاسد را بدهند می گویند فساد مالی در کشور فرانسه بی ترس و نگرانی رشد داشته تا اینکه سیستم نظارتی با گزارشات دریافتی مردمی و با استفاده از نصب دوربین در اتاق مفسدان تا شش ماه مستندات را جمع آوری نمودند سپس در رسانه ها اعلام کردند که می خواهیم مفسدان را معرفی کنیم بعد از مدتی در تلویزیون هر شب بخش هایی از رشوه گیری را پخش کردند و همزمان اورا دستگیر و محاکمه کردند ، آیا ما نمی توانیم با برنامه ریزی و کمک مردم یه مشت فاسد را ریشه کن کنیم . (2541485) (alef-13)
 
معلم
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۶:۴۷:۴۰
مشکل اساسی برخورد مسالمت آمیز قوه ی قضاییه است،اگر همه در مقابل قانون یکسان باشند فسادی در کار نخواهد بود،ولی وقتی برای عقب ماندن یک قسط از یک وام5میلیون تومانی حقوق ضامن مسدود می شود اما وام های میلیاردی تا سالها بدون پرداخت یک قسط و حتی بدون اینکه در جایی که به آن منظور وام تخصیص یافته بکار گرفته شوند!بدون پیگیری می مانند و حتی هویت وام گیرندگان هم فاش نمی شود،یعنی مسوولین نظارتی خودشان به این فسادها دامن می زنند،صدا و سیما هم در این میان با افراد فاسد مماشات می کند،وقتی اسم کارخانه هایی که در محصولاتشان کم فروشی می کنند به مردم گفته نمی شود،وقتی اسم بانک ها و موسسات بدون مجوز شطرنجی می شود،وقتی آوردن اسم شرکت هایی که لبنیات پالم دار و کودهای سمی و فلان و بهمان را به خورد مردم می دهند،ممنوع است یعنی نه قوه ی قضاییه و نه نهادهای نظارتی دیگر از جمله مجلس و نه صدا و سیما هیچ کدام نمی خواهند به صورت جدی با فساد مبارزه شود!والسلام نامه تمام! (2541487) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۰۱:۱۳
عدم وجود قوانین شفاف و واضح که ارباب رجوع هر اداره ای حقوق قانونی خود را کاملا بداند و نیز روال صحیح کار اطلاع رسانی نمی شود. بنابراین برخی کارمندان سوء استفاده کرده و حقوق قانونی ارباب رجوع را به نام پارتی بازی به همان اشخاص می فروشند. (2541505) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۰۲:۴۹
مصلحت اندیشی کنار گذاشته بشه کافیه ...

دادگاهها علنی برگزار بشه ... (2541508) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۰۲:۵۱
پیشنهاد می شود صفحه ای باز کنید و از مردم بخواهید پیشنهادات عملی خود را با نمونه های فساد مالی که خودشان با آنها مواجه بودند را بیان کنند. به گمانم نتایج مفید و ارزنده ای بدست آید. (2541509) (alef-13)
 
سايت الف و غيره
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۱۸:۰۴
خير مي ترسيم و وحشت داريم و اجازه اعلام بعضى از نام ها معذوريم (2541854) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۲۳:۳۶
اقاى خاوري طبق دستور ما فوق (وزير و رييس جمهور ) وام را پرداخت كرد و دولت وقت براى تبرئه خود ايشان كه مجرى دستور مافوق خود بعنوان دزد و خيانت كار و مختلس معرفى كرد و متاسفانه بيشتر مردم هم باورشون شد عزيزم هرگونه اختلاس و دزدى و سوء استفاده مادى در سطح بالا مطمئن باشيد با دستور مقام وزير به بالا و امكان دزدى يا اختلاس بدون علم و اطلاع مقامات عالى رتبه دولت اسلامى امكان پذير نيست با تشكر (2541870) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۰۳:۱۰
مطبوعات آزاد باشد و روزنامه نگران آزاد امنیت داشته باشند فساد نصف میشود. آنها که سعید مرتضوی را به جان مطبوعات می‌‌اندازند ریگی در کفش دارند (2541511) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۱۶:۴۹
فساد اقتصادی یک گرفتاری دنیایی زود گذر است ما به فکر زدودن فساد و انحراف از دین داری باشیم که دنیا و آخرت ما را تباه می کند!!! (2541535) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۰۲:۳۳:۴۳
يعني شما فساد اقتصادي رو تاييد ميكني ؟!؟! (2542221) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۹:۳۱:۵۶
خیر بنده غلط می کنم با فساد موافق باشم !!! قصدم این است که اگر ما با خدا و خویشتن خویش هنوز آشنایی درستی نداریم انگیزه ی درستی نزد ما برای مبارزه با فساد به وجود نخواهد آمد و به رفتن در بی راهه ی خود ادامه خواهیم داد . حال شما به سرشت خود بازگردید وببینید این حقیر درست یا چرت گفته ام ؟؟؟!!! (2543112) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۱۱:۰۳:۱۵
خیر ! بنده غلط می کنم با فساد موافق باشم !!! قصدم این است که اگر ما با خدا و خویشتن خویش هنوز آشنایی درستی نداریم انگیزه ی درستی نزد ما برای مبارزه با فساد به وجود نخواهد آمد و به رفتن در بی راهه ی خود ادامه خواهیم داد . حال شما به سرشت خود بازگردید وببینید این حقیر درست یا چرت گفته ام ؟؟؟!!! (2543526) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۲۴:۱۵
چرا کوچه علی چپ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ دلیل اصلی فساد را چرا بیان نکرده ای ؟ مثلا شما نمیدانی که عمده فساد موجود حاصل عملکرد افرادیست که خود را مالک مملکت میدانند ویا به خود حق میدهند دراموری که به انها ارتباط ندارد دخالت کنند ؟ نامه برای فلان بانک برای پرداخت وامهای چند میلیاردی بدون وثیقه ؟
اینگونه افراد خود را فراتراز قانون میدانند ؟ وگرنه دریافت وام راه قانونی ومشخصی دارد . عمده معوقات بانکی دارای نامه های اینچنینی هستند ولذا کسی جرات پیگیری هم ندارد . پیگیری هم شود پاسخگووجود ندارد . اینائی که شما گفتی 1درصد فسادهای اینجوری هم نیست . کارمندان نجیب دولت با حداقل حقوق شانشان اجازه فساد به انها نمیدهد ؟ تعداداندکی هم استثنا هستند . مفاسد گزارش میشود ولی 2روز بعد یک مقام بالاتر میا میگه موضوع چیز دیگه ای بوده وماست را میمالد و...........رابطه ارباب رجوع وکارمند همعمدتا دوقرون چارزاره . بقیه موارد هم دست هموناست . سیستم گذاری ورسیدگی قضائی و............. (2541545) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۵۲:۲۰
دخالت قدرت و سیاست در اقتصاد بعنوان بخشی از منفعت (2541585) (alef-13)
 
میر فندرسکی
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۵۹:۰۴
ببینید مبارزه با فساد مالی
1- بدون آزادی بیان دور از مسائل سیاسی و حزبی باید گفت غیر ممکنه
2- تا روزی که دخل و خرج کشور معلوم نشود و همه درآمدها به خزانه واریز نگردد و آنگاه با بر نامه از آن مصرف نشود باید گفت غیر ممکنه
3- تا روزی که گرگان در پوست گوسفند هستند و از سایه همه خوبیها و مقدسات در خلوت آن کار دگر می کنند و اگه کسی به آنها اعتراض میکند سریعاً خود را به ولایت می چسبانند و دیگران را ضد ولایت شاید می دانند و با شکلی ظاهری و با تیب آدمهای مومن راه را برای چپاول هموار می سازند شاید این حرف خیلی تلخ باشه و الف هم چاپ نکند اما آدمهای کم کار و دخل ادارات با بستن چپیه بدور گردن خود را منسب به پیروی از رهبر میکنند البته یقین دارم مقام معظم رهبری اینچنین نیستند و نمی خواهند در کشور وجود داشته باشد ولی این رفتار بلای جون شده و؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2541596) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۰۱:۴۰
ضروری ترین عامل مبارزه با فساد که در واقع بدون آن مبارزه آغاز نخواهد شد وجود عزم و اراده جدی و محکم در مسئولین است که متأسفانه تا کنون چنین اراده ای در هیچیک از مسئولین اعم از قضائی و ... دیده نشده است (2541600) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۱۷:۵۵
نمی شود خودتان را بیهوده معطل نکنید !یعنی اینکه جراتش و توانش را ندارید و الکی شعار می دهید برای اینکه فیافه حق به جانب بگیرید!!! (2541613) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۳۹:۵۵
اراده ملی میخواهد (2541641) (alef-1)
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۳۴:۲۴
از نظر من جامعه به دو بخش کلی تقسیم می گردد:
1.عامه مردم
2. نظام ( شامل افراد درون نظام و وابستگان نسبی و سببی و کارمندان دولت از صدر تا ذیل و برخی چاپلوسان دور قاب چین که ماشالله تعدادشان هم کم نیست.)

عامه مردم از روز اول خواهان مبارزه با فساد بودند و هستند اما دستشان به دلیل عدم شناخت کافی و همچنین فامیل بازی های بی حد و حصر از قدرت کوتاه و نمی توانند تغییری را به وجود آورند و اگر هم حرف بزنند که ..... ( همه امام حسین نیستند ) .

برداشت من از صحبت های مقام معظم رهبری این است که در ساختار نظام رغبتی برای مبارزه با فساد وجود ندارد . این نکته کلیدی است .

برای به وجود آوردن رغبت برای مبارزه با فساد حذف حداقل نیمی از مدیران میانی نظام است که شخصا معتقدم هیچ علاقه ای به نظام نداشته و ندارند وگرنه نتیجه عملکردشان این نبود . این گروه خود را اصل نظام می دانند و خود را از همه مردم برتر می بینند و به همین دلیل دارای ثروتی افسانه ای هستند که منشا آن کاملا معلوم و معین است .

لازم است سران نظام دست به جراحی گسترده ای در سیستم اداری ( سه قوه) بزنند . این جراحی ممکن است دامن خیلی از بزرگان نظام را بگیرد و خیلی از وابستگان این بزرگان در این جراحی آسیب ببینند .

من از آن گروه مردمی هستم که سالیان متمادی به این فکر می کنم : اگر امام خمینی زنده بودند آیا ضرورتی در انقلاب سوم نمی دیدند ؟ (2541900) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۸:۵۳:۳۶
راه عملي فقط آزادي مطبوعات و حمايت از ايت آزادي (2541668) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۹:۰۲:۱۹
باید جابجائی های سنگین بانکی ، ملکی اتوموبیل های لوکس تحت نظر قرارگیرند. مانند خیلی از کشور ها شهروندان برای استفاده از خدمات شهروندی از قبیل انجام معاملات و دریافت گذرنامه هر سال میزان درآمد خود را اعلان کنند و دادن اطلاعات غلط جرم باشد. برای دفع عفونت جراحی لازم است.. (2541673) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۹:۲۵:۱۹
ن فساد هم یک عارضه سیستمی است.
بزرگترین عامل ایجاد فساد سیستم رانتی است.
و سیستم رانتی خود معلول علتهائی است که بزرگترین آنها
1- تحریم است.
2- عدم آزادی جریان اطلاعات است
3- امتیازات انحصاری برای خواص یا به عبارتی رای بعضی است.

اگر دقت کنید در ایران با اضافه شدن تحریمها فساد به شدت افزایش یافت.
دیگر وقت بیشتر ندارم بنویسم. بروم به کارم برسم که مشگلی را از صنعت ام حل کنم.
این نوشته ها را بیشتر اش را الف مجبور است سانسور کند. و انچه را هم بگوید
نرود میخ آهنین در سنگ (2541702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۹:۲۹:۲۸
برخی اصول قانون اساسی فسادزا است. تا زمانی که مردم قانون اساسی را عوض نکنند فساد از بین نخواهد رفت. (2541705) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۱۹:۵۱:۵۴
فساد زاییده ی بی عدالتی است.
بی عدالتی نتیجه ی تبعیض است.
بزرگترین نماد تبعیض همین بودجه ی کشور.
سهم هسته های قدرت در بودجه بیشترین....!!!!
بودجه های عمرانی بر اساس جمعیت بین شهرستان ها تقسیم نمی‌شود!!!!! (2541742) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۰:۰۴:۱۹
مبارزه باید از سطوح بالایی نظام صورت پذیرد تا مردم عادی و کف جامعه حساب کار خود را خودرا بکنند،آقا زاده نمی شناسد،همه در برابر قانون یکسان هستند.و از همه مهمتر وجود رسانه های آزاد و بدون وابستگی به اورگان و یا حزبی ویا شخصی در کشور است.امثال مرتضوی ها زیاد هستند که مخالف رسانه آزاد در کشور هستند.چرا در بلاد کفر رسانه ها فساد وزرا و شخص اول مملکت را فاش می کنند و در کنارش قوه قضاییه مستقلی را می بینیم، این بدان علت است که رسانه وظیفه خود را بطور صحیح دارد انجام می دهد و قوه قضاییه جناحی عمل نمی کند و به معنای واقعی مستقل است.خلاصه در کامنت های بالا موارد ظهور و تشکیل و ادامه فساد به خوبی توسط هم میهنان عزیز بیان شد. حالا چرا آقایان و دولتمردان عملی نمی شود خدا می داند.درد زیاد است کو گوش شنوا، کسی که به رشوه و پول حاصل از آن عادت کرده را چطوری باید(مخصوصا فرزندان این شخص) از این کار منع کرد؟ جواب با شما؟!!! (2541762) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۱۹:۳۲
دزد را نمی توان برای بردن به محکمه دست همکار دزدش سپرد .بهتر است واقعیت ها را هر چند تلخ هستند قبول کنیم (2541858) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۲۵:۱۱
هفته ای یک سمینار بگیرند، مشکل حل می شود و فساد می رود رد کارش! اگر بعد از سمینار فاکتورها و میزان خرج و مخارج همان سمینار را بررسی کنند، خواهند دید که اصولاً سمینار خودش هم مشکل دارد، چه رسد به اینکه بتواند فساد مالی را حل کند. (2541872) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۲۸:۳۱
قانون حاکم باشد. حقوق مکفی به حقوق بگیر پرداخت شود.سانسور و خود سانسوری از میان برخیزد .مردم حق تجمع اعتراضی داشته باشند.قوه قضایه در عمل مستقل باشد. انوقت امید میرود نجاست و کسافت فساد رخت بر بندد. (2541883) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۹ ۲۱:۴۳:۴۰
در کشورهای توسعه نیافته سیاسی جهان سوم به علت اینکه بسترعادی وطبیعی ومرتبط برای فعالیت سیاسی آزاد مانند اجزاب ،وجود ندارد،دانشکاهها که تجمع نیروهای بالنسبه اگاه وروسنفکر در آن بیشتر است،محور فعالیتهای سیاسی واقع میگرددودلیل جساسیت روی دانشکاهها وولع گروها وجناخهای سیاسی برای در سیطره فرار دادن دانشگاهها هم همین است.توسعه سیاسی ونهادینه شدن دمکراسی تنها راه اساسی وشرط لازم برای سر جای خود قرار گرفتن امور کشور والویت بندی منطقی مسایل کشور است.بدون توسعه سیاسی وفعالیت آزاد احزاب ،سازمانهای مردم نهاد،حامعه مدنی،مطبوعات ورسانه های آزاد ، نه تنها فساد گسترده کنونی بلکه هیچ یک از معضلات اصلی کشور جل نخواهد شد وایران همچنان در ته حدول شقاقیت وعدم قساد ورتبه چهارم جهانی طلاق معادل 8 برابر متوسط جهانی و 10برابر فبل از انقلاب ورتبه دوم مضرف مواد مخدر در دنیا ورتبه ششم تعداد زندانی در دنیا ورتبه دوم تلفات رانندگی در دنیا وربته اول تلفات هوایی ورتبه سوم آلودگی هوا ورتبه اول رشد سرطان معده در دنیاورتبه اول فرار مغزهاو...خواهد ماند وبلکه بیشتر سفوط حواهدکرد وکسانی همچنان گزافه گویانه وایضا وفیجانه برای جل مشکلات جهانی وبحران معنویت در دنیا نسخه متوهمانه حواهند پیچید.خروح از این سیکل معیوب ودور باطل ،اجتیاج به فبول لزوم اصلاحات اساسی وبعضا ساختاری در کشور فبل از اضمحلال دارد (2541908) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۰۰:۴۳:۰۸
دلایل فساد و راهها کاهش کاملا روشن است
١. مطبوعات آزاد
٢. باز پس گیری اقتصاد, بازرگانی و صنعت از وابستگان حکومت و نظامیان و نیروهای امنیتی
٣. قوه قضاییه مستقل و بی طرف در برخورد با فساد همه افراد از جمله چهره های سیاسی, امنیتی و نظامی
٤. عدم لاپوشانی فساد به خاطر ترس از سو استفاده دشمن
٥. مجلس هایی برامده از مشارکت همه احاد ملت
٦. نظارت مجلس و خبرگان بر همه نهاد های حکومتی و شفاف سازی
٧. اصلاح سیستم اداری و نقص قوانین
٨. پاسخ گو بودن اشخاص رده اول مملکت در برابر فساد های کلان و پرهیز از اکتفا به فرمان و دستور و همایش
٩. کارامد و روز آمد کردن سیستم قضائی
١٠. عمل به نص صریح قانون و پرهیز از دور زدن, نادیده گرفتن یا وضع قانون با استفاده از قدرت مطلقه
... (2542156) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۰۸:۵۰:۵۰
یک از علل فساد اداری در کشور ما قانونمند نبودن تخصیص پستها به افراد است (فقط رابطه حکمفرماست ) نه تعهد مطرح است و نه تجربه وعلم و در این شلوغ بازار فساد غوغا خواهد کرد (2542361) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۰۹:۱۵:۳۲
اگر قوه قضایی در مبارزه پیشرو نباشد چه کسانی باید با عوامل بازدارنده مانع فساد شوند؟
آقای پور محمدی گفت دنبال مچ گیری نیستیم و سازمان بازرسی کار ارشادی میکند . این شد که فساد در دوران ریاست ایشان به 150 هزار میلیارد تومن رسیده لذا با این تفکر مدیران قضایی فساد روز به روز بیشتر میشود.
اصلاح میکنیم عوامل فساد
1- اراده منفی مسئولان قضایی بخصوص سازمان بازرسی کل کشور که نیروهای باتجربه اما بدون مدرک لیسانس را از سازمان خارج کرده و عده ای جوان تحصیلکرده بی تجربه جایگزین کرده است
2- رییس قوه قضاییه گزارش غلط دریافت میکند زیرا در دادگاهها عدالت رعایت نمیشود بخصوص شوراهای حل اختلافات ه (2542387) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۰ ۱۲:۵۱:۲۰
اين جمله معروف به ياد داشته باشيد : قدرت فساد مي آورد !! پس:
١-محدود كردن قدرت
٢- اعمال قانون براي همه كس بدون استثنا
٣- ازادي رسانه ها و مطبوعات غير از صدا و سيما كه به خيرش اميدي نيست ، شر نرسانه. خيليه (2542728) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۰۹:۰۹:۴۱
مهمترین عامل فساد، مدت طولانی خدمت افراد در مشاغل مهم و کلیدی است. الان بیش از 30 سال است که عده خاصی تمام مشاغل و مناصب مهم کشور را در اختیار دارند. فقط هر از چندگاهی جابجا میشوند و در پستهای مهم و گاهی دور از نگاه جامعه میچرخند و مجددا پس از چند سال برمیگردند. اگر مدت زمان حضور افراد در مشاغل و مناصب مهم محدود شود دیگر کمتر رفصت اختلاس و فساد پیش میآید و آقازاده ای هم وجود نخواهد داشت که به صورت مکرر و با پشت گرمی به پدر و دوستان پدر از رانتها استفاده کند و به فساد مالی بپردازد. (2543463) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۱ ۲۱:۱۰:۰۸
باید رسانه ها روز به روز آزادتر بشوند مثل همین سایت الف که از 1000 تا کامنت 999 تا را چاپ نمی کند ;)) (2544185) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۰۶:۱۱:۳۰
حاکمان هر جامعه میتوانند جلوگیری از فساد نمایند از اینکه خودشان فاسد نباشند. دروغگوئی فساد است، رشوه گیری فساد است، دوروئی فساد است، تعدی به جان و مال مردمان فساد است، گزارشات دروغ فساد است (2544437) (alef-13)
 
دکتر جمشید وحیدا
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۰:۳۱:۲۴
بارها گفته شد و نوشته شد که تنها راه مبارزه با فساد و مفسدین و شناسائی آنها و باز شناخت افراد سالم از افراد ناسالم بر رسی وضعیت مالی کلیه افراد و خانواده و نزدیکان و اطرافیان آنها بدون هیچگونه استثنا که از سال 1357 تا بحال دارای مسئولیت های سیاسی و اقتصادی و اداری و غیره بوده اند و مقایسه آن با وضعیت مالی کنونی آنها تا بر رسی و معلوم گردد در صورتی که تفاوت زیادی بین وضعیت مالی 1357 و 1393 آنها مشاهده گردد این تفاوت وضعیت چگونه و از چه راهی ایجاد گشته است. این تنها راهی است که از آبرو وحیثیت افراد پاک و خادم و خدمت گزار به وطن عزیزمان دفاع میکند و از تهمت زدن به آنها جلوگیری مینماید. (2544540) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۴:۲۳:۱۹
نیازی به همایش و سمینهار نیست و مجازات متناسب داشته باشد فساد هم کم می شود مثل کشور چین (2544747) (alef-13)
 
نیما
۱۳۹۳-۰۹-۲۲ ۱۶:۰۱:۳۲
با سلام مجلس قانون قبلی خود مبنی بر مجرم بودن رشوه دهنده را بردارد و فقط رشوه گیرنده را مجازات سخت کند تا از این به بعد رشوه گیرنده خلع سلاح شود.با این قانون اگر رشوه دهنده بخواهد رشوه را لو دهد پای خودش هم گرفتار است پس رشوه را لو نمیدهد ولیاگر خودش معاف شود حتما رشوه گیرنده را بدون هیچ ترسی لو میدهد.رشوه گیرنده هم که اینچنین بی دفاع شد رشوه نخواهد گرفت (2544909) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۰۱:۰۱:۴۲
عده ای میخواهند این آب روز به روز گل آلودتر شود تا بهتر ماهی بگیرند. (2545584) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۳ ۱۳:۱۰:۵۶
اينگونه همايش ها كه بيشتر سيمي نهاره تا سمينار با جلوگيري از فساد هاي اداري و مالي و توليدي چون اين در سيستم فكر و فرهنگي اكثريت قريب به اتفاق 85% درصدي نهادنيه شده علاوه بر ايمكه راه به جايي ندارد سبب افزايش قيمتها خواهد شد چون اين مافياي به خاطر اينكه روش و طرحي نو براي دور زدن اين بازرسيها بزنه بايد كمي هزينه كنه و بنابراين مردم بايد اين هزينه ها را هم تقبل كنند و باري است بر دوش مردم چرا بايد در همان سالهاي كه اولين جرقه اختلاس و با برادر رفيق دوست اغاز شده بود رحم نميشد و همه را محاكمه سخت ميكردند نه اينكه اصكاري در بره و يه پاپتي بي خانواده و دوست و اشنا ندار اعدام شود زماني كه وزيري به خاط اينكه در مجلس استيضاع نشود رو پرونده اختلاس و دزدي اموال مردم لاپوشاني ميكند و با تقدير و تشكر از فرد اختلاسگر و دزد با استفاي او موافقت و ماست مالي ميكنه نتيجه ان در حال حاضر رشوه هاي زير ميزي علني و تبديل به روميزي ميشود و به اطلاح ميگويند پول يه چاي را داره به ما ميدهد. (2546314) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.