نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 297248
سردار گمشده در مجنون
بخش داخلی الف، 3 مهر 94
تاریخ انتشار : جمعه ۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۹
مگر سردار گرجی به تو نگفت:«حاج علی خطر سقوط قرارگاه است باید برویم عقب، این دستور آقا محسن است.» و تو با غرور خاصی گفتی:«برادر گرجی جزیره مجنون فرزند من است، بچه ها هنوز درخط خندق مشغول دفاع هستند. من چطور عقب بیایم؟»
علی هاشمی به سال ۱۳۴۰ در اهواز دیده به جهان گشود. علی دوران کودکی اش را در کوچه پس کوچه های منطقه «عامری» سپری کرد و در نوجوانی خانواده اش به منطقه «حصیرآباد» اهواز نقل مکان نمودند.
با شهادت «نظر آقایی»فرمانده ی سپاه حمیدیه ، علی که در آن زمان مسئولیت تبلیغات را بر عهده داشت ، به فرماندهی منصوب شد. همزمان با تلاش در معرکه ی پاسداری از انقلاب اسلامی ، علی در رشته ی پزشکی دانشگاه مشهد پذیرفته شد اما با حمله ی سراسری ارتش بعث به خاک ایران ، ترجیح داد دانشگاه جنگ را برگزیند.
با شروع جنگ تحمیلی علی هاشمی در محور «کرخه کور» و «طراح» به مقابله با پیشروی سپاه دشمن پرداخت. با شکل گیری یگان های رزم سپاه او مامور تشکیل تیپ ۳۷ نور شد و با این یگان ، در عملیات «الی بیت المقدس» در آزادی خرمشهر سهیم گردید.
درآستانه عملیات والفجر مقدماتی تیپ ۳۷ نور منحل شده و علی هاشمی فرمانده سپاه سوسنگرد رسید و بعدها، از دل همین سپاه منطقه ای بود که ، «قرارگاه نصرت» پدید آمد و در سومین سال جنگ ، محسن رضایی علی هاشمی را به فرماندهی «قرارگاه سری نصرت» انتخاب کرد که حاصل آن سازماندهی ۱۳ یگان رزمی و پشتیبانی در استان خوزستان بود.
سردار علی هاشمی، تیرماه سال ۱۳۶۷ در جزیره مجنون به شهادت رسید. مراسم تشییع پیکر علی هاشمی اردبیهشت ۸۹ در شهر اهواز انجام شد.

راز سکوت ۲۰ ساله در مورد شهید علی هاشمی
سردار حسین علایی در سخنانی پیرامون شخصیت سردار سرلشکر علی هاشمی گفته بود: در روزهای آخر جنگ ارتش عراق حملات خود را به جبهه های ایران آغاز کرد و در پی حمله ای که عراق در پشت قرارگاه نصرت داشت شهید علی هاشمی و تعدادی از دوستانش به این منطقه عزیمت کردند و ظاهرا در داخل هور مورد اصابت آتش دشمن قرار گرفته و در خود هور به شهادت می رسند و حالا پس از ۲۲ سال بقایای پیکر مطهر ایشان به همراه تعدادی دیگر از شهدا به میهن بازگشته و انشاء الله در روز جمعه در تهران تشییع می شود.
این فرمانده پیشکسوت دوران دفاع مقدس افزود: شهید علی هاشمی یکی از برادران عرب زبان خوزستانی ما بود که همه خانواده ایشان در خدمت انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی تلاشهای بسیار داشتند و نام علی هاشمی برای همیشه به عنوان یکی از چهره های شاخص در میان سرداران دفاع مقدس به یادگار خواهد ماند.
دکتر علایی در مورد علت عدم معرفی سردار علی هاشمی طی سالهای پس از جنگ نیز گفت: تا سالیان درازی که صدام بر مسند قدرت بود انتظار داشتیم که علی هاشمی زنده از چنگال رژیم بعث عراق آزاد شود چون مشخص نبود که پس از مفقود شدن چه سرنوشتی را پیدا کرده است. ابهام در مورد شهادت یا زنده بودن علی هاشمی باعث شد که خانواده ایشان و هم سپاه علاقه ای به مطرح کردن ایشان نداشته باشند تا در صورت زنده بودن رژیم بعث عراق مانع آزادی وی نشود و یا با طرح شهادت وی در صورت زنده بودن صدام او را به شهادت نرساند.
اما پس از سقوط رژیم بعث عراق و در پی تفحصهایی که انجام شد احتمال شهادت علی هاشمی قوت گرفت و هم اکنون پیکرمطهر ایشان به آغوش میهن بازگشته است.
ماجرای کشف پیکر سرلشگر شهید علی هاشمی
اولین کنگره سرلشکر شهید علی هاشمی عصر امروز ۵ تیرماه ۹۳ در تالار وزارت کشور برگزار شد. در این مراسم سردار علیپور از همرزمان شهید علی هاشمی که پیکر شهید را بعد از سالها مفقودالاثر بودن پیدا کرده بود، پیرامون شخصیت شهید علی هاشمی و نحوه شناسایی پیکر او سخن گفت.
علیپور با اشاره به نحوه کشف پیکر سرلشکر علی هاشمی گفت: من سالهای بسیاری را با شهید علی هاشمی دوست بودم؛ در جبهه هر زمان دلتنگ می‌شدم نزد او رفته و او مرا دلداری می‌داد. سال ۸۱ اعلام شد وزارت نفت مأموریت سنگینی را در حورالعظیم پیش‌بینی کرده است که کشف فنی نفتی بود.
در این عملیات باید هر کدام از مسیرها را به عرض ۴۰ متر از مواد منفجره پاکسازی می‌کردیم. در سال ۸۲ میانه همین عملیات به خطوط مرزی رسیدیم و من به همه نیروهای تحت امرم دستور داده بودم که در مسیر به هر اسکلت یا پوتینی برخورد کردند مرا در جریان بگذارند.
وی افزود: در آن مسیر خطی به نام پنج هزار داشتیم که از صفر مرزی عبور می‌کند. دوستان در مجموعه نفت گفتند نمی‌توانیم به علت مرزی بودن منطقه کار را ادامه دهیم. مسیر را ۲۰۰ متر عقب کشیدند و دقیقاً پشت قرارگاه خاتم قرار گرفتند؛ من در کمپ نفت بودم که از بیسیم صدا بود خودتان را سریع برسانید ما به یکسری استخوان برخورد کرده‌ایم.
همرزم شهید علی هاشمی در ادامه تصریح کرد: خطی را که پاکسازی کردیم منظره مورد اشاره را در آن دیدم به همراه دوستان با دستمان استخوان‌ها را جمع کردیم و بلافاصله دوستان تفحص را در جریان قرار دادیم. به ایشان تأکید کردم قطع به یقین یکی از این شهدا شهید علی هاشمی است به این ترتیب کشف پیکر ایشان در سال ۸۲ اتفاق افتاد. علی هاشمی فرماندهی بود که تا آخرین فشنگش با نیروهای عراقی مبارزه کرد و نحوه پیدا شدن پیکرش نیز گویای همین امر بود.

 

 
کلمات کلیدی : سرداران شهید+شهید علی هاشمی
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۳ ۱۳:۰۸:۱۹
آخ چه جوونهای پاکی که از دست رفتند
اگه بودند حال و روز ما اين نبود (3211891) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۳ ۱۶:۳۶:۲۹
روح این مردادن خدا شاد.مقامشان عالیس.عالیتر بگردان. (3212234) (alef-3)
 
عادل
۱۳۹۴-۰۷-۰۳ ۱۷:۳۸:۴۶
بسم الله الرحمن الرحیم
من المؤمنین رجال صدقوا ما عاهدوا اللَّه علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدّلوا تبدیلا. لیجزی اللَّه الصّادقین بصدقهم (3212355) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۰۷-۰۳ ۲۳:۰۶:۱۱
البته این تمام واقعیت نیست، علی هاشمی ملقب سردار هور از اعراب خوزستان بودن که در اواخر جنگ مفقودالاثر میشن و متاسفانه بعضی افراد کوتاه نظر مطالبی راجع به خیانت و پیوستن ایشون به نیروهای عراقی پیوسته و خیانت کرده که از این بابت به خانواده این شهید بزرگوار بسیار بی مهری شد. این مسئله بعد از بیست سال با پیدا شدن پیکرشون روشن شد. (3212839) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۴ ۱۳:۰۰:۵۸
خیلی ها توگزینش ردشدندرفتندجبهه شهید شدند سردارعزیز خوزستانی شهیدهاشمی توافتخارایرانی روحت شاد. (3214186) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.